Van Bommel krijgt ervan langs: ‘Hij kan niet eens een speler passeren’

Maandag, 11 november 2019 om

Johan Derksen is zeer kritisch op de manier waarop Mark van Bommel is omgegaan met het passeren van PSV-doelman Jeroen Zoet. De sluitpost verloor zijn basisplaats tegen Willem II en kreeg vlak voor de aftrap te horen dat hij niet op de bank plaats mocht nemen omdat hij de derde keeper was. Van Bommel wilde hem op deze manier uit de wind houden met oog op alle aandacht vanuit de media. Zijn besluit werkte juist averechts, want men keek raar op toen bleek dat Zoet in de tweede helft in de spelersbus zat. De trainer heeft zijn excuses aan de doelman inmiddels aangeboden, maar Derksen heeft geen goed woord over voor de manier waarop hij heeft gehandeld.

“Het blijkt maar weer hoe ingewikkeld het trainersvak is”, aldus Derksen maandagavond bij Veronica Inside. “Hij slaagt er niet in om een speler te passeren. Hij moet nu voor het eerst een grote speler passeren en daar maakt hij een grote soap van. Ik begreep uit zijn woorden dat die jongen (Zoet, red.) heel erg teleurgesteld was toen hij dat te horen kreeg. Maar als je dat als trainer door hebt, dan zeg je tegen hem: ’Joh, neem een weekend vrij. Ga met je gezin iets leuks doen en maandag gaan we er weer tegenaan’. Hij laat het helemaal ontsporen waardoor zo’n keepertje met de ziel onder zijn arm als een soort martelaar door het stadion loopt.”

Lars Unnerstall: 'Voor mij een dubbel gevoel'

Terwijl de wedstrijd bezig was, liep Zoet door de catacomben van het stadion en zocht hij later de spelersbus op. “En dat is allemaal de verantwoordelijkheid van meneer Van Bommel. Als hij dat zelf als speler meegemaakt had dan had hij misschien een moord gepleegd. Maar hij kan het niet eens regisseren wanneer hij iemand passeert”, vervolgt Derksen. “Hij heeft het heel slecht gedaan. Dan is ook die Robbin Ruiter nog eens gepikeerd dat hij niet speelt. Dan denk ik: Ruiter, wees jij nou blij dat je bij PSV zit. Maar hij vindt dan ook weer dat hij erin moet staan. Als je zo’n keeper na zes jaar passeert, dan heb je daar even een gesprek mee. Maar meneer Ruiter, die net komt aanwaaien en twee keer is ingevallen, heeft toch geen eisen te stellen?”

De druk op de schouders van Van Bommel groeit door de tegenvallende resultaten. Derksen denkt dat de coach hier op termijn de vruchten van plukt. “Van Bommel wordt door deze affaire een betere trainer. Hij heeft niks gewonnen met een topclub als PSV en dat zal nu ook niet gebeuren. Met zijn staat van dienst als voetballer verdient hij de steun.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Terecht! Rosario en Sadilek moeten blij zijn als ze met alle respect bij Groningrn of Heracles in de basis staan. Dit kan echt niet en ik snap/geloof ook niet dat hij de enige is die dit niet vindt.

11 november 2019 om 22:15

Ik denk eerlijk gezegd dat dat ook wel weer mee valt, diezelfde Rosario heeft vorig jaar nog zijn debuut gemaakt in het Nederlands elftal en is een talentvolle defensieve middenvvelder. Het is echter geen dragende kracht of leider, maar die rol heeft hij met de aanvoerdersband wel gekregen. Sadilek is ook een middenvelder, ook nog jong en talentvol, maar absoluut geen linksback. Al zijn prestaties als linksback zeggen in mijn optiek vooral hoe beroerd het aankoopbeleid afgelopen zomer is geweest dat er schijnbaar geen betere optie is.

12 november 2019 om 00:04

Waarop baseer je dat het een talentvolle middenvelder is? De beslissing om Rosario bij het Nederlands Elftal te halen was destijds extreem opportunistisch. Dat was begin oktober vorig jaar en het seizoen was toen een handjevol wedstrijden oud. Sindsdien heeft hij letterlijk geen goede wedstrijd meer gespeeld. Ik heb zelden zo'n slechte voetballer een PSV-shirt zien dragen

12 november 2019 om 00:20

Dat was inderdaad wat aan de vroege kant, maar ik blijf erbij dat Rosario een prima controleur is. Zijn kwaliteit is niet het spel maken, maar op een of andere manier moet hij dat wel telkens doen. Ja, dat schiet natuurlijk niet op. In het huidige elftal van PSV raakt iedere speler wel zo'n beetje de ondergrens. Dat is niet de schuld van Rosario an sich. Hij krijgt een boel kritiek omdat hij eigenlijk te zwaar belast is met opbouwende taken en het aanvoerderschap. De oorzaak daarvan is selectie die uit balans is zonder leiders, teveel dezelfde type spelers en vooral een boel aankopen die het niet waar maken.

Helemaal mee eens. Een slap excuus ook wat werd opgevoerd om hem mee te nemen. Want de warming up most met 3 keepers worden afgewerkt. Alsof er bij PSV nergens een andere keeper rondloopt die bij de warming up een rol kan vervullen. Waarom heb je überhaupt 3 keepers nodig bij een warming up? Toen van Bommel nog speler was gebeurde de warming up ook met 2 doelmannen.

11 november 2019 om 23:37

Het is een raar verhaal met zoveel haken en ogen; onverklaarbaarheden en onwaarschijnlijkheden, dat ik maar één conclusie kan trekken: het is gelul voor de bühne. Volgens mij is er heel wat anders voorgevallen en is dit alles een slechte poging tot damage control.

12 november 2019 om 07:24

Je begint inderdaad toch te denken dat zoet daadwerkelijk als een klein kind in het stadion is gebleven en de tweede helft zelfs in de bus heeft gezeten uit frustratie. De perschef Slegers had toch in die 90 minuten een ander smoesje kunnen verzinnen?

12 november 2019 om 08:13

@mt87: Natuurlijk, Zoet is gewoon kwaad weggelopen na een aanvaring met Van Bommel. Het hele in bescherming nemen is camouflage pur sang

Van Bommel moet er van langs krijgen omdat hij tactisch zwak is en dramatische resultaten behaalt. Deze situatie met Zoet is bijzaak.

11 november 2019 om 21:43

Helemaal mee eens. Echter het passeren van Zoet heeft ook wel te maken met het missen van visie en inzicht. Ik hoor hem nu nog roepen... ik weet waar het zit, ik weet waar het aan ligt maar wel Zoet wisselen ipv Sadilek of Rosario zijn band afgeven en hem beschermen. Zoet is juist zenuwachtig geworden door wat er voor zijn neus staat en iedereen onzeker is geworden.

11 november 2019 om 21:50

Eens hoor. Maar het lijkt nu meer over Zoet te gaan dan over de slechte resultaten.

Uitstel van executie door deze man niet de laan uit te sturen. Ze zullen wel wachten tot ze uit Europa liggen, kost ons weer coëfficiënten

11 november 2019 om 23:08

Tsja, alsof er nu een trainer beschikbaar is die op korte termijn een duidelijk hoger niveau kan halen met deze groep? Ik ken hem niet..

12 november 2019 om 02:36

Er moet toch iemand op deze planeet rond lopen die beter is dan Mark,

ik vind het ook wel erg dat er geroepen wordt dat hij zijn twee beste spelers moet missen en daardoor slechte resultaten haalt, maar ajax verloor ook drie belangrijke spelers, de ligt, de jong, Schöne.verder geloof ik er geen reed van al die verhalen van van bommel, hij staat gewoon een potje te liegen tegen iedereen en dan zeggen dat marco van basten geen goede people's manager zou zijn.hij moet altijd maar op de helft van de tegenstander spelen maar als dat niet gaat omdat je malen en bergwijn mist maak een plan B waar je op terug kan vallen. als ik zoals zoet zou worden behandelt zou ik alles aan van bommel haten, met even simpel zeggen, sorry, wat een laffe hond is van bommel. verder als zoet ergens op de tribune zat of op de bank, wat zou dat als hij in beeld zou komen, wat een bulshit van van bommel, zoet is een prof en geen klein kind.

11 november 2019 om 23:10

Ja, als je verkochte spelers gaat meerekenen kunnen we bij PSV ook Lozano, De Jong en Angelino noemen.. Plus Lammers, Malen en Bergwijn.. Als Ajax nu Tadic en Ziyech ook nog zou missen, zou het ook een stuk minder lopen..

11 november 2019 om 23:22

Tja het interesseert me niet hoeveel spelers je mist of op welke manier dat gebeurt, van Bommel is verantwoordelijk om zo veel mogelijk punten te pakken met PSV, denkje dat mijn het interesseert of het op de helft van de tegenstander gebeurt? Bij PSV gaat dat allemaal zo geforceerd, liever een paar scherpe counters dan wat PSV nu laat zien.

Het is wel weer tragisch dit. Van Bommel krijgt al wekenlang het verwijt dat hij nooit eens een speler slachtoffert (sadilek, Viergever, Rosario, etc). Doet hij het een keer met Zoet, wordt het een clusterfuck van jewelste. Van Bommel kan volgens mij totaal niet met spelers om gaan, het is geen goede people manager. Maar van een tactisch plan is er ook geen sprake, wat blijft er dan eigenlijk over?

11 november 2019 om 23:11

Mwah, het is wel positief dat jonge spelers kansen van hem krijgen. Hij durft wel jeugd in te passen.

Ben ik nou de enige die moe wordt van Derksen. Man heeft niks gepresteerd als voetballer, niks gepresteerd als trainer en niks noemenswaardig in het voetbal in t algemeen. Een succesvol tijdschrift uitgebracht, fijn. En dan eens in de zoveel dagen zitten bazelen op tv over alles en iedereen, snap er niks van. En natuurlijk regelmatig pikante uitspraken doen om wat kijkcijfertjes te scoren en op voetbalzone vermeld worden om zich relevant te voelen. Word er misselijk van!

Ik snap het hele gezeik om van Bommel niet. Vorig jaar speelde hij tot de winterstop zeer goed voetbal (ongenaakbaar) ik als ajacied dacht dat we kansloos waren voor de titel. In de cl in de achterlijk zware poule toch goed gespeeld (genaaid tegen inter thuis) en tegen tottenham de huid duur verkocht (je weet wel nachtmerrie tottenham, datzelfde elftal) Op een paar punten na de titel mis gegrepen, en eerlijk = eerlijk als bergwijn de kansen afmaakt in Amsterdam , word psv kampioen ipv Ajax. Nu met Angelino en Luuk de Jong weg, is het idd een stuk minder, daar waar Ajax de financiele kracht heeft goed in te kopen (martinez , promes) moet van Bommel het doen met een bruma en Doan, dat vergeten mensen. Rosario is oprecht een leuke speler die oprecht het vertrouwen verdient , zat vorig jaar nog tegen oranje aan (was gebleseerd toen ging de Roon erin voor hem) De waan van de dag regeert weer , als jeroen zoet in de spiegel keek , had ie geaccepteerd (begrepen) dat ie ernaast stond. Cocu ging in 2013 ook hard onderuit met psv, maar pakte wel titels daarna (en een prachtige 2e ronde cl atletico)

11 november 2019 om 22:16

Grootste probleem vorig jaar was Lozano. Die kanden van Bergwijn klopt ook maar dat was op het laatst van de competitie. Lozano was heel belangrijk maar wat heb ik hem veel voor eigen kans zien gaan terwijl een ander er zelf beter voor stond maar pasen ho maar. Dat afspelen zie je bij Ajax heel goed dat zeiden ze gisteren bij studio voetbal ook nog. Zo lang het nog geen 1,2 of 3-0 staat altijd voor afspelen gaan als iemand hem dan kan intikken. Daarna mag je egoistisch zijn.

12 november 2019 om 00:15

"vorig jaar speelde hij tot de winterstop zeer goed voetbal" Resultaten halen en goed voetballen zijn twee verschillende dingen he. Het voetbal was eigenlijk helemaal niet zo goed, de hele tactiek was ballen naar voren schieten in de hoop dat Luuk de kopduels won en doorkopte naar Bergwijn en Lozano, dat is natuurlijk een tactiek maar levert niet echt mooi voetbal op, deze tactiek heeft vbommel het hele jaar gehanteerd. Hierdoor kwamen Hendrix en Rosario eigenlijk nauwelijks aan de bal en moesten ze voornamelijk verdedigen en dus leken het wel op aardig goeie spelers. Nu zijn we natuurlijk Angelino en Luuk de Jong kwijt, Angelino een man met veel assists en Luuk een speler wie iedere wedstrijd wel een goal maakte en de speler waar het hele tactiek op gebouwd was. Zonder Luuk probeert vbommel nu dus de middenvelders te betrekken omdat de bal naar voren schieten nu niet meer werkt. Rosario en Hendrix krijgen nu dus veel meer ballen en moeten dus ook gewoon opbouwen, iets wat ze beide dus helemaal niet kunnen. Je kunt nu dus werkelijk zien hoe slecht Rosario en Hendrix aan de bal zijn, die twee kunnen helemaal niet opbouwen en dus heb je eigenlijk niet heel veel keus als vbommel zijnde, er zijn geen aankopen gedaan om het middenveld breder te maken met spelers wie wel kunnen opbouwen, Bruma is voor 15mil gehaald maar als je 2mil meer had gegeven had je Koopmeiners nu gehad, die had het hele middenveld kunnen dragen. Stiekem hoop ik dat PSV in de winterstop eens naar Strootman gaat kijken. Die mag weg bij Marseille en zal echt niet super duur zijn. Tuurlijk is Strootman geen top meer maar ik geloof nooit dat hij slechter is dan Rosario, en hij brengt ook nog onwijs veel ervaring mee, iets wat PSV nu ook duidelijk mist.

Ik ben het vaak met Johan eens, legt vaak de vinger op de zere plek, iets waar veel mensen niet tegen kunnen, maar hier ben ik het niet geheel mee eens; "Hij kan niet eens een speler passeren" mij lijk me dat, zeker als beginnende trainer ook moeilijk, hoe breng je zoiets, iemand die al 6 jaar 1e keus is? Geen idee, in iedergeval, niet de absolute perfecte verwoording in iedergeval. Zeker niet als je kijkt wie de 2e en 3e keus is... bij neem Brazilie. Als de bondscoach Ederson zou laten banken kan je op zn minst zeggen:"tja je collega Allison is ook wereldtop, en jij zit in een mindere fase, nu is het zijn beurt" maar die vlieger gaat niet op voor middelmaat als Unnerstaller en Ruiter

11 november 2019 om 23:16

Helemaal mee eens, maar iemand die 6 jaar lang eerste keeper is verdient wel echt meer respect dan wat hij nu krijgt. Dat Zoet derde keeper zou zijn, had hem best direct en persoonlijk verteld kunnen worden. Iedereen begrijpt dat het zijn taak is om voor mensen te kiezen of juist mensen soms niet op te stellen. Als trainer doe je dat op basis van wedstrijden en trainingen, dus je kan zo'n speler op basis van argumenten vertellen waarom je bepaalde keuzes maakt. Het is heel erg belangrijk om zoiets secuur te doen, want als je hier niet goed mee om gaat zal er onrust ontstaan in de groep.

Ik ben het een keer eens met Derksen. Mark heeft er een zooitje van gemaakt gisteren. Wat hij juist niet wou is juist gebeurd door zijn aanpak. Alle aandacht ging naar Zoet. Van Bommel heeft nog veel te leren maar zoals hij zelf aangaf. Dit is de eerste keer dat ik in zo n situatie terecht ben gekomen. Volgende x beter

Johan Derksen paar weken geleden: "PSV wordt een internationale top club"... Waarom wordt dat niet alla hansie hansie 20x herhaalt? Ja, Van Bommel heeft die belachelijk gemanaged. Hadden we allemaal wel gezien op t moment

Mark heeft gewoon de pech met blessures. Als je ziet wie ze hebben in de technische staf . Vraag ik me af waarom zei niks gezegd hebben. Het is terecht dat Zoet gepasseerd werd, maar ga neem geen 3 keepers mee.

Spot on, maar daar hadden we Derksen niet voor nodig. Want wil je je keeper in de luwte houden, dan doe je dat niet door hem na de warming up naar de bus te sturen waar Joep Schreuder een primeur zal vinden...

Ik ben geen fan van Van Bommel en denk dat zijn persoonlijkheid een succesvolle carrière als trainer in de weg gaat zitten, maar juist in deze situatie verdient hij lof. Eindelijk passeerde hij een speler die er structureel niks van bakte. Dat is iets positiefs. De manier waarop hij er vervolgens mee omgaat is echter niet de juiste, maar juist het allerbeste aan dit gebeuren is dat Van Bommel dat zelf ook inziet en publiekelijk het boetekleed aantrekt. Dat is iets dat ik nooit had verwacht van Van Bommel en ik als zeer positief ervaar. Voor mij kwam hij altijd over als een arrogante betweter, dus dit siert hem dan juist en daar verdient hij dan ook complimenten voor. Hij heeft bij mij punten gescoord door zich kwetsbaar op te stellen.

En zo .moeilijk is dat niet om Zoet te passeren , dat werd elke wedstrijd wel getoond hoe makkelijk dat was

Je kan wel merken dat die Derksen een Necer/Psver is. Alles wordt goedgepraat als het over Van Bommel gaat. Was het nu wat minder gegaan met Ten Hag dan stond hij vooraan om hem af te zagen. Nu moet van Bommel ervan leren... wat een kolder.

12 november 2019 om 09:42

Derksen is absoluut geen psver , die kraakt psv net zo.hard af als t moet hoor. Hij heeft hooguit met gerbrands een goede band.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder192
C. GakpoAanvaller194
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller133
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Real Madrid en Chelsea hebben een geheime ontmoeting achter de rug. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren