Barcelona-fans grijpen Ronaldo-tweet uit 2015 aan om woede te uiten

Donderdag, 9 juli 2020 om

Barcelona won woensdagavond met 1-0 van stadgenoot Espanyol, waardoor de titelstrijd met koploper Real Madrid nog steeds spannend is. De aanhang van de Catalaanse grootmacht lijkt momenteel echter met andere zaken bezig te zijn. Op de sociale media is namelijk behoorlijk wat ophef over een oude tweet van assistent-trainer Eder Sarabia, die de loftrompet steekt over Cristiano Ronaldo.

"Er is nooit een betere doelpuntenmaker geweest dan Ronaldo", zo schreef Sarabia in september 2015 over de Portugese aanvaller van Juventus, die destijds nog was verbonden aan Real Madrid. De tweet kwam drie maanden nadat Barcelona de Champions League had veroverd. Supporters van Barça vragen in reacties onder het bericht massaal om het ontslag van Sarabia. Het is niet de eerste keer dat de rechterhand van Quique Setién betrokken is bij een relletje.

Eind juni berichtten de Spaanse media massaal over Sarabia tijdens de uitwedstrijd van Barcelona tegen Celta de Vigo (2-2). Tijdens een drinkpauze leek de assistent-trainer opzichtig te worden genegeerd door Lionel Messi. Uit de beelden van El Partidazo de Movistar werd inderdaad duidelijk dat de Argentijnse aanvaller geen zin had in de instructies van Sarabia. Onder meer Marca benadrukte nog maar eens dat de verhouding tussen de spelers en technische staf bij Barcelona behoorlijk is verslechterd en dat met name Sarabia op weinig steun meer kan rekenen.

Tijdens de uitwedstrijd van Barcelona tegen Real Madrid op 1 maart was het gedrag van Sarabia ook al voer voor discussie. De assistent-coach was bijna de hele wedstrijd driftig aan het gebaren, tot ergernis van veel televisiekijkers en Barcelona-supporters. Onder meer Antoine Griezmann kreeg de volle laag van de Spanjaard na een gemiste kans. Sarabia bood na afloop zijn excuses aan, maar zei er ook bij dat hij niet van plan was om zijn manier van werken tijdens duels te veranderen. Verschillende Spaanse media meldden dat de hulptrainer het had verbruid bij de spelersgroep, al nam onder meer Gerard Piqué het publiekelijk voor hem op.

Deze beelden zeggen volgens de Spaanse televiestations en kranten ALLES over de huidige situatie bij FC Barcelona! ??????

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 28 juni 2020Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door messino)

Barça fans hebben echt niks te doen he? Een tweet van 5 jaar geleden haha.

9 juli 2020 om 11:15

Alsof alleen barca fans dit doen. Gebeurd bij elke club. Daarom moeten spelers en staf zo goed uitkijken voor ze wat online plaatsen.

9 juli 2020 om 13:02

Hoezo moeten de spelers en staf uitkijken? Mensen mogen toch gewoon een mening hebben? Als je als volwassenen om een mening een slechte relatie krijgt, gaat er toch wat fout? Iedereen moet zich gewoon uitspreken zoals hij of zij zich voelt zonder te bezwijken onder de druk van publieke opinie. Als je het mij vraagt is dit echt met afstand de grootste softie generatie ooit. Als het ligt aan het gedrag van Sarabia kan ik het nog begrijpen.

9 juli 2020 om 15:30

Ja je hoort je mening te kunnen verkondigen. Maar door de het irrationele karakter van een voetbalsupporter zal je altijd een tsunami aan negatieve reacties krijgen en kan het zelfs escaleren. Dan moet je je toch afvragen of je wel daadwerkelijk alles op Twitter of waar dan ook moet zetten.

9 juli 2020 om 16:27

Alsof beste man van te voren wist dat hij ooit bij barcelona zou gaan werken.

9 juli 2020 om 11:19

Ach ja beetje fanatiek aan de lijn hou ik wel van al is er wel een verschil met fanatiek coachen of gewoon als een gek staan schreeuwen en met name dat laatste heeft Sarabia wel wat last van verder mogen barca fans hier best wel wat van zeggen want dit hoort niet bij een club als Barcelona

Haha wat een gezeur toch en dan gaat het maar om een assistent.als de beste man een klein beetje verstand van voetbal heeft vindt hij Messi ook de beste speler, maar dat Ronaldo een buitengewone scoringsmachine is mag ook duidelijk zijn.nou ja...en dan hoort hij bij dat kleine groepje die Ronaldo beter vindt, prima toch. T is maar een mening van een assistent.

9 juli 2020 om 12:04

Jij leest het verkeerd. Hij heeft het over Ronaldo als doelpuntenmaker, niet als beste speler.

9 juli 2020 om 12:10

ja, dat heb ik gelezen. Maar is Messi geen doelpuntenmaker en ook nog 1 die minder kansen per goal nodig heeft? T verschil is dat Messi daarnaast nog veel meer is

Ik zie het probleem van de tweet niet echt in? Of moet je als personeel van Barcelona je eigen mening opgeven en meteen alles van de club zelf beginnen verheerlijken?

9 juli 2020 om 11:29

Sarabia was op dat moment nog niet eens personeel van Barcelona, maar bij Las Palmas. Had hij nou iets heel lelijks getweet over Barcelona dan begrijp ik het wat meer. Maar je kunt toch moeilijk nooit meer iets over voetbal zeggen omdat je daarmee wellicht kwaad bloed zet bij een toekomstige werkgever. Ik vind sowieso die hele cultuur van 'mensen afrekenen op wat ze jaren geleden ooit gezegd hebben' heel naar, maar dat is een andere discussie denk ik.

9 juli 2020 om 11:34

Ik geef je volkomen gelijk. Maar zoals je zegt is het tegenwoordig populair om tweets van uit de beginjaren van social media boven te halen (al is dat hier niet het geval). Dat er toen een compleet andere tijdgeest heerste, wordt natuurlijk voor het gemak vergeten.

Het is maar waar je tijd voor over hebt... Ze kunnen zich in catalunya beter druk maken om 1000 andere dingen dan deze Sarabia die overduidelijk de waarheid in 2015 vertelde. Cristiano kan alles, met links schieten met rechts schieten, koppen, vrije trappen, penalty's, assisteren en motiveren. Het totale plaatje en gewoon de beste die er ooit op de voetbalvelden heeft gestaan. Als je ziet wat hij nu ook weer bij Juve doet. Waarom geven deze barcelona fans die Sarabia zo een hard-time?

9 juli 2020 om 11:25

Het waarom is duidelijk. Het voetbal ziet er niet uit bij Barcelona. Staf en spelers zitten niet op 1 lijn. Beleid is om te huilen, en er is onzekerheid over Messi, omdat die ontevreden is met de gang van zaken. Dat ventileren ze richting de assistent die toch al slecht functioneert, maar dan door hem aan te spreken op een oude tweet. En je opmerking over beste die ooit op het voetbalveld heeft gestaan is jouw mening. Je bent gelukkig 1 van de weinigen, want vrijwel iedere liefhebber kan meer genieten van Messi.

9 juli 2020 om 11:27

Ronaldo en goede vrije trappen...? Daarnaast ben ik van mening dat Ronaldo zelf een beter team om zich heen heeft dan dat Messi dat heeft. Over wie de beste is valt te twisten en daar gaan we niet uit komen. Duidelijk voor mij is echter dat de persoonlijkheid van Ronaldo mij totaal niet aan staat en dan slaat voor mij de voorkeur uit naar Messi.

9 juli 2020 om 13:06

Vind je dat Juventus een beter heeft dan Barca? Bij Barca wordt er gewoon weinig gedaan met de kwaliteit die ze hebben. Juve speelt met jongens als Matuidi, Higuain, Bernadeschi, Cuardado als back, de Sciglio, Rugani etc. die zouden bij Barca toch nooit spelen. Suarez, Dembele, Griezmann, Arthur, Frenkie, Busquets, Alba, Messi, Semedo, Ter Stegen zouden bij Juve allemaal in de basis kunnen spelen.. dus over betere team ben ik het echt niet mee eens. Speelt best veel middelmaat bij Juventus..

9 juli 2020 om 11:31

Cristiano kan alles? lol. Ronaldo is juist een beperkte speler maar een geweldige balletjes afwachter. Daar houd het op. De alles is kunner is die Argentijnse magier.

9 juli 2020 om 11:36

Door hem een beperkte speler te noemen die alleen op balletjes wacht, sla je even ver door als @InsideRMadrid.

9 juli 2020 om 11:40

Ronaldo is een zeer beperkte voetballer, maar een geweldige doelpunten maker. In vergelijking met Messi is hij zeker een matige voetballer ja, heeft niets met doorslaan te maken.

9 juli 2020 om 11:42

“Een zeer beperkte voetballer”, en je slaat niet door?

9 juli 2020 om 11:46

Zet Ronaldo op het middenveld neer en vraag hem het spel te verdelen, of zet hem op de vleugels neer en vraag hem zijn man te passeren. Gaat hem beide niet lukken, als je Ronaldo de afgelopen jaar hebt zien spelen moet je toch tot de conclusie komen dat hij met de bal in de voet niets toevoegt. Maar nogmaals een geweldige doelpunten maker, maar een beperkte voetballer.

9 juli 2020 om 11:48

Dat durf ik te betwijfelen. Bij Portugal heeft hij een andere rol en is hij meer betrokken in het spel. Daar laat hij ook gewoon zien heel goed te kunnen voetballen. Maar ik ben sowieso geen fan van de ene weergaloze voetballer heel de tijd downplayen omdat hij toevallig net een verleden heeft bij de grote concurrent.

9 juli 2020 om 11:52

Kijk anders het doelpunt van vorige week even terug van Ronaldo op volle snelheid een shot van 20-25m . Zo’n goal heb ik Messi nog nooit zien maken. Er is maar 1 iets beperk hier en dat is jouw voetbalinzicht. Ik vind Messi ook de mooiere voetballer maar Ronaldo beperkte speler noemen is in en in triest

9 juli 2020 om 11:58

Elguaje7, wat een onzin zeg. Hij heeft premier league voor gek gezet als rechter middenvelder. Stond zelfs als 18 of 19 jarige zonder 1 goal gescoord te hebben in uefa team of the year. Je praat onzin om jouw heldje omhoog te halen. Kom met feiten aub. Dat het allemaal minder soepel gaat is logisch hij is inmiddels 35 jaar. Maar dat hij zijn gehele carriere gezien geen alles kunner is ligt echt aan jou. Of je wilt t niet zien of je wilt het gewoon niet toegeven. Cristiano in zijn prime had alles. Snelheid, dribbles, passing, afwerking, twee benig, techniek, koppen.

9 juli 2020 om 12:01

@El_Guaje: Ronaldo kan ge-wel-dig voetballen, al is het uiteraard geen type Messi. Maar zeggen dat hij enkel doelpunten kan maken is belachelijk en kan enkel ingegeven zijn door een ongezonde jaloezie jegens Madrid en Ronaldo ( want anders zou je zoiets niet zeggen).

9 juli 2020 om 12:07

El Guaje, ga jij hier even flink de mist in zeg... Ronaldo een beperkte voetballer? Met zoveel persoonlijke prijzen waaronder meerdere Balon D’or? Haha, ik dacht dat ik soms sterke meningen had...

9 juli 2020 om 12:12

@el_guaje7 balletjes afwachter vind ik niet helemaal het juiste woord. Je kunt zeggen wat je wil van hem, maar heel veel van zn goals komen door geweldige loopacties. Precies op jet juiste moment op de juiste plaats arriveren. En dat is gewoon een kwaliteit.ja, hij is bij zijn meeste goals het eindstation van een aanval en daar heeft hij zn ploeggenoten voor nodig. Maar t is geen pipo inzaghi die op 5 meter van de goal staat te wachten tot de bal voor zn voeten valt.

9 juli 2020 om 12:16

El_Guaje7 Wanneer je Ronaldo een zeer beperkte, matige voetballer noemt kun je misschien beter niets zeggen op een voetbalsite. Het getuigt op zijn minst van een zeer beperkt, matig (voetbalin)zicht. Mocht je nog wel kunnen zien dan zou ik nog eens wat beelden van Ronaldo bekijken als ik jou was. Persoonlijk vind ik Messi ook nog beter maar Ronaldo is toch ook één van de betere voetballers aller tijden. Die assistentcoach heeft ook niets verkeerds gezegd. Het blijkt maar weer eens hoe onnozel voetbalfans kunnen reageren.

9 juli 2020 om 12:30

Shakur030, heeft niets met haat jegens tegen Ronaldo en Real Madrid te maken. Ik reageerde enkel op InsideRMadrid die claimde dat Ronaldo een “alles kunner” is wat feitelijk een onjuist statement is wat ook doormiddel van stats onderbouwd kan worden.

9 juli 2020 om 13:07

Ronaldo een zeer beperkte voetballer. Wat zijn al die jongens bij Barca dan wel niet buiten Messi? Gehandicapt?

9 juli 2020 om 13:18

Hou toch op bij Manchester United passeerde Ronaldo spelers alsof het pionnen waren. In de laatste jaren is hij minder gaan dribbelen ja maar dat komt door zijn leeftijd.

9 juli 2020 om 13:34

Maar dat is een stomme opmerking. Je zet een speler op zijn beste plaats waar hij een toegevoegde waarde kan zijn voor zijn ploeg. De toegevoegde waarde van Cr7is doelpunten maken, hier en daar assist geven, zijn drive zijn motivatie, zijn loop acties voor ruimte te creëren enz.messi kan je idd op verschillende plaatsen zetten. Maar zet hem als verdedigende middenvelder of centraal vanachter die gaat nilks doen zo kunnen we ook dergelijke stomme opmerkingen geven. Dus ik snap uw punt niet op CR7 een beperkte speler te noemen omdat hij al spits en vleugel aanvaller te pas kan. Dat hij qua explosiviteit heeft verloren daar kan ik op inkomen. Messi dribbelt ook niet meer als 10 jaar terug. Zijn de de journalisten en de mensen van het vak zo beperkt in hun hoofd om CR7 5x de ballon d'or te geven en tal van individuele prijzen. CR7 is beperkt in uw ogen maar heeft wel 5x de CL1 gewonnen dat is een feit, heeft 2 bekers met zijn land dat is een feit. Messi is een monster maar hij zal mss deze seizoen niks winnen met barca. Trekt zijn mond open maar kan barca geen CL1 bezorgen en mss dat hij nooit meer iets gaat winnen met zijn land. Awel voor een beperkte speler heeft CR7 toch veel bereikt in zijn leven.

9 juli 2020 om 13:45

El_Guaje7 je sloeg alleen wel heel ver door in je reactie door Ronaldo een zeer beperkte voetballer te noemen. Ronaldo is snel, kopsterk, kan zowel met links als rechts goed schieten en is technisch sterk. In die zin zou je hem een alleskunner kunnen noemen. Qua fysiek zou hij ook op iedere positie in het team kunnen voetballen. Dat Messi misschien nog net iets genialer is wil niet zeggen dat Ronaldo een beperkte voetballer is, laat staan een zeer beperkte voetballer. Wanneer Sariabi Messi of Ronald 5 jaar geleden een zeer beperkte voetballer had genoemd dan hadden de fans van Barcelona het recht om verontwaardigd te reageren. Dan hadden ze een assistent-coach in huis die er niets van snapt.

9 juli 2020 om 11:59

@Inside Madrid: hahaha Ronaldo een geweldige vrije trap? Omdat hij er vorige week, je zou haast zeggen per ongeluk, eentje gescoord heeft😂? In clubverband was dat ook alweer bijna 3(!!) jaar geleden... Het is zonder twijfel een van de beste spelers aller tijden en een absolute Real legende maar het is geen vrije trap specialist hoor.

9 juli 2020 om 12:15

Atletisch is Ronaldo zeker de beste, maar puur voetballend is Messi de beste. Messi is voetballend de meest complete speler ooit. Hoort bij de beste afmakers, de beste spelmakers, de beste dribbelaars. Puur voetballend is Messi duidelijk de beste ooit, de grootste atleet is Ronaldo.

9 juli 2020 om 13:42

akkoord met wat jij zegt maar als voetbal liefhebber heb ik liever een CR7 als de abslotute gesciplineerde voetballer in zijn vak. Hij is in mijn ogen de speler waar je een alle scholen een poster moet hebben en met het txt voorbeeld prof. Messi dat is puur talent en toegevoegde training. CR7 is meer training en hij heeft met zijn drive de absolute top bereikt. Hij is 35ja speelt basis in een topclub en zit al deze seizoen aan 26 doelpunten in de serie A. 5 jaar terug waren spelers van zijn leeftijd in een zandbak competitie nog ni eens op hun best aan het spelen.

9 juli 2020 om 15:07

En dat is prima, uiteindelijk is het dan natuurlijk meer een persoonlijke keuze naar wie je meer toe trekt. Ik vind persoonlijk Messi de allerbeste ooit, en daarna CR7. Het pure voetbal van Messi, is voor mij het mooiste.

9 juli 2020 om 15:31

@Beckhamie: CR7 heeft ook uitzonderlijk veel talent hoor. Men doet te vaak alsof het bij CR7 alleen door hard werken is, terwijl in basis ook een hoeveelheid talent heeft dat eens in de 10-15 jaar voorkomt.

9 juli 2020 om 15:57

Klopt ook, als jong jochie spelend met prime Manchester United, dan heb je wel wat talent ja. Maar dat is hetzelfde als dat mensen zeggen dat Messi het alleen bij Barcelona kan. Terwijl spelers als vardy, Agüero, Kane het in Engeland kunnen, en Messi zou het dan niet kunnen zogenaamd. Het zijn gewoon de twee beste spelers ooit, en kan oprecht niet snappen dat je een hekel aan de één kan hebben. Dan ben je ook totaal geen liefhebber in mijn ogen.

Het is maar waar je prioriteiten liggen qua actievoeren. Het beleid is al jaren zeer dubieus te noemen en dan ga je zeuren over een tweet van een assistent van 5 jaar geleden, waarin niet eens iets kwaads of negatiefs over je club staat.

El Fenomeno Helemaal mee eens .Ze verliezen dit kampioenschap door hun instelling.Het is allemaal gemakzuchtig en ze lopen echt niet t vuur uit hun sloffen Gisteren vooral de 2e helft was een aanfluiting. Kwalitatief moeten ze veel beter kunnen dan dat ze na de corona break hebben laten zien

Dit is gewoon een van de manieren om extra druk te leggen over het beleid bij Barca. Met alle respect maar Setien en zijn assistenten zijn niet in staat om Barca als Barca te laten spelen.

9 juli 2020 om 11:51

geen coach ter wereld is in staat deze Barca selectie als Barca te laten spelen. er zit totaal geen diepgang en creativiteit in dit elftal. het is geen toeval dat na Valverde het Setien ook al niet lukt en als je heel realistisch naar de selectie kijkt zie je dat het niet aan hun ligt. alle hoop is gevestigd op jonge talentvolle spelers als Fati en Puig maar het zal ook nog wel even duren voordat die het structureel kunnen laten zien. normaliter horen die jonge talenten bij de hand genomen te worden door de grote bepalende spelers maar nu moeten dit opeens de grote verlossers zijn en die druk kan je ze nog niet opleggen

9 juli 2020 om 12:04

Misschien moeten we eens afstappen van het ‘ spelen als Barca’ principe want dat was vooral onder Cruyff en Guardiola zo. Onder alle andere Barca coaches was er daar veel minder sprake van. Dit elftal heeft ook al lang niet meer de energie en voetballende kwaliteiten om zo te spelen. Dat is al deels verdwenen toen Xavi weg was en eigenlijk volledig toen Iniesta weg ging. Want dat waren de twee metronomen van het totaal voetbal.

9 juli 2020 om 12:08

het is niet onmogelijk dat Cruyff/guardiola voetbal op de mat te leggen, maar dan moet je spelers als bv een De Bruyne en Neymar in je elftal hebben en die zijn er helaas voor Barcelona niet. onder Rijkaard bv had je toen de creatieve Ronaldinho in een vrije rol op links, Eto'o een spits met diepgang en techniek in de punt, een Messi in zijn hoogtijdagen op rechts en de creatieve Deco op 10. dan kan je elftal swingen, maar dit Barca mist dat soort spelers in het elftal

9 juli 2020 om 12:50

Wie wel dan met deze selectie? Het beleid van de afgelopen jaren zie je nu terug op het veld. Daar kan niemand verbaast over zijn. Dit zag je van mijlenver aankomen. Denk je dat het toeval is dat twee totaal verschillende coaches Barcelona exact hetzelfde laten voetballen?

Dit is inderdaad een beetje kinderachtig. Plus dat het zijn mening is. Als hij dat vind,is dat toch prima? En mensen die hier zeggen dat hij een 'ballen-afwachter' is moeten hem eens op Wikipedia gaan opzoeken en de feiten nakijken. Cristiano Ronaldo is gewoon een geweldenaar,net als Messi. Ik ben (en zo hoort het,in mijn optiek) heel blij dat ik in deze tijd leef waarin deze grootheden voetballen. Wat deze 2 al zoveel jaren doen is ongekend.

9 juli 2020 om 11:58

Heb je helemaal gelijk in. Ik snap dan ook niet dat mensen die fan zijn van de ene altijd de andere willen afzeiken of downplayen. Daarnaast vind ik het heel knap dat een “balletjesafwachter” meer dan 200 assists heeft in zijn carrière.

9 juli 2020 om 12:05

als je Ronaldo ziet als pure ballenafwachter heb je er de ballen verstand van. het is geen Huntelaar of Inzaghi ofzo. Ronaldo is iemand die in zijn eentje een wedstrijd kan beslissen met een geniaal moment. dat hebben we niet al te lang terug nog vaak genoeg gezien in de periode dat Real drie keer op rij de CL won

Die tweet boeit me niet zo. Maar ik kan wel aan zijn persoonlijkheid storen. Wat is het een dwaas om te zien wanneer bij spelers probeert aan te sturen. Geen wonder dat niet elke speler hem serieus neemt. Heeft daarbij ook weinig staat van dienst...

Moet wel zeggen dat de supporters van Barcelona zichzelf op dit moment wel gruwelijk belachelijk aan het maken zijn. Moet zeggen dat het bestuur net zo goed gewoon mee aan het doen is. Al dat gekloot over de Var is in het voordeel van Real... Ik zelf ben eerder voor Barça dan voor Real, maar ze hebben gewoon lange tijd bovenaan gestaan en zelf gewoon te veel punten laten liggen. Vind dat op dit moment al die haat naar Real een beetje op jaloezie begint te lijken.

Het was gisteravond weer beschamend slecht. Dat valt staf én spelers te verwijten. Passes over een meter of 10 kwamen al niet aan. Het spel is bovendien veel te veel ingericht op bevliegingen van Messi en Suarez. Dat bracht succes en prijzen, maar hoe lang wil je op deze voet doorgaan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4918 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
2.Barcelona8248
4.Sevilla7020
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3325
L. SuárezAanvaller2816
NetoKeeper20
R. ManajAanvaller00
M. ter StegenKeeper360
Sergio AkiemeVerdediger00
Jordi AlbaVerdediger272
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3724 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
Laatste voetbalnieuws

L'Équipe keihard voor Barcelona: extreem laag cijfer voor De Jong

De beoordelingen voor de spelers van Barcelona na de vernedering in de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München zijn in de media bijzonder hard. L’Équipe strooit met de grootste...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 augustus
AC Milan gaat Ricardo Rodriguez voor minimaal drie miljoen euro verkopen aan Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren