Ajax krijgt huurling terug na zeventien optredens in LaLiga

Woensdag, 22 juli 2020 om 16:51Robin Bruggeman • Laatste update: 16:59

Lisandro Magallán keert deze zomer definitief terug bij Ajax. Alavés, dat de centrale verdediger het afgelopen seizoen van de Amsterdammers huurde, neemt woensdag via de officiële kanalen afscheid van de Argentijn. Magallán zal zich zodoende binnenkort weer bij Ajax melden, waar hij nog vastligt tot medio 2023.

Magallán werd anderhalf jaar geleden door Ajax voor negen miljoen euro overgenomen van Boca Juniors. Een groot succes werd zijn eerste periode in Nederland echter niet en zijn werkgever koos er een halfjaar later al voor om de 26-jarige verdediger op huurbasis naar Spanje te sturen. In het afgelopen seizoen kwam Magallán zeventien keer in actie in LaLiga en wist hij eenmaal te scoren.

'Hij heeft een moeilijke tijd achter de rug, maar dit jaar wordt hij de sensatie bij Ajax'

In Baskenland schipperde de stopper tussen bank en basis, al maakte hij bijvoorbeeld in de laatste speelronde wel de negentig minuten vol tegen Barcelona en waren er eerder ook optredens tegen Sevilla en Atlético Madrid. Of Magallán aankomend seizoen de kans krijgt onder trainer Erik ten Hag is nog niet helemaal duidelijk.

Ajax heeft momenteel met Daley Blind, Lisandro Martínez, Joël Veltman, Edson Álvarez en Perr Schuurs al een aantal andere spelers onder contract staan die centraal achterin uit de voeten kunnen. Magallán speelde tot nu toe zes wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax, waaronder een korte invalbeurt in de strijd om de Johan Cruijff Schaal aan het begin van het afgelopen seizoen.


Poll

Denk jij dat Lisandro Magallán aankomend seizoen veel minuten gaat maken bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door ayrshire)

Hopen dat de overmars er nog een paar miljoen voor kan krijgen, wat een miskopen zeg, Magallan Pierie, Alvarez (?), Marin toch al zo’n 40 miljoen bij elkaar

22 juli 2020 om 17:00

Alvarez zou ik nog niet willen afschrijven. Hij heeft het afgelopen jaar enorme aanpassingsproblemen gehad, mede doordat zijn vriendin en kind het land niet in mochten. Nu dat allemaal achter de rug is, ben ik wel bereid om hem nog een seizoen zonder kopzorgen de kans te geven voordat ik hem definitief als miskoop bestempel.

23 juli 2020 om 06:06

Laten we het hopen. Ik heb alleen nog niet echt eigenschappen gezien waardoor ik denk dat hij veel potentie heeft.

22 juli 2020 om 17:02

Niet alle aankopen kunnen voltreffers zijn. Als je ziet wat Ajax heeft verkocht de laatste jaren en wat voor succes aankopen daar tussen hebben gezeten, maakt Ajax dikke, maar dan ook dikke winst. Alvarez heb ik in mijn ogen nog niet afgeschreven, die jongen kan echt wel wat als hij serieus de kans krijgt.

22 juli 2020 om 17:04

Wat Magallan betreft geeft ik je gelijk. In de andere gevallen vind ik het te vroeg om na 1 (niet volledig) seizoen al van een miskoop te spreken. Zeker bij Alvarez zie ik nog wel enige potentie. Maar voor alledrie geldt dat ze het komend seizoen echt moeten laten zien.

22 juli 2020 om 17:04

Ajax heeft idd dringend behoefte aan een nieuwe Sanchez of De Ligt. wat er nu achterin staat op die positie daar kom je wel mee weg in de Eredivisie komt imo echt zwaar tekort voor de CL.

22 juli 2020 om 18:05

De achterhoede van Ajax blijf ik een ingewikkeld verhaal vinden. Persoonlijk staan voor mij in ieder geval 2 dingen vast. Allereerst ben ik blij dat Pierie verhuurt is, die jongen is nog altijd pas 19 jaar en kan naar mijn idee over een paar jaar best wel eens de nieuwe Blind worden. Ten tweede wil ik graag zien dat Magallan zo snel mogelijk vertrekt. Die is naar mijn mening veel te bonkig voor een Ajax verdediger. Het liefst zou ik Alvarez of Schuurs op RCV zien, aangezien we met Blind toch echt wel de nodige lengte missen. Momenteel heeft Alvarez mijn voorkeur, maar als Schuurs dit jaar meer strijdt brengt denk ik dat ook hij een prima optie kan zijn. Verder vind ik Veltman een onderschatte speler, maar het niveau van Ajax is de afgelopen jaren flink gestegen en in de champions league zie ik hem dan ook liever als 12e man. Hij zou een hele degelijke backup voor RB en CV posities zijn. Desalniettemin verwacht ik eigenlijk dat hij deze zomer nog met een gouden handdruk vertrekt. Ook hoop ik dat Martinez op het middenveld blijft staan, omdat ik daar erg tevreden over hem was, waar ik verwacht dat hij de snelheid mist om linksback te spelen. Tot slot hoop ik persoonlijk ook dat Mazraoui vertrekt. Ik vind het een hele degelijke speler, maar toch komt hij naar kijn mening zowel op het middenveld, maar ook als back tekort.

22 juli 2020 om 18:07

Het is dat Schuurs een beetje de mentaliteit lijkt te hebben van een Jan Meisje, want hij heeft qua postuur en atletisch vermogen alles om een top CV te worden. Maar vergelijk zijn uitstraling eens met die van Sanchez. Terwijl beiden uit hetzelfde fysieke hout lijken gesneden. Hopelijk wordt het nog wat, want ik vond hem nu juist wel een goede aankoop. Maar het komt er maar niet uit.

22 juli 2020 om 18:23

Gewoon wat geduld pinko, ik denk dat het echt een topper gaat worden. Snelheid, lengte, goede pas in de binnen, kan goed indribbelen. Alleen die kleine foutjes moeten eruit, maar dat lukt alleen door veel wedstrijden te spelen. Hopelijk durft Ten Hag het komend seizoen al aan.

22 juli 2020 om 19:05

Laat schuurs of alvarez maar eens 5-10 wedstrijden achter elkaar spelen. Wellicht krijgen ze dan meer zelfvertrouwen en komen ze in een flow terecht!

22 juli 2020 om 17:05

Miskopen blijf je er natuurlijk bij houden als de balans maar positief is en die staat bij Ajax ruim positief! Verder idd Alvarez nog niet afschrijven, heeft moeilijke tijd gehad waar die zijn vrouw en pasgeboren kind niet kon zien. Dat kan natuurlijk aardig op zon jongen werken die compleet nieuw is in een ander land. En daar gezien heeft die toch ook aardig goeie potten gespeeld en belangrijke goals gemaakt. Marin kun je denk wel afschrijven maar is ook nooit echt gebruikt op zijn beste positie. Maar ik zie Overmars zijn investering wel eruit halen of zo goed als. Als je ziet dat we botman verkopen voor 8 miljoen.

22 juli 2020 om 17:10

Als je ziet wat Ajax de afgelopen jaren allemaal verkocht heeft met Sanchez, de Jong, Ziyech, de Ligt en als je daar Onana(€35m) en Tagliafico(€25) erbij gaat rekenen zit je bijna op €300m.

22 juli 2020 om 17:23

@keizer! de transferbalans bij Ajax is geweldig en dat is een teken van heel goed beleid maar die 49 miljoen van afgelopen seizoen die is gespendeerd aan Marin, Pierie, Magallan, Bande en Alvarez vind ik wel een kleine smet op het blazoen. dat kan een keer gebeuren maar dat zal nu beter moeten want anders jaag je je kapitaal er wel snel doorheen.

22 juli 2020 om 17:33

Tja, met Bande heb je wel pech gehad hoor, die was direct geblesseerd, maar zijn rol lijkt nu wel uitgespeeld. Marin heeft nog geen pot op zn eigen plek gespeeld maar als die speelde dan maakte hij ook niet echt indruk. Alvarez gun ik nog het voordeel vd twijfel, maar een Magallan, Pierie en Bande kun je wat mij betreft eigenlijk wel doorselecteren. Schuurs moet t trouwens ook nog laten zien...

22 juli 2020 om 17:44

@curtazimo Alvarez zou idd misschien nog wel kunnen maar in die andere namen heb ik niet echt vertrouwen meer. niettemin kan zoiets altijd gebeuren dat je een paar miskopen hebt na een periode van succesaankopen. dat hoeft niet gelijk een ramp te zijn. als je straks weer een paar voltreffers weet te halen dan is dat verlies snel weer weg gepoetst

22 juli 2020 om 18:03

Je noemt voor het gemak ook Marin, Pierre, Bande en Alvarez , maar daar kan Ajax nog prima winst op boeken. Magallan waarschijnlijk een klein verlies. Peanuts voor Ajax en het risico van investeren in spelers.

22 juli 2020 om 19:36

@japie_krekel Bande van het afgelopen seizoen? Bande is 1 juli 2018 gehaald door Ajax alleen is een jaar zwaar geblesseerd geweest. Alvarez is afwachten, de situatie verleden jaar met zijn vrouw en kind die niet het land in konden was verre van optimaal. Nu is dat allemaal geregeld dus we zullen zien.

22 juli 2020 om 17:43

Is het niet te vroeg om Pierie nu al een miskoop te noemen? Heeft amper gespeeld en heeft veel potentie ik denk dat we moeten afwachten na zijn huurperiode bij twente.

22 juli 2020 om 18:02

Pierie heeft alleen potentie voor de Kkd.

22 juli 2020 om 17:50

Overmars zorgt er wel voor dat hij ze voor een mooie prijs van de hand doet. En zo te zien kan Ajax dat bedrag gewoon missen. Kan je nagaan, en ze kopen gewoon spelers erbij. Zaken gaan goed daar in Amsterdam.

22 juli 2020 om 18:01

Dat mag je hier niet van iedereen zeggen, hoor! Grote kans dat je een draai om de oren krijgt en wordt bestookt met financiele plaatjes van hoe succesvol het beleid van TD Overmars wel niet is. Maar terecht dat je constateert dat er toch wel een stuk of wat bedenkelijke aankopen tussen zitten. En best te voorkomen, mits een juiste kijk op spelers!

22 juli 2020 om 19:29

Miskopen? Hoeveel kansen hebben zij nou gehad? Ik zou nog niemand afschrijven.

Tja, wat moet je ermee. Hier is gewoon geld in een putje gegooid, past totaal niet bij Ajax. Bij Alvarez en Marin zie ik nog lichtpuntjes, maar dat is bij hem totaal niet het geval.

Nou... wat moet je hier nou mee. Toch een dikke miskoop gebleken helaas. En dit moet dan een jaar gescout zijn. Ik vraag me echt af op welke kwaliteiten hij gescout is. Al is het soms misschien lastig omdat alles ook goed moet vallen maar dit is totaal geen Ajax verdediger.

'al maakte hij in de laatste wedstrijd tegen Barcelona wel de volle 90 minuten vol'. Dat hadden ze natuurlijk beter weg kunnen laten, hij is afgegaan als een gieter en verloor met 5-0. Overigens is dit gewoon een enorme miskoop gebleken, in Spanje heeft hij ook geen verpletterende indruk achtergelaten. Verder kan hij totaal niet met ruimte in de rug spelen en is hij nogal slecht wendbaar. Ik zou hem hoe dan ook van de hand doen, want we hebben vorig seizoen tegen Feyenoord gezien wat er gebeurt als je ineens op hem moet bouwen als hij van de bank komt.

Onbegrijpelijk wie deze jongen heeft gescout. Toen de geruchten begonnen hoorde ik op dit forum de volgers van het Zuid-Amerikaanse voetbal al roepen dat dit een houten klaas is die totaal niet kan voetballen en niks te zoeken heeft bij Ajax. En vervolgens wordt er 9 miljoen voor betaald. Enorme miskoop zeg, zelfs voor Alaves was die eigenlijk niet goed genoeg.

22 juli 2020 om 17:31

Het ergste hieraan is dat we eerst 2 transferperiodes naast hem grepen, dat vind ik nog meest bizarre eraan. Iemand als Bande die half jaar opeens indrukwekkende cijfers haalt en snel toeslaan kan keer fout gaan, zeker als erna blessures komen maar gewoon 1,5 jaar actief hem binnen willen halen en dan zó tekort schieten is bizar.

22 juli 2020 om 18:34

Ik ben het helemaal met jullie eens! Ik weet dat het kort door de bocht is, maar ik neem hem de laatste goal van Lucas Moura persoonlijk kwalijk...

22 juli 2020 om 18:35

Ach dat lazen we ook over tagliafico en martinez. De een past zich aan en ontwikkeld zich en de ander niet. Dat kun je vooraf niet zeker weten. Vandaar de vele investeringen.

Zoals verwacht een miskoop. De verhalen vanuit Argentiniã« waren al niet positief over Magallã¡n voordat Ajax hem aantrok en ik las zelfs veel reacties dat Boca Juniors een gouden deal had gesloten met Ajax, omdat hij bij Boca Juniors al helemaal niet goed was en veel fouten maakte en Ajax dus een fors bedrag voor hem heeft betaald. Dat bedrag gaan ze natuurlijk nooit terugverdienen, maar hopelijk kunnen ze hem in deze transferperiode toch verkopen. Bij Ajax heeft hij toch geen toekomst en telkens verhuren heeft ook geen zin. En helaas is dus niet elke aankoop net zo'n succes als spelers als Ziyech, Neres, de Jong, Tagliafico, Onana, Sã¡nchez, etc.

22 juli 2020 om 17:30

wat ik me dan afvraag, krijgt Ajax die kritiek vanuit Argentinie en Belgie over een Magallan en Bande en Marin niet mee als die kritiek ons zelfs bereikt? wat doet een club dan besluiten zo een speler toch te halen ondanks dat iedereen vind dat hij er weinig van kan?

22 juli 2020 om 17:34

Kritiek op Bande kwam niet in de buurt van die op Magallan, Bande werd gekocht toen hij half jaar daar was en gewoon indruk maakte. Bedrag was hoog en was een risico maar hij werd niet uitgelachen door fans van andere clubs.

22 juli 2020 om 17:45

dat is zeker zo maar de aankoop van Magallan vond ik erg vreemd want die kritiek op hem werd wel heel erg breed gedragen in Argentinie

22 juli 2020 om 18:37

Over tagliafico werd ook gezegd dat ie er niks van kon en absoluut geen Ajax speler zou zijn.

22 juli 2020 om 19:40

@japie_krekel Ajax krijgt bij heel veel spelers kritiek. Magallan won drie keer met Boca de landstitel, speelde wel de finale van de zuid-Amerikaanse CL, in de Argentijse U19, U23 en OS 2016 elftallen. Ajax viste altijd in de vijver nadat de grote jongens al klaar waren met vissen uit diezelfde vijver. Qua geld kan Ajax niet meekomen met de top. Dus moet Ajax meer risico's nemen in haar veel goedkopere aankopen. Soms schiet je raak, soms schiet je mis. Maar de overall transferbalans is extreem positief.

22 juli 2020 om 21:39

@speedyafc ik ben ook wel positief over het aankoopbeleid van Ajax maar hem vond ik niet van het vereiste niveau. ik snap echter wel dat je wel eens een miskoop kan doen, die doet elke club

Naast Marin, Bande, Pierre, Schuurs, Labyad en Alvarez is Magallan 1 van de vele miljoenenaankopen van Overmars die is mislukt. Uiteraard heeft Overmars ook goede aankopen gedaan (waarbij Ziyech een last minute paniekaankoop was), maar er zijn vele miljoenen verdampt met bovenstaande aankopen. Waarom investeert Ajax niet in zekerheidjes zoals bijvoorbeeld Stengs.

22 juli 2020 om 17:11

Hoe kan je Stengs nou een zekerheidje noemen terwijl hij een absoluut godsvermogen moet kosten, een van de minst presterende basisspelers bij AZ was en echt een erg laag rendement heeft? Het ziet er vaak leuk uit in samenvattingen maar die jongen is totaal nog niet constant. Een Idrissi was echt veel beter dit seizoen. Je betaalt dan 25+ miljoen voor iemand van 21 die 5 goals en 8 assists maakte in de Eredivisie.

22 juli 2020 om 18:00

@ayrshire Je vergeet voor het gemak de 5 Europese goals die Stengs afgelopen seizoen scoorde en de 2 assists die hij gaf in zijn eerste interland? Deze jongen heeft enorm veel potentieel.

22 juli 2020 om 19:49

En zo had Labyad bij Utrecht ook enorm veel potentieel. Bande speelde de pannen van het dak in Belgie. Magallan won met Boca Juniors drie keer het Argentijnse kampioenschap en speelde de finale Copa Libertadores, de zuid Amerikaanse Cl.verder in het argentijnse U20,u23 en speelde voor het Argentijnse elftal op de Olympische spelen van 2016. Het zag er allemaal goed uit bij die spelers maar toch redde ze het niet. Dat is het risico bij transfers.

23 juli 2020 om 14:47

Goed, dan pakken we alle wedstrijden erbij van dit seizoen. 42 stuks, 10 goals, 12 assists. Het doet je argument niet echt ten goede door de overige wedstrijden erbij te pakken wat dat toont precies aan wat ik zei: niet constant genoeg.

22 juli 2020 om 17:37

Labyad speelde het seizoen voor ie naar Ajax kwam top en een bekende van Ten Hag; zou je als n zekerheid kunnen beschouwen. Alvarez was/is Mexicaans international, dan zul je best wel wat kunnen zou je denken. Schuurs was op jonge leeftijd aanvoerder en kartrekker bij Fortuna, die zou zeker binnen n paar jaar moeten doorstoten naar een basisplek. Enz... Hoe zeker is een "zekerheidje" als Stengs dan...? Die dan ook nog eens n transferwaarde zou hebben van Alvarez, Marin en Pierie samen...

22 juli 2020 om 18:23

Waarom zou Stengs wel een zekerheidje zijn? Veel spelers van AZ vallen door de mand wanneer ze een stap hogerop doen. Ik hoop voor Stengs en het Nederlands voetbal dat hij een uitzondering is, of misschien na Weghorst wel een trend begint met AZ spelers die het wel gaan redden en zelfs de internationale top halen. Maar Stengs zal een heel stuk constanter moeten worden voordat hij een zekerheidje is. Nu is het meer een momenten voetballer, net zoals Maher een paar jaar terug. 5 goals in 25 wedstrijden is voor een aanvaller in de Eredivisie nou ook niet een indrukwekkende statistiek. Daarmee is stengs voorlopig een speler die in de eredivise meer tijd nodig heeft per doelpunt dan de door veel mensen hier al afgeschreven justin kluivert in de Serie A (die overigens ook nog eens ruim een half jaar jonger is). Neem daar bij dat AZ een fors bedrag wil voor stengs (hun goed recht natuurlijk) waardoor het meteen een hele dure miskoop wordt wanneer hij mislukt en ik begrijp best dat Overmars elders rondkijkt. Ik denk dat hij voor het bedrag wat AZ voor Stengs wil zien 3 Kudussen kan halen bijvoorbeeld.

Kwestie van je verlies nemen en nog iets van de miljoen proberen terug te halen denk ik. Je vraagt je toch af wat er mis is gegaan in de scouting, want hij werd langdurig gevolgd. En er waren al de nodige vraagtekens bij deze transfer vanuit Zuid-Amerika. Uiteindelijk is toch bijzonder veel geïnvesteerd afgelopen zomer, met slechts beperkte resultaten tot op heden. Alleen Promes (wat toch een zekerheidje leek) en Martinez zijn overduidelijk aanwinsten gebleken. Alvarez levert een te beperkte bijdrage voor de 15 miljoen, om over Marin zijn 12,5 miljoen nog maar te zwijgen. Ik vraag me af wat de rol voor beide spelers komend seizoen gaat zijn.

22 juli 2020 om 17:18

Misschien Magallan verkopen aan een club in de MLS

22 juli 2020 om 17:31

Het maakt me niet uit naar welke competitie, als we er nog een paar miljoen voor terug krijgen ben ik tevreden. Als er iets mij weinig boeit als Ajacied is het welke club uit het buitenland onze spelers overneemt, alleen de deal is interessant. Dus of een speler nou naar Oostende, Juventus, Chelsea of Barcelona vertrekt : mij maakt het weinig uit, ik heb daar eigenlijk geen voorkeur in, of ik nou sympathie voor de koper heb of niet,

22 juli 2020 om 17:41

Over Anthony zijn de verhalen in tegenstelling tot Magallan wel positief over. Kudus heb ik meer twijfels over, maar dat komt vooral door mijn allergie voor multifunctionele spelers. Dat komt er in de praktijk vooral op neer dat ze meerdere dingen kunnen, maar nergens op uitblinken. Dan lees ik dat het een valse spits is, dan hoor ik dat hij op 10 positie gehaald is , maar ook als buitenspeler gebruikt kan worden. Dezelfde onzin toen Alvarez kwam als centrale verdediger als vervanger voor De Ligt maar plots mensen (waaronder Ten Hag) hem als verdedigende middenvelder begonnen te zien omdat hij daar ook wel eens speelde. Ik wil gewoon specialisten, met maximaal 1 positie waar hij in geval van echte nood een beetje uit de voeten kan. Toen Ajax interesse in Hojbjerg had las ik ineens als kritiek dat hij weinig scoort en daarom niet een geschikte vervanger voor Van de Beek zou zijn. Ik wil geen veel scorende nummer 6, ik wil een 6 die ballen afpakt, de balans bewaakt en opbouwend de bal op tijd naar voren geeft aan medespelers die aanvallend hun eigen specialisme hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2210
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren