Maupay strooit zout in wonden van ‘arrogant’ Arsenal met venijnig interview

Zaterdag, 20 juni 2020 om 19:08Chris Meijer • Laatste update: 19:36

Arsenal ging zaterdagmiddag op bezoek bij Brighton & Hove Albion met 2-1 onderuit. De hoofdrol in het treffen was weggelegd voor Neal Maupay, die in de eerste helft betrokken was bij de ogenschijnlijk zware blessure van Bernd Leno en in minuut 95 de winnende treffer voor zijn rekening nam. Maupay was na afloop het mikpunt voor verschillende spelers van Arsenal en besloot vervolgens in een interview met BT Sports extra zout in de wonden te strooien.

Leno viel vijf minuten voor rust uit met een ogenschijnlijk zware knieblessure. De Duitse doelman kwam na een luchtduel met Maupay verkeerd terecht op zijn knie en schreeuwde het vervolgens uit van de pijn. Toen Leno, terwijl hij op een brancard van het veld werd gedragen, Maupay tegenkwam, reageerde hij woedend richting de Franse aanvaller van Brighton & Hove Albion. De doelman van Arsenal verweet Maupay dat hij door hem verkeerd terechtkwam, terwijl de vermeende dader zich van geen kwaad bewust leek.

“In de rust ben ik naar Mikel Arteta gegaan, om mijn excuses aan te bieden. Het is nooit mijn bedoeling geweest om hem te blesseren. Ik sprong om nog bij de bal te kunnen en toen hij neerkwam, verdraaide hij zijn knie. Daar heb ik mijn excuses voor gemaakt, ik heb zelf ook een zware blessure gehad en weet dat het moeilijk is. Het was schouder aan schouder, in het voetbal is er contact en het was niet de bedoeling dat ik hem pijn zou doen. Het spijt me voor hem en ik wil mijn excuses aanbieden, ik wens hem een spoedig herstel", reageert Maupay. Zijn manager Graham Potter neemt het na afloop voor hem op en noemt de actie 'niet kwaadaardig'.

"Ik denk dat geen enkele speler de intentie heeft om iemand anders opzettelijk te blesseren, dat is hier in mijn ogen ook niet het geval. Het was ongelukkig, dit kan gebeuren op een voetbalveld", zegt Arsenal-manager Arteta op de website van the Gunners. "De blessure van Leno ziet er niet goed uit en het moet morgen (zondag, red.) onderzocht worden. Hij had heel veel pijn, maar we moeten de exacte schade nog afwachten. Ik denk niet dat de blessure invloed heeft gehad op ons spel, want we kwamen daarna nog op voorsprong. Zoiets mag geen excuus zijn."

Maupay besliste uiteindelijk de wedstrijd toen de blessuretijd van vier minuten al met ruim twintig seconden verstreken was. Mattéo Guendouzi greep de Franse aanvaller van Brighton & Hove Albion na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martin Atkinson bij de nek, waarna hij naar de grond ging en het aan de stok kreeg met onder meer Shkodran Mustafi en Rob Holding. Er ontstond een opstootje, omdat ook verschillende spelers van Brighton & Hove Albion zich ermee bemoeiden. “Sommige spelers van Arsenal moeten leren om een beetje nederig te zijn. Ze hadden de hele wedstrijd praatjes, vooral toen ze op voorsprong stonden. Ze hebben gekregen wat ze verdienden”, zo klinkt het venijnig.

“Het team heeft hard gewerkt afgelopen maanden, ik ben heel blij met deze overwinning. We hebben heel, heel hard getraind, het team bleef werken en de hele club heeft heel goed werk geleverd om ons klaar te stomen voor de hervatting”, reageert Maupay op de overwinning op Arsenal. “Dit is maar één overwinning, we hebben nog acht wedstrijden te gaan. Er kan nog van alles gebeuren, we moeten gefocust blijven. Dit is in ieder geval een goede start.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door stravven)

Het zag er allemaal heel erg ongelukkig uit en ik geloof niet dat Maupay zoiets met opzet doet natuurlijk, als dat wel zo is dan heb je met een regelrechte psychopaat te maken.. Het is vooral heel typisch dat ze bij Arsenal zich zo laten gaan na die goal. Dat hele team zal op de schop moeten, want er is er op dit moment niet 1tje die bij de andere top teams in de basis zou staan. Treurig zooitje..

20 juni 2020 om 19:19

Jawel, maar die ene die bij Chelsea in de basis zou staan is er door deze Maupay afgebeukt. En Maupay springt pas als Leno de bal al heeft. Hij kan dus alleen maar een overtreding maken.

20 juni 2020 om 19:24

Noooouuu Kepa heeft blunders gemaakt, maar laten we niet zo ver gaan om Leno boven hem te verkiezen.. Ik denk echt dat dit meer een ongelukkige botsing is, ja hij springt laat maar het is al onmogelijk om contact te vermijden. Ik vind het echt overdreven om hem hier dan voor weg te sturen of überhaupt een kaart voor te geven..

20 juni 2020 om 19:30

Mij lijkt het niet dat je Kepa boven Leno neer kan zetten. Want met alle respect hoor maar kepa bakt er niet veel van. Zeer zwak bij hoge ballen en geen sterke reflecties. Daarnaast denk hijzelf dat hij heel wat is en niet gewisseld hoeft te worden. Nee doe mij maar leno.

20 juni 2020 om 19:35

Kepa werd uit de basis gehouden door een Argentijnse clown die alleen maar fouten maakt en er niets van kan, Leno is een stuk beter dan beide keepers van Chelsea.

20 juni 2020 om 19:50

Dat was alleen om Kepa een les te leren, niet omdat Willy een betere keeper is. Al zou ik ook Leno boven beiden verkiezen.

20 juni 2020 om 19:56

Ik zou Kepa en Leno meteen ruilen als t zou kunnen. Ik wil Kepa eigenlijk nog niet afschrijven, maar Leno vind ik wel echt een klasse beter. Kepa is in mijn ogen te zwak in de lucht, maar misschien kan hij zich nog herpakken.

20 juni 2020 om 20:23

Euh Yoeri, Leno presteert gewoon beduidend beter dan Kepa. Dus ja, zo ver hoor je wel te gaan. Leno is dit seizoen statistisch gezien de 2e beste keeper van de PL. Dan ben je wel degelijk beter dan een Kepa die niet eens in de basis kan komen ten faveure van een hasbeen Willy Caballero...

20 juni 2020 om 20:44

Moet ik je toch in gelijk geven. Als Chelsea supporter zou ik direct Kepa met Leno willen ruilen haha! Voor de rest denk ik ook wel dat Auba bij redelijk veel clubs zou spelen maar goed.

20 juni 2020 om 21:04

Leno is geweldig, hikt tegen wereldklasse aan. Echt wel beter dan Kepa.

20 juni 2020 om 23:53

Klopt, buiten Liverpool en eventueel City. De rest kan hem allemaal in de basis gebruiken.

20 juni 2020 om 19:24

Ik denk dat Aubameyang bij ieder team op misschien Liverpool, Manchester city en Bayern na in de basis staat. Verder gaat Maupay natuurlijk niet voor de blessure, maar zo er nog ingaan is op z'n minst lomp te noemen

20 juni 2020 om 20:17

Ik las alleen de comments op het live meepraten van de Arsenal supporters en ik dacht dat ie toch minstens met twee gestrekte benen en een mes erop in was gevlogen, maar toen ik de beelden zag vond ik het reuze meevallen. Ja, hij gaat door met z’n schouder, dat is zeker niet netjes en ja daar kun je geel voor geven, maar echt niet meer dan dat.

20 juni 2020 om 20:23

Ik denk dat er veel frustratie bij zit. 1 van de belangrijkste spelers geblesseerd door een opzettelijke overtreding van die speler.

20 juni 2020 om 20:25

Tja je hebt gelijk, maar je moet ook inzien dat de emotie hier natuurlijk overheerst. Ik heb mezelf hier ook schuldig aan gemaakt, en reageer zo heftig omdat het een zware blessure is die in mijn ogen totaal onnodig is, wanneer Maupay dit niet doet. Dat betekent natuurlijk niet dat wij zomaar alles mogen zeggen, maar als supporter van beide clubs (arsenal en Brighton), vind ik dit soort dingen altijd zo stom om naar te kijken. Zoveel gebeurd er inderdaad niet, maar zo'n blessure bij zoiets oplopen, is echt niet nodig.

20 juni 2020 om 21:05

Is frustratie bij sommige denk ik. Vind ook niet dat er veel gebeurde. Enorm ongelukkig

20 juni 2020 om 20:34

Tierney, Bellerin, Leno, Pepe en Auba zouden gerust bij een 1 of meerdere ploegen in de basis kunnen staan bij de top 6. Shaw/alonso, Aurier, Kepa en Willian/pedro zouden (kunnen) banken voor de vier eerstgenoemden. Auba hoeft geen uitleg. Xhaka zou ook bv starten ipv Harry Winks. Noem er gewoon een paar op. We zijn de zwakste van de traditionele (en dus niet-werkelijke) top 6, maar overdrijven is ook een kunst.

20 juni 2020 om 20:40

Heb liever Shaw dan Tierney bro, ook Aurier dan Bellerin denk ik. Verder wel eens.

20 juni 2020 om 20:55

Van Bellerin was ik het zelf ook niet zeker, heb hem er maar gewoon ingelaten uiteindelijk. Qua qualiteit verschillen ze niet zoveel. Maar Tierney vind ik wel beter dan Shaw hoor? Maar dat even terzijde, nog altijd is hij een betere linksback dan Alonso. Vond zijn uitspraak gewoon ferm overdreven.

20 juni 2020 om 21:24

Xhaka ipv Winks? Nou ik denk dat Winks binnen 2 jaar bij een absolute topclub zit en dat zal Xhaka nooit bereiken. Nee Winks op dit moment zou eerder in de basis staat bij de top dan Xhaka

20 juni 2020 om 22:54

Xhaka is nergens goed voor, Winks altijd boven hem sorry.

Noem me maar biased, maar ik vind het van de zotte dat hij nog op het veld stond. Als fopduiken uit het voetbal moet, dan idioot doorlopen en iemands kruisband vernielen ook.

20 juni 2020 om 19:19

Dat soort duels zie je 100x per wedstrijd, ja het was een overtreding maar het was niet eens een gele kaart waard. Leno had gewoon de pech dat die verkeerd terecht kwam. Probeer een beetje objectief naar de situatie te kijken.

20 juni 2020 om 19:43

Hm, vind jou hierin dan weer de andere kant lucas1234. Rood is emotie voor ons als Arsenal fans, maar geen kaart? Dit was gewoon een gele kaart, niets meer en niets minder. Maupay gaat lomp door zonder intentie de bal te spelen.

20 juni 2020 om 19:52

Geen scheidsrechter ter wereld zou hier een kaart voor geven. Beide spelers bewegen op volle snelheid naar de bal, Maupey had hem onmogelijk kunnen ontwijken. Als we voor dit soort dingen kaarten gaan geven kunnen we geen westrijden meer uitspelen omdat elke ploeg 5 rode kaarten krijgt. Dit is botte pech dat Leno geblesseerd raakt. Het was een overtreding, niks meer niks minder..

20 juni 2020 om 20:02

Agree to disagree dan. Ik denk dat jij het bij Alisson ook niet zo had gezien als daar het geval was. Uiteindelijk komt de blessure door ongelukkig neerkomen, maar ik ben van mening dat Maupey hier niet nog voor de bal hoefde te gaan omdat het duidelijk was dat Leno de bal eerder had. Daarom vind ik het geel, want Maupey had 0,0 kans om de bal te spelen.

20 juni 2020 om 20:13

Ik kon ook objectief naar het duel Salah en Ramos kijken toen in de CL finale, dat was niet meer dan een overtreding net als dit. Overigens had Leno de bal nog niet op het moment dat Maupey zijn sprong inzette. Maargoed, als Leno net iets anders terecht was gekomen had niemand het ooit nog over dit moment gehad...

20 juni 2020 om 20:21

Tja dat kan inderdaad. Uiteindelijk kun jij natuurlijk wel begrijpen hoe zuur dit voor Arsenal fans is, aangezien letterlijk 1 van onze 2 enige goede spelers nu weg is. Dat zorgt natuurlijk voor grotere reacties dan dat het daadwerkelijk is inderdaad. Uiteindelijk had ik geel op zijn plaats gevonden, maar daar gaan we het nooit over eens worden. Overall waren wij sowieso niet goed genoeg, het is alleen zuur dat er ook zulke externe factoren nog bij komen.

20 juni 2020 om 20:26

Ik begrijp heel goed hoe het voelt. Maar het is pure pech, niks meer niks minder. Ik zie nu in dit artikel, en ook in het andere artikel allerlei Arsenal fans schreeuwen om rood, of oproepen om Maupey door midden te trappen en dat slaat gewoon nergens op.

20 juni 2020 om 23:56

Dat slaat inderdaad nergens op, volledig met je eens. Dat eerste gaan we het nooit over eens worden. De landing van Leno is "pech", maar Maupey had dit kunnen voorkomen. Ik heb het net weer gekeken en Maupey had 0,0 kans om voor Leno bij die bal te zijn. En zelfs met alleen oog op de bal had hij dat kunnen zien. Het is dus gewoon erg onnodig om zo door te lopen en dat maakt het voor mij als Arsenal fan extra zuur. Het zegt in mijn optiek ook wel wat dat Leno zelf Maupey ook verantwoordelijk houdt, aangezien Leno zich normaal ten alle tijden afzijdig houdt van dit soort dingen.

21 juni 2020 om 00:27

Maupey lag op volle snelheid en vergeet niet dat dit alles in fracties van secondes gebeurde, ook al ziet dat er niet zo uit op vertraagde beelden. Hij had ervoor kunnen kiezen om niet te springen, maar ik geloof niet dat hij een botsing had kunnen voorkomen, en ik denk zelfs dat Leno een hardere smakker had gemaakt had Maupey niet gesprongen. Dat hij nu geblesseerd is geraakt is pure pech, en ja als Maupey niet in de buurt was geweest was het niet gebeurd, maar zo'n duel tussen aanvaller en keeper gebeurd meerdere keren per wedstrijd, en ditzelfde duel zou waarschijnlijk nog 10x kunnen plaatsvinden zonder dat er iemand geblesseerd raakt. Leno heeft gewoon pech, Maupey had geen kwade inteties behalve een uiterste poging om in de buurt van de bal te komen. Het veranderd verder ook niks, ook al had Maupey er veel voor gekregen was Leno niet ineens minder geblesseerd en had Maupey in de 94 minuut nog steeds op het veld gestaan om de winnende te maken.

20 juni 2020 om 19:33

Vond de overtreding van Lacazette aan de andere kant vele malen zwaarder. Vooral heel ongelukkig dat Leno geblesseerd raakt, maar hiervoor rood geven zou echt nergens op slaan

Daarbij neemt Guendouzi hem niet één maar twee keer te grazen. Frustratie snap ik bij de spelers van Arsenal, eigen politie-agent spelen lijkt me niet de bedoeling. Vond wel dat hij geel verdiende.

Wat een onzin. Hij sprong pas toen Leno de bal al had, en appellerde gelijk voor hands nadat Leno viel.

20 juni 2020 om 19:29

Dat gebeurt zo vaak in een wedstrijd. Keeper en aanvallers botsingen zijn dood normaal. Als ik het terug kijk, zie ik niks geks. Leno komt waarschijnlijk gewoon ongelukkig neer.

20 juni 2020 om 19:34

Botsingen ja, dit is gewoon bewust lomp doorgaan op de keeper om hem omver te krijgen..en ja, als we zulke bewuste acties blijven accepteren, ga je vaker zulke smerige blessures zien.

20 juni 2020 om 19:50

Ze springen op het zelfde moment en hij kijk net als elke aanvaller gewoon naar de bal. Hij wil bewust bij de bal komen ja, niet bewust Leno omver spelen. Overtreding omdat er contact is met de keeper, maar verder niks. Niet eens geel waard.

20 juni 2020 om 20:02

Springen het zelfde moment? Niet dus... Kijkt naar de bal? Hij ziet Leno anders van meters ver al aankomen. En de manier hoe hij erin gaat, zie ik totaal geen bewust bij de bal komen.

21 juni 2020 om 03:55

Hij springt pas als Leno de bal al klemvast heeft. Het enige wat hij op dat moment kan doen is Leno blesseren of een overtreding begaan.

Het is niet voor niets dat dit Arsenal zo vaak gebeurt. De selectie is onvolwassen en heeft bovendien een groot gebrek aan kwaliteit. Guendouzi is daar de verpersoonlijking van.

20 juni 2020 om 19:27

Die mag nog wel een schorsing krijgen van mij. Hoe dat hij Maupay bij zijn nek pakt kan echt gewoon niet op een veld.

20 juni 2020 om 19:34

Die Guendouzi staat altijd vooraan bij ruzies en schermutselingen. Zeer irritante speler, laat hem zich maar focussen op zijn spel, want het is een simpele draver die als een kip zonder kop op het veld rondloopt.

Natuurlijk wilde deze gozer niet dat Leno zijn knieband kapot zou maken, maar feit blijft wel(als je naar de beelden kijkt) dat het een vieze actie was. Leno had de bal al klem in de lucht en deze meneer gaf nog net dat extra zetje. Pech voor Leno is dat die daardoor licht uit balans raakte tijdens het landen. Wij zijn zoooo diep gezakt, dat zo een gozer trash talked over ons, zegt al genoeg. Vroeger deden de Fergie’s en de Mourinho’s dit en nu Maupay van, met alle respect, Brighton🙃

20 juni 2020 om 22:52

Ongelukkig en zeer jammer voor leno vond echt ie zich na een moeizame eerste seizoen goed had aangepast en topkeeper is geworden. Benieuwd of die guenduezi bestraft gaat worden voor die slaande beweging want dat was een overduidelijke smerig mannetje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brighton & Hove Albion

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Burnley 16-13
18.Fulham12-11
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. WebsterVerdediger180
B. WhiteVerdediger180
S. MarchMiddenvelder182
Y. BissoumaMiddenvelder171
N. MaupayAanvaller177
L. TrossardAanvaller161
P. GroßMiddenvelder152
Voor de complete selectie: Clubpagina Brighton & Hove Albion.

0 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren