Ajax laat aankoop van ruim acht miljoen tijdelijk vertrekken

Maandag, 27 januari 2020 om 10:06Chris Meijer • Laatste update: 10:18

Hassane Bandé vertrekt op huurbasis naar FC Thun, zo maakt Ajax via de officiële kanalen bekend. De 21-jarige aanvaller wordt de komende anderhalf jaar verhuurd aan de Zwitserse club, waardoor hij de Amsterdammers in ieder geval tot de zomer van 2021 zal verlaten. Ajax nam Bandé in de zomer van 2018 voor ruim acht miljoen euro over van KV Mechelen.

Door een zware blessure werd het dienstverband van Bandé bij Ajax voorlopig geen doorslaand succes. De aanvaller uit Burkina-Faso liep kort na zijn komst in een oefenduel met Anderlecht een gebroken kuitbeen en een gescheurde enkelband op, die hem het gehele vorige seizoen aan de kant hield. Bandé maakte eind oktober pas zijn rentree, toen hij bij Jong Ajax als invaller binnen de lijnen kwam in het met 4-0 gewonnen duel met Jong FC Urecht.

Bandé speelde dit seizoen totaal vier wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, maar zijn debuut in de hoofdmacht is voorlopig uitgebleven. De aanvaller ging in de winterstop ook niet met het eerste elftal mee naar het trainingskamp in Qatar. In plaats daarvan reisde Bandé met Jong Ajax af naar het Spaanse La Manga. Bij het Zwitserse FC Thun moet hij nu in het komende anderhalf jaar zijn vorm zien terug te vinden.

Ajax raakte overtuigd van Bandé na zijn eerste seizoen in dienst van KV Mechelen, dat hem weghaalde bij het Burkinese Salitas. Namens de Belgische club was de aanvaller goed voor 12 doelpunten en 2 assists in 27 officiële wedstrijden. Het contract van Bandé bij Ajax loopt voorlopig nog tot medio 2023. FC Thun is na negentien wedstrijden in de Zwitserse Super League de hekkensluiter, met twaalf punten. De achterstand op Xamax Neuchâtel, dat voorlaatste staat, bedraagt twee punten.


Poll

Logisch besluit van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door lierse1997)

Anderhalf jaar verhuurperiode is best wel lang. Ik heb ook niet echt het gevoel dat hij een echte kans heeft gekregen na zijn blessure,terwijl siem de jong telkens mag opdraven ongelofelijk

27 januari 2020 om 10:15

De vergelijking met Siem de Jong is onzin. En geen kans gekregen is ook onzin, hij is gelijk in de voorbereiding zwaar geblesseerd geraakt. Hij moet nu vlieguren maken, daar heeft hlij bij Thun schijnbaar meer kans op dan bij Ajax1. We gaan het zien over 1.5 jaar.

27 januari 2020 om 10:18

Het is nu heel populair om bij elke speler Siem de Jong te roepen, maar dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Siem is geen linksbuiten en speelt niet op de plek van Bande. Bande concurreert met Babel, Promes, Neres, Tadic Labyad en eerder Lang. Verder zegt het denk ik heel veel dat Bande zelfs bij Jong Ajax weinig kans op speeltijd had. Zelfs daar zat hij regelmatig niet bij de selectie en dat hij nu naar een staartploeg in Zwitserland gaat. Of het door de blessure komt weet ik niet, maar het is niet best.

27 januari 2020 om 14:16

Op de positie van siem de jong is er meer concurrentie dan op de positie van bande en toch speelt de jong terwijl bande geen kans krijgt, dat is wat ik probeer te zeggen. Op 10 kunnen van de beek, tadic en promes prima uit de voeten, ekkelenkamp en labyad zouden eventueel ook nog op die positie kunnen spelen. Ajax heeft minder spelers voor de links buiten positie.

27 januari 2020 om 14:18

+ siem de jong heeft de uitstraling van een pannenkoek met zn lange haren en dat vieze baardje van hem. Hij speelde puur door een hattrick tegen een amateur club. Ten hag moet beseffen dat ajax geen vriendjesclub is als fc utrecht en gewoon de beste spelers opstellen. Daar hoort siem de jong niet bij punt

27 januari 2020 om 10:39

@fcramires......veel mensen denken zo negatief over verhuren. Kijk wat het met Vermeer heeft gedaan en verthongen. Allemaal positief juist. Die jongen heeft gewoon wedstrijden nodig op een ander niveau dan jong Ajax. Bij Ajax gaat ie te weinig minuten krijgen mocht ie bij het eerste komen dus is dit voor hem de ideale oplossing. Zo kunnen ze hem anderhalf jaar goed in de gaten houden en kunnen ze daarna altijd nog zien of hij voor Ajax 1 in aanmerking komt. Nu zou hij amper speeltijd krijgen met promes en neres straks terug en Babel. Siem de jong er bij halen slaat kant nog wal aangezien die op een hele andere positie speelt. Ik vind anderhalf jaar juist goed. Ik vind dat noa lang juist te kort verhuurd wordt

27 januari 2020 om 12:46

Je vergeet nog Ronald de Boer. Daar staat tegenover dat er heel veel meer spelers niet teruggekomen zijn na een verhuur periode.

27 januari 2020 om 13:28

Er zijn inderdaad enkele voorbeelden van spelers die wel iets hebben gehad aan een verhuurperiode, maar het feit is dat zo'n 90% van de verhuurde spelers van Ajax het eerste niet meer halen. Ik heb al vaker een lijst geplaatst van de verhuurperiodes van de laatste 15 jaar bij Ajax en alleen Vertonghen, De Mul, Blind en Vermeer kwamen terug en hebben iets betekend voor het eerste. Daarnaast waren er 50+ verhuurperiodes waar de spelers na terugkomst nooit meer iets hebben betekend voor Ajax. Ik ben geen voorstander van verhuurperiodes.

27 januari 2020 om 13:40

@Superfarmers? Ronald de boer? Die hadden ze verkocht aan Twente om jaar later weer terug te kopen. Die is bij Ajax nooit verhuurd geweest

27 januari 2020 om 15:01

De vraag is of die spelers anders wel het eerste hadden gehaald.90% of meer van de jeugdspelers halen het eerste immers ook niet of breken niet definitief door.ik geloof daarom niet dat we kunnen zeggen dat spelers juist wel of niet doorbreken dankzij of ondanks een verhuur periode. Eerder dat er voor elke speler gekeken moet worden welke route hem de meeste kansen geeft om door te breken.

27 januari 2020 om 10:45

Waarschijnlijk laat Siem wat zien op de training en Bande niet.. Als Bande ook maar enigsinds laat zien aan te kunnen sluiten zullen ze hem echt niet verhuren

Jammer dat hij niet in de eredivisie gestald wordt.

27 januari 2020 om 12:00

Daar dacht ik ook gelijk aan. Ik denk daarom ook niet dat we Bandé nog gaan terugzien op de Nederlandse velden.

Duidelijk dus dat er geen vertrouwen in deze jongen meer is. Anders verhuur je hem niet voor een anderhalf jaar. Is hij door zijn blessure dan zo ver teruggevallen? Want het moest best een prima aankoop zijn begreep ik toentertijd. Afijn. Deze 8 miljoen kan Ajax wel missen

27 januari 2020 om 10:12

Jaa, als je beelden terugkrijgt van zijn Mechelen periode en van de beelden bij Jong Ajax zie je zijn beweeglijkheid enorm achteruit is gegaan. Schijnt ook totaal geen vertrouwen meer in zijn eigen lichaam te hebben. Dit moet hij allemaal eerst terugvinden door lekker wat wedstrijden te spelen.

27 januari 2020 om 10:45

Hoezo anders verhuur je hem niet? Dat is toch de beste manier om hem hele wedstrijden te laten spelen? Of denk je dat hij Babel promes tadic neres enz wel even uit de basis gaat spelen. Die jongen heeft speeltijd nodig ergens anders dan jong Ajax. Mensen kijken zo negatief naar verhuren. Volgens mij heeft Ajax genoeg positieve verhalen over spelers die verhuurd worden en later schitteren in het eerste. Het gaat puur en alleen om die jongen voldoende speeltijd te laten krijgen en dat gaat met al die vleugelspelers bij Ajax 1 niet lukken.

27 januari 2020 om 12:12

Klopt. Ik denk inderdaad dat hij niet wint van Promes en Tadic (en niet eens van Babel blijkbaar). Maar Babel is een half jaar gehuurd. Geen anderhalf. Anderhalf jaar verhuren is erg lang. Dat getuigt dus van weinig vertrouwen. Je kan ook duidelijk zien dat ik de nadruk op de periode leg. Niet op een verhuur an sich. Althans. Voor anderen is dat vrij duidelijk...

27 januari 2020 om 12:26

Verhuren voor een half jaar heeft weinig nut, en een club huurt hem niet tot halverwege het volgende seizoen, dus dan kom je al snel op 1,5 jaar uit. Hem nu van de hand doen is onverstandig, zijn transferwaarde is momenteel nihil. Het is een getalenteerde jongen, als hij zijn vorm weer weet terug te pakken stijgt zijn waarde aanzienlijk. Dan kun je over 1,5 jaar bekijken of je hem alsnog van de hand doet of aan de selectie toevoegt.

27 januari 2020 om 10:51

Hij is dit naar u21, volgend seizoen dus een u22 veldspeler. Die mogen nietmeer in de KKD spelen met huidige opzet volgensmij. Dan heb je de afweging om hem nog half jaar hier te monitoriseren of bij een andere club al half jaar te laten wennen. Want hij oogt verre van wedstrijdklaar nog die keren dat hij inviel bij Jong Ajax. Hij lijkt enorm ver terug gevallen te zijn, draaide eerste pot na blessure trager dan Vlaar. Dat kan als aanvaller van 21 niet, heeft natuurlijk ook een hele zware blessure gehad met complexe breuk en kapotte enkel erbij.

Ongelukkig door z'n lange blessure, maar kunnen toch wel stellen dat voor Ajax, hij een grote miskoop was..

27 januari 2020 om 10:18

Ik vind miskoop hier niet gepast, hij is zwaar geblesseerd geraakt, als hij nou 20 wedstrijden gespeeld zou hebben en geen pepernoot geraakt zou hebben ja dan een miskoop. Dit is gewoon pure pech, voor Ajax maar nog meer voor hem. Wellicht hersteld hij zich goed bij Thun.

27 januari 2020 om 10:20

Hoe je het ook wend of keert, het is dan natuurlijk wel een miskoop. Dat dit komt door blessures maakt in essentie niet uit. Uiteindelijk heeft Ajax tot nu toe er nog niet veel aangehad en heeft die alleen maar geld gekost.

27 januari 2020 om 10:38

Misschien heb je gelijk. Maar een miskoop ivm blessures is minder erg dan een miskoop door technisch wanbeleid, zoals bijvoorbeeld bij PSV nu gebeurt met Bruma, Baumgartel Toni Lato. Bij de een kan je het de technisch directeur niet zo kwalijk nemen, bij de ander natuurlijk wel.

27 januari 2020 om 10:44

Ben ik het niet mee eens. Als jij een nieuwe tv koopt en tijdens de installatie dat ding laat vallen en hij is kapot... Is het dan een miskoop? Nee, je hebt gekregen waar je voor betaald hebt. Is het ongelukkig? Ja, zeer zeker.

27 januari 2020 om 12:49

Of zoals alvarez en marin. Ook dit zijn goede voorbeelden.

27 januari 2020 om 12:02

Als je over deze transfer al rept dat het een miskoop is geweest, dan heb je er weinig knowhow van wat een verhuur inhoud. Laat staan dat je er kennis van hebt wat er gaande is omtrent de blessure van Bandé.

Ken de club niet goed genoeg om te kunnen oordelen of dit voor Bande een goede stap is, maar van Ajax snap ik het wel (buiten het feit dat 1,5 jaar misschien wat lang is..) Moet minuten maken na zo’n zware blessure en op dit moment zou dat niet bij Ajax gaan gebeuren.
Heel benieuwd hoe hij het gaat doen, is altijd even afwachten na een dergelijke zware blessure. Hij beloofde voorheen in mijn ogen wel wat moois!

Prima, hopen dat hij weer ritme op kan doen en zo fris terug komt.

Tsja zo wordt het rijtje transfermissers van de laatste jaren wel erg lang en mogen we/ze blij zijn dat we nog een De Ligt en De jong voor grote bedragen hebben verkocht, om al deze miskopen enigszins te verbloemen...

27 januari 2020 om 10:20

Niks aan de hand, als Ajax op zo'n hoog niveau speelt kun je verwachten dat er wat 'miskopen' tussen zitten, Tagliafico, Neres, Ziyech Promes, allemaal topaankopen, en dat er dan af em toe een misser tussen zit, tja dat zij dan maar zo

27 januari 2020 om 10:21

Zie jij De Ligt en De Jong dan als enige spelers die aan de andere kant van het rijtje ‘transfermissers’ staan? (Ik weet dat dat niet is wat je letterlijk zegt, maar jouw reactie lijkt zich wel in die richting te strekken) Naar mijn mening is het lijstje van geslaagde transfers van de afgelopen jaren ook niet bepaald kort, denk aan spelers als sanchez, tagliafico, Martinez, tadic, Ziyech etc. Laatste 4 spelen natuurlijk nog bij Ajax, maar om nou puur de nadruk op de ‘transfermissers’ te leggen lijkt mij ietwat kort door de bocht.

27 januari 2020 om 10:37

Ik weet dat het rijte 'goede' aankopen langer is, maar dit geldt evengoed voor het rijtje met missers. Zo hebben we bv in de eredivisie alleen al onze naaste concurrent financieel behoorlijk in het zadel geholpen door buitensporige transfersommen te betalen die we nooit meer terugverdiend hebben om nog maar te zwijgen over andere miskopen die alweer vertrokken zijn.

27 januari 2020 om 10:55

Ach je hebt altijd wel eens een miskoop daar ontkomt niet 1 TD aan. Lekker belangrijk de transfer balans is ruim in het positieve. Het is alleen typisch Nederlands om alles in het negatieve te zien helaas.

27 januari 2020 om 11:11

Je besteedt precies één zin aan het rijtje goede aankopen, die je ook nog eens tussen aanhalingstekens zet, om vervolgens weer door te emmeren over het rijtje miskopen. Gaat dat bij jou op werk ook zo of denk je dat ze naar het positieve verschil kijken tussen projecten die wel en projecten die niet geslaagd zijn? En werknemers die wel goed op hun plek zitten en zij die dat niet zaten? Hoort bij bedrijfsvoering he, risico nemen. En als je naar het totaalplaatje kijkt zie je dat dat behoorlijk positief is de laatste jaren. En dan kijk ik nog niet eens naar wat er nu op het veld staat en verkocht kan/gaat worden...

27 januari 2020 om 11:30

Dat valt wel mee toch? Miskopen zitten er altijd tussen, dat is bij alle clubs zo. Bij de grote aankopen zaten niet heel veel miskopen. Misschien niet allemaal alleen maar toppers maar de meeste hebben toch hun waarde gehad of zijn zonder er veel geld op te verliezen weer verkocht.

27 januari 2020 om 11:39

Welke missers? De meeste spelers zijn met winst of met een beperkt verlies verkocht. Bij Kristensen, Orejuela, Cassiera, Zivkovic en Sinkgraven ligt het verschil allemaal binnen de twee miljoen, en al die transferes worden gedekt met de winst op de verkoop van Fischer en De Wit. Natuurlijk zijn niet alle aankopen geslaagd, maar Ajax slaagt er wel in om toch altijd een groot deel van de transfersom terug te krijgen.

27 januari 2020 om 12:04

Een talent met een enorme blessure van meer dan een jaar op zo’n gevoelige leeftijd als ‘miskoop’ bestempelen.

Ben je een trol of snap je er echt zo weinig van. Zeg dan niets als je niet inhoudelijk op het artikel wilt ingaan..

Vreemde beslissing om hem bij een club te stallen die heel het seizoen tegen degradatie gaat spelen en mogelijk degradeert. Dan waren er waarschijnlijk wel betere opties te vinden in België en/of Nederland.

27 januari 2020 om 12:06

Ik denk dat het juist goed is voor hem om op een lager niveau te spelen en een half jaar is ook nog te kort. Hij moet van heel ver terugkomen en kon bij Jong Ajax nog steeds geen hele wedstrijden aan. Ik denk dat hij eerst weer fit moet worden en ritme moet krijgen. Pas daarna kun je zien hoe hij er echt voorstaat.

27 januari 2020 om 17:44

Maar als Thun degradeert (wat zeker mogelijk is gezien hun precaire situatie) speelt hij in de tweede klasse van Zwitserland. Dan kan Ajax hem waarschijnlijk wel terughalen, maar dan is het wel een verloren seizoen.

Hopelijk vind hij het vertrouwen in zichzelf terug bij Thun. Speelt momenteel zonder ook maar een greintje zelfvertrouwen en durft nog amper duels aan te gaan. Lijkt ook ineens een houten klaas ten opzichte van zijn periode bij mechelen. Wat mij betreft een prima oplossing om hem voor 1,5 jaar te verhuren. Ben benieuwd of we hem ooit nog zijn debuut in Ajax 1 zien maken.

Deze jongen had je in mijn ogen dan beter in de Eredivisie kunnen verhuren aan een club zodat hij wel aan Nederland gewend blijft. Nu gaat hij naar Thun dus weer een andere competitie.
Misschien wilde de speler dit zelf dan is het nog logisch anders niet echt in mijn ogen.
Hopen voor hem dat hij zo weer vertrouwen terug wint in zijn kunnen en weer over de zware blessure heen komt.

27 januari 2020 om 10:53

Zwitserland is met oog op zijn eerste taal, Frans, nieteens zo'n gek idee eigenlijk. Terug naar België was ook geen slechte optie geweest dat in oog houdende.

27 januari 2020 om 10:57

@wolterx als Ajax nog vertrouwen heeft in hem, dan was een club in NL toch beter. Kan hij 1,5 jaar verder wennen hier, de taal leren en compititie beter leren kennen.

27 januari 2020 om 11:07

Tuurlijk hebben die geen vertrouwen meer erin. Die jongen kan nog maar amper keren, die zou bij geen enkele club in de Eredivisie basisplaats krijgen op dit moment. Een jonge huurling die terug komt van 1,5 jaar blessureleed is een veel te groot risico om te huren. Subtop/middenmoot zou hij niet spelen, eronder is hij een te groot risico.

27 januari 2020 om 12:25

FC Thun staat wel onderaan dan is er dus een groot risico dat je een seizoen een speler verhuurd die op het 2e niveau van Zwitserland speelt. Dan had je hem naar mijn mening ook beter aan iemand uit het rechter rijtje kunnen verhuren.

27 januari 2020 om 12:39

Voor Bande is het belangrijk dat hij weer vertrouwen in zijn lichaam krijgt, ongeacht op welk niveau hij opteert. Ik ben blij dat Ajax hier voor mijn gevoel meer aan Bande’s belang denkt, dan aan haar eigen. Kans is zeer groot dat Ajax weinig terug gaat zien van die 8 mil, maar liever dat dan een speler die zijn carriere vroeg moet beeindigen.

27 januari 2020 om 12:58

@memphis Juist omdat Thun er slecht voor staat hebben ze een minder sterke onderhandelingspositie en kan je als Ajax zijnde eisen dat hij een bepaald percentage van de wedstrijden speelt. Dat is toch waar het Ajax vooral om te doen is lijkt me.

Ze hadden hem beter and een Franstalig Zwitserse club kunnen verhuren zodat hij de taal nog kan en zich beter op zijn gemak voelt (fc thun ligt volgens mij in het Duitstalig gebied)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

1 fan
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren