Zirkzee plaatst Ihattaren en Feyenoord-talent in rijtje met Gnabry

Dinsdag, 7 juli 2020 om

Joshua Zirkzee maakte het afgelopen Bundesliga-seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van Bayern München en had met vier doelpunten een aandeel in het behaalde kampioenschap. Het negentienjarige talent kwam tot twaalf wedstrijden in alle competities en wordt gezien als een van de grootste talenten in de selectie van trainer Hansi Flick. Hoewel hij dagelijks op het veld staat met spelers als Robert Lewandowski, Thomas Müller en Thiago Alcántara, noemt hij twee Nederlanders als hij gevraagd wordt naar de beste spelers met wie hij ooit heeft samengespeeld.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door fcb_catalunya)

Zonde dat Feyenoord dit soort talenten niet kan behouden. Als die zich zo had ontwikkeld had die nu natuurlijk al een heel seizoen basis gespeeld. Zeker met het spitsenprobleem van begin vh seizoen.

7 juli 2020 om 12:24

Erg zonde, maar feyenoord geeft talenten ook niet al te vaak de kans of juist de verkeerde. Zo kan je het ook zien..

7 juli 2020 om 12:44

Zirkzee was echt nog te jong om in Feyenoord 1 te spelen. Hij was pas 16. Al geef ik graag toe dat Gio en Van Geel wel erg terughoudend waren in het waarderen van toptalent. Zirkzee scoorde aan de lopende band. Dan moet je zo'n jongen gewoon opnemen in het eerste en langzaam laten wennen. Genoeg spelers die aangeven dat Feyenoord geen goed toekomstplaatje voor ze schetste.

7 juli 2020 om 13:00

Dat is part of the game. Ik ben ervan overtuigd dat iemand die uitzonderlijk goed is, direct de kans krijgt. Als je ziet wat een jeugdspelers Feyenoord de afgelopen 10 jaar in de selectie heeft gehad dan is dat echt niet weinig. Je bent een topclub dus je kan ook niet een middelmatige speler 34 wedstrijden geven. Chong, Zirkzee en Bogarde hadden Feyenoord 1 gewoon gehaald.

7 juli 2020 om 13:11

Daar zie je het gemis van Jong Feyenoord. Als zulke jongens twee jaar kunnen rijpen in de Keuken Kampioen Divisie.. dat is op die leeftijd prima.

7 juli 2020 om 13:30

Zoals bakos1 al aangeeft, als je goed genoeg bent, maakt leeftijd niet uit. Zie Wijnaldum. Die debuteerde ook op zijn 16e in Feyenoord 1 en zie nu. Sommige spelers zijn al op jonge leeftijd verder dan spelers op oudere leeftijd. Jammer dat Zirkzee niet behouden was, wie weet was hij nu dan wel nummer 1 spits van Feyenoord.

7 juli 2020 om 12:29

Had had had! Dit is gewoon hoe het soms loopt, doe je niks tegen! Het is alleen maar goed geweest voor Zirkzee zijn ontwikkeling hoe het nu is gelopen..misschien had hij zich bij Feijenoord wel helemaal niet zo ontwikkelt en was het de nieuwe Castaignos geworden nu kan het mogelijk zijn dat Nederland weer een potientiele topspits in huis heeft. Zodat we terug kunnen naar de tijden dat er gekozen kon worden tussen Van Nistelrooij, Kluivert, Makaay en Hasselbaink

7 juli 2020 om 13:03

Te vroeg naar een topclub gaan is juist wat Castaignos deed. Kans om dat pad te bewandelen is dus nog niet uitgesloten. Het valt of staat natuurlijk met kwaliteit en de speeltijd die je krijgt.

7 juli 2020 om 12:34

Erg zonde inderdaad, maar Feyenoord heeft er binnen de mogelijkheden wel alles aan gedaan om hem hier proberen te houden. Alleen was een langer verblijf uiteindelijk al vanaf het begin van die onderhandelingen geen optie.

7 juli 2020 om 12:57

Zeker jammer, maar Zirkzee heeft uiteindelijk maar een jaartje bij Feyenoord in de opleiding gezeten. Daar kun je ook niet teveel loyaliteit van verwachten. Vervelender vind ik het dat het ook niet lukt om jongens als Chong en Bogarde te behouden, die zowat de gehele jeugdopleiding hebben doorlopen.

7 juli 2020 om 13:05

Eens. Waar zou het dan in zitten? Aanbieding die gedaan wordt? Ontwikkelingsverhaal? Kans op speeltijd? Daarentegen zou ik Bayern ook niet zo snel weigeren hoor.

Erg jammer dat hij niet langer bij Feyenoord gebleven is, zou voor Feyenoord echt top zijn geweest. Zeker als je als ziet hoe Zirkzee zich al manifesteert bij Bayern. Maarja, hij speelde ook maar een seizoen in Rotterdam en wilde duidelijk op het hoogst mogelijke niveau spelen. Nu maar hopen dat Wouter Burger het ook gaat waarmaken!

Denk dat er misschien wat lacherig kan worden gedaan over dat hij Burger noemt (dat is in elk geval de algemene tendens), maar zo gek is het ook nog niet. Ging destijds samen met Joshua als een raket door de opleiding heen door in één seizoen 2 teams over te slaan en daar ook indruk te maken. En is technisch bijzonder vaardig (zeker voor z'n postuur) en op alle plekken op het middenveld inzetbaar. Ben benieuwd hoe hij het komend seizoen in elk geval gaat doen. Fysiek is hij al wat aangesterkt en aan z'n inzet zal het in elk geval nooit liggen.

7 juli 2020 om 13:44

Idd, je ziet het trouwens wel vaker dat spelers het erg goed doen in de jeugd, maar moeite hebben om direct die stap te kunnen maken in de senioren. Bij Ajax had je toen Andersen die een toptalent werd genoemd in de jeugd maar het nooit heeft waargemaakt in de senioren. Maar sommigen hebben ook wat moeite met aarden in de senioren en doen er iets langer over om er alsnog te komen

7 juli 2020 om 16:24

Burger speelde tussen de 'jongetjes' uitstekend en nu mag hij het inderdaad tussen de mannen gaan laten zien. Ik denk dat Burger vriend en vijand nog kan gaan verrassen.

7 juli 2020 om 13:59

Jari Schuurman wie kent 'm nog? Was 1 van de grootste talenten in zijn lichting (van de Beek, Bergwijn). Was een mooi toekomst voor hem uitgestippeld. Zit nu bij FC Dordrecht en echt veel hoor je niet van hem.

7 juli 2020 om 16:18

Ik zeg ook nergens waar Burger eindigt. De jeugd en het profvoetbal blijft een stap, maar ik geef alleen aan waarom het niet zo gek is waarom Zirkzee hem noemt.

7 juli 2020 om 17:52

De jeugd en het profvoetbal is een stap waar ze helaas bij Feyenoord nog geen kaas van hebben gegeten. God, wat hoop ik dat ze dit jaar promoveren en gewoon een plek in de KKD af gaan dingen.

7 juli 2020 om 14:19

Ik heb dhr. Burger nooit in de jeugd zien spelen, dus kan niet zeggen hoe indrukwekkend dat eruit zag, maar ik zie het echt niet in Burger. Vind het in de senioren gewoon middelmaat en een speler die ‘niet uit de toon valt’. Misschien is Zirkzee weggeblazen door hoe makkelijk hij in de jeugd voetbalde, maar Kimmich, Goretzka en vooral Thiago hebben al 3x zo veel techniek als Burger in hun kleine teen.

7 juli 2020 om 14:52

Ik denk dat veel mensen zich vergissen in hoe technisch Burger is. Is echt een prima voetballer waar nog veel upside in zit, mede omdat hij fysiek een sterke bouw heeft en daardoor nog een paar stappen kan maken dankzij zijn jonge leeftijd. Het zit hem ietwat tegen dat hij er uit ziet alsof hij met een grote plop uit de Zuid Beijerlandse modder getrokken is.

7 juli 2020 om 16:19

Ik vertel ook enkel waarom hij hem op zou kunnen noemen. Net zoals Zirkzee zelf maakte Burger bijzonder veel indruk in de jeugd in dat jaar en de jaren erop. Precies daarom geef ik het overigens ook aan, want dan krijg je inderdaad (en terecht) 'maar hij speelt met Thiago in een team', etc.

7 juli 2020 om 21:49

@derede ik zie die upside dus niet. Op dit tempo/niveau komt hij nog goed mee, maar ik denk dat hij in een tempotje sneller het overzicht verliest. Ik zie hem niet gigantisch veel fout doen (bij tijd en wijle wel veel), maar ik zie hem ook niet echt uitblinken. Ik kijk bijna alles van Feyenoord, maar dat enorm technische zie ik dan denk ik echt verkeerd.. Een Pogba is voor zijn lengte echt technisch, een Burger... niet.

7 juli 2020 om 14:54

Ik ben dit jaar toevallig bij Excelsior tegen, ik meen, MVV geweest. Hoewel je ziet dat Burger een goede basis heeft zag ik niet in waarom deze jongen bij Feyenoord zou slagen. Of het moet een ongekende groei zijn maar anders blijft het eerder een 13 in één dozijn speler.

7 juli 2020 om 16:21

Nja, Burger is een manusje van alles, en dat heeft toch tijd nodig. Ik zie 'm bij ons wel echt slagen, alleen moet hij gewoon veel minuten gaan maken. Ik hoop ook dat hij verhuurd kan worden. Dit is ook pas weer z'n eerste seizoen profvoetbal, hè.. Bij Jong Ajax kunnen ze ook altijd rijpen.

7 juli 2020 om 17:07

Helaas ken ik alleen manusje van allesen die uiteindelijk ondersneeuwen omdat ze in alles net niet zijn. Is het dan niet slimmer om 'm vast te zetten op een bepaalde plek en hem daarop zich te laten ontwikkelen?

Het zijn of waren allemaal grote talenten in jeugd alleen soms heb je geluk nodig. Er staan op het juiste moment of kansen krijgen op de juiste moment en dan je eigen kunnen onderscheiden. Soms je geluk nog mbt tot trainers die het in je zien zitten. Er zijn genoeg goede voetballers geweest die nooit de kansen hebben gekregen omdat trainers andere keuzes maakte. Ihattaren is altijd een groot talent geweest en heeft daarbij het geluk gehad dat van Bommel zijn talent op waarde schatten daardoor heeft hij zich door kunnen ontwikkelen. Tuurlijk moet hij zich nog verder ontwikkelen maar zijn eerste jaar was erg goed. Het belooft veel goed in ieder geval.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

38 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren