Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Opmerkelijk: speler liep door vuurwerkshow niet mee het veld op bij Twente-PSV

Laatste update:

Michal Sadílek liep niet met zijn FC Twente-ploeggenoten het veld op zaterdag. Volgens ESPN-presentator Milan van Dongen had dat alles te maken met de vuurwerkshow voorafgaand aan het duel met koploper PSV, zo vertelt hij bij praatprogramma Goedemorgen Eredivisie.

“Ik heb me verwonderd over het vuurwerk vooraf”, steekt Van Dongen van wal. “Het knetterde echt alle kanten op. Sadílek heeft last van tinnitus, dat heeft hij opgelopen bij een wedstrijd in Volendam. Twente kwam dus met tien spelers naar buiten. Het is zo afgesproken met de club blijkbaar. Hij stond tot aan de aftrap binnen. Dan denk ik: is dit niet wat overdreven?”, besluit de presentator zijn betoog.

Tinnitus wordt ook wel oorsuizen genoemd. Als je tinnitus hebt, dan hoor je in je hoofd of je oren één of meer geluiden die niet vanuit je omgeving komen. Het kan zijn dat het geluid soms zachter klinkt of zelfs even verdwijnt, maar het is ook mogelijk dat je het de hele dag door hoort.

Sjoerd Mossou, columnist voor het Algemeen Dagblad was eveneens aanwezig in de uitzending en vindt dat de supporters van Twente best rekening mogen houden met de aandoening van hun speler. “Je kan toch best aan de supporters uitleggen dat we dit dus even niet gaan doen?”

“Je kan zeggen: we organiseren een sfeeractie, het mag zo gek zijn als jullie maar kunnen bedenken, maar geen knalvuurwerk. Dan had iedereen het begrepen, toch?”, vraagt de journalist zich hardop af. “Je hoeft geen Céline Dion met My Heart Will Go On te draaien, je wil ook een beetje entourage hebben, maar ik ben geen groot knalvuurwerk-fan.”

Sadílek kon zijn ploeg uiteindelijk niet behoeden voor een forse nederlaag tegen de Eindhovenaren. Na een gelijkopgaande openingsfase kreeg Mees Hilgers na iets minder dan een half uur spelen de rode kaart vanwege een harde overtreding op Hirving Lozano.

Nog voor rust profiteerde PSV al van de overtalsituatie: Joey Veerman zette de bezoekers op voorsprong. Na rust breidde de ploeg van Peter Bosz via een eigen doelpunt van Robin Pröpper en Johan Bakayoko uit naar 0-3.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb zelf ook tinnitus aan beiden oren. Na een stadionbezoek heb ik er altijd heel heel meer last van door alle geluiden en prikkels. Een heel irritant geluid dat niet onderschat mag worden.

26 november 2023 om 11:33

Je zult het ongetwijfeld geprobeerd hebben hoor, maar helpen die evenementen oordopjes daar ook niet tegen?

26 november 2023 om 12:09

Hier precies hetzelfde, omdat iemand het leuk vond om op de weg naar het stadion 2 cobras naast me neer te gooien (bedankt onbekende mede supporter). Vooral oordopjes die speciaal afgemeten zijn door een hoorspecialist helpen redelijk, maar alsnog blijf je er last van houden. Vind het wel sterk dat sadilek het doet en er zo misschien ook wat 'nieuws' over komt.

27 november 2023 om 13:55

Er zijn veel oorzaken van tinnitus. Genisch, stress, coronavaccin, te vaak in ruimte te bevinden met te harde muziek, etc. Ik hoop dat je er goed mee om kan gaan. Het is een vreselijke aandoening

26 november 2023 om 12:35

Ik vind het bij PSV ook altijd bizar hoe hard de muziek voorafgaand aan de wedstrijd staat. Moet gewoon schreeuwen om met mijn buurman te praten. Standje discotheek++ met takkeherrie. Dat is gewoon geen voetbalsfeer meer. Ik heb ook tinnitus en kan er goed mee leven, maar gun mijn medesupporters het kunnen ervaren van totale stilte wanneer er geen geluid is.

26 november 2023 om 12:53

Ik las het eerst ook zo, maar Van Dongen bedoelt: is dat vuurwerk niet wat overdreven?

26 november 2023 om 13:44

Persoonlijk hoeft het van mij niet, maar een zaterdagavond in de Grolsch Veste is een avondje uit. En bij een avondje uit wil je vermaakt worden. Daar draagt een vuurwerkshow wel aan bij. Dus wellicht overdreven en overbodig, anderzijds sfeerverhogend en bijdragend aan het vermaak.

Los van of een speler met tinnitus rondloopt bij twente: maar een vuurwerkshow bij uitgerekend deze club, dat is toch vrij ongepast gezien er begin deze eeuw in de regio plaatsvond? Of ben ik de enige die dat raar vind?

26 november 2023 om 11:26

Waarom zou dat ongepast zijn? Alsof er in Enschede met oud en nieuw ook geen vuurwerk wordt afgestoken. Het is niet dat ze daar allemaal nu opschrikken als er ergens een knal afgaat hoor haha. Het is bovendien inmiddels alweer 23 jaar geleden.

26 november 2023 om 11:27

Het is inderdaad al weer 20 jaar geleden of weet ik wat. Je kunt niet altijd achterom blijven kijken is mijn mening. Een vuurwerkshow kan leuk zijn, maar het is de vraag of het op deze manier moet

26 november 2023 om 12:29

ik denk dat jij bij de weinigen hoort die het raar vind, waarom mogen we in Enschede geen vuurwerk wat professioneel in elkaar is gezet niet afsteken? dus wij mogen omdat er een vuurwerkramp is geweest in Enschede nooit meer wat met vuurwerk doen?

Het is wel triest dat er vuurwerk geluiden word gemaakt van bepaalde clubs met de insteek van de vuurwerkramp.. mijn club zijn ook echt geen lieverdjes maar dat mag ook wel een keer afgelopen zijn

Als het zo met de speler is afgesproken is het toch prima? Speler weet wat er komt en kan zich voorbereiden, supporters een mooie show. Wordt nu groter gemaakt dan het is.

"Dan denk ik, is dit niet wat overdreven" Wie ben jij dan om dit overdreven te vinden Milan. De man maakt een afweging mbt zijn gezondheid en nog komt er zon meningkje om de hoek kijken. Het is toch echt heel treurig hoor, de NL sportjournalistiek.

26 november 2023 om 11:37

Volgens mij bedoelde hij de vuurwerkshow, dat die overdreven was als een eigen speler erdoor niet meeloopt.

26 november 2023 om 12:16

Ben het met je eens. Sowieso al vrij overbodig om bij een reguliere competitiewedstrijd vuurwerk af te steken. Als er dan iemand last van zijn oren heeft, laat hem dan lekker binnen blijven, zonder dat mensen dat dan overdreven gaan vinden.

26 november 2023 om 12:32

@foebele

het is ook nooit goed... ik zelf persoonlijk vind vuurwerk zeker sfeerverhogend en dit is de enigste manier om het te doen, want er mogen geen fakkels,rookpotten afgestoken worden in het stadion.

26 november 2023 om 13:26

Leuk voor de supporters dat het sfeer verhogend is. Het heeft het voetbal helaas niet geholpen, want de verwachte Twente storm in de eerste 20 minuten kwam niet.

26 november 2023 om 12:24

Hij mag die vraag toch stellen, of mag je tegenwoordig helemaal niks meer? Ik vind het namelijk ook een tikkeltje overdreven. Er zijn namelijk situaties in je dagelijkse leven met veel hogere prikkel gehaalte en hogere toonhoogtes. Het is iets heel vervelends hoor, maar uit onderzoek blijkt gewoon dat het accepteren van je kwaal er voor zorgt dat je gewoon met alles weer vrij normaal mee omgaat. Het is een keuze om weg te lopen. En ja dat is in zijn geval wellicht begrijpelijk omdat het vrij recent is ontstaan. Maar we zijn hard opweg naar een maatschappij dat we het liefst alles verbieden omdat in elke situatie wel 1 iemand zielig is. Kom op zeg. Als je hele leven thuis in een donkere kamer wilt zitten, be my guest. Laat de rest gewoon met rust.

26 november 2023 om 13:28

Nou ja in een stadion zitten veel prikkels hoor. Accepteren van tinnitus is inderdaad de enige oplossing, maar dat is niet zo makkelijk hoor. Als je het eenmaal hebt geaccepteerd, ga je liever dit soort prikkels uit de weg. Een ambulance of iets is ook vervelend maar dan stop je gewoon je vingers in je oren.

Verder snap ik niet dat je het over verbieden hebt. Hij zegt toch niet dat vuurwerk niet mag? Deze speler doet juist wat jij graag wil. Namelijk zelf de beslissing nemen om niet mee te lopen en niet zeuren zodat de rest gewoon lekker kan genieten van de vuurwerkshow.

26 november 2023 om 18:45

Het niet meelopen is een statement maken. Juist al in een verhit debat rondom het staken van duels met vuurwerk. We zien de gehele teloorgang van het voetbal in Nederland. En niet alleen in voetbal. Letterlijk in alles. Ik neem aan dat deze jongen geen ambitie heeft om in het buitenland te voetballen? Europa Cup duels blijft hij thuis? Nederland is gigantisch braaf. En alles zowat georganiseerd. Je zou maar Lech Poznan uit op de agenda hebben staan. We zijn bezig met alles slopen wat we kunnen slopen. En men heeft het nu nog niet door. Maar komt een dag dat wij het gaan beseffen. Echter is het dan te laat. Reactie van KNVB zal uiteindelijk zijn dat dit dus niet meer georganiseerd kan worden. Jij weet net zo goed dat het plezier in stadion bezoek de afgelopen jaar gigantisch is afgenomen, dankzij allemaal suffe regels. Ga zo door en stadions zullen leeg raken.

Tinnitus is normaal het gevolg van gehoorschade die over tijd is opgebouwd, tot een bepaald kritiek punt is bereikt waarop tinnitus ontstaat. Dit soort acties zijn niet alleen vervelend voor iemand met tinnitus, maar zorgen er ook voor dat alle andere spelers en supporters gehoorschade oplopen en meer kans hebben op tinnitus. Alle langdurige blootstelling aan geluid boven de 80-85 decibel of kortstondige blootstelling aan geluid van 90+ decibel leidt tot gehoorschade, soms merk je dat tijdelijk (na een harde knal of een avond stappen), maar vaak hebben mensen dat ook niet door of leeft het gevoel dat het alleen tijdelijk even vervelend was en verder niks doet. Onderzoek laat zien dat dit echter allemaal optelt en niet meer herstelt. Lang verhaal kort: ze hadden beter allemaal beter binnen kunnen blijven staan tijdens deze actie.

26 november 2023 om 11:40

Klopt niet helemaal, want je hebt ook nog piekblootstelling en dan is schade acuut. 80-85 gaat over een gewogen gemiddelde over 8 uur.

Knalvuurwerk verbieden want 1 iemand heeft er last van... Dat is tegenwoordig wel iets wat altijd meteen geroepen wordt. Ik vind het prima hoe Sadilek het heeft opgelost. Niks mis mee en de supporters hebben hun ontlading ook.

26 november 2023 om 18:55

Dat is natuurlijk niet waar. Hoewel misschien een minderheid, er zijn wel (veel) meer mensen die last hebben van vuurwerk. Zullen ook wel genoeg zijn die wedstrijden in het stadion daarom maar links laten liggen. Als “voetbal voor iedereen” is, zou je ook naar minderheden moeten kijken tbh

Vz loopt ook erg achter. Dit doet hij al bijna een jaar.

Dit is toch lang algemeen bekend bij Sadilek? Is gewoon in goed overleg zo. Sadilek komt iets later en gunt supporters en andere spelers hun pleziertje. Niemand die er over valt of een punt van maakt. De sfeer zat er ook goed in (tot de aanslag van Hilgers).

Ik heb hetzelfde als Sadilek, maar zou in dit geval gewoon de partyplugs erin doen tot de eerste fluitsignaal klinkt. Pak je ook t sfeer mee

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren