Voormalig Ajax-talent: ‘Bij Arsenal kon ik drie ton per jaar verdienen’

Dinsdag, 14 januari 2020 om

Jip Bartels was een veelbelovend talent uit de jeugdopleiding van Ajax, maar haalde het eerst elftal niet. Mede door blessureleed slaagde hij niet als profvoetballer. Op jonge leeftijd kon hij de overstap maken naar Arsenal, dat een lucratief voor hem klaar had liggen. Jaren later heeft het voormalige talent spijt dat hij niet op die aanbieding is ingegaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door clarkkent2)

Als op deze leeftijden dit soort bedragen betaald worden aan spelers, snap ik waarom veel grote talenten zo vroeg naar het buitenland gaan. Een paar vervelende blessures en je carrière zit er op jonge leeftijd al op.

14 januari 2020 om 12:01

Dat is met deze jongen dus ook gebeurd. heeft 3 keer zijn kruisbanden gescheurd. Geen garrantie natuurlijk dat hij anders wel door was gebroken bij Ajax. Maar nu heeft hij helemaal niets terwijl hij anders i.i.g. al snel een miljoen bij elkaar had gespeeld, dat had het level daarna toch een stuk makkelijker gemaakt.

14 januari 2020 om 12:12

Je zou maar moeten werken voor je geld...

14 januari 2020 om 12:22

Voetbalfreak. Als voetballer werk je ook voor je geld

14 januari 2020 om 12:55

Er zijn toch aardig wat mensen die hun 9 tot 5 baan op willen zeggen om met voetballen geld te gaan verdienen.

14 januari 2020 om 14:05

Ja er zijn ook aardig wat mensen die 9 tot 5 baan zouden willen opzeggen om succesvol ondernemer te zijn. En er zijn ook genoeg talentvolle jeugdvoetballers die blijkbaar liever een 9 tot 5 baan hadden om wel met vrienden de kroeg in te kunnen, en niet continu met sport bezig te hoeven zijn. Het is niet alsof voetballers het wel even aan komt waaien allemaal.

14 januari 2020 om 14:29

Je begrijpt het niet of wil het niet begrijpen. De strekking is dat er genoeg mensen zijn die zichzelf als profvoetballer hadeen willen zien. Echter zonder talent kom je niet ver, uitzonderingen daargelaten.

14 januari 2020 om 15:18

Je begrijpt mij denk ik ook niet. Ik geef met m'n tweede bericht aan dat overal de 1 talentvoller is dan de ander. Voetbal, basketbal, ondernemen, zwemmen, pokeren, auto rijden, you name it. En mijn tweede gedeelte van datzelfde verhaal gaat erom dat je met alleen talent niet ver komt. Om in het profvoetbal te komen moet je evenzogoed hard werden. Sterker nog in elk aspect om je talent te ontplooien moet je er hard voor werken.

14 januari 2020 om 12:24

@london Calling, Wat er niet in de tekst staat, is dat jongeren op die leeftijd alles uitgeven wat men binnenkrijgt. Als een joch bij Ajax 20K pakt, koop hij een scooter of een autootje, pakt hij 300k, koopt hij een Bentley. Over het algemeen gaan mensen pas als ze ruim in de 20 zijn aan de toekomst denken, bij voetballers, die lager opgeleid zijn gebeurt dat heel vaak nog later(denk aan Royston Drenthe, die is nagenoeg blut en die had onafhankelijk kunnen zijn). Ik zweer het je, hij had geen miljoen gehad als hij naar Arsenal had gegaan. Al is het alleen al omdat de BD de helft pakt.

14 januari 2020 om 12:28

Doncoxxx: verschil is dat deze jongen al een VWO diploma in de tas had en dus waarschijnlijk wel iets verstandiger met het geld om kon gaan dan Royston Drenthe.

14 januari 2020 om 13:05

Ik ken een jongen van mijn club die naar Engeland ging. 6/7 jaar later had hij al het geld nog tot mijn verbazing, wil het gaan gebruiken voor een huis. Heb hem al tijden niet meer gezien, misschien is dat huis inmiddels gekocht. Het is helaas niks met profvoetbal geworden. Was tot zijn 16e ook bij de amateurs, toen naar Portsmouth gegaan. Wat mij nog het meest verbaasde was dat hij een van de meest betaalde spelers daar was. Een jongen van de amateurs

14 januari 2020 om 14:20

Ik draai het om. Nederlandse topclubs (ja ook feyenoord) moeten dit soort bedragen gaan betalen aan hun toptalenten. wat als Feyenoord een paar jaar geleden 3 ton salaris had betaald aan Tahith Chong en Joshua Zirkzee? Hadden ze nog geld overgehad ipv de 3 miljoen voor Basacikoglu. En wat voor aanval was dat nu geweest dan?asterker, Ajax doet dit nu ook sinds n paar jaar want dit soort bedragen waren de jeugdcontracten van Nouri en vd Beek. En kijk hoe je dit een paar jaar later terugverdient.

14 januari 2020 om 16:06

Feyenoord heeft dat geld niet. En deze gozer is toch een prima voorbeeld. Wie zegt dat een speler het red? Er zijn genoeg voorbeelden van in de jeugd bestempelde grote talenten die het uiteindelijk ook niet redden. Een jeugdteam levert een club financieel niks op. Dan is het niet zo makkelijk om zo maar een paar spelers een paar ton te geven.

14 januari 2020 om 16:12

Ze hadden ook 3 miljoen voor bilal basacikoglu, denk ff na. Daar had je 10 contracten aan jeugsspelers kunnen geven van 3 ton per jaar. Als er daar 9 van mislukten en 1 leukt. Kun je daar '10 of 20 miljoen aan verdienen. Denk ff na, dat is de enige toekomst voor Nederlandse topclubs

Als ik het zo lees was het toch wel een aardige voetballer.snap alleen niet dat hij nu opeens in het "nieuws" moet komen en dan vooral met kritische noten richting oude collega voetballers.gelukkig begint de eredivisie weer van het weekend en komt er hopelijk weer wat meer nieuws dat wel de moeite waard is en nog iets van nieuwswaarde heeft, want dit word over het algemeen gezien en weggelezen als pagina vulling.

14 januari 2020 om 12:05

Die jongen is blijkbaar geinterviewd door de VI. En dat knipt voetbalzone nu in 23 artikelen. Zo gaat dat toch altijd?

14 januari 2020 om 12:19

Hij was een aardige jeugdvoetballer die het eerste van Ajax niet wist te halen. Blessures gooide roet in het eten.

'veel te jong vertrokken naar het buitenland, carriere gedoemd te mislukken als hij niet bij Ajax blijft!!' Grapje. Eindelijk eens een tegengeluid van al die voetbalzoners die roepen dat jij je carriere vergooid als je ons aller Ajax verlaat voor een Engelse topclub. Kijk wat er gebeurt als je bij Ajax blijft, evemin garanties dat je slaagt

14 januari 2020 om 12:01

Klopt, maar dat geluid hoor je vooral omdat 50 hier voor Ajax is en dit een Nederlandse site is,dus dan krijg je dat. zat voorbeelden die slaagde in het buitenland terwijl mensen zeiden dat hij beter naar Ajax moest;richardilson,ã–degaard, ect ect

14 januari 2020 om 12:11

Klopt. Het ging me ook vooral om de hypocratie. Dat Ajax een 15 jarige Ijslandse haalt hoor je niemand over.daarnaast; de voetbalwereld leeft bij de waan van de dag. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd en je moet ervan profiteren wanneer het moment daar is. Het kan zomaar over zijn

14 januari 2020 om 12:15

@maurootje heeft niets te maken met Ajax fan zijn. Er zit verschil tussen NL en Engeland. In UK halen ze gewoon blik veel talenten en hopen dat er 1 doorbreekt. Zo niet, dan verkopen ze gewoon weer een kar vol talenten. in NL zoeken ze vaak met beleid en komen echt met plan voor die speler. In UK is het niveau verder ook veel hoger, dus kans om door te breken is kleiner. Je ziet nu ook Engelse spelers richting NL, Duitsland etc gaan omdat ze doorhebben dat de kans heel klein is in eigen land/

14 januari 2020 om 12:23

Voor je carrièreplanning lijkt het beter om wekelijks veel te spelen, dus bij een club als Ajax meer kans. Voor de portemonnee is naar het naar een club als Arsenal gaan veel lucratiever 😉

14 januari 2020 om 13:44

Helemaal mee eens. Marco van Ginkel is gelukkig bij chelsea....als ie langer in Nederland bleef dus ipv Chelsea in was gegaan op aanbod van Ajax was hij op andere manier naar buitenland gegaan.

14 januari 2020 om 12:11

Ik denk dat dit ook geldt als je Feyenoord/PSV vroeg verlaat. En volgens mij zijn er echt meer carrières niet van de grond begonnen door vroeg te vertrekken dan wel.

14 januari 2020 om 12:11

Beginnen=gekomen

14 januari 2020 om 12:12

helemaal mee eens Vbd79. Vul voor Ajax iedere Nederlandse club in en het telt. Ik wil er geen clubdiscussie van maken.

14 januari 2020 om 12:24

Maar als je blijft is dat natuurlijk niet de garantie dat je wel slaagt. Altijd koffiedik kijken. En als je gek gemaakt wordt met 300k per jaar.... Nou, sta dan maar eens sterk in je schoenen.

14 januari 2020 om 12:27

29er, door te stellen: 'ons aller Ajax', lijk je wel een cynische ondertoon te hebben en daardoor wordt het wel een clubgerelateerd dingetje.

14 januari 2020 om 14:51

Formus, Lees jij overal een provocatie in? net ook al in het andere topic. Zit je weer te hopen dat deze discussie uit de hand loopt?

14 januari 2020 om 12:16

@29er: zo lust ik er nog wel een paar. Het is niet zo dat, omdat hij bij Ajax bleef, niet is geslaagd maar omdat hij drie keer achter elkaar zijn kruisband afscheurde. Hij is dus niet ‘geslaagd’ vanwege blessures, niet omdat hij ervoor koos om bij Ajax te blijven ipv naar Engeland te vertrekken

14 januari 2020 om 14:52

Klopt Lasse, daarom had hij beter voor het geld in Engeland kunnen tekenen bij een topclub

14 januari 2020 om 14:23

Je kan dat wel zeggen op basis van 1 verhaal van deze Bartels, maar de cijfers tonen aan dat spelers die in de eredivisie meer minuten hebben gemaakt voordat ze naar het buitenland gaan, vervolgens in het buitenland ook meer spelen. Kortom, over de gehele breedte genomen is het wel degelijk een minder goed idee om naar het buitenland te gaan op jongere leeftijd voordat je in de eredivisie bent doorgebroken wanneer je gaat voor succes in de zin van veel spelen op hoog niveau. Geld is een andere zaak misschien, maar in dit verhaal had Bartels even kunnen cashen en daarna alsnog geblesseerd geraakt.

14 januari 2020 om 14:54

benieuwd naar de cijfers die dat aantonen Leidsehood. Als ik simpelweg kijk naar spelers die geslaagd zijn in het voetbal, zijn er heel veel zonder een achtergrond in de eredivisie. De overstap naar het buitenland zou dus best goed uit kunnen pakken.

Frappante vind ik nog dat als hij alleen maar lovende dingen zei over Promes en Klaassen, slikken de menigde(meeste ajacieden) het als zoete koek, maar als het negatief is, is de wereld te klein; is het gelogen... en is zelfs nog ploeggenoot geweest, ipv vele analisten die ze ook maar zien op het veld, en verder niet. On; mooi om te zien dat hij ZO zelf kritisch was, alleen zo te lezen is hij er wel aan kapot gegaan. En als uiteindelijk niemand je op pikt schort er wel wat meer aan.

14 januari 2020 om 12:12

Frappant dat je weer over Ajacieden praat en voor deze mensen denkt. Zie nergens dat mensen roepen dat hij gelogen heeft, ook niet in het andere topic. Ik lees wel vaak jou negatieve berichten rondom nieuws van Ajax misschien is dat ook wel frappant? On: deze jongen heeft pech gehad met Blessures en daar kunnen vaak niet veel aan doen en gebeurt ooo gelukkig in 99% van de gevallen niet. Hij heet ook een bewuste keuze keuze toen gemaakt. Niemand weet of ie zou slagen.

14 januari 2020 om 12:17

@tharnike, ze namen het wel degelijk in twijfel, terwijl als hij zei dat Davy en promes geweldig waren, dan slikte ze het al zoete koek, en trekte ze het niet in twijfel. of veel minder, want waarom zou je eigenlijk, is toch positief,is wel zo. en ben niet negatief, wel Kritisch, al kennen veel mensen blijkbaar het verschil daar niet tussen. ben namelijk ook positief als er postief over iets valt te zeggen,in nederland ben ik voor Ajax, en ben al stuk of 10x in het stadion geweest, maar ik ben wel het type die niet zomaar superlovend over een speler is, want de meeste zijn dat al snel,zeker als je het vergelijkt met wat er in het buitenland speelt. ik ben het type die ook gewoon zegt als het kut is. Ajax legt de lat hoog, dus moet je ook niet zomaar genoegen nemen met spelers als bijv Veltman en Blind (gewoon geen fan van)waar ik vaak kritiek op heb. laat mij maar de guy zijn die hamert op waar het nog beter kan terwijl de rest feest viert, zorgt wel voor balans. en als het echt klasse is hoor je me wel, zoals ik kon genieten van Suarez,sanchez en nu Tiaglicafico in zijn tijd bij Ajax

14 januari 2020 om 12:32

Maurootje, misschien is de lat Blind wel een heel hoge lat (veelvoudig international, meervoudig landskampioen, EL winnaar, 150 wedstrijden ManU, waarvan 100 PL). Misschien is Blind wel beter dan jij zelf denkt en moet je je mening bijstellen. Dit kan ook hè. Had ik bv met Varane.

14 januari 2020 om 12:34

@maurootje jij mag kritisch zijn op wie dan ook en een mening hebben maar ik val voornamelijk op het stukje generaliseren en voor andere praten. Dat voegt niets toe. Ajacieden zijn juist vaak kritisch maar ook trots en als er kritiek komt op bv Daley zoals jij dat doet is het in mijn ogen onterecht en zelfs een beetje absurd en daar mag ik dan ook wat van vinden. Is een andere discussie dan praten over 50% van de Ajacieden en hoe ze wel niet zouden reageren.

14 januari 2020 om 12:36

@formus oke wacht ik was erbij te vergeten te melden dat hij ik gewoon geen fan ben van Blind, hij speelt oke, maar heb liever dat Ajax een echte verdediger haalt, ipv een verdediger die wegmoest bij Manu, en terug komt naar Ajax komt er waarschijnlijk alleen maar kleine clubs geã¯nterneerd waren en op Lb,cv en CVM heeft gespeeld,maar nergens Echt goed is. terwijl Veltman is wel een echte CV maar die is gewoon middelmaat. Ajax moet weer een Stam,sanchez,vertongen,alderweireld opleiden/kopen Varane was eerst ook niet helemaal wat het moest zijn, maar speelt wel bij de wereldtop Real, dan moet je wel wat kunnen, bij Ajax heb je die garantie minder

14 januari 2020 om 12:16

@maurootje .. Hij mag best zzeggen dat Promos weg gestuurd was omdat hij niet goed genoeg was. Maar uitspraken als hij is acteur want komt nu (als 28jarge!!!) anders dan vroeger (15 jaar!!).. Dat slaat gewoon nergens op en is echt op de man gevuurd.

Interessant om zo eens de ervaringen van een speler te lezen die voormalig toptalent was. Ik snap dan ook al die negatieve reacties (omdat dat artikel van gisteren ook al) niet zo. Alsof VI deze jongen een heel verhaal uit zijn duim laat zuigen en het dan doodleuk gaat publiceren, die kijken wel uit. Een beetje Googelen doet tevens leren dat Vice ook al een interview met deze speler had een paar jaar terug. Zo ontzettend veel talenten die het uiteindelijk niet halen, en veel grijze muizen die later alsnog zich tot topspeler weten te ontwikkelen. Kijk maar eens naar de namen op al die jeugd Ek's en Wk's van de afgelopen jaren. 85% hoor je niets meer van nadien of is terug te vinden ergens in een tweede of derde divisie.

14 januari 2020 om 12:15

Precies. best frappant. Van de generaties die onder Foppe de Haan het jeugd ek hadden gewonnen, zijn er echt nauwelijks spelers doorgebroken. Ik kan Schaars, en Huntelaar zo opnoemen. Misschien Michael Vorm (met wat fantasie), maar verder? Daarentegen kom je met hard werken ook heel ver. Een Toornstra en Kuijt bijvoorbeeld. Natuurlijk hebben ze wel wat talent, maar in verhouding tot de rest van de voetbalwereld echt niet heel veel.

14 januari 2020 om 17:41

Vlaar, Emanuelson, Verhaegh, Vermeer en De Zeeuw hebben natuurlijk ook geen onaardige carrière gehad. Maar inderdaad niet de toppers geworden die je verwacht vanuit een jeugd EK winnaar.

Deze man was echt een goede voetballer ! Ik heb hem vaak zien spelen bij utrecht en Ajax .echte killer voor de goal met mooie stijl .

Deed het goed bij mij bij FC Eindhoven een aantal jaren geleden in FM

En dit is precies de reden waarom ik altijd roep dat je alle kansen moet grijpen. Er is een verschil tussen een blessure met miljoenen op je bank en een blessure met niks op je bank. Niemand weet wat er in de toekomst gebeurt, maar je zelf financieel vooruit helpen heb je in eigen hand.

Geloof er niks van. Als je van een paar duizend euro naar 25000 euro per maand kan dan doet iedereen dat. Deze jongen is weer een uitzondering. Scoort aan de lopende band maar geeft zichzelf toch een 5. Ik persoonlijk denk dat ie voor 300000 per jaar zowel zijn moeder als vader verkoopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

378 fans
Coach, 71 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren