‘Ik ben nu veel beter dan toen ik nog wel alles speelde bij Oranje’

Dinsdag, 12 november 2019 om

Stefan de Vrij is al jarenlang een gewaardeerde speler in de Serie A en was ook bij het Nederlands elftal geruime tijd een vaste waarde. De 37-voudig international moet tegenwoordig echter Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt voor zich dulden in het hart van de verdediging en zit daarom meestal op de bank. Desondanks reist de stopper van Internazionale altijd met een goed gevoel af naar Nederland als de selectie van Oranje samenkomt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Stefan de Vrij in de basis zou moeten staan bij het Nederlands elftal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door sirius)

Verdiend het om boven de ligt te spelen. Is momenteel gewoon veel beter en dat kan je zien nu ze beide in de serie a spelen.

12 november 2019 om 23:20

Je vergeet alleen even dat van Dijk en de Ligt al heel veel wedstrijden samen hebben gestaan in het centrum. Dit zal alleen veranderen als 1 van deze 2 een blessure krijgt.

12 november 2019 om 23:44

@030fcy dan zou je nooit meer spelers kunnen wisselen omdat ze al een tijdje samen spelen. bij elk nationaal elftal ter wereld die kunnen kiezen uit veel kwaliteit worden er af en toe spelers vervangen door andere spelers die op dat moment beter presteren op die positie. alleen bij Oranje willen we van voetbal weer een soort hogere wiskunde maken en mag er nooit iemand gewisseld worden omdat dat dan zogenaamd meteen superveel invloed heeft op de resultaten. waarom hebben die andere landen daar dan geen last van?

13 november 2019 om 07:27

Zou het dan niet juist slim zijn als Koeman in 1 van de 2 wedstrijden eens een keer voor De Vrij gaat. Zodat hij ook weer eens met VvD 90 minuten heeft gemaakt.je kan er niet vanuit gaan dat De Ligt en VvD allebei heel het seizoen fit blijven. Daarnaast vind ik dat de modelprof De Vrij dit ook meer dan verdiend!

13 november 2019 om 07:44

Je ziet het bij Frankrijk toch ook. Laporte doet het fantastisch bij Manchester City, maar toch speelt iedere interland Varane die bij Real Madrid al een tijdje niet zo lekker bezig is. Ik vind ook wel dat de Vrij een kans verdient, maar ik zou er dan eerder een systeem van maken met 3 centrumverdedigers. In balbezit kan je dan altijd nog Promes doorschuiven naar voren waardoor het een soort 4-3-3 wordt. Met deze opstelling kan je Dumfries en Veltman uit de basis houden en Blind kan als backup voor meerdere posities fungeren. Het enige probleem is dat de spelers op de Vrij na, niet gewend zijn aan de een dergelijk systeem.

Cillessen
de Vrij
van Dijk
de Ligt
Promes
de Jong
van de Beek
van Aanholt
Wijnaldum
Depay
Malen/Boadu
13 november 2019 om 00:43

Gezien hun stats in de serie A ontlopen zij elkaar nauwelijks, het grote verschil zit voornamelijk in die handsballen van de laatste weken, daarentegen heeft de Ligt laatst Juve ook weer gered met de winnende treffer. Het is vooral goed te weten dat wij tegenwoordig zoveel betrouwbare verdedigers hebben, was in het verleden wel eens anders.

13 november 2019 om 00:46

“VeEL BeTEr!” Vgsm wordt elke fout die De Ligt maakt ook gewoon heel erg uitgelicht. Ik kijk zelf de wedstrijden als ik kan, en De Vrij is ook zeker niet foutloos, net als een Bonucci.. maar bij elke fout wordt er gewoon ingezoomd bij Matthijs. En ja hij had zeker een stroeve start. Maar als je nu ziet hoe die speelt, komt ie gewoon echt weer op z’n Ajax-vorm. Laatste wedstrijden was hij weer beslissend en stabiel. Dus geen reden om dat verdedigende blok dat gewoon heel goed staat, te veranderen momenteel.

13 november 2019 om 06:47

De Vrij is een stuk trager dan De Ligt en Van Dijk; je zou niet goed met 40 meter in de rug kunnen spelen met Stefan. En dat is iets wat cruciaal is (naast dat ze elkaar echt niet veel ontlopen; De Ligt gewoon meer potentie heeft). Gelukkig hebben we De Ligt en Van Dijk; aangezien ons centraal duo zo sterk is, zou ik altijd zonder De Roon starten (hooguit inzetten wanneer je voor staat en onder druk komt te staan); onze centrale duo Van Dijk en De Ligt is gewoon van internationale wereldklasse, helemaal in de komende jaren!

Eigenlijk zou het niet eens gek zijn om met 3 centrale te spelen zoals Louis van Gaal deed. Van Dijk, De Ligt en De Vrij achterin. Dan kan je Blind bijvoorbeeld links als soort middenvelder en verdediger tegelijk zetten. En het zal op rechts ook minder erg zijn als het renpaard Dumfries dan voorin staat en zijn mannetje niet dekt wanneer die 3 achterin staan. Ook is die verdediging heel vervelend voor de tegenstander. Oja en je hebt bij corners echt een luchtmacht staan. Maar Koeman zal wel bij 4-3-3 blijven.

12 november 2019 om 23:37

Dus een soort 5-3-2? Met Van de Beek, De Jong en Wijnaldum op het middenveld en Memphis en Malen/Boadu/Babel/Stengs/Bergwijn/De Jong in de aanval?

12 november 2019 om 23:43

Ja met dat middenveld zou ik ook spelen. Met Wijnaldum en Vd Beek kom je ook genoeg in de 16 van de tegenstander. En voorin Depay als zekerheid. En of je Bergwijn, Promes, Malen of Ihattaren ernaast zet dat zou allemaal om het even zijn.

12 november 2019 om 23:52

De Jong en Babel wel noemen maar Promes niet haha

13 november 2019 om 00:49

@ Denn. Ben t helemaal met je eens kwa opstelling. Alleen zou ik alsnog blind In Die 3 mans verdedeging doen en helaas de vrij alsnog op de bank. En als willems zich dit jaar staande houd in pl verdient hij ook een kans als linker winger, dat speelt hij nu ook voornamelijk bij nc. Willems kan wel goedgenoeg voetballen in het positie spel dat oranje nastreeft. ( iets wat ik v anholt niet zie doen) en promes op de rechter flank Ipv dumbfries En omdat er Dan 3 centrale verdedigers staan en blind kan inschuiven is de roon ook niet meer nodig als basis speler. Wijnaldun en vd Beek kunnen Dan omstebeurt diep gaan en naast de spitsen komen te staan. Voor mij zijn de 2 spitsen op t moment malen en Memphis.

13 november 2019 om 02:07

promes moet je dan ook (waarschijnlijk een beetje tegen zijn wil in) op de positie van dumfries zetten. speelde bij sevilla heel verdienstelijk op die positie. wel zal ik dan met of donnie of wijnaldum spelen (waarbij mijn persoonlijk voorkeur naar donny gaat) anders heb je een middenveld wat al "overlopen" word omdat je dan 2 diepgaande middenvelders heb. als je dan blind op het midden Babel op links en Depay en weghorst (of mischien wijnaldum) in de spits heb kan het theoretisch wat worden. sterke verdediging ( op papier misschien wel de sterkst mogelijke 3 mans) voetballend middenveld met diepgang op de vleugels, een spits die een bal kan vast houden en een spits met diepgang een actie en scorend vermogen. denk dat wanneer je er goede systemen in krijgt een goede voetballende machine van kan maken.

12 november 2019 om 23:43

Dat heeft het Nederlands elftal al eens gespeeld onder Koeman. Heel het land viel over hem heen en het spel was ook niet om aan te gluren. Het Nederlands elftal gaat eigenlijk hand in hand met 4-3-3. Ik zie geen reden om dit te veranderen na de goede resultaten van de afgelopen paar jaar.

13 november 2019 om 00:47

Dat is geprobeerd in het begin mAar was geen succes. Wellicht tegen echt sterke teams een optie maar dan zoubik nog eerder voor Blind kiezen omdat die meer voor de verdediging kan spelen en zo we de grip op het middenveld niet helemaal verliezen

13 november 2019 om 01:45

Meteen Veltman rechtsback, Aké linksback en Blind en Frenkie ervoor! Niemand gaat hierdoorheen komen 🤪 Wedden dat geen tegenstander er meer doorheen komt!

13 november 2019 om 15:23

Ik denk niet dat het werkt en bovendien is daar ook geen reden toe. Ja we hebben helaas een top verdediger op de bank, maar dat is en blijft een luxe probleem. We zijn voetballend beter dan het overgrote deel van alle landen waar we tegen spelen. Waarom zouden we dan een middenvelder of aanvaller op moeten offeren voor een extra verdediger? Verder was het voetbal onder Van Gaal op het WK niet om aan te gluren. Spanje was geweldig, maar tegen Australie, Chili, Mexico en Costa Rica ging het uiterst moeizaam. Bovendien was die hele ploeg afhankelijk van Robben en in mindere mate Van Persie en wellicht Sneijder. 5-3-2 oogt onwennig en we hebben het nu helemaal niet nodig.

Hij heeft echt pech met zoveel goede centrale verdedigers. Niveau van backs is om te huilen en misschien toch eens als rechtsback laten spelen.

12 november 2019 om 23:17

De Vrij is absoluut niet geschikt om rechtsback te spelen, mist alles wat een hedendaagse back heeft. Vind wel dat die nu de kans mag krijgen boven de ligt.

12 november 2019 om 23:23

Op basis van wat baseer je dat? Hij speelt inderdaad al langer dan de ligt in Italië maar ik vind hem zeker niet beter ofzo.. De Vrij maakt ook gewoon zijn fouten

12 november 2019 om 23:23

Weet ik zo net nog niet. Is vrij snel en heeft een goede passing en hij kan uiteraard goed verdedigen. Ideaal zou zijn met 3 CV's nu we zo veel goede centrale verdedigers hebben maar dat zal Koeman niet zomaar doen denk ik.

13 november 2019 om 00:12

Op basis van wat?

13 november 2019 om 09:55

Veltman is ook niet geschikt als back en is ook nog eens in alles slechter dan De Vrij. Ik zou helemaal geen CV op rechtsback zetten, maar als je het dan toch doet, zet dan de beste neer.

Tsja, mijn inziens simpelweg pech met de jongens die nu in de basis staan. Ben daarentegen wel ontzettend benieuwd hoe hij het momenteel zou doen in Oranje! Ditzelfde geldt voor mij ook voor Aké. Fijn om ze achter de hand te hebben in ieder geval.

Op dit soort momenten is het jammer dat je maar 11 tegen 11 speelt.

Is al jaren een gewaarde kracht in Italie, ongeloofelijk dat hij er niet in staat. Zou de Vrij ten alle tijden verkiezen boven de Ligt. Overigens vind ik ook dat Van Aanholt de voorkeur verdient boven Blind ook al jaren basisspeler in de PL en hij brengt aanvallend zo veel meer dan Blind.

Ik zou hem altijd opstellen, we hebben een groot probleem aan de rechterkant achterin. Natuurlijk is hij een stuk defensiever dan een dumfries, maar redelijke snel een vooral rustig en een goede passer. Stel een rechtsbenige buitenspelen op en je kunt prima met De Vrij spelen. Hierdoor kun je ook met een jets aanvallender middenveld spelen. Cillissen De vrij-De Ligt-Van Dijk-Blind Van Beek-Wijnaldum-De Jong Promes-Depay-Bergwijn En dan kun je altijd ook nog 5-3-2 spelen met dezelfde spelers. Overigens zitten voor mij, Malen, Haps er heel dichtbij en kon ik eigenlijk niet kiezen tussen hun en respectievelijk Blind en Promes. Ik vind hun alleen denk ik niet iets verder.

12 november 2019 om 23:49

Van jou opstelling klopt echt geen zak, sorry. 5-3-2 met 4 verdedigers 3 middenvelders en 3 aanvallers ? Of je moet vd beek op rechtsback zetten ofzo. En mocht je dan toch 4-3-3 gaan spelen De Vrij en Blind op de back tegen noord Ierland, dan zie ik toch echt liever Van Aanholt en Hateboer of Dumfries

13 november 2019 om 05:14

Je kunt De Jong een linie laten zakken. Of Promes die bij Sevilla gewoon als back heeft gespeeld. Dus wat hij zegt klopt wel. Enige raadsel is waarom je dat zou willen. Van Gaal ging 532 spelen omdat we de kwaliteit niet hadden. Dat is nu toch wel even anders. Ajax bewijst ook dat 433 met de juiste kwaliteit nog steeds wereldtop is.

13 november 2019 om 06:53

Ik zeg ook gewoon dat we 4-3-3 spelen maar dat je met dezelfde spelers ook makkelijk van formatie kan wijzigen door Promes rechtsback te zetten. Dan kun je binnen we wedstrijdjes switxhen, super lastig voor de tegenstander en innovatief waardoor je misschien weer echt een kans hebt op een EK of WK.

13 november 2019 om 06:54

Omdat we kwalitatief beter zijn dan eerst maar nog steeds niet de beste ploeg. Dus moet je wat anders doen tegen de beste landen! Anders win je sporadisch maar miet structureel.

Een beetje off topic maar, vinden jullie trouwens niet dat Promes zijn basisplaats gewoon moet terug krijgen? Toen hij totaal niet in vorm was bij Sevilla stond hij steevast in de basis. Nu hij geweldig speelt bij Ajax ( ook op het hoogste niveau ) wordt hij niet meer in de basis verwacht

12 november 2019 om 23:47

@benafca wat mij betreft niet perse. doet het idd heel goed bij Ajax maar in Oranje laat hij het al jarenlang niet zien

12 november 2019 om 23:50

Daar heb je gelijk in, je hebt natuurlijk nou met die nieuwe geweldige aanvallende talenten ook veel meer opties waar je je op kan richten

13 november 2019 om 00:15

@benafca ik zou Stengs wel eens willen zien. ik zeg niet perse dat Promes van mij eruit moet maar als hij dan speelt eventueel op de plek van Babel. tenzij Stengs geen knikker raakt straks in Oranje natuurlijk maar dat moeten we afwachten

12 november 2019 om 23:58

Ik vind Promes in Oranje bijna altijd tegenvallen, maar buiten Memphis vind ik alle aanvallers maar matig presteren in Oranje. Op basis van huidige vorm zou ik hem nog eens de kans geven. Stengs en Promes op de vleugels lijkt me voor aankomende interlands de beste keuze.

De Vrij is een geweldenaar, een van de beste centrale verdedigers van Europa. De Ligt is dat bij lange na nog niet. Een bondscoach moet de sterkste elf opstellen, niet de elf die in potentie het beste zijn. Anders moeten we Unuvar ook maar in de basis zetten.

12 november 2019 om 23:45

De Ligt is toch echt gewoon beter dan De Vrij, misschien dat De Vrij nu ietsje beter is maar het is ook oneerlijk hoe elk foutje van de ligt onder een vergrootglas ligt. De Vrij is ook alles behalve foutloos elke wedstrijd alleen niemand kijkt zo nadrukkelijk naar hem

12 november 2019 om 23:49

@benafca natuurlijk. de Italiaanse pers haalt alleen de fouten eruit van De Ligt en De Vrij mag die fouten wel maken bij de nummer 2 van Italie zonder dat iemand daar iets over schrijft? geloof je het zelf? De Vrij speelt gewoon een stabiel seizoen tot dusver en De Ligt een slecht seizoen, al was hij laatst tegen AC Milan wel een keer eindelijk weer uitstekend

12 november 2019 om 23:50

Oh zeker wel. Kijk elke week naar De Vrij en let ook zeker extra op hem. De Vrij heeft dit seizoen heel weinig fouten gemaakt. Hooguit 2 a 3 wedstrijden dat hij iets minder speelde, maar hij beleeft een geweldig seizoen. De Vrij van nu is een heel stuk beter dan de De Ligt van nu, maar De Ligt van vorig seizoen is wel beter dan de De Vrij van nu.

12 november 2019 om 23:52

Nou ik zou niet weten op basis waarvan De Ligt beter is dan De Vrij. Waar De Vrij gepokt en gemazeld is in het Internationale voetbal zie je De Ligt nog een hoop beginnersfouten maken. Nu ze in dezelfde competitie spelen kun je dat goed vergelijken. Is ook helemaal niet erg, want De Vrij zit in de prime van zijn carriere en De Ligt begint net. Maar momenteel vind ik De Vrij toch echt de betere. Denk ook niet dat die verhoudingen tot het EK 2020 heel erg gaan veranderen, daarvoor vind ik het verschil nu simpelweg te groot. De Vrij lijkt me nu de aangewezen man om naast Virgil te spelen. Volgende eindtoernooi kan De Ligt het stokje overnemen, als hij zijn voorgeschreven potentie waarmaakt tenminste.

12 november 2019 om 23:58

Zo grappig hoe meningen kunnen veranderen, vorig jaar op Van Dijk na gewoon de best presterende verdediger en maakt nu een paar kleine foutjes, nee lekker de toekomst van Oranje eruit halen voor De Vrij die met het WK al 31 is

13 november 2019 om 00:00

Tijdens het WK is De Vrij 30. Mooie leeftijd. Verder is dat totaal niet relevant toch? We werken toe naar het EK. De Ligt maakt toch echt al sinds de Nations League een hele hoop fouten, niet een paar kleintjes. Het is de toekomst van Oranje, maar zoals ik net ook al aangaf, met dat argument kunnen we net zo goed Unuvar ook alvast gaan opstellen. Zo werkt het natuurlijk niet. Degene die momenteel het beste is moet spelen.

13 november 2019 om 00:08

Hoezo ga je een gast van Oranje O17 en Jong Ajax vergelijken met iemand die al Golden Boy is geweest, in de wereldelftallen van het jaar verschijnt bij Uefa, voor de Gouden Bal meedingt, halve finale CL heeft gespeeld en nu bij Juventus speelt. Je rept ook steeds over De Vrij maar die heeft in dat opzicht nog helemaal niet zo veel gepresteerd. Hij krijgt vast weleens de kans maar ik vrees toch dat je hoop De Ligt uit de basis tijdens het EL gevestigd is op dat pure anti Ajax onderbuikgevoel die je alweer de hele avond hier projecteert.

13 november 2019 om 00:10

Meningen veranderen, net als dat het niveau van de Ligt is veranderd ten opzichte van vorig jaar. Is toch niet zo heel gek. Oh. Met het WK is hij al 31(wat overigens niet oud is als cv), dus moeten we Aké ook voor Van Dijk opstellen? Die is met het WK ook al 32. Leef niet teveel in de toekomst.

13 november 2019 om 00:10

@benafca fouten die direct terug te zien zijn op het scorebord zijn natuurlijk geen kleine foutjes en daar heeft De Ligt er aardig wat van gemaakt de afgelopen maanden. die handsbal 2 weken terug was pech maar voor de rest heeft hij aardig wat cruciale fouten gemaakt in Oranje en bij Juve. een De Ligt in vorm moet natuurlijk altijd spelen maar hij is zijn vorm al een tijdje kwijt dus dan mag je best een keertje De Vrij opstellen tot De Ligt weer in goede doen is. ik vind dit geen goede zaak bij Oranje. als je nooit een keer wisselt als iemand anders een tijdje beter presteert, hoe houd je dan je spelers op termijn scherp? je hoeft je dan niet eens meer te bewijzen om erin te staan en degenen die wel goed presteren krijgen toch nooit een kans dus die hoeven ook geen stapje extra meer te zettenn. dat gaat nergens over imo

13 november 2019 om 01:21

Eigenlij grapje dat de meerderheid liever de Vrij heeft. Je mag niks negatief zeggen blijkbaar over de Ligt. Hij speelt gewoon redelijk, en de Vrij speelt al 2 seizoenen als een echte baas. De beste moet opgesteld worden maar blijkbaar is de Ligt het lievelingetje van Koeman.

13 november 2019 om 13:47

Ja of de Vrij past niet perfect in het systeem en spel dat Koeman voor ogen heeft. Gasten die het trouwens over lievelingetjes van een trainer hebben kan ik sowieso niet serieus nemen. Dat is kleuterklasniveau. Dan snap je dus gewoon echt niet hoe topsport werkt.

13 november 2019 om 15:31

Benafca - Natuurlijk worden de fouten van De Ligt nu breed uitgemeten, maar het zijn er natuurlijk wel wat inmiddels en ze leveren ook vaak tegendoelpunten op. Hij is zich nu aan het herstellen, maar er is geen discussie over mogelijk dat De Vrij tot nog toe een veel hoger niveau heeft gehaald dan De Ligt dit seizoen. Dat is namelijk absoluut het geval.

13 november 2019 om 15:33

Nick Danninga - De Vrij is een sterke verdediger die ook mee kan voetballen, dus de manier van spelen kan het probleem niet zijn. Koeman heeft gewoon een voorkeur en wil die nu niet aanpassen om vastigheid te creeeren, lijkt mij. Dat neemt niet weg dat De Vrij momenteel meer aanspraak maakt op een basisplaats dan De Ligt. In Oranje heeft de laatstgenoemde nog geen onuitwisbare indruk achtergelaten.

13 november 2019 om 00:03

De Ligt staat alleen wel in elke Uefa elftal en lijstje die je maar kan bedenken. De Ligt zijn foutjes vallen meer op omdat hij ook een veel hogere bovengrens heeft. Ik heb De Vrij tegen Barcelona kinderlijke fouten zien maken waardoor Suarez er zo langs is en scoort maar daar wordt niet over gerept. Van mij mag De Vrij het best eens proberen hoor maar ik heb 'm zelfs in de mindere periode van De Ligt geen moment beter gevonden.

13 november 2019 om 00:13

Baseer je dit enkel op een wedstrijd tegen Barcelona of? Ik heb die wedstrijd dan weer niet gezien maar wel andere wedstrijden van hem dit seizoen en ik ben oprecht erg onder de indruk. Hij is in Italië zo'n onwijs mooie, sobere, volwassen verdediger geworden. Naar mijn idee heeft Inter een van de beste achterste linies in het voetbal van vandaag.

13 november 2019 om 00:14

De Vrij speelde juist fantastisch tegen Barcelona en kan werkelijk waar geen moment vinden waarin hij verantwoordelijk is voor Suarez’ doelpunt. Heb het net nog even opgezocht. Vind trouwens dat jij laatste dagen zowiezo al met vreemde reacties komt

13 november 2019 om 00:15

Die lijstjes en Uefa elftallen zijn dan ook voornamelijk op basis van z'n vorige seizoen die geweldig was. Daar pak je dan ook wel 1 van de 2 potjes dit seizoen die hij zwak heeft gespeeld. Bij De Ligt zijn dat er tot nu toe maar 2 goeie geweest. De Vrij is dit seizoen zeker beter, daar hoort geen twijfel over te zijn. Maar hey, als De Ligt het niveau dat hij tegen Milan liet zien kan vasthouden, laat hem zeker staan.

13 november 2019 om 00:16

De Vrij was een aantal momenten wel degelijk lucht aan het dekken, daar heeft hij gelijk in. Maar zoals Ikea aangeeft, is dat 1 van de weinige mindere potjes die hij heeft gespeeld.

13 november 2019 om 00:18

@ikea op het Wk2014 was De Vrij natuurlijk ook fenomenaal. dat was toen misschien wel de beste verdediger op dat toernooi. hij kan echt wel wat. in potentie is De Ligt misschien beter maar die is zwaar uit vorm. dan mag De Vrij best wel een keer beloond worden voor zijn goede spel. zo houd je de spelers in Oranje ook scherp want die snappen dan dat ze moeten presteren om te spelen

13 november 2019 om 00:43

De. THEking: late duidelijk zijn dat ik erg fan van De Vrij ben, zou 't hem ook best gunnen een keertje te starten maar ik vind het argument dat hij significant beter dan De Ligt is ongegrond. Ik zie hier vaak dezelfde mensen hopen dat Matthijs faalt en daar reageer ik dan op. Precies Angelo. Hij doet 't verder ook top maar ik zie mensen bij soortgelijke foutjes hier De Ligt dus totaal afbranden. Helemaal eens Japie. We zitten ook in giga luxe positie met deze defensie.

13 november 2019 om 02:13

Het maakt niet uit dat de Ligt misschien in potentie een betere verdediger is dan de Vrij, het is nu vooral van belangrijk dat de beste speelt. De Vrij speelt al 2 jaar als misschien wel de beste verdediger van de Italiaanse competitie, terwijl de Ligt redelijk speelt. De Vrij is op dit moment duidelijk een klasse beter.

Op dit moment is hij gewoon aantoonbaar beter dan De Ligt, dus hij zou gewoon moeten spelen. Voor De Ligt zou het ook helemaal zo erg niet zijn om een keer een paar potjes te banken. Bovendien heeft hij het in Oranje ook niet zo goed gedaan als bij Ajax, in de interlands die hij speelde maakte hij vaak een wat onzekere indruk. Niet erg hoor, maar je kan een van de beste verdedigers van Italië dan niet voor hem op de bank houden.

Misschien heel gek maar ik wil het Nederlands elftal wel eens in een 343 zoals Chelsea zien spelen. De vrij De Ligt en van Dijk achterin met linkshalf bijvoorbeeld blind en rechtshalf bijvoorbeeld promes of misschien iemand als hateboer (eerste die in me op komt als alternatief) of Ihattaren. Voorin gewoon de gebruikelijke aanvallers. En de jong en Wijnaldum als middenvelders. Denk dat je dan verdedigend en aanvallend erg sterk kan staan. Of het zeker zou werken weet je natuurlijk nooit maar vind het eigenlijk wel erg interessant. De links en rechtshalf vind ik iet wat lastig in te vullen.

13 november 2019 om 00:10

Inderdaad heel gek gezien Ajax tegen dat Chelsea ze van het kastje naar de muur speelt. Dan lijkt me toch echt dat wanneer je de spelers in overtal hebt die dat Ajax systeem ook kunnen spelen, je gewoon een veredeld Ajax systeem gaat spelen.

13 november 2019 om 00:34

Gaat natuurlijk om de invulling die de spelers er aan geven. Nam Chelsea als voorbeeld omdat zij dit systeem spelen, niet omdat het precies hetzelfde moet. Daarnaast mis je enkele belangrijke spelers van Ajax die niet bij het Nederlands elftal zitten met als belangrijkste Ziyech. Als Koeman dit zou spelen zou je dit doen met 3 top verdedigers en 2 middenvelders met ontzettend veel loopvermogen en aanvallers met erg veel diepgang. Kan er ontzettend goed druk mee zetten en overal een overtal mee creëren op het veld. Maar goed als je het niet voor je ziet dan kan dat.

Ik begrijp de redenatie om de Ligt te laten starten wel. Naast dat hij momenteel al ongelooflijk goed is, zal hij nog heel wat van zijn potentie gaan inlossen waar wij in Nederland van kunnen genieten. Echter zal het ook meespelen dat zo'n jongen als Matthijs het in zich heeft record international te worden, en ik denk stiekem dat dit argument ook zwaar weegt. Want eerlijk is eerlijk, de Vrij speelt dit seizoen zo belachelijk goed. Ik schaar hem bij de top 10 centrale verdedigers van dit moment en het is dan ook helemaal niet gek om eens met de Vrij te starten.

Wat een luxe om 1-3-4-3 te kunnen spelen met 3 van die toppers achterin! Koeman jongen, waar wacht je op? Ronald valt met zn - toch ietwat te dikke - reet in de boter.

Was bij oranje lang bijna altijd geblesseerd en nu is van dijk - de ligt een koppel dat het goed doet. Maar hii krijgt echt wel zijn kansen en dan is het aan hem om te zorgen dat hij een uitmuntende indruk maakt. Het is wel een enorme luxe om 3 van dit soort centrale verdedigers te hebben

De afgelopen periode zou het wel verdiend zijn geweest. Nu niet, de ligt is sterk terug gekomen. Hij heeft ook het geluk dat chielini geblesseerd is en dat zijn andere concurrent gewoon vele malen minder is dan een de ligt uit vorm. Nu rendeert hij prima en is er niet echt een reden om Mathijsie eruit te halen. Plus hij stond er de afgelopen jaren. Krediet had hij wel. Zo heb je nog een paar spelers. Ake bv ipv Blind. Als je Ake rechtsback zet.. Dan zal die dat ook wel accepteren. Promes en bergwijn, nog zo een koppel. Luuk de Jong en Weghorts... Alhoewel laatst genoemde er wel uitgespeeld zullen worden door malen en djandjuma. Het aanstormend talent wat nld nu heeft belooft veel goeds. Hoop dat ze het waarmaken want dan zit je gewoon bij de top 10 misschien top 5 landen de komende jaren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

255 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren