Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord heeft naast Gijs Smal nog een speler van FC Twente in beeld’

Laatste update:

Feyenoord heeft naast FC Twente-linksback Gijs Smal ook middenvelder Michal Sadílek in beeld. Dat bevestigt FeyenoordTM in de commentsectie op zijn eigen website 1908.nl. Wel voegt de oprichter daar direct aan toe dat rondom de 21-voudig international van Tsjechië ‘niets concreets’ speelt. Sadílek beschikt net als Smal over een aflopend contract in Enschede, al gaat Twente die verbintenis middels een eenzijdige optie met een seizoen verlengen.

Technisch directeur Arnold Bruggink liet in augustus al weten dat Twente gebruik gaat maken van de optie in het contract van Sadílek. De Tukkers hebben nog geen melding gemaakt van een contractverlenging van de 24-jarige linkspoot, die volgens Transfermarkt zo’n 6 miljoen euro waard is.

De reactie van FeyenoordTM op zijn eigen website.

Wel verwacht men in Enschede dat Sadílek komende zomer alsnog een mooie transfer gaat maken, waarbij Twente in dat geval kan rekenen op een transfersom. Sadílek speelt inmiddels al drie seizoenen voor de huidige nummer drie van de Eredivisie. Uiteindelijk maakte Twente zo’n 1,5 miljoen euro over voor zijn diensten aan PSV. De Tukkers werden in de voorbije weken gelinkt aan PEC Zwolle-middenvelder Davy van den Berg, die mogelijk kan dienen als opvolger van de vertrekkende Sadílek.

Sadílek speelde de afgelopen jaren 82 officiële wedstrijden namens Twente, waarin de controleur goed was voor 4 doelpunten en 7 assists. Bij het nationale elftal van Tsjechië is de middenvelder inmiddels uitgegroeid tot basisspeler. Sadílek was afgelopen zomer hard op weg naar een onbekende club uit de Bundesliga, maar die transfer ketste op het laatste moment af.

In de Eredivisie speelde Sadílek eerder al in de Nederlandse top voor PSV, waar hij een gedeelte van zijn jeugdopleiding doorliep. Uiteindelijk kwam de Tsjech tot veertig officiële wedstrijden in de Eindhovense hoofdmacht, waarin hij goed was voor twee doelpunten en vier assists. In de komende maanden zal blijken of Sadílek ook volgend seizoen actief is in de Eredivisie.

Smal


Waar 1908.nl benadrukt dat er rondom Sadílek ‘niets concreets’ speelt, is de jacht op de handtekening van Smal volgens het fanmedium wel al geopend. “De Rotterdammers zijn concreet en willen de linkspoot vastleggen als eerste wapenfeit voor het aankomende seizoen. Tussen de entourage van de speler en Feyenoord gaan al wat voorstellen heen en weer.”

Het is nog de vraag wat Smal wil. “Smal dient zelf nog overtuigd te raken door de voorstellen van Feyenoord, wat op de linksbackpositie ook Quilindschy Hartman en Marcos López binnen de gelederen heeft. Smal stond afgelopen winter nog nadrukkelijk in de belangstelling van Rangers, maar een transfer bleef uit.”

1908.nl geeft verder aan dat de haalbaarheid van Smal hoog wordt ingeschat. “De eventuele komst van Smal wordt binnen Feyenoord breed gedragen: hij past goed binnen de spelprincipes van de Rotterdammers.” De uit zijn contract lopende Smal speelde de afgelopen jaren 113 wedstrijden voor Twente, waarin hij goed was voor 4 doelpunten en 19 assists.

Begrijp jij dat Michal Sadílek in beeld is bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom zou Smal kiezen voor een plek op de bank bij Feyenoord? Hartman speelt hij er niet uit en die zie ik nog niet vertrekken..

7 maart 2024 om 10:00

Daarbij heeft Smal dit seizoen het niveau helemaal niet. Ik zie bij Twente ook liever Regeer spelen.

7 maart 2024 om 13:47

Maar heeft Twente Salah Edine niet gehaald als vervanger van Smal?

7 maart 2024 om 10:06

Hartman staat er naar verluidt heel goed op bij buitenlandse clubs, dus als ik iemand van de zomer zie vertrekken is hij het wel. Daarbij hoop ik niet dat Smal dan zijn vervanger wordt. Dat zou een enorme achteruitgang zijn.

7 maart 2024 om 12:35

Om de één of andere reden heb ik altijd het gevoel dat Hartman na de zomer nog een jaar bij Feyenoord wil blijven.

Overigens zou ik ook wel eens Lopez 3 wedstrijden op rij willen zien (liefst als het nergens meer om gaat natuurlijk 😉). Ik denk toch dat hij best wel wat in z'n mars heeft.

7 maart 2024 om 13:45

ik dus ook! Die wil nog een jaar knallen bij 'zijn club' en dan een stap maken.

7 maart 2024 om 10:08

Zou me niks verbazen dat Hartman op wat lijstjes staat en het ziet er naar uit dat hij het EK gaat spelen als linksback. Wellicht vertrek incalculeren en vervanger halen. Maar inderdaad benieuwd of Smal op het voorstel ingaat want zekerheid op een basisplaats is er (nog) niet. Idem voor Sadilek, aangezien Wieffer een goed seizoen draait en ook gevolgd wordt.

7 maart 2024 om 11:13

En als hij vertrekt hoop ik toch echt dat Lopez vol het vertrouwen krijgt. Is wat ongepolijst maar denk echt dat wanneer hij de kans krijgt hij mooie dingen kan laten zien. Smal natuurlijk ook een prima speler en 2 goede LBs kan natuurlijk geen kwaad maar denk niet dat hij de investering waard is als je al Lopez hebt.

7 maart 2024 om 13:44

Maar is Lopez niet een totaal ander type back dan Hartman en Smal? Ik zie in Lopez niet echt een wingback..

Sadilek, ik hoop alleen al voor de berichten en de soap op Voetbalzone dat Feyenoord de onderhandelingen aangaat met Twente voor een middenvelder...

7 maart 2024 om 10:25

Haha ze zijn beide eind van het seizoen Transfervrij dus de soap zal in deze wegblijven

7 maart 2024 om 10:31

Sadilek niet (van uitgaande dat Twente de optie licht)

7 maart 2024 om 10:38

Twente gaat die eenzijdige optie in het contract natuurlijk lichten.

7 maart 2024 om 11:42

Ze zouden inderdaad dom zijn als ze dat niet deden.

maar nogmaals is er nu geen interesse vanuit Feyenoord kant en word er naar gekeken zoals heel veel spelers.

7 maart 2024 om 13:04

Misschien gekke vraag maar mag Sadilek met Feyenoord praten zolang de optie niet gelicht is?

Ik weet dat je 6 maanden voor het verstrijken van het contract met clubs mag praten.
Maar is hij transfervrij totdat Twente eenzijdig verlengt of is hij gebonden aan Twente totdat de vervaldag van de optie is verstreken?

7 maart 2024 om 13:31

Dat praten met andere clubs gebeurt toch altijd wel? Al dan niet stiekem via appjes. Is nooit te controleren.

De scouting lijst bevat meer dan 300+ namen en de kans dat Sadilek dan concreet in beeld is bij Feyenoord zal wel nihil zijn, althans dat hoop ik.

Dit is toch geen nieuws? Een speler in beeld hebben betekend toch niks, zullen er nog wel 30 van zijn in de eredivisie die in beeld zijn.

Wellicht ook als optie op linksback? Ik weet dat hij bij Twente alleen nog op het middenveld speelt maar bij vertrek Geertruida zullen we een nieuwe inverted back moeten vinden, Nieuwkoop en Pedersen zijn dat niet, Read kan het misschien worden.

7 maart 2024 om 10:05

Sadilek kan toch niet op de positie van Geertruida spelen? Of bedoel je Sadilek als inverted back, en dan op rechtsback een 'normale' rechtsback, zodat in ieder geval 1 vd 2 backs inverted is

7 maart 2024 om 10:39

Dat laatste inderdaad, de rechtsbacks die we volgend jaar tot onze beschikking hebben (Read, Pedersen, Nieuwkoop, Kasanwirjo) zijn nog niet het type dat Geertruida is. Dan spiegel je als het ware de opstelling en is Sadilek de extra middenvelder in balbezit

7 maart 2024 om 12:52

Ik weet niet of we een 25-jarige middenvelder nog kunnen omtoveren tot wingback. Daarnaast is hij niet de snelste.

Ik zie Slot eerder Beelen gebruiken als doorschuivende verdediger. Dan heb je ook de extra man op het middenveld.

Smal is voor Feyenoord alleen leuk voor de breedte, omdat hij in de zomer transfervrij is. Op dit moment is het een van de mindere spelers bij Twente (waar hij vorig jaar juist excelleerde).
De interesse in Sadilek zou ik goed begrijpen want dat is absoluut een sterkhouder. Een kuitenbijter die denk ik ook erg goed zal vallen bij de Rotterdamse aanhang. Ik hoop natuurlijk dat hij bijtekent, maar ik vermoed dat hij ook wel de nodige interesse zal gaat krijgen uit het buitenland.

7 maart 2024 om 10:25

Smal voor de breedte. Deed je dat nou expres? ;-)

7 maart 2024 om 10:55

Haha, niet eens! Het is dat je me er op wijst :D

Sadilek zou de ontwikkeling van Zechiel en Milambo niet in de weg moeten staan. Mochten Timber en Wieffer vertrekken moet er nog 1 bij. Dan heb je met eventueel Stengs op 10 en Zerrouki de ervaren krachten.

Sadilek vind ik een prima versterking voor de breedte van de selectie. Maar wel duidelijk dat hij niet goed genoeg is om de basis te halen. De bank is dit seizoen al heel mager bezet en spelers als Van Den Belt hebben het gewoon niet. En met spelers die ongetwijfeld gaan vertrekken is het prima om naar zulke spelers te kijken.

7 maart 2024 om 12:42

Precies, het is geen basismateriaal; ik denk niet dat hij het beter dan Zerrouki gaat doen; en hopelijk zitten Milambo en Zechiël volgend jaar op het niveau dat ze eerste reserve kunnen zijn.

Spelers met aflopende contracten zijn altijd interessant, niet alleen voor Feyenoord.
Maar Feyenoord zou ook moeten kijken naar de trainer, hij presteert heel goed. Slot zal wel vertrekken; je moet immers het ijzer smeden als het heet is en het ijzer lijkt al wat af te koelen

7 maart 2024 om 10:33

ik quote uit alinea 1: "sadílek beschikt net als Smal over een aflopend contract in Enschede, al gaat Twente die verbintenis middels een eenzijdige optie met een seizoen verlengen."

7 maart 2024 om 16:12

Ja klopt , maar je moet wel even doordenken, want dat maakt ze niet minder interessant, immers dan loopt hun contract nog 1 jaar door. Wil Twente dan nog wat aan ze verdienen dan zal je ze moeten verkopen. De waarde is niet zo hoog, omdat hun contract slecht 1 jaar doorloopt.

7 maart 2024 om 16:39

Bij spelers met nog een 1-jarig contract heb je wel meer speling betreft de prijs. Cas1 heeft dus niet zozeer ongelijk. De kans is er dat je hem nu voor 4,5 tot 6 miljoen euro wel hebt. Met een 3-jarig contract vraagt FC Twente geheid 8 of 9 miljoen. Da's wel een aardig verschil (in relatieve zin).

Als Feyenoord Sadilek wil hebben moeten ze de jackpot betalen. Hoort met Unnerstall en Propper bij de 3 belangrijkste spelers van Twente. Hoop eigenlijk dat Twente met hem kan verlengen, maar Sadilek zelf is waarschijnlijk wel een keer uitgeleerd bij ons.

7 maart 2024 om 10:43

Afgelopen periode zou onder andere Werder interesse hebben getoond. Verder een heerlijke speler om in je team te hebben, maar verschrikkelijk om tegen je te hebben.

7 maart 2024 om 10:47

Daarom wellicht ook een van mijn favoriete speler van Twente momenteel. Spelers die altijd het randje opzoeken en er soms overheen gaan zijn toch fantastisch om naar te kijken? Als ik een team zou moeten samenstellen zou ik altijd een paar Sadileks in mijn elftal willen. Wanneer het hele team verzaakt is Sadilek vanwege die mentaliteit vaak de enige die nog een behoorlijk niveau haalt.

7 maart 2024 om 16:13

wat is de jackpot? Hin contract loopt af, kan slecht 1 jaar worden verlengd. Dit is geen jackpot, maar troostprijs

Kan me niet voorstellen dat Feyenoord Sadilek ziet als versterking voor de basis. Eén van de meest ondergewaardeerde krachten van Twente in mijn ogen, het is zo'n ongelofelijk bijtertje en is nog steeds maar 24 jaar. Toch denk ik dat Feyenoord wat hoger moet mikken om echt weer voor een kampioenschap mee te kunnen doen.

7 maart 2024 om 10:45

Het is wederom niet een voetballende Aursnes of Kokcu nee, maar omring Sadilek met goede voetballers en hij zal gewoon meedraaien op een hoger niveau dan Twente. Ben benieuwd of hij nog gaat spelen dit EK.

7 maart 2024 om 11:11

Dat had ik ook verwacht van Zerrouki eerlijk gezegd, maar die overtuigd ook totaal niet. Sadilek is nog wel een iets ander type natuurlijk, maar ik zie in hem op dit moment geen speler waarmee je even de groepsfase van de CL mee doorkomt. Hij maakt op het niveau van Twente soms al van die domme overtredingen, dat zal er echt uit moeten als hij stappen wil maken.

7 maart 2024 om 11:19

Van Zerrouki worden ook dingen verwacht die hij niet kan heb ik het idee. Sadilek moet zijn vervolgclub dan ook goed uitkiezen. Die overtredingen krijg je gratis bij zijn spel he, denk niet dat je dat er zomaar uit kan krijgen als je die krijger in hem wilt behouden.

7 maart 2024 om 12:45

Zoals een keer een progressieve pass bijvoorbeeld? Ik vind hem ook verdedigend vies tegenvallen overigens.

7 maart 2024 om 13:30

Ja daar was hij bij ons wel heel goed in. Vreemd.

7 maart 2024 om 13:48

Komt door een combinatie van factoren. De verwachtingen zijn hoog door de soap/prijs, hij kreeg al geen kans bij supporters vanaf binnenkomst en kan nooit echt ritme op doen door weinig speeltijd. Bij ons zag je een beetje hetzelfde met Eiting. Die kon veel beter, maar begint nu pas een beetje zijn draai te vinden.

7 maart 2024 om 14:01

Hij zal alleen maar meer overtredingen maken als hij het tempo niet aan kan, dat gebeurd natuurlijk wel op CL niveau. Ik zeg ook niet dat Feyenoord standaard CL speelt, want Ajax zal er ook weer aankomen en PSV is nu sowieso een stuk verder. Echter zal Feyenoord wel op zoek moeten naar spelers die dat niveau aan kunnen.

7 maart 2024 om 16:38

Mwa, bij PSV was het ook allemaal niet zo bijzonder. Nou speelde hij er wel veel als back, maar ik ben het ook wel met Redisthecolour eens. Bij Feyenoord zijn ze wel weer wat kritischer nu het weer goed gaat. Dat moet ook als je stappen wilt blijven zetten. Ik denk ook wel dat Feyenoord hoger zal moeten mikken. Dat neemt niet weg dat ik blij ben dat we Sadilek destijds overnamen van PSV.

Waarom breng je dit naar buiten als een fan site. Is echt een niets zeggend bericht. Sadilek zou best op een lijst kunnen staan, maar daar staan nog 100 andere namen op. Ga je die ook voor stuk naar buiten brengen.

7 maart 2024 om 10:42

Ja klopt ja. Daarbij staat Sadilek waarschijnlijk bij 20 clubs op een lijstje. Logisch, als een van de betere spelers van de nummer 3 van de Eredivisie.

7 maart 2024 om 10:59

En waarom maak je van een reactie op een fansite er een nieuwsbericht van als Voetbalzone?
Is het nu al komkommertijd?

7 maart 2024 om 11:13

De site zelf zegt juist dat er niets concreets is, maar dat ie wel "in beeld is". Betekent dus eigenlijk gewoon niets. Kan me ook niet voorstellen dat het wel concreet wordt.

Een heel artikel wenden aan een reactie van 4 woorden op 1908.nl. Van niets iets maken is ook een gelukt vandaag.

Wat moet je nou weer met jongens als Smal en Sadilek. Dit zijn 2 leuke spelers voor een subtopper als FC Twente. Als je als Feyenoord zijnde structureel om de prijzen wilt spelen en je selectie op redelijke CL niveau wilt hebben zullen dit absoluut geen versterkingen zijn.

Smal is absoluut niet beter als Lopez in mijn ogen en Sadilek zal nooit en te nummer de ontwikkeling van een Zechiel in de weg mogen staan.

7 maart 2024 om 16:36

Nou ja, Feyenoord heeft nog niet de luxe om even 40 miljoen euro voor 3 spelers neer te tellen. Ze zijn goed op weg, maar dat heeft nog even nodig vanwege het verleden. Dan zit je wel in de categorie 5-8 miljoen. Spelers in de Eredivisie (en dan met name in de subtop) zijn dan makkelijker te scouten omdat je ze wekelijks kunt bekijken.

Ik vind het vooral onlogisch. Nou kan Smal wel een goedkope back-up zijn, maar Feyenoord heeft met Wieffer en Zerrouki al twee controleurs. Daarbij kunnen de andere middenvelders daar ook spelen. Met Sadilek heb je te veel van hetzelfde. Overigens vraag ik me ook wel af of Sadilek het vereiste niveau heeft voor CL-voetbal. Ik snap jouw pessimisme dus wel.

Zou Feyenoord ook belangstelling hebben in Unnerstal, Propper, Brenet, Steijn enzv. Het spelletje, wat meerdere topclubs in Nederland hanteren is begonnen. Wanneer ze de hete adem van een andere club in hun nek voelen, gaan ze namen roepen van spelers van de betreffende club om zo de spelers af te leiden van hun prestaties. Smal mogen ze trouwens meteen wel ophalen, die zijn we liever kwijt dan rijk in Enschede.

7 maart 2024 om 12:47

Nou, die adem van Twente moet wel heel heet zijn, wil Feyenoord hem vanaf die afstand kunnen voelen. Bovendien staat er "niets concreets", dus snap niet waar je je zo druk om maakt.

7 maart 2024 om 14:59

6 punten verschil met 10 wedstrijden te gaan kun je echt wel hete adem noemen.
2 uitglijders voor Feyenoord, en Twente zou er naast kunnen staan.

7 maart 2024 om 12:56

Wat is dit nou weer voor een bizarre calimero reactie?
Sadilek is basisspeler bij een subtopper in de ED, dan is het niet gek dat de topclubs naar hem kijken.
Waar je die complottheorieën vandaan haalt, is me echt een raadsel. Alsof Feyenoord spelers gaat afleiden omdat we bang zijn voor Twente.

7 maart 2024 om 15:03

Wat is dit nou weer voor denigrerende reactie? Twente staat 3e, maar 6 punten achter Feyenoord.

Dit is een herhaling van zetten van vorig seizoen toen Feyenoord zo'n beet 6 weken in de zomertransferperiode en 4 weken in de winter heeft zitten stoken bij Twente door Zerrouki de kop gek te maken. Ondanks dat gedoe is Twente toch 5e geworden, en nu zonder Zerrouki staan we zelfs 3e.

7 maart 2024 om 16:32

Zo denigrerend is hij toch niet? Hij heeft eigenlijk wel een punt. Smal vertrekt sowieso en spelers van FC Twente zijn ook te duur om als Feyenoord zijnde te zeggen: "laten we FC Twente eens verzwakken." Dat is nou niet bepaald waarschijnlijk.

Spelers van FC Twente zijn nou eenmaal wat makkelijker te scouten omdat je in dezelfde competitie speelt en omdat FC Twente de laatste jaren maar 1 of 2 plaatsen onder Feyenoord eindigt. Dat geeft je dan een bepaalde indicatie van wat de speler kan en of hij de overstap makkelijker kan maken.

Smal zie ik nog wel naar Feyenoord verkassen. Hij is transfervrij en Feyenoord speelt wederom CL-voetbal. Een betere club gaat Smal denk ik ook niet krijgen waar hij nog minuten kan maken. Hartman gaat hij er echter niet uitspelen. Smal is eigenlijk gewoon een aanvaller die als back geposteerd staat. Wat voor hem spreekt, is dat hij ook een goede trap en voorzet heeft.

Sadilek lijkt me wel erg sterk. Feyenoord heeft met Zerrouki en Wieffer al twee controlerende middenvelders, terwijl Timber en Van Den Belt daar eventueel ook zouden kunnen spelen. Het lijkt mij dat Feyenoord meer gebaat is bij een middenvelder die verderop in het veld van waarde kan zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren