Uitblinkende Maher over Ajax: ‘Je ziet dat het vertrouwen heel dun is bij hen’

Donderdag, 5 maart 2020 om 10:19Justus Dingemanse • Laatste update: 10:18

FC Utrecht veroverde onder toeziend oog van het thuispubliek een plaats in de finale van de KNVB Beker door Ajax met 2-0 te verslaan. Sander van de Streek werkte uit een vrije trap de eerste goal binnen en Simon Gustafson verdubbelde in de tweede helft de score vanaf elf meter. Een van de beste spelers op het veld was Adam Maher die met passjes strooide alsof het een lieve lust was. Na afloop verscheen hij voor de camera van Voetbalzone bij verslaggever Justus Dingemanse.

Bekijk de video hieronder of blijf op de hoogte en abonneer op ons YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.

Poll

Denk je dat FC Utrecht de KNVB Beker wint?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door voetballer 2)

Ongelooflijk hoe het spel van Ajax achteruit is gegaan. Komt het door vertrouwen, pech, blessures, vorm dip.... las net zelfs dat t kwam door het Curaçao logo..... Het is iig weinig soeps de laatste tijd. Hoe dit veranderd gaat worden??? Ik heb echt geen idee. Kaarsje branden werkt misschien?!

5 maart 2020 om 01:09

Om te beginnen eens een aantal meter naar achter gaan, compact spelen, backs minder hoog laten staan en meer vanuit de omschakeling te spelen.

5 maart 2020 om 01:37

Dan krijg je gewoon dode 0-0 wedstrijden. Verwacht niet van teams dat ze tegen Ajax op de aanval gaan waardoor Ajax kan counteren. Naast psv Feyenoord en az natuurlijk

5 maart 2020 om 07:34

En wat is het probleem? Ajax wil toch resultaten? Nu is het ook geen mooi voetbal en verliezen ze kansloos

5 maart 2020 om 11:14

@ Burdym Mee eens, op dit moment is resultaat belangrijker dan schoonheid. Overigens denk ik dat het voor het zelfvertrouwen van spelers ook beter werkt in de huidige situatie door resultaten te behalen door het simpel te houden. Hoe Ajax de aankomende wedstrijden wint boeit me niet, als we ze maar winnend over de lijn trekken.

5 maart 2020 om 13:26

Nee hoor, dat is het mooie aan de Nederlandse competitie. Teams blijven toch aanvallen waar het kan. PSV heeft daar de laatste jaren vaak genoeg van geprofiteerd.ik bedoel ook niet dat Ajax moet spelen zoals een Utrecht gister, maar zeker bij balverlies sneller moet inzakken.

5 maart 2020 om 18:25

Chefvoetbal. Het is alleen jammer dat b.v een club als Utrecht zich alleen maar kan oppeppen en motiveren tegen een ploeg als Ajax. Voor de rest maken ze er ook niks van. Het is gewoon je eigen supporters bedonderen terwijl je zeer goed betaald wordt

5 maart 2020 om 18:42

T is dan ook het grotere Ajax waartegen ze voetballen. Als dat niet motiveert weet ik t ook niet meer. Wat is daar vreemd aan? Ajax zal ook gemotiveerder zijn tegen real Madrid dan tegen Volendam.Maar over Utrecht: Ze wonnen ook zeer gemotiveerd dik van psv

6 maart 2020 om 10:33

ahaha hou toch eens op met die slappe excuusjes. iedereen die van ajax wint, kan zich alleen maar opladen tegen ajax. kijk even de uitslagen van fcu zal ik zeggen

5 maart 2020 om 10:55

Het team en de club worden van binnenuit helemaal ontwricht door De Telegraaf en het management van Donny die overal binnen Ajax hun mannetjes hebben en mensen tegen elkaar opzetten en uitspelen. Niemand vertrouwt elkaar meer en de spelers ook niet. Donny wordt nooit gewisseld, hoe slecht hij ook speelt. Hetzelfde geldt voor Tadic die ook bij het management van Donny zit. Het zijn altijd Ziyech en Promes. En die zijn wel klaar met dit idiote spel. Ten Hag had nooit moeten meebewegen met De Telegraaf maar zn eigen zuivere koers moeten blijven volgen. Dom dom dom. Nu kan het spel beginnen om Frank de Boer terug te halen naar Ajax. Want dat is wat ze uiteindelijk willen. Maar ze willen ook van Overmars af want ook die handelt te onafhankelijk en weigert in de pas te lopen. Dat wordt nog wel een klus. De enige die dit kunnen keren is het bestuur maar wat is de rol van Blind? Wat is de rol van Van der Sar ten opzichte van De Telegraaf? Waarom zet Ajax die Guido Albers niet buiten de deur? Die maakt bewust alles kapot wat Eric ten Hag heeft opgebouwd. Frank de Boer moet namelijk kosten wat het kost terug. Tadic, Donny, Heitinga, Richard Witsche en Sjaak Swart zijn daarbij zijn belangrijkste instrumenten om de boel van binnenuit te ontwrichten en De Telegraaf doet dat van buiten. Foute jongens en een hele foute zaakwaarnemer. Hebben helemaal niet het club belang voor ogen maar macht en geld. Dat ze de club kapot maken in hun honger naar macht en geld maakt ze helemaal niks uit. Echt heel treurig.

Je ziet dat slecht werk daar beloond word bedoel je en daarom word er niet beter gespeeld. Die ten hah moet verdomme eens de ballen hebben om de drie grootverdieners op de bank te zetten. Tadic voorop samen met blind en Ziyech. Worden constant beloond voor hun slechte optredens door ze op te blijven stellen. En ten hag in die interview na AZ dat hij Ziyech normaal niet zou wisselen terwijl die super slecht speelt. Kom op man het is geen Messi die bepaald of die wel of niet gewisseld mag worden. Wisselen die handel wie niet luisterd moet voelen!

5 maart 2020 om 01:11

dat kan je wel doen maar wie op de bank is gelijkwaardig aan deze spelers? het probleem dat Ajax minder draait als vorig seizoen is juist omdat de bankzitters te weinig kwaliteit hebben om speler van de eerste elf te vervangen is dit seizoen wel gebleken

5 maart 2020 om 01:36

Zolang je maar een statement maakt. Misschien verlies je met de wissels misschien niet. Ajax heeft gewoon een groot motivatie probleem is duidelijk te zien. Ze even op de bank houden zal ze wel leren. Anders blijf je maar in een vicieuze cirkel circuleren

5 maart 2020 om 07:38

ETH kiest de weg van de minste weerstand en de zgn. vedetten zijn de baas. Gisteren werd Schuurs geslachtofferd terwijl Blind na het verlies mocht blijven staan. Ekkelenkamp werd als eerste gewisseld terwijl de rest vd middenvelders ook erg slecht waren. Ziyech durft hij sinds zondag helemaal niet meer te wisselen want dan wordt hij boos. En Tadic heeft onbeperkt krediet.

Ff voor een paar ton naar Qatar. ( karma deze staatjes links laten liggen , foute boel ) Maar ach als de Ajax spelers donderdag ochtend naar hun digitale bank rekening kijken , denken ze volgende x beter. OF TOCH NIET ?

Met de terugkeer van Ziyech en Promes zou alles weer goedkomen. Dat hebben we gezien inmiddels. Er is meer aan de hand in deze groep lijkt me.

5 maart 2020 om 15:16

Ik vind dat ook rustgevend om te zien. Alles weer op de rit. Leuk voor Maher dit. Als spelers zou eens niet altijd de waanideeën hebben dat ze naar de top van Europa hoeven, zouden ze een stuk langer goed presteren in de ED.

Ik was in het stadion en was zeer verrast door spel Maher, hij was fel, goede tackle mooie pasjes en heel veel werk verricht. Hij was gisteren zeker de beste op het veld

Los van alles: Maher speelde erg goed. Ik vind hem overigens zelfs als Utrecht minder speelt vaak positief er uit springen. Ik vraag me af of Ajax hem niet binnen moet halen om min of meer in de Schöne rol te spelen. Dat speelt hij nu bij Utrecht ook en deed hij bij AZ eveneens. Heeft ie prima onder de knie. Het zou me niet verbazen als hij in Ajax nog beter tot z'n recht komt. Het baltempo zal hij denk ik vrij snel aan kunnen.

5 maart 2020 om 10:46

@23vdv23 "meer in de Schöne rol te spelen." dit riep ik vorig jaar ook al. Hij was gratis op te halen en had zeker waarde kunnen hebben. Zo zonde!

5 maart 2020 om 11:33

Lekker in Utrecht laten, opportunisme ten top dit. Labyad alweer vergeten?

5 maart 2020 om 17:20

Typisch weer dat hij na een paar goede wedstrijden in een x weer goed genoeg geacht wordt voor Ajax, dit terwijl die duidelijk heeft laten zien bij psv het niveau van de top niet aan te kunnen.

5 maart 2020 om 13:29

Behoorlijk opportunistisch dit. Ik kan me nog goed herinneren dat Utrecht en het huidige middenveld werd uitgekotst door de aanhang de afgelopen weken. Utrecht is echt geen wonderploeg en het zal me niets verbazen als ze komend weekend weer tegen puntverlies aanlopen. Net zoals ik denk dat AZ ook weer kwetsbaar zal blijken wanneer ze zelf het spel moeten maken.

Wat een verschil in strijd van FC Utrecht gisteren t.o.v. de wedstrijden tegen ons afgelopen zondag. Alsof je twee totaal verschillende ploegen hebt zien voetballen. Ajax heeft een gigantisch probleem. Tegenstanders zetten niet meer de deur open voor Ajax, en hebben een manier gevonden waarop Ajax heel kwetsbaar wordt. Het is gewoon amateuristisch als je ziet hoe Ten Hag deze wedstrijd aangepakt heeft. Ene Einstein zei ooit: the definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results. De tegenstander van Ajax geeft letterlijk aan wat het strijdplan is om Ajax te bestrijden, namelijk AZ kopiëren, en toch trap je er weer in en ga je kansloos de bietenbrug op. In plaats van te zeggen dat je tactisch gefaald hebt en dat je het anders gaat neerzetten om verassend voor de dag te komen, roept Ten Hag dat het positiespel goed was etc. maar dat een vrije trap en een penalty ze de das om doen. Dat vind ik erg slap.

5 maart 2020 om 13:32

Het is inmiddels wel bekend dat Utrecht altijd iets extra's kan tegen Ajax om het vervolgens weer te verkloten tegen kleine ploegen.ik vind het ook een beetje overdreven dat iedereen nu spreekt over een magisch tactisch plan dat is gevonden om Ajax te bestrijden. Ploegen spelen al jaren zo tegen Ajax, terugtrekken en loeren op de counter daar is niets nieuws aan. Het ligt puur aan de vorm van Ajax zelf, het tactisch plan (backs staan veel te hoog) en een algemeen gebrek aan cohesie dat het ''magische'' strijdplan nu een aantal keer werkt.

5 maart 2020 om 13:50

Ben het er deels mee eens. Denk wel dat een belangrijk verschil is of je de wedstrijd ingaat om te winnen en Ajax in de omschakeling vol aan te pakken t.o.v. het veld oplopen in de hoop dat je zo lang mogelijk de 0 kan houden en niet weggespeeld word.

Maher. Eens. De uitblinker gisteren. Wat een motor was hij. Heeft keihard gewerkt en dook overal op.

De uitschakeling CL is zo'n knak geweest voor het moraal. Ze zijn het helemaal kwijt en ik zie ze de vorm niet meer terugvinden dit seizoen. Heel apart, dat enorme niveauverschil.

5 maart 2020 om 13:30

Beste Arie,Je bent gewoon exemplarisch voor het gros van de aja(x)cieden over de verwondering en het onbegrip van de huidige vorm van je club die al maanden duurt.En dat heeft te maken met kortzichtigheid. De reden waarom is in feite simpel. Gewoon gebrek aan kwaliteit en navelstaarderij op een kortstondige opleving van zowel een aantal individuele spelers als het tram in totaliteit.Maar eens zal het praktisch realisme wel terugkeren (hoop ik voor jullie).Knak en moraal.. hoe verzin je het.

5 maart 2020 om 13:34

Ik vind een periode van anderhalf jaar geen kortstondige opleving. Waarom is de huidige periode in jouw logica geen kortstondige depressie dan?

5 maart 2020 om 16:30

Wat valt hier nu zo moeilijk san te snappen? Er is geen sprake vam een depressie (?) of recessie omdat ajax weer teruggevallen is op het gebruikelijke niveau wat we heel deze eeuw al kennen. Blijf vooral nagenieten wat eens een ver boven zichzelf uitstijgende periode van 1 jaar is geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller338
M. MahiAanvaller227
M. SyllaAanvaller200
M. MallahiAanvaller00
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina FC Utrecht.

356 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren