‘Barcelona noteert drie grote namen in zoektocht naar opvolger Rakitic’

Woensdag, 13 november 2019 om

Barcelona is achter de schermen bezig met de opvolging van Luis Suárez, maar de prioriteit van de Spaanse kampioen ligt volgens AS niet alleen in de voorhoede. Naar verluidt is de technische leiding van Barcelona ook bezig met eventuele vervangers voor Ivan Rakitic, die zijn basisplaats is kwijtgeraakt op het middenveld en overweegt om het Camp Nou te verlaten.

Fabián Ruiz staat naar verluidt hoog op het wensenlijstje van Barcelona, al moet voor de middenvelder van Napoli wel minstens zestig miljoen euro betaald worden. De Spanjaard wordt al enige jaren gevolgd door scouts van de Catalaanse grootmacht. Real Madrid is volgens geruchten in de Spaanse media ook in de markt voor Ruiz, wiens contract bij Napoli nog bijna vier jaar doorloopt.

Lenglet: 'Antoine Griezmann moet wennen aan verschillen tussen Barça en Atleti'

Mocht een deal met Ruiz niet van de grond komen, dan heeft Barcelona volgens AS nog twee opties. Rodrigo Bentancur heeft bij Juventus geen basisplaats en werd afgelopen zomer al genoemd als onderdeel van een mogelijke ruildeal met Rakitic. Een overeenkomst werd niet gesloten, maar Betancur is nog niet van de Catalaanse radar verdwenen. Het transferbedrag van de middenvelder uit Uruaguay wordt geschat op 35 miljoen euro.

De laatste optie is Saúl Ñíguez, de middenvelder van Atlético Madrid die al enige jaren een vaste kracht is onder trainer Diego Simeone. AS denkt echter dat het binnenhalen van de controleur een heel lastige zaak gaat worden. Barcelona haalde met Frenkie de Jong afgelopen zomer al een speler binnen voor de lange termijn. De voormalige Ajacied moet in de toekomst de rol van controleur overnemen van Sergio Busquets.


Poll

Wie is de geschikte opvolger van Ivan Rakitic bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door vinroo)

Van die 3 zie ik het liefst Saul komen. Fabian Ruiz is ook een hele goede optie, maar Saul is net iets jonger. Heeft Barca geen eerste optie opgenomen een aantal jaar geleden, of was dat maar een fabeltje?

13 november 2019 om 19:54

Ja dat was ook het eerste waar ik aan dacht is dat niet afgesproken tijdens de onderhandelingen van Griezmann. Zoiets heb ik ook een keer gelezen.

13 november 2019 om 19:56

Dat was een fabeltje. Overigens staat Saul nog zeer lang onder contract. Om en nabij de acht jaar. Dat lijkt mij een onmogelijke missie. Ruiz is wel een mogelijkheid. En een goede ook nog.

13 november 2019 om 19:57

Klopt, Barcelona heeft nog een eerste optie op Saúl. Die kregen ze als onderdeel van de overgang van David Villa naar Atletico Madrid. Je moet je alleen afvragen hoe je zo'n speler in wil zetten als je al de beschikking hebt over Arthur, Busquets en Frenkie de Jong, waarbij je ook al in moet calculeren dat Carles Aleñá en Riqui Puig ingepast moeten worden. Hoe wil je dan Saúl of Fabián inpassen? En als we dan toch droomversterkingen delen, dan mag de naam van Bernardo Silva ook genoemd worden.

13 november 2019 om 21:32

Denk niet dat Alena ooit ingepast zal kunnen worden, niet de speler die het middenveld beter zal maken. Puig heb ik wel hoge verwachtingen bij, en Saul is dan meer dan welkom want Busquets is ook niet meer de Busi die we kennen. Bernardo Silva zou echt gepast hebben bij Barca, zonder twijfel. Maar die zal te duur zijn helaas

13 november 2019 om 22:03

Zelfs wanneer Carles Aleñá niet goed genoeg wordt bevonden voor de basiself, dan zou je hem zonder problemen kunnen gebruiken als speler voor de breedte in de selectie. Hij doet namelijk echt niet onder voor Arturo Vidal, Ivan Rakitic (in de huidige vorm) of voorgangers Rafinha en Denis Suárez. En waarom moet je dan voor Saúl, Fabián of zelfs Bernardo Silva gaan als je al voorzien bent in die linie? Wat mij betreft bespaar je dan die tientallen miljoenen en steek je dat in een speler die je echt nodig hebt.

13 november 2019 om 20:08

Fabian Ruiz is jonger dan Saul! Barca heeft idd eerste optie op Saul, maar een eerste optie heeft geen waarde als Atletico hem niet wilt verkopen of als hij zelf niet weg wilt. Hij heeft dan ook nog een contract tot 2027(?). Kortom, Saul is onhaalbaar. Ik zie het liefst niemand komen. Het middenveld is goed bezet met Frenkie, Busi, Arthur, Vidal, Alena en Roberto en ik hoop dat Puig daar snel bij komt.

13 november 2019 om 21:34

Oh danku, dacht dus andersom ja het middenveld is nu goed bezet, maar komende zomer zullen er weer dingen veranderen. Vidal, Rakitc en Alena zie ik volgend seizoen niet weer terug denk ik. Busquets is minder dan we gewend zijn, dan blijven enkel Arthur en Frenkie over. Puig moet meer speelminuten krijgen, dat zal ook maar pas volgend jaar zijn.

Altijd fijn voor de penningmmeester als zowel Barca als Real achter jou speler aanzitten.....

Je vraagt je af waarom je een grote naam moet halen als vervanging van iemand die nooit speelt

13 november 2019 om 20:26

Tsja als Barca zijnde speel je toch een groot aantal wedstrijden per jaar. Nu hebben ze nog Vidal die het gat kan opvullen bij een blessure maar die zie ik ook eind dit seizoen vertrekken en Rakitic zelfs deze winter. En Guaporta roept al tijden om Riqui en Alena maar die vind ik persoonlijk (nog) lang niet goed genoeg.

13 november 2019 om 21:09

Om degene in de basis op hun teentjes te houden. Concurrentie in een elftal is alleen maar goed. Nadeel ervan is dat je het nog moeilijker maakt voor een aanstormend talent

Zijn dit 3 grote namen? Dan moet ik toch echt lachen, want als er grote namen wordt genoemd denk ik niet hieraan. Dan denk je aan thiago, verrati, de bruyne, kante, pogba. Saul kan denk ik dan nog net wel als grote naam.

13 november 2019 om 20:54

Bentancur is absoluut geen grote naam, maar Fabian Ruiz vind ik ondertussen wel een grote naam.

Saul Niguez is een fantastische speler. Een middenveld straks met Frenkie, Arthur en Saul zou wel geniaal zijn. Fabian Ruiz ook een mooie optie. Bentancur is echt een paar klassen minder dan die andere twee.

Ik kan dit bijna niet geloven, het zou immers wanbeleid van de bovenste plank zijn, maar helaas zijn de transfers van Barça de afgelopen jaren wel in die categorie te plaatsen. Waarom zou je in hemelsnaam één van deze spelers halen om iemand te vervangen die constant op de bank zit? Je moet nu juist een jeugdspeler doorschuiven, een Puig of Aleña meer kansen bieden als Rakitic zou vertrekken. Zo behoud je ook weer enigszins een beetje de identiteit van de club. Het is verder begrijpelijk dat Rakitic de laatste jaren van zijn carrière niet op de bank wil zitten en ik denk dat Barça er goed aan zou doen hem te laten gaan, maar die positie vul je dan op met een speler uit de eigen jeugd en niet met een aankoop.

13 november 2019 om 20:05

Zou dit ook onbegrijpelijk vinden. Betancur is imo geen optie, kwalitatief niet goed genoeg. Ruiz is een aardige optie, maar weet niet of ie past. Saul zou natuurlijk top zijn, maar ipv Busquets dan uieindelijk (is op leeftijd). Maar die lijkt me onhaalbaar, of voor 150 miljoen. Laat dan een jeugdspeler proeven en doorbreken.

13 november 2019 om 20:14

Staat anders wel een geweldige selectie met dat wanbeleid, op city na toch wel de beste imo.

Is het vreemd dat ik opteer voor donny van de beek? Hij zou na dit seizoen een stap willen maken en barcelona mist diepgang op het middenveld,teveel spelers willen de bal in de voet.

13 november 2019 om 20:59

Zeker geen vreemde gedachte. Hij zou geweldig bij Barca passen.

13 november 2019 om 23:43

Zou wat zijn als hij daar verder zou groeien met Frankie! Wie weet Matthijs over een paar seizoenen erbij. Een genot voor oranje zou ik zeggen!

Waarom zou je ook een jeugdspeler willen hebben op de bank? Waarom zou je Aleña of Puig kansen willen geven, als je hen ook kansen kunt ontnemen door miljoenen uit te geven aan een bankzitter?

Als ik het daar voor het zeggen had zou ik mij voorbereiden om Messi op het middenveld op te stellen in de komende jaren. Mijn logica: Messi wordt ouder, zal snelheid verliezen en zal uitmuntend uit de voeten kunnen op het middenveld en nog jaren houdbaar zijn in de top. Mits je het elftal daarop aanpast en ook andere middenvelders naast hem zet die gaten dicht kunnen lopen. Dus geen Arthur's of Frenkie's. Maar Wijnaldums en Kanté's, Dan kun je Messi nog jaren als een Pirlo gebruiken. Beetje wandelen over het veld, strooien met pracht pasjes, assists en wat vrije trappen erin schieten zonder ieder seizoen topscoorder te hoeven worden. Ipv 30+ in de competitie rond de 15 tot 20 scoren als middenvelder met een topspits voorin erbij.

13 november 2019 om 23:52

Ik denk zelf dat Messi uiteindelijk beland in de spits. 1 of 2 man maar tegenover zich hebben, ipv nu (nog) 5 man voorbij lopen af en toe. Meer een aanspeelpunt, waar snelle beweeglijke spelers, wellicht met veel diepgang, omheen gaan lopen. Maar verder terug zakken een linie? Hij is nooit echt van het mee verdedigen geweest. Ik zie dat ook niet meer gebeuren.

Geen van de drie spelers aub. Alledrie zijn controleurs, dalijk ga je met Frenkie, Arthur en dan een van de drie namen met nul creativiteit op het middenveld spelen. Ik blijf ervoor opteren om Coutinho na dit seizoen een kans te geven op het middenveld van Barcelona met Frenkie en Arthur. Lijkt mij het ideale middenveld. Verder Puig en Alena doorschuiven naar de A-kern en Memphis halen voor de linksbuiten positie. Ook had ik graag een nieuwe rechtsback gezien, omdat Semedo aanvallend te weinig brengt en Roberto een nietsnut van jewelste is.

Ter Stegen
Aankoop
Pique/Aankoo
Umtiti
Alba/Firpo
Arthur
Frenkie
Coutinho
Griezmann
Messi
Memphis

Van deze 3 spelers lijkt mij fabian ruiz de meest geschikte optie. Saul is meer een nummer 6 en daarvoor heb je natuurlijk frenkie. Fabian Ruiz speelt wat meer naar voren. Ik zeg vidal en rakitic eruit. En fabian ruiz halen. Het middenveld met frenkie ruiz en busquets en arthur is er ook nog. Daarnaast meer speeltijd voor Rique Puig en Alena

Man man man. Dan wil je een dure vervanger halen voor iemand die op de bank zit, terwijl Riqui Puog nooit een kans krijgt.

Was Griezmann niet al de vervanger van Luis Suarez? Zet hem gewoon in het midden, is namelijk veel beter dan aan de zijkant. Dembele en Messi op de zijkanten..

Wat is die club toch afgezakt. Ja lekker weer 60 - 100 miljoen uitgeven aan een middenvelder. Waarom niet een paar jeugdspelers laten instromen? Je hebt busquets die gaat nog een paar jaar mee, je hebt de jong al voor veel geld gehaald, Arthur, en weet ik wie nog allemaal. Het wordt straks een beetje het Neymar verhaal. De hele zomer bezig zijn zo'n absurd dure speler te halen en dan blijkt dat je daar die ansu Fati al hebt. Die had nooit dus nooit een kans gekregen als neymar was gekomen. En nu ga je dus hetzelfde op het middenveld krijgen. Kijk gewoon eens naar de jeugd ipv onzin aankopen te doen. Dat was toch ook de identiteit van Barca?

Van de Beek is een zeer goede aanvulling bij Barcelona. Donny scoort veel en vaak in de CL en bovendien is het een technische speler. Met Frenkie en Donny op het middenveld verpulver je Real Madrid gegarandeerd.

Isco is een echte Barcelona speler maar te wisselvallig Dani Ceballos zou ook een perfecte speler voor Barcelona zijn als hij dezelfde rol krijgt als bij jong Spanje.

Ik had eigenlijk gehoopt dat Barca voor een echte verdedigende middenvelder als Sander Berge zou gaan. Zo hoeft Frenkie zich defensief niet bovenmatig in te spannen en zowel hij als Arthur missen toch lengte, kracht en kopkracht. Frenkie en Arthur kunnen dan op de centrale middenvelder positie blijven spelen en tiki-taka spelen samen met de aanvallers, die ze dan vrij voor de keeper van de tegenstander kunnen zetten met hun passing. Voor iemand van zijn lengte (1.95) is Berge vrij snel, erg goed in de passing en is een soort Busquets met meer kracht en is beter in de lucht, hoewel hij natuurlijk minder ervaren is. Bovendien hebben ze dan 3 spelers van 21-23 jaar met doorgroeimogelijkheden die het nog jaren kunnen laten zien als een super trio zoals Iniesta, Xavi en Busquets dat waren. Rodri van Man City zou misschien nog beter passen, hij is immers beter dan Berge en is spaans maar daar moeten ze de hoofdprijs voor betalen als Man City hem überhaupt wil laten gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4906 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper150
F. de JongMiddenvelder151
PiquéVerdediger141
A. GriezmannAanvaller145
Sergi RobertoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

68 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 10 0 1 0
2018/2019 Barcelona 34 3 6 1
2017/2018 Barcelona 35 1 4 0
2016/2017 Barcelona 32 8 5 0
2015/2016 Barcelona 36 7 3 0
Laatste voetbalnieuws

Bartomeu verschaft duidelijkheid: ‘Dat kunnen we ons niet veroorloven’

Arturo Vidal wordt de voorbije weken nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek bij Barcelona. Internazionale zou de voornaamste kandidaat zijn om de Chileense middenvelder over te nemen, daar hij trainer...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren