Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Danny Buijs over zijn gedrag aan de zijlijn: ‘Ik ben geen gekke Henkie'

Laatste update:

Danny Buijs is niet te spreken over de manier waarop FC Groningen zich zaterdagavond presenteerde op bezoek bij RKC Waalwijk (3-1 verlies). Groningen begon dramatisch aan het duel en keek na een kwartier spelen tegen een 2-0 achterstand aan door twee gigantische blunders in de defensie. In tegenstelling tot het duel met FC Emmen (1-1) vorige week – de trainer kreeg het in de slotfase aan de stok met Glenn Bijl - bleef Buijs dit keer opmerkelijk rustig langs de zijlijn.

RKC creëerde kans op kans in de openingsfase van het duel en troefde Groningen op alle fronten af. Buijs zag hoe achtereenvolgens Ko Itakura en Bart van Hintum de bal zomaar inleverden, waarna Thijs Oosting twee keer trefzeker was. “Ik dacht ook dat er tijd en ruimte genoeg was om goede keuzes te maken”, reageerde Buijs na afloop tegenover ESPN. “Als je dit soort fouten maakt, wordt het afgestraft op dit niveau. Deze jongens hebben heel weinig fouten gemaakt dit seizoen tot nu toe, maar er gaan momenten komen dat zij ook fouten maken. Helaas was dat vandaag.”

Van Hintum moest zijn zwakke optreden in de eerste helft bekopen met een vroegtijdige wissel. De verdediger werd in de rust vervangen door Wessel Dammers. “Dat is niet hard ingrijpen. Dit is gewoon topsport", gaat Buijs verder. "Hij speelde niet goed, net als Daniël van Kaam en een aantal anderen. Ik vind dat je op dit niveau dit soort fouten niet mag maken. Dat bepaalt of je een stabiele subtopper bent en aan het einde van de rit thuishoort op plek zes, waar we nu staan. Ik heb Van Hintum niet alleen gewisseld vanwege die fout vroeg in de wedstrijd.”

Opmerkelijk was dat Buijs zich in de beginfase van het duel slechts zelden liet zien aan de zijlijn, waar hij normaal gesproken nadrukkelijk aanwezig is. “Het was een andere Danny Buijs”, constateerde Vincent Schildkamp. “Misschien”, reageerde Buijs. “Wat moet ik het eerste kwartier zeggen dan? Dan zeggen mensen dat je wat vaker rustig moet gaan zitten en je mond moet houden. Dan kan ik wel weer mijn keel schor gaan schreeuwen, maar als we zulke vrije ballen inleveren en niet met de man meelopen voor de goal... Ik ben geen gekkie Henkie dat ik elke week mijn stembanden schor ga schreeuwen.”

De trainer van Groningen raakte vorige week tegen Emmen betrokken bij een opstootje, toen Bijl hem de bal probeerde af te pakken en Buijs de verdediger van Emmen op de grond gooide. “Dat akkefietje staat er los van. Op een gegeven moment sta je wel op een punt... Ik ben altijd vrij nadrukkelijk aanwezig. Er mag ook wel een keer een punt komen dat bepaalde spelers zelf dingen op gaan pakken in het veld en dat heb ik vandaag in de eerste twintig minuten niet teruggezien.” Groningen bleef voor de derde wedstrijd op rij zonder zege, maar behield wel de zesde plek op de ranglijst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
21 maart 2021 om 01:03

En ondertussen krijgt bijl 0 kritiek. Beiden zaten gewoon fout. Verschil is dat buijs het nog toegeeft en bijl slachtoffer speelde zonder enige zelfreflectie. Natuurlijk moet hij er als trainer bovenstaan maar vind het ook niet schandalig.

21 maart 2021 om 01:20

Bijl is een speler, geen trainer. Trainers moeten daar boven staan, die moeten zich niet inlaten met akkefietjes met de spelers van de tegenpartij. Als de trainer dien je gewoon van de bal af te blijven, dan is er niks aan de hand.

21 maart 2021 om 01:30

Waarom moet een speler daar dan niet boven staan, Speedy? Eens dat Buijs het niet moet doen, maar dat geldt toch even goed voor Bijl

21 maart 2021 om 01:31

Kom nou... Het zijn beiden volwassen mannen. We doen alsof het kind vs volwassene is. Dit zijn geen F pupillen ofzo. Moeten beiden gewoon normaal doen.

21 maart 2021 om 01:50

@bobiku29 Spelers doen niet anders dan rollen over het veld bij tikjes, dat hebben ze aangeleerd om zo vrije trappen en penalties te versieren. Doen ze allemaal. Buijs verwacht dat ook van zijn spelers, want doe je het niet, dan krijg je minder vrije trappen en penalties mee. Zo eenvoudig is het, werkte aanstellerij niet, dan zouden spelers het niet doen. En er zijn zoveel voorbeelden waar het werkte, de bekende schwalbe van Suarez bij Ajax tegen Slavia Praag. De schwalbe van Suarez bij Barcelona tegen Psg. Hoeveel kritiek kreeg Robben wel niet na de WK finale omdat hij zich niet liet vallen nadat hij van achter aangetikt werd door Puyol en toch besloot op doel te schieten. Hoe blij waren we wel niet met die actie van Robben tegen Mexico die ons een penalty opleverde?

21 maart 2021 om 02:33

Speedy wat heeft dit relaas ermee te maken? Je haalt er voorbeelden bij waar spelers een penalty versieren. Vertel me dan eens, wat wilde Bijl bereiken hier? Kon hij een penalty verdienen? Zorgen dat de tegenstander een man minder krijgt? Belachelijk.

21 maart 2021 om 07:56

Er zit wel een groot verschil tussen iemand de bal afpakken of iemand bij de keel proberen te grijpen. Het eerste vind ik redelijk normaal gedrag, het tweede is een vrij ongezonde impuls.

21 maart 2021 om 10:20

@Tim00w De inworp was voor Groningen, dus Bijl had er niets te zoeken. Daarnaast zijn "bij de keel" en een omhelzing 2 compleet verschillende dingen.

21 maart 2021 om 11:27

Bij de keel grijpen? Zo klinkt het wel heel anders en erger dan het was. Bovendien stelde bijl zich heel erg aan en de hele wedstrijd al irritant. Beiden gewoon sneu gedrag, maar we moeten het ook niet erger maken dan het was.

21 maart 2021 om 02:08

Buijs had dit inderdaad niet moeten doen en beter moeten weten maar deze reactie van jou is wel heel erg kinderachtig, mijn zusje van 12 zegt nog dingen als lekker voor je 😂

Die had gewoon een forse schorsing moeten krijgen. Ik mag toch hopen dat ze 'm vanuit FC Groningen wel fors hebben toegesproken. Maar goed, daar gaan we niet achter komen.

21 maart 2021 om 02:02

Nou reken er maar op dat hij aangesproken is door Gudde en Mark (en terecht) maar hun zijn professioneel genoeg om zulke gesprekken niet naar de buitenwereld toe te schemeren wat ook niet nodig is.

Ik ben schijt ziek van dat Buijs geschreeuw. Ja zonder geschreeuw verliezen we.. maar dat ligt aan de spelers die na 5 seconden geen enkele concentratie kunnen behouden.. maar ja. We gaan niet veel meer winnen op deze manier.

21 maart 2021 om 11:17

We zijn ook gewoon redelijk uit de competitie getrapt doordat onze sterspelers blessures kregen (Azor, El Messaoudi, Larsen, Gudmonsson).

Goede vent die Danny, beheerst en goede uitspraken altijd.

21 maart 2021 om 10:21

Beheerst? Dat viel dan wel behoorlijk tegen bij dat incident met Bijl. Verder wel een leuke trainer waar Groningen blij mee mag zijn.

21 maart 2021 om 10:40

Het lijkt net een mens he.... iedereen maakt wel eens een fout dat betekend niet dat iemand zich normaal niet kan beheersen.

21 maart 2021 om 13:48

@klapicanto: vind ik ook, hij helpt mensen ook altijd graag door ze een zetje in de juiste richting te geven

Raar verhaal van Danny Buijs waarom hij de eerste 15 minuten niet coachte. En dan oook nog aangeven dat het team het zelf moest oppakken. Als dat zo is waarom laat je je assistent het dan wél doen? Is toch tegenstrijdig, want dan 'leren' ze er nog niets van.

Nou Danny, ik vind dat je behoorlijk gek gedrag vertoond. Ten eerste sta je als een wilde te roepen in je vak. Daarnaast gooi je vorige week een speler van de tegenstander naar de grond. En als het even niet goed loopt of helemaal niet loopt zoals gisteren laat je de assistent de coaching doen en blijf jij in de dug out zitten. Met deze dingen kom je op mij niet sterk over. Het komt over alsof je de druk niet aankunt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren