Nathan Aké maakt voor tientallen miljoenen transfer naar Man City

Woensdag, 5 augustus 2020 om 20:31Rian Rosendaal • Laatste update: 21:45

Nathan Aké mag zich officieel speler van Manchester City noemen. De van Bournemouth afkomstige centrumverdediger doorstond zonder problemen de medische keuring in het Etihad Stadium, waarna een vijfjarig contract werd ondertekend. Volgens onder meer Sky Sports is met de transfer van de Oranje-international een bedrag van circa 45 miljoen euro gemoeid.

Aké beschikte bij Bournemouth nog over een contract dat twee seizoenen doorliep. Onder meer de BBC, The Guardian en de Daily Mail meldden vorige week dat de degradant een bod van tussen de 43 en 45 miljoen euro van Manchester City op de 25-jarige verdediger had geaccepteerd. Woensdag kwamen verschillende media met het bericht dat Aké naar Manchester was vertrokken voor de medische check-up, waardoor de miljoenentransfer in een stroomversnelling belandde.

"Manchester City is de beste club in Engeland als je kijkt naar het afgelopen decennium. Om hier te mogen spelen is echt een droom die uitkomt", vertelt Aké op de clubwebsite van Manchester City. "Dit is een topteam vol met spelers van wereldklasse. Overal waar je in dit team kijkt, zie je grote namen van internationale allure." Spelen onder Josep Guardiola is voor de Oranje-international de kers op de taart. "Een manager die over de hele wereld wordt bewonderd. Wat hij al heeft gepresteerd in het voetbal spreekt voor zichzelf. Zijn successen zijn ongelooflijk en zijn stijl van voetballen past heel goed bij me."

"Ik weet dat ik hard moet gaan werken om een basisplaats te bemachtigen, maar dat is wat ik hier kom doen. Ik zal er alles aan doen om het team te helpen en nog meer prijzen te pakken voor de club." Voor Aké is Manchester City zijn vijfde club in Engeland. Het avontuur aldaar begon bij Chelsea, dat hem tussendoor verhuurde aan Reading en Watford. In 2017 volgde voor circa 23 miljoen euro de definitieve overstap richting Bournemouth. Aké is de vierde aankoop van manager Josep Guardiola, die al uitpakte met de komst van Ferran Torres. Voor de van Valencia afkomstige vleugelaanvaller werd 27 miljoen euro betaald, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot maximaal 35 miljoen euro. Eerder al werden Yan Couto (Coritiba FC) en Issa Kaboré (KV Mechelen) aangetrokken.

"Nathan is een enorm goede verdediger. Hij was een leider bij Bournemouth en ik ben heel blij dat we het voor elkaar hebben gekregen hem hierheen te halen. Hij is sterk, snel en we hebben het gevoel dat hij technisch en intellectueel het vermogen heeft om zich aan te passen aan de speelstijl van Guardiola", zo licht technisch directeur Txiki Begiristain toe. "Deel uitmaken van dit team zal hem alleen nog maar beter maken."


Poll

Zie jij Nathan Aké slagen bij Manchester City?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door joaquinbetis)

Wat een verdediging krijgen wij bij oranje

5 augustus 2020 om 20:34

alleen op naam... er zijn Zat beter verdedigers dan Ake... zo speciaal is hij niet. Eerlijk is eerlijk

5 augustus 2020 om 20:38

Ake is betrouwbaar. Als je hem op de bank hebt bij je nationale team is dat gewoon een luxe evenals De Vrij. En onder Guardiola kan hij beter worden. Als er 1 ding is waar Guardiola goed in is, is dat spelers beter maken.

5 augustus 2020 om 20:40

Ja en wie had City moeten halen dan? En graag realistische suggesties en niet 1 of andere verdediger opnoemen.

5 augustus 2020 om 20:41

Wie dan? Ake doet het meer dan prima en bij een degradatie kandidaat heb je genoeg te doen lijkt mij.

5 augustus 2020 om 20:41

@Garrincha10 evenals de ligt bedoel je? Neem aan dat we gaan starten met de beste verdediger van de Serie A bij oranje.

5 augustus 2020 om 20:43

Wie dan maurotjee? Ik vind Ake oprecht een van de betere verdedigers in de PL. Maar hij kreeg de waardering niet omdat hij bij een degradatieclub speelde. Ik vond van Dijk bij Southampton bijvoorbeeld niet beter dan Ake bij Bournemouth.

5 augustus 2020 om 20:50

@benzema City kan iedereen halen, haal dan ,De Vrij, Demiral,romagnoli, goede Cv's bij Psg. dit rijtje is net zo goed maar goedkoper, of beter, met een groot zakgeld gewoon haalbaar. Ik snap dat Ake prima is en betrouwbaar, maar toch.

5 augustus 2020 om 20:57

Inter verkoopt de vrij nooit, milan wilt romagnoli ook niet verkopen. 1 cv van Psg is oud, de andere Braziliaan is beter op het middenveld en Kimpembe is matig. Dus nog steeds slechte keuzes.

5 augustus 2020 om 21:03

@sander1410 tuurlijk wel, bied 55 mil op Romagnoli en zie ik Milan hem wel laten gaan. Inter zit wat steviger in het zadel, maar bied 85 mil ( als lord Maquire 80 mil kost, dan kost De Vrij eigenlijk het dubbele) en ik zie Inter ook wel op overstag gaan, De vrij zie ik ook wel vertrekken na jarenlang in de mooie Serie A gespeeld te hebben, en De vrij is in alles, behalve snelheid beter dan Ake.. De Vrij, DAT zou ik pas een gigantisch succes zien worden bij City! naast Laporte. nogmaals Ake is een oke/prima Keuze, maar kon veeeeel beter

5 augustus 2020 om 21:13

Ja maar waarom wilt Inter de beste verdediger van de serie A willen verkopen? Ik zie dat niet gebeuren. Maar is Romagnoli die alleen ervaring in de Serie a heeft beter dan Ake die al een lange tijd in de PL speelt? Dit is voor City gewoon een perfecte aankoop. Ake heeft genoeg ervaring in de PL en denk dat Pep dat eerder wilt dan een gok nemen op Romagnoli bijvoorbeeld.

5 augustus 2020 om 21:18

Nee. Dan is dat spelers aan zijn systeem aanpassen of buiten bonjouren. In Nederland is dat meteen synoniem aan beter wanneer ze het Pep-spelletje spelen

5 augustus 2020 om 21:55

Ja en waarom zouden die naar City gaan? De Vrij zit lekker op zn plek bij Inter en hoeft nergens naar toe te gaan. En Demihral is de toekomst bij Juve die gaat dat niet verruillen voor Man City zelfde geldt voor die cv's van paris

5 augustus 2020 om 22:52

@maurootje Ramos beter, Van Dijk beter, Varane is een hele goeie. Dan wordt het al lastig wie er echt beter zijn als CV. In Oranje is op dit moment Van Dijk met kop en schouders de nummer 1 CV. Na Van Dijk volgt De Vrij (beste Cv/verdediger gekozen in Italie) en daarna als derdevolgt Ake (betrouwbare CV die een goed seizoen achter de rug heeft en daardoor een toptransfer heeft verdient naar Manchester City). Daarachter pas weer De Ligt, die een matig seizoen achter de rug heeft, niet stabiel, niet betrouwbaar met veel persoonlijke fouten/blunders. Heel veel betere Cv's zijn er niet dus weet niet wie je bedoelt met "zat betere Cv's".

5 augustus 2020 om 23:34

@garrincha10 als je spelers zoveel beter maakt, waarom moet er dan elke keer zoveel geld worden uitgegeven? wat Klopp doet vind ik knapper. voor veel minder geld spelers halen waarvan niemand iets verwacht en die veranderen in wereldtoppers. City haalt overal de toptalenten zoals een Sane, Sterling en Laporte weg die al supergoed waren bij hun vorige clubs. dat die toptalenten dan beter zijn geworden met bv 120 meer wedstrijden op topniveau aan ervaring in de benen vind ik niet zo vreemd. Sane bv speelde in zijn Schalke tijd al een keer heel de verdediging van Real zoek in zijn eentje met veel minder ervaring in de benen als nu

5 augustus 2020 om 23:45

@garrincha10 Ik ga er eigenlijk inmiddels wel vanuit dat Koeman of met De Vrij of met Ake naast Van Dijk gaat spelen. Beiden een veel beter seizoen dan De Ligt achter de rug. En in Oranje heeft De Ligt ook niet zn beste wedstrijden gespeeld. Maar het is ook weer zo dat Koeman niet echt van veel verandering houdt wanneer het goed gaat en De Ligt is natuurlijk ook geen koekenbakker.

5 augustus 2020 om 23:48

Omdat City, los van historie, in alles een stap omhoog is?

6 augustus 2020 om 07:46

Manchester City is opgericht in 1880, Bournemouth in 1899? Of is je historie alleen het aantal prijzen of wedstrijden in de Premier League?

6 augustus 2020 om 07:50

Van Dijk, Naby Keita, Fabinho, Allison, Oxlade, Salah, Mané? Daar is toch aardig voor betaald zou je denken?

6 augustus 2020 om 10:59

Jij ja maar wie ben jij? Ik weet zeker dat de Ligt en van Dijk het centrale duo zullen vormen. Mag de Vrij die prijs van beste verdediger gewonnen hebben en Ake naar City zijn gegaan, Koeman weet wie de Ligt is en hoe goed hij wordt. Hij is gecharmeerd van hem. @Japie Ik kan talloze voorbeelden noemen gap. Maar omdat jij het bent bespaar ik mijzelf die moeite. Je bent namelijk anti Guardiola. Daarnaast discussieren met iemand die regelmatig de feiten niet op orde heeft is een beetje zielig. Dus laat ik het wat jou betreft hierbij.

5 augustus 2020 om 21:25

Is Ake nieuw in oranje?

6 augustus 2020 om 00:54

De Vrij, de Ligt, van Dijk en Ake gewoon alle 4 opstellen dan hebben we een van de beste achterhoede ter wereld!

Lekker aan het doorpakken dat city. Ferran en Ake zeer goede transfers!

5 augustus 2020 om 20:38

Ake is is een goeie verdediger maar 43 miljoen veel te veel voor zeker ni ze gedegradeerd zijn. Vind 20-25 meer zijn waarden

5 augustus 2020 om 20:48

Wellicht maar volgens mij valt Ake onder de “home grown” regel en dan zijn spelers nou eenmaal duurder in Engeland.

5 augustus 2020 om 20:58

Rob / Ja dat maakt een speler ook interessanter als ze die status ook nog eens hebben. Deze transfer komt iig niet voort uit toeval

5 augustus 2020 om 21:33

@Robinozaurus Moet een speler niet Engels zijn voor de homegrown regel?

5 augustus 2020 om 21:47

Nope, de speler moet als goed is een x aantal jaren in de jeugd bij een Engelse club gespeeld moeten hebben om homegrown te zijn. Pogba is een voorbeeld van een homegrown speler.

5 augustus 2020 om 21:52

Als ik het goed heb. Maar correct me if im wrong. Kom je in “aanmerking” voor de home grown regel als je 3 of meer jaar in de jeugdopleiding zit van een engelse ploeg. Daardoor zal Ake als het goed is gezien kunnen worden als home grown speler. Maar wat ik zeg, correct me if im wrong

5 augustus 2020 om 23:02

@Robino: Klopt, elke club moet 8 selectieleden ingeschreven hebben die voor hun 21e mininmaal 3 jaar bij een Engelse of Welshe club gespeeld hebben om te voldoen aan de home-grown reglementen van de FA.

5 augustus 2020 om 23:32

@sanderk91, nee dat moet niet. Je mag ook slechts 17 buitenlandse spelers inschrijven en verder niets. Het is trouwens 4 spelers homegrown en 4 spelers die naast homegrown ook nog eens clubtrained zijn. Dus 3 jaar voor 21e bij betreffende club.

Mooie transfer voor ake. Toch wel veel toopers om uit te kiezen nu bij het Nl elftal. Met verdedigers van Mancity liverpool juve en inter.

Zal gewoon tweede viool spelen achter Laporte. Jammer,zou perfect bij een Everton passen.

5 augustus 2020 om 20:55

Die Laporte is de laatste tijd toch vaak geblesseerd en struggled met zijn fysiek? Genoeg kansen voor Ake dus, hij kan zich ook in de basis spelen. Ze kopen hem niet zomaar, dat mensen hier nu al doen alsof ze weten hoe het gaat lopen stoort me echt. Laat de situatie zich gewoon afspelen en dan kunnen we het er over hebben. Ik zie juist kansen voor hem

5 augustus 2020 om 20:59

Ja dat klopt. Ake zal ook wel zijn kansen krijgen,maar hij is gewoon geen wereld verdediger. En een absolute topclub,heeft ook absolute topper in de basis. Dat is Ake dus (nog)niet.

5 augustus 2020 om 20:58

En wie speelt naast Laporte dan? Stones? Otamendi? Kan toch gewoon met 2 linkspoten spelen.

5 augustus 2020 om 21:00

Lees mn reactie boven. Ake is een goede verdediger,geen basis materiaal bij een absolute top club. Hoop dat ie ons verrast!

5 augustus 2020 om 21:06

Vooral jou verassen dan haha. Als Chelsea fan, vind ik het extreem jammer dat we geen werk van Ake gemaakt hebben. Toen Ake terugging naar Chelsea onder Conte was hij al goed genoeg voor de basis, maar hielden we helaas vast aan routine (Cahill). Sindsdien is Ake alleen maar beter geworden, dus ik verwacht dat hij een zeer geduchte concurrent voor een wereldtopper als Laporte wordt. Mijn inziens is Ake namelijk een van de allerbeste LCVs, spijtig dat hij bij City beland, bij Chelsea en Liverpool had hij direct basis kunnen staan, maar helaas was de situatie er niet naar.

5 augustus 2020 om 23:51

@lampardcfc Juist Ake had ook heel mooi in het rijtje met aankopen dat Chelsea tot nu toe gedaan heeft gepast. Frisse aankopen, die het nieuwe elan dat Chelsea heeft gekregen aanvullen. Bovendien zou Chelsea nu juist achterin wel een versterking kunnen gebruiken. Eigenlijk echt jammer dat Chelsea er niet voor gegaan is inderdaad. Enig idee waarom dit niet gebeurd is? Misschien heeft Ake al snel aangegeven niet nog een keer naar Chelsea te willen of iets?

5 augustus 2020 om 22:08

Denk dat dat nog wel eens tegen zou kunnen vallen. City heeft snelheid centraal achterin nodig, Fernandinho kan echt niet meer, Otamendi wordt ook oud en Laporte kwakkelt met z’n fysiek. Ik zie meer dan zat kansen voor Aké.

Mooie transfer voor hem, heeft een hele goede periode achter de rug. Met een beetje geluk krijgt hij de nodige speeltijd onder Guardiola, en dan zie ik hem best uitgroeien tot vaste basisspeler.

5 augustus 2020 om 21:09

Het is voor Koeman te hopen van niet, die gaat dan een serieus luxeprobleem krijgen met Van Dijk, De Ligt, De Vrij en Ake en afhankelijk van de tactiek die hij kiest maximaal 3 basisplaatsen. plaatsen.

of hij voor de bank is gehaald(wat ik denk) of de basis, het is en blijft een geweldige transfer voor hem. Eerste Nederlander bij City sinds Nigel De Jong!

5 augustus 2020 om 20:57

Mauro / Mooie statistiek. Ik vind het ook een pracht transfer, 25 jaar pas en al zoveel ervaring. Dit is een leuke stap omhoog, hopelijk gaat hij floreren in het aanvallende voetbal

Wat ik vooral fijn vind aan deze transfer is de trainer. Guardiola maakt spelers echt beter. Je merkt echt dat ze wat intelligenter spelen bij hem. Dat kan heel goed uitpakken voor Ake.

5 augustus 2020 om 20:40

Hij had beter bij een ploeg kunnen tekenen waar die wel in de basis start, nu gaat die toch bankwarmer worden

5 augustus 2020 om 20:54

Manu / Je speelt in Engeland heel veel wedstrijden, dus je gaat hem vaak genoeg zien. Je kan toch moeilijk al voorspellen dat hij nu al de bank warm gaat houden? Ja, als iedereen fit blijft en niemand geschorst wordt en niemand uit vorm raakt dan wordt het een lastig verhaal voor Ake, maar je weet zelf dat er van alles en nog wat tijdens een seizoen gebeurt en dan spelen ze in december alleen al iets van 10 competitie wedstrijden.

5 augustus 2020 om 21:00

Jaa daar heb je gelijk in, maar ik denk dat die beter voor een team had kunnen tekenen waar die iets meer kan betekenen.

Leuk dit voor onze Nederlander. Dit is toch wel een grote club die de laatste jaren zeker mee doet voor het kampioenschap, en laten we ook eerlijk zijn, in Engeland speel je zoveel wedstrijden, bijvoorbeeld alleen al in december, dus deze Ake gaan we meer dan genoeg zien

Leuke versterking voor City. Hopelijk gaat Aké voor Nederlands belang veel spelen. Eventueel partnership met Laporte? Ik hoop dat hij gaat slagen, zodat we straks maar liefst vier wereldverdedigers tot onze beschikking hebben!

27,5 mil.voor Torres, is toch wel een koopje hoor...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool3416
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
RodriMiddenvelder160
R. SterlingAanvaller165
İ. GündoğanMiddenvelder124
R. MahrezAanvaller124
Bernardo SilvaMiddenvelder110
João CanceloVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

49 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Het financieel noodlijdende Internazionale heeft van Real Madrid toestemming gekregen om pas in maart de eerste termijn voor Achraf Hakimi te betalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren