Edson Álvarez genoemd bij Real Madrid: ‘Ik heb de geruchten ook gehoord’

Dinsdag, 31 maart 2020 om

Ajax haalde Edson Álvarez afgelopen zomer met hoge verwachtingen naar Nederland. De Mexicaan slaagde er, voordat het seizoen vanwege de uitbraak van de coronacrisis werd stilgelegd, vooralsnog echter niet in om een basisplek te veroveren en kreeg ook al wat kritiek te verwerken. Desondanks werd er eind vorig jaar gesproken van interesse van Real Madrid, dat de Champions League-ontmoeting met Valencia zou hebben aangegrepen om Álvarez nader te bekijken.

De centrale verdediger annex defensieve middenvelder gaat nu in gesprek met Telemundo zelf in op deze berichten: “Ik heb het gerucht dat Real Madrid mij wilde hebben ook gehoord, maar ik weet verder nergens van. Ik blijf dan ook hard werken, omdat ik weet dat ik grootse doelen kan bereiken. Ik heb nog steeds veel te leren”, vertelt hij.

Álvarez begon het seizoen nog wel met een basisplaats op het middenveld naast medenieuwkomer Lisandro Martínez. In de ideale opstelling van trainer Erik ten Hag werd zijn positie echter overgenomen door, de eveneens bij Real Madrid genoemde, Donny van de Beek, terwijl centraal achterin Joël Veltman en Perr Schuurs doorgaans de voorkeur kregen.

Álvarez kijkt desondanks met een goed gevoel terug op zijn eerste maanden in Amsterdam: “Ik ben terechtgekomen bij een club waar nog nooit eerder een Mexicaan had gespeeld. Ze hebben me goed opgevangen en mij een warm onthaal gegeven. Wellicht was de ontvangst bij PSV anders geweest, omdat ze daar al meer Mexicanen hebben gehad.” Onder meer Hirving Lozano en Andrés Guardado speelden recentelijk in Eindhoven, terwijl er met Érick Gutiérrez momenteel nog een Mexicaan onder contract staat bij PSV.


Poll

Denk jij dat Edson Álvarez in de toekomst bij een Europese topclub aan de slag zal gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Een stapje terug doen is misschien niet eens zo slecht voor Alvarez .

31 maart 2020 om 21:46

Haha, wilde graag de zelfde reactie plaatsen! Zonder dollen, dit is toch gewoon fake nieuws.. Een bankzitter van Ajax op de radar van Real Madrid? Dan zijn er 2 opties.. 1. Real Madrid is nog steeds onderste boven van die 1-4 en denken echt dat Ajax enkel klasbakken hebben lopen of 2. Het is jerijnste onzin onder uit de pan. Ik zelf ga voor het 2e.. Deze jongen komt zwaar te kort voor de absolute top en mag echt blij zijn en vooral tevreden als hij roterend mee kan bij Ajax. Dan is het win-win, voor club en speler.

31 maart 2020 om 23:45

Als een club een scout aanmeld voor een wedstrijd en zodoende een ticket aanvraagt wordt de scout geacht een formulier in te vullen na het legitimeren bij de club en daarop te vermelden voor welke speler het komt kijken. Logisch is dan dat je als club en scout de kaarten tegen de borst houdt om andere clubs niet wijzer te maken dan ze al zijn. Op deze manier worden er namen ingevuld die bijvoorbeeld helemaal niet spelen. Madrid kwam natuurlijk niet echt voor Alvarez maar voor een andere speler.

1 april 2020 om 06:58

" Haha, wilde graag de zelfde reactie plaatsen! Zonder dollen, dit is toch gewoon fake nieuws.. Een bankzitter van Ajax op de radar van Real Madrid? ". Zo redeneren supporters. Scouts maakt het helemaal niet uit waar een speler speelt en zelfs niet of hij speelt, maar kijken uitsluitend naar zijn talent en kwaliteiten. Alleen lijkt het me niet erg voor de hand liggen dat hij nu pas op hun radar verschijnt terwijl hij amper gespeeld heeft. Ik denk dan ook dat je dit bericht zoals de meeste berichten in komkommertijd wanneer er niet gespeeld wordt, met een flinke korrel zout moet nemen.

Komt gewoon simpelweg snelheid tekort om bij een top club te spelen. Als dat bij Ajax al opvalt, moet je nagaan als hij wekelijks tegen een Williams of Rodirigo ofzo speelt.

31 maart 2020 om 21:08

Denk dat er genoeg trage spelers zijn die het wel gered hebben? Terry, Kroos, Xabi Alonso om de eerste 3 even te noemen. Snelheid kan je compenseren. Als dat hem lukt, waarom zou hij dan nergens kunnen slagen?

31 maart 2020 om 21:21

@matthijsede snelheid kan je compenseren als je andere bijzondere kwaliteiten hebt maar ik heb bij Alvarez nog geen enkele speciale kwaliteit gezien

31 maart 2020 om 21:23

Dat is het probleem juist. Echt goede voetballers kunnen een gebrek aan snelheid compenseren maar Alvarez is voetballend niet heel bijzonder. Hij is zeker niet slecht maar de top gaat hij er waarschijnlijk niet mee halen.

1 april 2020 om 07:03

" snelheid kan je compenseren als je andere bijzondere kwaliteiten hebt maar ik heb bij Alvarez nog geen enkele speciale kwaliteit gezien ". Dat jij het niet gezien hebt, wil natuurlijk niet meteen zeggen dat een speler daarom geen kwaliteit. Lijkt me ook heel moeilijk als je nog maar drie wedstrijden op de positie hebt gespeeld waarvoor je gehaald werd. En het lijkt me ook sterk dat een Feyenoordsupporter wekelijks naar Ajax kijkt. Senesi werd ook afgebrand toen hij tijd nodig bleek te hebben om zich aan te passen en wordt nu op een voetstuk geplaatst. Welkom in de voetbalwereld waar de waan van de dag koning is.

1 april 2020 om 07:13

" Dat is het probleem juist. Echt goede voetballers kunnen een gebrek aan snelheid compenseren maar Alvarez is voetballend niet heel bijzonder. Hij is zeker niet slecht maar de top gaat hij er waarschijnlijk niet mee halen ". Een verdediger heeft alleen snelheid nodig om fouten te herstellen. Als hij geen fouten maakt, hoeft hij die ook niet te herstellen en heeft hij die snelheid dus ook niet nodig. Bovendien is voetbal een teamsport en beoordelen coaches niet zoals supporters doen spelers als individu, maar kijken hoe die in het geheel past. Blind was ook niet snel en ook geen goede kopper, maar vormde desalniettemin een prima koppel met De Ligt omdat die wel snelheid heeft en wel goed kan koppen. Het belangrijkste is echter dat Alvarez nog piepjong is en omdat hij de taal nog niet spreekt en nog moet leren met ruimte in zijn rug te verdedigen, nog nauwelijks op de positie waarvoor hij is gehaald, heeft gespeeld. En waardoor het dus ook nog niet mogelijk is om een objectief oordeel over hem te geven.

Dit lijkt me ook niet meer dan een gerucht. Als je de concurrentiestrijd niet kunt winnen van jongens als Veltman, Schuurs, Martinez of Blind, heb je bij Real Madrid niets te zoeken. Ook die vier acht ik namelijk (lang) niet goed genoeg voor zo'n Europese grootmacht.

Ik heb het idee dat het wel goed komt met Alvarez en hij in het begin nog aan alles moest wennen in Amsterdam en bij Ajax. Voor iemand van 21/22 naar bijna andere kant van de wereld vergt heel wat aanpassing en dan als je zwangere vrouw nog niet mee is, is het logisch dat het allemaal wat trager verloopt met je aanpassen. Gelukkig voor Alvarez is zijn vrouw nu in Nederland en ook nog geluk dat dat net voor de crisis was. Met zijn vrouw hier, heeft hij toch een grote zorg minder en kan hij zich veel beter op het voetbal concentreren. Ik zie het nog wel goedkomen dus

ik geloof er weinig van maar als dit waar is zou ik er snel een strik omheen doen en verkopen aan Real. ik heb hem eigenlijk nooit kunnen betrappen op iets speciaals bij Ajax. ik vind het een vrij doorsnee speler en lees er niet echt aan af waarom hij 15 miljoen heeft gekost

31 maart 2020 om 21:21

Maar jij zit natuurlijk iedere wedstrijd van Ajax op de tribune , en dat is nu al de zoveelste post van jou over Alvarez dat hij 15 miljoen heeft gekost heb je ook nog aan andere Cd om op te zetten , de beleidsbepalers bij Ajax zullen hem hebben beoordeeld hij is 22 en heeft al 30 interlands bij Mexico dus hij is echt geen koekenbakker zoals hij hier wordt afgeschilderd maar jij zal er meer verstand van hebben .

31 maart 2020 om 21:33

@sloep01 interlands zeggen mij niet perse heel veel. die Marin is ook Roemeens internationaal en dat vind ik ook niet veel bijzonders. ik zie ook een paar spelers bij Oranje lopen die er puur en alleen bij zitten omdat er helaas niks beters beschikbaar is voor die posities. ik hoef ook niet elke wedstrijd op de tribune te zitten om te kunnen bepalen of ik hem wel of niet goed vind. dan mag ik ook Van Dijk en Messi geen goede spelers meer vinden omdat ik niet elke wedstrijd bij Liverpool en Barca op de tribune zit. wat betreft die 15 miljoen, jij hebt nog nooit van een speler in de voetballerij gezegd dat je hem te duur vond voor wat hij heeft laten zien?

31 maart 2020 om 21:50

Sloep, je ziet toch zelf ook dat het geen bijzondere voetballer is. Flauw om Japie aan te vallen en je te verschuilen achter de scouts van Ajax. Alsof die niet eerder een mispeer hebben binnengehaald.

31 maart 2020 om 22:12

@sloep01 Ik zit wel praktisch elke wedstrijd van Ajax op de tribune en ik heb ook nog niks speciaals aan Alvarez gezien, waarvan ik zeg 'dat is bijzonder en logisch dat je daar 15 miljoen voor neertelt'. Ik weet niet eens wat hij is. Als middenvelder kan hij veel te weinig met een bal en heeft ie geen (handelings)snelheid. Als verdediger is het ook geen killer die zijn hoofd erbij houdt. Het is zeer matig wat ie heeft laten zien. Wat boeien mij die 30 interlands. Guti van PSV heeft er 19 en dat is ook niks. Rafael Marquez was over the hill en mocht nog 40 interlands langer mee doen. Het niveau van Mexico wordt verschrikkelijk overschat. Want alle talenten (lozano, Alvarez, Guti en Lainez) krijgen voorlopig geen poot aan de grond in Europa. Lozano begon nog leuk bij Psv, maar is toch ook ver weggezakt.

31 maart 2020 om 22:28

Ik zit geregeld op die zelfde tribune, maar volgens mij is Alvarez slechts een keer een helft opgesteld waarvoor hij gehaald is. Namelijk als centrum verdediger. Dat blijft bij Ajax ook een dingetje spelers halen met een bepaald doel om dan deze speler vervolgens maar op een andere plek neer te zetten waar op die positie iemand ontbreekt waar eigenlijk niemand anders voor is. Toegegeven het enige optreden achter in het centrum duurde geloof ik wel geteld 45 minuten. Was dat niet tegen Utrecht voor de beker? Maar blijkbaar zag ETH dat het niet fantastisch was. Maar ja echt veel beter is er ook niet. Marinez in het centrum bleek bij Groningen uit ook geen feest. Schuurs bakt er helemaal niets van. En Blind is nooit een goede CV geweest, maar weet met zijn ervaring dat nog weleens te maskeren. Magalan is het meeste wel over gezegd.tja hoe kan dit?

31 maart 2020 om 22:37

@hansje1969 Ten Hag gaat denk ik ook niet zomaar zo een dure verdediger passeren. in principe is hij gehaald om De Ligt te vervangen maar nu staat daar normaliter Veltman wat natuurlijk ook geen hoogvlieger is en zelfs een talent als Schuurs kreeg een tijdje de voorkeur op zijn positie. dat zegt denk ik ook wel iets over de kwaliteiten van Alvarez

31 maart 2020 om 22:45

@hansje1969 misschien wat vaker op de tribune zitten. Alvarez speelde centraal tegen Vitesse voor de beker, uit bij Utrecht inderdaad, maar ook uit bij Getafe, thuis tegen Rkc. Allemaal niet heel indrukwekkend was het het, dus het is zeker geen oordeel op basis van 1 wedstrijd. Ten Hag zet niet voor niets laatst Timber er neer.

31 maart 2020 om 23:32

Tegen vitesse en getafe zat ik zeker niet op de tribune. Tegen RkC wel. Meer dan dat het een vreselijke vertoning was weet ik niet meer van die wedstrijd.timber vond ik complete waanzin van Ten Hag. Spelen met vuur. Maar waarom mislukken er zoveel cv's bij ajax? Daar moet je wat mee.wellicht komt dat door de naïeve speelwijze van Ajax met zoveel man voor de bal. Tegen AZ zat richard witsche ook echt luid en duidelijk te schelden naar beneden hierover tegen Ten Hag. Maar bleek aan dovemans oren gericht.

31 maart 2020 om 23:36

Toch had ik zelf ook meer verwacht van Alvarez. Heb veel wedstrijden gezien voordat ie bij Ajax kwam en heeft veel echt goede wedstrijden gespeeld. Vooral de wedstrijd tegen Neymar maakte hij indruk. Sterk in de lucht en voetballend erg goed maar dat komt er bij Ajax gewoon niet uit. Misschien dat Real vooral de wedstrijd van Hapoel en Lille in hun hoofd hebben.

1 april 2020 om 07:21

Precies, ik had hetzelfde. En daarom vind ik dat we maar eens moeten kijken waarom er zoveel misgaat bij Ajax met het halen van cv’s. Met de ligt had je natuurlijk het beste wat je kan krijgen. Maar vergeet niet dat Frenkie de Jong ook vaak met zijn snelheid de verdediging corrigeerde.

1 april 2020 om 13:44

De Cv's zelf zullen prima gescout worden, maar ze vergeten dat die clubs ander voetbal spelen dan Ajax. Ajax speelt met bizar veel ruimte in de rug. Alvarez heeft die snelheid niet, Martinez heeft die snelheid niet, Magallan heeft die snelheid niet. Schuurs is wel snel, maar die is dan weer ontzettend jong. (lees maakt meer inschattingsfouten) Ik denk dat Ajax zich langzamerhand beter kan richten op het scouten van snelle, fysiek sterke backs. Om deze dan weer om te toveren tot centrale verdediger Of opzoek naar een extreem goede defensieve middenvelder, die de verdedigers kan corrigeren.

Real Madrid heeft ook een basketbal tak waarschijnlijk dat ze hem daarvoor willen? Lang is die wel

31 maart 2020 om 23:18

Dat lijkt mij ook waarschijnlijker. Maar je vraagt je toch af waar zulke berichten vandaan komen en met welk doel.

Is dit een 1 april grap?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren