‘Eerste gegadigde voor André Onana lijkt definitief af te haken’

Donderdag, 21 mei 2020 om 09:33Chris Meijer • Laatste update: 10:26

De naam van André Onana werd recent in verband gebracht met Barcelona. De Telegraaf wist eind april te melden dat de Catalanen zich zelfs al officieel bij Ajax gemeld hadden voor 24-jarige doelman. Neto, de huidige reservedoelman, zou in de deal betrokken moeten worden of in ieder geval moeten vertrekken vooraleer Onana de overstap naar Barcelona zou maken, maar Mundo Deportivo schrijft donderdagochtend dat hij niet van plan is om de Spaanse grootmacht te verlaten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij André Onana komende zomer vertrekken bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door tinus45)

Hij kan beter niet naar Barca gaan want hij redt het niet daar. Gewoon naar een Engelse subtopper. Mensen hebben zichzelf wijsgemaakt dat Onana een wereldkeeper is of kan worden. Nu denkt hij dat zelf ook.

21 mei 2020 om 09:55

Volgens mij heeft hij laten zien dat het een wereldkeeper is.

21 mei 2020 om 09:56

Een wereldkeeper vind ik ter stegen, Oblak en noem maar op. Onana vind ik daar echt nog wel onder zitten hoor.

21 mei 2020 om 10:05

Oblak is een hele goede lijnkeeper, maar voetballend is hij echt niet zo sterk als Ter Stegen en Onana. Ook vind ik hem behoorlijk zwak bij penalty's. Daarnaast speelt Atletico ook heel compact wat natuurlijk ook fijn voor een keeper is. Ter Stegen is natuurlijk echt wereldtop. Die man beheerst letterlijk alle facetten van een topkeeper. Neuer misschien ook wel. Maar Oblak schaar ik samen met Onana onder dat rijtje. Vergeet niet dat Onana ook een hele complete keeper is. Hij kan namelijk goed meevoetballen, hij is goed op de lijn en hij stopt ook geregeld een penalty.

21 mei 2020 om 10:12

Vanaf noem maar op zou ik Onana toch al wel redelijk snel een plekje geven

21 mei 2020 om 10:22

Als je Oblak onder de absolute top vind zitten omdat hij voetballend net wat minder is, dan gaat er naar mijn idee echt toch iets fout hoor. Hij is gewoon de beste doelman ter wereld naar mijn idee.

21 mei 2020 om 10:38

Onana werd zevende als keeper van het jaar vorig seizoen. Dus we kunnen stellen dat hij de op zes na beste keeper van de wereld was. Al het andere sentimentele geleuter is niet relevant en puur op emotioneel gelul gebaseerd.

21 mei 2020 om 11:12

@lierse1997,persoonlijk vind ik van niet. De beste keeper ben je gewoon als je alle facetten beheerst. Vergeet ook niet dat Atletico behoorlijk compact speelt. Dit zorgt er dus voor dat Oblak niet hoeft mee te voetballen, en ook niet uit het strafschopgebied hoeft te komen. Kijk hoe Neuer bijvoorbeeld als een soort verdedigende middenvelder meedoet en daarmee uitbraken van de tegenstander weet te dwarsbomen. Dat zie ik Oblak gewoon niet doen. Daarom gaat het mij te ver om hem de beste keeper van de wereld te vinden. Natuurlijk kan hij mij verassen, maar misschien moet Atletico dan maar haar speelstijl veranderen. Overigens zijn er dan ook naar mijn mening heel weinig keepers die momenteel tot de absolute wereldtop horen. Zelf kom ik niet verder dan Ter Stegen en Neuer.

21 mei 2020 om 11:43

"oblak is een hele goede lijnkeeper, maar voetballend is hij echt niet zo sterk als Ter Stegen en Onana. Ook vind ik hem behoorlijk zwak bij penalty's. Daarnaast speelt Atletico ook heel compact wat natuurlijk ook fijn voor een keeper is. Ter Stegen is natuurlijk echt wereldtop. Die man beheerst letterlijk alle facetten van een topkeeper. Neuer misschien ook wel. Maar Oblak schaar ik samen met Onana onder dat rijtje. Vergeet niet dat Onana ook een hele complete keeper is. Hij kan namelijk goed meevoetballen, hij is goed op de lijn en hij stopt ook geregeld een penalty."wat?

21 mei 2020 om 12:40

Ik vind Alisson echt nog wel wat beter, die man heeft echt alles klemvast waar ik veel van de andere keepers diezelfde ballen weg zie boksen

21 mei 2020 om 13:06

Zoals jij Onana beschrijft is Bizot ook. Ze zijn allebei uitstekende eredivisie keepers, je ziet aan Cillissen dat keepen bij een topclub iets meer vraagt.

21 mei 2020 om 23:49

Onana vele malen beter dan ik Jappie ooit gezien heb

21 mei 2020 om 10:10

Onana is net 24 jaar oud. Heeft op het hoogste niveau laten zien dat hij kan uitblinken. Ik kan geen wedstrijd verzinnen op het hoogste niveau waarin hij door het ijs is gezakt. Gezien zijn leeftijd, de groei die hij al heeft doorgemaakt (en nog kan doormaken), absoluut interessant voor elke topclub in Europa. Ben benieuwd wat jou overtuigd heeft dat hij geen wereldkeeper kan worden?

21 mei 2020 om 10:16

Benfica-Ajax en Ajax-PSV ging hij vorig seizoen wel gruwelijk de fout in. Maar ik ben het met je eens dat het in potentie een wereldkeeper is.

21 mei 2020 om 10:24

@AFCA. Tijdens topwedstrijden wil hij zo graag opvallen dat hij zijn medespelers in de problemen brengt als hij ze aanspeelt. Hij kapt ook onnodig tegenstanders uit voor eigen doel. Dat gaat een keer fout. Hij rekt teveel tijd waardoor hij onnodig geel pakt. En vaak genoeg reageert hij niet op tijd met het geven van ballen waardoor een snelle aanval verloren gaat. Allemaal dingen die zeggen dat het geen topkeeper gaat worden. Gewoon een nuttige keeper. Daar veranderen die paar goede reddingen niets aan. Hij mag blij zijn als hij bij Arsenal in de basis zou staan. Of Atletico of Napoli of Lyon of Leipzig. Overigens lijkt het me wel een leuke gozer in de groep om mee te lachen.

21 mei 2020 om 12:24

Okan61,Waarom blijven mensen zoals jij altijd zo krampachtig vasthouden aan de fouten die hij heeft gemaakt? Manuel Neuer maakte in het begin van zijn carrière ab-surde blunders, maar heeft zich goed ontwikkeld. Refereer jij tot aan de dag van vandaag ook naar de gekke blunders van Neuer, in een poging om hem te devalueren, of past dat niet in het plaatje?

21 mei 2020 om 13:10

Omdat mensen zoal jij alleen maar krampachtig blijven vasthoud en aan succesverhalen misschien.Alleen maar top aankopen benoemen ipv de talloze miskopen die daar tegenover staan, voor elke jeugdspeler die doorbreekt staan er minstens 5 die nu bij lage clubs spelen etc....maar dat is een kansloze discussie.

21 mei 2020 om 16:50

@apocalyps. O, dat wil je weten. Komt ie: het geval Neuer kan je niet vergelijken met Onana. Waarom! Om dat ene woordje: 'onnodig'. Neuer deed zijn BEST en maakte fouten. Hij wilde niet opvallen maar goed keepen. Onana maakt ONNODIGE fouten omdat hij ONNODIGE risico's neemt. Dat is een wereld van verschil! Als je mijn stukje goed had begrepen had je dit opgemerkt. Maar jij bent verblind zodra er kritiek op Onana komt en dan ga je populistisch lullen. Geen enkele topclub gaat dat clowns gedrag van Onana accepteren onder de lat. Ik denk dat bijv. een Piqué hem in de kleedkamer aanpakt en hem een draai om zijn oren geeft. Neuer heeft geen clownsgedrag, die is serieus, daarom redt die het. Trouwens wie zegt dat omdat het Neuer is gelukt het Onana ook gaat lukken? Kom op he, jij ziet ze vliegen he....

21 mei 2020 om 10:12

Chelsea lijkt me wel een goede club voor onana ik geloof dat die keeper die daar nu zit het niet zo goed doet.

21 mei 2020 om 10:29

@Mauri. Het niveau Chelsea is veel te hoog voor hem. Als hij daar een tegenstander wil uitkappen en hij verspeelt de bal waar een goal uitkomt, dan is dat het begin van zijn einde daar. En hij gaat weer tegenstanders uitkappen voor eigen doel. De absolute topclubs accepteren dat niet. De subtop wel. Overigens zijn de goals die hij tegenkrijgt meestal simpele ballen. Dat kan gewoon niet bij een topclub.

21 mei 2020 om 10:41

@Okan61 Ik zou wat meer wedstrijden van Ajax volgen. Onana heeft Ajax er regelmatig door heen gesleept, ook fouten gemaakt inderdaad. Benfica uit ging hij gruwelijk de fout in, maar pakt hij de laatste minuut een wereld bal waardoor Ajax daar een punt pakt. Tegen Bayern thuis motm. Echt een hele goeie keeper die niet minder is dan Kepa van Chelsea, al wordt die niet snel gewisseld, althans dat houdt hij zelf wel tegen 😉.

21 mei 2020 om 12:47

Ik ben het eens met Okan. Ik betwijfel of Onana het niveau Volendam aankan. Hij zal toch wel meer moeten trainen want zo'n schot van Muhren, Vloet of Traore moet je wel sterk voor zijn om die te keren.hij mag blij zijn als een topklasse of hoofdklasse club zich aan hem wilt wagen

21 mei 2020 om 14:09

Kan je ook met argumenten komen of is dit gewoon een persoonlijke hetze tegen Onana? Onana geen wereldkeeper, kom op zeg, laat al jarenlang in de Eredivisie en Europa zien dat hij zijn mannetje staat. Oblak Allison en Ter Stegen zijn momenteel misschien beter maar dan zou ik Onana als snel opnoemen als volgende keeper.

21 mei 2020 om 15:19

Helemaal mee eens! Leuke keeper voor een Wolfsburg, Leverkusen, Sevilla, Valencia. Ze hebben hem iets te veel gehyped waardoor hij zelf en zijn zaakwaarnemer zijn gaan denken dat hij een topkeeper is. Maar dat is hij zeker nog niet. Een Courtois, Ter Stegen, Oblak, Alisson Becker, De Gea, Neuer, Lloris,Kepa, Donaruma, Szezny zijn allemaal beter en dan vergeet ik er vast nog een aantal.

André wil ergens 1e doelman worden en is te goed voor de bank. Dus voor Onana verandert er niks.

Ben benieuwd waar hij gaat eindigen na deze zomer. Ik denk dat hij bij een Europese subtopper aan de slag gaat. De vraag is of die willen betalen wat Marc wil. Deze transfer kan daarom weleens vuurwerk gaan opleveren want André heeft zelf al gezegd weg te willen.

21 mei 2020 om 10:15

@walvis. Onana zou goed bij Arsenal passen. En dan moet hij heeeeeeeel blij zijn. Bij United, City, Liverpool of Barca zullen ze nooit zijn capriolen accepteren. Hij wil maar al te graag in de picture staan tijdens topwedstrijden en dan maakt hij onnodige fouten.

21 mei 2020 om 10:21

Daarnaast heeft united de Gea en daarachter Henderson, city heeft Ederson, liverpool alisson en barca ter stegen. Kortom, Onana wordt daar geen eerste keeper

21 mei 2020 om 12:45

Arsenal gaat echt geen keeper halen, met Leno is dat een positie waar ze juist wel kwaloteit hebben, waar er nog vele gaten zijn in de rest van de Arsenal selectie

21 mei 2020 om 10:26

Nee hoor, vuurwerk levert het niet op. Overmars handeld op een manier die de meeste spelers kunnen waarderen. Tot nu toe heeft Kluivert lopen muiten en Sanchez lopen mokken. That's it. Verder verloopt het heel ordelijk. Ook met voetballers die een vertrekwens hebben.

21 mei 2020 om 10:42

@ninjakai: je kan het verleden niet vergelijken met de huidige situatie. Het geld is op bij veel clubs. De vraag is wat een nette prijs is aankomende periode. Daarnaast zullen de meeste clubs door minder transfer budget niet als eerste aan vervangen van keepers denken wanneer niet echt nodig.

Moet hij ook niet willen, Onana is een goede keeper maar Ter Stegen gaat hij nooit, maar dan ook nooit uit de basis spelen. Hij doet er beter aan om het bij een ander club te proberen, al zitten de meeste topclubs qua keeper gewoon goed. Ik kan alleen een club als Dortmund bedenken, die zouden nog wel een topper op doel kunnen gebruiken.

Als Ajax salarisverhoging aanbiedt gaat Onana nergens naartoe, aan de andre kant als een club de vraagprijs van Ajax benaderd slaat Ajax een dubbele slag, zijn ze van Onana en evt salarisverhoging af, win win voor allebei, its all about the doekoe.

21 mei 2020 om 10:49

Salarisverhoging op dit moment zit er niet in. Want dan zal de rest van de selectie ook niet willen inleveren

Onana is wel een goede keeper maar niet goed genoeg voor de echte top zoals een Barca, Real of een City. Hij komt wel zelfverzekerd over en er worden veel ballen tegen hem aangeschoten maar hij maakt ook wel geregeld een fout of foutjes. Die tegen goal van Az in de Arena kwam die als een dwaas uit de goal en zo zijn er wel vaker van die momenten dat hij raar doet. Ook heb ik bij Onana het gevoel dat hij bij de volgende club meer druk gaat voelen en dan 2e doelman word nadat hij weer blunders heeft gemaakt.ook worden zijn reddingen zovaak herhaalt dat we niet meer goed kijken hoe moeilijk of makkelijk die redding is. Tegen Chelsea in Londen schoot een speler heel zacht de bal links van hem en Onana kon die bal toen vrij makkelijk pakken en dan doen wij net alsof dat zo geweldig is.onana en hoge ballen vanaf de zijkant vind ik ook altijd riskant. De Premier Leaque vind ik hem niet speciaal genoeg voor . In Spanje hebben de topclubs al wel een goede keeper en in Italie ook wel.ik vind dus dat eigenlijk Ajax wel zijn plafond is en dat hij daar de onbetwiste nummer 1 kan zijn de komende jaren dus blijf in Amsterdam zou ik zeggen. En mocht het om de financien gaan dan zou ik de zandbak of China adviseren.

21 mei 2020 om 12:09

'ik vind dus dat eigenlijk Ajax wel zijn plafond is' Wat een onzin zeg, Onana is de beste keeper die wij hebben gehad sinds van der Sar en is duidelijk klaar voor een stap naar boven, en een behoorlijke stap ook. Die capriolen waar mensen het over hebben komen echt nauwelijks meer voor. Bovendien is geen enkele topkeeper foutloos in dat aspect.

21 mei 2020 om 12:29

😂😂😂. Onana is natuurlijk die onbetrouwbare, wilde / druistige keeper uit Afrika. Hoe denk je over Manuel Neuer?

Zou mij niets verbazen dat hij na de zomer nog gewoon voor Ajax speelt welke topclub is nu opzoek naar een keeper de meesten hebben allemaal al een keeper die gelijkwaardig of beter is dan André! Dan komt hij in de categorie er net onder dan kan die beter blijven!

21 mei 2020 om 13:19

Buiten dat, er gaat niemand betalen wat Ajax voor hem wil hebben. Het enigste nadeel is dat hij weg wilt en volgend jaar veel minder gaat opleveren. Voordeel is dat Ajax niet op zoek hoeft naar een andere keeper.

22 mei 2020 om 08:29

Heerlijk toch, mensen die van achter het laptopje of telefoontje iets de wereld in slingeren alsof het een feit of de waarheid is. Jij weet helemaal niet wat Ajax wil krijgen en al helemaal niet wat de markt gaat doen/betalen. Maar hou zelf lekker krampachtig vast aan je eigen hersenspinsels, dan is de teleurstelling extra groot als Ajax straks wéér een topdeal maakt, zoals zo vaak eigenlijk. Zure beer.

22 mei 2020 om 10:44

Vertel jij even vanuit jou spinsels dan wat er njet klopt aan het feit dat hij volgend jaar minder waard is als hij blijft en Ajax daarom niet naar een andere keeper op zoek hoeft.wel grappig dat je dus een "zure beer" in de spiegel vind.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3314
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

76 fans
Keeper, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren