Derksen doet contractuele onthulling: einde Veronica Inside nabij

Dinsdag, 30 juni 2020 om

Mocht Johan Derksen besluiten volgend seizoen niet terug te keren aan tafel bij Veronica Inside, dan betekent dat ook onmiddellijk het einde van het voetbalpraatprogramma in het huidige format. De zeer ervaren analist legt dinsdag in gesprek met RTL Boulevard uit dat dat contractueel zo is vastgelegd.

Deze maand kwam er op spectaculaire wijze een einde aan het huidige seizoen van Veronica Inside. Derksen vergeleek rapper Akwasi twee weken geleden bij wijze van grap met Zwarte Piet, waarna de oud-verdediger werd beticht van racisme. Een week later stond er een speciale thema-uitzending van Veronica Inside op het programma in het kader van racisme, waarna Derksen flink onder vuur werd genomen door presentator Wilfred Genee.

De zeer kritische houding van Genee werd hem niet in dank afgenomen door Derksen en collega-analist René van der Gijp, waarna de laatste uitzending van het seizoen afgelopen maandag werd geschrapt. Tot dusver is onduidelijk of er een nieuw seizoen van Veronica Inside komt en zijn de onderlinge spanningen nog altijd niet verdwenen, bekent Derksen. "Wanneer we daar allemaal aan toe zijn en wanneer de emoties weer wat ingedaald zijn. Dan zien we wel of we er uit komen. Maar ik denk dat de problemen die er nu zijn blijven. Dat verandert niet."

Derksen hoeft geen excuses van Genee te horen. "Hij hoeft voor mij geen excuus te maken. Hij heeft een mening en een bepaalde aanpak gehanteerd. Dat is zijn goed recht", aldus de 71-jarige analist, die zondagavond aan de buis gekluisterd zat toen Genee bij Op1 zijn verhaal deed over de situatie. "Ik vind niet dat ik moet reageren op een ander televisieprogramma, maar uiteraard heb ik het gezien", vervolgt Derksen. "Ik heb tegen Wilfred gezegd wat ik ervan vind. En heel Nederland hoeft daar niet van mee te genieten."

Mocht Veronica Inside volgend seizoen geen vervolg krijgen, dan betekent dat ook direct het einde van de televisiecarrière van Derksen én het einde van het voetbalpraatprogramma. "Ik heb geen enkele ambitie om verder nog iets op televisie te doen. Dat was het dan. Dan is het format ook definitief klaar. Dat is namelijk contractueel zo vastgelegd", aldus Derksen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

120 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Lekker allemaal even een tijdje op vakantie, en daarna als volwassenen mannen verder praten. Zal niet de eerste keer, en zeker niet de laatste keer zijn dat deze heren lijnrecht tegenover elkaar staan.

30 juni 2020 om 19:28

Het zal zeker niet de eerste keer zijn maar zeker wel misschien de laatste keer. Als dit zo door gaat dan zie ik het niet goed komen hoor..

30 juni 2020 om 19:34

Hoe vaak moeten ze als volwassen mannen verder praten. Dit is al de zoveelste keer dat ze in de clinch liggen. Tijd dat Wilfred vertrekt. Frisse wind door het programma.

30 juni 2020 om 19:40

Maar Wilfred is niet het probleem.. Maar goed, heb eigenlijk geen zin om deze discussie weer te starten, haha,, heb spijt dat ik hier nu aan begonnen ben

30 juni 2020 om 20:34

Soccerfan_1 goed lezen!! Als Derksen weggaat is einde verhaal. Dan stopt VI ook. Dat is contractueel zo vastgelegd. Het is die 3 samen of niets. Wel jammer want volg het programma al sinds het begin.

30 juni 2020 om 21:25

ik heb het al eerder gezegd, Derksen heeft dit gewoon aangegrepen om te stoppen met een bang. hij had gewoon in de aanloop van die uitzending zijn excuses kunnen maken, maar hij weigerde. en ja excuses zijn op zijn plaats. voor iedereen die het wilt bagatelliseren, die opmerking kan echt niet. En het gaat er niet om dat Derksen een racist is of niet, want volgens mij was dat al duidelijk dat hij geen racist is. Maar ook dan kan je nog steeds een foute opmerking maken. en jammer voor Genee, hij is degene die een dolk in zijn rug heeft gekregen. Van der Gijp die zelfs nog samen met Genee naar Derksen is gereden omdat ook hij vond dat die opmerking niet kan, gaat opeens samen met Derksen Genee af branden. raar verhaal...

30 juni 2020 om 22:25

Nee excuses zijn helemaal niet op zijn plaats. Ik zie echt niet waarom.

30 juni 2020 om 22:42

Omdat je een heleboel mensen kwetst met die opmerking en ook al bedoel je het als grap, een grap moet leuk zijn en als je dan meerdere mensen daarmee kwetst is een excuses op zijn plaats

30 juni 2020 om 22:53

Waarom praat jij voor een heleboel mensen PSVeruit? Dat is nu precies het grote probleem dat andere praten voor diegene die gekwetst zijn. De foute grap van Johan heeft geen excuses nodig aangezien Johan achter zijn grap staat. Daarnaast hoor ik elke dag overal zaken die ergens wel iemand kwetsen, zullen we achter elke zin alvast sorry zeggen?? Laten we racisme ook aanpakken maar alles wat daar buiten valt niet promoten naar racisme en pijnlijk.

30 juni 2020 om 23:25

Nee hoor, een grap hoeft niet leuk te zijn voor iedereen. Net als een liedje niet voor iedereen leuk kan zijn. En kwetsen is geen maatstaf. Sommige mensen zijn al gekwetst als je wetenschappelijke feiten noemt wanneer het niet stookt met hun opvattingen.

1 juli 2020 om 09:45

Thamike , dus Een donker persoon neerzetten als zwarte piet is niet racistisch?

1 juli 2020 om 18:57

@Psveruit.... er zijn meer grappen waarmee je een groep mensen kwetst dan grappen waarmee je niemand kwetst. "Kleine, dikke, schele, rooie, kale en ga zo maar door. Mag dat dat allemaal ook niet meer? En als je vindt dat dit nog wel mag dan zie ik graag je motivatie tegemoet

1 juli 2020 om 20:08

@stua Als die blank was geweest had Derksen dezelfde grap gemaakt en was het ineens niet racistisch. Misschien moet je het niet zo overdenken.

2 juli 2020 om 00:13

jroos100 je begrijpt het echt niet he? En ik begrijp jou niet. Als ik je opmerking probeer te begrijpen, dan vind jij die opmerking niet racistisch? De opmerking van Derksen bedoel ik...

Prima. Dan ben ik benieuwd wat voor programma ervoor in de plaats zal komen. Of zou t dan weer een voetbalprogramma worden? Daar zijn er al genoeg van die op elkaar lijken.

30 juni 2020 om 19:29

Zoals? Ken alleen zo even uit mijn hoofd ziggo rondo.

30 juni 2020 om 19:36

Studio Voetbal (nos) en Voetbalpraat (fox)

30 juni 2020 om 20:36

Er kan niets voor in de plaats komen want VI kan je niet vervangen. Ze haten elkaar nu maar ze waren het beste team wat je op tv kon krijgen. Je moest er gewoon van houden of niet.

2 juli 2020 om 08:00

Ik vind t een leuk programma, maar vroeg me af wat in de plaats zal komen als de stekker er uit gaat.

Nondeju, had ik toch even die bet hard moeten maken. Ik zei (hoopte) het al; Johan gaat het einde van 2020 niet halen zo op TV. Die zit met zijn balletjes (en snor) volledig en veilig in een kantine uit de jaren 80 vol met rook ergens in een dorp diep in Holland. Hij heeft nu ook nog eens op z'n Trumpiaans mooi alle aandacht van zijn eigen (wan) gedrag weggehaald, dus kan de lul alsnog "met het hoofd omhoog" van de TV af, de mafkees. En effe voor de duidelijkheid, dit is mijn mening. En we mogen allemaal een mening hebben, toch? nee; ik ben blijkbaar met deze mening een gevaar voor de samenleving, voor sommige. Prachtig!

30 juni 2020 om 19:55

Waarom kijk je niet gewoon naar M? Je hoeft niet perse naar VI te kijken als je het niet zint. M vind ik dan ook weer niks maar ik roep niet op tot een boycot van dit programma.

30 juni 2020 om 19:56

Ik begrijp dat je geen fan van hem en het programma bent? En wat heeft dit met de president van América te maken? En de jaren 80? Kijk er met plezier naar terug, maar wat heeft dat met de balletjes van Derksen te maken?

30 juni 2020 om 20:02

Heb het programma tot op een paar jaar geleden graag gekeken, vooral tijdens de EKs / WKs - probeer enkel aan te geven dat het duidelijk is dat deze man anno 2020 niet meer op TV thuis hoort :-)

30 juni 2020 om 20:07

@Church hoezo anno 2020? Dan hoort hij er niet meer bij? Oei past dat soort uitspraken wel bij wat je predikt? Bizar dat iemand met een afstandsbediening liever iemand ziet verdwijnen dan dat je besluit een andere knop in te drukken.

30 juni 2020 om 20:10

Nee, jij vindt (!) dat deze man anno 2020 niet meer op de tv thuishoort. Tekenend voor de zogeheten ‘ruimdenkende’, ‘inclusieve’, en ‘tolerante’ wereldverbeteraars: iets dat niet in het hemelse gedachtegoed past moet en zal verdwijnen. Dat er gezien de kijkcijfers best behoefte is aan een dergelijk programma maakt niet uit, de verhevenen onder ons bepalen voor de massa wel dat dit programma van de buis moet. Echt, mensen die claimen waarde te hechten aan tolerantie en inclusiviteit zijn vaak juist de meest intolerante, exclusieve en gevaarlijke typetjes die er zijn.

30 juni 2020 om 20:10

Best wel leeftijdsdiscriminatie van church89 hè? Wat een intolerantie!

30 juni 2020 om 20:20

Je kunt ook gewoon naar M kijken. Kun je mooi ja mee knikken met alle gelijkgestemde gasten, want owee als er een kritische noot tussen zit. Zag vanavond een paar gasten, net droog achter de oren, vertellen hoe erg het slavenverleden wel niet is voor hen. Kunnen gelijk door naar Arie Boomsma & Co.

30 juni 2020 om 20:41

Zo, da's een heftig betoog op basis van 't feit dat ik deze man niet in het plaatje van 2020 vind passen, net zomin ik de film the Birth of a nation ook in anno 2020 niet meer vind kunnen.om dan om de een of andere manier dit te kantelen naar intolorantie - dat is een sterk staaltje hoor, chapeau. homo huwelijken waren vroeger ook illegaal - gelukkig zijn we als mens in staat om ons gedrag aan te passen naarmate de samenleving zich veranderd. Ik verwelkom Johan prima op TV - maar ik denk dat het heel duidelijk is dat hij met zijn gedachtengang daar niet meer thuishoort, doet het imago van de zender weinig goed. maar zie 'm graag terug op social media, kan ie daar z'n onzin verklaren.

30 juni 2020 om 20:46

@church89: Toch ben jij hier degene die dingen wil verbieden en de andere reageerders niet. Intolerantie zit toch echt bij jou. Je hebt zelf een keuze wat je wel en niet ziet, maar jij wil voor andere mensen bepalen. Dat is heel eng.

30 juni 2020 om 20:53

haha, ik woon zelf niet in NL dus 't maakt mij vrij weinig uit of hij op tv verschijnt of niet, ik geef enkel aan dat 't me niets verbaast als ie van de buis verdwijnt op basis van z'n gedrag, that's all.

30 juni 2020 om 20:54

@Church je bent lachwekkend. Jij verwelkomt Johan prima op TV. Rare manier van welkom als je zegt ik hoopte al dat Johan einde 2020 niet zou halen op tv en toen kwam nog wat onzin en lul en mafkees. Nee joh wij draaien de tolerantie hahah. Ik denk dat ouderwetse tv prima bij Johan past en social media eerder bij jou als moderne brave burger. Jij draait het als een pro om.

30 juni 2020 om 21:03

“hij hoort met zijn gedachtengang niet meer op TV hoort in 2020” ....ook iets wat jij blijkbaar denkt te bepalen? Zolang de kijkcijfers anders zeggen heb je gewoon ongelijk...

30 juni 2020 om 21:12

Gelukkig ben ik niet de enige die het opvalt, want het staat jou niet aan, dus mag het van de buis. Schoolvoorbeeld van intolerantie en, zoals ik al eerder zei, een kwaaltje waar wel meer politiek correcten mee te kampen hebben. Tolerant totdat men te maken krijgt met andersdenkenden, en voor diversiteit totdat een vrouw met een migratie-achtergrond op tv de progressieve omerta doorbreekt. Persoonlijk hoop ik dat Nederland een land blijft waar ruimte is voor allerlei meningen en programma’s, waar zowel het links-activistische M als het conservatieve(te) Veronica Inside op tv kunnen zijn. We moeten echt oppassen dat Nederland niet gaat leiden onder een dictatuur van een zeer kleine minderheid uit de Randstad, iets waar we wel naar toegaan als door middel van het onder druk zetten van adverteerders gepoogd wordt onwelgevallige programma’s van de buis te krijgen.

30 juni 2020 om 21:16

@pinko. Dus jij zegt nu dat het slaven verleden totaal niet erg is? Of dat het voor hen niet erg kan zijn? En jij bent degene die dat bepaalt voor hen?

30 juni 2020 om 21:25

@okan61: Uiteindelijk heeft 99,9% van de inwoners hier een slaven verleden (het ligt er alleen maar aan hoe ver terug je gaat). Als je zo erg ermee worstelt anno nu, dan is er meer aan de hand met je.

30 juni 2020 om 22:07

"blacks were not enslaved because they were black but because they were availabe. Slavery has existed in the world for thousands of years. Whites enslaved other whites in Europe for centuries before the first black was brought to the Western hemisphere. Asians enslaved Europeans, Asians enslaved other Asians, Africans enslaved other Africans, and indeed even today in North Africa, blacks continue to enslave blacks." Thomas Sowell

30 juni 2020 om 22:47

Nondeju, het leven zit je niet mee wel?mag ik je er ook even op wijzen dat er mensen in Nederland zijn die Genee voor Nsb'er uitmaken omdat hij JD een beetje te hard aanpakte? Die kan nu effectief houdoe zeggen tegen z'n VI baantje, en daar heeft chief dictator Johan flink wat mee te maken, trouwens.'t verbaast me zo dat bepaalde meningen en gedachtengangen hier een enkele kant op gaat, heel tolerant.

30 juni 2020 om 22:48

Vriend, het maakt me niet uit, ik woon zelf niet eens in Nederland en 't maakt me geen zak uit of hij op TV is de ja/nee - nogmaals, het is mijn mening dat hij niet op TV hoort anno 2020, ik zeg niet dat dit een "feit" is, noch probeer ik hier iets te bepalen, dit is enkel mijn mening. Wat gaat dit diep zeg!

30 juni 2020 om 22:56

@Church soms is het beter even stil te zijn in de kerk. Voor je het weet spreek je jezelf tegen en kom je niet meer uit je eigen spiraal. Moet wel zeggen dat ik nog maar weinig mensen ken die eerst een post plaatsen waar de emoties van af lijken te druipen om daarna zelf alles af te doen met een korreltje zout. Top man.

30 juni 2020 om 23:00

Ik snap niet wat er zo mis is met de originele post, maar ik wordt hier als gevaar voor de samenleving aangekaart, met boze berichten in m'n inbox incluis. We zitten op een voetbalforum, rustig jongens. Ik spreek bovendien ook niets tegen uit mijn originele post he - mensen denken alleen dat ik alleen de kracht heb om hem van de buis af te krijgen ;-)

30 juni 2020 om 23:10

Church89, je woont zelf niet in NL, dat verklaard ook waarom je zegt dat hij waarschijnlijk in een dorp diep in Holland woont. Welnu hij woont in Grolloo, Drenthe, dat is een provincie in Nederland en zeker geen Holland. Om het nu Holland anno 2020 te gaan noemen kan echt niet meer. En nog iets anders, over de jaren 80, dat is wel iets waar je mee de mist ingaat. In de jaren 80 waren er ook verschillende mensen van allerlei pluimage en afkomst en daar werden ook wel (foute) grappen gemaakt. Mijn Indische buurmeisje noemde mij ook 'blanda', boeien, want ik wist dat ze het deed om mij te plagen en absoluut niet om te kwetsen. Wanneer we die instelling weer terug zouden krijgen van de jaren 880 zou ik het een zegen vinden vergeleken met wat we vandaag de dag mee te dealen hebben.

30 juni 2020 om 23:59

Haha ja Blanda....ik heb gelijk weer zin om nog een keer terug te gaan naar Indië. Ook vaak gehoord.

1 juli 2020 om 11:35

Ah, mooi dat je mij even bijleert dat ik (als Nederlander in het buitenland) en opgegroeid in de provincie Zuid Holland het allemaal niet meer zo bijster duidelijk zie. De kantine diep in Holland was een zin om aan te geven hoe ver verwijderd Johan is van de globale gedachtengang anno 2020, en ik had geen enkele intentie om dit te linken met zijn woonplaats. Maar alsnog, dank!

1 juli 2020 om 16:06

Iemand die anno 2020 niet meer op tv thuis hoort... Redelijk arrogant om zoiets te zeggen. Vind juist dat tv zo pluriform mogelijk moet, met meningen van zowel links als rechts. Derksen vertegenwoordigde een groot publiek, had (en heeft!) een uitgesproken mening en maakt hierdoor spraakmakende televisie. Ik vind dat er voor zulke types altijd ruimte moet zijn, net zoals ik vind dat er ruimte moet kunnen zijn voor types als Halina Rein, Akwasi, Arie Boomsma, Sylvana Simons en noem ze maar op. Door te zeggen dat er anno 2020 geen ruimte meer is voor iemand als Derksen, geef je aan met dedain neer te kijken op mensen die minder 'progressieve' standpunten innemen. Jammer.

1 juli 2020 om 19:01

Tja ik vraag me af waarom je in de jaren 80 mocht zeggen wat je dacht en waarom nu sommige meningen niet meer uitgesproken mogen worden. Ik begrijp de kerk zijn pleidooi toch nog steeds niet

2 juli 2020 om 13:58

Klopt, je mag tegenwoordig gewoon iemand voor Zwarte Piet uitmaken en daarna overal roepen dat jij wel bepaalt dat het geen racisistische opmerking was en dat degenen die zich dan gekwetst voelen dikke vette pech hebben of anders gewoon naar Timboektoe of Verweggistan mogen verhuizen. Dat mag je allemaal zeggen, anno 2020! Wat een mooie vrijheid hebben we hier. Nee, de problemen ontstaan pas als je dan zegt dat je het daar niet mee eens bent en dat er met gevoelens van mensen rekening gehouden zou kunnen worden. Dán zijn de rapen pas gaar en de poppen aan het dansen! En dan is Nederland ineens te klein en moeten mensen het zwijgen worden opgelegd en oprotten allemaal. Terwijl de reacties op de uitspraken van Derksen natuurlijk onder evenveel vrijheid van meningsuiting vallen als die uitspraken van Derksen zelf toch? Maar eens, als iets duidelijk is, is het wel dat je tegenwoordig niet meer mag zeggen wat je wilt van de politiek incorrecte rechtse gedachtenpolitie.

2 juli 2020 om 14:21

Maar constant, wil jij nou zeggen dat Derksen Akwasi met zwarte piet vergelijkt? Dan raad ik je aan het hele fragment uit de uitzending eens te gaan kijken. Geloof dat er nu ook al vaak genoeg is aangegeven dat wanneer Akwasi wit was geweest hetzelfde zou zijn gezegd door Derksen. Het was naar aanleiding van de boute uitspraken die Akwasi deed op de Dam over Piet.

30 juni 2020 om 19:58

Ik kon altijd wel lachen om Derksen, dus keek best graag naar VI en als ik geen zin had keek ik iets anders. Bij jou lijkt het bijna iets persoonlijks te zijn, maar je kan ook kiezen om niet naar hem kijken. Dat mag namelijk ...tenminste nog wel

30 juni 2020 om 20:05

Ja, want nu is het allemaal veel beter he! Nu leven we in tijden dat de fatsoensrakkers zolang door blijven zeuren totdat de rest murw geslagen is, en ze hun zin krijgen. En waarom zou hij überhaupt zijn gedrag van die uitzending goed moeten praten? Het zijn altijd dezelfde grapjes die zon heisa opleveren. Hoor je diezelfde mensen ook als er voor de 100ste keer een grap wordt gemaakt over pedo priesters uit het verleden, of tal van andere grappen waar zij op geen enkele manier bij betrokken worden? Nee, die behoren tot het selecte groepje waar geen grappen over gemaakt mogen worden, want anders kan je weer tijden met beveiliging rond lopen.

30 juni 2020 om 20:40

Church89Die vrijheid om iemand voor alles en nog wat uit te maken die moet natuurlijk niet iedereen hebben. Jij wel natuurlijk lekker anoniem op dit forum, maar Johan niet. Die komt dan uit de jaren 80. Gasten zoals jij zijn het grote gevaar voor onze vrije diverse samenleving. Die vinden namelijk alleen hun eigen vrijheid en mening belangrijk.

30 juni 2020 om 21:46

Oh dus johan moet op TV blijven, maar omdat ik van Mening (het is nog altijd een mening, heren) ben dat hij niet op tv hoort, ben ik een gevaar? What a wild world we live in!

30 juni 2020 om 21:14

Jaren 80 was een betere tijd dan nu waar iedereen maar in elkaars kont kruipt en qe allemaal dezelfde mening en gedachtengang moeten helpen. Snap dat jij het er blijkbaar niet mee eens bent maar dit is het enige programma waar nog echt dingen gezegd worden die mensen interesseren, niet dat domme grachtengordel gelul met onderwerpen die ik wel kan dromen nu.

30 juni 2020 om 21:27

@psvheidje. Als je dan iets zegt, moet je wel eerlijk blijven he. Want bij VI kon ook niet echt dingen gezegd worden. Vraag dat maar eens aan Wilfred. De waarheid is dat bij VI alleen dingen gezegd konden worden waar Derksen het mee eens was. Want als Derksen het er niet mee eens is, wordt hij boos en loopt hij als een jochie weg. En dan geeft Derksen je ook nog de schuld van zijn wangedrag. Want Wilfred heeft gewoon gezegd wat hij dacht. En dat was juist de kracht van het programma toch? Als je eerlijk bent dan geef je dit toe. Ooit was VI een topprogramma. Maar het is nu een plek geworden waar Derksen onschendbaar moet blijven. Niemand mag hem tegenspreken. Hou op zeg. Derksen kan het beste weggaan, want het is onrealistisch dat niemand hem mag tegenspreken of wijzen op zijn tekortkoming. We leven niet meer in 1920 maar in 2020.

30 juni 2020 om 22:09

Tegenspreken mag, maar iemand van tv bonjouren vind ik iets anders. Daarbij vind ik t zonde omdat dit het enige programma is dat anders is, de rest is zeer een richting op en weinig wrijving. Ik ben het het ook niet met alles eens alleen zonde dat er tegenwoordig nog zo weinig kan.

30 juni 2020 om 22:41

Doet Johan dit niet zelf met Genee? Hem uitmaken voor Nsb'er en effectief van TV bonjouren omdat ie op z'n teentjes getrapt is?

30 juni 2020 om 22:59

Het was Gijp en niet Johan. Hij maakte hem niet uit voor NSB’er maar gaf aan leken wel NSB praktijken. Nuance verschil maar dat lijkt precies belangrijk genoeg te zijn om iemand eens flink aan te pakken.

30 juni 2020 om 23:03

Nee je hebt gelijk, die nuance maakt 't verhaal inderdaad een stuk makkelijker te slikken.

30 juni 2020 om 21:14

Jaren 80 was een betere tijd dan nu waar iedereen maar in elkaars kont kruipt en we allemaal dezelfde mening en gedachtengang moeten hebben. Snap dat jij het er blijkbaar niet mee eens bent maar dit is het enige programma waar nog echt dingen gezegd worden die mensen interesseren, niet dat domme grachtengordel gelul met onderwerpen die ik wel kan dromen nu.

30 juni 2020 om 21:19

En de mods laten dit bericht rustig staan? Haha, mijn hemel. Klassejustitie.

30 juni 2020 om 22:54

Iets met likes denk ik - beetje te vergelijken met de kijkcijfers van VI ;-)

30 juni 2020 om 22:11

Church89: "it's more important to be morally right than factually correct"thomas Sowell: ït is usually futile to try to talk facts and analysis to people who are enjoying a sense of moral superiority in their ignorance

30 juni 2020 om 22:38

in plaats van dat mensen met een zwak hoofdje als jij een helmpje dragen, moet de hele wereld van rubberen tegels worden voorzien. dat lijkt me inclusief, noch tolerant. alles wat jij niet leuk vindt, moet weg. dictatoriaal denken wordt dat ook wel genoemd. eng, heel eng.

30 juni 2020 om 22:43

ik denk dat het belangrijke hier is dat het nog altijd mijn mening betreft; en dat het vooral over mogen gaat.mijn mening is dat Johan niet op TV hoort anno 2020, en wellicht heb ik het verkeert en blijft 'ie op de buis, maar ik denk dat de publieke opinie / de zender / sponsors geen zin meer hebben in pseudo rasisten op TV, nogmaals; ik werk niet bij de TV en voor de duidelijkheid, ik heb hier totaal geen beslissing in; dit is enkel mijn mening.mag ik je er wel op wijzen dat Genee nu voor Nsb'er uitgemaakt wordt omdat ie 't Johan te lastig maakte op TV? dat vind ik pas dictoriaal denken, eng, heel eng.

30 juni 2020 om 22:59

Jij benoemt zijn snor (uiterlijke kenmerk), uit een dorp ver weg(afkomst), jaren 80(leeftijd). En je noemt hem racist? Heb je zelf niet door hoe hypocriet je bent? Echt eng, heel eng.

30 juni 2020 om 23:05

En jouw ‘mening’ is dat het prima is dat een ander zijn mening niet op televisie mag uitdragen omdat deze niet overeenkomt met jouw eerdere mening. Zie je het tegenstrijdige hier nou echt zelf niet van in?

30 juni 2020 om 23:09

nogmaals; dat zeg ik niet, ik vind dat hij niet op TV hoort met zijn gedachtengang anno 2020 - als Nederlanders anders besluiten, dan is dat toch prima?ik vind ook dat Trump met z'n 80 miljoen volgers zich dagelijks belachelijk maakt en ook beter van Twitter af kan gaan. Maarja, dat gaat ook niet gebeuren. Ik vind ook dat subreddits zoals The Donald achterlijk zijn, maarja - ze bestaan wel.

30 juni 2020 om 23:26

whataboutthism. dat laatste ligt genuanceerder dan jij doet voorkomen. het gaat volgens mij vooral om zijn selectieve verontwaardigheid aan tafel en dat hij louter en alleen johan kritische vragen stelde, waar johan m.i. overigens vrij goed uitkwam ten opzichte van zijn tafelgenoot boussatta. ik kan genee niks verwijten betreffende het stellen van kritische vragen. echter, een journalist dient ten alle tijde objectief te blijven. dit houdt in dat hij zijn kritische vraagstelling niet slechts tot 1 persoon wendt. dit ontbrak in mijn ogen helaas tijdens deze uitzending. tevens heeft het geen zin om mij aan te spreken op uitspraken van mensen die genee een nsb'er noemen. ik schaar mezelf niet achter deze groep, dus dat is volkomen onnodig. overigens, pseudo-racisten? racisme is zo ontzettend subjectief. om maar even een makkelijke vergelijking te maken: johan en ali b. wat maakt johan in deze een racist en ali b niet? de intentie was hetzelfde, de uitkomst verre van. als je een grap wel of niet mag maken vanwege je huidskleur is dat juã­st een voorbeeld van racisme. wederom erg selectief, evenals het gebruik van het "n-woord".leuk vind ik het om te zien dat je mijn slotzin parafraseert. het jammere is dan weer dat het in de context die jij schets kant noch wal raakt, maar ach.

30 juni 2020 om 23:06

Hahaha, je liet me wel lachen met je comment. Jij moet ook je eigen mening kunnen verkondigen maar laat wel duidelijk zijn dat Derksen gewoon een verademing is voor de tv, zelfs op zijn 70e durft ie meer dan al die PR correcte schijters van de nieuwe generatie. Bij elkaar slijmen en elkaar complimenten geven om goed te staan, dat is pas irritant. Er moet vrijheid zijn om zulke dingen te zeggen en ik hoop dat die vrijheid blijft, want leven met censuur is geen leven. Bepaalde bevolkingsgroepen moeten maar tegen een stootje kunnen want het leven is veel harder dan een verkeerde grap!

1 juli 2020 om 13:54

Van A tot Z met je eens Church. Derksen is uit de tijd. Termen als "die zwarte jongen", "dat Marokkaantje", "dat domme blondje", "voetbal is niks voor vrouwen" zijn oerconservatief. Iedereen heeft 'n naam, iedereen mag voetballen. Tis niet aan ons te bepalen dat doet de tijd. En die veranderd voortdurend. Dat mensen een donker iemand ZP noemen niet racistisch vinden bevestigt een cliché. De gemiddelde voetbalsupporter is niet zo snugger. En ik heb m'n middelbare school niet afgemaakt dus me boven de rest verheven voel ik op intellectueel vlak absoluut niet. Maar mag ik wel zeggen dat veel blanke mensen als ik, zich geen fractie kunnen inleven hoe 't is om zwart te zijn en om voor ZP te worden uitgemaakt te worden. Een slaven karikatuur. Het verleden is niet begonnen toen we geboren werden, we zitten nu met de resultaten van 400 jaar uitbuiting, bloedvergieten, rooftochten etc. Dat 'n Henk Fraser en nog wat donkere mensen er onverschillig op reageren zegt mij weinig. In zoverre dat sommigen lijken mee te gaan met de"macht"om zich veilig te wanen , als soort overlevingsstrategie . Nogmaals Derksen is net als een bloemetjesbroek met te wijde pijpen. Uit de tijd.

1 juli 2020 om 15:01

Een positieve reactie, dank Sir Paul!

Nou mooi, geen gezeik meer en onzin over voetbal. Rondo altijd veel beter geweest. Men kijkt enkel naar VI voor sensatie en vermaak, maar kwalitatief gezien was het een matig programma en zo zal eindelijk Derksen ook niet meer te zien zijn. Zat toch alleen maar mensen af te branden en contoversieel aan het doen, voor wat. Geen enkel fatsoen en respect voor eenander. Nou we gaan hem niet missen. Hopelijk kunnen de anderen wel verder in een nieuwe format. Maar de humor en vermaak zonder Gijp en Derksen zullen wel niet mogelijk zijn want daar waren ze dan wel weer goed in.

30 juni 2020 om 19:59

Waarom kijk je dan als je het niis vind links gedoe kijken om te kunnen zeiken fijne gosah ben je

30 juni 2020 om 21:59

Je bent zeker gebrainwashed denk ik om in hokjes te denken he. Links gedoe en jij ben? Extreem rechts? Pff wat een onzin. Ik geef me mening, mag je niks vinden prima. Maar Derksen maakte heel wat mensen kapot, dat vind je wel leuk zeker he, sensatie. Ach.

30 juni 2020 om 22:06

Wie heeft Derksen kapot gemaakt dan?

30 juni 2020 om 19:59

Spreek lekker voor jezelf...ik ga hem wel missen.

30 juni 2020 om 21:59

Hmm wat doe ik dan, ik typ dit toch, of spreek ik namens heel NL? Achh ohja, ik vind het een.... -_-

30 juni 2020 om 22:04

Je spreekt in de wij-vorm dus vraag me dan af wie wij is in je hele verhaal...

30 juni 2020 om 20:01

Kwalitatief een matig programma..? Er waren genoeg trouwe kijkers die jarenlang met veel plezier hebben gekeken. Dan maak je kwalitatief echt een fantastisch programma. Dat het je smaak niet is, kan.

30 juni 2020 om 20:05

@De Toekomst dat je een trouwe schare aan kijkers hebt maakt zeker niet dat je een kwalitatief goede programma maakt. Dat er animo voor is dat is zeker zo. Dit heeft echter niets met kwaliteit te maken.

30 juni 2020 om 20:23

De kijker bepaalt toch de kwaliteit? Blijkbaar vonden veel kijkers het naar hun maatstaven wel een kwalitatief goed programma. Of heb ik iets gemist en is er een objectieve maatstaf voor een kwalitatief programma?

30 juni 2020 om 20:39

@Quancios de kijker zou dat kunnen bepalen als ze een onderzoek doen of als je de Televizier-ring serieus zou nemen of als er criteria zijn waar het programma op kwaliteit wordt getoetst oid maar ik reageer toch echt op DeToekomst die zegt dat er veel mensen naar kijken dus is het kwaliteit. Of heb ik iets gemist?

30 juni 2020 om 20:03

Oftewel: ik vind het niet leuk dus van de buis ermee. Je afstandsbediening heeft meerdere knoppen om het programma te omzeilen. Persoonlijk vind ik het wel een leuk programma om naar te kijken, en dat komt met name door de luchtigheid en humor (die soms te ver gaat, toegegeven) van het programma. Hard nodig aangezien de politieke correctheid onze maatschappij zo’n beetje aan het terroriseren is. Zoals al door meerdere is opgemerkt, is VI zo’n beetje het enige programma waar de gasten echt vrijuit spreken en/of zich niet puur conformeren aan sociaal gewenst gedachtegoed.

30 juni 2020 om 20:15

@sociofan1: Heel zwak om je mening te gebruiken en als feit neer te zetten. Ik heb zelf een totaal andere mening en keek altijd met veel plezier naar het programma en ga het zeker missen als het niet terug komt. Ik houd van mensen met een mening (ook al was ik het echt niet altijd eens met ze) en ik vind Rondo juist een inhoudsloze show omdat er weinig kritiek is. Maar dat mogen we beiden totaal anders vinden, maar ga het niet als waarheid neerzetten, dat is echt heel zwak van je.

30 juni 2020 om 20:22

Je zegt het zelf al, het zijn twee totaal verschillende programma's. En blijkbaar beviel meer mensen Veronica Inisde dan dat Rondo ze beviel.

1 juli 2020 om 13:27

Begin sjek van Gelder ook wel wat zat te raken. Maar rondo is wel informatiever. Heerlijk al die discussies hier. Vi was vermakelijk. Alleen laatste jaar vond ik het al wat suf worden. Dat Ajax seizoen in de CL was mooier afsluiting geweest.

1 juli 2020 om 18:37

Rondo gaat imo ook helemaal nergens over. een zooitje middelmatige analisten die voornamelijk open deuren intrappen en het dan brengen met een serieuze blik alsof ze wereldnieuws aan het vertellen zijn en het niveau van Studio Voetbal vind ik al helemaal bedroevend

Ach die gaan gewoon na de zomer weer verder dat zijn ze contractueel verplicht. Verder netjes van Johan Derksen om niet in te gaan over de uitzending van OP1. Zeikerds die het programma niet waarderen mijdt deze dan, scheelt weer een hoop ergernis.

30 juni 2020 om 19:41

Precies, dat verwacht ik ook. Er staat ook alleen ALS Derksen stopt gaat het programma zonder hem niet verder.

30 juni 2020 om 19:48

Ik hoop ook echt dat ze weer doorgaan. Ik vind ze een verademing ten opzichte van al die fatsoensrukkers (moderators, dat is een verwijzing naar de column van Youp van 't Hek in het NRC van afgelopen zaterdag). Natuurlijk gaat het vaak niet om het voetbal, maar dat hoeft ook niet. Als je het niet leuk vindt, kijk je lekker niet inderdaad. Ik kijk ook geen M, dat vind ik verschrikkelijk, maar vind het prima dat het op tv is.

30 juni 2020 om 22:37

Ik zie de hele tijd iedereen het hebben over M. Maar wat is M nou eigenlijk?

30 juni 2020 om 22:43

Programma van Margriet vd Linden op de NPO elke dag om 19:00 uur. Is een (zeer) links programma.

1 juli 2020 om 11:12

Ah, oke. Thanks!

Gaat wel goedkomen. Straks na de zomer met Hendriks verder ipv Genee en het programma kan weer jaren verder. Genee heeft zijn hand overspeeld en moet dus vertrekken bij VI.

30 juni 2020 om 20:32

Ook al vervangt hij Genee, de chemie tussen Genee, Derksen en Gijp was ongenaakbaar. Dat krijgt je niet meer, niet op korte termijn in ieder geval.

Heb altijd met veel plezier naar het programma gekeken, maar ben er niet rouwig om als ze besluiten te stoppen. Wel vrij treurig dat de grootste criticaster van de Nederlandse tv zulke lange tenen heeft. Lekker om zo'n kulreden je show beëindigen. Ik noem het minachting van de kijker (van wie is die uitspraak ook alweer?).

Sinds het programma V international heeft verlaten, hoor je amper transfergeruchten uit Derksen zijn mond. Kraamt alleen maar onzin uit wat totaal niets met voetbal te maken heeft.

Het wordt tijd voor een inhoudelijk voetbalprogramma. Veronica Inside is niets meer dan een zwets en roddelprogramma waar alles draait om meninkjes. Bij Ziggo zit Youri: ik uuh heb me niet uuh voorbereid. Dus dat wordt zo ook niets.

Af en toe ging Derksen inderdaad wat te ver met zijn uitspraken, maar zelf heb ik mij daar nooit druk om gemaakt, ook niet toen hij het had over onderwerpen die mij aangingen. Blijkbaar kon je in 2019 nog wel wat zeggen zonder dat de hel losbarst, maar anno 2020 moet je uitkijken met wat je roept op tv, want anders word je zo uitgemaakt voor racist, seksist en weet ik veel wat nog meer. Jammer dat het programma ten einde komt, één van de weinige voetbalprogramma's die ik met veel plezier keek.

Zou toch jammer zijn. Heb laatst nog wat filmpjes gekeken van het programma en het is toch wel uniek op de Nederlandse tv. Met de uitleg van Derksen op tv dat het een grap was, was betreft mij bijna de kous af. Vind eigenlijk dat hij nog moet toegeven dat het niet handig was door de wereldwijde activiteiten betreffende Blm.

Ik blijf het zeggen we tuimelen er met zijn alle in. Michel van Egmond is bezig met Topshow 2.0 en dit is toch een heerlijk thema. Dit is gewoon 1 grote act. Maar de ophef is overdreven en hoe de media en spelers hiermee aan de haal zijn gegaan is schadelijk te noemen.

Wat lullen stua en church89 allemaal?!

Laten we verlost worden van dat zinloze programma. Iedereen afkatten moet je toch niet willen.

Als VI totaal stop dan hebben de Sjw's toch hun zin, en het schept ook een mooi precedent.minderheden mogen zeggen wat ze willen, oproepen tot geweld en een blanke dient mooi de mond te houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2214 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Dinsdag 14 juli
Manchester United en Manchester City vechten om de handtekening van Ferran Torres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren