Harde woorden van Klopp gepareerd: ‘Mensen kunnen klagen wat ze willen’

Vrijdag, 20 maart 2020 om 08:04Chris Meijer • Laatste update: 08:29

Titelverdediger Liverpool werd in de achtste finale van de Champions League geëlimineerd door Atlético Madrid, dat in eigen stadion met 1-0 wist te winnen en de return uiteindelijk met een 2-3 zege na verlenging over de streep trok. Jürgen Klopp was na afloop niet te spreken over de speelstijl van los Colchoneros en zei dat de ploeg van trainer Diego Simeone ook ‘behoorlijk’ voetbal kon spelen met ‘zulke getalenteerde spelers’. Kieran Trippier kan zich niet vinden in de woorden van de Duitse manager van Liverpool.

“De perceptie van mensen is dat we een verdedigende ploeg zijn, maar ik denk dat dit vooral komt door de manier hoe we tegen Liverpool speelden. Als we tegen hen dezelfde speelstijl hanteren, gaan we met een 6-0 nederlaag van het veld. Ik weet niet wat mensen verwachten. Je ziet analytici klagen dat we verdedigden, maar hadden ze echt verwacht dat we daar aanvallend voetbal gingen spelen? Vooral als je bedenkt hoe Liverpool op dit moment speelt”, verklaart Trippier in gesprek met de Daily Mirror.

'Slechte verliezer' Klopp: 'Begrijp niet waarom Atlético zo speelt'

“Je moet daarheen gaan met een plan en dat hebben we gedaan. We moesten verdedigen, dat was het belangrijkste om uiteindelijk te winnen”, zegt de 29-jarige Engelse vleugelverdediger van Atlético. Het was de bedoeling om terug te zakken, zodat Liverpool moe zou worden van het drukzetten. “We wisten dat ze zichzelf zouden opblazen, door de druk en energie die ze in de wedstrijd legden. Daardoor was het logisch dat ze op gegeven moment uitgeraasd zouden zijn. Het heeft ons honderd minuten gekost, maar we wonnen met 2-3. Mensen kunnen klagen wat ze willen, maar wij dachten dat dit nodig was voor dit type wedstrijd.”

“Ik ben al wat ouder, dus ik maak me er niet druk om. Liverpool heeft zijn kansen niet afgemaakt in beide wedstrijden, waardoor wij hen verslagen hebben. Het heeft gewerkt”, stelt Trippier, die afgelopen zomer de overstap van Tottenham Hotspur naar Atlético Madrid maakte en dit seizoen voorlopig 26 keer in actie kwam. De verdediger vergelijkt de publieke opinie over het spel van Atlético met die over zijn oude club Burnley. “Mensen klaagden ook over het spel, maar ze haalden resultaten en daar draait het in het voetbal om. Burnley kan zich in de Premier League normaal gesproken niet meten met Liverpool, Manchester City of Chelsea. Ze hebben een specifieke manier van spelen en het werkt, want het houdt ze voorlopig in de Premier League.”


Poll

Ben jij het met Kieran Trippier eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door bossie)

Nou Trippier, jullie zijn ook een verdedigende ploeg. Dat komt echt niet alleen door de manier waarop jullie tegen Liverpool speelden. In La Liga komen jullie ook meteen in de problemen als je moet aanvallen en het spel moet maken. Vandaar ook dat Atletico pas 31 doelpunten gemaakt heeft. Heel matig is dat voor 1 van de grootste clubs van Spanje en de kwaliteit die daar rondloopt. Het is ook niet zo dat de voorhoede spelers elke wedstrijd kans op kans missen, waardoor je tot zo weinig treffers komt. Atletico heeft gewoon heel veel moeite op voetballend tot kansen te komen. Allemaal patronen die passen bij een verdedigende ploeg, want men krijgt al jaren naar verhouding weinig tegentreffers. Ook een niet te onderschatten kwaliteit overigens.

20 maart 2020 om 09:17

Je moet als ploeg naar je mogelijkheden spelen. Hoewel m.i. Liverpool het resultaat meer verdiende en ik het Liverpool ook veel meer gunde, kan ik toch respect opbrengen voor de mentaliteit, het collectief en de overlevingsdrang die Atletico op de mat legde. Gezever over wel of niet verdedigend; met dat soort hokjesdenken kan ik niet zo veel.

20 maart 2020 om 09:45

Mijn probleem zit hem ook niet in het feit dat Atletico tegen Liverpool naar hun mogelijkheden heeft gespeeld. Die manier van spelen was hun enige kans om door te gaan. Dan is het knap dat ze hem op basis van mentaliteit pakken. Hulde daarvoor. Echter moet een Trippier niet doen alsof het type spel dat ze tegen Liverpool gespeeld hebben enkel op deze wedstrijd van toepassing is. Daarvoor spelen ze dit type spel wel erg vaak. Met die wetenschap snap ik dat mensen ze een verdedigende ploeg noemen.

20 maart 2020 om 10:04

Ik denk dat wij het wel eens zijn. Dat ze een verdedigende ploeg zijn is een (min of meer objectieve) vaststelling. Ik verbind daar geen oordeel of emotie aan.

20 maart 2020 om 11:56

Hokjesdenken? Het is toch ook gewoon verdedigend hoe ze spelen? Of mag dat dan politiek correct niet meer benoemd worden? Ik verbind daar wel een oordeel aan; nl. ruk en vervuiling van het spel. Dan zwijg ik nog maar over het theater maken.

20 maart 2020 om 09:55

Ja en nee. Atletico staat inderdaad bekend om hun mogelijkheid om vanuit een defensieve organisatie te spelen. Echter, dat ze maar 31 goals hebben gemaakt ligt natuurlijk niet aan de manier van spelen. In La Liga hebben ze gemiddeld 12.1 schoten per wedstrijd, waar Liverpool in BPL 15.6 schoten per wedstrijd hebben. Zo'n groot verschil is dat niet. Ook qua balbezit valt het mee en totaal niet zoals men denkt. Gemiddeld balbezit: Atleti 48.6 - L'pool 59%. Iets meer dan 10% meer balbezit gemiddeld. Dat valt wel mee als je het vergelijkt met de kwaliteiten van beide clubs. Je zou een groter verschil verwachten. 'verdedigend' gezien (verdedigend tussen haakjes, omdat dit ook aanvallende tackles betreft) : Atleti 16.9 tackles per wedstrijd - L'pool 14.9 tackles/ Ook dat verschil is echt te verwaarlozen. Dat L'pool 2x zoveel goals heeft, ligt dus niet aan het feit dat ze 2x zoveel op goal schieten, maar ze scoren gewoon makkelijker. Dat kan ook niet anders met spelers als Mane, Salah en Firmino in je aanval die al enkele jaren een geweldig trio blijken te zijn. Atletico met een uitgerangeerde Costa, Morata die niet altijd speelt en een Felix die nog moet wennen in Spanje en ze niet op elkaar ingespeeld zijn is dat niet zo gek.

20 maart 2020 om 11:00

Ik vind 10% verschil in balbezit juist erg veel. We hebben het over 2 topploegen in hun land. Liverpool natuurlijk wel iets sterker/dominanter dan Atletico, dus vanzelfsprekend kun je enig verschil verwachten. Echter als topclub heeft Atletico gemiddeld genomen minder balbezit dan de tegenstander. Dat is voor mij een serieus signaal dat we met een meer verdedigende ploeg te maken hebben. Atletico speelt immers over het algemeen tegen ploegen die minder kwaliteit dan zijzelf hebben. Dan hoor je gemiddeld genomen meer balbezit te hebben als je geen verdedigende ploeg bent. Het aantal schoten zegt mij niet zoveel, omdat het niks zegt over kwaliteit. Als je telkens vanuit de 2e lijn ballen in de 2e ring zou knallen heb je meer schoten dan een ploeg die blijft door combineren. Het gaat mij er niet om dat Liverpool 2x zo veel goals maakt. Het gaat mij erom dat 11 ploegen in La Liga meer doelpunten maken dan topclub Atletico. Veel van deze clubs hebben voorin echt geen beter materiaal lopen dan Atletico.

20 maart 2020 om 11:35

Master D. Je hebt gelijk in het feit dat Atletico geen super aanvallende ploeg is, alleen je cijfers kloppen niet en vind eigenlijk ook niet dat ze zo verdedigend zijn als jij doet overkomen. Dat ze gemiddeld genomen minder balbezit hebben dan de tegenstander is absoluut niet juist. Dat ze onder de 50 balbezit hebben, komt door de wedstrijden tegen Barca, Valencia (uit) en Real (34, 36 en 34 balbezit) Over het algemeen hebben ze juist meer balbezit dan de tegenstander. Dat van die schoten is natuurlijk een statistiek waarin er ook vanuit de tweede lijn geschoten kan worden. Dat klopt. Maar Barcelona heeft 12.7 schoten per wedstrijd, waar Atleti dus 12.1 schoten per wedstrijd heeft, maar Barcelona heeft wel 65 goals en Atleti maar 31. Barcelona heeft daartegen weer 62 balbezit maar creeert niks. Dus het 1 sluit het ander niet uit. Maar Atleti speelt niet verdedigend. Alleen tegen wie zij denken waartegen dat moet, Valencia, Liverpool, Real. Echt hoor, kijk maar eens wedstrijden van ze.

20 maart 2020 om 11:46

Doet me een beetje denken aan Ajax tegen Getafe en hoe ze bij Ajax klaagden achteraf. Waarom moeten die “ aanvallende” clubs altijd klagen en drama maken als ze verliezen? Wanneer ze winnen zijn ze snel met schouderklopjes maar als ze verliezen ... Zo hypocriet hoe die Klopp telkens doet.

Trieppier slaat de spijker op zijn kop. Volkomen mee eens.Je moet als team spelen naar je mogelijkheden, spelen om te winnen. En doet atletico tegen een zwaar aanvallend ingesteld team als Liverpool met snelle aanvallers die zelfs ook in goede doen zijn, wordt je gewoon afgeslacht als je ook gaat aanvallen. Voor het publiek een vermakelijke wedstrijd. Maar voor de beleidsbepalers,niet.Jürgen klopp is 1 van de beste coach ter wereld, maar is zelf een hele slechte verliezer. Zo jammer dit.

20 maart 2020 om 09:11

Trippier doet alsof ze alleen tegen Liverpool verdedigend hebben gespeeld. Dat is pure onzin. Als ze tegen Atalanta, Chelsea, Napoli of Leipzig hadden gespeeld, hadden ze ook de nadruk op het verdedigende aspect gelegd. Daar ligt namelijk hun kracht. Daar is niet direct iets mis mee en ik geef ze groot gelijk om tegen Liverpool zo aan te treden als ze gedaan hebben. Echter roep niet dat ze die reputatie van een verdedigende ploeg vooral hebben dankzij die 2 wedstrijden tegen Liverpool. Meneer Simeone laat zijn ploeg al jaren op een vergelijkbare manier spelen, ook tegen ploegen die niet zo sterk als Liverpool zijn.

20 maart 2020 om 09:15

Allemaal leuk en aardig. Maar ze benaderen elke wedstrijd zo en spelen elke wedstrijd op deze manier. Dit is hun plan niet alleen tegen Liverpool. Als je kijkt naar de spelers die ze in huis hebben zouden ze gewoon goed en verzorgd voetbal kunnen spelen.

Ondanks dat ik zelf een fan van Liverpool ben moet ik Trippier hier wel gelijk geven, Klopp moet niet zo'n slechte verliezer zijn. Het is net als Getafe die Ajax verslaat, je kunt de stijl weerzinwekkend vinden, maar als ze er mee winnen dan hebben zij wel gelijk. Als je dan vindt dat je zo veel beter bent als team dan moet je daar mee om kunnen gaan en toch kunnen winnen. Dat heeft Liverpool nu niet gedaan en dus is Atletico terecht door. helaas..

20 maart 2020 om 09:08

Ben het deels met je eens. Liverpool vond ik op anfield daadwerkelijk de beter was en als ze een beetje scherp waren voor het doel waren ze ook door geweest. Alleen waren ze veel te slordig. Maar je noemt nu het voorbeeld van getafe en Ajax. Maar hoe lelijk getafe ook speelden ze waren wel over 2 wedstrijd de betere. En bij Atletico was juist niet de betere over 2 wedstrijden, desondanks is de prestatie heel knap om 2 keer te winnen.

20 maart 2020 om 09:59

Ja maar de betere wint niet altijd en dat is maar goed ook anders wordt alles voorspelbaar , Liverpool heeft niet van Atletico verloren van van zichzelf door al die kansen te missen .

20 maart 2020 om 10:08

Ja dat probeer ik ook te zeggen. Ze waren op anfield zeker beter alleen veel te slordig en misten veel te veel kansen.

Ik ben het met hem eens. Iedereen weet dat Liverpool thuis ging aanvallen en Atletico een pak slaag ging geven. Ze gaan nooit voor een aanval gaan tegen Liverpool dat is gewoon moord. Je mag zeggen wat jr wilt over Atletico sert dit seizoen gaat het niet goed in la liga. Maar ze hebben wel de oppermachtige Liverpool verslagen op hun veld eh. Atletico is de te vermijden ploeg. Ze kunnen iedereen verslaan met hun tactiek

Ik was zelf onlangs bij Real Madrid - Atletico. Daar speelde Atleti het zelfde spelletje. Alleen lukte het Real uiteindelijk via Benzema 1-0 te maken en kwam Atleti niet meer terug. Sterker, ze wisten niet eens meer aan een fatsoenlijke kans te komen. Ik zag ze ook live bij Bayer Leverkusen en daar was het niet anders. Zwaar achterover leunen en hopen een keer een kans te verzilveren Klopp heeft ook in zoverre gelijk dat die ploeg veel negatiever voetbalt dan het op grond van haar kwaliteiten zou hoeven doen. Maar goed, dat is dan wat Simeone met die ploeg doet.

Als je 2 wedstrijden wint ben je terecht een ronde verder. Maar dat Liverpool zichzelf zou opblazen is niet waar,niets van verslapping gezien en komen nb 2-0 voor in verlenging. Dit is het spel dat Atletico nou eenmaal speelt,op zich niks mis mee.

20 maart 2020 om 13:40

En uiteindelijk scoort Atletico 3x dus ja er was wel sprake van verslapping.

@wqsmilan Ik moet bijna wel aannemen dat je de wedstrijd Liverpool - Atletico niet hebt gezien. Anders zou je dit niet zeggen. Liverpool kwam inde 94e minutt op de zo gewenste 2-0 voorsprong. Helaas deed doelman vervolgens de 2-1 cadeau aan Atletico middels een volkomen mislukte trap. Daardoor moest Liverpool weer in de aanval, en hoe dichter het tegen de 120e minuut ging lopen hoe meer risico Liverpool moest nemen. De 2e en3e goal van Atletico vielen vlak voor tijd en als gevolg van het risicovolle spel dat Liverpool in die laatste minuten moest spelen. Met verslapping had het dus niks te maken, maar met risico nemen.

Natuurlijk is Atleti defensief. Is het leuk om naar te kijken? Dat hangt van persoon tot persoon af. Ik persoonlijk kan wel geniet van een defensief team, al vind ik dat Atleti teveel schopt en de wedstrijd dood maakt om er echt van te genieten, maar wederom, er zijn genoeg mensen die dat wel kunnen apprecieren. Hoe dan ook heeft elk team het recht om te spelen zoals ze zelf willen. Het is nu eenmaal een resultaten gerichte business. Atleti haalt op deze manier uitstekende resultaten. Ze hebben in de voorbije jaren 2x de cl finale gehaald, in vergelijking met offensieve teams als psg (0), Liverpool (1), City (0) of Barca (0) is dat niet slecht dus het werkt duidelijk wel.

Je weet dat Atletico verdedigend speelt ,dit doen ze altijd zo. Als je dan verliest moet je niet naar je tegenstander wijzen, maar naar je zelf kijken waarom je verloor. De hand in eigen boezem steken had Klopp gesierd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3420
4.Sevilla337
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Á. CorreaAanvaller162
João FélixAanvaller155
J. OblakKeeper160
L. SuárezAanvaller139
L. TorreiraMiddenvelder71
FelipeVerdediger140
J. GiménezVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

2 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 januari
De overbodig geraakte Junior Firpo is op de radar verschenen van zowel AC Milan als West Ham United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren