‘Keuzes van Van Bommel zorgen voor ergernissen in spelersgroep van PSV’

Zondag, 1 december 2019 om

De druk op de positie van trainer Mark van Bommel bij PSV is na afgelopen donderdag verder toegenomen. De Eindhovenaren werden uitgeschakeld in de Europa League na een 4-0 nederlaag tegen Sporting Portugal. Het Eindhovens Dagblad schrijft in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Emmen van zondagavond dat er binnen de spelersgroep ergernissen bestaan over de keuzes van Van Bommel.

“Er is binnen de spelersgroep ergernis over zijn ­keuzes en een aantal reserves ­begrijpt niet waarom zij geen kansen krijgen of steeds geslachtofferd worden, terwijl andere spelers soms oneindig veel krediet lijken te hebben. Tegelijkertijd ontwikkelen veel spelers van PSV zich niet en zit er ook weinig voetballende ontwikkeling in het elftal, hoewel jonge spelers als Mohamed Ihattaren en Donyell Malen wel zijn doorgebroken en lichtpuntjes zijn in donkere tijden”, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Crisis bij PSV - De harde cijfers

Het regionale dagblad haalt het spel van Pablo Rosario aan als voorbeeld van de ‘knulligste fouten’, waar ‘Van Bommel gek van moet worden’. “Het spel van de vorig jaar door hem gelanceerde Pablo Rosario (22) tegen Sporting had bijvoorbeeld niets met topvoetbal te maken. Zijn vormcurve vertoont een opvallende parallel met de situatie van PSV. Een goed en hoopvol begin, daarna een stevig verval, een korte opleving in de nazomer en nu weer een topclub onwaardig”, luidt de conclusie.

Er wordt tegelijkertijd gesteld dat het ‘onzin’ zou zijn om de problemen aan Rosario op te hangen. “Want veel meer spelers zijn uit vorm en zien hun plek in de hiërarchie soms snel veranderen”, zo valt er te lezen. Voor PSV wacht zondagavond de uitwedstrijd tegen FC Emmen, waar vorig seizoen met 2-2 werd gelijkgespeeld. Van de laatste acht duels wisten de Eindhovenaren er slechts één te winnen, toen sc Heerenveen vorige week in eigen stadion met 2-1 verslagen werd.


Poll

Zie jij Mark van Bommel het seizoen afmaken bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door tonverbeek)

Zullen we gewoon gaan voetballen met Thomas guti en ihattaren op het middenveld, Boscagli linksback en voorin Bergwijn, malen en pereiro (die dan continu switcht met overheden).

1 december 2019 om 11:30

Helemaal eens! Alleen mag Lato van mij ook nog gewoon een normale kans krijgen. Hendrix Guti en Mo is ook een goed middenveld. PSV moet vol voor Koopmeiners gaan. En ook Stengs lijkt me een goede vervanger voor Bergwijn over een tijdje. Investeer maar eens gewoon in zekerheden.

1 december 2019 om 11:35

Ik denk niet dat dat soort jongens nog snel naar PSV zouden gaan. PSV zou dan transferrecords moeten breken en daarnaast is Ajax een 10x betere stap voor dat soort jongens. Als het zo doorgaat is het voor jongens van AZ geen goede stap meer om naar PSV te gaan.

1 december 2019 om 11:45

Waarom zouden zulke jongens niet naar PSV trekken? Of PSV het kan betalen is iets anders. PSV is nog steeds veel groter dan AZ in ieder opzicht. Sinds 2000 maarliefst 10x kampioen geworden. Kunnen niet veel clubs zeggen. Ook Ajax niet. Daar doet een matig seizoen van PSV niets aan vanaf. Je zou je eerder af kunnen vragen of PSV het juist wel moet doen. Kan me nog ene Adam Maher voor de geest halen wat een giga talent in Alkmaar was maar gewoon hopeloos tekort kwam voor PSV.

1 december 2019 om 12:09

El_guaje7 Logisch toch. Ajax is een van de grootste clubs van de wereld tegenwoordig waar geen enkele speler nee tegen zal zeggen. Stengs denkt niet eens na over PSV als het grote Ajax ook op de stoep staat. Over tijdje kunnen clubs als Real en Barca ook geen toptalenten meer halen, want die kunnen niet meer op tegen Ajax.

1 december 2019 om 12:17

Ja Benzema klopt helemaal, we zouden er eigenlijk voor moeten vrezen dat ome Overmars in de winterstop 120 miljoen euro trekt en Bergwijn, Malen en Ihattaren even ophaalt. Ik zie de bui al hangen.

1 december 2019 om 12:32

Nee joh. 30 miljoen voor die drie samen is toch meer dan genoeg. Ze hebben immers niks bewezen in Europa.

1 december 2019 om 14:14

Ajax is niet een van de grootste clubs ter wereld. Ajax komt niet in de buurt van de fanbase van Spaanse en engelse clubs, komt ook niet in de buurt van de omzetten die die clubs draaien. Ajax doet het sportief erg goed deze jaren maar dat alleen maakt je niet tot een van de grootste clubs ter wereld. Man utd doet het bijvoorbeeld sportief al jaren slecht maar wordt door alle andere aspecten nog steeds gezien als top 3 qua grootte met Barcelona en Real.

1 december 2019 om 14:33

En tel eens vanaf 2010. Vindt de laatste 10 jaar een betere graadmeter!

1 december 2019 om 14:52

of tel eens vanaf 2014/15? Laatste 5 jaar is misschien een nog betere graadmeter. Dan heb je 1x Ajax, 3x psv en 1x Feyenoord. Als deze statistiek leidend is, maakt Feyenoord ook nog een kans op Stengs en Koopmeiners!!

1 december 2019 om 11:54

Volgens mij is v. Bommel de enige in NL die dat niet ziet. Constant met rosario en hendrix beginnen is gewoon laf en triest tegelijk vooral in een competitie met emmen, fortuna, RKC etc. Maar v Bommel zou vanavond ook wel weer met zijn favoriete blok aantreden tegen emmen. De manier waarop PSV ook speelt is echt verschrikkelijk om naar te kijken.

1 december 2019 om 12:20

Tja, ik vind Guti ook gewoon een slappe zak. Zit totaal geen duelkracht in en is ook weinig dynamisch. Thomas en Ihattaren zijn voetballend wel sterk, maar missen ook duelkracht. Zo'n middenveld wordt gewoon overlopen. Ben bang dat het met deze selectie gewoon lood om oud ijzer is.

1 december 2019 om 13:23

Guti is inderdaad niet erg dynamisch, maar heeft dit jaar in het begin wel laten zien verdedigend zijn mannetje te staan. Hij voegt daarnaast vind ik opbouwend echt wel wat toe aan Psv. Heeft een schitterende traptechniek en heeft vrijwel altijd zn blik eerst naar voren gericht. Dat zijn wel dingen die ik mis nu op het middenveld. Zet daarnaast Thomas die de afstanden kan overbruggen en goed is in de combinatie en je hebt voor de eredivisie een goed middenveld.

1 december 2019 om 12:39

Guti is een speler die het eerste jaar, nauwelijks een kans heeft gekregen. Dat is nu echt zo'n speler die vertrouwen moet krijgen om goed te presteren. Juist hij wordt steeds geslachtofferd door van Bommel. En Rosario jaja

Als Ajacied kun je alleen maar hopen dat hij zolang mogelijk blijft. Voor het Nederlands voetbal is het beter als hij vertrekt. Psv had gewoon eerste moeten worden in de poule, maar is gewoon al keihard uitgeschakeld. Dat de selectie in onbalans is mag de TD zich ook aanrekenen.

1 december 2019 om 12:20

In hoeverre kan je dit de technisch directeur dit aan rekenen? Hij heeft wel meer te doen dan alleen maar talenten of speler te bekijken en aan te trekken.hij moet op zijn scouting kunnen vertrouwen wat de goede keuze is, het zou kinderachtig zijn als hij bij elke scouting het handje moet vasthouden, er zullen rapporten liggen van het scouting apparaat maar als dat niet goed verloopt, kan je net zo goed de gehele club omgooien, een nieuwe scouting apparaat, technisch directeur en van Bommel oprotten... Er is wel meer miss met de club dan alleen de aankopen... Kort door de bocht om alles op de technisch directeur te gooien.ik zie liever dat van Bommel er een Vecht machine van maakt en spelers wat extra meters laat lopen, extra motivatie!dit is gewoon een strijd tussen van Bommel en de jong... Een kind van de club VS een technisch directeur die alleen op amateur niveau gevoetbald heeft.een strijd waar de club punten gaat laten liggen.het is goed te zien wat de strijd is, de strijd tussen twee ego's waar van Bommel de jong probeert weg te pesten.

1 december 2019 om 12:40

Aangezien de jong jarenlang zelf hoofd scouting is geweest ...kennelijk loopt het daar inderdaad ook niet meer...een reden te meer dus om hem eruit te knikkeren

1 december 2019 om 12:46

Hij heeft Cocu ook goede spelers gebracht, dus ik denk dat het ook de trainer is die gewoon te veel vraagt van zijn ploeg wat ze niet kunnen uitvoeren en ja met Cocu hadden veel gezegd dat het betere spelers waren maar dat viel wel mee, PSV had altijd een behouden tactiek gehad met voetballen, altijd al een counter ploeg geweest.

Thomas hoort dan ook gewoon te spelen op de positie van Rosario. Een veel betere voetballer die de pass vooruit wel durft te geven met de juiste snelheid bovendien.

1 december 2019 om 11:38

Ik vind ze allebei geen Psv waardige spelers om eerlijk te zijn. En dan heeft Psv ook nog Unnerstahl, Baumgartl, Viergever, Sadilek, Doan, Guti, Bruma, Mitroglou. Erg povere spelers vind ik en niet Psv waardig.

1 december 2019 om 11:47

Doan, Guti en Bruma zijn echt wel goede voetballers alleen kunnen die op het moment ook niets betekenen in zo'n schijt elftal wat niet draait. Voor de rest tsja echt middelmaat voor een PSV.

1 december 2019 om 11:49

Unnerstahl is dus ook al afgeschreven zie ik?

1 december 2019 om 11:55

Bruma is een hele grote miskoop. Vooral een linksback kopen en te slechte spelers als Thomas, Sadilek, verkopen

Ik gun het van Bommel allemaal best hoor.... Maar alle (!) aankopen zitten op dit moment op de bank en het spel is een puinzooi. Het wordt tijd dat van Bommel eens wat anders probeert, want op deze manier eindigen ze tussen plek 6 en 10....

coaches lijken tegenwoordig steeds banger om wijzigingen in hun opstelling aan te brengen. ik snap dat je spelers vertrouwen wil geven maar als ze over langere tijd niet goed presteren is het geen goed signaal naar de spelers die niet spelen om ze nooit een kans te geven

1 december 2019 om 12:56

Juist, helemaal eens. En Guti wordt wel steeds geslachtofferd door van Bommel. Lijkt wel of hij iets tegen hem heeft. Die speelt zo zonder zelfvertrouwen daardoor. Is echt een prima speler, maar ja, als je er zo mee omgaat.

1 december 2019 om 15:05

@inti mee eens! Van Bommel komt op mij niet over als een coach met peoplesmanagement kwaliteiten die weet hoe je met spelers omgaat

Van Bommel stap zelf eens op, angsthaas. Kapitaalvernietiging. Al twee seizoenen alles naar de klote geholpen, ongelooflijk. Toontje topsport klimaat.

Denk voor PSV het beste als Emmen gaat winnen. Eindelijk Bommel eruit en beginnen te bouwen aan team voor volgend jaar en focus op de beker voor dit jaar. Bommel out!

Grote mond over feyenoord maar het is ook kommer en kwel bij PSV het val wel mee met die wereld talenten bij PSV Net als Feyenoord een midden veld wat ver achter blijf met geen loop vermogen en waar werkelijk wedstrijd op wedstrijd wordt verloren misschien 442 spelen want het gebrek aan creativiteit op het middenveld is schrijnend ook die Japanner kan er werkelijk niets van Het is gewoon hopeloos als de tegenstander met zoveel mensen achter de bal blijft hebben dan gewoon niet het vermogen en creativiteit om hun spitsen aan het werk te zetten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3527
4.PSV2813
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller152
D. MalenAanvaller1310
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

Van Bommel kiest voor zelfde PSV-elftal als tegen FC Emmen

PSV speelt zaterdagavond tegen Fortuna Sittard in dezelfde opstelling als tegen FC Emmen; een duel dat in een 1-1 gelijkspel eindigde. Dat betekent dat Michal Sadilek wederom als linksback speelt en...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren