‘Barcelona bereidt bod van 40 miljoen op 28-voudig Turks international voor’

Donderdag, 6 augustus 2020 om 15:56Chris Meijer

Çaglar Söyüncü staat in de serieuze belangstelling van Barcelona, zo weet NTV Spor te melden. Het Turkse medium stelt dat de Catalanen van plan zijn om een bod van veertig miljoen euro bij Leicester City neer te leggen voor de 24-jarige verdediger. Er zou bij Barcelona voor Söyüncü een vijfjarig contract klaarliggen, dat hij kan ondertekenen zodra er een akkoord met Leicster is bereikt over een transfersom.

Leicester telde twee jaar geleden 21,1 miljoen euro neer om Söyüncü los te weken bij SC Freiburg. De 28-voudig Turks international speelde eerder in het shirt van Altinordu FK, Aliaga FK, Bucaspor en Menemen Belediyespor. Het contract van Söyüncü bij the Foxes loopt nog tot medio 2023 en het lijkt momenteel niet aannemelijk dat hij die verbintenis gaat uitdienen, want er is veel belangstelling voor de centrumverdediger.

AS maakte eerder al melding van de belangstelling van Barcelona, maar schreef destijds dat Liverpool de beste papieren had om Söyüncü binnen te halen. Overigens zou ook Manchester City belangstelling gehad hebben voor de Turkse verdediger, al versterkten the Citizens zich al met Nathan Aké en wil manager Josep Guardiola naar verluidt nog een gearriveerde verdediger aan zijn selectie toevoegen. Kalidou Koulibaly staat in dat opzicht het hoogst op het verlanglijstje van Manchester City.

Söyüncü speelde afgelopen seizoen 42 wedstrijden voor Leicester, dat als vijfde eindigde in de Premier League en derhalve maar net een Champions League-ticket miste. In Barcelona zal hij de concurrentiestrijd moeten aangaan met Gerard Piqué, Clément Lenglet, Samuel Umtiti en Jean-Clair Todibo, al mogen de twee laatstgenoemden deze zomer naar verluidt vertrekken. Eric García wordt de laatste tijd ook hevig in verband gebracht met een overstap naar Barcelona en Guardiola zei donderdag dat de negentienjarige centrumverdediger zijn tot 2021 lopende contract bij Manchester City niet gaat verlengen.


Poll

Is Çaglar Söyüncü een aanwinst voor Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door _buffalo_)

Met de komst van die García van City lijkt dit bericht me onzin. Ander type middenvelder dan Busquets, De Jong of Pjanic kunnen ze wel gebruiken.

6 augustus 2020 om 16:11

Laten we eerst maar eens een linksback, rechtsback en buitenspeler halen

6 augustus 2020 om 16:21

Ik zie backs niet zo snel komen, daar lopen al wat dure spelers. Misschien als Firpo of Semedo verkocht wordt.

6 augustus 2020 om 16:59

Met Fati, Dembele, Trincao, Pedri en Messi is Barcelona al overbezet als het om buitenspelers gaat.

6 augustus 2020 om 18:42

Maar Fati, Dembele, Trincao en Pedri gaan de oorlog niet voor je winnen. Dat zijn meer spelers voor in de breedte. Dembele zou een speler van meerwaarde kunnen zijn als hij zijn niveau haalt. Maar voorlopig is het niks. Een speler als Douglas Costa of Sancho zou top zijn.

6 augustus 2020 om 23:00

Costa??? Die is altijd geblesseerd.
Kan je net zo goed alles focus gooien op Dembele die is bijna hersteld.

Eindelijk een goede, talentvolle verdediger voor Barca. Zou voor beide kampen een goede zet zijn.

6 augustus 2020 om 16:20

Alleen heeft barca geen geld en gaat leicester nooit akkoord met 40 lijkt mij

6 augustus 2020 om 16:56

Het zou eventueel om een ruildeal kunnen gaan met trincao. Als ik het goed heb, heeft leicester naar hem geïnformeerd begin deze week.

6 augustus 2020 om 16:20

Nooit gedacht dat een Turkse verdediger goed genoeg zou zijn voor Barcelona. Nu hebben we met Kabak en Demiral er drie die potentieel op termijn een dergelijk niveau kunnen halen. Wat betreft Soyuncu moet hij slechts vertrekken als hij min of meer zeker is van een basisplaats. Of tenminste op korte/middellange termijn een basisplaats kan veroveren. Anders moet hij maar gewoon blijven in Leicester tot een andere topploeg geã¯nteresseerd is.

6 augustus 2020 om 17:26

Laten we eerlijk zijn. Soyunucu is echt niet verder dan een Maguire, en dat zouden we ook geen goede cv voor Barcelona noemen.

6 augustus 2020 om 18:04

Hij heeft Maguire moeitelooos vervangen. Wat heet, door verschillende experts gekozen tot de PL team of the season.

6 augustus 2020 om 18:04

wat? Wil jij zeggen dat deze jongen beter is dan Maguire? Ik ben het er niet mee eens in ieder geval hoor

6 augustus 2020 om 18:23

De laatste tijd was hij gewoon matig. Hij heeft een goed seizoen gespeeld, maar dat maakt hem nog geen wereldverdediger.

6 augustus 2020 om 18:44

@Lierse1997 Soyuncu is in alles beter dan Maguire. Snelheid, puur verdedigen, voetballend. Ik weet echt niet waarop je zoiets baseert.

6 augustus 2020 om 18:48

Sorry hoor maar ik vind maguire net een handicap hebben als ik kijk hoe hij er bij loopt. Alsof de verdediging van ManU als een huis staat. Zijn zijn blunders je wel eens opgevallen? En tot slot is die ook nog zo traag als een slak.

6 augustus 2020 om 19:08

Aan iedereen die hier blijkbaar niet kan vatten dat Maguire nog altijd wel eens beter kan zijn dan Soyuncu, hoeveel wedstrijden van Leicester hebben jullie gezien tussen 2017 - 2019 toen Maguire er nog speelde? Soyuncu heeft Maguire heel goed vervangen, maar dit seizoen was hij niet even goed als Maguire bij Leicester (en eigenlijk vond ik hem ook niet beter dan Maguire dit seizoen bij Man Utd, beiden hebben goede en mindere periodes gehad afgelopen seizoen). Soyuncu zou op termijn zeker beter kunnen worden, maar is dat op dit moment gewoon nog niet en dat is ook geen schande.

6 augustus 2020 om 18:03

niet eens op hopen beste man. Dit hoort gewoon in de wandelgangen. Dit wordt door 1 medium gemeld en dat is een Turkse krant over een Turk. 40 miljoen gaat Leicester nooit accepteren en Barto heeft net te kennen gegeven geen grote aankopen te kunnen doen deze zomer. Complete onzin dit

6 augustus 2020 om 18:05

Ik wist niet dat de AS ook een Turkse krant was ?

6 augustus 2020 om 18:09

belangstelling is wat anders. Barca heeft zo 40 mogelijke verdedigers op een lijstje staan hoor. Als we dat allemaal serieus gaan nemen. Deze jongen staat ook op de lijst bij City, Juve, Bayern, Madrid, United, etc etc. Hebben die ook allemaal belangstelling? Ja. Zijn die allemaal concreet genoeg om er een artikel aan te wijden? Nah

Garca en Soyuncu erbij en je kan weer een lange tijd vooruit! Toch nog wat goed nieuws dan dit rotte voetbalseizoen voor Barca!

6 augustus 2020 om 16:31

Zou een goede zet zijn! Die twee kunnen nog jaren mee natuurlijk maar ben bang dat dit nooit gaat lukken. Leicester heeft vorig jaar Maguire verkocht voor ruim 80 miljoen en daar hebben ze nu een hele goede vervanger voor. Die gaan ze natuurlijk nooit laten gaan voor 40 miljoen.

6 augustus 2020 om 17:45

soyuncu is rechtsbenig , barca gaan todibo en umtiti verkopen en halen garcia en hopelijk pau torres of een ander linksbenig centrale verdediger in de plaats van umtiti Pique en garcia rechts en lenglet en pau torres links dat zou het niveau opkrikken

Lijkt mij vrij onmogelijk dat Leicester hem zo goedkoop verkoopt. Ze gaan minstens 70 voor vragen.

6 augustus 2020 om 18:10

Niet iedereen is een ezel zoals United. 70 miljoen mogen ze op hun buik schrijven. Misschien dat ze dat in Engeland willen betalen, maar no way dat Barca dat op tafel legt. Bovendien als Soyuncu echt per se naar Barca wil dan moet leicester wel meewerken anders doen ze aan kapitaalvernietiging.

NTV Spor is een doorgaans betrouwbare bron in Turkije. Ik doe dit bericht daarom niet meteen af als kul. Zou ook een mooie aanwinst voor Barcelona kunnen zijn. Ook Erick Garcia gaat zeer waarschijnlijk naar Barca, dan hebben ze er in een klap twee jonge capable CB’s bij. Umtitti en Todibo zullen dan ook vertrekken zoals in het artikel al genoemd wordt.

6 augustus 2020 om 16:24

Ik geloof ook wel dat Barca geïnteresseerd zou zijn en ook misschien wel een bod hebben neergelegd of dit willen doen. Maar 40 miljoen is natuurlijk geen realistisch bod en ben bang dat Leicester ook hoger gaat zitten. Als ze 80 voor Maguire kunnen vangen, willen ze zeker 60 voor Caglar.

6 augustus 2020 om 16:31

Dat is inderdaad wel een struikelblok. Zeker met de financiële situatie nu bij Barca. Wellicht dat ze er een speler bijdoen die de andere kant op gaat, anders is 40 mil wellicht te weinig. Maar aan de andere kant had Maguire wel langer in de PL gepresteerd, was het een homegrown player en kende United forse concurrentie van ik meen City voor zijn handtekening. Sowieso is iedereen het erover eens dat die 80 mil ver boven zijn eigenlijke waarde was.

6 augustus 2020 om 16:47

Barca moet gewoon maar 60 mil neer tellen voor deze jongen, zou de verdediging niveau hoger kunnen tillen. Umtiti moet weg, misschien willen ze ruilen? Ook Rakitic, vidal en couthino weg doen en je hebt ruimte om eventueel nog een aanvaller/middenvelder te halen

Voor dat bedrag krijgen ze net 1 been en arm. We hebben gezien hoe leicester doet onderhandelen. Het is graag of niet bij ze. Maquirre en mahrez zijn daar goede voorbeelden van. Leicester heeft meerdere malen aangegeven dat er onder de 80 niemand zich hoeft te melden

6 augustus 2020 om 17:59

Ja klopt. Ik zeg je eerlijk, die onderhandelen wel hard man. Er word echt niet zomaar water bij de wijn gedaan.

6 augustus 2020 om 18:12

Wat een onzin zeg. Als je binnen Engeland een speler verkoopt dan komt er 20 miljoen bovenop. Die gekken in Engeland betalen het toch wel. Mahrez en Maguire zijn voor overdreven bedragen weggegaan. Stellen weinig voor bij united en city.

6 augustus 2020 om 19:16

Als je zegt dat Maguire en Mahrez niets voorstellen bij hun club, valt er niet met jou te praten. Totaal geen voetbal verstand zo te zien

De enige manier waarop ik zou kunnen bedenken dat dit zou kunnen gebeuren is als Umtiti de tegengestelde richting in wandelt en naar Leicester gaat. Dit zie ik echter niet gebeuren want hier gaat Umiti nooit mee dealen. Ik denk wel dag Barcelona serieuze interesse heeft in deze speler maar Leicester zal hem niet laten gaan voor dat bedrag! Ik ben overigens wel zeer gelukkig dat ze kennelijk bij Barcelona eindelijk het licht hebben gezien en eindelijk weten dat Pique op zijn laatste tenen loopt en vervangen moet worden door een waardige, jonge en talentvolle CV!

6 augustus 2020 om 18:43

leicester zit ook niet op umtiti te wachten. Samuel is klaar, zn knieen zijn kapot en hij komt nooit door een fitness test bij zn nieuwe club. Daarnaast vraag ik me af of Soyuncu de oplossing is voor Barca achterin. We zullen zien, maar 40m gaat Leicester nooit mee akkoord. Eens dat Pique vervangen moet worden trouwens

Ja, goede speler is dit. Juiste hardheid en het overzicht. Slimme speler dus goed voor de top!

Wat een verschil met die druistige Demiral. Altijd dom er volop in en dan zichzelf blesseren.
Nee, deze Soyuncu is een goede voor de top! Ik zeg doen, Barca!

6 augustus 2020 om 17:19

Vind je Demiral echt zo ongecontroleerd? (Ernstige) blessures gebeuren nu eenmaal in het voetbal. Ik weet niet of zijn blessure nou te wijten is aan zijn ijver. Het veld van Roma (Olimpico) staat er om bekend/is berucht vanwege de slechte kwaliteit en als ondergrond voor veel langdurige blessures bij spelers. Ikzelf schat het plafond van Demiral eigenlijk hoger in dan van Söyüncü, puur kijkend naar defensieve skills. Demiral straalt puur grinta en doorzettingsvermogen uit imo. Dan te bedenken dat hij in de leerschool van Bonucci (qua passes tbv het spel opzetten) en Chiellini (leiderschap en de fijne kneepjes) zit. Gaat echt nog veel van zich doen spreken die jongen. Geen wonder ook dat Juventus elk bod resoluut van de tafel veegt.

6 augustus 2020 om 18:22

Demiral wint een kopduel en valt verkeerd neer. Heeft niets te maken met wat je aan het verkondingen bent. Hij is 22 en is dit nog maar zijn eerste blessure. Ik kon het niet meer oneens zijn. Juventus-supporters zijn bijna allemaal lyrisch en zien Demiral en De Ligt als toekomstig koningskoppel. Neen, compleet verkeerd imo. Denk zelf dat de hele Europese top geã¯nteresseerd is.

Betaal 30/40 mil + Umtiti wellicht dat Leicester bereid is te onderhandelen. Met Eric Garcia erbij werk je naar de toekomst toe. Lenglet als goede reserve.

Er moeten sowieso spelers verkocht worden wil Barca gaan kopen. Denk je dat Barca 2 centrale verdedigers zal gaan halen? Garcia en Çaglar allebei samen voor meer dan 100M? En dan nog te denken dat ze voorin zeker weten ook nog 'n versterking willen hebben van formaat? Dan moet je echt dik gaan verkopen. Minimaal 3 spelers denk ik dan aan.

40 miljoen? Leicester is toch niet achterlijk, die weten best dat Barcelona met geld smijt en die gaan zo'n gigantisch goede jonge speler niet voor minder dan 80 mil laten gaan.

Dit lijkt me een uitstekende speler voor Barca. Zeker met zijn snelheid kan hij gaten die de verdediging van Barcelona vaak open laat veel herstellen.

Ze hadden beter voor die Portugeese rechtsback kunnen gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Noni Madueke heeft zich in de kijker gespeeld bij Crystal Palace en Leicester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren