‘Komst Weghorst moet onderdeel van investering van 50 miljoen worden’

Maandag, 15 juni 2020 om 12:34Rian Rosendaal • Laatste update: 12:59

Wout Weghorst prijkt volgens BILD op het wensenlijstje van Hertha BSC. De ambitieuze investeerder Lars Windhorst heeft vijftig miljoen euro beschikbaar gesteld voor de eerstvolgende transferperiode en naast de aanvaller van VfL Wolfsburg moeten ook Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Gregor Kobel (VfB Stuttgart) en Krépin Diatta (Club Brugge) deze zomer naar Berlijn worden gehaald.

De clubleiding van Hertha wil sowieso een doelman, rechtsback, spits en een vleugelaanvaller aantrekken en voornoemde spelers zijn in de beleving van de huidige nummer elf in de Bundesliga de ideale kandidaten hiervoor. Trainer Bruno Labbadia aast op een grote en gevaarlijke afmaker en Weghorst moet met ingang van volgend seizoen de aanvalslinie van de middenmoter op sleeptouw nemen. Zijn contract in Wolfsburg loopt nog drie seizoenen door. De boomlange spits scoorde aan het begin van het seizoen nog in de uitwedstrijd van Wolfsburg tegen Hertha (0-3 overwinning).

Zeefuik is al langer in beeld bij Hertha BSC, dat ongeveer drie miljoen euro moet neerleggen om de rechtsback over te nemen van FC Groningen. De eerder al bij PSV genoemde vleugelverdediger is recentelijk ook in verband gebracht met Southampton, Stade Reims en FC Augsburg. Zeefuik heeft zelf al aangegeven dat hij klaar is voor een stap hogerop, ondanks een doorlopend contract bij de Trots van het Noorden. Kobel is de beoogde nieuwe keeper, terwijl Diatta wordt gezien als versterking op de flanken.

‘Big City Club’ wil met ‘honderden miljoenen’ Champions League bestormen

Voetbalzone publiceerde eerder dit verhaal over de ambitieuze plannen van Hertha BSCLees artikel

Windhorst wist eerder dit jaar al Krzysztof Piatek en Lucas Tousart al naar Hertha BSC te halen en enkele gerichte aankopen deze zomer moeten de club dichter bij de top in de Bundesliga brengen. De vermogende zakenman, die 49,9 procent van de aandelen in handen heeft, pompte eerder al 220 miljoen euro in Hertha BSC en volgens BILD volgt dit najaar een nieuwe investering van 100 miljoen euro.


Poll

Zie jij Wout Weghorst en Deyovaisio Zeefuik naar Hertha BSC vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door thiesarend)

De beste man heeft er zin in!! Wel mooi dat ze voor de jongens in opkomst gaan en niet gearriveeerde vedettes. Zou weleens kunnen werken, ben benieuwd .. is de reus dan eindelijk aan het wakker worden?

Zou leuk zijn. Hertha veel mooiere club dan Volkswagenclub Wolfsburg

15 juni 2020 om 13:06

Mag jij wel mooier vinden, maar denk dat het voor weghorst belangrijker is om succesvol te zijn bij een club. En denk dat weghorst en Wolfsburg een ideale combinatie is.

15 juni 2020 om 17:32

maar in Wolfsburg zelf ben je heel snel uitgekeken, wat een ongelofelijke saaie en lelijke stad is dat. Berlijn daarin tegen, is een geweldige stad. Ik wist het wel als ik Wout was.

15 juni 2020 om 13:28

Je kan een prachtige compilatie maken met jouw reacties. Het gaat zoals Daanson aangeeft niet altijd over 'mooier'. We weten inmiddels wel dat je clubs als Nottingham, Kaiserslautern mooi vind. Moeten ze maar presteren he

15 juni 2020 om 14:04

Beetje een complex opgebouwd denk ik vanwege het feit dat PSG de boel helemaal heeft overgenomen in Frankrijk. Maar alsnog snap ik het dan niet, daarvoor maakte Lyon jarenlang de dienst uit. Nostalgie is leuk, maar hoort niet thuis in topsport anno 2020. Idd, presteren moet je en anders uithuilen.

15 juni 2020 om 13:41

Voor Weghorst zou het natuurlijk wel een mooie beloning zijn om volgend seizoen met Wolfsburg in Europa te spelen.

15 juni 2020 om 13:34

Piatek rendeert alleen niet zo goed als Weghorst in de Bundesliga.. Ik vind Piatek sowieso erg overschat. Hij heeft natuurlijk een goed half jaar gehad in Italië, maar daarna weinig meer gespresteerd.

15 juni 2020 om 14:41

Op basis waarvan acht jij Piatek een completere spits? Ik gebruik voor dit soort vergelijkingen meestal WhoScored, die hebben stats als passzuiverheid, gecreeerde kansen, dribbels etc. Weghorst scoort beter dan Piatek op elke statistiek behalve passzuiverheid (67% tegenover 73%). Daarbij moet vermeld worden dat Weghorst gemiddeld wel bijna 2x zoveel passes geeft per wedstrijd (25 tegenover 13), en dat Weghorst 1.2 keypasses per wedstrijd geeft, tegenover 0.8 van Piatek. Daar bovenop scoort Weghorst dit seizoen een stuk meer. Mijn conclusie; Weghorst is completer.

15 juni 2020 om 15:21

Ben het met je eens dat Weghorst wss een completere spits is maar die statistieken van jou zeggen natuurlijk niet veel als je erbij houdt dat Weghorst 2 jaar in hetzelfde team speelt met een tactiek die hij door en door kent terwijl Piatek dit seizoen 2 trainers bij Milan gehad heeft en bij Hertha in een nieuwe competitie speelt, daar komen ook veel aanpassingen bij kijken.

15 juni 2020 om 15:37

Dit zijn de leuke discussies jongens. Ik heb even een benchmark onderzoek gebruikt. Weghorst scoort hoger op gemiddelde goals, gemiddelde assists, procentueel gewonnen kopduels, schoten en schoten op doel. Piatek scoort hoger op succesvolle dribbels. Dit in acht nemend dat Piatek ongeveer 1/4e van de minuten van Weghorst heeft gemaakt.wat blijkt als je het onderscheid maakt op doelpunten efficientie en bijdrage aan doelpunten. Weghorst staat 38e wat betreft doelpunten efficiëntie en Piatek 26e. Wat betreft bijdrage aan doelpunten staat Weghorst 13e en Piatek ook daar 26e. Ik zou Weghorst toch wel de completere spits noemen hoor.

15 juni 2020 om 16:46

Ik vind Piatek eigenlijk helemaal niet iemand die uit zichzelf kansen creert.... Weghorst trouwens ook niet. Maar ik vind Piatek ook echt een spits a la Huntelaar die in stelling moet worden gebracht rondom de 16

Stel dat Groningen Zeefuik voor 3 miljoen verkoopt en ook nog Matusiwa voor een leuke prijs dan moet Groningen toch wel een deel uit de crisis zijn. Goed in de JL scouten en in scandinavie en je haalt voor weinig geld een paar talenten op en houd nog geld over.

15 juni 2020 om 13:17

Alleen moet Groningen nog wel een flink percentage aan Ajax afdragen. Ajax heeft namelijk recht op een flinke doorverkooppercentage.

15 juni 2020 om 13:27

Ik verwacht dat zeefuik voor minimaal 4 weg gaat. Zoals timothy al zegt moeten we een groot deel (50%) afstaan aan Ajax. Onze scouting uit scandinavie is ons flink tegen gevallen. Hoop zelf dat we wat talenten van de top 4 kunnen halen zoals we ook deden met matusiwa, zeefuik, Bizot. Dit waren vaak wel successen. Ook heeft de club goede connecties met Ajax. Verder zal men vooral talenten vanuit de jeugd doorschuiven. Als het klopt hebben we een heel talentvolle onder 19 (of was het onder 18?).

15 juni 2020 om 13:54

Als je ziet dat zo'n Sven Botman bij Heerenveen ook super meedraaide lijkt me dit soort jongens oppikken wel een veiligere route inderdaad de Scandinavische markt. Wat zou het budget van Groningen ongeveer zijn? Kunnen ze 2m neerleggen voor een speler?

15 juni 2020 om 14:13

Ik verwacht dat we een paar miljoen uitgeven omdat onze selectie redelijk op de schop gaat en er zowel qua salarishuis en transfergelden geld vrij komt. Voor Sierhuis hebben we ongeveer 2 miljoen verdient (50 van de deal). Met Zeefuik zullen we minstens zo n bedrag vangen en ook Azor zal de nodige miljoenen opleveren. Met het vertrek van mike te Wierik, Zeefuik, Warmerdam, Sopacua, mimisevic en Matusiwa raken we al 5 basisspelers en een selectiespeler (die 2de rechtsback was) kwijt. Ook huurlingen Redan (1e spits) en Asoro (ook basisspits) gaan weg. Daarnaast zit Padt in zijn laatste jaar van zijn contract. Ik denk dat ze zeker 2 miljoen kunnen neerleggen voor een speler aangezien ze dit ook deden bij Doan, die voor ongeveer 2 miljoen en een buiten EU salaris was aangetrokken. Ik denk dat de club echter een paar sterkhouders voor 5 ton - 1 mil gaat kopen en de rest opvult met jeugd en transfervrije spelers. Postema zal sws 1 van de spitsposities invullen en ik verwacht dat El messaoudi op de plek van Matusiwa gaat spelen (met Van Kaam er naast). Verder is Wessel Dammers gehaald ter vervanging van Te Wierik. Ik verwacht dat er nog minstens 1 spits (ik hoop 2) komen en dat er een rechtsback wordt gehaald. Glenn Bijl (oud Groningen jeugd) was vorig seizoen voor een paar ton op te halen, maar dit blokkeerde Emmen. Ik denk dat hij nu wel 5 ton of meer kost maar dat zou in mijn ogen de ideale opvolger zijn voor Zeefuik.

Ik zou Weghorst en van de Beek wel bij Dortmund willen zien eigenlijk. Woutje samen met Haaland in de punt dat is de kracht van een tigertank man. En Donny vind ik ook wel passen bij deze geweldige pracht club!

15 juni 2020 om 13:29

Denk je dan niet dat het te statisch wordt? Wat ik van Wout heb gezien is dat hij ideaal in de 16 is maar hij creeert niet zelf kansen. Haaland kan dat dan wel meer maar ik denk dat ze dan elkaar in de weg lopen. Denk juist dat je dan beter met goede vleugels of loopvermogen vanuit het middenveld kan spelen.

15 juni 2020 om 13:32

Je beschrijving komt eigenlijk prima overeen met een andere Nederlander die vrij recentelijk nog succesvol was in de (sub)top van de Bundesliga. Wanneer Haaland daar weg gaat kan Wout dat denk ik prima opvangen, mits creatieve voetballers als Sancho/Thorgan/Reus om hem heen lopen.

15 juni 2020 om 13:53

Wie bedoel je dan?

15 juni 2020 om 13:56

Even serieus mannen, Wout Weghorst in de spits bij Dortmund? De ploeg die bijna altijd doorkomt in de CL, Bayern wil aanvallen in Duitsland etc... Ook wanneer Haaland weggaat, wat ik overigens niet denk na een halfjaar, gaan die toch echt wel wat hoger mikken qua niveau. Een Jovic, Osimhen bijvoorbeeld. Ja die gaan meer geld kosten dan Wout maar het is niet zo dat ze Haaland voor een appel en een ei weg zullen doen, mocht dat gebeuren.

15 juni 2020 om 14:39

Als Madrista vind ik Jovic niet in dit rijtje passen. In mijn ogen mist hij de mentaliteit. Daarmee bedoel ik niet zijn inzet maar meer zijn weerbaarheid. Bij Benfica kwam hij binnen als groot talent en mislukte hij omdat hij niet goed mee kwam in de selectie (cultuur en taalbarriere maakten dit niet makkelijker). Het kopje ging hangen en hij vertrok via de achterdeur naar Frankfurt. Hier bloeide hij op. Echter bij Real Madrid zien we exact hetzelfde plaatje. Krijgt moeilijk de bal erin, krijgt weinig kansen, kopje gaat hangen, geruchten zijn dat hij diep ongelukkig is. Dan kun je nog zo goed voetballen, als je het mentaal niet aankan ben je niet geschikt voor een Real Madrid of Dortmund, maar moet je een stapje terug doen en naar een ploeg gaan waar je de absolute vedette bent.

15 juni 2020 om 15:24

Ik denk dat hij Bas Dost bedoelt, maar om die nou succesvol te noemen... Dat vind ik een scheve vergelijking. Tenzij je iemand anders bedoelt natuurljik. Maar Dost had 1 slechts succesvol seizoen, voor de rest was het allemaal niet zo bijzonder (in Duitsland). En bij dat ene seizoen had hij niet toevallig 's werelds beste assistgever de Bruyne achter zich. Je kan je afvragen in hoeverre dat successeizoen zijn eigen verdienste was versus dat van de Bruyne die de balletjes panklaar legde. Neen, Dost noem ik niet succesvol in de (sub)top van de Bundesliga. Misschien een nipte voldoende. Ik vind het eerder een speler voor een middenmoter. Net als Weghorst dus. Overigens is het verschil groot tussen Dortmund en de ploegen waar Dost voor uit kwam/komt dus die vergelijking vind ik ook al scheef.

15 juni 2020 om 23:49

Ik had het eigenlijk over Huntelaar, maar Dost had ook zijn momentjes.

15 juni 2020 om 13:43

Weghorst zit prima bij Wolfsburg, is niet goed genoeg voor Dortmund. De enige Wolfsburg speler die daar zou meekunnen is Casteels. Van de Beek lijkt me wel een speler voor Duitsland, maar ook daar vraag ik me af of die a) het vereiste niveau haalt en b) in de ploeg past. Dortmund heeft meer aan creatieve spelers als Brandt en Reus dan aan een intelligente loper met diepgang. Haland zorgt al voor die loopacties. Dortmund kan zich beter richten op een vervanger voor Sancho en een goedkope stand-in voor Haland. Giroud bijvoorbeeld, geen dure Weghorst.

15 juni 2020 om 13:44

En wie moet banken?

3 miljoen voor Zeefuik? Waarom zou Ajax hem niet terughalen dan? Beleefde naar mijn mening een prima seizoen en heeft notabene al bij Ajax gespeeld. Zou denk ik wel een aanwinst zijn?

15 juni 2020 om 14:16

Mag hopen dat hij voor meer weggaat. Denk verder dat Zeefuik totaal niet bij Ajax past. Zeefuik is een goede voetballer maar niet zo comfortabel met de bal. Moet het vooral van zijn tackles, fysiek en uithoudingsvermogen hebben. Dit is totaal niet wat Ajax verwacht van haar backs. Denk dat Zeefuik perfect in Italië of Duitsland past met zijn loopvermogen en inzet.

15 juni 2020 om 14:36

@La-Decima je zegt dat Ajax meer verwacht van haar backs maar Veltman werd ook vaak rechtsback neergezet en die heeft minder eigenschappen van een back als Zeefuik

15 juni 2020 om 14:40

Maar ik denk dat Veltman wel beter aan de bal is dan Zeefuik. Volgens mij was dit ook de reden dat Zeefuik weg mocht bij Ajax.

Houtje Woutje, wie had dat gedacht.kwam redelijk mee bij Emmen in de Jupilernooit gedacht dat hij zo belangrijk zou worden.wat je wel niet kunt bereiken met tomeloze inzet...

Herta is echt een voetbalclub met een waanzinnige achterban, alleen is de club al jaren dolende op bestuurlijk gebied. Berlijn is natuurlijk andere koek dan Wolfsburg kwa kwaliteit van leven. Alleen zie ik het niet als een promotie. Hij is wel een speler waar Labaddia vsn houdt. Daarnaast blijft Wrghorst zich maar ontwikkelen, dus wie weet waar het schip strandt

Lekker voetballen in Duitsland hoor. Poeh dichtbij, bij aardige clubs spelen en meer dan genoeg verdienen. Jongens als Weghorst die bij een Wolfsburg gewoon prima bezig is, wie had dat verwacht. Is hij echt zo goed? Of is de comp. niet zo heel speciaal? Iig ze mogen niet klagen. Wat betreft Hertha, snap niet waarom ze nu Weghorst zouden willen terwijl ze net Piatek hebben gehaald. Heb wel respect voor Weghorst, met veel inzet alles uit zijn carriere halen en heeft ook gewoon een neusje voor de goal. Hebben we bij AZ prima kunnen zien. Dit was ook een prima stap voor hem. Iets wat een V. Janssen had moeten doen ipv naar Spurs te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hertha BSC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Hertha BSC9-11
15.VfL Bochum7-11
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
S. SerdarMiddenvelder82
M. RichterAanvaller81
L. TousartMiddenvelder70
I. BelfodilAanvaller50
D. SelkeAanvaller50
A. SchwolowKeeper80
D. BoyataVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Hertha BSC.

17 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 VfL Wolfsburg 8 3 2 0
2020/2021 VfL Wolfsburg 34 20 3 0
2019/2020 VfL Wolfsburg 32 16 7 0
2018/2019 VfL Wolfsburg 34 17 4 0
2017/2018 AZ 31 18 6 1
Laatste voetbalnieuws

Van Bommel mag niet klagen met resultaat bij Lille tegen Sevilla

VfL Wolfsburg heeft zichzelf dinsdagavond een hele slechte dienst bewezen met het oog op eventuele overwintering in de Champions League. De ploeg van trainer Mark van Bommel ging op bezoek bij...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren