PSV‘er doneert duizenden euro’s aan ziekenhuis in strijd tegen corona

Woensdag, 25 maart 2020 om

Meer en meer voetballers dragen financieel een steentje bij aan de strijd tegen corona. Michal Sadílek voegt zich woensdag in dat rijtje: de linksback annex middenvelder van PSV maakt op zijn Instagram-pagina bekend een donatie te doen aan het ziekenhuis in zijn geboortestad Uherské Hradište in Tsjechië. Sadílek maakt 500.000 Tsjechische kroon, omgerekend ruim 18.000 euro, over.

"Hallo iedereen, zoals jullie weten heb ik vorige week al op Instagram gepost dat ik graag een organisatie wil steunen in de strijd tegen corona", zo zegt de twintigjarige Sadílek in een video op Instagram. "Ik wil graag iedereen bedanken voor alle berichten die naar mij verstuurd zijn. Ik heb uiteindelijk besloten om mijn hart te volgen en ik ga het ziekenhuis in Uherské Hradište en de stad Unicov steunen door 500.000 Tsjechische kroon te doneren."

Dit bericht bekijken op Instagram

????Hello everyone, as you may know, last week I posted here on Instagram that I would like to support any organization against the fight with coronavirus. I would like to thank you for all the messages you sent me. In the end, I have decided to follow my heart and I will support the hospital in Uherské Hradište and the town of Unicov by donating 500 000 CZK. I believe that these resources will help to get the necessary equipment for the people in the front line and the overall healing of all of us! #Strongertogether ————————————————————————????Ahoj všem, jak možná víte minulý týden jsem tady na Instagramu zverejnil vyzvu, že bych rád podporil jakoukoliv organizaci proti boji s koronavirem. Tímto bych vám chtel podekovat za všechny zprávy, které jste mi poslali. Nakonec jsem se rozhodnul podle svého srdce a podporím celkovou cástkou 500 000 Kc uherskohradištskou nemocnici a mesto Unicov. Verím, že tyhle prostredky pomužou k tomu, aby se sehnalo potrebné vybavení pro lidi v první linii a celkovému uzdravení nás všech! #Spolutozvladneme

Een bericht gedeeld door Michal Sadílek (@michalsadilek32) op

Sadílek hoopt dat zijn geld gebruikt kan worden in de strijd tegen het coronavirus. In Tsjechië zijn momenteel 1.654 gevallen van corona bekend; 6 patiënten kwamen te overlijden als gevolg van het virus. De regering van het land heeft een lockdown afgekondigd: in ieder geval tot 1 april moet iedereen binnenblijven, met uitzondering van reizen naar het werk, medische voorzieningen, of familiereizen.

"Ik geloof dat mijn middelen zullen helpen om de benodigde apparatuur te verkrijgen voor de mensen in de frontlinie, die ervoor strijden om ons allemaal beter te maken!", zo sluit Sadílek zijn videoboodschap af. De Tsjechische jongeling maakte op 26 september 2018 zijn debuut voor PSV en was dit seizoen onder trainer Mark van Bommel lange tijd de vaste linksback van de Eindhovenaren. Door blessureleed speelde Sadílek op 7 december tegen Fortuna Sittard (5-0 winst) zijn laatste duel tot nu toe, al zat hij de laatste twee wedstrijden wel weer op de bank.Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Knap dat zo een jonge jonge als Sadilek zich er mee bezig houdt. Hij is zeker niet verplicht dit te doen en met dat geldt kun je toch al eens degelijk gaan winkelen in de Gucci of Louis Vuitton. Alleen maar respect voor deze actie.

25 maart 2020 om 19:59

20.000 is voor Sadilek bijna een maandsalaris denk ik zo? Dus inderdaad een mooie gift. Sowieso natuurlijk een sympathieke en vrolijke gozer. Alleen jammer dat ie waarschijnlijk te kort komt voor PSV.

25 maart 2020 om 20:33

Skede- Kan je echt niet even je ‘alleen jammer dat ie waarschijnlijk te kort komt voor PSV’ links laten liggen en het alleen over zijn goede daad hebben?

25 maart 2020 om 20:43

Kan. Maar dit is een voetbalsite. Daarom ging ik in het eerste deel van mijn reactie in op zijn gift, en in het tweede legde ik de link dat ik het, door zijn karakter, jammer vind dat hij te kort komt bij PSV. Had het hem gegund en het is altijd leuker om een sympathieke groep te hebben.

26 maart 2020 om 12:06

@skede: Kan. Maar je opmerking dat ie tekort komt voor PSV is simpelweg niet relevant in dit topic ondanks dat dit topic voetbal gerelateerd is. Lionelgap heeft dus gewoon gelijk; je opmerking is niet gepast

26 maart 2020 om 18:04

Mag je vinden. Ik vind van niet. Zou anders zijn als het in mijn reactie louter over zijn kwaliteiten ging. Heb een link gelegd tussen dit bericht en zijn kwaliteiten voor PSV. Anders zou je ook kritiek moeten hebben op dit artikel an sich aangezien het niet relevant zou zijn op een voetbalsite.

25 maart 2020 om 20:14

Ik snap dat je best wil delen als je iets goeds heb gedaan, maar moet ook echt perse het bedrag erbij? Daar krijg ik toch wel de kriebels van.

25 maart 2020 om 20:20

Tja je kan niet iedereen tevreden stellen natuurlijk. Dan zullen er ook wel weer figuren zijn die het bedrag absoluut willen weten omdat ze het anders niet geloven of iets dergelijks.

25 maart 2020 om 20:42

Volgens mij is dat wel echt iets typisch Nederlands, dat je zogenaamd alleen stilletjes en anoniem goede daden mag doen. Waarom? Het belangrijkste is toch dat dat geld daar naartoe gaat? Als Sadilek daar best een schouderklopje voor wil krijgen: prima, want ik gok dat hij niet dusdanig veel verdient dat 18.000 euro voor hem niets voorstelt. En misschien inspireert hij zo andere mensen wel om hetzelfde te doen.

26 maart 2020 om 10:47

In Polen, Tsjechie, etc heerst er een sterkere cultuur van anderen geld doneren voor dure operaties, etc, dus het is niet zo verbazend dat net een Lewandowski en een Sadilek bij de eerste sponsoren horen. Laten er maar veel volgen!

Grappig, ik heb een jaar daar in de regio gewoond. Ik voetbalde in uherské zelf. De 18k is wel fors gezien zijn salaris, maar voor de mensen daar al helemaal. Hopelijk inspireert dit meer mensen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder262
C. GakpoAanvaller257
BrumaAanvaller183
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller131
L. UnnerstallKeeper140
S. LammersAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Zondag 5 april
Op dit moment wordt de strijd om Harry Kane gevoerd tussen Manchester City en Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren