Frenkie de Jong dankt ‘helden’: ‘Ik heb echt enorm veel respect voor hen’

Donderdag, 21 mei 2020 om

Frenkie de Jong maakte een groot deel van de periode dat Spanje zich in een lockdown bevond niet van dichtbij mee, aangezien de middenvelder ervoor koos om de tijd dat er niet getraind mocht worden in Nederland door te brengen. De middenvelder is inmiddels weer terug in Barcelona, waar de trainingen onlangs voorzichtig werden opgestart. Na een periode van individuele oefeningen, wordt er sinds afgelopen maandag weer gewerkt met groepjes van maximaal tien spelers.

“Het was heel leuk om iedereen weer te zien”, reageert De Jong donderdag via de officiële kanalen van zijn werkgever. “Deze twee à drie maanden duurden wel erg lang. Het is altijd leuk om elkaar weer te zien na een vakantie of wat dan ook, maar dat duurt normaal gesproken maar drie weken. Dit was bijna drie maanden. Ik miste de trainingen, mijn ploeggenoten, het voetbal. En de rondo’s ook, zij zijn zo’n belangrijk onderdeel van onze trainingen.”

Frenkie weer op trainingsveld Barcelona, Messi verschijnt zonder baard

Het is de bedoeling om volgende maand het voetbal in LaLiga weer te hervatten en De Jong is blij dat de spelers nog even de tijd krijgen om zich voor te bereiden: “Ik denk dat het goed is geweest om individueel te beginnen, aangezien iedereen op zijn eigen tempo heeft gewerkt en nu kon zien hoe hij ervoor stond voordat er weer met de rest van de groep getraind mocht worden. Ik denk niet dat ik er klaar voor ben om al een wedstrijd te spelen. We hebben nog wel een paar weken training nodig. Eerst individueel, daarna in kleine groepjes en vervolgens met het hele team. Over een paar weken zullen we er klaar voor zijn.”

De Bundesliga ging afgelopen weekend al van start en net als miljoenen voetballiefhebbers over de hele wereld, zat ook De Jong voor de televisie: “Ik heb Borussia Dortmund tegen Schalke 04 gezien. Het was mooi om weer voetbal op tv te zien, maar zonder de fans is het niet hetzelfde. Zij creëren een speciale atmosfeer en het is allemaal beter met de fans in het stadion. Maar we zullen zonder hen moeten spelen. Hopelijk blijft het bij dit ene seizoen en zitten ze snel weer in het stadion. De wedstrijden zijn leuker als zij erbij zijn.”

Vanwege het coronavirus lijkt het spelen in een vol stadion voorlopig echter een utopie en De Jong verliest de problemen ook niet uit het oog: “Ik denk dat iedereen op de wereld dankbaar is voor de mensen in de zorg. Zij zijn de helden, altijd wel, maar nu helemaal. Zij vechten tegen het virus. Dat doen we allemaal. Ik heb echt enorm veel respect voor hen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door primetime)

De mensen in de zorg doen gewoon hun werk. Dat overdrijven met dat helden verhaal word ook wel flink overdreven vind ik.ik kan wel meer helden noemen die in de samenleving actief zijn zoals een vuilnisman die achter de stank aan loopt. Of een rioolmedewerker die de stront om zich heen ziet. En wat te denken van mensen die in gebieden eten en scholing geven aan mensen die totaal niks hebben en bijna sterven van de honger.

21 mei 2020 om 13:41

Of de vakkenvullers die zeer hard hebben moeten werken en daarnaast ook een extra risico lopen op besmetting.

21 mei 2020 om 14:14

Op een enorm drukke IC werken is wel even wat anders dan vakkenvullen. Dat is sowieso al zwaar werk, laat staan toen er opeens 3 keer zoveel mensen lagen.

21 mei 2020 om 14:52

@asroma8en in de zorg werken is ook weer wat anders dan op een IC, de mensen in de zorg hebben weken lang moeten werken zonder de bescherming die de mensen in een ziekenhuis hebben. Natuurlijk moet je waardering hebben voor mensen die dit type werk doen maar ik denk dat we nu een beetje doordraaien met veren steken. We hebben een economie die in een rap tempo naar de knoppen gaat, ipv de hele dag tv kijken, 1,5 mtr maatschappij en het nieuwe normaal wordt het tijd dat we weer aan het werk gaan en zo veel mogelijk terug keren naar het oude normaal en proberen om onze economie op gang te krijgen en daar horen vakkenvullers ook bij want zonder een gezonde economie is er ook geen goede gezondheidszorg. Leuk dat Frenkie dit roept maar we moeten verder.

21 mei 2020 om 15:04

@asroma Ik ben zelf leidinggevende in de supermarkt branche, maar ik vind dat je het behoorlijk onderschat. In een week krijgen wij 16.000(!) klanten over de vloer en wij weten niet of deze mensen ziek waren ja of nee. Dat is in een ziekenhuis vaak wel het geval. En de enige bescherming die ze hebben zijn wat kassaschermen en een hesje waarop staat of de klant afstand wil houden. Maar ik kan je vertellen, ze schreeuwen allemaal het hardst dat die jongens afstand moeten houden, maar zijn zelf voor het grootste gedeelte de oorzaak dat die anderhalve meter niet wordt gehaald. Hun boodschap is natuurlijk veel belangrijker en klant is koning. Vaak resulteert het ook in scheldpartijen, verwijten en soms zelf een stoeipartij. En dan ook nog eens te bedenken dat supermarkten nu 20 meer omzet draaien en dus meer moeten verwerken naast alle extra maatregelingen tegen Corona. Dus nee, ik wil niet direct zeggen dat de zorg het altijd moeilijker heeft of zwaarder. Maar de vergelijking is helemaal niet belangrijk, beide zijn belangrijk zat in deze periode. On: Het economische belang in het voetbal is natuurlijk doorslaggevend dat de competities worden uitgespeeld, maar het blijft natuurlijk van de zotte dat kost wat kost dit moet gebeuren, het zet het voetbal op een plek waar het niet hoort in de huidige omstandigheden. Ze maken het zichzelf ook zo ongelofelijk moeilijk met het verschuiven van de speelschema's, de kortere trainingstijden en het feit dat je de artiesten niet motiveert door ze in een lege betonbak te laten voetballen. Maar ja, alles voor de centen.

21 mei 2020 om 16:40

Zeker eens. Maar de plek van Familie innemen als een persoon sterft omdat de familie er niet bij kan maakt het werk op de IC mentaal loodzwaar. Al mogen we idd de rol van vakkenvullers niet onderschatten, want er lopen heel wat also,s rond die zichzelf heel belangrijk vinden.

21 mei 2020 om 18:52

Ik vind jullie vergelijkingen fout. Daar waar de Coronapatienten verzorgd worden weet je dat al je klanten het virus dragen, daar weet je niet of je bescherming afdoende zal zijn. Je brengt je daar dus nadrukkelijk in gevaar om die ander te helpen. Zie daar de hoge percentages infecties en sterfgevallen in de zorg. Voeg daarbij de grote werkdruk, de emotionele lading. Kom dan eens met de cijfers van vakkenvullers, al heb ik daar zeker wel een groot respect voor. Maar je stond niet aan het front!

21 mei 2020 om 21:15

@jannijhof, cijfers vergelijken zou sws niet eerlijk zijn. Mensen in de zorg konden al tijden getest worden, natuurlijk zijn die zwaar en zwaar oververtegenwoordigd qua percentage besmettingen. De rest wordt amper getest. Het is natuurlijk geheel terecht dat zij voorrang kregen met het testen maar vragen om cijfers van vakkenvullers gaat nergens om want die worden echt niet getest tenzij het echt heel ernstig is. Sterfte in supermarkten gaat niet snel gebeuren, aangezien er in de gemiddelde supermarkt max 2/3 medewerkers rondlopen die ouder zijn dan 50 jaar.

21 mei 2020 om 13:41

Ongeveer 10% van alle besmette Corona gevallen in Italië halverwege april waren zorgverleners en begin april waren er al 100 doden...

21 mei 2020 om 13:42

Is die fles azijn lekker? Man man.. In principe doen die mensen meer dan "gewoon hun werk". Mensen werken langer, maken belachelijke dagen en staan non stop klaar voor anderen. Dat jij er moeite mee hebt dat die mensen eindelijk wat meer waardering krijgen (aangezien ze normaal dat te weinig krijgen in mijn optiek), zegt meer over jouw zure persoonlijkheid op dit punt..

21 mei 2020 om 13:47

Ouwe zuurpruim. Mensen maakten dagen van 12 uur per dag werken zonder vrije dagen. Mensen liepen op hun laatste beentjes. En dat allemaal voor ons. Het is idd hun werk. Maar de manier waarop zij dit gedaan hebben, met gevaar voor eigen leven, en sommige die het leven hebben moeten gelaten omdat zij hun werk uitvoerden, maken het helden. Hoop nooit dat jij ze nodig hebt op een dag. Maar als het dan toch zover is, hoop ik dat ze met dezelfde toewijding "gewoon" hun werk doen. En dan mag je hierop nog eens reageren.

21 mei 2020 om 13:51

@ Sandyde zorgmensen liepen en lopen nauwelijks risico. Tenminste als je bescherming hebt en daarnaast zijn de mensen die zijn overleden vooral kwetsbare oudere mensen .kijken we naar het dodental dan is dat vrijwel hetzelfde als ieder jaar tijdens de griep periode.en dat ze een tijdje overuren maken is niks speciaals, die krijgen ze ook wel betaald.deze zogenaamde crisis zijn we onszelf aan het aanpraten.

21 mei 2020 om 13:53

Al de andere personen die je opnoemt doen ook gewoon hun werk lijkt me?

21 mei 2020 om 14:04

2 maanden (?) verder en we hebben nog steeds mensen die het niet erger dan een griepje vinden. De enige reden dat het aantal sterfgevallen relatief 'laag' blijft is omdat elk land in quarantaine of zelfs lockdown is gegaan. Had je dit behandeld als de griep dan had het aantal doden makkelijk in de miljoenen kunnen zitten of veel hoger

21 mei 2020 om 14:35

@sannedijkstra. Tijdens een normale griep komt iedereen bij elkaar en word er geknuffeld en gezoend en handjes gegeven. Bij corona word dit niet gedaan en alsnog zijn het aantal doden evenveel als de griep. Wat zou er denk je gebeuren als dit niet het geval was en iedereen naar de gym, werk, clubs en horeca kon gaan? Dan zou jij waarschijnlijk weer zeuren op rutte dat hij ons genaaid heeft. Het is ook nooit goed hé.

24 mei 2020 om 03:50

Vertel dat even aan collegas in het ziekenhuis die hun collegas hebben verloren. Er zijn genoeg zorgverleners overleden. Er zijn alleen al duizenden in Nederland die een uiterst pijnlijke dood zijn gestorven. Ik vind het oprecht jammer dat je dit bagataliseert. Ik wens mijn ergste vijand het nog niet toe om op het randje van de dood in een bed te liggen zonder je naasten.

24 mei 2020 om 03:54

Overigens heb ik zelf een gezin en ben ik in mijn werk bespuugt door iemand die schreeuwde Corona te hebben. Ik heb met knikkende knieen mijn thuisfront gebeld. Achteraf was het gewoon een verward iemand. En ik maakte mij niet zorgen om mijzelf, maar wel om mijn gezin en vooral om mijn ouders en schoonouders...juist die ouderen die jij noemt

21 mei 2020 om 13:58

Ben het volledig met je eens Sanne. Het woord "held" heeft alle waarde verloren. Zorgmedewerkers hebben hun baan tenminste nog. Een heleboel mensen weten niet hoe ze de komen tijd rond moeten komen na hun ontslag. Dat heeft niets met "zuur zijn" te maken. Alles met rationaliteit. De helden hype mag nu weleens afgelopen zijn.

21 mei 2020 om 14:19

Maat je hebt echt geen idee hoe de ICs er tijdens de piek uitzagen. "ze doen gewoon hun werk" tja dat doet een militair in oorlogsgebied ook. Dat maakt het niet minder zwaar en zenuwslopend ofzo.

21 mei 2020 om 14:46

Nee wat stellen ze zich aan inderdaad. Wekelijks 20 uur onbetaald overwerken, continu mensen alleen zien stikken terwijl je het te druk hebt om andere levens te redden en het risico lopen om zelf ziek te worden omdat volledig steriel werken bijna onmogelijk is. Dat stelt allemaal niks voor. De echte slachtoffers zijn natuurlijk de mensen die nu gebruik moeten maken van ons zeer uitgebreide sociale vangnet.

21 mei 2020 om 14:09

@sannedijkstra die mensen zetten wel hun gezondheid op het spel natuurlijk. wat eerder Dirk Kuyt en nu Frenkie zagen klinkt erg cliche en demagogisch allemaal maar wie weet dat het die mensen in de zorg die dagelijks mensen zien sterven aan dit vervelende virus wel een hart onder de riem steekt, dus imo is hier weinig mis mee

21 mei 2020 om 14:52

Ik wil hier eigenlijk niet op reageren maar ik doe het toch. Deze mensen zetten hun eigen leven op het spel om het leven van een ander te redden en helpen. Ze maken in deze tijd dubbele uren zonder op korte termijn een vooruitzicht wanneer deze crisis weer voorbij is. Zonder deze mensen was het virus niet geremd, waren er meer besmettingen en doden, en was de economie nog langer ingeklapt dan het nu al is. Deze mensen kunnen in deze tijd niet om 17:00 uitklokken, zorgeloos naar huis gaan naar hun gezin en kinderen, wetende dat zij mogelijk besmettelijk kunnen worden omdat ze dagenlang met besmette patienten werken. Deze mensen zorgen ervoor dat het virus genoeg geremd wordt zodat de economie weer een beetje op gang komt, ondernemers weer straks aan het werk kunnen, men straks weer een biertje kunnen drinken aan het terras, en dat jouw kinderen weer naar school mogen. Ik denk niet dat een vuilnisman of rioolmedewerker dit voor elkaar krijgt met hetgene wat zij doen.

21 mei 2020 om 16:36

dat je de stress van het zeer direct verantwoordelijk voor leven en dood en de dood en ellende direct mee te maken voor je continu niet ziet als een extra factoor en het probeert te minimaliseren zegt meer over jou dan anderen

21 mei 2020 om 17:22

Het is zeker niet overdreven. Je komt nogal heel erg zuur over. En snapt het verschil tussen vakkenvullen en het werk van wat iemand in de zorg of een verpleegkundige in het ziekenhuis niet. Er zitten namelijk enorme verschillen tussen vakkenvullen en een corona patient de juiste zorg geven. Als ze een verkeerde beslissing maken kost dat potentieel het leven van een patient. Dat is veel stressvoller dan als je een verkeerde beslissing maakt als vakkenvuller. Je zet de cola bij de fanta neer bijvoorbeeld gaat niemand dood van maar heeft sannedijkstra wel weer wat om over te zeuren want de cola stond niet op de goede plek

Toch schijnen veel mensen het gevoel te hebben dat het allemaal wel in orde komt met Corona momenteel en dat het ergste allemaal achter de rug is en zo zal blijven. Al blijven vele virologen zeggen dat we moeten blijven oppassen en dus niet gewoon handelen zoals voor de hele crisis. Want dan is een nieuwe strenge lockdown niet veraf. En sowieso is het beste dat je kunt doen voor de economie en het zorgpersoneel ervoor zorgen dat er geen tweede piek komt.

21 mei 2020 om 14:00

Sorry maar er zijn ook vele virologen die een ander beeld schetsen, helaas zie je deze niet veel voorbijkomen. De groep anders denkende artsen en virologen is echter groot. Tevens heb je het over een tweede piek maar die eerste piek is nooit geweest. Bestudeer de sterftecijfers van de jaren hiervoor en je begrijpt wat ik zeg. @sannedijkstra maakt goede punten die je niet veel leest in de (mainstream) media.

21 mei 2020 om 14:04

Ga je weer een vergelijking maken met de laatste griepsterfte? Ik weet het niet hoor maar voor zover ik weet is er geen lockdown geweest toen, en zou het kunnen dat die een inpakt gehad heeft? En wat voor punten maakt Sannedijkstra dan? Het enige wat ze doet is een groep mensen die zich heel hard hebben ingezet voor anderen, schofferen.

21 mei 2020 om 14:05

Moeite met lezen? Met pieken gaat het over besmette gevallen. Die piek was er wel degelijk en kan echt wel terugkomen

21 mei 2020 om 14:47

@arsenal @liers @bentini @sanned / Er bestaan 200 soorten van de griep zo uit mijn hoofd, volgens mij zelfs 213. Maar stel dat er iemand griep heeft, dan zegt de dokter gewoon tegen die persoon : jij hebt griep. Maar als je echt technisch wil gaan doen, en je wilt een test nemen en echt analyseren wat voor griep het is, dan zullen ze zeggen : jij hebt griep (nummer 7 van de 213). Maar de dokter zou zonder onderzoek gewoon zeggen je hebt griep, toch? Klinkt best logisch. Het Covid virus is niet iets nieuws, maar in mijn conspiracy head denk ik dan het volgende. Je pakt als deep state gewoon al een bestaand iets (zoals covid) en je gooit er heel wat bombarie op via de media. Waarschijnlijk gingen er al langer mensen dood aan dit virus, maar toen werden ze gewoon weggeschreven als griep-dode en niemand keek er naar om. Nu leggen ze de nadruk erop en gaan ze echt testen wat voor griep het is, maar als ze dat niet deden zouden die mensen gewoon opgeschreven worden als pneumonia of griep dode. Dus dit virus bestaat al langer, en opeens trekt China aan de bel dat er een virus uit een vleermuis is ontstaan, waar 0 bewijs voor is, en wereldwijd begint men te testen. En opeens zien ze overal covid,... Best logisch toch? aangezien het al veel langer bestaat en aangezien er allang mensen aan dood gingen. This shit ain't nothing new, it's only rebranded. Als laatst, luister gewoon naar wat CNN en de NOS en dat soort rotzooi je proberen te vertellen, zogenaamd was dit virus dodelijk dan de Spaanse Griep, op straat zou het een Warzone zijn en de ic-bedden raken te vol. Ja logisch dat die bedden vol raken als je iedereen paniek toeschreeuwt. Waarom komen er geen cijfers uit van het aantal mensen dat idd naar het ziekenhuis is gerend met ademhalingsklachten en griep en dat ze na een paar dagen gewoon naar huis konden omdat het allemaal wel meeviel. Het gaat allemaal om je mentaliteit. Conclusie : this shit is all fake. En hiervoor hebben we onze volledige economie en onze geliefde sportwereld helemaal voor in elkaar laten zakken. De cijfers zijn zwaar opgeblazen, al die covid cijfers kloppen niet, ziekenhuizen staan gewoon leeg, het is genoeg geweest. Bijna 80% van de Nederlanders leeft gewoon paycheck-to-paycheck, en hoeveel net gestartte ondernemers kunnen weer opnieuw beginnen? Zelfs bestaande ondernemers gaan vallen. Ik geef om mijn Nederland, en er wordt nu een smerig spel gespeeld waarin we ons niet moeten laten meesleuren.

21 mei 2020 om 14:05

Ik zie geen reden om aan te nemen waarom het niet goed zou komen. Mensen houden zich keurig aan de vastgestelde richtlijnen en zullen dat ook blijven doen - zeker nu er vanaf juni weer wat meer mogelijk is. Waakzaamheid is goed en je ervan bewust zijn dat het virus niet weg is is dat zeker, maar we hoeven ook niet bang te zijn voor een tweede piek. Zowel de infrastructuur als de mindset in de maatschappij is wezenlijk anders dan voor de uitbraak. Ik kan me nog goed herinneren wat ik en velen met mij dachten toen de eredivisieclubs aankondigden dat hun spelers niet meer met kinderen aan de hand het veld opliepen. Toentertijd werd het een gigantisch overdreven maatregel geacht, terwijl we het nu juist gek vinden wanneer we mensen elkaar de hand te zien schudden. Ook het aanhouden van de anderhalve meter afstand wordt meer en meer een automatisme. Tel daarbij op dat de broeinesten - de massa-evenementen - allemaal zijn afgelast, er in de steden slimme looproutes zijn uitgedacht, het openbaar vervoer strategisch is ingericht en ondernemers creatieve manieren hebben uitgedokterd om op een veilige manier hun werk te doen en het is duidelijk dat we een eventuele tweede 'golf' niet meer met eenzelfde achterstand in zullen gaan.

21 mei 2020 om 14:10

Als mensen inderdaad hun mindset aangepast hebben, kan het inderdaad goed komen. Als er echter zoals nu vaak gedaan wordt ineens wordt vanuitgegaan dat alles in orde is en mensen terug alles kunnen doen zoals ze het vroeger deden, is de kans dat het fout gaat zeker reëel.

21 mei 2020 om 14:26

Wat je online ziet en leest zijn altijd de extreme gevallen. De cijfers wijzen uit dat de zwijgende meerderheid zich al weken goed houdt aan de richtlijnen en er alle begrip voor heeft. Ik ben wat dat betreft wel optimistisch en kijk ernaar uit om op 1 juni lekker te gaan lunchen bij mijn favoriete horecaonderneming in Utrecht. Nu we weer zulke leuke dingen in het vooruitzicht hebben denk ik juist dat het makkelijker wordt om ons te blijven aanpassen. De afgelopen weken hebben we ondervonden wat er allemaal niet kon, nu wordt het tijd te ondervinden wat er allemaal wél kan.

21 mei 2020 om 14:34

Ik moet zeggen dat ik je optimisme niet deel (mede gebaseerd op het gedrag van veel vrienden). Al hoop ik zeker dat je gelijk krijgt.

Yes en laten we de mensen niet vergeten, die met handschoentjes, een spray en keukenpapier urenlang voor een supermarkt staan om karretjes schoon te maken waar mensen met hun vieze handen aangemeten hebben!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4915 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5832
3.Sevilla4710
5.Getafe4612
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller268
A. VidalMiddenvelder226
L. MessiAanvaller2219
M. ter StegenKeeper260
L. SuárezAanvaller1711
Jordi AlbaVerdediger171
Ansu FatiAanvaller164
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

204 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 26 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik werd in het diepe gegooid en Frenkies leven begon direct’

Frenkie de Jong en zijn vriendin Mikky Kiemeney verhuisden afgelopen zomer van Amsterdam naar Barcelona. Waar de Oranje-international direct een basisplaats veroverde, timmert zijn vriendin ook aan de weg. De 22-jarige...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 4 juni
Napoli heeft een poging van Real Madrid om Fabian Ruíz in te lijven afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren