Hoek draagt oplossing aan voor ‘probleem’ van Oranje: ‘Daar kom ik zo op’

Dinsdag, 12 november 2019 om

Frans Hoek constateert dat het aantal goede keepers voor Oranje langzamerhand afneemt. Bondscoach Ronald Koeman verwelkomt deze week Jasper Cillessen, Jeroen Zoet en Marco Bizot, maar deze doelmannen raken langzaam op leeftijd en er lijkt weinig talent aan te komen. “Er komen vergeleken met de enorme hoeveelheid andere grote talenten weinig keepers door”, zegt Hoek in gesprek met De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door twente-watcher)

Een paar jaar geleden hadden we het in de andere linies ook niet breed. Er komt vanzelf wel weer een goede keeper door, kwestie van tijd. Tot die tijd kun je nog zeker 5-6 jaar teren op Cillissen. Geen absolute topkeeper, maar goed genoeg.

12 november 2019 om 09:26

Ik had toch verwacht dat Justin Bijlow door zou gaan pakken. Misschien volgend jaar doorbreken? Vond hem in de jeugdelftallen altijd fantastisch keepen en schrijf hem absoluut nog niet af.

12 november 2019 om 09:57

Ik gok ook dat Bijlow volgend jaar de eerste keeper wordt, aangezien Vermeer dan transfervrij is. Bijlow heeft de potentie zeker, maar zal flinke stappen moeten maken en dat is ook niet erg voor een jongen van net 20 jaar.

12 november 2019 om 09:59

Zou het liefste willen dat Bijlow zo snel mogelijk Vermeer vervangt. Ik snap niet dat iedereen zo op Zoet zit te mekkeren, terwijl Vermeer het minstens zo slecht doet. Die beide goals van afgelopen zondag bijvoorbeeld, gewoon zijn fout. Volgens mij komt het door het feit dat hij wel eens een katachtige reflex heeft dat men hem goed vindt, maar hij maakt zo ongelooflijk veel fouten. En wat ik al helemaal ergerlijk vind, is dat hij bij vrije trappen en afstandschoten die er in vliegen stil blijft staan. Doe dan eens wat. Prima om te wachten tot de winterstop (om de rust te bewaren), maar daarna mag Bijlow weer gaan keepen.

12 november 2019 om 12:54

Mee eens Siceramo: Vermeer maakte zondag gewoon 2 fouten bij de beide tegengoals. Ik snap ook wel dat veel mensen Bizot en Krul er graag bij zien, beide zijn beter (in vorm) dan Zoet en Vermeer.

12 november 2019 om 10:55

Psv, AZ en Ajax hebben hun hele jeugdopleiding geïnnoveerd. DE reden dat we het nu zo breed hebben. Waarom niet verder innoveren op keepersgebied?

12 november 2019 om 12:33

Je kan zoveel innoveren als je wilt, maar als r niemand komt die de ballen kan tegenhouden heb je toch een probleem. Ik volg de andere jeugdopleidingen niet, maar weet dat er bij PSV voorlopig geen toptalent als doelman aankomt... Het is inderdaad wachten tot r een keer eentje voorbij komt bij een club.

12 november 2019 om 16:37

Maar ondertussen zetten de keepers in Nederland als een van de weinige zich verkeerd af. Wat hen aan wordt geleerd in de jeugd. Uit een bericht van de NOS in februari dit jaar. Hoeveel meer winst is er wel niet te behalen? Denk je ook dat het toeval is dat er bij AZ nu zoveel talenten opstaan terwijl ze de afgelopen jaren echt vol zijn gaan focussen op het ontwikkelen van het brein van talenten. "nederlandse keepers wordt van jongs af aan geleerd dat zij met hun voeten op schouderbreedte moeten gaan staan. Maar eigenlijk is het beter als zij hun voeten verder uit elkaar zetten en zich met hun andere been afzetten, blijkt uit het onderzoek."veel keepers doen dat al, maar niet in Nederland. Daarom willen we jonge jongens op deze manier gaan trainen. De clubs en trainers reageren positief, al is het wel even wennen. Maar als ze het eenmaal doen, hebben ze zelf ook het idee dat ze sneller zijn. Dan worden ze wel heel enthousiast."."

Wat raken wij toch belachelijk snel in paniek als er 1 keee niet talent doorkomt. We hebben eerst van Cruijff tot Robben topspelers gehad, en toen even 4 jaar niet en alles was mis en moest op de schop. Nu hebben we van van Breukelen tot van der Sar/Stekelenburg goede keepers gehad en lijkt er even geen aan te komen en er moet echt iets veranderen. Fantastisch advies ook: een keeper moet leren om mee te voetballen en ballen tegen te houden. Chapeau.

12 november 2019 om 09:48

Je rekent Stekelenburg tot de goede keepers? Na van de Sar hebben we niet echt goede keepers gehad, we hebben redelijke keepers die af en toe geweldig keepen, alleen kunnen ze dit niet voor een langere periode vasthouden, maar het is ook niet zo als of er koekkenbakkers op het doel staan, het zijn oké keepers

12 november 2019 om 10:04

qua totale carriã¨re lastig te vergelijken met Van der Sar, eens. Maar ik neem aan dat je 2010 toch niet bent vergeten? Dat toernooi was die man wel legendarisch goed

12 november 2019 om 12:01

Iedereen stijgt wel eens boven zichzelf uit. Dat Stekelenburg ooit 10 wedstrijden achter elkaar geweldig heeft gepresteerd staat toch in groot contrast met alles wat hij daarna heeft laten zien. Ik heb Schaken ook ooit 10 goede wedstrijden zien spelen maar hem nu naast Robben te zetten gaat ook wel wat ver.

12 november 2019 om 14:16

Stekelenburg heeft een aantal domme keuzes gemaakt met betrekking tot z'n carriere, maar was in z'n beste jaren een stuk beter dan Cillessen, laat staan Zoet. Hij had naar mijn mening alles om de top te halen, maar dan moet het ook een beetje meezitten. Na het mislukte avontuur bij AS Roma is hij eigenlijk nooit meer echt terug op niveau gekomen om de 1 of andere reden.

12 november 2019 om 14:19

@gloryunited - Stekelenburg was tot z'n stap naar AS Roma een uitstekende doelman. Na een mislukt avontuur in Italie is hij eigenlijk nooit meer de oude geworden, maar tot z'n 29ste heeft hij vaak genoeg laten zien een uitstekende doelman te zijn. Ik denk dat geluk bij een doelman een veel grotere factor speelt dan bij een veldspeler.

12 november 2019 om 19:07

Stekelenburg was een goede keeper, maar geen topkeeper. Hans was echter zelfs geen goede nederlandse keeper.

12 november 2019 om 10:07

Op zich toch geen verkeerde actie om zaken een onder de loep te nemen? misschien moet de conclusie wel zijn dat de opleiding prima is maar even het talent ontbreekt. We hebben genoeg mensen die kunnen aangeven of de eisen van een moderne keeper anders zijn dan hoe we ze nu opleiden.

12 november 2019 om 13:29

@ajaxaddicthelemaal mee eens. We konden opeens geen spelers meer opleiden. De jeugd zit te veel op de tablet. We trainen niet goed blablabla. Er zaten gewoon ff wat minde pareltjes tussen, das alles.

Scherpen en Bijlow, verder kom ik niet. De jeugd van Ajax ken ik best goed, maar daar zit momenteel geen keeper waarvan ik echt enorm onder de indruk ben. De andere jeugdelftallen ken ik daar niet goed genoeg voor. Bizot ontwikkeld zich ook best prima, al zou dat nooit een topkeeper worden.

12 november 2019 om 09:29

Beiden worden op dit moment uit de basis van jong Oranje door Paes. En niet geheel onterecht. Hij zal hoogstwaarschijnlijk geen wereldkeeper worden, maar ik denk dat we altijd wel een stabiele keeper kunnen selecteren.

12 november 2019 om 09:59

Paes staat erin omdat Bijlow al een hele tijd geblesseerd is geweest en Paes nu meer wedstrijdritme heeft met het eerste. En dat is ook geen onlogische keus van Van de Looi, maar Bijlow heeft over het algemeen meer talent.

12 november 2019 om 14:14

Ik heb Paes nog weinig zien keepen, maar Bijlow is nou ook niet bepaald een potentiele top doelman naar mijn mening. De naam Drommel komt de laatste tijd ook vaak voorbij, maar daar word je uiteraard ook niet blij van als je 'm ziet spelen. Maar goed, doelmannen komen altijd razendsnel en de ontwikkeling van een doelman is moeilijk te voorspellen. Nu is er niets, maar dat kan ook snel weer omslaan. Dat hebben we de afgelopen jaren wel gemerkt.

12 november 2019 om 14:55

Scherpen is helemaal geen talent. Hij is lang, en daarmee is bijna alles al gezegd. Als je zelfs de meest kinderlijke fouten maakt in de KKD dan zegt dat al genoeg. Ik zie echt helemaal niks in de beste jongen...

Vind Maarten Paes ook geen verkeerde keeper , is ook pas 21 dus heeft zijn beste jaren nog ver voor zich liggen. Daarnaast kan Cillessen nog wel een jaar of 4 a 5 mee .

Ik zag van de week Raatsie bij O17. Zouden we daar niet goed in kunnen investeren?

12 november 2019 om 14:21

Inderdaad. En die andere keeper bij Ajax, El Maach, vind ik ook niet heel verkeerd, daar zit zeker wat potentie in. Maar dan is er nog maar de vraag of ie voor Nederland wil keepen.

12 november 2019 om 15:48

El Maach heeft al voor Marokko gekozen.

12 november 2019 om 16:58

Ah kijk. Vandaar de vraag.

Ik zie met Paes, Schendelaar en Bijlow wel keepers met wat potentie komen. Verder snap ik het idee van de meevoetballende braziliaanse keepers, die zullen in de jeugdopleidingen wel verleidt zijn tot een positiewissel. Dat kan daar zat, aangezien Brazilië overstroomt van de talenten. Ik zie het in Nederland niet zo snel gebeuren, al hebben wij als Nederlanders wel vaak onze lengte mee!

Je kan ook in het buitenland scouten en dan zorgen voor een Nederlands paspoort. Bijvoorbeeld Onana was onomstreden 1e keeper in Oranje geworden.

Hier in Nederland leiden we ook keepers op met het idee dat ze mee kunnen voetballen, maar niet elke doelman heeft ook die kwaliteiten. Verder heeft Frankrijk inmiddels ook al jaren een subtop-doelman onder de lat staan. Lloris en Mandanda zijn beiden niet vies van een blunder op z'n tijd en komen ook niet in de buurt van een Neuer, Oblak, Ter Stegen, De Gea enzovoort. Natuurlijk is het fijn om een top doelman te hebben, maar het is niet essentieel zolang je maar geen koekenbakker tussen de palen hebt staan. Cillessen gaat nog wel wat jaren mee, dus we hebben nog wel even de tijd.

Ik snap niet zo goed wat de rol van de knvb hierin. Clubs zijn leidend in de opleiding, of gaat de knvb clubs uitleggen hoe zij hun keepers moeten scouten en opleiden?

Ik ga er vanuit dat binnen maximaal twee jaar Joel Drommel in de Oranje selectie zit. Laat het al sinds vorig seizoen zien, is groter en sterker dan ooit. Is nog jong en maakt de grootste ontwikkeling door van zijn leeftijdsgenoten.

12 november 2019 om 19:10

Ik neem aan dat je dit als grap bedoeld.

13 november 2019 om 00:28

Dat heeft meer te maken met of je hem volgt en wedstrijden bekijkt, of dat je je kennis en mening van Johan Derksen haalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2209 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

284 fans
Keeper, 30 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Valencia 14 0 1 0
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Ajax 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Twijfels rond Jasper Cillessen na boodschap van Valencia

Jasper Cillessen mist de thuiswedstrijd van Valencia tegen Barcelona van zaterdagmiddag. De Nederlandse doelman is door trainer Albert Celades niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het bezoek van de Catalaanse grootmacht...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 24 januari
Liverpool mengt zich in de strijd om Isco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren