Vertrek Veltman bij Ajax biedt kansen: ‘Basisplaats een reëel doel’

Zondag, 9 augustus 2020 om

Ajax-trainer Erik ten Hag zoekt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen naar een geschikte opvolger van Joël Veltman, die onlangs naar Brighton & Hove Albion vertrok. Perr Schuurs hoopt vurig dat hij als basisspeler aan het nieuwe seizoen begint. De pas twintigjarige centrumverdediger krijgt veel hulp van assistent-coach Winston Bogarde, die als geen ander weet wat het is om op topniveau te acteren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Perr Schuurs een basisplaats afdwingen bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door janter)

Waarom is Ajax eigenlijk niet zo druk bezig met een nieuwe cv? Naast blind vind ik het niet echt best. Alvarez speelt veel op het middenveld, schuurs maakt nog veel fouten en timber is net pas begonnen met wat minuten maken. Wat als blind er weer een tijdje uit ligt? Dan is het helemaal beroerd achterin.

9 augustus 2020 om 10:06

Wie zegt dat Ajax daar niet mee bezig is? Tegenwoordig lekt er niet al teveel meer uit. Kudus was ook ineens gepresenteerd terwijl er niet eens een gerucht over is geweest. Buiten dat weten wij niet of Overmars het ook beroerd vind achterin. Misschien vind hij het wel is tijd dat wat talenten hun kansen gaan pakken.

9 augustus 2020 om 10:09

Nou ja, je hoort heel veel over de nummer 6 positie (terecht een versterking nodig) maar over een cv blijft het heel stil. En het klinkt niet alsof er onvrede is bij ten hag of overmars over de verdediging. Maar als ik kijk bij de bezetting vind ik het niet indrukwekkend.

9 augustus 2020 om 10:17

Over de nummer 6 lees ik ook niks eerlijk gezegd. Vera ging even rond maar dat leek meer een sollicitatie van hem dan van Ajax. Voor de rest zie ik alleen maar mensen roepen om Propper. Ik denk eerlijk gezegd dat de selectie meer dan prima is op het moment. Ik zie graag eerst de eigen jeugd de kans krijgen voordat er weer gekocht wordt. Ik vind het wel even goed zo eerlijk gezegd.

9 augustus 2020 om 10:20

De vraag is of de jeugd goed genoeg is. Ajax wil doorkomen in de CL. Dan kun je je afvragen of Gravenberch, eiting, schuurs en timber enz goed genoeg zijn? De voorhoede is zeer indrukwekkend maar op het middenveld en in de verdediging kan het nog wel wat beter vind ik.

9 augustus 2020 om 10:35

Je noemt nu een aantal spelers die waarschijnlijk sowieso niet spelen als iedereen fit is. Timber,Eiting en Gravenbergh zullen allen waarschijnlijk nog geen basis staan in de cl. Voor in de eredivisie kun je ze in veel wedstrijden prima gebruiken.

9 augustus 2020 om 10:36

Precies wat je zegt Arsenal80. Als je wil meedraaien in de CL dan word je geslacht met de namen die jij noemt. Dat beleid hadden we dacht ik nu achter ons gelaten

9 augustus 2020 om 10:43

Die namen die hij noemt wel maar Ajax kan geen spelers van het niveau Tadic op de bank hebben zitten. Wat is jou beleid dan? 6 jongens op de reservebank van 2/3 mil salaris per jaar? Elke club die cl speelt hoopt niet dat ze moeten spelen met de reserves neem ik aan. Misschien dat City het dan nog kan maar er zijn maar weinig clubs waar hetzelfde niveau als de basis op de bank zit.

9 augustus 2020 om 10:52

Dat bedoel ik ook helemaal niet. Maar je kunt toch wel gewoon een goede basis 11 hebben? Op het middenveld en centraal achterin mist er gewoon wat. Als je daar al jeugd in moet zetten terwijl die niet voldoen kun je de CL niet doorkomen.

9 augustus 2020 om 11:05

Ze zijn net weer begonnen en testen nu net weer die talenten. Daar is ook tijd voor. In de tussentijd draait het scoutingsapparaat natuurlijk gewoon door. Als de talenten nog te licht zijn, dan ga je de markt op. Maar het blijft een spel; als de categorie spelers die je zoekt eigenlijk niet beschikbaar is, dan kan je er, ondanks twijfel, toch voor kiezen om een jeugdspeler door te laten stromen. Dan hou je dat geld even in je zak. Volgens mij gebeurt er niks raars nu. Ik heb het zelf niet gezien maar als Noa Lang en Ekkelenkamp echt zo goed speelden, dan moet je die nog een paar wedstrijden de kans geven.

9 augustus 2020 om 11:12

@rustaagh je mag toch met de huidige financiële mogelijkheden verwachten dat er een gebalanceerde basis staat. En heb je blessures en schorsingen, moet je niet terug hoeven vallen op Gravenberch en Timber

9 augustus 2020 om 11:38

Ja Hansje, maar je kunt onmogelijk 22 spelers van buitenaf kopen. Dan gaat de gehele jeugd lopen. Soms moet je ze voor de leeuwen gooien zoals dat gedaan is met de Ligt, Seedorf, Kluivert etc. daar zijn toch behoorlijke resultaten mee geboekt.

9 augustus 2020 om 11:44

@arsenal80 Nog even over wat je over de voorhoede zegt. Indruk wekkend noem je die. Maar missen we geen goede 9? Kijk Huntelaar is fijn erbij te houden. Maar Traoré bijvoorbeeld, heeft mij nog nooit erg overtuigd. Dit is van mindere orde dan de verdediging hoor, maar benieuwd wat jij daarvan vindt

9 augustus 2020 om 11:49

@lunny klopt, maar de namen die jij noemt, werden ingepast in een stabiele basis. En toegegeven, De Ligt was noodgedwongen, maar die was toch van een totaal ander niveau dan bijvoorbeeld een Timber nu? Kijkend naar een Donny van de Beek en Frenkie de Jong, die zijn gebracht hoe het moet. Af en toe in laten vallen en rustig brengen

9 augustus 2020 om 12:10

Daar ben ik het met je eens @hansje1969. Een echte 9 ontbreekt. Traore heeft tot op heden ook nog niet overtuigd. Ik zou tadic daar gewoon altijd neerzetten omdat hij op de flank niet overtuigend meer is. Dan heb je eventueel nog promes die ze daar wouden neerzetten in de voorbereiding. Maar een echte 9 is het niet. Ik zou dan toch traore de kans blijven geven ook omdat je dan nog 2 jonge spitsen achter de hand hebt. Ik zou daarom geen echte spits halen omdat 1 van die 3 talenten (traore, hansen en Danilo) vast de nummer 9 kan worden. Al vond ik wel dat ze een poging moesten doen bij isak 1 of 2 jaar geleden.

9 augustus 2020 om 12:17

Ja daar zeg je me wat, die Isak hadden ze van mij echt mogen proberen. We zullen het zien. Maar grootste prioriteit ligt inderdaad niet in de aanval.

9 augustus 2020 om 13:24

Dat klopt Hansje, al ben ik persoonlijk niet helemaal overtuigd van Timber moet je wel een signaal af geven. Je met hen perspectief kunnen bieden. Niet voor niets dat er nu al een aantal (grote) talenten twijfelden om bij te tekenen. Haal je alles van buitenaf, gaan jongens als Unuvar lopen. Dan komt er geen nieuwe de Ligt meer of iemand die je rustig kunt brengen.

9 augustus 2020 om 10:09

Als ik een cv zou halen is het een back up voor blind. Vind 3 opties voor de rcv wel zat eig

9 augustus 2020 om 10:10

Met Timber, Rensch, Schuurs en evt. Alvarez als RCV is die positie best goed bezet. Kasanwirjo ontwikkelt zich ook erg goed. Voor LCV heb je Blind, Magallan en evt. Martinez. Alleen is er van die spelers nog geen een die er echt boven uit steekt. Zelf zou ik Timothy Fosu-Mensah graag zien komen maar ik weet niet of hij haalbaar is. Een goede speler zit natuurlijk ook weer de ontwikkeling van de overige spelers in de weg. Dat is de afweging die ze moeten maken. Gelukkig duurt de transferperiode nog tot begin oktober en hebben ze genoeg tijd om dingen uit te proberen en indien nodig nog een versterking halen.

9 augustus 2020 om 10:12

Ja dat bedoelde ik ook. Heb het misschien niet duidelijk genoemd. Er is wel flinke bezetting alleen niet iemand die er boven uitsteekt zoals jij al zegt. Daarom is het lastig, of je geeft ze dit seizoen de kans of je haalt een basisspeler op.

9 augustus 2020 om 10:20

Liever de kans geven dan wat mij betreft. Ik snap dat er weer een cl waardig elftal moet staan maar Ajax is groot geworden door talenten de kansen te geven. Buiten dat vind ik dat er nog genoeg kwaliteit op andere posities staat waar een talent zich aan kan optrekken. Wat goed is komt snel. Misschien dat Rensch wel de kans pakt.

9 augustus 2020 om 10:28

@arsenal Blind is ook geen geweldige verdediger, maar weet dit met zijn ervaring en voetballende kwaliteiten redelijk te maskeren. Zie hem nog altijd liever op 6.alvarez en Schuurs zouden de beoogde Cv’s naast Blind zijn, maar laten te veel steken vallen. Alvarez heeft overigens nog niet veel in de laatste linie gespeeld. Martinez en Timber vind ik beide geen Cv’s. Te klein en te slap voor die positie. Ik snap dus ook niet waarom er niet wordt gekeken naar een sterke CV

9 augustus 2020 om 10:36

Inderdaad, best wel gek is dan de aankoop van alvarez. 15 miljoen voor de vervanger van de ligt. Maar vervolgens alleen maar op het middenveld gezet. Hoe dan ook zal er dan een goede cv moeten komen die ook afwezigheid van blind kan opvangen. Als blind geblesseerd of zoals jij zegt op 6 speelt.

9 augustus 2020 om 10:45

Ja spelers op een andere plek zetten dan waarvoor ze gehaald zijn, zoals Alvarez, blijft een dingetje bij Ajax

9 augustus 2020 om 10:50

Als hij zelf zegt een middenvelder te zijn dan is het inderdaad raar om in de verdediging te zetten. Dat doet Ten Hag dus prima. Verder ben ik het wel met je eens en mogen spelers van mij ook wel is op de positie staan waar ze voor opgeleid zijn. Alleen zit je er bij Alvarez naast

9 augustus 2020 om 10:53

Je snapt mij niet rustaagh. Alvarez werd juist gehaald als cv. Het is logisch dat hij op het middenveld wordt gezet omdat hij dat ook is. Maar waarom heb je hem dan als cv gehaald?

9 augustus 2020 om 11:05

Geen idee arsenaal. Misschien dachten ze dat hij dat ook kan. Misschien kan hij ook wel in de verdediging met een wat snellere jongen ernaast. Blind en Alvarez lijkt mij gewoon wat te sloom samen

9 augustus 2020 om 11:08

Wat jij zegt Arsenal80 heb ik ook al langer bij het het aankoop beleid van Ajax. Er worden spelers gehaald waarbij er te weinig wordt gekeken naar het totaal plaatje. Dit is imo de minder sterke kant van Overmars. En dat Alvarez zegt dat hij ook op het middenveld kan staan, is natuurlijk volstrekt logisch

9 augustus 2020 om 11:11

Dat is idd logisch ja! Hij heeft meer wedstrijden gespeeld op het middenveld dan in de verdediging hoor! Ook in Mexico. Dus idd heel erg logisch dat hij op het middenveld speelt als het geen verdediger is. Dat ziet Ten Hag goed!

9 augustus 2020 om 11:24

Maar waarom is hij dan gehaald vraag ik me af? We hadden sterk behoefte aan centrale verdedigers na het vertrek van de ligt.

9 augustus 2020 om 10:55

Het is nu al beroerd achterin; er vanuitgaande dat Tagfiaglico en misschien Dest nog vertrekken. Gisteren weer bevestigd dat Mazraoui nog steeds (niet meer) het niveau heeft dat Ajax moet nastreven. En dat Schuurs wel graag een bikkelharde verdediger wil worden, maar daarvoor een veel te lief karakter heeft. Als je gistermiddag de opstelling van de tweede helft zag, even Tagfiaglico niet meegerekend, weet je al dat je zwaar tekort komt, vooral in Europees verband. Zelfs Eiting werd al geprobeerd op de plek van Blind. Misschien dringt het niet door bij de technische staf van Ajax, maar een beetje intrinsieke snelheid is echt wel nodig op die positie, hoor. Ook Marin mocht achterin meespelen. En wat te denken als Onana ook nog vertrekt? Dan zou je deze jongens achterin verwachten: nieuwe doelman + Stekelenburg. Mazraoui + jeugdspeler, Schuurs/timber, Blind/eiting, Martinez + jeugdspeler. En dan heb ik het nog niet eens over het gemis van een goede nummer 6. Ja, aanvallend niks te klagen, maar het fundament van een elftal begint altijd achterin....

9 augustus 2020 om 13:22

@pinko Het scenario wat je schets ben ik het volkomen mee eens. Ik heb hier al vaker aangegeven dat ik het liefst een technisch directeur naast Overmars zie komen. Laatste kan prima spelers vooral verkopen en kopen, maar heeft te weinig oog voor disbalans in de selectie. Zie bijvoorbeeld de bijzondere move om Lamprou als reserve keeper te hebben. Dit zijn gewoon dingen die niet kunnen, evenals deze lachwekkende verdediging

9 augustus 2020 om 13:53

En waarom is dat nodig? Overmars heeft echt een meer dan prima balans. Ajac heeft nooit zoveel geld gehad als nu door het aan en verkoopbeleid. Tuurlijk heeft hij miskopen maar welke club heeft dat nou niet?

9 augustus 2020 om 14:55

Het gaat niet over geld. Als ik De Ligt en F. de Jong mag verkopen, levert dat Ajax ook miljoenen op. Maar een evenwichtige selectie componeren wil Overmars maar niet lukken. En dat is hem zwaar aan te rekenen. Lijkt zich ook weinig aan te trekken van de scouting(srapporten). Want hoe kun je anders spelers als b.v. Pierie en Magallan kopen. Nee, financieel zit het wel goed met Overmars, maar een goede TD is hij absoluut niet.

9 augustus 2020 om 15:21

@hansje1969: Zeg dan de belachelijke aankoop van van Leer en niet Lamprou die alleen kwam om het gaat van diens blessure op te vullen.als van Leer niet langdurig geblesseerd was geraakt had Overmars Lamprou dus ook niet gehaald.

9 augustus 2020 om 11:16

@arsenal890, het probleem is een beetje dat er wel veel kwantiteit is denk ik. Ik bedoel, Schuurs kan je nog niet afschrijven, daar is veel tijd en moeite in geinvesteerd en dat moet er eigenlijk dit jaar uit gaan komen. Alvarez is voor 15 miljoen gehaald, en dat wordt duidelijk niets op het middenveld. Met Timber komt er ook nog eigen jeugd door op rcv, en je hebt ook pas geleden nog Magallan voor 9 miljoen gekocht voor die plek waar je nog mee in je maag zit. Ik kan me dus wel voorstellen dat men nu eerst even kijkt hoe spelers zich daar manifesteren in de voorbereiding, voordat er weer een nieuwe speler gehaald wordt.

9 augustus 2020 om 11:49

Dat is zeker te begrijpen inderdaad. Maar zo als hierboven al genoemd is, is er geen verdediger van dat rijtje die er boven uitsteekt. Allen zijn ze van hetzelfde niveau maar niet echt goed genoeg. Dus daar zit wel een probleempje. Je hebt er genoeg maar niet van het juiste niveau.

9 augustus 2020 om 13:26

@hoogindeconcen Dat je met Magallan een miskoop doet, moet nu geen reden zijn dat je je niet versterkt. Neem je verlies en evalueer hoe dit kon gebeuren. Waar de kenners zeiden, niet doen, deed Ajax het toch. Evalueer hoe dit mogelijk was. Zelfde geldt voor Bendé

9 augustus 2020 om 13:50

@arsenal890, ja ik ben het daarmee eens hoor, ze zijn alledrie (Alvarez, Schuurs, Timber) geen zekerheidjes. Ik hoop wel dat Schuurs dat dit seizoen kan worden. Hij is nog steeds pas 20, denk dat hij veel kan groeien als Ten Hag hem eens een seizoen laat staan.

9 augustus 2020 om 13:53

@hansje1969, dat ben ik met je eens. Ik heb het ook niet alleen over Magallan. Alles bij elkaar opgeteld zou het mij zeer verbazen als Overmars nog een rcv haalt. Bandé vind ik echt een ander geval, dat was enorme pech, hij kreeg in z’n eerste wedstrijd een blessure waardoor hij er meteen meer dan een jaar naast stond. Die kan je daar niet op beoordelen.

Ik weet het niet met Schuurs. Het was gisteren wederom gelijk weer veel te druistig allemaal. Veel aggressief vooruit proberen te verdedigen, maar die momenten continu verkeerd timen, waardoor hij weer 20 meter achter zijn man aan mag rennen en de verdediging totaal open ligt. Zo was het het afgelopen jaar al (remember Getafe - uit) en gisteren toonde gelijk al geen blijk van verbetering erin. Beetje zoals De Ligt ook bij Juve begon, alleen lijkt er bij de Schuurs de verbetering niet te komen.

9 augustus 2020 om 10:16

Gaat Alvarez nog gebruikt worden als CV of wordt die definitief als CVM gezien? Want ik kan me niet perfect herinneren of hij echt veel kansen heeft gehad als CV, maar ik dacht van niet (naar het einde van het seizoen wat meer dacht ik, maar toen zat die toch ook veel op de bank). Wat toch opvallend zou zijn voor een aankoop van 15 miljoen.

9 augustus 2020 om 10:23

Hij zegt zelf dat het een middenvelder is en ook op die positie was hij belangrijk met zijn goals in de cl. Die jongen moet gewoon spelen waar hij zich het beste voelt. Als hij het vertrouwen krijgt zie ik het nog wel goed komen. Ik vind het helemaal geen slechte speler maargoed je kan wel wat zeggen over het aankoopbeleid. Als Ajax hem heeft gehaald als verdediger is dat toch vreemd. Ik denk dat Alvarez samen met Blind gewoon veel te traag is voor Ajax begrippen

9 augustus 2020 om 11:23

@lierse, dit vraag ik me dus ook af. Als middenvelder vind ik hem op een bepaalde manier wel nuttig, met name als je moet verdedigen. Hij is goed als hij aansluit bij het verdedigingsduo wanneer de tegenstander de lange bal speelt, met zijn kopkracht, en hij is sterk in de duels. Het kan handig zijn om een middenvelder te hebben die zo verdedigend denkt, als je een extra slot op de deur moet hebben. Alleen is Ajax een ploeg die juist altijd de bal heeft, en aanvalt, in 9 van de 10 wedstrijden. Dan moet je op de dubbele zes spelers hebben die wat met de bal kunnen, zoals we met Schöne en Frenkie hadden (v/d Beek kan dit ook prima, Gravenberch denk ik ook), en dan heb je weinig aan Alvarez. Zijn handelingssnelheid ligt relatief laag, hij draait niet makkelijk, hij speelt heel weinig naar voren, heeft geen passeer-actie en is fantasieloos in balbezit. Op zich is dat allemaal niet zo erg, omdat hij wel specifieke kwaliteiten aan je selectie toevoegt, alleen is de vraag of Ajax daar iets aan heeft, omdat Ajax die specifieke kwaliteiten nu juist bijna nooit nodig heeft (ik denk aan wedstrijden zoals tegen PSV een paar jaar terug, toen Luuk de Jong domineerde, of tegen Man United in de EL-finale, toen Fellaini dat deed, of een Europese knock-out wedstrijd waarin je een voorsprong moet verdedigen of zoiets).en ja, waarom hij niet de kans krijgt als CV, dat weet ik ook niet, misschien omdat men het daar toch wel in Schuurs ziet zitten?

9 augustus 2020 om 10:16

Schuurs komt bij mij ook over als 'de lieve jongen van de klas'. Ik geloof niet dat hij de top aan kan en dan vraag ik me dus ook af of hij potentieel Ajax 1 niveau is. Vorig seizoen maakte hij al kapitale fouten achterin. Ik mis bij hem gretigheid en het bikkelhard zijn.

9 augustus 2020 om 10:28

Schuurs zal vast wat fouten gemaakt hebben maar ik word er wel een beetje moe van dat deze jongen zo afgebrand word. Gisteren deed hij het prima. Ik zag gister anders een bikkelharde tackle waarvan ik dacht oei maar het ging goed. Hij moet is gewoon 25 wedstrijden op rij spelen. Je zal zien dat hij zich dan snel gaat ontwikkelen. Na elke fout gelijk de wedstrijd erop ernaast zetten gaat geen speler beter van worden.

9 augustus 2020 om 10:33

@janter een Joris van Mathijssen was in het begin bij Willem2 ook erg lief en maakte kapitale fouten. Uiteindelijk heeft de beste man een leuke carriere aan overgehouden. Als zo een route voor Schuurs haalbaar is dan heeft hij het ook goed gedaan. Niet iedereen kan een Virgil of Mathijs worden.

9 augustus 2020 om 10:44

Ik snap de gedachte wel dat je hem als lieve jongen ziet. Ik weet echter dat hij is opgegroeid in een topsportcultuur met dank aan zijn familie. Ik denk dat hij zelfkritisch genoeg is om van zijn fouten te leren en zie hem ook een mooie ontwikkeling doormaken als hij de kans krijgt langere tijd wedstrijden achter elkaar te spelen.

9 augustus 2020 om 11:26

@janter, ik heb het gevoel alsof dat een beetje een cliche is dat mensen op iemand plakken vanwege zijn uiterlijk. Schuurs is blond, goedlachs, bescheiden en heeft een net kapsel, en dan krijg je meteen dat soort associaties. Hij kan best hard spelen hoor, als je dat inmiddels niet gezien hebt dan bekijk je hem ook gewoon niet. Het gaat er juist om dat hij de volle 90 minuten de concentratie heeft, dat ontbreekt er weleens aan.

9 augustus 2020 om 11:35

@rustaagh, helemaal eens. Schuurs is ook nog steeds pas 20, hij is iets meer dan een jaartje ouder dan Timber, die er nu net bij komt uit de jeugd. Ik hoop ook dat hij nu gewoon 20 wedstrijden kan blijven staan, zeker in de Eredivisie kan het ook niet zoveel kwaad als hij een keer een foutje maakt. Hij heeft in principe alles om samen met Blind een topduo te vormen.

9 augustus 2020 om 18:50

@mrkrillin; oh het hoeft van mij ook geen nieuwe De Ligt te worden, maar als we kijken naar Joris... die kon echt een donder zijn en flink irritant. Dat vind ik juist altijd mooi aan een verdediger. Eentje die erop dondert als het moet, of het nou verbaal of non-verbaal is. Hopelijk maakt Schuurs die ontwikkeling ook door of zit ik er compleet naast, maar ik geloof gewoon niet in Schuurs.

9 augustus 2020 om 18:53

@hoogindeconcen; er is een verschil tussen een harde tackle maken of gewoon scheit hebben aan je tegenstander. Ik vind dat tweede aspect belangrijk bij een verdediger. Dat noem ik dan ook bikkelhard zijn.

9 augustus 2020 om 11:42

Dat komt puur omdat die jongen zich wilt bewijzen. Heeft nog niet het vertrouwen kunnen voelen aangezien hij nauwelijks een periode de kans kreeg. Toen hij daadwerkelijk iets langer mocht blijven staan zag je Schuurs groeien. Helaas werd hij gelijk geslachtofferd toen hij 1 fout maakte. Laat die jongen een tijdje staan, geef hem een echte kans en belangrijkste; laat merken dat je vertrouwen in hem hebt. Dan gaat hij gewoon knallen en neemt dat druistige wel af.

Potentie zie ik in Schuurs echt wel, alleen heeft hij tot dusver nog wat foutjes in zijn spel. Geen schande natuurlijk, want ook bijvoorbeeld de Ligt had bij Ajax hier en daar nog weleens wat foutjes en ook Veltman stond natuurlijk bekend om zijn Veltmannetjes. Hopelijk kan hij zich dit seizoen laten zien en zich tot een zeer goede verdediger voor Ajax ontwikkelen, want hij heeft in principe gewoon alles wat een centrale verdediger nodig heeft. Heeft een prima lengte, aardig wat snelheid, sterk in de lucht en hij is voetballend ook gewoon prima. Het enigste wat hij in mijn ogen echt wel moet ontwikkelen, is dat hij wel wat feller in de duels mag worden en er echt bovenop moet zitten, want dat mis ik weleens bij Schuurs en dan is hij gewoon 'te lief'. Ik ben benieuwd hoe Ajax dit seizoen zal gaan spelen. Bij Onana en van de Beek heb ik het idee dat ze waarschijnlijk nog wel een seizoen bij Ajax zullen blijven en van Tagliafico verwacht ik nog wel dat hij zal vertrekken. Daarom zie ik nog graag een linksback komen en Martinez deed het gisteren niet verkeerd als linksback, al was dat wel in een nietszeggend oefenpotje en ik zie Martinez liever in de as van het veld. Dus centraal in de verdediging (maar daar staat Blind al samen met Schuurs) of op het middenveld. Ik lees vaak reacties dat Martinez niet goed genoeg is op het middenveld, maar ik vind hem juist ideaal als nummer 6. Houdt goed de ruimtes dicht, is zowel verdedigend en aanvallend prima, voetballend ook, zit er meestal direct bovenop bij de tegenstander en is echt wel een kleine en felle bijtertje waar je niet zomaar langskomt. Als Tagliafico weggaat, zie ik graag Wijndal komen maar AZ zal Wijndal niet aan concurrentie verkopen. Tenzij Ajax echt met een bizar bod van 20 miljoen+ komt, maar dat vind ik Wijndal (nog) niet waard. Ajax wordt ook in verband gebracht met Brian Cufré, een 23-jarige Argentijnse linksback van Velez Sarsfield en dat is ook een prima back. Ik zie hem in ieder geval graag komen. Zie opstelling: het zal mij niets verbazen als ten Hag in de aanval met Antony, Promes, Neres en Tadic als voorste 4 spelers zal spelen en dat deze 4 spelers dan voorin continu voor positiewisselingen zorgen. Van de Beek staat dan controlerend, maar zal dan als een soort box-to-box speler fungeren en ik denk dat hij ook in aanvallend opzicht echt nog wel zijn steentje bij zal dragen door middel van goals.

Onana
Mazraoui
Schuurs
Blind
Cufré
van de Beek
Martinez
Antony
Promes
Neres
Tadic
9 augustus 2020 om 10:46

Ja, Ajax heeft een linksback nodig. Ten Hag zei al dat de enige positie die nu niet dubbel bezet is, die van linksback is, daar hebben we eigenlijk alleen Nico. Aangezien Nico ook nog wel zal vertrekken, is het logisch om nu alvast een topper op linksback te halen.

Jammer dat Ten Hag Alvarez als middenvelder blijft opstellen. Hij is goed bij lange ballen en in duels, maar aan de bal totaal geen middenvelder voor Ajax, houterig en fantasieloos. Hij lijkt me prima als centrale verdediger naast Blind, maar om de een of andere reden ziet Ten Hag dat dus niet zitten blijkbaar. Als dat zo blijft dan heeft Schuurs alleen Timber als concurrent en zal hij zich wel in de basis spelen.

Verdedigend is het nog niet je van het bij Ajax. Voor mijn gevoel zijn ze bij Ajax ook nog erg op zoek naar de "ideale" 6. Alvarez past imo niet als middenvelder binnen het spel van Ajax, een speler die me echter wel ideaal lijkt voor deze positie is de jongen uit de eigen jeugd J. Timber. Voetballend goed, snel en verdedigend ook goed. Net te klein denk ik voor als CV maar ideaal als 6.

Ik hoop en heb er eigenlijk wel vertrouwen in dat aankomend seizoen de grote doorbraak gaat worden van Schuurs. Als Bogarde hem nog wat extra felheid en concentratie bij brengt is hij de ideale CV, hij kan prima verdedigen, heeft een goede snelheid in zich en is kopsterk. Als ajax nog een goede 6 weet te halen (prio 1) dan kan Ajax hele hoge ogen scoren. voorin voldoende spelers om te rouleren of tactische zaken aan te brengen !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Ajax64
3.PSV63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper20
E. ÁlvarezVerdediger20
D. BlindVerdediger20
S. DestVerdediger20
N. MazraouiVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

5 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 2 0 0 0
2019/2020 Ajax 10 1 0 0
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 29 4 1 0
2019/2020 Jong Ajax 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax beloont goede ontwikkeling met vierjarig contract

Ajax en Jurriën Timber hebben een akkoord bereikt over een nieuw contract voor de jonge verdediger. De Amsterdammers melden vrijdagmiddag via de officiële kanalen dat Timber zijn handtekening heeft gezet onder...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 september
Paris Saint-Germain heeft er vertrouwen in dat het Dele Alli op huurbasis binnen kan halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren