Emanuelson reageert op zeer opvallende transfersuggestie van Kraay junior

Dinsdag, 11 augustus 2020 om

Het is voorlopig nog de vraag waar de nabije toekomst van Urby Emanuelson ligt. Het contract van de 34-jarige middenvelder bij FC Utrecht is afgelopen, maar beide partijen onderhandelen nog over een verlenging van de samenwerking en voorlopig traint hij nog mee bij de Domstedelingen. Hans Kraay junior suggereerde onlangs dat Feyenoord Emanuelson moet oppikken en dat is niet onopgemerkt gebleven bij de ex-Ajacied.

“Advocaat heeft een back-up nodig voor de controleurspositie. We weten dat hij met één controleur speelt en met twee aanvallende middenvelders. En hij heeft ook een back-up nodig voor Ridgeciano Haps, want Haps is de enige die linksback kan spelen. Tyrell Malaca is geblesseerd. Dus ik zat te denken de afgelopen dagen, en mensen mogen best lachen want hij is 34: Urby Emanuelson”, sprak Kraay bij FOX Sports. De analist zou Emanuelson nog wel tot zijn 37e ‘durven te contracteren’.

“Ik heb het gehoord, ja”, reageert Emanuelson in gesprek met FOX Sports. “Je weet niet wat er op je pad kan komen. Op dit moment ben ik nog vrij, dus er is van alles mogelijk. Maar we hebben van beide kanten onze wensen uitgesproken en op dit moment ben ik met FC Utrecht bezig. Stel dat er wat anders op mijn pad komt, zal ik daarover moeten nadenken. Het belangrijkste voor mij is het project, ik ben al een beetje op leeftijd.”

“Ik denk dat ik nog wel even mee kan, maar ik merk dat ik daarbuiten ook al met andere dingen bezig ben”, vervolgt Emanuelson. Hij begon zijn loopbaan bij Ajax, vertrok in 2011 naar het buitenland om in Italië en Engeland te spelen en keerde in 2017 terug in Nederland bij FC Utrecht. “De bal ligt op dit moment bij Jordy (Zuidam, directeur voetbalzaken bij FC Utrecht, red.) en hij zou kijken hoe hij dit in kaart kan brengen. Stel dat er een andere club komt, zou ik daarover nadenken.”


Poll

Zou jij Urby Emanuelson bij Feyenoord willen zien?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door markerazzi)

Zou niet eens een gek idee zijn bij Feyenoord. Inzetbaar op zowel de linksback als Cvm. Gegeven de gevoeligheid van Malacia en Haps zou dit een goede optie zijn als 12e man (zeker nu de echte 12e mannen er niet bij kunnen zijn )

11 augustus 2020 om 23:12

Asjeblieft niet zeg. Allereerst Malacia op zich tot nu toe weinig geblesseerd geweest, maar helaas nu wat langer eruit. Probeer die periode gewoon te overbruggen met beschikbare spelers of versterk je. Dat doe je in ieder geval niet met dit soort spelers

12 augustus 2020 om 10:46

Toegegeven, Malacia is inderdaad niet zo gevoelig als Haps. Echter is Malacia wel een stuk wisselvalliger qua spel. Voor de rest, welke beschikbare spelers zou je voor LB kunnen gebruiken? Versterkingen zitten er niet echt in voor Feyenoord ben ik bang wegens gebrek aan financiele middelen...

13 augustus 2020 om 21:15

De wisselvalligheid heeft met de leeftijd te maken maar dat was einde van afgelopen seizoen al veel beter. Ik zou toch op haps gokken en een jeugdspeler als backup.

Schei uit joh Hans.. Een ongemakkelijk gesprek met van de Sar voorafgaant aan de wedstrijd Ajax - RKC.. En nu dit gezwam.. Hans heeft last van een zonnesteek denk ik.. Urby zou bij Twente, Groningen of Heerenveen ook niet misstaan.. En volgens mij hebben deze clubs dringend de nodige versterkingen nodig. En vooral Groningen lijkt mij voor Urby de meest geschikte club.

Emanuelsson is niet meer als een nuttige teamkracht bij FC Utrecht. die gaat Feyenoord echt niet naar een hoger niveau tillen en hij is alweer 34 jaar. dat zou een typische Van Geel aankoop zijn maar ik mag toch hopen dat Arnesen zijn vingers niet brand aan dit soort onzin transfers. Linssen en die jongen van Fortuna werden dan weliswaar uit nood gehaald maar je moet wel ergens een grens trekken en niet nog een heel blik aan dat soort spelers open trekken

11 augustus 2020 om 15:17

Ik ben het op zich met je eens, maar we doen nu net alsof er zoveel veranderd is bij Feyenoord. Ze halen nog steeds dezelfde soort spelers binnen, maar nu ze met Senesi ineens een voltreffer lijken te hebben doet iedereen alsof alles totaal anders is. Arnesen zat niet eens bij Feyenoord toen hij kwam.

11 augustus 2020 om 15:21

je hebt zeker een punt maar we hebben wel die Conteh en waarschijnlijk Antonucci strak voor de toekomst. het verschil is nu wel ook dat Arnesen amper geld heeft om te shoppen waar Van Geel nog wel eens de luxe had om bv 30 miljoen te spenderen aan spelers in een seizoen

11 augustus 2020 om 15:23

''.. doet iedereen alsof alles totaal anders is.'' - Bozenik, Conteh als meest recente voorbeelden.. Senesi was ook de start van een nieuwe weg. Als de corona niet kwam, hadden Linssen en Diemers hier niet gespeeld, maar enkele van de andere gescoute transfertargets van Arnesen. Dus ja, er is genoeg anders.

11 augustus 2020 om 15:25

Emanuelson is toch van dezelfde categorie spelers als een Linssen of een Diemers? Dus opzich geen gekke gedachte hij heeft ook ervaring. Feyenoord zit nou eenmaal niet in de positie om geld te smijten voor kwaliteitspelers dan moet je dus creatief gaan oplossen.

11 augustus 2020 om 15:30

nee Emanuelson is veel ouder dan Linssen en Diemers. Je kan beter iemand uit de jeugd een kans geven dan Urby

11 augustus 2020 om 15:30

Linssen was vorig jaar uitblinker bij Vitesse, kun je van Urby niet zeggen.

11 augustus 2020 om 15:34

Alsof Van Geel alleen maar 30'ers haalde. Dat jonge spelers het niet gered hebben bij Feyenoord wil niet zeggen dat ze niet gehaald zijn of dat het zulke vreemde aankopen waren. Ik weet nog dat Feyenoorders maar al te blij waren met Larsson en Haps. Arnesen zit er nota bene net en men doet alsof alles faliekant anders gaat. Ik vind dat echt veel te simpel. Het zijn nota bene de spelers die Van Geel naar Feyenoord haalde die grotendeels het verschil maken. Dan vind ik het nogal ongepast om Van Geel af te schilderen als de boeman en Arnesen als de verlosser. Dan kun je met namen als Conteh of Bozenik strooien, maar die jongens hebben ook nog niets of nauwelijks iets laten zien. Ze noemen puur omdat ze jong waren is dan veel te kort door de bocht. Ik kan namelijk ook wel een aantal jonkies noemen die Van Geel naar Feyenoord haalde.

11 augustus 2020 om 15:43

@Sirius Helemaal met je eens. Arnesen werkt met een beperkt budget en haalt logischerwijs spelers uit die categorie. Als van Geel spelers als Diemers en Linssen haalden kreeg hij waarschijnlijk een storm van kritiek over zich heen met de “studio sport” scouting waar sommige het over hebben.

11 augustus 2020 om 15:43

@sirius ik was niet enthousiast over al die Eredivisie aankopen. als je het internationale voetbal volgt dan zie je dat veel van de beste aanvallers bv uit Zuid Amerika komen. daar zitten dus veel aanvallers met een grote potentie. dan had ik daar een scout naartoe gestuurd en niet naar Friesland. tenzij er daar echt een Zweed loopt van de buitencategorie zoals een Ibra in zijn jonge jaren bv maar dat heb ik Larsson nooit gevonden. ik ben ook niet enthousiast over Linssen en Diemers maar ik wil niet na 1 transferperiode waarin er geen geld is Arnesen al afserveren. als hij straks ook een 30 miljoen tot zijn beschikking heeft net als Van geel en hij komt met dit soort spelers aanzetten dan zal ik er wel flinke kritiek op hebben en er niet blij mee zijn

11 augustus 2020 om 15:44

@Sirius Helemaal met je eens. Arnesen werkt met een beperkt budget en haalt logischerwijs spelers uit die categorie. Als van Geel spelers als Diemers en Linssen haalden kreeg hij waarschijnlijk een storm van kritiek over zich heen met de “studio sport” scouting waar sommige het over hebben.

11 augustus 2020 om 15:53

@ajax01-95 de kritiek op Van Geel was juist dat hij het zonder geld best aardig deed maar dat hij vanaf het moment dat er wel geld was louter miskopen deed omdat hij zo arrogant was om te denken dat hij naast TD ook nog eens een expert was in scouten en dat bleek achteraf een totale misvatting

11 augustus 2020 om 16:05

@japie_krekel - Wat ik zo grappig vind, is die selectieve opsommingen altijd van sommige supporters. Na het kampioenschap kocht Van Geel: Berghuis, Haps, St Juste, Amrabat, Larsson, Boetius en Van Persie voor 26,8 miljoen euro. Het jaar daarna kocht hij Sinisterra, terwijl Ayoub zelfs transfervrij was. Dat vind ik toch behoorlijk wat kwaliteit voor nog geen 30 miljoen euro. Dat niet alleen, maar er is waarde gecreeerd. Echter weten ze bij Feyenoord nooit wanneer ze een speler beter kunnen verkopen waardoor ze uiteindelijk voor de minimale prijs verkassen. Het risico dat een speler de verwachtingen niet waarmaakt is er altijd. Ik heb het idee dat de supporters liever een slachtoffer zoeken (van Geel) dan dat ze moeten toegeven dat datgene wat er hersteld moet worden zich verre van beperkt tot het aanstellen van een nieuwe technisch directeur. Nu is alles hosanna vanwege Senesi en Bozenik, maar die laatste heeft nog nauwelijks iets laten zien terwijl elk dubbeltje dat Feyenoord had op is gegaan aan die twee, en meer. Alle nuance verdwijnt als sommige supporters over Van Geel discussieren en dat vind ik best vreemd.

11 augustus 2020 om 16:12

@sirius daar zat toch geen enkele speler tussen met de potentie om de Europese top te halen? louter middelmaat die de supporters vantevoren al konden voorspellen en als je een beleid voert dat zo voorspelbaar is dat supporters wat opportunisten zijn het kunnen voorspellen, dan gaat er iets gruwelijk mis. Van Persie uitgezonderd natuurlijk maar hoeveel kan er mis gaan met een ex internationale topspeler die komt voetballen in de Mickey Mouse League? Berghuis werd eerst gehuurd dus die aankoop was daarna ook niet al te moeilijk want je wist al dat hij het niveau aankon. Ajax heeft op bv een Milik (2,5 miljoen) en Sanchez (5,5 miljoen) die niemand kon 70 miljoen winst gemaakt. zo hoort een club beleid te voeren, door inventief en creatief te zijn en mensen aan te stellen die snappen wat voor spelers een club beter maken en welke niet. natuurlijk zal je dan ook af en toe een misskoop doen maar dat trekt die ene voltreffer dan wel weer recht. door te scouten via de samenvattingen op Studio Sport en oud elftal foto's ga je niet verder komen als club en dat is ook wel gebleken want we zijn nog steeds het puin van Van Geel aan het opruimen en hebben amper financiele middelen

11 augustus 2020 om 16:30

@siriusJe slaat de spijker op zijn kop en er is gewoon prima beleid gevoerd met meerdere prijzen tot gevolg. Toornstra, Botteghin en vd Heijden, Vermeer komen ook nog uit de koker van Van Geel en tuurlijk waren er ook miskopen, maar er stond een hecht team waar het publiek zich veelal mee kon identificeren. Ajax had een ander beleid door talenten aan te trekken en deze te slijpen tot briljantjes, maar dat wil niet zeggen dat het beleid van Feyenoord slecht was. Mede door de koude uitstraling van Van Geel was er veel weerstand en Arnesen die internationaal gelouterd is krijgt uiteraard voor iedere aankoop lof. Feit is dat meerdere VG aankopen nog altijd basis spelen en publiekslievelingen zijn geworden. Vind dat Van Geel meer krediet en lof verdiend dan dat hij de laatste jaren heeft gekregen.

11 augustus 2020 om 16:34

Japie_Krekel Spelers met potentie voor de absolute top komen ook niet naar Feyenoord... op spelers uit de eigen jeugd na kan ik geen 3 aankopen van Feyenoord noemen die de absolute top hebben gehaald. In de hele geschiedenis.

11 augustus 2020 om 16:37

Kuijt kalou tommason Cruz en Dudek zijn de beste aankopen denk ik en op Kuijt na, waren dat allemaal net niet spelers in de Europese top

11 augustus 2020 om 16:47

@japie_krekelnu noem je dan ook 2 successen van Ajax. Het zijn niet een enkele miskopen. Marin, Magellan, Bande, Labyad, Kristensen, Orejuela, Cassiera, Gudel, Sinkgraven, Zivkovic en Viergever hebben ajax bijna 68 miljoen gekost. Tot op heden is er 20,5 miljoen verdiend aan de verkoop van een aantal van deze spelers. Alleen Marin, Magellan, Bande en labyad spelen nog bij Ajax maar deze 4 gaan in hun huidige status niet 48 miljoen opleveren in totaal. Dus op 11 aankopen wordt dus geen winst gemaakt. Dus het is echt niet zo alsof de meeste aankopen met veel winst verkocht worden. Alleen zoals je zelf zegt. 2 voltreffers verbloemen veel. De kracht zit hem dus in de vele aankopen doen en hopen dat er wat voltreffers bij zitten. Helaas heeft Feyenoord die financiele ruimte niet. daar moet elke aankoop een voltreffer zijn of anders maar op safe spelen zodat het in ieder geval geen miskoop wordt.

11 augustus 2020 om 16:56

@bobo101daar doe je een aantal spelers toch te kort mee. Tommasson heeft in 3 seizoenen meer dan 100 wedstrijden gespeeld voor Milan in de periode 2002/2005. Hierin was Milan misschien wel de beste club van Europa. Kalou heeft tussen 06 en 12 250 wedstrijden voor Chelsea gespeeld en heeft daar ook een CL mee gewonnen en een finale verloren. Dudek heeft ook veel gespeeld bij Liverpool en Cruz is lange tijd een gewaardeerde kracht bij Inter geweest. Deze 4 jongens hebben voor een langere periode als volwaardig selectiespelers weten te manifesteren bij op dat moment topclubs. Om ze dan net-niet spelers te noemen is wat mij betreft ietwat te laagsdunkend

11 augustus 2020 om 17:03

@japie_krekel - Maar hoelang moet een club aan blijven modderen, wanhopig op zoek naar aansluiting voor men eens gaat beseffen dat er vooralsnog misschien simpelweg niet veel meer in heeft gezeten juist door dat beleid? Wanneer in de afgelopen pakweg 20 jaar heeft Feyenoord een latere topspeler aangetrokken? Ik kan alleen Kuyt opnoemen en dat was zo'n 'bord-op-schoot-gescoute speler'. Van Persie die uit de opleiding werd weggeplukt heb je dan nog. Zolang ik Feyenoord ken gaat elk besteedbaar dubbeltje wat binnenkomt ook direct weer naar de selectie en het heeft altijd moeite gehad om financieel stappen te maken. Alles binnen en buiten de club is zo hunkerig naar succes, dat de verwachtingen telkens weer onrealistisch stijgen en het bestuur daardoor korte termijn beleid voert door te dure spelers te halen waar achteraf vaak geen financieel rendement aan vastzit. Die tactiek is allang niet meer effectief. Zolang Feyenoord niet even ademhaalt, een stap terug doet en telkens op het dubbeltje blijft leven, zal er niets veranderen en ben je afhankelijk van incidenteel succes. Zelfs nu je 20 miljoen euro terug moet in de begroting door het corona-gebeuren, blijven ze doen wat ze altijd doen. Hoe kun je dan ooit het maximale rendement uit het achterland halen?!

11 augustus 2020 om 17:03

Haha Japie weer met de hetze tegen Van Geel. Het begint zielig te worden. Voor jou is potentie het heilige doel en voorspelbaarheid de grootste zonde. Van Geel is met zijn beleid verantwoordelijk voor een kampioenswaardig elftal. En dat veel eerder dan iemand bij zijn aantreden had durven dromen. Zal ik je weer uit gaan leggen dat Feyenoord niet zo'n gevulde kas had om te gaan gokken op spelers uit Zuid-Amerika? Ajax kon dat wel, die konden zich een miskoop permitteren van tien miljoen. Fijn dat meer mensen je er nu op wijzen en daar hoef je het natuurlijk niet mee eens te zijn, maar je argumenten zijn dermate zwak dat ik toch eens zou gaan nadenken. Alles wat je zegt wordt namelijk weerlegd. Maar goed, volgens jou is het ook de schuld van Van Geel dat De Guzman in 2008 niet werd verkocht, drie jaar voor zijn aantreden. Dat zegt eigenlijk alles

11 augustus 2020 om 17:13

@gerben1978 het was leuk korte termijnbeleid maar het heeft Feyenoord op de lange termijn in de problemen gebracht want er kwam geen geld binnen en nu hebben we daardoor amper financiele mogelijkheden

11 augustus 2020 om 17:14

@bobo101 dan gaat er iets gruwelijk fout. Sanchez, Tagliafico, Frenkie, Onana en Milik waren spelers die wij ook hadden kunnen betalen. waarom wordt er bij ons nooit zo een speler gescout?

11 augustus 2020 om 17:16

@bobiku29 wat heb je aan 1 incidenteel kampioenschap als je daarna financieel amper middelen hebt? er is geen lange termijn beleid gevoerd en daarom zitten we nu in de situatie waarin we zitten met amper financiele middelen. wat zij we uiteindelijk dan opgeschoten met dat beleid van Van Geel? dat we straks weer 18 jaar op een kampioenschap kunnen wachten? als je dat goed beleid noemt vind ik dat prima maar dat is niet het beleid wat ik wil zien bij Feyenoord. gokken op 1 kampioenschap en de lange termijn volledig negeren

11 augustus 2020 om 17:24

In mindere mate hebben wij die spelers toch ook gehad? alleen wij vangen er minder voor. Dat is het. Pelle is gehaald en voor het 4 voudige verkocht. St. Juste heeft zijn bedrag verdubbeld. Senesi en Sinisterra zullen hun aankoop waarde dik doen overstijgen.

11 augustus 2020 om 17:41

Niets aan toe te voegen GloryUnited. Minder potentiële waarde, maar ook aanvankelijk goedkoper. Oftewel, minder risicovol. Japie wil dat niet zien. Die heeft liever dat Feyenoord drie Zuid-Amerikanen haalt in de hoop dat er een de hoofdprijs oplevert. Hij ziet niet in dat het je ook kan overkomen dat ze alledrie mislukken, waarna je helemaal de lul bent. Een Larsson slaagt ook niet volledig, net als een Boëtius of Amrabat. Maar die kunnen nog voor een vergelijkbaar bedrag verkocht worden. Zie dat maar eens te doen met spelers die buiten hun eigen continent niet aarden.

11 augustus 2020 om 21:02

@japie_krekel Misschien moet jij wat meer Football Manager gaan spelen? Altijd maar kritiek op de scouting en de spelers die binnen gehaald worden. Nu is je favoriete afzeik persoon eindelijk weg en begin je weer van voor af aan. Denk je nou serieus niet als het zo makkelijk zou zijn om even een scout naar Zuid Amerika te sturen en wat toptalenten te kopen Feyenoord dit niet zou doen? Meld je anders vrijwiliig aan als scout om naar Zuid Amerika te gaan! Dan hebben we er nog wat aan....

11 augustus 2020 om 22:36

Goh japie. Soms ben ik het verschrikkelijk oneens met je. Maar nu dus niet. Van geel kan repareren, maar geen beleid voeren. Om dat te doen moet je echt leren dat niet alles op veilig kan. Arnesen snapt dat en wisselt veilige aankopen af met risico's. Bovendien investeert hij nu ook slim in de toekomst met conteh, antonucci etc. Als 1 daarvan een voltreffer is verdien je dik geld. Van Geel heeft Feyenoord gered. Daarvoor ben ik hem eeuwig dankbaar. Hij zorgde voor een degelijk elftal in een seizoen dat Ajax en PSV niet stabiel waren en zo werden we kampioen. Maar van geel heeft nooit met beleid hogere inkomsten weten te genereren. Hij kan bezuinigen, maar niet investeren. Van geel is een spaarrekening met weinig rente. Arnesen een beleggingsfonds met wat meer risico, maar ook meer dividend

11 augustus 2020 om 22:39

Bobiku29 Hoever ga je ooit komen met die mentaliteit? Wie is er structureel mee gaan draaien in de top door een beleid te voeren met het doen van degelijke aankopen die je met een fractie winst of verlies verkoopt? Scouten is een vak. Als je goede scouts hebt wordt de kans dat je een goede aankoop doet groter. Van Geel was daar huiverig voor en investeerde niet in scouting.

11 augustus 2020 om 22:49

@magista, Die speelde ook niet bij Vitesse dus dan is het wel lastig )o.

11 augustus 2020 om 22:55

Japie, ik denk dan ook niet dat zuid Amerika echt een markt is waar Feyenoord lekker in kan gaan zitten vissen. Ik sprak Jose fortis Rodrigues onlangs die in het verleden scoutte in zuid Amerika voor Az. Volgens hem was de markt aldaar overbevist. hij bekeek een aantal spelers op een jeugdtoernooi en zag een leuke speler en vroeg zijn zaakwaarnemer naar diens beschikbaarheid. “Deze jongen verkast volgend seizoen al naar Chelsea was het antwoord”. De volgende speler zou naar Atlético Madrid vertrekken. De derde speler was wel beschikbaar maar zou om en nabij 8 miljoen euro kosten. Het gaat hier over jochies van 17/18 jaar oud. Gedesillusioneerd keerde José Huiswaards. Die markt is ook voor Feyenoord onbereikbaar. De absolute top daarvan komt niet naar Feyenoord en de jongens onder die top ook niet. Dan zal je moeten jagen op talenten die daar nog onder komen en ik zeg niet dat die spelers niet bruikbaar zijn voor Feyenoord. Maar het zijn niet de jongens die structureel kapitaal op gaan brengen voor Feyenoord. Ik zou het echt dichter bij huis gaan zoeken. Zorg nu eerst eens dat de echte toppers in de omgeving Rotterdam bij Feyenoord gaan doorbreken. Want dat gebeurt ook al jaren niet. De echt goede spelers uit de achtertuin breken door bij andere clubs en leveren die clubs kapitaal op. Ik zou als Feyenoord zijnde dat eerst eens goed op poten zetten voordat ik in zuid Amerika ga scouten. Ohja. Manchester City heeft 80 internationale scouts rondlopen. Chelsea heeft er een fractie minder. Kleine kans dat Feyenoord dan net dat onontdekte spelertje gaat vinden met die ene scout in zuid Amerika. Niet aan beginnen.

11 augustus 2020 om 23:15

Wat zijn voor jou miskopen? Iemand die voor minder geld wordt verkocht dan dat hij heeft gekost of iemand die minder goed speelt dan aanvankelijk werd gedacht? Het is mij niet helemaal duidelijk, want je haalt nu 2 dingen doorelkaar heen?

11 augustus 2020 om 23:15

Emanuelson zie ik totaal niet als een zelfde categorie. Linssen en Diemers waren in ieder geval nog sterkhouders bij hun teams. Dat vind ik Emanuelson bij Utrecht totaal niet

12 augustus 2020 om 10:22

@markerazzi - Ik vind het ook geen goede vergelijking. Emanuelson is een 34-jarige speler op z'n retour, terwijl Linssen op z'n piek zit en daar de leeftijd voor heeft. Verder is Diemers 26 jaar en was hij sterkhouder bij Fortuna. Dat is nou niet bepaald vergelijkbaar met sterkhouder zijn bij de subtop (zoals Utrecht of Vitesse, laat staan Feyenoord).

11 augustus 2020 om 16:02

Japie, hij zou Feyenoord ook helemaal niet naar een hoger niveau hoeven tillen. Hij zou een back up zijn. Wat mij betreft echt geen gek idee, aangezien hij op heel veel posities uit de voeten kan en altijd wel een voldoende scoort. Malacia ligt er een tijdje uit, Haps is blessuregevoelig. Wat is er dan mis mee om zo'n ervaren kracht binnen te hengelen?

11 augustus 2020 om 16:07

@bobiku29 wat er imo mis mee is is dat je dan nu weer tekengeld en waarschijnlijk een aanzienlijk salaris gaat investeren in een speler met nul restwaarde, waarbij er ook nog eens een groot vraagteken is of hij uberhaupt bij het niveau kan aanhaken. dit soort transfers zijn juist de reden dat Feyenoord al jaren financieel heel weinig armslag heeft want je laat geld verdampen zonder er sportief of in de toekomst financieel op vooruit te gaan

11 augustus 2020 om 16:48

Dat 'aanzienlijke salaris' is een aanname. Ik geloof niet dat hij bij Utrecht een astronomisch bedrag opstrijkt, jij wel? 'Dit soort transfers', haha. Een ervaren multifunctionele voetballer als noodoplossing, hij gaat echt geen miljoen verdienen hoor. Natuurlijk moet je denken aan lange termijn, zeker financieel. Maar uiteindelijk draait een voetbalclub om sportieve prestaties en dan is iemand als Emanuelson op dit moment wellicht waardevol.

11 augustus 2020 om 17:12

dat dacht ik ook van Clasie maar die kreeg een miljoen aan salaris in dat huurseizoen. van al die transfervrije spelers die weinig tot niks hebben toegevoegd bij elkaar opgeteld had je nu toch aardig wat geld in kas kunnen hebben

11 augustus 2020 om 17:24

En dan? Hadden er andere spelers gehaald moeten worden, waarvan ook niet iedereen zal slagen. Niet elke aankoop slaagt knul, nergens. Nogmaals, Emanuelson zou voor de breedte zijn, als ie al in beeld is. Multifunctioneel, ervaren, niet duur. Clasie kwam van Southampton, Emanuelson is een (gewaardeerde) wisselspeler van FC Utrecht. Nogal een verschil, vind je niet? Je voorbeeld is dus nogal krom

11 augustus 2020 om 21:06

@bobiku29 ze hoeven ook niet allemaal te slagen, zolang er maar een paar volrtreffers tussen zitten, desnoods 2 ofzo want dan ga je financieel gelijk een heel eind vooruit. dat hebben we gezien met Milik en Sanchez die bij elkaar 70 miljoen winst opleverde. als je dan spelers gaat halen die er in de Eredivisie al niet met kop en schouders boven uitsteken zoals een Ziyech, Suarez en Tadic in het verleden bv dan ga je die voltreffer nooit hebben. ik schat Southampton een stuk hoger in als FC Utrecht dus daar zit idd een groot verschil in. een Emanuelson was daar al helemaal niet aan spelen toegekomen en dat zeg ik als iemand die ook totaal niet onder de indruk is van Clasie

11 augustus 2020 om 23:39

Japie, lees je nou wat iedereen zegt? Lees je wat ik zeg? Je. Loopt. Kans. Dat. Ze. Allemaal. Niet. Slagen. Jij brengt het als een feit dat er wel twee man slagen, maar dat is geen feit. Je kan ook al je geld kwijt zijn aan een Orejuela en Cassiera. Er zit niet per definitie een Sanchez tussen

12 augustus 2020 om 01:17

Je kunt ook een jeugdspeler of Johnston op die positie houden als backup en heb je geen extra kosten en voor het middenveld heb je al ruimschoots spelers. O.a die middenvelder die de eerste helft speelde met Fer en Burger. Dan blijft dat geld bespaard en de talenten hebben iets meer speeltijd waardoor ze zich ontwikkelen.

11 augustus 2020 om 17:03

Als iemand wordt gehaald als een back up, dan is het ook niet te verwachten dat due speler het niveau omhoog tlit, dat lijkt me logisch. Als hij zou worden gehaald om het middenveld te versterken dan mag je verwachten dat hij het niveau omhoog zou tillen.

11 augustus 2020 om 17:09

Exact Bossie. Japie wil echter dat een multifunctionele back up het basiselftal versterkt

11 augustus 2020 om 17:15

Feijenoord heeft een beperkt budget , als.ze spelers willen halen die het niveau omhoog tillen dan moeten ze heel creatief met geld omgaan.

11 augustus 2020 om 21:09

als je een speler gaat halen die je niet beter maakt dan zie ik liever een jeugdspeler als back up. als je middelmatige spelers van 34 als een Emanuelson gaat halen al back up, waar heb je dan uberhaupt nog een jeugdopleiding voor?

11 augustus 2020 om 23:01

Die back-up zorgt er juist voor dat je niveau niet keldert als je basisspeler wegvalt. Als je dan moet terugvallen op een jeugdspeler die er nog niet staat dan heb je wel serieuze problemen. Zeker als die positie zich in je as bevindt.

11 augustus 2020 om 23:12

Welke jeugdspeler zou dat dan kunnen zijn ? Je kan als nog een jeugdspeler inpassen ,zeker als je een ervaren backup hebt die op.meerdere plaatsen inzetbaar is . Die zal een specifieke jeugdspeler niet in de weg zitten .

12 augustus 2020 om 01:19

En jij wilt liever talenten in de weg laten staan. Met jou manier van beleid voeren zou een Malacia en Geertruida minder minuten hebben gemaakt en een groot ontwikkeling mis zijn gelopen. Dat wil je voor een Emanuelson. Leuk man back up, maar zulke spelers hoor je in je jeugd te hebben en die zijn er ook!

12 augustus 2020 om 01:22

De jeugd van Feyenoord heeft er ook eerder gestaan toen het moest en dat ging gewoon prima! Feyenoord mag ook wel verwachten dat hun jeugd goed genoeg is om een positie in te vullen. Geertruida moest er vorig seizoen ook uit het niets er staan toen Karsdorp gebleseerd raakte en heeft dat gewoon goed in kunnen vullen! Had je daar ook liever een 34 jarige gezien?

Dat moet Feyenoord ook helemaal niet willen. Ten eerste denk ik niet dat Emanuelson zoveel aan Feyenoord toe zou voegen en verder is hij ook alweer 34 jaar. Zo'n speler kost alleen maar geld.

Hans heeft weer een spinsel in z'n hoofd Erg aardig van Hans om mee te denken en het direct bij de speler neer te leggen, maar dit zie ik niet gebeuren en dat zou ook niet moeten. Urby gaat op linksback nog maar weinig toevoegen en met Hendriks en Johnston (die daar ook gebruikt werd tegen Sparta) of desnoods Hartman of Smeulers zijn er nog genoeg mogelijkheden als de nood echt hoog is. Oftewel bij een blessure van Haps. De prioriteit ligt nu overduidelijk op het vastleggen van een centrale verdediger.

11 augustus 2020 om 15:31

hoe speelde Johnston eigenlijk?

11 augustus 2020 om 15:41

Legde er veel energie in en overall gewoon degelijk. Maar meer ook niet. En dat is ook niet zo gek, aangezien hij hier voor het eerst speelt volgens mij.

11 augustus 2020 om 16:04

Je merkt bij Johnston wel echt dat hij niet die drive van een back heeft. Hij denkt vooral verdedigend

11 augustus 2020 om 17:05

Je praat over hem alsof hij wordt gehaald als directe versterking. Volgens mij zou hij eventueel gehaald worden als back up voor de controlerende positie op.het middenveld.

Goede speler, alleen geen top 3 (4) meer. Bij de rest in Nederland sowieso een toegevoegde waarde in de selectie.

Of als back-up bij AZ. Zij hebben best smalle selectie. Indien basisspeler zou leuk zijn als hij naar een club als RKC gaat of niveau lager bij Volendam. Zijn ervaring daar delen met de (semi)profs

Nee bedankt. Fijn dat ie 30 jaar geleden een talent was bij Ajax, maar nu valt hij niet op bij Utrecht. En hij is oud.

Blijft zielig hoe Hans Kraay zijn objectieve rol telkens in de steek laat om spelers op het paard te hijsen. Gedweep met namen elke keer. KKD-spelers waar ED-clubs blind voor zijn, Kerk die naar Borussia Dortmund moet en nu dit. Deze man maakt er bijna een persoonlijke missie van om met zijn zienswijze op de radar van een TD te komen en zo zijn gelijk af te dwingen. Emanuelson bij Feyenoord, doe eens normaal. In Rotterdam loopt het al over van de middelmaat. Waarom zou Feyenoord genoegen nemen met een speler die bij FC Utrecht niet eens altijd een basisplaats heeft?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.AZ178
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller92
M. MahiAanvaller62
R. HakeUnknown
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper60
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

83 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren