Ajax zwaait dag voor openen transfermarkt tweetal uit

Dinsdag, 30 juni 2020 om

Ajax maakt via Twitter melding van het vertrek van Ryan Babel en Bruno Varela. Eerstgenoemde werd afgelopen seizoen gehuurd van Galatasaray. De doelman, eigendom van Benfica, speelde sinds januari 2019 op huurbasis in Amsterdam. De huurovereenkomsten lopen deze dinsdag af en de samenwerking wordt niet voortgezet. Ajax wenst de aanvaller en de sluitpost het allerbeste voor de toekomst.

Babel liet in mei in gesprek met De Telegraaf al weten dat een langer verblijf bij Ajax wat hem betreft geen optie was. De routinier beschikt bij Galatasaray over een doorlopend contract tot medio 2022. "Dus keer ik terug", zo liet hij bijna twee maanden geleden optekenen. "En ik moet vol aan de bak om EK-vorm te tonen. Dat toernooi halen, moet mogelijk zijn en daar ga ik alles voor uit de kast halen. Na die eindronde in de zomer van 2021 zal ik nog één seizoen voor Gala spelen. Daarna beslis ik of ik stop met voetballen. Of volgend seizoen een nieuwe verhuur aan Ajax erin zit? Het is veel te voorbarig om het daar nu over te hebben." Babel, die zich in januari meldde bij Ajax, kwam voor de coronacrisis tot negen wedstrijden in alle competities. Hierin scoorde hij eenmaal.

Ajax had de optie om Varela voor vijf miljoen euro definitief over te nemen van Benfica, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars maakt daar geen gebruik van. Met Maarten Stekelenburg werd vorige week al een vervanger binnengehaald voor Varela, die in totaal tot drie wedstrijden voor Ajax en twee namens Jong Ajax kwam. Zijn contract in Portugal loopt nog twee seizoenen door.

De Amsterdamse club nam eerder al afscheid van Hakim Ziyech, die zijn loopbaan vervolgt bij Chelsea. De zomerse transfermarkt gaat op 1 juli open en het is niet ondenkbaar dat Ajax nog meer spelers kwijtraakt in de komende tijd. Op verzoek van de KNVB is de transferperiode in stukken opgedeeld door de FIFA. De eerste overschrijvingsperiode is tussen 1 en 21 juli. In een later stadium volgen negen nog nader te bepalen weken die overeenkomen met de laatste negen weken van de registratieperiode van de meeste competities in Europa.

Hakim Ziyech neemt afscheid van Ajax
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door fcbogarde)

Mooi zo. Even de bezem door de selectie heen halen. Dan kunnen er nog best wat meer spelers ook weg (of verhuren waar je nog wel potentie in ziet) die niet voldoende kwaliteit hebben of overbodig zijn zoals Pierie, Magallan, Marin, Eiting, Ekkelenkamp, Lang, Jensen, Labyad en Bande. Maak ruimte vrij voor de grotere talenten zoals Timber, Salah Edinne, Taylor, Unuvar, Brobbey, Regeer, Hansen, enzovoorts. Zodat deze talenten hopelijk ook langer bij zullen gaan tekenen.

30 juni 2020 om 13:34

Vind je Labyad zo slecht?

30 juni 2020 om 13:40

Vind Labyad minder bruikbaar dan bijvoorbeeld een eiting waar ik nog wel potentie in zie. Overigens red je het niet met alleen talenten. Dan krijgen we weer het ajax dat europees uitgeschakeld word door Rosenborg, Sparta praag en Rostov

30 juni 2020 om 13:40

Ik vind hem niet goed genoeg voor Ajax. Met Anthony, Tadic, Neres en Promes heeft Ajax betere buitenspelers in huis dan Labyad. Labyad is dan mogelijk overbodig.

30 juni 2020 om 13:59

Knap dat je nu al weet dat Anthony beter is.

30 juni 2020 om 14:02

1 van de grootste Braziliaanse talenten op dit moment dus ja.

30 juni 2020 om 14:08

Ja Aissati was het grootste Nederlandse talent ooit, heeft het ook nooit ingelost. Valt nog helemaal niets over te zeggen. Misschien krijgt hij wel heimwee en is hij na 3 wedstrijden weg.

30 juni 2020 om 14:31

Ik heb eigenlijk zelden een Braziliaans toptalent gezien dat niet ergens geslaagd is.

30 juni 2020 om 14:36

Ja dat is makkelijk, zodra hij het niet haalt zeg je dat het een groot talent was, geen toptalent. Maar goed, Pato heeft het nooit helemaal laten zien, Robinho was een toptalent. Zelfs Kaka heeft niet alles eruit gehaald wat erin zat.

30 juni 2020 om 14:56

Kerlon?

30 juni 2020 om 15:01

En toch kun je niet zeggen dat ze niet geslaagd zijn in hun carrières.

30 juni 2020 om 15:05

@justinregeer, ik vind Labyad ook minder dan die spelers, maar je hebt ook nog iemand voor de bank nodig en dan vind ik Labyad bijvoorbeeld beter dan Lang of als hij op het middenveld zou spelen ekkelenkamp. Met Tadic, Neres, Promes en Antony heeft Ajax in principe 4 spelers voor de 4 posities voorin, maar je kan er niet vanuit gaan dat ze een heel seizoen alles kunnen spelen. Prima om ook een paar talenten achter de hand te hebben, en als die beter zijn moeten ze ook zeker spelen. Maar voorlopig moeten die het eerst nog laten zien. Uiteindelijk zijn er maar een paar van de toptalenten van Ajax ook echt top.

30 juni 2020 om 15:14

Dat doe ik wel. Kaka heeft een paar seizoenen goed gespeeld en is de enige van de drie die zou kunnen zeggen dat zijn carriere enigzins geslaagd is. Robinho en Pato hebben bij grote clubs gespeeld en werden toptalenten genoemd, maar zeggen dat ze geslaagd zijn, nee. Absoluut niet. Maar goed, kansloze discussie om verder te zetten, aangezien je naar een welles/nietes gaat.

30 juni 2020 om 15:42

Robinho heeft meerdere titels gewonnen in verschillende competities en heeft met Brazilië de Copa America gewonnen. Pato heeft toch ook een aardige reputatie opgebouwd bij AC Milan.

30 juni 2020 om 16:10

Dat is allemaal leuk en aardig, maar beide nooit wereldtoppers geweest, zoals de belofte was.

30 juni 2020 om 16:15

@justinregeer je onthoud natuurlijk alleen de spelers die wel slagen. Kerlon, Keirrison, Ganso, Kleberson en het zullen er vast nog wel meer zijn. Als je de nationale Braziliaanse jeugs teams van de afgelopen jaren af gaat kom je genoeg spelers tegen die nu inderdaad bij een leuke club zitten maar ook spelers die toen als talent werden gezein (anders zou je in brazilie ook niet bij zo'n selectie zitten) die nu ergens in oost europa of in een lagere divisie ergens spelen.

30 juni 2020 om 16:28

@justinregeer,De genoemde spelers zijn zeker beter al moeten we Anthony nog even afwachten. Kijken hoe dat uitpakt. Maar of hij niet nodig is weet ik niet. We hebben afgelopen (idiote) seizoen gezien dat je ineens zwaar in de lappenmand kan zitten. Dat je een Babel moest huren. Dan houd ik liever Labyad erbij voor t geval dat. Kent de jongens.. traint 2 seizoenen met ze en deed het niet verkeerd toen hij minuten kreeg na al die blessures.

30 juni 2020 om 17:29

@fcg95, Wel goed genoeg voor Ajax. Pato en Robinho hadden in de Eredivisie makkelijk meegekund en in Europese wedstrijden ook wel. Ajax is niet de absolute wereldtop hé.

30 juni 2020 om 13:44

Dit lijstje had ik zelf ook op kunnen stellen!;-). Helemaal mee eens en daarvoor kwaliteit kopen en jeugd doorschuiven....

30 juni 2020 om 13:46

Kampioen wordt je met je hele selectie. Niet met alleen een starting XI. Als je elke breedtespeler weg gaat doen en er een 16-18 jarig talent voor in de plaats zet kun je niks meer bij blessures en schorsingen. Was duidelijk afgelopen seizoen dat Ajax de breedtespelers nodig had. Als jullie spelers als Pierie, Eiting en Ekkelenkamp kwijt willen. We geven ze hier in Groningen een kans om samen te spelen en trainen met de enige echte Arjen Robben. Spelers als Bizot, blind en Zeefuik laten zien dat Groningen de stap is voor Ajax jeugd. Edit: Geef Gudde en Fledderus dan wel een vaste klanten korting :P

30 juni 2020 om 13:51

Nou Groningen meld je bij Overmars om Pierie, Eiting en Ekkelenkamp te komen huren/overnemen . Lijkt mij een prima plan voor deze talenten. En voor Gronigen ook prima spelers.

30 juni 2020 om 13:55

Huren? ik maar denken dat je ze kwijt wou. Zie je er toch nog perspectief in? Dacht dat ze overbodig waren.

30 juni 2020 om 13:59

Huren of definitief overnemen. Hangt ervan af in welke speler Overmars nog voldoende potentie in ziet. Denk dat Groningen bijvoorbeeld Ekkelenkamp wel definitief kan overnemen. Pierie heeft 4 miljoen gekost denk dat Overmars die liever wilt verhuren. Al mag Groningen Pierie wat mij betreft gratis hebben haha.

30 juni 2020 om 18:14

@justin re(a)geer niet te snel! Waarom zou Piere zo snel wegdoen. Hij is nog jong. Blind (ook verhuurd aan Groningen) kon er in de begin niets van volgens sommigen. Gun Piere de tijd. Nu seizoen kkd bij JA. Anders leren verdedigen. Nu kans geven als back-up LCV/LB bij het eerste, zoals eerder gedaan bij Schuurs.

30 juni 2020 om 13:48

Mwhah. Je roept voor een deel wat namen die en hoop mensen roepen zonder onderbouwing. Peirie is een jong talent. Geef hem een paar jaar. Zelfde voor Schuurs. Magallan is een uitstekende verdediger, maar niet voor Ajax. Hij is niet goed genoeg met meevoetballen. Maar voor een verdedigend elftal is hij super en kan hij zeker mee met clubs van niveau Ajax (maar dan dus verdedigender spelen). Marin is er net een jaar en is veel op de verkeerde plek gezet. Eiting heeft potentie maar mag idd wel snel die laatste stap gaan maken. Bandé was echt een groot talent. Maar als je een ruim jaar eruit ligt door een horrorblessure dan is het niet gek dat dit je ontwikkeling schaadt. Hopelijk redt hij het nog, maar kan je moeilijk wijten aan ‘niet goed genoeg’.

30 juni 2020 om 13:50

Labyad deed het erg goed voor zijn blessure, Ekkelenkamp is niet minder dan Siem de Jong, Van de Beek en Klaasen op die leeftijd. Lang heeft het helemaal niet verkeerd gedaan, maar ik merk dat er maar weinig mensen er iets in zien. Die talenten die je noemt zijn wel erg jong hoor en na twee slechte potjes schrijven veel voetballiefhebbers hen al af. Waarom zouden Lang en Ekkelenkamp moeten vertrekken?

30 juni 2020 om 13:56

Ten eerste omdat ik erg eraan twijfel of ze uberhaupt wel goed genoeg zullen worden voor het eerste van Ajax en ten tweede dat ze zich nog flink moeten doorontwikkelen. Verhuur ze nog 1 of 2 seizoenen en kijk dan hoever ze ervoor staan. Of verkoop ze en zet een gunstige terugkoopclausule in hun contract in het geval dat ze toch goed genoeg blijken te worden.

30 juni 2020 om 23:44

Talenten moeten veel minuten maken. Ik denk dat het voor bv Lang het beste is om een jaar verhuurd te worden net als het afgelopen halfjaar het plan was. Voor Ekkelenkamp zie ik momenteel meer kansen op speelminuten. Als vd Beek vertrekt kan hij met Marin uitvechten wie basisspeler wordt. (Denk dat Eiting wel te kort komt) Pierie kan ook het beste verhuurd worden. Hij heeft met Blind en Botman 2 betere spelers voorzich. Labyad is een nuttige kracht die je nodig zal hebben bij blessures. Bande ook verhuren, zal minuten moeten maken na die blessure. En hij zal op de vleugels toch wel wat namen boven zich in de pikorde hebben.

30 juni 2020 om 14:45

Echt fundamenteel met je oneens. Je stuurt de talenten van vorig jaar weg om de talenten van dit jaar er in te laten.ik zou Pierie, Marin, Eiting, Ekkelenkamp, Lang, Labyad en Bande houden. Magallan past inderdaad niet bij het type voetbal dat Ajax speelt en Jensen weet ik te weinig van.dat er een beetje geselecteerd en verhuurt mag worden ben ik met je eens, de selectie is groot en er komen veel talenten aan.ik vind Labyad echt een prima speler, kan mooi mee in de Eredivisie en Europa League maar schiet inderdaad op topniveau tekort, daarom zijn we Ajax en niet Real Madrid. Marin heb ik veel vertrouwen (maar daar zit ik waarschijnlijk echt verkeerd want ik ben de enige) in en de rest is nog jong en zien we in de toekomst wel, vind het echt 1 of 2 jaar te vroeg die nu weg te sturen

30 juni 2020 om 15:45

Ik ben het deels met je eens, je moet niet de hele bank gaan verkopen.maar met alls jeugdspelers die doorstromen kom je nu op een selectie bij het eerste elftal die riching een man 35-40 gaat. Dat zal toch terug moeten naar een man of 25 met misschien een aantal talenten die nog een jaar in jong spelen.leuk dat alle posities dubbel bezet zijn door spelers die Ajax waardig zijn, maar op het moment dat een speler 3e of zelfs 4e keus is wordt het wel een lastig verhaal. Daarin zijn er een paar posities waar ze wel heel ruim in de spelers zitten, er zijn bijvoorbeeld met Tadic, Neres, Promes, Antony, Lang, Bande, Labyad, Danilo, Johnsen, Hansen en Unuvar wel heel veel spelers die op de vleugel uit de voeten kunnen. En natuurlijk kan iemand als Tadic ook in de spits of op 10, maar met Traore, Huntelaar en eventueel Brobby is de spits positie ook niet onderbezet terwijl vd Beek en Gravenberch ook op 10 kunnen spelen. Concurentie in een groep is goed, maar er moet wel iets van perspectief zijn, en met 14 aanvallers voor 3 of misschien 4 posities is dat er voor een aantal van die jongens niet.hetzelfde geld een beetje voor verdediging. 12 spelers voor 4 posities is ook te veel van het goede, zeker omdat door in de jeugd met spelers als salah eddine nog een paar talenten aankomen. Prima om Pierie de kans te gezen, maar als hij straks in de Hierarchie voor zijn positie achter Blind, Botman en eventueel Martinez 4e keus is dan moet je ook een keer afscheid van iemand durven nemen. Of dat dan tijdelijk is door hem te verhuren of definitief, moeten ze afhankelijk van zijn potentie maar inschatten.

30 juni 2020 om 15:48

Wij zijn het eens. Verkopen/verhuren is prima maar niet te veel je jonkies overschatten en niet teveel je huidige talenten onderschatten

Verstandige keuze in het geval van Varela. Want om nou miljoenen neer te leggen voor een tweede keeper vind ik nogal onnodig, en zeker nu Stekelenburg al komt als reservekeeper. En ook het vertrek van Babel kan ik begrijpen, want ik begrijp nog steeds niet waarom hij uberhaupt gehaald was.

30 juni 2020 om 13:38

Op het moment dat ze hem haalden snapte ik het wel. Met de blessures van Neres en Promes was de spoeling op de vleugels erg dun en ontbrak het aan diepgang. Babel deed het in het buitenland en in Oranje goed en was bovendien bekend met Ajax. Op basis daarvan vond ik het helemaal geen gekke gedachte. Het is alleen heel erg tegengevallen.

Vielen beide behoorlijk tegen. Babel heeft geen knikker geraakt en Varela is een grabbelaar. Prima dat ze weer vertrekken. Weinig aan gehad.

30 juni 2020 om 14:08

Depay over een jaar nog geblesseerd? Of ik heb iets gemist dat hij een zware terugval heeft gekregen of deze uitspraak lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Luuk de Jong is overigens gewoon prima aan het spelen bij Sevilla hoor. Hij scoort niet zoveel in Nederland, maar ze hebben daar meerdere spelers die doelpunten maken voor het team. Hij staat doorgaans gewoon in de basis.

Mooi zo, beiden huurlingen waren overbodige krachten en hebben Ajax weinig/niets gebracht. Nu wachten wat er verder gaat gebeuren. Ik verwacht dat Onana, Dest en Van de Beek gewoon blijven. Tagliafico zal wel vertrekken, ook Veltman zie ik wel een avontuur aangaan. Magallan en Van Leer mogen vertrekken, dat is duidelijk. En met de aanstormende jeugd erbij hebben we een technische en sterke 6 nodig. Wat mij betreft Propper.

30 juni 2020 om 16:15

Maar moet je willen als ajax fan dat dest blijft ? Ik lees bedragen waar ik van denk laat die jongen lekker gaan, kan me niet voorstellen dat je voor zo een bedrag geen gelijkwaardige back kan kopen. Jongens als Onana en Van De Beek zijn natuurlijk wel uiterst belangerijk voor Ajax.

30 juni 2020 om 20:23

Waarom steeds maar weer kopen ? Indien Dest vertrekt kunnen Mazraoui en Timber daar spelen en dan heb je met Liam Van Gelderen ook weer een backup daar achter. Maar verder mag Dest van mij lekker blijven. Zijn debuutseizoen smaakt naar meer; een goede drive, heerlijk fel en ja verdedigend kan het beter. Laat hem daaraan maar gaan werken dan kan hij voor een nog mooier bedrag later verkocht worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

86 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 juli
Arturo Vidal kan zijn loopbaan vervolgen buiten Europa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren