Dikke onvoldoendes Blind en Depay na kritisch interview Van Gaal

Maandag, 1 juni 2020 om 07:02Yanick Vos • Laatste update: 12:01

Louis van Gaal gaf als manager van Manchester United circa 340 miljoen euro uit aan veertien nieuwe spelers. Ondanks de grote uitgaven was de Nederlandse trainer niet tevreden, daar hij naar eigen zeggen niet de spelers naar Old Trafford zag komen die bovenaan zijn wensenlijstje stonden. Naar aanleiding van een interview van Van Gaal in Voetbal International, waarin hij kritisch is op de Engelse club, beoordeelt The Sun al de United-aankopen van de coach. Slechts drie aankopen krijgen een voldoende en daar zitten Daley Blind en Memphis Depay niet bij.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Blind speelt bij Ajax op dezelfde plek als bij United en hoewel hij hier een 5 krijgt waren de supporters teleurgesteld in het feit dat hij vertrok. En van Gaal kende Blind jr als geen ander. Het klopt wel dat hij als verdedigende middenvelder werd gekocht. Voor zijn vertrek naar Man United speelde hij daar bij Ajax geweldig. In de PL was zijn handelingssnelheid te laag voor die positie. Iets wat bij het huidige Ajax ook het geval is. Depay was gewoon nog niet klaar voor een grote club als United. Zou daar nu wel meer kans hebben om te slagen. Geweldige speler Depay, zou nu gewoon basis materiaal zijn.

1 juni 2020 om 07:44

Blind presteerde prima idd. Geen iitblinker maar op 4wedstrijden ong. na, solide en de enige die voerbal bracht. Was trouwens Martial ook geen aankoop van Gaal?

1 juni 2020 om 11:45

@glenn Blind heeft zich redelijk staande gehouden idd maar is natuurlijk niet een speler van het niveau dat United hoort na te streven. die komt op het middenveld idd handelingssnelheid tekort, voor de linksbackpositie snelheid, dynamiek en wendbaarheid en centraal in de verdediging mist hij de lengte en fysieke kracht voor een competitie als de PL. Mourinho heeft hem toen nog een seizoen laten staan omdat die eerst zijn geld wilde investeren in aanvallers, maar het seizoen erop toen hij aan zijn verdediging ging werken kwam Blind meteen op de tribune terecht

1 juni 2020 om 12:01

Martial was wel in de Van Gaal tijd gedaan, maar hij zelf had daar geen inspraak in - Woodward haalde hem als paniekaankoop op deadline day, tot verrassing van Van Gaal. Die noemde het destijds een belachelijke aankoop, en benadrukte dat Martial nog lang niet klaar was voor het eerste. Ironisch gezien is het achteraf de enige aankoop die een succes is gebleken.

1 juni 2020 om 12:03

@hangover96 helemaal mee eens! volgens mij zijn Martial en Shaw ook de twee laatst overgebleven aankopen uit het Van Gaal tijdperk. twee spelers die hij juist niet heeft gehaald idd

1 juni 2020 om 09:47

" In de PL was zijn handelingssnelheid te laag voor die positie ". Is niet zo. Handelingssnelheid is van belang voor ploegen die verfijnd combinatievoetbal spelen, waarin het positiespel centraal staat. Er zijn slechts een paar ploegen die dat doen en Manu is en was daar geen van. Ook niet onder Van Gaal en al helemaal niet onder Mourinho. Het voetbal in Engeland is snel en vooral intensief, maar allesbehalve verfijnd. Er zijn slechts een paar uitzonderingen voor wie dat niet geldt, zoals het Mancity van Guardiola. Handelingssnelheid gaat niet alleen over snel handelen maar over snel handelen in combinatie met snel denken, waarin het snel denken net zo belangrijk of misschien zelfs wel belangrijker is dan snel handelen. Aan handelingssnelheid heb je bovendien niet zoveel als de spelers die je moet bedienen geen moeite doen om uit de dekking te komen en/of je ze niet in de dekking kunt aanspelen omdat ze niet genoeg kwaliteit hebben om iets met de bal te doen als ze in de dekking staan. Ik heb het al vaak gezegd, maar veel mensen blijven maar de fout maken om spelers als individualist te beoordelen, terwijl voetbal een teamsport is. Blind en Zyech kunnen zoveel intelligente balletjes voor hun medespelers neerleggen als ze willen, als de ontvangers ze niet op waarde weten te schatten of niet genoeg kwaliteiten hebben om er iets nuttigs mee te doen, zullen die balletjes in schoonheid sterven. En zullen ze in de boeken komen als balverlies ipv assist. Ik ben het met je eens dat het Engelse voetbal niet zo goed bij Blind past, maar dat heeft niets te maken met een gemis aan handelingssnelheid, maar met het type voetbal dat er in Engeland wordt gespeeld. Bij Mancity zou hij waarschijnlijk beter uit de verf zijn gekomen omdat die ploeg het voetbal speelt waarin zijn kwaliteiten het meest tot hun recht komen. Hij is een speler die het moet hebben van zijn spelinzicht en voetbalintelligentie en daar heb je bij de meeste Engelse ploegen niet zoveel of in ieder geval veel minder aan als in de Nederlandse en Spaanse competitie. Het Engelse voetbal is inmiddels doordrenkt met continentale Europese invloeden en daardoor al lang niet meer te vergelijken met het oude kick en rush, maar nog steeds zijn longinhoud en loopvermogen daar belangrijker dan voetbalintelligentie en spelinzicht. Engelse spelers als Glen Hoddle zie je nog maar zelden en moeten meestal uit het buitenland worden geimporteerd. Ik denk dat Blind uiteindelijk ook tot de conclusie is gekomen dat Engelse voetbal hem niet op het lijf is geschreven en daarom de stap terug naar NL heeft gemaakt. Vooral om het plezier in voetbal terug te vinden.

1 juni 2020 om 12:04

volgens mij snap je er niet veel van. Handelingsnelheid is juist heel bepalend! Het tempo ligt in de PL gewoon veel hoger. Je moet meer meters maken er wordt harder gespeeld. En dus heb je minder tijd om na te denken of om even op adem te komen. Blind heeft gewoon een trage handelingsnelheid. Niet voor niks dat hij in de verdediging staat bij ajax en niet op het middenveld. Daar is hij te traag voor. Even het spel verplaatsen dat gebeurd bij blind op een langzamere snelheid dan bv een sneijder dat destijds deed. Ook omdat sneijder 2 benig is en daardoor een NOG hogere handelingsnelheid heeft.maar als jij denkt dat het alleen met combinatie voetbal heeft te maken..zelfs een keeper kan iets extra brengen als hij een snelle handelingsnelheid heeft en daar hoeft hij niet voor te combineren! En dan ook nog denken dat Blind bij City beter uit de verf was gekomen.. Haha die man kan dat tempo nooit bij benen. Dat kon die bij Manu al niet en bij een club die nog meer op combinatie speelt in de kleine ruimte kan hij het al helemaaaal niet. Blind is een simpele verdediger met een heel goed tactisch inzicht. Daardoor ziet hij wel de ruimtes etc. Maar door zijn handelingsnelheid kan hij er lang niet altijd wat mee doen. Wat hem dus een middelmaat voetballer maakt. Niks mis mee. Maar ga aub niet zeggen dat hij bij citty had kunnen spelen. Daar speelt alleen de top en daar komt blind duidelijk te kort voor!

1 juni 2020 om 12:44

Als Zinchenko op linksback prima meehobbelt kan onze Blind dat ook wel aan. Die schat ik toch eens stuk hoger in.

1 juni 2020 om 12:45

" volgens mij snap je er niet veel van. Handelingsnelheid is juist heel bepalend! Het tempo ligt in de PL gewoon veel hoger. Je moet meer meters maken er wordt harder gespeeld ". Handelingssnelheid heb je nodig als de ruimtes klein zijn en het moeilijker is om een medespeler te bereiken. Daar is de Engelse competitie geen sprake van, daar is het tempo zo hoog dat het zo goed als onmogelijk is om de linies kort op elkaar en ruimtes klein te houden. Daar liggen de linies vaak zo wijd uit elkaar dat handelingssnelheid geen enkele meerwaarde heeft omdat er tijd zat is om een oplossing te bedenken. En bovendien is die oplossing ook lang niet zo ingewikkeld als het niet aankomt op verfijnd positiespel, maar de simpele opdracht is om de bal zo snel mogelijk bij de voorwaartsen te krijgen. De bal gaat in Engeland soms zo snel van de ene naar de andere helft dat je je kunt afvragen of er uberhaupt nog wel sprake is van een middenveld en een team niet uitsluitend uit aanvallers en verdedigers bestaat. Ondanks dat Ajax het tempo dat in de PL wordt gehanteerd, niet gewend is, is de ploeg tegen zowel de Spurs als Manu geen moment door dat hoge tempo in de problemen gekomen en was het veldspel zelfs superieur aan dat van de Spurs. Dat gebeurde pas toen er opportunistisch gespeeld ging worden en het middenveld werd overgeslagen. Daar had het team geen of in ieder geval onvoldoende antwoord op.

1 juni 2020 om 10:53

Blind komt helemaal geen handelingssnelheid te kort. Als United meer als Ajax speelde had hij beter uit de verf gekomen.

1 juni 2020 om 11:49

@melvinwsp precies! United had heel het elftal en de speelwijze om internationale superster Blind heen moeten bouwen. natuurlijk komt Blind tekort op het middenveld in het hoge baltempo dat in de PL wordt gespeeld. hij heeft daar een paar keer gespeeld bij United en werd volledig overlopen

1 juni 2020 om 11:56

" Blind komt helemaal geen handelingssnelheid te kort. Als United meer als Ajax speelde had hij beter uit de verf gekomen ". Een speler als Messi is zo goed omdat hij voortdurend om zich heen kijkt en precies weet wat er om hem heen gebeurt en op basis daarvan vaak de juiste oplossing weet te vinden. In de Engelse competitie is zoiets volgens mij volstrekt onmogelijk omdat het tempo daar zo extreem hoog is dat de situatie zo snel verandert dat het menselijk oog niet in staat is omdat voldoende te registreren. Daarom is er in Engeland zelden sprake van verfijnd positiespel en is de opdracht om de bal zo snel mogelijk bij de voorwaartsen te krijgen. Daarom heeft een middenvelder in de Engelse competitie andere vaardigheden nodig dan bijv. in de Spaanse competitie. Dat is geen waarde oordeel, maar een constatering. Het Engelse voetbal zoals Liverpool en Mancity dat spelen, is soms een lust voor het oog. Zoals dat vroeger ook gold voor het reactievoetbal dat het AZ van Adriaanse speelde. Het voetbal dat wordt gespeeld op basis van de Hollandse School heeft mijn persoonlijke voorkeur, maar het is onzin om dat tot de Heilige Graal van het voetbal te verklaren. Als het reactievoetbal zoals dat destijds door AZ onder Adriaanse werd gespeeld op zo een perfecte manier wordt uitgevoerd als AZ toen deed, is het ook een lust voor het oog. Ik herinner me nog dat ik AZ zelfs vaak aantrekkelijker vond spelen dan Ajax. Gelukkig leiden er ook in het voetballandschap meer wegen naar Rome en maakt dat voetbal alleen maar interessanter en minder voorspelbaar.

1 juni 2020 om 13:18

" United had heel het elftal en de speelwijze om internationale superster Blind heen moeten bouwen ". Typische reactie zoals we die van je gewend zijn. Vooringenomen en vrij onnozel. Een slimme en intelligente coach zal nooit zijn elftal om een speler als Blind heen bouwen, maar wel rekening houden met diens plus- en minpunten. Het mooie van de moderne media is dat je onderbuikuitspraken als die van jou gewoon op feitelijkheid kunt controleren. En van die feitelijk is in de cijfers zo goed als niets terug te vinden. Als je de opstellingen van Manu bekijkt in de tijd dat Blind er speelde, kan je zien dat Blind uitsluitend in zijn eerste seizoen op het middenveld heeft gespeeld en in de loop van het seizoen naar de achterhoede verhuisde. Hij heeft praktisch alle wedstrijden waarin hij op het middenveld werd geposteerd uitgespeeld of zo goed als uitgespeeld, terwijl grotere namen voortijdig door Van Gaal naar de kant werden gehaald. Waaruit je mag afleiden dat Van Gaal tevreden was over hem en dat haaks staat wat jij ons wilt den geloven. In die tijd speelde Manu echter heel vaak met een viermansmiddenveld met veel loopvermogen. Van Gaal heeft met andere woorden precies gedaan wat iedere vakman coach zou doen en dat is in zijn spelconcept rekening houden met de tekortkomingen van zijn spelers. Precies zoals Ten Hag ook doet bij Ajax. Jij trekt de kortzichtige conclusie dat Blind vanwege zijn gebrek aan snelheid tekort komt voor een middenveld in de Engelse competitie zonder dat het kennelijk bij je opkomt dat je die tekortkomingen ook kunt compenseren door er in je opstelling rekening mee te houden. Er werd ook lange tijd door mensen die net als jou hun onderbuik als voornaamste gesprekspartner hadden, aangenomen dat Blind door zijn tekortkomingen niet zou kunnen functioneren in de achterhoede van Ajax. Die aanname heeft hij in de internationale wedstrijden die Ajax de afgelopen jaren heeft gespeeld, niet alleen gelogenstraft, hij behoorde in de meeste van die wedstrijden zelfs tot de uitblinkers. Niet omdat Ten Hag het team om hem heen had gebouwd, maar omdat Ten Hag zijn onderbuik links heeft laten liggen en een spelconcept heeft uitgedacht waarin rekening is gehouden met zowel de plus- de minpunten van zijn spelers. Als de coach van een Engelse ploeg dat ook zou doen, zou Blind ook op het middenveld van een Engelse ploeg uit de voeten kunnen. Zoals hij in het eerste jaar bij Manu waarin hij ondanks het feit dat hij pas op de laatste dag van de transferwindow werd aangetrokken, tot het respectabele aantal van 29 PL wedstrijden is gekomen, heeft bewezen.

1 juni 2020 om 13:36

@scepticus38 ik heb het toch nergens over Blind bij Ajax gehad? daar doet hij het idd uitstekend maar aan United heeft hij 0,0 toegevoegd imo. mensen zijn tegenwoordig altijd in de veronderstelling dat als je veel minuten maakt je automatisch geweldig presteert en dat vind ik echt onzin. het gaat erom wat je laat zien op het veld en dat was in het geval Blind niet heel bijzonder bij United. hij hobbelde een beetje mee en hield zich redelijk staande maar daarmee is alles gezegd. hij had als Nederlandse jongen en favoriete WK speler van Louis sowieso veel meer krediet bij Van Gaal als andere spelers dus dat vind ik ook niet echt een goede graadmeter. je hebt tig van die coaches bij wie hun eigen aankoop niks fout kan doen en een aankoop die niet van hun is niks goed kan doen

1 juni 2020 om 16:43

Speelde bij Mourinho ook bijna alles. Blind heeft goed gespeeld bij United. Ik ken een paar echte fans uit Manchester en die waren teleurgesteld dat hij vertrok. Daar hecht ik meer waarde aan dan een voetbal forum in Nederland.

Jammer dat Van Gaal het niet lukte om Man Utd aan de praat te krijgen, maar ook Mourinho, Moyes en Solksjaer lukt het niet. Geen schande voor Van Gaal. Ben wel benieuwd hoe het verlanglijstje van Van Gaal er in 2014 uitgezien heeft dan. Voor 340 miljoen hadden ze wel betere spelers kunnen halen, maar Messi en Ronaldo waren destjids gewoon onhaalbaar.

Shaw en Herrera horen eigenlijk niet in dit rijtje, die werden al aangekocht aan het eind van het seizoen ervoor toen Louis nog niet eens getekend had, laat staan met het technisch beleid was begonnen (eerst kwam toen het WK). Maar eerlijk is eerlijk, Van Gaal heeft met Romero wel een uitstekende tweede keeper afgeleverd.

Blind vond ik nieteens slecht bij Manchester United. Hij had beperkingen maar die had elke speler in die tijd. Depay is inderdaad wel mislukt maar dat is ook niet zo heel gek. Memphis was een jonge spelers die de stap maakte naar een topcompetitie. Dat is op zichzelf al heel lastig maar Depay kwam ook nogeens in een slecht draaiend elftal. Er zijn weinig talenten die het daar wel zouden redden.

Grappig dat Van Gaal klaagt, als je Di Maria, Falcao (die toen nog als topper werd gezien), Shaw, Herrera, Blind en Rojo krijgt in een window heb je toch niet te klagen over het budget denk ik dan. Ze hebben die zomer bijna 200 miljoen uitgegeven, als ze geen namen van zijn eerste lijstje hebben gehaald is het omdat die namen onrealistisch waren, niet omdat ze geen geld wouden uitgeven.

1 juni 2020 om 08:34

Tja, redelijke voetballers maar toch echt geen supersterren. Denk dat van Gaal er meer op doelt dat je spelers van het kaliber neymar binnen moet halen in Engeland om mee te doen. Beetje wat City wel heeft gedaan met aguero.

1 juni 2020 om 08:38

Achteraf gezien waren dat inderdaad maar redelijke voetballers, maar op dat moment werden er een aantal daarvan toch gezien als top aankopen. Een aankoop zoals Di Maria kon je op dat moment vergelijken met Aguero. En ja zoals ik zei, als hij iemand als Neymar had gewild, dan was zijn lijstje dus onrealistisch.

1 juni 2020 om 11:35

Di Maria was op dat moment echt wel een superster. Was net motm in de CL finale geweest.

1 juni 2020 om 11:53

@feye88 ja die spelers wil iedereen wel maar die gaan naar een club die een rol van betekenis kan spelen in de CL en dat was United in die tijd niet dus dan stelt Van Gaal gewoon onrealistische eisen aan het bestuur natuurlijk. bovendien is het ook een man met een gebruiksaanwijzing. er zullen ook een hoop spelers zijn die niet onder hem willen werken, zeker veel vedettes. Van Gaal moet met jonge spelers werken, dan werkt zijn schoolmeesterbenadering uitstekend want die kijken nog tegen hem op. vedettes zijn gepokt en gemazeld in het internationale voetbal en hebben zelf ook kijk op het spelletje en dat kan Van Gaal meestal niet waarderen, want dan krijgt hij af en toe een weerwoord van zijn spelers. iets waar hij slecht tegen kan

1 juni 2020 om 11:57

Sterker nog, Di Maria is nu op zijn 32e nog steeds geweldig - hij draait dit jaar een wereldseizoen.

1 juni 2020 om 12:06

@hangover96 mee eens! Van Gaal gebruikte hem niet in zijn kracht. die zette hem elke wedstrijd op een andere positie neer en gaf hem allerlei verdedigende taken mee. dan heb je weinig aan Di Maria. die moet je voorin zijn ding laten doen, vrijheid geven en er een waterdrager achter zetten die het vuile werk voor hem opknapt. de coaches van PSG snappen duidelijk beter hoe je dat type voetballer optimaal laat renderen dan Van Gaal

1 juni 2020 om 12:07

Hangover volledig akkoord. Hij wordt vaak wat vergeten (misschien omdat hij in frankrijk speelt) maar is nog steeds een geweldige aanvaller, wereldtop.

Bij Blind hangt het er ook maar weer net vanaf wat je er van verwacht. Ik had niet meer verwacht dan wat hij geleverd heeft. Het is een goede voetballer, maar geen geweldenaar die het team op sleeptouw neemt. Voor mij zou hij gewoon een voldoende krijgen. Zo'n Rojo en Darmian precies hetzelfde. Had iemand daar veel van verwacht dan? Een Schweinsteiger die een hogere beoordeling krijgt dan die 2, daar had ik dan weer meer van verwacht.

Ik weet niet hoe het in Engeland zit, maar als je in België een 5 haalt, heb je gewoon een voldoende. Dus afhankelijk van hoe ze daar in Engeland mee omgaan heeft hij gewoon een voldoende.

1 juni 2020 om 09:42

Aangezien ook het cijfer 0 wordt gegeven, zou het best kunnen dat een 5 voldoende is. Sowieso vind ik de term 'dikke onvoldoende' niet passend bij een 5, dus die titel lijkt me overdreven.

1 juni 2020 om 11:34

Een 5 is de helft van een 10. En meestal wordt de helft inderdaad als voldoende beschouwd. Niet overal, zo is er een basisschool in mijn dorp waar je 6 op 10 moet halen.

1 juni 2020 om 12:30

Persoonlijk heb ik het nooit meegemaakt in de lagere en middelbare school en ook op de universiteit is een 10/20 voldoende (eigenlijk zelfs een 9,5). Maar zoals je zegt kan het zeker van regio tot regio variëren.

Owh LVG de man die zich de beste trainer ooit vindt en nooit geen fouten maakt. En nu nog iedereen schoppen na aan het geven is. Met alle respect maar met het team en de spelers die hij daar had moet je veel meer presteren dan wat LVG gedaan heeft simpel. Of het nu wel of niet de spelers zijn die je vraagt dit team had gewoon met een goede trainer bovenin meegedraaid. En wat ik helemaal jammer vindt ik onderbouw je kritiek je wel namen noemen en zeggen krijg keuze 6,7,8 of 9. Maar zeg dan ook wie je 1,2,3,4 zijn. Zeker Messi, Ronaldo, Neymar en Lewandowski. Nou meneer van Gaal dan heb ik nieuws voor de die zouden sws niet komen. Geeft gewoon eerlijk toe Man UTD en u waren niet het juiste huwelijk op de juiste tijd doet misschien beetje pijn maar wordt u wel een echte man van.

1 juni 2020 om 10:21

Hij wilde Thomas Muller, Mats Hummels en Arjen Robben volgens mij naar Manchester United halen. Dat waren zijn top prioriteiten volgens mij. Naja Thomas Muller werd veelvoudig in verband gebracht, maar Hummels en Robben waren meer voor in de wandelgangen, alhoewel Hummels zo nu en dan leek dat dat wel concreet was.

De supporters waren anders gewoon blij met blind hoor. Dus wat zegt dit hele gedoe dan vraag ik me af. Vele fans missen blind bij united.

Verrassenderwijs speelt Blind nu verdedigende middenvelder bij Ajax. Man man man wat een journalistiek.

als er een iemand een dikke onvoldoende verdiende bij United was het Van Gaal wel. die heeft er daar echt 0,0 van gebakken. dan kan je wel klagen over dat je je onrealistische aankopen niet kreeg maar voor 340 miljoen had je toch wel echt wat beters kunnen halen als wat Van Gaal heeft gehaald naar United. van bijna al die aankopen wist je op voorhand al dat die het niveau van United niet omhoog gingen tillen . alleen Falcao en Di Maria waren dan spelers die wat hadden bewezen op internationaal topniveau dus die transfers kon ik nog enigszins begrijpen. voor de rest vond ik het allemaal merkwaardige aankopen en die kwamen echt niet van United alleen. een Blind en Depay bv kwamen natuurlijk gewoon uit de koker van Van Gaal

Blind deed het naar zijn mogelijlheden prima. Hij is fysiek gewoon niet geschikt voor dat tempo. Ik vind een 4 voor Memphis nog hoog. Die raakte echt geen knikker daar. Zonde ook, wamt in de voorronde CL tegem Bruggen (?) begon hij fantastisch en spraken ze over eindelijk een waardige opvolger om het shirt met nummer 7 te dragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.Everton0-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper20
Diogo DalotVerdediger20
H. MaguireVerdediger20
T. MalaciaVerdediger20
L. MartínezVerdediger20
L. ShawVerdediger20
Bruno FernandesMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

817 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 0 0 0 0
2021/2022 Barcelona 28 12 3 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

V/d Vaart laat niets heel van Laporta: 'Flapdrol met z'n grote kop, maffia!'

Rafael van der Vaart heeft zaterdagavond ongenadig hard uitgehaald richting Joan Laporta. De president van Barcelona probeert Frenkie de Jong en Memphis Depay richting de uitgang te dirigeren op niet mis...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Juventus heeft haast met de transfer van Memphis Depay. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren