‘PSV niet alleen in sportief opzicht in crisis: De Jong en Van Bommel botsen'

Woensdag, 13 november 2019 om

PSV bevindt zich in een diepe crisis, daar de laatste zes wedstrijden op rij geen overwinning opleverden. Niet alleen in sportief opzicht ondervinden de Eindhovenaren tegenwind, want ook intern heersen er spanningen. Voetbal International schrijft dat PSV binnenskamers verdeeld is in twee verschillende kampen.

Trainer Mark van Bommel botst volgens het weekblad met technisch manager John de Jong en diens scoutingsteam. De Jong werd een jaar geleden de opvolger van de naar Everton vertrokken Marcel Brands, terwijl Van Bommel de naar Fenerbahçe vertrokken Phillip Cocu verving. Het waren logische en voorziene wijzigingen, terwijl De Jong en Van Bommel ook samenspeelden bij PSV. Ook op andere ‘sleutelposities’ zitten momenteel oud-spelers van PSV, wat enerzijds een voordeel lijkt omdat zij ‘de wetten van de kleedkamer’ kennen.

“Maar de hiërarchie is omgedraaid. Van Bommel was een betere voetballer dan De Jong, maar de laatste is nu wel de baas van de dominante trainer. Dat wringt”, schrijft Voetbal International. Van Bommel haalde bijvoorbeeld op eigen initiatief Aziz Behich en Trent Sainsbury, inmiddels allebei weer vertrokken, terwijl zij niet op het lijstje van De Jong stonden. Daarnaast worden enkele acties van Van Bommel als ‘onhandig’ bestempeld.

Zo zei Van Bommel in september ondanks het vertrek van Angeliño, Luuk de Jong en Hirving Lozano dat PSV een betere selectie had dan vorig seizoen, terwijl ook de affaire rond Jeroen Zoet als voorbeeld wordt genoemd. Intern zou nu het ‘zwartepieten’ over de slechte prestaties van de Eindhovenaren begonnen zijn. Na de interlandperiode wacht voor PSV de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Een meevaller voor Van Bommel is dat Steven Bergwijn en Donyell Malen dinsdag weer op het trainingsveld verschenen.


Poll

Zie jij Mark van Bommel het seizoen afmaken bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door theedge)

het "zwarte pieten", kan iemand mij uitleggen wat er daarmee bedoeld wordt?

13 november 2019 om 09:56

Een schuldige aanwijzen

13 november 2019 om 10:31

De term ‘iemand de zwartepiet toespelen’ komt uit het gelijknamige kaartspel ‘zwartepieten’. In dit spel, dat gespeeld wordt met een klassiek spel kaarten, heet de schoppenboer de zwartepiet en is het de bedoeling dat je als speler niet met de schoppenboer eindigt. Degene die als laatste de schoppenboer heeft, heeft het spel verloren en is daarmee de zwartepiet. Bij het spel zwartepieten heet zowel de houder van de kaart als de kaart zelf de zwartepiet. Zwarte Piet wordt hier dus gebruikt als een term voor ongeluk hebben en bestaat waarschijnlijk al enkele honderden jaren als zodanig. Heeft dus niks met sinterklaas te maken.

13 november 2019 om 14:42

Waarom is de boer weer de zwarte piet? De boeren hebben het al zo lastig in deze tijd...

13 november 2019 om 10:00

Ik denk het geouwe hoer is weer begonnen en elkaar dingen verwijten

13 november 2019 om 10:00

Dat is als je de schuld van het falen constant aan andere geeft. Dus bijvoorbeeld in deze situatie beweert de VI dat van Bommel het falen van de laatste weken toeschrijft op het werk van de Jong (Lees ongebalanceerde selectie) en de Jong zou op zijn beurt weer Mark de schuld geven van de verliespartijen (lees onbegrijpelijke keuzes). Ik denk dat ze gewoon allebei keihard gefaald hebben en het daarom zo slecht gaat nu. Mark geeft spelers die bij RKC nog niet zouden uitblinken (sadilek en Rosario) een ongenaakbare status en prachtige spelers zoals Guti zijn altijd de pineut. Verder heb je de kant van de Jong die voor 22 miljoen euro 2 buitenspelers heeft gehaald die allebei niet belangrijk zijn voor PSV.

13 november 2019 om 10:07

Kopie plakwerk: Iemand de Zwarte Piet toespelen: Iemand tot zondebok maken / ergens de schuld van geven.In tegenstelling tot wat men zou verwachten heeft deze uitdrukking echter maar weinig te maken met Zwarte Piet als de knecht van Sinterklaas. De term ‘zwartepieten’ heeft namelijk een hele andere oorsprong.De term ‘iemand de zwartepiet toespelen’ komt uit het gelijknamige kaartspel ‘zwartepieten’. In dit spel, dat gespeeld wordt met een klassiek spel kaarten, heet de schoppenboer de zwartepiet en is het de bedoeling dat je als speler niet met de schoppenboer eindigt. Degene die als laatste de schoppenboer heeft, heeft het spel verloren en is daarmee de zwartepiet. Bij het spel zwartepieten heet zowel de houder van de kaart als de kaart zelf de zwartepiet. Zwarte Piet wordt hier dus gebruikt als een term voor ongeluk hebben en bestaat waarschijnlijk al enkele honderden jaren als zodanig.

Kan me moeilijk vinden in de genoemde argumenten. Sowieso, is de Jong de baas van van Bommel? Heeft hij de macht om hem bijv. te ontslaan? Lijkt me meer dat gerbrands de baas is. Anyway, van mij mag de Jong sowieso zijn plek inleveren en er iemand neerzetten met een netwerk. Geen enkele aankoop afgelopen zomer is een voltreffer, terwijl er voor een hoop geld is geïnvesteerd.

13 november 2019 om 10:38

De Jong is de TD, dus staat boven de trainers. En dus boven van Bommel. Deze laatste zal dus verantwoording moeten afleggen in deze barre tijden bij de TD. In later stadium zal ook het bestuur erbij betrokken worden. De TD zal verantwoording afleggen aan het bestuur, niet aan (de ondergeschikte) van Bommel. Dus ja … de Jong zou, in overleg met het bestuur waar hij ook in zal zitten, van Bommel kunnen ontslaan.

Wat zouden de voetballende kwaliteiten van beide mannen te maken hebben met hun onderlinge resultaten? Brands was ook een slechtere voetballer dan van Bommel en Cocu en die relatie leek prima te gaan. Als er kampen gevormd worden binnen een club weet je dat dit maar op een manier kan eindigen. Mark krijgt dus nog 1 wedstrijd en als hij de volgende wedstrijd niet overtuigend wint dan ligt hij er gewoon uit.

13 november 2019 om 09:59

Echter hebben beide mannen nooit samen met Brands gevoetbald. Ik kan me voorstellen dat van Bommel in de kleedkamer veel belangrijker was dan de Jong en, zeker als aanvoerder, hoger in de hiërarchie stond. Ala dat nu in een keer omgedraaid is, kan ik me voorstellen dat dat best lastig is. Rationeel natuurlijk niet, maar gevoelsmatig wel.

13 november 2019 om 10:06

Als het werkelijk zo is dat Mark zich niet kan schikken onder de Jong omdat hij jaren geleden niet de aanvoerder was bij zijn team, dan is hij nog meer incapabel dan ik dacht. De Jong beoefend nu een totaal andere functie waarbij voetballende kwaliteiten of überhaupt coachende kwaliteiten (die een aanvoerder moet hebben) totaal irrelevant zijn. Zoals ik hierboven al aangeeft, mocht dit waar zijn gaat dit alleen maar op een manier eindigen en dat is het opstappen van een of beide heren.

13 november 2019 om 11:01

Van veel professionaliteit getuigt het in ieder geval niet nee. Als van Bommel zich niet onder zijn baas kan schikken dan is het misschien beter voor hem om zijn geluk elders te beproeven.

Nou, ik heb wel een oplossing hoor. Beiden vertrekken. De Jong heeft tientallen miljoenen weggegooid en Van Bommel krijgt het niet op de rit.

13 november 2019 om 10:01

Van Bommel heeft het vorig jaar goed gedaan. Dit jaar, door het vertrek van Lozano en De Jong, is het verschil met Ajax simpelweg te groot.

13 november 2019 om 10:05

Afgelopen seizoen waren in de 2e seizoenshelft Lozano en De Jong nog gewoon aanwezig en is het kampioenschap volledig weggegeven. Uit niet gewonnen bij Ajax, Emmen, Utrecht, Heerenveen, Vitesse, AZ, Feyenoord. Kansloos eruit in de CL poule (zware poule natuurlijk), in de beker eruit tegen Rkc. Nee, hij heeft het niet goed gedaan. Hij begon wel uitstekend. Echter was ook vorig jaar het veldspel al niet denderend en daar lijkt totaal geen verbetering in te zitten.

13 november 2019 om 10:06

Niet door het vertrek van Lozano en de Jong. Door blessures van hele belangrijke spelers verliest PSV in een kort tijdbestek veel te veel daarnaast hebben de rode kaarten ook zeker invloed gehad. Het elftql heeft overduidelijk versterkingen nodig vooral een linksback en middenvelder, maar de rest van het elftal is prima.

13 november 2019 om 10:11

@nl_modric, Van Bommel heeft het vorig jaar een half jaar goed gedaan, geen jaar. En zelfs daarin werd er een aantal keer in de laatste minuut gewonnen of was er de blamage in de beker tegen RKC bijv. Daarnaast verwijt niemand Van Bommel dat ze niet met Ajax meekunnen, hem wordt verweten dat PSV geen CL haalt, ze derde staan in een makkelijke EL-groep, je begin november moet strijden met teams als Utrecht en Willem II om de subtopplaatsen en bovenal dat het voetbal nergens op lijkt, geen idee, geen strijd, geen passie, geen tactiek, helemaal niets. En als slag op de vuurpijl lijkt elke speler met de wedstrijd slechter te worden onder Van Bommel.

13 november 2019 om 10:24

Ik verbaas me er steeds over dat mensen beweren dat van bommel het vorig jaar goed heeft gedaan. Uitschakeling in de beker: onderschatting, 100% zijn schuld. In de CL geen potten kunnen breken (geen schande maar ook niet best), de competitie was lachwekkend: eind feb hadden ze 6(!) punten voorsprong op Ajax met als dieptepunt de wedstrijd tegen Ajax , met 3 verdedigende controleurs spelen, zelfs tegen 10 man niet durven aan te vallen. Daar hadden ze kampioen kunnen worden maar door onkunde/gebrek aan lef van van bommel gingen ze uiteindelijk ten onder. En nu bakt ie er helemaal niets meer van, dus hoezo heeft hij het goed gedaan dan?

13 november 2019 om 12:54

Zoals je zelf al schetst Boity, speelt de wedstrijd tegen Ajax een grote rol. Hadden ze die wedstrijd over de streep getrokken, of een gelijkspelletje behaald, dan had Psv het kampioenschap gewoon over de streep getrokken. CL een ontzettend zware poule, dat was onhaalbaar. De beker nemen zowel Ajax als Psv de laatste jaren amper serieus. (en terecht) Dat Psv nog zolang gelijke trend kon houden met Ajax vond ik een uitstekende prestatie. Een doelsaldo van +72! en een punten aantal van 83 is normaal gesproken meer dan genoeg voor een titel. Dit jaar is een ander verhaal, maar daar heeft hij in mijn ogen ook het materiaal niet voor. (al zijn de prestaties in de EL inderdaad zwaar ondermaats)

PSV mist gewoon ervaring klaar. Alleen maar talent ingekocht of door laten breken. Teveel jonge spelers in de basis. De aanvoerder is zelfs een broekkie. Wat kun je nou echt van ze verwachten?ook met Bergwijn en Malen zie ik het in de winter niet goedkomen. Teveel mooiweer voetballers. Het zijn geen slechte spelers voor de duidelijkheid, maar niemand kan wekelijks de kar trekken. Iets wat bijvoorbeeld Ajax met Tadic, ziyech en Promes wel heeft.

13 november 2019 om 10:07

PSV heeft toch wel redelijk wat ervaring in huis hoor. Dumfries, Baumgartl, Swaab en Viergever en de keepers hebben een hoop wedstrijden in de benen. Ook Bergwijn is geen broekie meer. Qua leeftijd zijn ze wel allemaal nog redelijk jong dat is waar. Wat PSV mist is een goede (ervaren) middenvelder a La Guardado en een fatsoenlijke LB.

13 november 2019 om 11:11

Vindt je? Wat voor bijzonders hebben al die namen gepresteerd? Niks hoor. Zij kunnen de kar niet trekken. Daar is dus al het probleem. Een type guardado zal welkom zijn ja. Wk ervaring. Ibi helaas niet fit. Dat is toch wel iemand met status

13 november 2019 om 12:35

Dumfries, Baumgartl, Schwaab en Viergever hebben enige ervaring maar kunnen de kar niet trekken, die gaan echt geen 3 - 4 goals voor je maken in een wedstrijd. Ik denk dat Lee112 met ervaring bedoeld spelers die de belangrijke treffers kunnen maken, spelers zoals Tadic of Luuk de Jong. Eigenlijk had Mitroglou dit hele probleem op moeten lossen maar die laat tot nu tu weinig zien of nja, een echte eerlijke kans van vbommel krijgt hij dan ook niet als hij steeds weer moet invallen bij een achterstand .. maarja. Ik snap Lee112 z'n punt wel.

13 november 2019 om 14:43

@lee112als je ervaring bedoelt in een grote buitenlandse competitie dan heeft PSV daar op Mitroglou en Baumgartl niks van inderdaad. Maar die spelers die ik op noem hebben wel een hoop wedstrijden in de benen, ook Europees., en de meeste zijn international. Ziyech heeft ook nooit buiten NL gespeeld en trekt de kar ook toch dus dat hoeft geen must te zijn. Daarnaast hebben Tadic en Blind toch ook niet echt iets gepresteerd in het buitenland buiten het spelen in een grote competitie en/of club of heb ik iets gemist?

13 november 2019 om 16:02

Ziyech heeft wk ervaring. Cl ervaring en finale EL in de benen. Tadic en blind idem plus bpl ervaring. Tadic was de beste speler van zijn club. Groot verschil

13 november 2019 om 19:24

Blind heeft 90 PL duels en 66 Europese duels (42 CL en 24 EL) achter zijn naam, Tadic 134 PL duels en 29 Europese duels (16 CL en 13 EL). Dan laat ik de 20+ Europese kwalificatieduels nog buiten beschouwing bij beiden. Dat is wel een poepie meer ervaring natuurlijk dan een Baumgartl of een Viergever natuurlijk!

13 november 2019 om 10:14

PSV heeft toch Ibi gehaald voor de zogenaamde ervaring? Inmiddels is het half November en heb ik hem nog geen minuut zien spelen.

13 november 2019 om 11:12

Kon je van tevoren al verwachtten. Die gast is al jaren niet fit

13 november 2019 om 14:45

Nou PSV heeft Ibi niet echt gehaald. Die is meer als verloren zoon binnengehaald bij een blessure en pas toen hij weer redelijk fit begon te worden hebben ze hem een contract aangeboden. Hij is niet echt gescout geloof ik en als beoogt basis speler gecontracteerd.

13 november 2019 om 11:27

Met veel jonge spelers spelen is niet per se een probleem. AZ doet dat ook, die spelen met 4 spelers die boven de 23. En spelers die de kar trekken kan je zelf laten doorbreken. Spelers als Boadu, Stengs, Van de Beek en Bergwijn zijn allemaal zelf opgeleid.

13 november 2019 om 12:21

Bij az is er met alle respect minder druk. Hun broekkies strijden niet om een titel en als ze een keer op hun bek gaan zeurt er niemand.

13 november 2019 om 14:46

Dat inderdaad ook, maar ik vind ook vooral de opstelling al een paar seizoenen onlogisch. Voor de verdediging is er totaal geen voetballend vermogen met Hendrix en Rosario. Twee goede controleurs, maar als ze eenmaal de bal hebben is het fantasieloos en beperkt. Dat is in mijn ogen toch wel het grootste struikelblok voor Psv, het middenveld.

Even los van de onbegrijpelijke keuzes van van Bommel op het veld snap ik wel dat hij niet te vreden is over het spelersmateriaal, alles wat de Jong tot nu toe heeft binnengehaald is ondermaats dus ik snap dat van Bommel botst met hem.

13 november 2019 om 10:10

Ik vraag me af of de trainer ontslaan de oplossing is. Het was vanaf het begin van het seizoen bekend dat PSV het moest hebben van de aanval en dat de rest geen potten ging breken. PSV heeft toch een flink aantal wedstrijden zonder Malen en Bergwijn moeten doen en ook Ihattaren heeft nog een paar wedstrijden niet mee gedaan los van de schorsingen van Viergever en Hendrix. Ik ben het zeker met je eens dat van Bommel fouten heeft gemaakt en onbegrijpelijke keuzes maakt maar het de Jong zijn schuld dat PSV het alleen van de aanval moet hebben en dat de rest van het team niet in balans is dus als van Bommel het niet meer aan de praat krijgt dan moeten ze beiden hun koffers pakken wat mij betreft.

13 november 2019 om 10:16

En de Jong dan die van Bommel voor 45 miljoen aan troep voor zijn elftal heeft gegeven? (reactie is al verwijderd)

13 november 2019 om 10:34

Een beetje makkelijk achteraf. Vooraf was iedereen lyrisch over Bruma,Doan Lato etc. en vonden veel mensen dat ze niet eens onder deden voor Ajax.

13 november 2019 om 11:36

Lastig. Bruma had ik veel meer van verwacht. Doan vond ik bij Groningen aardig, maar niet zo goed dat ik dacht dat hij een aanwinst zou zijn voor Ajax of Psv, eerder voor AZ of Feyenoord.

13 november 2019 om 12:38

Bruma snap ik dan ook wel, is toch wel een grote naam en was ooit een toptalent, dat lijkt nu echt helemaal weg te zijn. Doan was niemand echt lyrisch over, vreemde aankoop. Eigenlijk een speler wie een tussenstap had moeten maken. En Lato? Wanner heeft die uberhaupt meegedaan dan? Tegen Wolfsburg heeft hij 5min meegedaan en het zag er een beetje ongelukkig uit, iets wat ik wennen wil noemen maar vbommel heeft het blijkbaar al gezien met hem, iets wat ik onbegrijpelijk vind want Lato was zeker bij Valencia ontzettend goed, altijd 2e keus achter Gaya. Je kunt me niet wijsmaken dat Lato nog slechter is als die onrustzaaier van een Sadilek.

13 november 2019 om 12:50

Aan de andere kant speelt Bruma nu in de spits en krijgt die met zn lengte alleen maar hoge ballen. Die heeft bijna geen fatsoenlijke bal gehad nagelopen potten. Vind het te makkelijk hem hier al op af te rekenen

13 november 2019 om 12:00

Nou ja, van Bommel riep zelf begin september dat de selectie beter is dan vorig seizoen, dan is het vreemd om 2 maanden later aan te geven dat je ontevreden zou zijn over het spelersmateriaal. Zeker wetende dat hijzelf er ook niet het maximale uithaalt. Hij zet zelf Sadilek structureel linksback, terwijl die dat echt niet beter invult dan een Boscagli of Viergever zou doen. Lato weet ik niet omdat ik die nooit gezien heb. Mede omdat Sadilek altijd op links staat ontneemt hij zichzelf weer een optie op het middenveld om Rosario een keer eruit te halen. Dus ja, Mark doet het ook een beetje zelf.

13 november 2019 om 14:48

Hij kiest er natuurlijk wel helemaal zelf voor om telkens met Hendrix en Rosario te starten. Dat De Jong waardeloos heeft aangekocht moge duidelijk zijn, maar Van Bommel heeft echt wel andere opties. Het middenveld is aan de bal ontzettend statisch, terwijl de aanval juist erg dynamisch is. PSV heeft al sinds de komst van Van Bommel moeite om de aanval goed te lanceren. Die jongens zijn min of meer op zichzelf aangewezen en doen dat overigens nog indrukwekkend goed, maar wel op basis van hun eigen individuele kwaliteiten. Maar goed, buiten Ihattaren (nog erg jong) zie ik eerlijk gezegd ook geen middenvelder die de ontbrekende schakel zou kunnen zijn. Doan, Thomas en Gutierrez ontstijgen het niveau van de subtop niet, Afellay is (nog) niet fit en wat er met Pereiro is gebeurd, weet ik niet.

Dit kunnen we onder de noemer "ik heb geen verhaal, dus ik type maar wat neer" zetten. Er wordt nog niet eens een doorgaans betrouwbare bron vermeld. Het is dus compleet uit de lucht gegrepen. Op zowel De Jong als Van Bommel is een hoop aan te merken, maar ik vind wel dat ze op dit moment onnodig hard worden aangepakt. Het is nu aan Van Bommel om het vertrouwen bij PSV weer terug te krijgen en hopelijk aan Bergwijn en Malen daarbij helpen. PSV moet zich richten op de 2de plek, de beker en de EL. Er kunnen nog steeds mooie resultaten geboekt gaan worden.de Jong moet zich nu echt gaan richten op de verdediging en het middenveld voor volgend seizoen. Je kunt ervanuit gaan dat Bergwijn of Malen voor veel geld wordt verkocht, dus daar moet je in investeren.

13 november 2019 om 10:07

Idd wat een gezwets en er moet wat geschreven worden. Net als afgelopen weekend en maandag dat iedere media 20 verhalen over Zoet naar buiten brengt en Zoet in 1 kort interview laat weten een dikke streep onder de situatie te zetten en weer verder te gaan. Stelletje druktemakers

13 november 2019 om 12:10

Hoezo onnodig hard aangepakt? Ze staan 11 punten achter op Ajax. We moeten erg lang teruggaan om een tijd te vinden waarin PSV in november 11 punten achter de grootste concurrent stond. Dus het is heel slecht. De Jong wordt aangepakt omdat ten eerste de selectie niet tijdig rond was en ten tweede omdat de meeste aankopen (bij elkaar ter waarde van 35 miljoen) weinig extra's toevoegen. Dan kun je roepen dat men pech heeft met blessures van Malen en Bergwijn. Dat klopt deels ook. Maar juist op die posities is er met Bruma, Doan en Mitroglu voor 24 miljoen ingekocht. Daar mag je meer van verwachten. Waar moet de Jong eigenlijk in gaan investeren? Jij begint enerzijds over de verdediging en middenveld, maar anders roep je ook dat Bergwijn en Malen voor veel geld worden verkocht dus dat daar in moet worden geinvesteerd. Wat wordt het nou? Los van het feit dat afgelopen zomer met transfers van Luuk, Angelino, Lozano, etc. ook 60 miljoen is binnengekomen en juist John de Jong heeft aangetoond dat niet zo heel goed te kunnen investeren.

13 november 2019 om 14:57

Nou ja, wellicht word Van Bommel onnodig hard aangepakt. Natuurlijk is hij niet foutloos, maar zoveel ervaring heeft hij nog niet en ik zie zo even ook niet wat hij nou precies anders kan doen waardoor het ook duidelijk beter wordt. Die blessures en schorsingen helpen natuurlijk ook absoluut niet mee. Daarentegen is het functioneren van De Jong wel aantoonbaar slecht. Zoveel geld uitgeven, terwijl geen enkele aankoop ook maar enige indruk maakt. Jongens als Thomas, Gutierrez en Doan zie je qua niveau ook gewoon bij Vitesse of Utrecht voetballen.

" Van Bommel haalde bijvoorbeeld op eigen initiatief Aziz Behich en Trent Sainsbury, inmiddels allebei weer vertrokken, terwijl zij niet op het lijstje van De Jong stonden ". Is natuurlijk de meest baarlijke nonsens of de organisatie van PSV moet nog amateuristischer in elkaar steken dan bij een amateurclub. En dat kan ik me bij Toon Gerbrands nauwelijks voorstellen. Van Bommel kan helemaal niet zelf spelers aantrekken, onder het contract van een speler moet de handtekening van de directeur(en) staan, als die ontbreekt, is het niet rechtsgeldig. Als Gerbrands die contracten zou hebben ondertekend en De Jong daarbij zou hebben gepasseerd, is dat natuurlijk de verantwoordelijkheid van Gerbrands en niet van Van Bommel. Dit bericht is zo infantiel dat je het niet anders kan bestempelen als journalistiek prutswerk van VI. Bovendien is iedere voetbalclub verdeeld in twee kampen. Dat kan ook helemaal niet anders omdat iedere voetbalclub zakelijke en sportieve belangen heeft. En die botsen wel eens, omdat zakelijke beslissingen meestal niet alleen zakelijke maar ook sportieve gevolgen kunnen hebben. De Jong is in functie als bestuurder, terwijl Van Bommel verantwoordelijk is voor de sportieve resultaten. Van hem wordt het onmogelijke verwacht dat hij Ajax partij kan bieden, terwijl hij daarvoor de gereedschappen niet heeft en het moet doen met een onevenwichtige selectie. Van Bommel is een professional en een winnaar en het is niet meer dan onlogisch dat hij zich af en toe verbaal laat gelden. Wat wel kwalijk is, is dat men dat niet binnenskamers heeft weten te houden en het nu open en bloot op staat ligt. Dat is echter vaak onvermijdelijk als het niet zo goed gaat. Dan ruiken de media bloed en gaan ze wroeten en als je maar diep genoeg wroet, vind je meestal wel wat.

13 november 2019 om 10:36

Ik denk dat je moet lezen dat Van Bommel met Behich en Sainsbury als goedkope versterkingen op de proppen kwam die nooit in enig scoutingsrapport zullen zijn aangehaald. En uiteindelijk met het fiat van de tekenbevoegde zijn gehaald. We weten inmiddels dat het 2 miskleunen waren. Maar bij elke club heb je zulke tips die gehaald worden zonder dat die spelers vooraf op een scoutingslijst stonden. Dat het een rommeltje is bij Psv dat is wel duidelijk. Hoe lang heeft het niet geduurd voordat er verdedigers werden aangetrokken terwijl toen al voor CL gespeeld moest worden. Blijkbaar was er in juli om dure versterkingen te halen, want anders is het helemaal een aanfluiting dat er zo laks gereageerd werd. Inmiddels mag je je vraagtekens plaatsen bij de versterkingen van dit jaar en de bedragen die daarvoor zijn uitgegeven. Tot slot nu de resultaten zo tegenvallen zit de media er bovenop met allerlei wilde verhalen waarvan je altijd de vraag kan stellen hoe waarheidsgetrouw die zijn....

Er wordt toch altijd voor oud-voetballers gepleit omdat ze de wetten van de kleedkamer kennen, maar juist een oud-voetballer als Van Bommel maakte die blunder in de Zoet-affaire. Van oud-voetballers mag je toch verwachten dat ze de basis-zaken wel begrijpen? Hetzelfde voor De Jong: je zou toch verwachten dat een oud-voetballer wel in ziet dat het middenveld niet staat en dat de verdediging onzeker is? Juist een oud-voetballer had dit toch eerder moeten herkennen? Aangezien beide dit niet hebben gezien: hoeveel waarde moeten we hechten aan de aanwezigheid van oud-voetballers in de verschillende lagen bij Psv? Het is nogal leeg als ze dit soort fouten maken. PSV mist mensen die het klappen van de zweep kennen. Ik gok dat het vertrek van een ervaren man als Ruud Brood die niet adequaat is vervangen de paniek binnen PSV onnodig groot maakt.

13 november 2019 om 11:19

Je begint over de middenvelders van PSV, maar volgens mij heeft de selectie juist allerlei type middenvelders. Alleen van Bommel laat de spelers steeds slechter presteren, het plezier neemt af en de opstellingen worden steeds vreemder. Ik denk dat als de poppetjes op een logische plek neergezet worden, er een duidelijke tactiek en speelstijl wordt gekozen er helemaal geen verkeerd team staat. Daarnaast is Rosario is als aanvoerder gekozen. Wie doet dat? Van Bommel. Rare keuzes op linksback terwijl lato en boscagli geen kans krijgen? Van Bommel. Gakpo in de spits ipv Mitroglou? Van Bommel. Bergwijn op 10? Keeper niet op een normale manier en tijdig passeren? Ga maar door.. tel daarbij de slechte uitleg en presentatie in de media. Dan lijkt het me duidelijk dat van Bommel zijn langste tijd heeft gehad. Dat ziet toch iedereen? De Jong is de dupe van van Bommel en niet andersom. Tijd voor Gerbrands om in te grijpen.

13 november 2019 om 11:42

PSV heeft geen verbindingsspeler op het middenveld. Hartstikke leuk dat je goede aanvallers hebt, maar ook goede aanvallers moeten de bal op het juiste moment aangespeeld krijgen. Ook goede aanvallers profiteren van een bal die goed aangespeeld wordt. De zwakte van PSV is het voetbal van achteruit. De centrale mannen kunnen de bal niet kwijt aan een middenvelder. Die eerste middenvelder kan de bal niet kwijt aan een tweede middenvelder, waarna er echt aan aanvallen gedacht kan worden. Je kan zeggen van Van Bommel wat je wil, maar hij wil wel dominant voetballen met een verzorgde opbouw. Dat kwam er vorig jaar al niet uit, maar toen kon dit opgevangen worden door de lange bal op De Jong te rammen en voor de tweede bal te knokken. De Jong is weggenomen zonder adequate vervanger. Ook Lammers is zo'n type niet, maar diens blessure kan als verzachtende omstandigheid gelden. Maar los daarvan zit er gewoon geen voetbal in de ploeg. Het middenveld is gewoon pet. Wat zou in jouw ogen het beste PSV middenveld zijn?

13 november 2019 om 12:55

En toch moet guti dit wel kunnen zijn, als je hem bij pachuca en Mexico zag/ziet. Echter gaan dat soort spelers onder het beleid van v bommel door en zijn ze behoorlijk kapot (zelfvertrouwen bv)

13 november 2019 om 13:13

Gutierez zou dit toch moeten kunnen? Zet hem voor de verdediging en je hebt veel meer aansluiting. En voor het voetballende gedeelte heeft PSV opties genoeg lijkt me? Ihattaren, Doan, Bergwijn, Malen, Pereiro zijn toch echt technisch erg goede spelers. Misschien een idee om Viergever als degelijke back neer te zetten en Dumfries vertellen dat hij achterin moet blijven. Dan kunnen de aanvallers aanvallen en de verdedigers verdedigen.

13 november 2019 om 13:54

@justpsv Maar wat heeft Van Bommel dan concreet gedaan om Guti kapot te maken? Ik heb hem in een PSV shirt nog niet zien overtuigen, noch ben ik er zo zeker van als jullie twee zijn dat Guti dit moet kunnen. Rosario lijkt deze rol momenteel te hebben bij PSV en hij is er niet goed genoeg voor. Je kan niet altijd je beste speler op die positie hebben lopen, maar ik zie de variatie in keuzes ook niet. Ook als 10 heeft PSV geen echte zekerheidjes rondlopen. Hendrix, Guti, Rosario, Pereiro... het is allemaal karig. Het lijkt er op dat De Jong er op gokte dat Afellay meer kon spelen. En dat is wel heel erg naïef gedacht.

13 november 2019 om 13:59

@13nesta Die keren dat Guti op die positie stond vond ik hem allerminst overtuigen. Wie zou jij op het PSV middenveld opstellen dan? Zou je Guti met Doan en Pereiro het middenveld laten vormen? Ik zie de variatie waar je het eerder over had niet in die groep. Wat moet hun middenveld worden?

13 november 2019 om 16:07

Nou bijv hem bij elke foute pass hem op de bank zetten of hem steeds wisselen, maar rosario (slechtste man op t veld) laten staan. Vooral moeten oriënteren op verdedigen en weinig balverlies, waardoor die weinig risico meer neemt en vaak achter blijft om te onderscheppen. Tot slot dat die jongen totaal geenbl zelfvertrouwen meer lijkt te hebben en zich meer en meer verstopt

13 november 2019 om 16:09

Hij en de andere aankopen voelen toch ook serieus 0 vertrouwen, daar gaat iedereen minder van spelen

Het is een hele tijd geleden dan PSV in een dergelijke situatie heeft gezeten. Dit kan een keer gebeuren vooral omdat de TD als de hoofdtrainer erg onervaren zijn op hun positie. Hetgeen resulteert in vele spierblessures, veel onvrede en slechte resultaten. Het is wel een teken aan de wand als je 2 linksbacks haalt en uiteindelijk een middenvelder op linksback zet. Desondanks heeft PSV de pech dat er op dit moment met Malen, Bergwijn en Lammers gewoon teveel belangrijke aanvallende krachten geblesseerd zijn. Als die allemaal weer fit zijn komt PSV wel weer bovendrijven.

De TD levert niet en de trainer functioneert niet. Beiden dan maar weg?

Als op voorspraak van Van Bommel Behich en Sainsbury zijn gehaald zal het lastig voor van Bommel zijn om kritiek te hebben op de aankopen van De Jong. In verhouding tot die twee doet De Jong alleen top aankopen. Maar wat zijn er een hoop slechte en dure aankopen gedaan, niet normaal. Die Bruma, een vermogen voor betaald en jarenlang gevolgd en gescout zogezegd. Niks bijzonders, mist een hoop kansen en veel te duur natuurlijk. Linksback positie is helemaal hopeloos. Lato en Boscagli zijn blijkbaar niet beter dan Sadilek, die hopeloos speelt en alles inlevert maar toch niet vervangen wordt door één van deze twee echte linksbacks. Doan is een speler voor de subtop, wordt je niet beter van. Hij doet leuk mee maar echte klasse laat hij maar heel af en toe zien. Die Griekse spits doet gewoon pijn aan je ogen, dat kan echt niet. Baumgartl geef ik het voordeel van de twijfel, is nog jong. Maar ook bijzonder veel voor betaald en heeft het ook moeilijk. Tja, zo vallen alle aankopen zwaar tegen en moet Van Bommel het er maar mee doen. In mijn ogen is De Jong de grote schuldige aan deze ellende. Een goed elftal neer zetten is toch echt zijn primaire taak. Daarin heeft hij hopeloos gefaald. Het eventueel ontslaan van Van Bommel en aanblijven van de Jong zou de chaos compleet maken. Wel denk ik dat met Malen en Bergwijn Psv zijn potjes wel weer gaat winnen en de rust weer wat zal terug komen en langzaam vertrouwen wordt getankt. Met wat kunst en vliegwerk overwinteren in de EL zou mooi zijn, kun je in de winterstop versterkingen halen. Lukt dit niet, dan is het wel klaar denk ik. Maar dan wel beide heren er uit.

13 november 2019 om 12:57

Aan de andere kant is het voor die aankopen te aclimatiseren, wanneer het team voor geen meter draait

Iedereen hier die reargeert met John de Jong als TD ofwel technisch directeur, klopt niet mensen. John de Jong is Technisch Manager. Hier horen ook andere verplichtingen en bevoegdheden bij dan als directeur zijnde.

Waar 2 kijven hebben 2 schuld. Een trainer zonder enige zelfreflectie en een onervaren TD die dat niet wil inzien, daar krijg je ongelukken van. 😊

In het bovenstaande verhaal wordt beweerd dat Behich en Sainsbury "op initiatief" van van Bommel zijn gehaald. Ik ben dan nogal benieuwd wa je daar dan onder moet verstaan. Is het alleen maar zo dat van Bommel die twee namen heeft aangedragen en zijn er vervolgens scouts en/of De Jong op af gestuurd ? Dan lijkt mij dat van Bommel weinig te verwijten valt. Zijn die spelers buiten de scouting en/of de Jong benaderd en vastgelegd ? Dan ligt de schuld van hun komst weer elders. Kan/mag men bij PSV spelers buiten de Jong om aantrekken ? Het zijn allemaal vragen die in mij opkomen na het lezen van boven geplaatst verhaal. Het zou mij zeer verbazen als op één van mijn vragen het antwoord "ja" van toepassing zou zijn.

13 november 2019 om 12:42

PSV moet gewoon Mitchel Bakker ophalen bij PSG die kan meteen spelen. Heb je een back voor de toekomst.

Dat meespeelt wie een betere voetballer is, is speculatief gelul. VI is aanzienlijk in aanzien gedaald maar dit is wel sensatiezoekerij van de bovenste plank zeg! Hoe zal Van Bommel dan wel over Gerbrands denken? Ik zou eens kijken naar een argument waarom Bommel met De Jong botst! Alleen al afgelopen zomer splitste laatstgenoemde hem voor ruim 37(!) miljoen vier aankopen, twee transfervrije spelers en twee huurlingen in de maag die allemaal regelrechte PSV-onwaardige troep blijkt te zijn en op zijn best voor Nederlands subtopmateriaal kunnen doorgaan! Als De Jong volgend jaar opnieuw er op los mag spenderen krijgt PSV a la Feyenoord een Martin van Geel erfenis waar je in jaren niet vanaf komt!

Beide zijn schuldig! Van Bommel met zijn vriendjes politiek in vooral Sadilek, Behich, Sansburry. Van Bommel moet snappen dat er andere dingen verwacht worden dan bij de pupillen of in Australië. Zijn de aankopen, een slordige 35 miljoen: Bruma, Baumgartl en doan zoveel beter dan Luckassen, Ramselaar en mauro! Beter ja maar 35 miljoen + de waarde die laatst genoemde zouden hebben na een jaar spelen. Tsja .. en dan was je alsnog 2e of 3e geworden!

Eigenlijk hadden ze dus te hoge verwachtingen van Lato, Boscagli en Bruma.de Jong was op moment van spreken wel op te vangen alleen door de ongelukkige blessure van Lammers is die vervanging er dus nu niet.baumgartl is een paniek aankoop geweest en dat Schwaab weer terugkeerde is ook één zwaktebod.misschien zal de interlandperiode weer wat rust kunnen verzorgen bij Psv.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

Van Bommel verbijsterd om Van Basten: ‘Hij hing op, ik kon niets zeggen’

Mark van Bommel had als international van Oranje een moeizame relatie met Marco van Basten, tussen 2004 en 2008 de bondscoach van het Nederlands elftal. De samenwerking tussen het tweetal bereikte...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Donny van de Beek vertrekt na dit seizoen zo goed als zeker van Ajax naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren