L'Équipe keihard voor Barcelona: extreem laag cijfer voor De Jong

Zaterdag, 15 augustus 2020 om

De beoordelingen voor de spelers van Barcelona na de vernedering in de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München zijn in de media bijzonder hard. L’Équipe strooit met de grootste onvoldoendes. Dat Luis Suárez met een vier het hoogste cijfer heeft aan de kant van de Catalanen is veelzeggend. Frenkie de Jong krijgt samen met vier andere spelers het laagste cijfer. Trainer Quique Setién krijgt voor zijn bijdrage een één.

Barcelona ging vrijdagavond in Lissabon met 2-8 onderuit tegen de Duitse grootmacht. Waar de Duitse grootmacht voor het weergeloze optreden beloond met hoge cijfers, zakten de Spanjaarden diep door de ondergrens. De Jong krijgt een twee voor zijn optreden, net als Nelson Semedo, Nelson Semedo, Sergio Busquets en Arturo Vidal. De overige spelers krijgen een drie, behalve Suárez (vier). Het gemiddelde cijfer voor de ploeg van Barcelona is een 2,7.

Ook in de Spaanse media worden de spelers van Barcelona niet gespaard. Sport strooit eveneens met diepe onvoldoendes voor de Spaanse topclub. Sergi Roberto, Ansu Fati en Lionel Messi krijgen met een vier het hoogste cijfer. De Jong moet genoegen nemen met een drie: “Hij kon de bal niet vasthouden”, constateert de krant. “Hij bleef achter de bal aanrennen zonder ook maar iets bij te dragen.”

Doelman Marc-André ter Stegen speelde volgens Sport zijn slechtste wedstrijd in dienst van Barcelona. De Duitser krijgt een twee: “Hij was slecht aan de bal en gaf in de eerste helft de ba leen paar keer weg. Hij was niet in staat om de doelpunten te voorkomen.” Het laagste cijfer is voor Semedo. De back wordt beoordeeld met een één. “Hij dacht dat hij een aanvaller was. Davies maakte hem belachelijk en legde zijn tekortkomingen bloot.”

Gerard Piqué: 'Als er plaats gemaakt moet worden, offer ik mijzelf op'

Opvallend genoeg zijn er in de Engelse media nog een paar voldoendes voor Barcelona. The Indpendent deelt een zes uit aan Messi, Suárez en De Jong. “Hij deed het op het gebied van werklust en passing eigenlijk prima, maar hij was omgeven door incompetentie”, zo klinkt het oordeel over de Oranje-international.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door rob81)

Tja, zolang De Jong wordt opgesteld op een positie waar hij zich duidelijk niet prettig voelt zal hij altijd dit niveau blijven halen. Bij Ajax, Oranje en de wedstrijden bij Barca waar hij op zijn eigen positie mocht spelen heeft hij bewezen fantastisch te zijn op die positie. Stel hem daar dan ook op. Op linkshalf heeft hij niks te zoeken.

15 augustus 2020 om 09:14

Blijft tpch pijnlijk om te zien dat hij letterlijk maar op 1 positie uit de voeten kan

15 augustus 2020 om 09:17

Als je dat als coach ziet. En dat hij zou moeten zie want iedereen ziet dat. Dan moet je hem daar of opstellen of hem uit de basis halen. Hier doet hij niemand een plezier mee.

15 augustus 2020 om 09:30

@DR. MarioDan is Frenkie toch wel een beperkte overschatte speler. Dat hij als controleur fantastisch is volgens jou en als hij 10 meter opschuift naar links er opeens niks meer van kan. Bizar

15 augustus 2020 om 09:54

Was het maar zo simpel. Lewandowski is ook kut als buitenspeler, Pique en Ramos zijn ruk als back, Tagliafico is ruk als centrale verdediger, De Bruyne is ruk als verdedigende middenvelder. Voldoende spelers die fantastisch zijn op 1 positie maar zo veel slechter op een andere.

15 augustus 2020 om 09:57

Ramos is helemaal niet ruk als back. Dat heeft hij allang al een aantal jaar in het begin van z'n carriere bewezen

15 augustus 2020 om 10:05

Ramos was zeker wel ruk als back. Ik heb nooit gesnapt waarom hij de eerste rechtsback van Real was, omdat hij in mijn ogen daar gewoon zwaar te kort kwam. Hij voetbalt inmiddels al een aantal jaar centraal en daar komt hij geweldig uit de voeten.

15 augustus 2020 om 10:23

Het verschil tussen een controlerende middenvelder en een controlerende linker middenvelder is veel kleiner dan tussen spits en linksbuiten. Je opmerking was zinnig geweest als je gezegd had: spits in een 2 spitsen systeem of in een 433

15 augustus 2020 om 10:46

Jongens. Ook De Jong kan als linkermiddenvelder of 2e 6 (dat wil die het liefste zelfs, a la naast schone bij Ajax) spelen. Maar in dit elftal van Barcelona kan niemand normaal spelen. Wat een ruk team is dat geworden. Ik hoor mensen klagen dat de Jong te veel dribbelt en daarna breed speelt, maar er is ook letterlijk niemand die zich vrij loopt bij Barca. Dat hele team staat geparkeerd en kijkt naar de man die aan de bal is, die moet maar wat doen, de rest doet niks. Moeilijk voetballen als je niet als team opereert. Dan zie je dat zelfs Messi niet meer normaal kan voetballen. Anyway. Verkeerde keuze gemaakt door de Jong door naar een Barca op zijn retour te gaan, met een bestuur dat er niks van begrijpt, waardoor je het al jarenlang ziet aankomen.

15 augustus 2020 om 11:07

In het begin van zijn carrière? Nou. Nou. Hij is nu in de herfst van zijn carriere. Cristiano Ronaldo begon ook als een wendbare buitenspeler in het begin van zijn carriere, heb je die man nu gezien? Precies.

15 augustus 2020 om 12:39

'De Bruyne is ruk als verdedigende middenvelder.' lol. De Bruyne heeft al als linkervleugelaanvaller, rechtervleugelaanvaller, aanvallende middenvelder, verdedigende middenvelder en centrale middenvelder gespeeld in zijn carriere en was overal top. Hij is een complete speler die zich overal aanpast, zoals het een dure wereldtopper betaamt. Een bijzonder slecht voorbeeld. Frenkie moet gewoon inderdaad meer laten zien, altijd die excuses rond die positie. Jeetje. Zelfs op zijn beste positie was het lang niet altijd goed. Soms moet je gewoon kritiek kunnen slikken en niet altijd naar excuses zoeken. Zijn er verzachtende omstandigheeen? Dat wel. Alsnog mag het wat beter.

15 augustus 2020 om 12:46

@esmuellert - Tja, zullen we De Roon maar opstellen als aanvallende middenvelder of spelverdeler als dat allemaal toch zo makkelijk is? Bijna elke speler rendeert maar optimaal op 1 positie en zeker types als De Jong die specifieke kwaliteiten hebben.

15 augustus 2020 om 09:19

Een jongen met zo'n prijskaartje als de Jong heeft moet zich kunnen aanpassen aan een andere positie. Hij heeft een geweldig jaar bij Ajax gehad, maar nu hij inmiddels een jaar bij Barca speelt mag je wel eens concluderen dat hij niet de speler is die wij vorig seizoen zo ongelofelijk goed vonden. De Jong heeft nauwelijks echt uitgeblonken bij Barca en loopt ook veel te mekken bij de scheids. Zijn keuze om naar Barca te gaan kan ik wel begrijpen, omdat je daar niet zo snel nee tegen zegt. Maar de Jong laat niet zien waarom hij Busquets uit de basis moet spelen.

15 augustus 2020 om 09:27

Mwa, dit vind ik te simpel. Een Pique aantrekken en hem dan op linksback zetten zorgt ook voor een matige back. Frenkie is wereldtop als je hem goed gebruiit. Daar ben ik van overtuigd.

15 augustus 2020 om 09:55

Dr.mario, voor mijn gevoel loopt iedereen gewoon te bashen omdat hij duur was en er een hype was. Maar ik ben er 100% van overtuigd dat FdJ uitblinker zou zijn bij elk team met fatsoenlijke spelers. Bayern, City, Liverpool, Paris, Dortmund etc. Teams die spelers hebben die wel vrijlopen en diepgaan. Dit Barcelona zou zelfs met Kevin de Bruyne, de beste mid ter wereld imo, drama zijn. Waar moeten al die ballen heen/ Het is zo statisch als maar kan. En dan nog Griezz en Fati banken ook, lol.

15 augustus 2020 om 10:27

Niemand komt bij dit Barca uit de verf. Er zitten er een paar bij die echt he-le-maal niet kunnen voetballen. Die Ter Steven, Semedo, Sergio Roberto en Lenglet kunnen als ze worden opgejaagd nog geen pass over 2 meter geven. Suarez is leuk als killer maar Kun je totaal niet mee combineren en Messi heeft er geen zin meer in. En dan zit er een onbenul op de bank die spelers precies op de verkeerde plek zet. Frenkie is geen linkshalf, Vidal geen 10, Griezmann geen rechtsbuiten en Dembele speelt nooit. Dit zijn al 4 spelers die wereldtop zijn maar geen knikker raken bii Barca. Allemaal maar on die over bewierrooke Busquets maar op zijn favo positie te laten spelen. Begin eens met 4-4-2 te spelen. Vidal en De Jong als controlerend blok, Messi op 10 en Griezmann naast Suarez in de spits. Verkoop een stuk of 10 spelers en koop in ieder geval een paar verdedigers die enige voetbal intelligentie hebben; en ook nog een bal van A naar B kunnen passen.

15 augustus 2020 om 15:17

Ik denk dat het verwachtingspatroon van Frenkie ook verkeerd is bij de meesten. Mensen verwachten dat hij de nieuwe Iniesta wordt en met assists en goals duels gaat beslissen, echter is hij meer een Busquets type die lang loopt met de bal. Het enige wat je hem kon aanrekenen is dat hij Kimmich vrij liet inschieten bij de 2-5 en dat hij weinig kan forceren aan de zijkant, ondanks de ruimte die hij krijgt.

15 augustus 2020 om 15:54

Ajaxf1. Precies. Als je de wedstrijd van gisteren ook analyseert en kijkt alleen al naar het eerste balcontact van Bayern en Barcelona. Totale wereld van verschil. Spelers van Bayern weten waar de tegenstanders staan en spelen vliegensvlug naar een medespeler of creëren ruimte om dat te kunnen doen. Bij Barça was het aannemen en dan pas gaan nadenken wat ze ermee gaan doen om uiteindelijk een lange bal te proberen. Het ontbreekt gewoon aan spelopvatting en creativiteit

We moeten ook gewoon realistisch zijn, Frenkie is letterlijk de enige Nederlander die in de top van het Spaanse voetbal speelt (asensio is een halve Nederlander dus die tel ik nu even niet mee). Dus ik snap dat hij veel media aandacht krijgt vanuit hier. Maar niemand kan ontkennen dat Frenkie keihard door de mand is gevallen, heeft niets kunnen toevoegen en ik weet zeker dat hij niet verwacht had dat barcelona er op deze manier aan toe zou zijn terwijl spelers als een messi, pique en busquets nog bij de club zitten. Heel Europa zat achter Frenkie aan, hij had ook makkelijk bij PSG kunnen voetballen, en misschien een CL finale kunnen spelen zelfs, en dan had hij tijgers als een Mbappe en Neymar voor zijn neus gehad, toch wel een verschil met messi en suarez, die zwaar op hun retour zijn. Overigens duiken er berichten op in Spanje dat zowel messi als pique per direct een einde willen maken aan hun barcelona-contract.

15 augustus 2020 om 09:16

Door de mand gevallen? Dat hij niet zo ijzersterk speelde als bij Ajax is evident, maar De Jong scoort voor dit jaar een zesje. Hij was de beste middenvelder dit seizoen van Barcelona en heeft vier/vijf wedstrijden gespeeld waarin de klasse van vorig seizoen terug te herkennen viel. Daarnaast is het onzin om naar PSG te gaan, er waren destijds al geruchten dat Mbappe en Neymar zouden vertrekken, plus je speelt het halve seizoen tegen teams die in de Eredivisie het linkerrijtje bij wijze van spreken met moeite zouden halen. En Messi op zijn retour? Hij is niet tachtig procent meer van wat hij was, maar betrokken zijn bij 53 goals in 1 seizoen in zo een zwak team, noem je dat op je retour zijn? Mensen als jij reageren altijd overtrokken en gereageerd op de emotie na zo een klap, wat een onzin is je bericht.

15 augustus 2020 om 11:43

Ja door de mand gevallen ja. Beste middenvelder van Barca was Messi, beste aanvaller was Messi. De Jong mag blij zijn dat er niet genoeg goeie spelers op de bank zitten.

15 augustus 2020 om 12:43

Beste middenvelder Messi? Messi is bij Barcelona een eenmansshow geworden die het spel bepaalt en dicteert met alle gevolgen van dien. Dat is natuurlijk lang niet altijd zijn schuld, maar ook Messi zorgt voor problemen. Die jongen wandelt als de tegenstander de bal heeft en doet soms nog niet eens de moeite z'n beentje even uit te steken. Het probleem bij Barcelona is niet het gebrek aan kwaliteit bij een De Jong of een Griezmann, want die jongens hebben allang laten zien erg goed te kunnen voetballen. Het probleem bij Barcelona is het wanbeleid en daaruit voortvloeiend een volledige disbalans in de selectie op eigenlijk elk aspect. Er zit meer dan genoeg individuele kwaliteit in die selectie, maar als collectief is het de definitie van los zand.

15 augustus 2020 om 09:21

@inside: Messi zwaar op retour? Heb je zijn statistieken al gezien dit seizoen? Een complete non match van Barcelona doet toch niets af aan de rest van zijn seizoen? Probeer toch een beetje objectief te blijven...

15 augustus 2020 om 09:46

Thenry / Messi heeft geen enkele goal in 2 Clasico's gemaakt, hij werd zelfs weggevaagd in beide partijen. Die 53 goals die jij opnoemt zijn allemaal heel leuk en aardig, maar komen allemaal tegen Granada, Eibar, Leganes etc. Wist je dat Rodrygo Goes in zijn debuut jaar voor Real Madrid gewoon 2 goals meer dan messi heeft gemaakt in de CL? En dat terwijl Real Madrid er ook nog eens een ronde eerder uitging. Messi is geen aanvoerder, hij is in die rol gedrukt, maar het past hem totaal niet, hij is namelijk geen winnaar zoals Ramos. Ik had gister het gevoel dat messi als eerste zijn kop liet hangen, en dat mag niet als aanvoerder en ook niet als zogenaamd beste speler ooit...

15 augustus 2020 om 09:50

Messi aan de bal is fantastisch hoor daar niets op aan te merken. Alleen zonder de bal heb je geen moer aan hem net als Suarez. Dan sta je al met 9 man om te verdedigen of druk te zetten. In het hedendaagse voetbal kan dat gewoon niet. Je hoort als team druk te zetten en te verdedigen.

15 augustus 2020 om 10:15

Doelpunten dit seizoen tegen onder meer Atletico (2), Dortmund, Napoli en Sevilla. Ik ga niet zeggen dat Messi een geweldig seizoen heeft, maar het is wel convinient om zomaar 53 goals weg te schrijven bij een historisch slecht Barcelona. En dan heb je het over scoren tegen kleine clubs en pak je een nietszeggende vergelijking met Rodrygo die er 3 inschoot tegen een gemankeerd elftal. Je verhaal rammelt aan alle kanten. Keek je ook voor 2016 voetbal? De Messi van 2011 is namelijk niet "zogenaamd" de beste speler ooit, er zijn echt redenen om dat aan te nemen.

15 augustus 2020 om 10:17

@ModricMagic Daar ben ik het helemaal mee eens. Messi zou alleen kunnen functioneren in een centrale rol of als rechtsbuiten met een zeer complete rechterkant die zijn gebrek aan defensieve arbeidsethos kan compenseren. Op deze manier bezwaard hij het team. Een team dat al bezwaard, futloos en energieloos is.

15 augustus 2020 om 10:22

Messi aan de bal is fantstisch? Speelde hij gister zonder bal dan? Als ie aan de bal zo fantastisch is, moet ie misschien wat meer ballen opeisen en ballen halen, ik heb echter toch een Messi gezien die helemaal miet meer zo fantastisch is aan de bal en de bal heel vaak verliest met dribbels die niet lukken

15 augustus 2020 om 10:35

@modriagic: exact dat. Barca wil nog steeds het spel spelen van 10 jaar geleden. Maar de aanvallers verdedigen niet mee, de verdedigers ontberen elke basislwaliteit, de keeper geeft alle ballen aan de tegenstander en de dynamiek voor dit type voetbal ontbreekt totaal. Dan wordt je door een Bayern dat fysiek, tactisch en technisch veel.sterker is natuurlijk het stront voor de ogen gespeeld.

15 augustus 2020 om 11:06

@Inside: wil je even opzoeken hoeveel goals Messi in zijn carrière gemaakt heeft tegen Real Madrid? Dus kom niet af met dat soort onzin statistieken. Daarnaast zeg je niets nieuw als je zegt dat Messi geen leider a la Ramos is. Hij gaat zijn teamgenoten niet op scherp zetten maar wint , over het algemeen, de wedstrijden voor hen ( ergo zijn 53 goals). En dat is ook een manier van leider zijn, alleen niet de courante manier.

15 augustus 2020 om 13:16

Zogenaamde beste speler ooit, volgens mij is ie dat ook toch heeft real vaak zat vernederd. Maar Messi is ook maar een mens heeft alles gewonnen wat er te winnen valt met een Barcelona wat we nooit meer een team gaan zien evenaren. Als je dan in het slechtste team ooit komt snap ik wel dat je er op een gegeven moment klaar mee bent.

15 augustus 2020 om 09:30

Van Messi zou ik het nog geloven ook. Door zijn carrière heen, heeft hij een aantal momenten gehad dat hij een wedstrijd verloor en dan direct de handdoek in de ring gooide en er zelfs voor wilde stoppen met bijv. het Argentijnse elftal. Vind die momenten best sneu om te zien. Blijkbaar ben je dan niet in staat om je team op sleeptouw te nemen wanneer het niet draait. Alleen wanneer het wel draait. Laat Messi maar vertrekken. Wil wel eens zien of hij het waar kan maken in een ander team. Ronaldo heeft die winnaars mentaliteit veel meer in zich zitten vind ik.

15 augustus 2020 om 09:39

Support / Ja ik geloof dat bericht ook wel, voor al deze chaos waren er al hardnekkige geruchten dat hij iig zijn contract niet ging verlengen (loopt nog 1 jaar door). Over een vertrek naar een andere competitie zit messi denk ik niet na te denken, hij is al super loaded en hij moet nu gewoon de schade beperken. Wat Cristiano doet vergt heel veel lef en geloof in je zelf, iets wat messi denk ik minder heeft. Ga maar ff naar een nieuwe club, met nieuwe teamgenoten, nieuwe trainer, nieuwe mensen die je tot het uiterste drijven, nieuw stadion, nieuwe competitie. Daar moet je voor gemaakt zijn. Cristiano kan zich overal adapten.

15 augustus 2020 om 10:35

Het zou best kunnen dat dit de laatste wedstrijd van Messi bij Barca geweest is Hij heeft er geen zin meer aan Trouwens zo dapper is t niet van Ronaldo om naar Juventus te gaan aangezien die de laatste jaren lachend kampioen worden

15 augustus 2020 om 10:42

@insiderealmadrid. Iedereen kan opbloeien in een nieuwe omgeving. Dat zie je bij ons gewome stervelingen al. Iemand die al 15 jaar bij 1 baas werkt kan ingekakt en geinstitutionalieerd ziin en weer helemaal dat.bloei komen elders. Er zijn in het voetbal ook duizenden voorbeelden van naast Ronaldo. Messi is te lang gebleven. Ik denk dat hij bij het juiste team nog wel 1 keer kan opleven.

15 augustus 2020 om 09:30

Het is een tendens die je bij alle Spaanse clubs ziet. Atletico, Real en Barca, het is allemaal veel minder dan een paar jaar terug toen het Spaanse voetbal Europa dicteerde. Nu zijn Engeland en Duitsland ze ruimschoots voorbij en is zelfs Italië alweer aangehaakt, zo niet er ook voorbij..

15 augustus 2020 om 09:36

Gianni / Je hebt gelijk dat het wat minder is geworden hoor, maar kom op, barcelona heeft nog altijd messi voor in lopen. Ik wil niet cocky gaan doen, maar als Cristiano Ronaldo nog altijd bij ons was gebleven hadden we Europa nog altijd gedomineerd, helaas werkt als niet in de echte wereld, maar je snapt denk ik wel wat ik bedoel. Voor de rest ben ik het met je eens, Italie nadert Spanje, Duitsland heeft gewoon ijzersterke ploegen rondlopen met veel talenten ook en Engeland is weer op volle kracht met Liverpool en City, maar ook Chelsea koopt zich fantastisch in, en dan Manutd gaan we ook nog wel wat van zien.

15 augustus 2020 om 11:04

Is nog al logisch dat hij niets kan toevoegen, als het hele elftal klote draait kan je niet van frenky verwachten dat hij dit op sleeptouw kan nemen

15 augustus 2020 om 15:26

Och hou je mond man met je door de mand gevallen, Frenkie was letterlijk het enige lichtpuntje van ons dode middenveld, maat deze hele team is dood, wanneer er een normale team staat die 90 minuten op een neer kan rennen zoals andere teams dat kunnen dan gaan we een hele andere Frenkie zien

Dat suarez een 4 krijgt komt ook door zijn goal alleen. In mijn beleving had die daarvoor allang een rode print mogen ontvangen. Verder eigenlijk oneens met de cijfers. Ik denk dat alleen messi een 3 verdiende en de rest een 2

15 augustus 2020 om 09:43

Ja hij had zeker rood moeten hebben voor die stap op de enkel en miste ook een mega kans toen het nog 1-1 stond

15 augustus 2020 om 09:57

Kan een negatief cijfer ook voor Semedo? Man man man, ik denk dat ik werkelijk nog geen enkele speler zo slecht heb zien spelen in een Barcelona shirt dan hij gisterenavond. Bijna alle Bayern aanvallen kwamen via zijn kant. Steeds verdedigend uit positie en 0,0 bijdrage aanvallend, dat moet je echt kunnen. Tot aan zijn gestuntel bij de 1-2 was Barcelona zelfs gewoon nog goed bezig eigenlijk. Had er aan de rust altijd af gemoeten, dat had hem de vernedering bij de 2-5 gespaard.

15 augustus 2020 om 11:15

Je haalt me de woorden uit mond. Er beweerde nog iemand op Voetbalzone dat hij de beste Barcelona speler was in de rust. Wat speelde die slecht, echt slecht. Denk dat Barcelona beter af was geweest om met 10 te spelen en dan zonder hem

Frenkie wordt gewoon verkeerd gebruikt. Excelleert totaal niet op de positie(s) waar hij wordt opgesteld. Vertraagd het spel alleen maar. Ten Hag stelde hem op de juiste plek op en daar hebben we kunnen zien dat deze jongen wel degelijk kan voetballen. Bij Barcelona komt het er echter nog niet uit.

15 augustus 2020 om 09:27

Ja en wie had je bij Ajax voorin, juist ja. Neres, vDBeek, Ziyech, Tadic. Prima balans met snelheid, beweging, aanspeelpunt en spelmaker. Dat is er bij barca niet. Geen topaamvallers met snelheid en diepgang, weinig beweging met al die statische spelers, tsja dan wordt het lastig ja en ga je vastlopen.

15 augustus 2020 om 11:10

Maar hoeveel aanvallers heeft De Jong bij Ajax in stelling gebracht en vrij voor de goal gezet? Niet veel hoor. Hij leverde de bal in bij Ziyech en die verdeelde het spel. Frenkie is een controleur maar geen spelmaker

15 augustus 2020 om 12:07

Ik zeg nergens dat hij die aanvallers in stelling moet brengen voor de goal. Het is idd zoals je het beschrijft. Zoals hij bij Ajax Ziyech opzocht of vdbeek en zo werd het spel voortgezet. Maar bij Barca stopt het na Messi en Frenkie kan soms ook prima een rush maken maar dan staat er niemand scherp om de bal te ontvangen. Dus denk dat we hetzelfde bedoelen hoor.

15 augustus 2020 om 15:27

Snelheid ben ik met je eens, maar Messi beheerst buiten dat in mindere mate al die andere facetten die je hierboven benoemt. Het heeft ook met het spel te maken. Ik denk zelfs dat met Dembele en Ansu Fati Barca dit had verloren. Er zit gewoon geen idee achter. Alles gaat via Messi, maar die heeft ook niet meer de kracht om 90 minuten lang 3 man uit te spelen.

15 augustus 2020 om 09:41

Melis / Zelfs op zijn eigen positie zie ik frenkie in catalunya niet presteren, daarvoor is de verdediging achter hem te matig en de aanval voor hem te lui. Ik denk dat Frenkie er goed aan doet om nog 1 jaartje met messi te spelen en dan in de zomer van 2021 een nieuwe club zoeken

15 augustus 2020 om 15:24

Frenkie functioneert inderdaad niet aan de zijkanten. Aanvallend brengt hij gewoon weinig. Soms krijgt hij de bal aangespeeld en heeft hij veel ruimte voorzich, maar gaat hij altijd binnendoor met balletje breed of terug als gevolg.

De Jong advocaten komen hem weer verdedigen hoor. Sinds zijn komst bij Barca is het altijd net niet. Frenkie moet kappen met dat onnodige draaien en keren vervolgens 10 seconde later breed te spelen. Niet alleen vandaag doet hij vaker ookal staat niemand in zijn buurt. Zijn eerste aanname is altijd stilstaan vergelijken met Thiago die gelijk beweegt en niet eerst uitlokken ofz.. Gelukkig heeft real geen 55mil uitgegeven aan die andere beperkte voetballer. Allemaal één happy CL seizoen gehad

Dit is gewoon het gevolg van totaal wanbeleid. Deze club is al jaren in verval en dat komt echt door het gebrek aan visie. Barca is zijn DNA verloren. De eigen jeugdopleiding wordt vergeten. Spelers worden gehaald omdat ze een "grote naam" zijn en niet omdat ze daadwerkelijk iets toevoegen. Zielloze trainers worden aangesteld zonder dat er een idee achter zit. Er wordt niet gekeken naar hoe kunnen we mensen in hun kracht zetten. Er is 0 innovatie en 0 zelfkritiek. Zo zonde dat Cruijff er niet meer is. Die had hier vast goede ideeën over gehad.

De geoliede machine walste er overheen erg pijnlijk om te zien. Waar Bayern wel heeft veranderd, is Barca teveel nog bij het oude gebleven. Is opzich niet erg, gezien het verleden maar het is over. Ze zullen nu nog harder moeten bouwen aan de nieuwe selectie.

15 augustus 2020 om 11:19

Maar ook de oudjes van Bayern tonen meer karakter dan die van Barca. Muller werd vorig jaar totaal afgeschreven en is dit jaar ineens weer een van de beste aanvallende middenvelders van de wereld. Boateng was al dood en begraven, draait nu toch weer solide mee. Neuer op zn retour lazen we vorig jaar, de "oude" Lewandowski speelt het seizoen van zn leven en ga zo maar door. Probleem bij Barca ligt dieper dan alleen een paar verouderde spelers.

Laten we wel eerlijk zijn. Niemand bracht iets. Het is de balans die zoek is bij dit barca. Ze zijn zo statisch als maar kan. Geen topaanvallers met snelheid en diepgang, weinig dynamiek tsja dan kan ook Frenkie weinig brengen. Zelfs Messi loopt zich vaak vast, precies hierom.

Ik zou busquets gewoon een 1 geven hoor. Mijn god wat was die man slecht. Binnen 10 minuten moest hij gewisseld worden

15 augustus 2020 om 12:38

Buiten Suarez en Alba verdienen ze allemaal een 1 of 2. Die twee brachten in ieder geval nog pit.

15 augustus 2020 om 12:45

Pit? Waar was zijn pit in minuut 3 toen hij Muller liet lopen en scoren? Hij was gewoon gefrustreerd door het scorebord, dat noem ik geen pit/gezonde agressiviteit.

15 augustus 2020 om 12:50

Ik schrijf ook nergens dat die heren een voldoende scoren. Ik schrijf enkel dat zij aan de kant van Barcelona de minst slechte spelers waren.

Ik kan die cijfers niet echt serieus nemen. Ik vind eigenlijk dat sommige Bayern spelers te lage cijfers krijgen na deze wereld pot. Alaba een 4.. enkel vanwege een ongelukkige eigen goal. Neuer een 5 terwijl die zeker in het begin een aantal keer goed optrad en Neuer was foutloos itt Ter Stegen met terugspeelballen en voortzetting van het spel. Daarnaast was Thiago misschien wel de beste man van het veld. Had in mijn ogen een 9 verdiend. Frenkie speelde natuurlijk niet best, maar wie wel? De waan van de dag regeert soms wel een beetje hier op VZ.

15 augustus 2020 om 10:19

Cijfers zijn niet van VZ he. Wel eens dat Thiago Neuer en Alaba hoger mogen. Setien een 1, dan Ter Stegen ook.

Ik heb denk ik toch een andere wedstrijd gezien. Ja hij was niet goed, zeker verdedigend, maar toen Bayern in de 2e helft bij elke aanval kon scoren was het Frenkie, die wanneer Barca de bal weer kreeg, snel combineerde of naar voren dribbelde. Nou kunnen we opeens zeggen dat hij de bal te lang vasthield maar het gros van Barca leverde de bal gewoon in en daarnaast deed hij dat bij Ajax ook al. Sterker nog; het werd vaak als zijn kracht omschreven, daardoor zou hij ruimtes creëren en wachten op het juiste moment.

15 augustus 2020 om 10:24

Helemaal eens. Snap niet waarom Frenkie aangepakt wordt op het spel waar iedereen in zijn Ajax tijd juist verliefd op werd. Helaas voor hem komt het er niet zo uit zoals bij Ajax, aangezien ene Busquets op ‘zijn’ plek speelt. Zijn de mensen de wedstrijd tegen Napoli weer vergeten?

15 augustus 2020 om 11:44

nee mensen zijn de wedstrijd tegen Napoli niet vergeten maar gisteren trof Barca een tegenstander wat ook een Europese topclub is en dat zijn de wedstrijden waarin Barca en Frenkie wat zouden moeten laten zien, maar Frenkie viel gisteren ook hopeloos door de mand net zoals zijn teamgenoten

15 augustus 2020 om 13:16

Frenkie is gewoon erg wisselvallig bij Barcelona dit jaar, daarom krijg je ook de eindeloze discussies hier op VZ. De fans kijken naar zijn vele goede wedstrijden, de critici naar zijn vele slechte wedstrijden, en zo trekt iedereen zijn eigen conclusies.

15 augustus 2020 om 15:34

Ben het met je eens dat hij niet op zijn positie speelt, maar op het moment dat je ballen krijgt met veel ruimte voor je en je daar eigenlijk niets mee doet is het logisch dat mensen daar kritisch op zijn. Uiteraard ben je afhankelijk van medespelers om je heen, maar hij kan toch ook makkelijk ruimtes induiken zodat er weer meer ruimte ontstaat voor andere spelers, of kan hij alleen maar een rush maken als hij op zijn positie staat?

Heel Barca was dramatisch. Dat mensen zeggen dat Frenkie door de man is gevallen is toch echt veel te makkelijk. Er stond geen team. Er stond geen Barca. Er stond gewoon helemaal niks. Frenkie vond ik gister een van de minst slechte samen met Messi, Suarez en Ansu Fati. Ik geef dese mannen een 5. De rest een 3,5, maar de verdediging een 1,5. Ter Stegen een 2.

Iedereen heeft het ook over hoe slecht messi en co speelde, maar laten we het hebben over hoe goed Thiago speelde. Petje af hoor. Hij speelde de middenveld van barca kapot.

Maar Lenglet wel een 3 geven, wat een grap... chauvinisten. Die was echt nog slechter dan een. 1.

Ik denk niet dat je op basis van deze wedstrijd kunt zeggen of hij het niveau aankan ja of nee. Simpelweg omdat het onmogelijk is om een goed optreden te geven als werkelijk waar het complete team zwaar door de ondergrens zakt. De hele ploeg hangt als los zand aan elkaar en is volledig afhankelijk van messi die het klaarblijkelijk ook niet meer aankan. De oude rotten en daarmee bedoel ik ook messi moeten opstappen en er moet een compleet nieuwe ploeg komen. Dit gaat wel een aantal jaar duren.

Frenkie lijkt een zgn mooi weer voetballer te zijn geworden. Als het team lekker draait dan speelt hij meer dan prima. Zodra het lastig wordt gaat deze man van 80 miljoen het tij niet keren. Volgens Frenkie adepten mag je dit niet van hem verlangen....een dergelijke speler miet juist dan opstaan en het verschil maken, vreemd dat velen hem nog steeds de hand boven het hoofd houden.

Frenkie is gehypt, zelfs vóórdat ie bij Barcelona kwam. Elke keer als ie op t veld staat, denkt ie een barca niveau te kunnen halen met z’n vlakke prestaties en vaak ook matige en dramatische prestaties zoals gisteren weer. Wegwezen met hem!

15 augustus 2020 om 12:37

Wat sta jij nou te bazelen? De Jong was gisteren net zo slecht als 8 andere spelers op het veld. Alleen Suarez en Alba brachten nog wat, maar de rest verdient gewoon een 2. Daar ontkomt ook Messi niet aan. Echter is De Jong gewoon een uitstekende speler en verder is het wel knap dat jij weet wat De Jong denkt. Misschien wordt het eens tijd voor een IQ-test voordat mensen zich mengen in discussies. Ongelooflijk zeg...

Ter stegen een 3 terwijl hij er 8 tegen kreeg !!! Dat koet toch een - 1 zijn.

Ook wel zo subjectief als maar kan. Ze verdienden allemaal een laag cijfer, maar hoe kun je de grote meneer Messi een drie geven terwijl hij werkelijk niets heeft laten zien en liep te wandelen als Bayern de bal had en Ter Stegen eveneens een 3 geven als hij er 8 doorlaat? Buiten Jordi Alba en Suarez verdienen ze allemaal een 2. Semedo verdient zelfs een 1. Nog nooit een speler zo overlopen zien worden in de Champions League.

15 augustus 2020 om 17:01

Messi had nog een bal op de paal en Ter Stegen ranselde er nog een 100% kans van Lewandowski uit. Dit was allemaal in de beginfase toen Barca nog blafte. Maar gezien's Messi's inzet, lichaamstaal, meeverdedigen zou ik hem een 1 geven. Want zo voor de dag komen kun je niet maken. Semedo zal nog lang nachtmerries hebben van Davies.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4918 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Elche00
17.Sevilla00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
TrincãoAanvaller00
NetoKeeper00
L. MessiAanvaller00
L. SuárezAanvaller00
Jordi AlbaVerdediger00
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3731 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 0 0 0 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Barcelona geeft Koeman genoeg stof tot nadenken bij laatste test

Barcelona heeft de laatste test voor de seizoensouverture van volgende week in LaLiga tegen Villarreal gewonnen. Het team van trainer Ronald Koeman won het oefenduel met Elche in het kader van...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 september
Paris Saint-Germain heeft er vertrouwen in dat het Dele Alli op huurbasis binnen kan halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren