Horrorblessure Gomes overschaduwt duel tussen Everton en Tottenham

Zondag, 3 november 2019 om 19:32Chris Meijer

Everton en Tottenham Hotspur hebben zondagavond met 1-1 gelijkgespeeld. Dele Alli en Cenk Tosun verzorgden in de tweede helft de doelpunten, maar na afloop zal het weinig over de uitslag van het duel op Goodison Park gaan. André Gomes liep namelijk een horrorblessure op na een wilde tackle van Heung-min Son, die een rode kaart kreeg en in tranen het veld verliet.

De ontmoeting tussen Everton en Tottenham Hotspur vormde een wedstrijd tussen twee clubs die geen al te gelukkige seizoensstart achter de rug hadden. Ondanks de torenhoge ambities bezetten the Toffees voorafgaand aan het duel de zeventiende plaats in de Premier League, terwijl Tottenham als nummer veertien van de competitie aan het treffen op Goodison Park begon. Na een halfuur spelen kreeg Gomes voor de thuisploeg de eerste goede mogelijkheid, maar zijn kopbal ging over het doel.

Kort daarna leverde Richarlison een schot, maar de poging bracht Tottenham-doelman Paulo Gazzaniga niet in de problemen. Al vroeg in de tweede helft mochten de bezoekers hopen op een strafschop, toen Heung-min Son gevloerd werd in het strafschopgebied. Martin Atkinson besloot na het raadplegen van de beelden echter geen penalty toe te kennen. Nadat Richarlison een kans had laten liggen, kwam Tottenham op voorsprong. Na een foute pass kwam Son in balbezit op het middenveld, waarna de Zuid-Koreaan Dele Alli bediende. De middenvelder dribbelde het strafschopgebied in, zocht ruimte voor het schot en verschalkte Everton-doelman Jordan Pickford.

Atkinson werd vervolgens andermaal door de VAR naar het scherm geroepen voor een vermeende handsbal van Alli binnen het strafschopgebied, maar opnieuw gaf de arbiter geen strafschop. De leidsman moest tien minuten voor tijd optreden na een wilde tackle van Son. De Zuid-Koreaan schrok toen hij zag dat hij daarmee het been van André Gomes had gebroken en ontving een rode kaart van Atkinson, nadat hij in eerste instantie nog geel had gegeven. Na een lang oponthoud werd de wedstrijd hervat met elf tegen tien, toen Gylfi Sigurdsson in het veld kwam als vervanger van Gomes.

Er werden twaalf minuten blessuretijd toegevoegd aan de wedstrijd en Everton maakte uiteindelijk gebruik van die extra tijd. In de achtste minuut van de blessuretijd kwamen the Toffees nog op gelijke hoogte. Tosun kopte op aangeven van Lucas Digne de gelijkmaker tegen de touwen en bepaalde de eindstand daarmee op 1-1.Gerelateerd

Meer sportnieuws

147 reacties (laatste reactie door desteek77)

Pech voor Gomes, hij krijgt eerst een tackle te verwerken zonder intentie om de bal te spelen en komt dan heel ongelukkig tot een botsing. Son gewoon twee wedstrijden schorsen en de scheidsrechters uitleggen dat die gekke tackles in Engeland ernstige gevolgen kunnen hebben. Deze clown kwam aanzetten met een gele kaart terwijl iedereen zag dat er geen intentie was om de bal te spelen.

3 november 2019 om 19:35

Wat een nare blessure, die Son per direct een dikke schorsing geven. Nam duidelijk revanche voor een actie van Gomes daarvoor.

3 november 2019 om 19:37

Heel naar. De reactie van Son en Lucas erna is ook echt passend. Wat een horror blessure. Niet normaal zeg. Aurier begon zelfs te bidden..

Waar deze wedstrijd normaal fantastisch is om te zien was dit zo’n bizarre 2e helft. Wat een vreselijke blessure voor Andre Gomes zeg. Al geeft Atkinson deze rode kaart puur voor het gevolg van de tackle, en niet voor de tackle zelf. Ik vond het echt geen rood namelijk. Sterkte Gomes!

3 november 2019 om 19:39

Je neemt met zo’n tackle het risico om iemand te blesseren. Ik vond het juist wel rood, omdat er niet echt intentie was om de bal te spelen. Het vervelende is dat ze dit in Engeland alleen bestraffen als de gevolgen zo ernstig zijn.

3 november 2019 om 19:42

Trok eerst ook geel en na de reactie van Son pas rood.

3 november 2019 om 19:44

Na de stand van de enkel van Gomes.

3 november 2019 om 19:39

Waarom? Het was een gele kaart in mijn ogen. Geen ernstig gemene overtreding. Bij het vallen/botsing met Aurier blesseert Gomes zich ernstig. Het contact met Son was niet hard.

3 november 2019 om 19:57

0 intentie voor de bal kwam hij er op volle snelheid van achter in. Nee, zeker niet gemeen inderdaad. De timing doet ook nog vermoeden dat het een 'payback' is

3 november 2019 om 20:14

Vooe mij zit dit tussen geel en rood, maar een zware schorsing is het niet waard. Een overtreding moet niet beoordeeld worden op basis van de gevolgen. Gewoon dikke pech dat zo'n overtreding deze afloop heeft.

3 november 2019 om 19:41

Zou waanzinnig zijn. De tackle was rood waardig, maar toch niet smerig?

3 november 2019 om 19:45

Was geen smerige tackel maar wel geel/donkergeel omdat vanuit achter was volgens mij. Het been brak door Aurier overigens.

3 november 2019 om 20:03

Geen smerige tackle? Son had never nooit bij de bal gekund en hij kwam ook van schuin achter aankomen. Dit is, in mijn ogen, een rode kaart en een aantal wedstrijden zitten wat mij betreft, want er zat 0 intentie in om de bal te spelen. Of de enkel breekt door Son of niet, gewoon een rode kaart.

3 november 2019 om 20:40

Geen smerige tackle ? Gomes heeft hem niet eens zien aankomen. Het is ook niet de 1e keer dat Son rood pak laat hem maar is een wedstrijdje of 5 nadenken voor je hem weer los laat en hij weer iemand door midden wil trappen. Hoop dat Gomes snel weer fit is

3 november 2019 om 19:45

Het was niet eens rood, waarom dan schorsen?

3 november 2019 om 19:48

Rode kaart was niet eens terecht, hij kreeg rood puur voor de blessure van Gomes, kijk nog eens goed naar de beelden.

3 november 2019 om 21:52

Kijk eens goed naar de beelden. Son komt invliegen zonder enkele intentie om de bal te spelen. Dat Gomes dan ongelukkig terecht komt wat die horrorblessure opleverd, doet daar niets vanaf. Als Gomes niet zo geblesseerd raakte zou dit ook rood moeten zijn.

3 november 2019 om 20:00

Ik vind de rode kaart nog wel te verdedigen omdat Son duidelijk geen intentie had om de bal te raken en puur voor de man ging. Maar 8 wedstrijden slaat natuurlijk nergens op, het was een horrorblessure geen horrortackle.

Veel sterkte aan gomes! Atkinson.... de scheidsrechters bond moet hem voor een lange tijd schorsen!

3 november 2019 om 19:39

Tja wat is dat een slechte scheidsrechter zeg.gewoon geel geven in 1e instantie voor die schandalige tackle van achteren.en maar niet te spreken over het neerleggen van Richarlison op het einde.

3 november 2019 om 19:43

Zet je bril eens op. Was niet van achter en de overtreding zelf viel wel mee, voor mij geel. De intentie van Son was immers wel slecht, maar daarvoor kun je geen rood. En bij dat laatste moment met Richarlison kon Sanchez hem niet eens zien en was het gewoon dom van Tosun om er niet achteraan te rennen.

3 november 2019 om 19:50

Nee hij was netjes op de bal.knap dat je alles goed wilt praten en wat nog als hij hem niet kon zien een overtreding is een overtreding.atkinson heeft Everton zwaar benadeeld met een falende Var.en jammer als je mensen moet gaan beledigen om je gelijk te halen.

3 november 2019 om 19:58

Robert, buiten dat het echt een vieze overtreding was kan je natuurlijk uiteraard wel voor intentie straffen. Anders zou iets als natrappen niet eens geel zijn

Goh weer een slachtoffer van de ongecontroleerde, schandalige onsportiviteit die menig Spurs speler in zijn spel heeft zitten.. Hoe lang mogen die vuile smeerlappen nog naar alles schoppen wat beweegt als het even niet mee zit zonder dat de FA er eens serieus werk van maakt? Ik walg echt van die club..

3 november 2019 om 19:38

Inderdaad een vies clubje, met jongens als Vertonghen aurier eerder nog dembele etc, allemaal nare spelers met gebrek aan sportiviteit. Het is duidelijk dat Son niet bewust Gomes’ seizoen ten einde wilde brengen, maar je zag toch duidelijk dat het een wraakactie was.

3 november 2019 om 19:41

Gezien je foto hier ben je helemaal niet bevooroordeeld en heb je geen voorkeur voor een andere Londense club. Maar goed, is en blijft jouw bescheiden mening. Is en blijft een “Engelse” tackle, 98% is handjes op elkaar en nu diep triest. Nare blessure. Reactie van Son vind ik dan juist weer menselijk en kan ik waarderen. Dit wil je niemand bewust aan doen

3 november 2019 om 19:45

Vraag even aan André Gomes of hij de "menselijke reactie" van Son kan waarderen, vlak nadat hij onderuit getrapt werd in een wraakactie. Ontiegelijk stomme reactie om hem aan te vallen op zijn clubvoorkeur.

3 november 2019 om 19:48

Ik ben een Chelsea fan (dus mij kan je ook betichten van het dragen van een blauwe bril) maar iedereen die de PL jaren volgt weet dat de spurs vaak van die 'kortsluiting' wedstrijden tussen hebben zitten. 'toevallig' heeft spurs die wedstrijden vaak tegen Chelsea (wanneer Chelsea aan het winnen was) en daarom zullen veel Chelsea fans, inclusief ik, beamen dat dit vaker voorkomt. Dit heeft niks te maken met voorkeuren, slechts een confirmation bias op basis van wat ze al eerder hebben geflikt.

3 november 2019 om 19:51

De wedstrijd waar iedereen naar refereert heeft Chelsea nooit de leiding gehad...

3 november 2019 om 19:52

Tsja, lezen wat er echt staat is niet altijd makkelijk. Suggereren wel...

3 november 2019 om 20:12

Als Leicester of Wolves dit maandelijks zouden doen dan zou ik daar ook wat over zeggen. Het feit dat dit nu om Spurs gaat is niet relevant. Wat wel relevant is is dat ze daar wat spelers rond hebben lopen die geregeld compleet over de schreef gaan en dat daar weinig tot niets aan gedaan wordt

3 november 2019 om 21:33

Wie heeft het over de leiding nemen? Chelsea was toch aan het winnen in november 2016? Die gelijkspel waar jij waarschijnlijk naar refereert is ook een perfecte voorbeeld. Is het een reden om je alsnog zo te manifesteren als het je niet lukt om te winnen?

3 november 2019 om 19:43

Houd a.u.b. op met die onzin en kijk de beelden.

3 november 2019 om 19:44

Ja want aan Son zijn reactie te zien deed hij het expres idd, en als Chelsea supporter mag je niks zeggen want jullie hadden met Diego Costa ook anders iemand die behoorlijk onsportief is.

3 november 2019 om 20:09

Diego Costa werd hier door menig Chelsea fan, zeker ook door mij, volledig gekraakt als hij weer kortsluiting had.. In tegenstelling tot de Spurs fans die hun holletjes eens uit kruipen om hun team te verdedigen was dat bij Costa echt wel anders.

3 november 2019 om 21:10

Misschien omdat Costa een smeerlap is, en Son een nederig persoon?

3 november 2019 om 19:45

Aldus de Chelsea fan. Moeten wij werkelijk van jou aanhoren wat volgens jou een walgelijke club is? Ben je die racistische trekjes van je club al vergeten?

3 november 2019 om 20:10

Ben jij de actie van de club vergeten? Die heeft namelijk meteen ingegrepen en die mensen voor het leven de toegang tot het stadion ontzegd. Eens kijken of jouw clubje straks met meer komt dan de obligate “get well soon” tweet.

3 november 2019 om 20:24

Wat zou Tottenham nu voor Andre Gomes moeten doen volgens jou? Zijn salaris betalen tot hij beter is, een chaffeur voor hem betalen of wat verwacht je? Was een stomme tackle van Son maar dit was niet zijn intentie. Gebeurd wel vaker op een veld, Son is niet de eerste die een overtreding maakt.

3 november 2019 om 20:32

Misschien toch maar eens overwegen om elke speler die natrapt, met de verkeerde intentie een tackle maakt en ga zo maar door eens tijdelijk niet mee laten doen? Nee voor Gomes kunnen ze niets meer doen helaas, voor hem is het te laat. Maar voor alle teams die nog op een voorsprong gaan komen tegen Tottenham is het nog niet te laat.. Het zou de club sieren als ze hun tegenstanders in bescherming zouden nemen.

3 november 2019 om 21:28

Yoeri ziet het liefste dat de club vandaag nog wordt opgedoekt. Volgende keer komt iemand van Chelsea schandalig in en dan zullen we de beste Yoeri nergens kunnen vinden.

3 november 2019 om 21:37

Ik probeer niks goed te praten dus begrijp me niet verkeerd maar dat is toch niet te doen. Weet niet of je zelf op voetbal hebt gezeten maar zulke dingen gebeuren altijd op het veld. Ene keer deel je uit en de andere keer incasseer je, dat dit perongeluk zo afloopt konden Son, Gomes en Aurier natuurlijk nooit van tevoren weten, maar als je voor elke verkeerde intentie een speler gaat schorsen loopt elk team zon beetje elke wedstrijd met een half B team.

3 november 2019 om 19:47

Al een tijd niet meer zo gelachen, je weet dat Chelsea het 'smerigste' team van de pl is?

3 november 2019 om 20:13

Ga je nog uitleggen waarom je zoiets doms zegt of moeten we je in je sop gaar laten koken?

3 november 2019 om 20:36

Blijkbaar volg jij je eigen club niet, het is algemeen bekend. Zoek eens wat artikelen op.

3 november 2019 om 20:53

Spurs en haar hypocriete fans. Ongelofelijk. En waarom is Chelsea het smerigste team van de PL? Ik heb Chelsea nog nooit als een geheel zo'n enorme kortsluiting zien hebben wat ik bij Spurs wel eens heb gezien. En nu dit weer. Spurs is by fair het smerigste van de PL en misschien op het Kameroense dames elftal na de smerigste ploeg ter wereld.

3 november 2019 om 21:43

Dus omdat jij WEL EENS gezien heeft dat Tottenham kortsluiting krijgt zijn ze de smerigste club ter wereld? En dat je dan ook nog dit als een reden opgeeft is helemaal lachwekkend, is gewoon een smerige overtreding die je in elke competitie in elk land op elk niveau tegenkomt alleen heeft Gomes ontzettend veel pech dat Aurier daar nog liep. Ik ben geen fan van de Spurs maar jullie Chelsea fans zijn zo hypocriet als de pest. Spelers als Costa en Bosingwa vergeten zeker?

3 november 2019 om 20:37

Hopelijk gaat het herstel voorspoedig en zien we Gomes alsnog een mooie carriã¨re hebben. En hopelijk gaat deze blessure hem ook niet later nog beperken in zijn doen en laten.

3 november 2019 om 20:52

Debiele, kansloze en provocerende reactie. Daarnaast zijn er miljoenen mensen die zich kapot ergeren aan Chelsea. Ook, denk je niet dat de FA hier gewoon een gepaste schorsing voor oplegt? Of vind jij dat die club maar gewoon opgedoekt moet worden? Echt, zo’n domme reactie. Niet normaal simpel sommige mensen hier zijn.

3 november 2019 om 20:56

Hij zegt toch niks raars? Tottenham heeft jaarlijks zulke schop partijen. Dit is gewoon normaal geworden voor The Spurs. Het is toch wel heel toevallig dat juist zo'n horror blessure gebeurd tegen Spurs voor de rest hoop ik dat Gomes een spoedig herstel mag hebben en geem blijvend letsel heeft. En die Son schorsen voor 15 wedstrijden.

3 november 2019 om 21:04

Hij zegt zat raars. Iedere club heeft “jaarlijks” een aantal debiele tackles in wedstrijden. Daarnaast doet hij alsof de hele club bestaat uit “vuile smeerlappen”. Geef mij eens cijfers waaruit blijkt dat tottenham zo hard en vuil speelt? Uit de statistieken die ik kan vinden staan ze nog niet eens in de top 5. Voor wat moet je Son 15 wedstrijden schorsen? Onderbuikgevoelens en omdat de blessure zo erg is? Alsof het zijn intentie was om dat been te breken. Hoe kortzichtig kan je zijn jongens.

3 november 2019 om 21:04

Je kan je nog zo aan Chelsea ergeren, daar zul je je benen nooit door breken.. Door die opgewonden gekken in het wit krijg je dat wel. Is nogal wat anders he?

3 november 2019 om 21:12

Snap je nou echt niet dat iedere harde tackle kan resulteren in een beenbreuk? Als Azpilicueta dinsdag verkeerd doorgaat kan dat ook een breuk opleveren. Echt, de totale kortzichtigheid bij jou doet mijn mond openvallen. Niet normale stompzinnigheid.

3 november 2019 om 21:23

Son schorsen voor 15 wedstrijden? Heb de tackle gezien en het was echt niet zo dat het been van Gomes breekt door Son, maar door het contact met Aurier. Zie dus niet in waarom je Son hier 15 wedstrijden voor zou moeten schorsen.

3 november 2019 om 21:47

Ik weet dat Aziaten goed zijn in rekenen, maar denk je echt dat Son bij die tackle precies heeft uitgerekend dat als hij Gomes op die manier zou raken hij precies met zn passen zo zou uitkomen op Aurier dat zn voet precies zo scheef staat. Lijkt wel of jullie Chelsea supporters een patent hebben op overdreven domme reacties.

3 november 2019 om 21:13

Hele nare en onsportieve reactie dit ook, gisteren gaf je ook al af op Arsenal. Je moet niet alles over een kam scheren, Son was duidelijk aangeslagen en bedoelde dit absoluut niet zo. Als Chelsea-fans racistische liederen bezigen in de tram hoor je mij toch ook niet zeggen dat jij een racist bent? Kom op even.

3 november 2019 om 23:20

Buiten Alli vind ik het allemaal nog wel meevallen. Het was overigens een onbesuisde actie van Heung-Min Son en de rode kaart is absoluut dik verdiend, maar dit zie je eigenlijk nooit van hem. Om het dan over die boeg te gooien terwijl het een speler betreft die dit eigenlijk nooit doet is ook weer wat overdreven.

Domme tackle natuurlijk, maar de breuk komt meer vanwege de ongelukkige botsing/landing daarna. Hopen dat Gomes snel kan herstellen. Son ook zwaar aangeslagen.

Belachelijke scheidsrechterlijke dwalingen zeg.100% penalty met de handsbal van Alli en Sanchez die de laatste man neer legt en gewoon door laat spelen is te gek.dan die Son, hopelijk schorsen ze hem voor 10 wedstrijden want zo inkomen van achteren vraag je dat er iets gebeurd.

3 november 2019 om 19:43

die actie van Sanchez was door de VAR gecheckt en er was geen contact. Die penalty heb je gelijk. Stop met klagen.

3 november 2019 om 19:51

Man je ziet toch zelf ook dat hij hem om zijn scheenbeen schopt, net zo goed als de handsbal niet zagen.

3 november 2019 om 20:00

Jij zag het maar de VAR niet. Ben benieuwd wie zou falen op de oogtest.

3 november 2019 om 20:03

Nou de VAR zag ook de handsbal niet en dat was gewoon 100% een handsbal zoals je op de TV ook zag en die kun je niet ontkennen.maar zal je toch ook weer doen waarschijnlijk.

3 november 2019 om 20:04

Op de beelden leek de bal eerst de arm van een Everton speler te raken zelfs... en derna die van Ali.

3 november 2019 om 21:04

Mina maakte een overtreding op Dele (elleboog in z'n nek), daarom werd er geen penal gegeven. Zeg vooral niets over de overtreding op Son, ondanks dat Son zich met een beetje theater liet vallen was het gewoon een penal. https://streamable.com/deijl

Wat een vreselijke beelden zeg, echt heel naar. Son zelf is ook echt zwaar aangeslagen nadat ie het ziet.

3 november 2019 om 19:39

Ja begrijp ik ook, hij is geen speler die anderen graag aanpakt. Hij zette het wel allemaal in gang en rood voor de blessure is wel begrijpelijk. De botsing met Aurier zorgde echter voor het gebroken been.

3 november 2019 om 19:48

Ik heb sowieso het idee dat alle Koreaanse spelers extreem sportief zijn.

3 november 2019 om 19:49

Zit heel erg in de cultuur denk ik inderdaad.

3 november 2019 om 20:01

Nee al zijn schwalbes zijn inderdaad heel sportief. Hij is niet de persoon die er altijd hard in gaat, maar een voorbeeld van sportiviteit vind ik hem zeker niet

3 november 2019 om 20:06

Ik kijk eerlijk gezegd ook nooit Spurs hoor.

Terechte uitslag tussen teams in erbarmelijke vorm. Geen mooie wedstrijd met een afschuwelijke blessure erbij voor Everton op alle vlakken geen winnaars.

Schande VAR. Regelrecht schande. Verder is Eriksen dramatisch en ndombele meesterlijk op wat verkeerde passes na. En richarlison speelde duikelaartje.

3 november 2019 om 19:44

Waarom schande VAR?

3 november 2019 om 19:59

Absoluut, slechte beslissingen met VAR waarom heb je het dan is mijn vraag haha voor de rest Ndombele altijd starten en als Eriksen niet meer uitkomt voor ons zou ik er niet om treuren. Wat is zijn niveau slecht zeg, speelt echt als een matte krant.

Ben er echt misselijk van, wat een horror beelden. Het leek mij niet de bedoeling van Son en zeker als je hem zijn reactie ziet. Opzicht opmerkelijk dat er eerst nog geel werd getrokken, want het was al op het randje van rood, ook al was dit niet gebeurd. Kunnen ze niet een tijdslimiet invoeren voor de Var? Drie minuten is echt te lang.

3 november 2019 om 19:41

Als er niks was gebeurt dan was het inderdaad donkergeel gezien het wel van achter was volgensmij. Ongelukkige kettingreactie als gevolg met een gebroken been dus rood begrijp ik wel ookal was het de botsing met Aurier die zorgde voor het gebroken been.

Horrorblessure, maar nooit een rode kaart natuurlijk. Geen slimme overtreding, maar een overtreding die weet ik hoe vaak gemaakt wordt. Geel zou op zijn plaats zijn (in mijn optiek). Gomes breekt zijn enkel door de tackle van Aurier daarna. Da's ook duidelijk op de beelden te zien. Atkinson (sowieso een van de slechtste scheidsrechters in Engeland) geeft rood, puur omdat hij die enkel zag en ervan uitging dat Son dit gedaan had.

3 november 2019 om 19:42

Hoop voor ons en Son dat het teruggetrokken gaat worden want het is heel erg ongelukkig en niet direct het gevolg van de tackel.

3 november 2019 om 19:43

Zo’n tackle van achter is gewoon rood niks meer niks minder.is ook geen overtreding om voor de bal te gaan maar puur om de man te raken.hopelijk schorsen ze hem flink.

3 november 2019 om 19:47

Gaat niet gebeuren, rood zal denk ik wel blijven staan maar rood is meer gegeven omdat iemand uiteindelijk z’n been heeft gebroken laten we eerlijk zijn.

3 november 2019 om 19:48

Hij tikt hem vrij licht schuin van achter aan tegen de zijkant van zijn voet. Zeker geen nette tackle, ben ik met je eens, maar ik vind het persoonlijk echt geen rood. Door de botsing met Aurier lijkt het allemaal een stuk erger (en dat is ook precies waarom Atkinson rood gaf)

3 november 2019 om 23:23

De rode kaart is wel terecht. Een tackle van achteren, been gestrekt en hij raakt de man. De afschuwelijke blessure laat het nog veel erger lijken dan het is (zo'n tackle zie je wel vaker), maar het is wel een duidelijke rode kaart.

Toch wel respect voor de reactie van Son, hij was duidelijk geraakt door de blessure van Gomes. Dat stukje medeleven mis je toch vaak op de voetbalvelden. De tackle van Son was geen rood geweest als Gomes deze horrorblessure niet had opgelopen, want hij breek z'n enkel juist in de botsing met Aurier. Heel veel sterkte Andre Gomes, was inmiddels weer die uitstekende middenvelder van Valencia. Hopen dat hij sterker dan ooit terug kan komen van deze blessure, al is de kans helaas niet groot.

3 november 2019 om 19:48

100% mee eens, Son kennende gaat hij nu een tijdje niet goed voetballen...

3 november 2019 om 19:49

Waarom niet? Hij is 26 dacht ik en tegenwoordig kunnen ze gelukkig veel. Ik begrijp dat dit slecht is, maar gelukkig zijn er ook van ons spelers weer goed teruggekomen na zo'n blessure.

3 november 2019 om 19:53

Is dat zo? Alleen Ramsey kwam terug. Diaby heeft nooit zijn piek bereikt, Eduardo idem dito, Wilshere was ook klaar na een idiote actie van Gabriel op zijn enkel op de training notabene. Dat je goed terug kan komen, kan best, maar dan moet je niet kijken naar Arsenal als voorbeeld helaas.

3 november 2019 om 19:54

Aan de ene kant heb ik wel hoop, kijkend naar hoe Cazorla z'n carrière weer heeft opgepakt en inmiddels zelfs een van de beste middenvelders in La Liga is. Aan de andere kant is dit echt een zeer zware blessure, en iedere speler zijn lichaam reageert er anders op.

3 november 2019 om 23:31

@theroscoe - Mensen maken het ook vaak mooier dan het eigenlijk is. Er word met regelmaat over die spelers gesproken alsof ze ook sowieso de wereldtop hadden gehaald, maar vaak zat er ook gewoon niet meer in. Ramsey is bijvoorbeeld nooit onbetwist een basisspeler geweest over een lange periode, terwijl Diaby sowieso blessuregevoelig was. Schijnbaar was het lichaam gewoon niet sterk genoeg voor topsport. Wilshere had altijd een opleving van een paar weken waarin alles goed ging, om vervolgens weer terug te vallen in niveau (buiten z'n blessures om) en wekenlang onzichtbaar was.

Een lompe tackle en een dik verdiende rode kaart, maar mensen die roepen dat Son "langer geschorst moet worden dan dat Gomes geblesseerd is" snappen het ook niet helemaal. Gomes had ook 2 smeeracties op Son een paar minuten eerder, dus is het enigszins begrijpelijk ( niet goed of terecht) dat Son er een keer op antwoordt. Dat hij dit niet zo bedoelde kon zelf Stevie Wonder nog zien

Vreselijke blessure, toch was het geen rode kaart in mijn ogen en laat de scheids zich te veel leiden door de blessure. Gomez kwam verkeerd neer en het was niet het contact met Son die de enkel deed breken. Intentie van Son overigens wel slecht en moet je natuurlijk nooit doen.

3 november 2019 om 19:53

In de PL krijg je niet zo snel rood, denk dat hier in de Eredivisie wel een rode kaart was gegeven. Het had in mijn ogen wel direct gegeven kunnen worden.

Da's niet de eerste keer van Son. Wat een aanslag zeg! Ik geloof best dat 'ie er van geschrokken is, maar hij moet eens van tevoren nadenken.

3 november 2019 om 20:01

Idd maar het was een 100% bewuste dus gewoon rood.

Luister, ik mag Son. Maar het is heel duidelijk een wraakactie. Gomes raakt hem in zijn gezicht, krijgt niets, Son is boos en schoffelt hem onderuit in een wraakactie. Ik kan het niet aardiger zeggen, als je denkt dat die tackle niet expres bedoeld was, dan ben je of blind of dom. De gevolgen zijn absoluut niet bedoeld, maar de tackle gewoon wel. Dat krijg je met ongecontroleerde, gevaarlijke tackles van achteren, dan krijg je soms te maken met lelijke gevolgen.Son moet eigenlijk hier heel lang voor geschorst worden, want dit is zijn schuld en het is een giftige tackle en de gevolgen zijn nu veel zwaarder dan normaal. Dat is zijn pech.Overigens was de arbitrage rampzalig slecht. Miste een penalty voor Tottenham, miste een penalty voor Everton, miste een rode kaart voor Sanchez en hoorde dat het een rode kaart miste voor Aurier, maar dat moment heb ik dan weer niet gezien. Zelfs met VAR en het waren geen moeilijke beslissingen. Schandalig niveau zoals altijd.

3 november 2019 om 19:54

Scheids miste erg veel inderdaad maar die rode kaart gaat over de blessure van Gomes want het was zijn botsing die er ongelukkig voor zorgde.

3 november 2019 om 20:00

Scheids en de VAR miste ook de 100% handsbal van Alli en het neerhalen van de laatste speler op het einde.beetje te veel fouten in het voordeel van Tottenham.

3 november 2019 om 20:08

Natuurlijk, het komt door de blessure dat Son rood krijgt. Maar dat geeft ook aan hoe raar ze dingen beoordelen. Het is nog steeds namelijk een opzettelijke tackle van achteren met de intentie een speler onderuit te halen. Wordt te vaak te laconiek over gedaan, tot dat iemand zijn been breekt. Kan me Salah nog herinneren met Choudhury. Kiezelhard. Geen rood omdat er geen schade was.

Walgelijk mannetje die Son Altijd aan het bloedzuigen,extra lang voor de bal blijven staan bij een vrije trap voor de tegenpartij etc. Hoop dat ie een zeer forse schorsing krijgt!

3 november 2019 om 20:12

Noem mij 1 voetballer die nog nooit extra lang voor de bal gestaan heeft om te voorkomen dat hij snel genomen wordt.

3 november 2019 om 20:28

Haha, hij heeft vd week ook naar Liverpool - Spurs gekeken hoor

3 november 2019 om 21:33

Idd en ondanks Son gewoon gewonnen hã¨! Je zag dat het een wraakactie was,maar prima dat jij het over een andere wedstrijd hebt.

En dan eerst nog geel geven. Die scheids heeft het ook niet helemaal goed zitten hoor. Leuk dat je mannelijk voetbal wil spelen maar in Engeland moet je haast een moord plegen om rood te krijgen bijna.

3 november 2019 om 20:35

Hier zal wel een serieuze staart aan komen, hoor. Er mag veel in de Engelse competities. Dat is een zekerheid. Maar dit gaat wel een serieuze schorsing worden. Want uiteindelijk zie je dit ook weer niet zo vaak daar. Ondanks dat er harder gespeeld wordt.

4 november 2019 om 00:45

Ik vind het een lastige. Ik vind het voor de tackle an sich donkergeel, de gevolgen zouden niet mee moeten spelen. De aanleiding wel. Even daarvoor wordt Son in zijn gezicht geraakt door Gomes. En hier breekt Gomes niet zijn enkel door de tackle, maar door de daaruit voorkomende botsing met Aurier.

Wat een gejank allemaal joh. Son doet dit niet expres dat zie je al aan zn reactie. Ook breekt zijn been door Aurier en niet door de sliding zelf. Tuurlijk slaat zon tackle nergens op maar als ik sommige reacties hier zie .... Wat voor straf hadden jullie in gedachten voor spelers als Nigel de Jong, Pepe, Gattusso, Stam etc? Levenslang, doodstraf? Zulke overtredingen zijn er wel vaker in het voetbal, dus doe niet alsof Son hier de 1ste mee is.

Erg jammer. Zo'n blessure zou wel eens einde carriere kunnen betekenen. Ongelofelijk triest voor Gomes, want hij had het net naar zijn zin bij Everton

Het word tijd dat tottenham goed gestraft gaat worden, ze lopen altijd onbesuist trappen uit te delen. Prijzen winnen ho maar

Niet verwonderlijk dat dit bij de Spurs gebeurt. Frustratie. Het loopt niet, ze zien in dat ze niet mee kunnen doen voor het kampioenschap. En een aantal spelers die liever elders spelen. Het project van Levy lijkt te mislukken en ik verwacht aan het einde van het seizoen een leegloop inclusief coach. Tegen dit Liverpool en Man city valt niet op te boksen. Zo blijft Spits net als Arsenal een grijze muis. Chelsea echter doet het dit seizoen Fantastisch met een frisse jonge selectie en een geweldige coach.

Deze tackle wordt met rood bestraft omdat het gevolg is dat die speler zijn been breekt in de botsing die volgt. Normaal is dit een gele kaart. Hij glijdt weliswaar van achter, maar raakt hem met zijn wreef vanaf de zijkant. Iedereen die een beetje verstand van voetbal heeft en wekelijks kijkt zal dat beamen. Sommige mensen hier doen alsof hij met gestrekt been met de noppen vooruit van achter direct zijn been breekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool3416
6.Everton327
7.Chelsea2912
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DoucouréMiddenvelder171
G. SigurðssonMiddenvelder162
D. Calvert-LewinAanvaller1611
A. IwobiMiddenvelder151
J. PickfordKeeper150
RicharlisonAanvaller132
AllanMiddenvelder120
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

21 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Tottenham Hotspur 18 12 0 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 30 11 0 2
2018/2019 Tottenham Hotspur 31 12 2 1
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 12 0 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 34 14 2 0
Laatste voetbalnieuws

Bal op de paal van Son wordt Tottenham fataal tegen laagvlieger

Tottenham Hotspur is er woensdagavond niet in geslaagd om af te rekenen met Fulham. De ploeg van manager José Mourinho was weliswaar de bovenliggende partij en kwam op voorsprong, maar kon...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren