Andy van der Meijde tipt Feyenoord: ‘Daar houden ze wel van in De Kuip’

Maandag, 2 december 2019 om

Glenn Bijl was zondagavond een van de hoofdrolspelers in de wedstrijd tussen FC Emmen en PSV (1-1). De 24-jarige vleugelverdediger zag een wereldgoal afgekeurd worden, tekende voor een assist bij de gelijkmaker en moest door een tweede gele kaart voortijdig het veld verlaten. Andy van der Meijde genoot van het spel van Bijl, zo vertelt hij aan VTBL.

“Wat een mannetje! Zo zie je ze niet veel. Hij lijkt maling aan alles te hebben en lekker zijn ding te doen”, stelt Van der Meijde. Hij denkt dat FC Groningen, de oude club van Bijl, zich wel achter de oren zal krabben en voorziet voor hem een stap hogerop. “Bijl moet lekker naar FC Utrecht, als Sean Klaiber weggaat. Of Feyenoord! Waarom niet? Hij is een harde werker, die nooit opgeeft. Daar houden ze wel van in De Kuip.”

Van der Meijde is minder te spreken over het verval van zowel Feyenoord als PSV in de tweede helft van hun wedstrijden tegen PEC Zwolle (1-0) en FC Emmen (1-1). “Je ziet en voelt gewoon de spanning bij trainer Mark van Bommel. Zo'n grote speler, moet zich nu even bewijzen bij Emmen-uit. Van dat soort potjes hangt zijn carrière af. Onvoorstelbaar. Hij houdt zich naar buiten toe heel groot, maar hij weet heel goed dat hij moet gaan presteren. Anders vliegt hij eruit. Ik gun het hem overigens niet hè, Mark is een goeie gozer. Maar hij weet dat het zo werkt.”

Dat Kenneth Perez in zijn analyse bij FOX Sports beweerde dat Van Bommel ‘te zacht’ is, kan Van der Meijde echter niet begrijpen. “Dat is-ie echt niet hoor. Alleen naar buiten toe, om zijn spelers te beschermen. Maar geloof maar dat het in de kleedkamer dondert. Zo was hij als speler toch ook? Een echte winnaar. Deze situatie bij PSV moet hem daarom enorm pijn doen.”


Poll

Zie jij Glenn Bijl als potentiële versterking voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door cordonbleu)

Collega van me is diehard Feyenoord fan en geeft aan wel een beetje klaar te zijn met "hardwerkende" voetballers. Hij ziet liever wat technisch begaafde spelers komen.

2 december 2019 om 12:10

Ik vind dat ook altijd zo’n dooddoener. Net als dat het bij psv altijd Brabants gemoedelijk is en bij Ajax koud en arrogant.

2 december 2019 om 14:41

In wezen lijken voetbalclubs en hun achterban meer op elkaar dan supporters vaak zelf willen toegeven. Maar ja, ga jij maar eens tegen een fanatieke Feyenoord of Ajax supporter zeggen dat ze afgezien van de andere clubvoorkeur bijzonder veel overeenkomsten hebben met de fans van hun gehate rivaal. Dat erkennen is een beetje lastig wanneer je onzettend veel van je eigen club houd maar tegelijk je rivalen niet kan uitstaan.

2 december 2019 om 15:00

Zo is dat. Bij ajax genieten de fans ook intens van de strijdlust van bv Nico en Martinez, maar werkers passen zogenaamd meer bij Feyenoord. Bij feyenoord genieten ze ook van een verfijnde van persie, maar een complete/technische spits is zogenaamd een typische ajax spits. Als je spelers naar een bepaalde club toeschrijft, kan je dat beter doen op basis van wat het team op dit moment nodig heeft. En dat is in het geval van Feyenoord toch vooral creativiteit.

2 december 2019 om 12:12

Volkomen begrijpelijk, de afgelopen jaren vrijwel alleen hartwerkende houthakkers gezien in de Kuip. Hiervan was Lex Immers het ultieme symbool.

2 december 2019 om 12:41

de afgelopen jaren? Immers speelt sinds 2015 al niet meer in de Kuip. Dat is bijna 5 jaar geleden. De laatste 5 jaar waren er genoeg technische spelers in de Kuip. Jorgenson, Van persie, Elia, Berghuis, el ahmadi zijn er al een paar die veel wedstrijden gespeeld hebben en een goede techniek hebben

2 december 2019 om 13:15

Immers noem ik vooral omdat het eigenlijk bizar dat die man überhaupt voor Feyenoord gespeeld heeft, meerdere seizoenen nog ook. Op kampioensjaar en Van Persie en Berghuis na (Jorgensen is sindsdien amper in staat geweest meer dan 10 wedstrijden op rij fit te zijn) ben je als Feyenoorder niet verwend geweest met mooie voetballers. Zelfs een speler als Larsson met voldoende technische vaardigheden speelt weinig klaar, hij lijkt ironisch gezien dan weer niet de juiste mentaliteit te hebben. Feyenoord lijkt gewoon frequent precies de verkeerde spelers aan te trekken

2 december 2019 om 13:32

En toch heeft Immers het naar behoren gedaan. Niet veel gekost, 10+ doelpunten per jaar. Hij stond zelfs in de basis in het elftal dat het beste positiespel speelde onder Rutten. We hebben echt veel slechtere spelers als Immers gehad.

2 december 2019 om 13:38

Als ik me niet vergis was Immers zelfs gratis, inderdaad 10 doelpunten per seizoen, maar die statistieken verbloemen toch wat. Pelle hield altijd de bal vast en Immers kon dan doordraven en in scoringspositie komen, waarna Pelle hem vaak goed bediende. Vele kansen werden om zeep geholpen door zijn gebrekkige techniek, maar goed, er was weinig geld toen. Overigens wel een mooie cultheld, maar leuk voor ADO ipv Feyenoord.

2 december 2019 om 13:46

@Majapahit: vergeet niet dat feyenoord erg in de financiele problemen zat voor en tijdens de periode dat immers gehaald werd. Er kon dus niet een aankoop van veel geld gedaan worden. Achteraf gezien was immers een prima speler voor de positie waar we in zaten en achteraf nog met winst verkocht.

2 december 2019 om 14:57

Immers was helemaal niets, je bent iemand die zich blind staart op doelpunten. De beste man was weinig aanspeelbaar, als die de bal had was het of balverlies of het tempo was uit de aanval, creã«erde helemaal niets voor zichzelf of anderen en miste de grootste kansen. Iedere modale speler die bij Feyenoord destijds op tien stond in dat sterke elftal zou er tien maken. Ik vind kijken naar enkel doelpunten altijd zulke dooddoeners. Dat deden Ajacieden hier op vz ook altijd met Huntelaar tegenover Van Persie. Het zegt toch veel dat Immers daarna overal mislukt is.

2 december 2019 om 12:24

Meer dan klaar. Hard werken is een voorwaarde, maar je moet ook techniek hebben en op dit moment vooral inzicht. Spelers met hersenen die ruimtes zien en tactiek snappen.

2 december 2019 om 12:50

Het klinkt misschien een beetje vreemd voor je maar als je zulke spelers wilt zien kun je beter fan van Ajax of van AZ gaan worden haha. Het is nooit te laat om het licht te zien en te gaan switchen .Verander je naam in aja88 of in AZ88, koop een Ajax of AZ seizoenskaart en een Ajax of AZ shirt/pyama/dekbed en voila je bent geswitched.

2 december 2019 om 13:12

Het klinkt misschien een beetje vreemd voor je, maar dat klinkt inderdaad heel vreemd.

2 december 2019 om 14:01

@lawpi - Ik wacht nog steeds tot je eens met goede argumenten aan komt zetten in plaats van die basisschool-logica. Mensen praten clubs een identiteit aan en het grappigste is dat clubs vaak niet eens 5 jaar lang hetzelfde voetbal kunnen spelen. Je bent afhankelijk van het materiaal en de coach en dat is zo veranderlijk als het weer.

2 december 2019 om 14:11

Nou ik kan me niet heugen wanneer Feyenoord voor het laatst technisch begaafd voetbal heeft gespeeld. Het is dat Van Persie voor Feyenoord gespeeld heeft maar die was dan ook zowat 1 van de weinige die dat kon van Feyenoord.

2 december 2019 om 17:15

LawPl . Feyenoord is van oudsher een club die techniek met hard werk combineert. Er is in de afgelopen jaren helaas een karikatuur ontstaan van Immers-achtigen die voor de clubcultuur zouden moeten staan. In mijn optiek was bijv Ono veel meer een verpersoonlijking van Feyenoord.

2 december 2019 om 17:51

@feye - Uiteraard een +1 vanuit mijn kant voor die laatste zin En roerend mee eens verder.

3 december 2019 om 00:21

Ik kom even niet op zn naam; maar die Amsterdamer van Surinaamse afkomst die op zn dertigste nog debuteerde in oranje. Die was snel redelijk technisch en bleef gaan. Zoiets moet Feyenoord hebben.

2 december 2019 om 13:09

Het liefst zie ik een technische speler die hard werkt, maar techniek is in de Eredivisie in ieder geval belangrijker. De zwakke defensies speel je gewoon aan gort met spelers die een hoger tempo kunnen spelen. Een paar jaar geleden was Ziyech bijna rond en uiteindelijk werd het Toornstra. Het lijkt me duidelijk wie meer had gebracht naar Rotterdam. Ondanks dat Toornstra altijd zo hard werkt, nooit zeurt en goeie vent is.

2 december 2019 om 14:42

Vreselijke dooddoener inderdaad. Alsof Feyenoord-supporters alleen maar houden van spelers met drie longen die met opgestroopte mouwen onophoudelijk slidings maken. En zelf allemaal in de haven werken. Evenzeer valt het me altijd op dat voetballers die zichzelf een paar keer per seizoen onderscheiden maar duidelijk tekort komen voor topniveau nooit naar Ajax of PSV worden geschreven, maar altijd nog naar Feyenoord zouden kunnen dan (terwijl PSV met Viergever, Thomas, Sadilek, Rosario en Hendrix ook genoeg van deze ‘Feyenoord-aanwinsten’ heeft rondlopen). Sean Klaiber en Bryan Linssen werden al vaak genoemd, Fran Sol in zijn tijd bij Willem II, Michel Vlap voordat hij naar Anderlecht vertrok (niet relevant dat Feyenoord hem niet kon betalen trouwens), vorige week Deyovaisio Zeefuik nog en nu Glenn Bijl weer. Laat me niet lachen zeg! Toornstra, Amrabat, Ayoub, Larsson, Narsingh, Bottegin, Van der Heijden en ook eigen ‘beloften’ als Vente, Van Beek en Bijlow zijn toch al jaren het levende bewijs dat het halen van subtoppers en middenmotors een club geen drol helpt om structureel op titelniveau te komen?

2 december 2019 om 15:12

Precies, ze hebben alleen maar hardwerkende spelers.

Ik vind die Bijl echt een hele irritante voetballer. Gisteren voor het eerst in actie gezien. Wat een onsportief mannetje, met als hoogtepunt die schwalbe. Overigens begrijp ik de Nederlandse voetballiefhebber ook maar moeilijk. Op het begin van het jaar spreken we er schande van dat Emmen en Heracles op plastic voetballen. En nu ze het goed doen worden ze geprezen omdat ze “naar hun mogelijkheden” voetballen. Terwijl Emmen bijvoorbeeld zegt dat ze geen geld hebben voor een echte grasmat. Maar dan wel twee Peruviaans internationals opstellen? Hele griezelig bestuurde club is Emmen. Geef mij dan maar RKC.

2 december 2019 om 12:19

Nou nou, je weet niet dat er ook heel veel spelers zijn weggegaan?

2 december 2019 om 12:27

Je moet niet vergeten dat het een waardeloze investering van 1 miljoen euro is indien we er na dit seizoen waren uitgevlogen op natuurgras. Dan liever handhaving met 2 Peruviaanse internationals (die er volgend seizoen ook nog zijn) en kunstgras. Het kunstgras wordt bij handhaving na dit seizoen vervangen voor natuurgras. Dat hoop ik ook, kunstgras is niets.

2 december 2019 om 12:31

Deze twee zaken hebben toch vrij weinig met elkaar te maken? Alsof je niet tegen kunstgras kunt zijn en genieten van een ploeg die boven je verwachtingen presteert, of gewoon leuk voetbalt.

2 december 2019 om 12:37

Vooropgesteld ben ik het helemaal met je eens dat iedere club in de Eredivisie gewoon op natuurgras moet spelen. In je laatste zin haal je RKC aan. Die hebben natuurlijk wel een enorme financiële meevaller gekend met de miljoenen van Frenkie. Ik betwijfel of ze diezelfde keuze hadden gemaakt wanneer ze geen recht hadden gehad op dat geld.

2 december 2019 om 12:39

Fcutrecht0030, als je Bijl een heel irritante voetballer vindt, na 1 wedstrijd, vind ik dat al heel knap beoordeeld. Zat wat frustratie in na zijn afgekeurde goal. waarbij ik begrijp dat ie daarvan baalde. Misschien pas na een aantal wedstrijden echt een oordeel vellen? En dat Emmen geen geld voor natuurgras uitgeeft, het tweede jaar eredivisie, nou dat kan je hopelijk begrijpen. Ze moeten toch eerst investeren in de selectie. Anders heb je een mooi natuurgrasveld als je degradeert. Logisch toch dat ze investeren in de selectie, levert misschien wel lijfsbehoud op. Bovendien is Pena door investeerders gehaald meen ik me te herinneren en Araujo weet ik niet, maar zou ook zo maar kunnen. Bovendien kunnen die spelers weer een aantal grasmatten aan geld opleveren als ze verkocht worden en als Emmen in de eredivisie blijft. En dat je Emmen een griezelig bestuurded club vindt, daar begrijp ik niets van. Is dat daarom? Want ik vind juist dat ze het goed doen met de middelen die ze hebben. Leuk ploegje om naar te kijken, sympathieke trainer en positieve spelinstelling. Heerlijk toch?!!!!!

2 december 2019 om 13:57

Ik denk dat iedereen wel weet dat clubs gewoon een grasmat kunnen betalen. Het is een kostenpost waar ze veel op kunnen besparen en laten dat dan niet na. Daarvan kunnen ze die twee jongens uit Peru ophalen. Bij Heracles is het een ander verhaal, aangezien 1 van hun grootste sponsors in het kunstgras zit. Dan word het al wat moeilijker.

2 december 2019 om 14:55

Ja en zo zijn er ook mensen die Utrecht griezelig vinden omdat ze ieder jaar meer geld uitgeven dan dat ze hebben en dat suikeroompje Van Seumeren weer miljoenen moet bijleggen om de gaten te dichten. Makkelijk praten als Utrecht supporter en eerlijk gezegd was het beter geweest als iemand voor Utrecht juist niet zulke uitspraken zou doen.

13 in een dozijn, Andy. Bijl doet het geweldig bij Emmen; maar spelers als Karsdorp, Malacia, Nieuwkoop en Haps zouden dat ook doen. Week in week uit presteren bij Feyenoord is iets anders. Stapje Utrecht of Vitesse zou mooi zijn voor hem.

2 december 2019 om 13:52

Feyenoord is een stap te hoog maar Utrecht of Vitesse zou mooi zijn? Wat is het verschil?

2 december 2019 om 13:54

Serieus? Feyenoord is in alles veel groter dan die twee en presteert structureel beter. Dat het kwartje dit seizoen even de andere kant op valt, doet daar niets op af...

2 december 2019 om 13:58

En nog staat Feyenoord boven beide teams, en dat met het slechtste Feyenoord in jaren.

4 december 2019 om 12:02

Makkelijk scoren Rugu. Feyenoord is dit jaar geen schim van wat de club waard is. En nog staan ze boven deze subtoppers. Op dit moment zou Bijl prima op het Feyenoord-niveau mee kunnen. Normaliter ligt dit niveau hoger en hoort Feyenoord nog niet naar dit soort spelers te kijken. Eerder via een tussenstap Utrecht of Vitesse. Zoals het de afgelopen jaren altijd gaat.

Vooral dit soort type voetballers halen in de Kuip. Dan wordt je zelfs met Klopp of van Gaal geen derde...

Blief van um af! Haha nee Glenn kan inderdaad straks wel richting de echte subtop! Een bijter die altijd 100% geeft Graag mee opkomt Gelukkig heeft hij nog doorlopend contract.

We houden in de Kuip, net als onze collega supporters bij andere clubs, van goede voetballers. Als je hard kan werken maar niet kan voetballen kan je net zo goed verderop in de haven gaan werken. Het is juist deze spiraal waarin de media continu dit soort type spelers naar Feyenoord lult en Feyenoord daar dan vervolgens op in gaat waar we uit moeten zien te komen. Door dat soort stompzinnige 'typecasting' zijn we ooit Ziyech misgelopen en kwamen we uit bij Toornstra en Immers.

2 december 2019 om 12:54

Toornstra, Immers en Kramer haha. Ongelooflijk eigenlijk dat Feyenoord zich op zulke povere spelers heeft gestort inderdaad.

2 december 2019 om 13:06

Het eeuwige stigma die vrijwel iedereen buiten Feyenoord ons inderdaad oplegt en daardoor in stand blijft. En als je dat als Feyenoorder dan maar al te graag weerlegt, word je vreemd aangekeken omdat ze graag geloven in wat ze zelf denken.

2 december 2019 om 13:51

Nou ja, Toornstra heeft in het verleden natuurlijk wel zijn waarde gehad. Voor de rest ben ik het wel met je eens. Ik ben sowieso geen voorstander om een type speler naar een bepaalde club te praten. Ten eerste klopt het vaak niet eens en ten tweede wil elke supporter hetzelfde.

Zolang dit imago aan Feyenoord blijft kleven zal het nooit wat worden. Sowieso, hard werken en nooit opgeven is een voorwaarde, geen kwaliteit.

Als je als Feyenoord op de huidige plek op de ranglijst wilt blijven, moet je inderdaad dit soort spelers halen. Feyenoord wilt, en moet, vooruit. Het is eindelijk zover dat Arnesen en Koevermans zijn aangesteld en hopelijk komen ze met een gedegen plan. Spelers als Bijl moet je als Feyenoord zijnde zelf kunnen opleiden.

Bijl is met alle respect 24 jaar en kennelijk nooit eerder voldoende bevonden door scouts van Vitesse, Utrecht of nog grotere clubs. Sterker, Groningen liet hem eerder al lopen. En dan zou Bijl nu, na een afgekeurde wereldgoal naar Feyenoord moeten ? Wat een opportunisme !

2 december 2019 om 13:53

Nu is Andy van der Meijde natuurlijk ook niet de meest intelligente persoon in de voetbalwereld. Ik mag toch aannemen dat clubs hun oren niet laten hangen naar de mening van Andy.

Ik word altijd moe dat spelers die hard werken met Feyenoord worden geassocieerd. Feyenoord stond in de hoogtijdagen bekend om het enorm goede voetbal in combinatie met drive en fysiek. Het ligt ook voor een deel aan veel van die met alle respect wat simpele mensen op de tribune, die hun handjes kapot klapten voor spelers zoals Immers en Kazim, maar ik heb stille hoop dat er eindelijk weer een keer een bepaalde filosofie komt waar het ten eerste gaat om veldspel en positiespel. Spelen in het eerste zoals er jaren geleden in de jeugdopleiding ook werd gespeeld, toen de jeugdopleiding nog niet verloederd was.

Speelde een leuke wedstrijd maar is geen speler die Feyenoord omhoog zal stuwen.

Sinds 1975 is Feyenoord maar 4x landskampioen geweest, ze horen in het rijtje AZ en Twente, stop eens met die veel te hoge verwachtingen. Het team wat er nu staat is van zeer matige kwaliteit, alleen Berghuis en misschien Kokcü kunnen in de top van de eredivisie mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper60
R. HapsVerdediger63
B. NieuwkoopVerdediger60
M. SenesiVerdediger61
S. BerghuisAanvaller66
B. LinssenAanvaller61
M. DiemersMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1 fan
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren