Dick Advocaat hard aangepakt: ‘Niveauloos, daar moet je toch boven staan?

Dinsdag, 2 juni 2020 om

Jaap Stam zei onlangs in een interview met Trouw dat het succes van Feyenoord van voor de coronacrisis voor een groot deel op zijn conto valt te schrijven en niet 'een beetje'. De uitspraak van de onlangs bij FC Cincinnati begonnen trainer was tegen het zere been van diens opvolger Dick Advocaat. "Jaap Stam heeft bij Feyenoord één goede beslissing genomen en dat is door op te stappen bij de club." De uithaal van Advocaat richting Stam zorgt juist weer voor verwondering bij analist Jan van Halst.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door ajax/barca2014)

Ach, laat Advocaat zelf bepalen hoe hij erop reageert. Advocaat zal zelf weten hoeveel hij bij Feyenoord heeft moeten veranderen voor het begon te draaien, en als Stam zegt dat dát succes voor een groot deel op zijn conto komt mag Advocaat best van zich af bijten. Grappig dat van Halst nu met de vinger naar advocaat wijst en verteld wat hij wel en niet had moeten zeggen, terwijl hij als totale buitenstander weinig tot geen kennis zal hebben van wat Advocaat veranderd heeft sinds zijn komst.

Deze reactie van advocaat is inderdaad overdreven. Maar ik vind de reactie van Stam net zo overdreven. Hij heeft echt geen aandeel gehad in het succes van advocaat. Ik vind wel dat stam het in Europa goed heeft gedaan. De EL bereiken is een goede prestatie want dat ging nogal vaak mis zoals tegen Trencin.

2 juni 2020 om 19:38

Het zat goed mee in de Europa League voorrondes, daar heeft inderdaad Stam zijn aandeel in, maar vanaf daar - Eredivisie was het waar-de-loos en ben blij dat opstapte. Dat stam met een A4tje even duidelijk maakt wat zijn aandeel was reageerde Dick heel simpel op, de waarheid is hard maar dat maakt het niet minder waar.

2 juni 2020 om 20:27

Dat is waar. Ik zelf vind ook dat stam echt geen aandeel heeft gehad in het succes van advocaat. De eredivisie was echt rampzalig onder hem.

Van Halst zal wel even vertellen wat hij ervan vindt.... Advocaat heeft prima gehandeld, kort en krachtig zoals het is en was. Goeie beslissing van Stam om de club te verlaten. Het werkelijk tenenkrommende vertoonde spel onder Stam, kon geen grenzen met als afsluiter met de staart tussen de benen ontslag indienen na toch wel een van de meest vernederende wedstrijden die ik heb gezien in 40 jaar van me club.

2 juni 2020 om 20:35

Veegeet niet dat Advocaat zich behoorlijk genaaid voelt. Eerst is er achter zijn rug om al een nieuwe trainer getekend. Bryan Linssen lijkt niet haalbaar en Kokcu Fer en Botteghin zijn nog steeds niet getekend.

2 juni 2020 om 20:48

Ben het met je eens, maar. Er is gewoon een spelbreker tussen gekomen die niemand verwacht had, en zeer zeker niet op financieel gebied. Van een eigen vermogen van 25 miljoen naar een Corona tikkerd van 30 miljoen.... Botteghin zijn contract zou in eerste instantie ook niet verlengd gaan worden, dat is pas recentelijk gaan spelen, dat Linssen niet gehaald werd daarover verschillen wij, zo te merken in van elkaar maar was simpelweg te duur, tekengeld + 3 jarig contract a 3.7 miljoen... Fer ja, dat valt me tegen, van hem, het geld zal wel weer belangrijker voor hem zijn dan de club die hem weer bij zich nam om te herstellen en fit te worden... Als Kokcu niet bijtekent wordt hij verkocht, zou het jammer vinden maar is geld in het laatje.

2 juni 2020 om 21:07

Dat ben ik niet helemaal met je eens. Ik vind dat je hier de spelers de schuld geeft maar Feyenoord heeft het door de vorige zomer heel lastig voor zichzelf gemaakt. Om even om Fer in te haken, hij had dit seizoen een prestatiecontract en hij heeft heel erg goed gepresteerd (volgens clausules) en daarom veel gevangen. Dat contract willen ze nu minder variabel maken maar het startsalaris is te laag voor zijn (laatste) profcontract.

2 juni 2020 om 21:31

Dan heb je me verkeerd begrepen daar ik ze er geen schuld aan geef. Daar hebben namelijk Sjaak, Rob, Dirk e.a helemaal zelf voor elkaar gekregen met torenhoge salaris posten voor nietsnutten. Maar dat neemt niet weg dat ze op een operationeel verlies afstevenen van 30 miljoen.... Dat Fer uiteindelijk verdiende wat hij deed vind ik prima, hij speelde de laatste periode zeer sterk! Maar ze willen bij Feyenoord een stap terug doen in het uitgeven van hoge salarissen, waarin ik ze gelijk geef. En dat Fer het gezien zijn leeftijd nog even binnen kan harken is zijn goed recht, maar gevoelsmatig zou ik het niet waarderen.

Het is aanmatigend om eer op te eisen voor succes waarin je part noch deel hebt gehad. Stam heeft bewezen er niet veel van te snappen; zwijgen zou je dan goed staan.

2 juni 2020 om 20:17

Sterker nog. Dat ik Stam was zou ik niet eens durven om die periode uberhaupt op m'n cv te zetten.

Niks mis met de reactie van Dick. Had het van mij ook mogen negeren hoor, maar als je als Stam zo'n interview geeft, terwijl hij er niks van gebakken heeft, dan mag er ook een snoeiharde reactie tegenover staan,

Tja, de ene keer roepen we dat ze te veel mediatraining krijgen en open deuren inslaan. Dit komt uit zichzelf en is wat hij denkt, dat is verfrissend. Wat iemand anders er van vindt, is verder irrelevant.

Inderdaad, Stam verdient de credits, maar laten we ook niet vergeten wie echt de basis van het huidige Feyenoord heeft gelegd: Mario Been.

2 juni 2020 om 19:51

Ja die wordt vaak vergeten. Na de 10-0 kwam de wederopstanding die ons 7 jaar later kampioen maakte

Van Halst? Wat is de link tussen hem, Stam en Advocaat? Als een tweederangs analist of een pauper programma als VI zo iets zou zeggen moet je er niet op reageren. Wanneer een collega iets zegt mag je echt wel terug reageren vind ik. De beslissing van Stam om te stoppen was ook de beste beslissing die hij kon nemen...helaas het was niet goed genoeg, hij kreeg het niet voor elkaar om het team op tijd klaar te krijgen. Helaas moet hij dan nog toch nog even modder gooien....jammer....heb hij helemaal niet nodig

Kom op zeg, Stam gaf een voorzet en die werd er door Advocaat ingekopt. Je gaat niet na zo'n periode als Stam heeft gehad jezelf nog kloppen op de borst geven en even vertellen hoe je het de volgende trainer makkelijk hebt gemaakt. Dan mag je hem publiekelijk krijgen ook.

ik kan wel begrijpen dat als je voorganger er niks van heeft gebakken en uit zichzelf is opgestapt nu je prestaties naar beneden wil halen en zelfs het succes wil claimen, dat je daar dan op reageert

3 juni 2020 om 02:05

Dat Stam het überhaupt in zijn hoofd haalt om credits te op te eisen voor wat er na zijn vertrek is gepresteerd. Stam zou eens in de spiegel moeten kijken waarom spelers niet fit raakten, afhaakten met spierblessures. Zijn tactische aanpak en opstellingen met zijn Kamikaze voetbal. En dan ook nog het schijnheilige gedoe zelf te zijn opgestapt, terwijl die ontslagen is en ook nog eens een riante vergoeding opstrijkte.

Advocaat heeft gelijk Stam moet zijn mond dichthouden want hij heeft niets gepresteerd bij Feyenoord.

Nou Jaap. Bravo. Je hebt een fitte selectie achter gelaten. Dat is ten eerste het minste watje kunt doen als trainer. Is dat bijzonder? Had geen enkele trainer dat kunnen doen?

Aldus koning analist van Halst!!! Pfff ga toch weg, ik neem hem nooit serieus. En deze kop, hard aangepakt, door van Halst hahaha Vond de opmerking van Stam aardig arrogant, dan kan je een reactie van Advocaat terug verwachten.

Ik vind ook wel dat iedereen makkelijk voorbijgaat aan het argument van Stam dat Advocaat aanvankelijk weigerde om bij Feyenoord in te stappen. Ik denk ook dat de frustratie van Dick daarop is gebaseerd. Ik vind het dan ook niet gepast van Advocaat om dan zo'n sneer aan Stam uit te delen. Stam heeft als coach een bedenkelijke reputatie, maar heeft ook gewoon pech gehad dat zijn spelers niet fit genoeg waren. Maar aan de andere zullen de slechte resultaten en de aankoop van Kelly altijd aan hem blijven plakken.

3 juni 2020 om 11:33

Maar volgens mij was de uitdaging van Advocaat groter door vanuit het rechterrijtje succes te behalen dan vooraf in te stappen waar iedere club op nul begint. Wat betreft vind ik op dat punt dat Stam daarin geen argument heeft. Deze man heeft een hele voorbereiding de kans gehad om de selectie naar zijn hand te zetten terwijl Advocaat een volledig gedemotiveerde selectie weer leven in moest blazen. Stam heeft het gewoon niet goed gedaan en Advocaat uitmuntend. Ere wie ere toekomt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

91 fans
Coach, 72 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord heeft technische staf compleet met aantrekken Petrovic

Feyenoord heeft met Zeljko Petrovic een nieuwe assistent-trainer, zo heeft de club dinsdagmiddag bekendgemaakt. De nieuwe rechterhand van Dick Advocaat heeft zijn hantekening gezet onder een contract voor een seizoen. Petrovic...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Arsenal ondervindt hevige concurrentie inzake de krabbel van Dani Ceballos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren