‘Supergoede passer’ worstelt bij PSV: ‘Hij zal Hirving Lozano ook missen’

Zaterdag, 15 februari 2020 om 07:12Robin Bruggeman • Laatste update: 07:43

PSV had met spelers als Andrés Guardado, Héctor Moreno en Hirving Lozano in de afgelopen jaren verschillende succesvolle Mexicanen in de gelederen. Érick Gutiérrez leek de volgende in dat rijtje te worden, nadat hij anderhalf jaar geleden zijn debuut tegen ADO Den Haag opluisterde met een knappe assist op Lozano en een fraai doelpunt. De middenvelder is er sindsdien echter nooit in geslaagd om een vaste basisplaats te veroveren, zo constateert ook Wout Westerhof.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Érick Gutiérrez in de toekomst nog uit zal groeien tot basisspeler bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door pietfriet01)

Begrijp persoonlijk weinig van het feit dat Gutierrez niet structureel word opgesteld. Die jongen kan zo veel voetbal brengen in een de ploeg. En juist daarmee bal bezit creeeren. Wat inherent weer gelijk rust betekent.

15 februari 2020 om 08:19

Voetbal is zoveel meer dan af en toe een leuke pass, zeker als middenvelder. Duelkracht , loopvermogen, tactisch inzicht, felheid , winnaarsmentaliteit op al deze onderdelen scoort deze jongen zwaar onder de maat. Geldt helaas ook voor Rosario, Hendrix en zelfs Ihatarren trouwens, dat is dan ook het probleem van het huidige PSV.

15 februari 2020 om 08:59

@baradona "voetbal is zoveel meer da af en toe een leuke pass. Duelkracht, loopvermogen, tactisch inzicht, felheid, wannaarsmentaliteit en op deze onderdelen scoort deze jongen zwaar onder maat. Geldt helaas ook voor Rosario, Hendrix en zelfs Ihattara trouwens" Aldus fanboy van Noa Lang. De speler die werkelijk ook zwaar slecht scoort op deze onderdelen....En dan nog Ihattaran vermelden die op zijn 17e al fysiek heel sterk is, juist liet zien tactisch inzicht te hebben. Ongelooflijk man! Dit is dan ook het probleem van het huidige voetbalzone, waar mensen zomaar onzin kunnen plaatsen.

15 februari 2020 om 10:27

Ik ben echt wel enorm gecharmeerd van Ihattaren maar echt loopvermogen, en felheid zitten niet echt in zijn spel opgesloten. Daarnaast laat hij tactisch bij balverlies ook regelmatig iemand uit zijn rug weglopen. Maar zoals gezegd hij is nog hartstikke jong , aan de andere kant als je speelt word je beoordeeld zo simpel is het.

15 februari 2020 om 11:43

@baradona Je bent kritisch op Ihattaran die 17 jaar was tot deze week. Speelt in een dramatische elftal en toch bewijst hij nationaal en ook Europees dat hij meekan, terwijl de rest om hem heen zijn koekebakkers zijn. Is in beeld om international te worden. En je komt met verbeter punten terwijl jouw golden boy Lang stuk ouder is (20), speelde in een elftal met goede tot zeer goede spelers, zakt op alle punten die jij benoemt en komt qua potentie, talent totaal niet in de buurt van Ihattaran. Transfermarkt schat Lang ook maar op 3 miljoen. Ihattaran op veelvoud. Ik vind gewoon bijzonder dqt je in je 1e post Ihattaran benoemt als zwaar onder de maat. Heel bijzonder.

15 februari 2020 om 16:59

ik vond Noa Lang helemaal niet zo slecht bij Ajax. iig niet zo slecht als een Babel, Veltman, Alvarez of Marin die nog veel minder indruk op mij maken. Dest en Mazraoui heb ik overigens ook genoeg mindere wedstrijden zien spelen dit seizoen

15 februari 2020 om 08:47

Als er iets is wat Guti niet creëerde in de wedstrijden die hij dit seizoen meedeed, is het wel rust.

15 februari 2020 om 09:31

Maar dan moet superster Rosario op de bank en die lijkt bij iedere trainer een oneindig krediet te hebben. Ik ben het 100% eens met de inhoud van dit artikel. Guti moet vertrouwen krijgen en ik weet zeker dat zijn klasse er vanzelf uitkomt. Zijn relatie met van Bommel is nooit goed geweest. Zoveel was wel duidelijk.

15 februari 2020 om 17:00

zo veel indruk vind ik die Guti niet maken en die kwaliteiten van hem waar Westerhof het over heeft heb ik persoonlijk niet van hem gezien bij PSV

Gelukkig, PSV lijkt weer te beginnen met Rosario en Hendrix, wellicht toch nog punten voor ADO deze speelronde!

Sorry hoor, maar na meer dan anderhalf jaar mogen we gewoon concluderen dat het een matige speler is. Geen supergoede passer, want zijn handelingssnelheid ligt te laag. Ook te weinig gif in zijn spel, maar ook buiten lijnen aangezien hij zich totaal niet weet terug te knokken. Wellicht moeten we ook concluderen dat die zogenaamde grote Mexicaanse talenten niet zo talentvol zijn naar Europese maatstaven. Zie Guti, maar ook die Alvarez van Ajax waarvan niet duidelijk is wat zijn sterke punten zijn. Ontertussen krijgt Lozano geen poot aan de grond in Napoli, terwijl het talent Lainez die niet voor Ajax koos totaal niet in beeld is bij zijn club Betis,

15 februari 2020 om 08:45

Hij is ook zeker geen topper die men had verwacht en ik ben hem ook liever kwijt dan rijk, maar als je ziet wat er dan wel in de basis staat dan begrijp je toch wel het onbegrip van mensen. Ondanks zijn lage handelingssnelheid weet hij wel de bal vooruit naar iemand met hetzelfde shirt te spelen en dat kan niet gezegd worden van Rosario en in mindere mate Hendrix. Hetzelfde anderhalf jaar waar jij het over hebt speelt Rosario week in, week uit de ene na de andere beroerde pot. Dan is het onbegrijpelijk dat Gutierrez geen minuten krijgt.

15 februari 2020 om 09:02

@giodinho7 volgens mij speelt rosario zoveel omdat hij zowat enige rechtspoot voor middenveld is. Hendrix, Sadilek, Guti, Ihattaran, Gueteriz, Doan allemaal linkspoten. Onevenwichtig selectie, net als voor winterstop 3 linksbuitens en 0 rechtsbuitens

15 februari 2020 om 09:05

Wat heb je nou aan een rechtspoot die de bal niet naar de juiste persoon weet te passen? Dit wordt alleen als probleem gezien als het linkspoten betreft. Je ziet toch bij genoeg clubs een middenveld vol rechtspoten en dan is het geen punt.

15 februari 2020 om 10:25

@giodinho7 Aan de andere kant zegt het juist weer voldoende dat het Guti niet lukt om met deze matige concurrentie tot speelminuten te komen. Dan laat ie op de trainingen dus nog minder zien dan Rosario en Hendrix. Op het trainingskamp in Qatar begon iedereen weer op 0. Een Thomas heeft zich in het elftal weten te spelen. Waarom is het Guti dan niet gelukt? Dat moet toch ook gewoon met kwaliteit te maken hebben.

15 februari 2020 om 14:30

Heb nooit begrepen wat men in Lainez zag ... had destijds wat filmpjes van hem bekeken toen Ajax interesse had , maar vond het niks bijzonders , al helemaal niet om 10mln+ voor te betalen

Ik hoop dat psv snel een trainer binnen haalt zonder enig psv gehalte. Een trainer die zonder loyaliteit naar spelers de bezem door de selectie zal halen en dat spelers als Rosario, Gutierrez, Sadilek etcetera naar een nieuwe club mogen uitkijken. Ik heb zelden zo een zwak samengestelde selectie gezien bij psv als dit seizoen en daarom hoop ik op een trainer met wat ervaring die aan de Jong kan vertellen wie hij wilt hebben.

Zie nog steeds het liefst een middenveld met guti-hendrix-ihataren Deze jongen kan echt wel voetballen maar het komt er niet helemaal uit.

15 februari 2020 om 13:08

Dat zou voetballend wel de mooiste samenstelling zijn. Heb je verdedigend wel een probleem met alleen Hendrickx. Zou nog niet zo een probleem zijn als je een centrale verdediger hebt die wat inschuift, Maar dat doen die 2 stijve Duitsers dus totaal niet. Je zou zeggen veel liever Gutti dan Rosario Maar dan moet PSV nog wel wat puzzelen over hoe niet overlopen te worden in de counter

15 februari 2020 om 18:53

Ik zou op het middelveld spelen met Hendrix in de punt naar achteren en daar voor Gutiérrez en Thomas. Ihataren zou ik rechtsbuiten zetten. Die heeft dan veel ruimte om naar binnen te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2314
E. ZahaviAanvaller167
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller60
Y. MvogoKeeper230
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

2 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
Real Betis heeft het oog laten vallen op Barcelona-verdediger Oscar Mingueza. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren