Marc Overmars verklaart koerswijziging: ‘Zo kunnen we het team versterken’

Vrijdag, 1 november 2019 om

Ajax doet sinds de zomer van 2016 steeds meer zaken in Zuid-Amerika. In de afgelopen drie jaar werden Davinson Sánchez, Mateo Cassierra, David Neres, Luis Manuel Orejuela, Nicolás Tagliafico, Lisandro Magallán en Lisandro Martínez binnengehaald, terwijl Edson Álvarez vanuit Mexico kwam. Marc Overmars, directeur voetbalzaken, geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad te kennen waarom er is gekozen voor een dergelijke koerswijziging op scoutingsgebied.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Heeft Ajax een goede keuze gemaakt met deze koerswijziging?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door tinus45)

Het klopt dat kinderen steeds luier worden en dat zal zeker invloed hebben op de aanwas van talent. Dat de mentaliteit hier anders is en verandert, komt ook doordat men het in Nederland zo goed heeft.

1 november 2019 om 08:06

Weer zo'n "vroeger was alles beter" opmerking. Dat van de jeugd van tegenwoordig hoor ik al een jaartje of 40. Als dat werkelijk zou kloppen moet het in de 50 en 60-er jaren toch wel fantastisch zijn geweest.in de jaren 80 zeiden ze ook dat je met mensen als Rijkaard niets zou winnen. Ik kan me vergissen, maar volgens mij is die (slechte) generatie de enige die iets heeft gewonnen. En ook toen was de jeugd vroeger veel beter.

1 november 2019 om 08:11

Geen idee toen was ik er zelf ook nog niet. Maar ik zie wel een verschil tussen nu en 10 jaar geleden en dat is mijn punt.

1 november 2019 om 09:16

Vroeger was alles beter, zelfs de toekomst.

1 november 2019 om 10:10

ach ja was het maar 2039... dan hadden we het nu beter gehad...

1 november 2019 om 12:27

Mwah feit blijft dat ik vroeger op het schoolplein voetbalde achter mijn huis net als de generaties voor mij. Nu voetbalt er niemand meer en zitten ze allemaal thuis Fortnite te spelen. In Brazilie hebben ze geen geld voor een Oled TV en een ps4 dus spelen ze op straat. Wij hebben het vast beter, maar er is heus wel een reden dat er daar meer jochies goed kunnen ballen.

1 november 2019 om 15:01

@migi, op straat klopt dat wel. Maar je ziet bv dat voetbalscholen als paddestoelen uit de grond vliegen tegenwoordig. Ik zie veel kids tegenwoordig van jonge leeftijd al 4/5 x trainen en zaterdag een wedstrijd.

1 november 2019 om 09:24

Ik heb ook wel eens gedacht dat de Nederlandse jeugd zich veel meer online actief is, gamet of iets doet wat vooral op individueel niveau voldoening geeft. Met name de autochtone jeugd, gezien het feit dat de talenten van de laatste en aankomende jaren in merendeel een deels of geheel andere etnische achtergrond hebben. Anderzijds vraag ik me af of we te maken hebben met een luie generatie kinderen. Je ziet onder jongeren toch ook een hoop zelfbewustzijn, ze zijn begaan met het klimaat, gezond eten en drinken en waar mijn generatie zich rond het millenium elk weekend de kroeg in dook om zich de halve nacht het licht uit de ogen zoop nadat en voordat er gevoetbald was en moest worden, bestaan er tegenwoordig kinderen die zich tot de generatie Z mogen rekenen die uit zichzelf vroeg naar bed gaan en weinig tot geen alcohol nemen omdat ze 'anders niet productief zijn' de volgende dag. Kinderen! Kennelijk is er in de huidige generatie jeugd genoeg zelfbewustzijn en energie om er wat van te maken; ik denk niet dat je kunt zeggen dat 'kids these days' lui zijn.

1 november 2019 om 10:51

Het verschil met vroeger is dat er nu veel meer afleiding en informatie is. Vroeger werdt er veel meer op straten en pleinen gevoetbald door jong en oud. Computeren deed je op je commodore64 als je die had en buiten was het voetballen of buskruit en bmx'en. Ik denk dat we zeker luier zijn maar ook dus makkelijker andere keuzes maken wat sporten betreft.

1 november 2019 om 11:58

Het valt allemaal wel mee, in 1988 waren Gullit, Rijkaard, van Basten en Ronald Koeman de grote jongens. In 1998 waren het Kluivert, Bergkamp, gebroeders de Boer, Edgar Davids, Stam en Seedorf. In 2008 waren de grote jongens Robben, van Persie, Sneijder en van der Vaart. In 2018 zijn het de Ligt, Frenkie de Jong, Depay, Virgil van Dijk en Wijnaldum. In 40 jaar tijd is er niet zoveel veranderd, het is altijd al een mix van allochtonen en autochtonen geweest.

1 november 2019 om 14:10

Ik denk dat er percentueel meer Marokkaanse en vooral Surinaamse Nederlanders in de Eredivisie spelen dan Nederlanders met hun oorspronkelijke familielijnen in Nederland (belachelijke term, maar voor je het weet beledig je weer iemand). Als je het afzet tegen de verhoudingen binnen de totale bevolking. Maar inderdaad zal dat ook met sportkeuzes te maken hebben; hockey, tennis, korfbal en volleybal waren en zijn denk ik nog steeds 'witte sporten' over het algemeen. Terwijl voetbal voor veel mer bevolkingsgroepen een eerste optie lijkt.

1 november 2019 om 15:05

@gomes1psv, helemaal mee eens. Allochtonen zijn naar verhouding zwaar oververtegenwoordigd in sporten zoals voetbal en (kick)boksen. Onder surinaamse en antilliaanse jongeren zijn Amerikaanse sporten ook zeer populair.

Nou Scherpen en Pierie aub zeg. Dat was een mooi voorbeeld van spelers waar Ajax beter 2 zuid Amerikaanse talenten voor had kunnen halen. Die gaan het echt niet halen. Maargoed mooie opvulling voor jong Ajax

1 november 2019 om 07:53

Mag ik vragen op basis van wat jij die jongetjes nu al afschrijft? Ik weet dat het trendy is om te zeggen dat het waardeloze aankopen zijn. Maar hoorde laatst een interview met die gastjes, die Pierie vaak schijnt aanvoerder te zijn bij Jong Ajax en mocht mee naar Valencia op de bank. Is dat omdat hij zo ontzettend slecht is? Ik weet het oprecht niet, ik kijk nooit Jong Ajax. En ook als hij het niet redt vind ik het in orde dat Ajax talenten uit Nederland weghaalt. Daar zullen altijd meer missers bijzitten, maar je zal eens een Frenkie de Jong treffen hè...

1 november 2019 om 08:50

Ik moet zeggen dat ik ben geschrokken van Pierie bij Jong Ajax, heeft zeker goede momenten maar te vaak speelt hij zwak. Beetje vergelijkbaar met Schuurs vorig seizoen alleen had ik van Pierie meer verwacht met zoveel ervaring in de Eredivisie, meer dan eens was hij een factor van onrust achterin door slap ingrijpen of situaties verkeerd inschatten. Centraal achterin is de spoeling dun en hoeft bij niet te vrezen voor zijn plek maar hij moet echt stappen gaan zetten zoals Schuurs dit jaar deed anders kan hij wel eens voorbij gestreefd gaan worden op termijn. Zonde aangezien hij kwaliteiten heeft die ik graag zie achterin bij Ajax, zeker in balbezit.

1 november 2019 om 12:27

@manedios, aanvoerder zijn bij Jong Ajax is vaak niet zo goed teken. Vaak is de aanvoerder een wat oudere Nederlandse jongen die weinig bij het eerste wordt betrokken. Jongens als Bergsma en Clement waren oa aanvoerder van Jong. Pierie is zo beetje de oudste van Jong Ajax die daar vast bij zit. Je hebt nog wel bv Danilo die ouder is maar buitenlanders zijn over het algemeen geen aanvoerder bij Jong

1 november 2019 om 10:07

Van die talenten zoals Casseira en Orejuela? Ik vind het een beetje triest worden dat jonge spelers af te schrijven waar duidelijk een lange termijn visie voor ogen is. Ze hoeven er nog niet direct te staan en zijn nog hartstikke jong.

Eigenlijk zegt Overmars alleen maar nuttige dingen over de scouting. Dat er dan af en toe miskopen bij zitten is niet zo erg als er ook maar parels tussen zitten en dat is wel dik voor elkaar. Wat betreft de Nederlands gescoute spelers heb ik wel vraagtekens. Ik zie jongens als Pieri en Schuurs niet 123 in het eerste van Ajax spelen en ik vraag me af of ze in jong Ajax zich beter ontwikkelen dan in de eredivisie bij Heerenveen of Fortuna

1 november 2019 om 07:59

Schuurs is er nu al klaar voor en ik hoop echt dat hij een kans gaat krijgen na de winterstop om vaker in te vallen dan nu. Die gaat er echt komen en speelde een meer dan prima voorbereiding. Pieri laat het nog niet zien, maar ook in Scherpen heb ik wel vertrouwen dat het gaat goed komen. Wat betreft het verleggen van de scouting heeft Marc groot gelijk. Je moet datgene halen wat in de eigen jeugd niet rondloopt, en dat is inderdaad de grinta zoals ten Hag zegt.

Zo is het Marc goed gesproken! Ik moest vroeger elke dag 13km peddelen door weer en wind om op school te komen. Daarna voetballen op het plein tot je knieën bloedden en dan nog terug naar huis. En kijk eens wat het mij gebracht heeft. Helemaal niets 😂. Maar ik ben wel groot voorstander van de Zuid-Amerikaanse invasie, voor elke Sanchez, Neres, Martinez of Tagliafico mag Marc van mij best drie keer mis schieten met Orejuelatjes en Magallannetjes. Dit gaat stukken beter dan met de kleurloze Moisanders en Boilesen.

1 november 2019 om 08:17

Ligt eraan hoe je het bekijkt...... vond Eriksen en Zlatan toch niet slecht....

1 november 2019 om 08:28

hmm,ik moest ook elke dag door weer en wind naar school pedellen van delden naar enschede,daarna meteen eten trainen en op de fiets naar huis.dit heeft mi een mogelijke profcarriere gekost,want slechtere dan mij zijn nu prof. een electrische fiets had mij dus zeker geholpen. Jammer dat Overmars zo zwartwit denkt over rijden met dit soort fietsen.

1 november 2019 om 08:56

Even de leraar spelen; 1. Anekdotisch bewijs (eigen ervaringen) zijn nooit goede voorbeelden zijn. Het feit dat iets bij jou niet zo werkt betekent niet dat het voor niemand werkt. 2. Overmars bedoelt dit symbolisch; de elektrische fiets is een welvaartsdingetje en is er in eerste instantie op gebaseerd om minder moeite te hoeven doen. Het symboliseert steeds luier wordende kinderen en ik denk dat hij wel degelijk een punt heeft.

1 november 2019 om 09:07

@messibarca.: Ik zou het niet zo letterlijk nemen en alleen focussen op de electrische fiets. Feit is dat de jeugd steeds minder beweegt (onderzoeken van het rijk) wat vooral komt doordat kinderen achter hun devices zitten (tv, ipads, telefoons, etc.). Daar komt bij dat kinderen nu ook vaker een elektrische fiets krijgen. Dat wil alleen natuurlijk nooit zeggen dat als je een elektrische fiets rijdt, je nooit een prof kan worden. Voor mensen die een zetje in de rug nodig hebben qua sportiviteit, is dat dan alleen niet handig.

1 november 2019 om 11:29

Je stukje begon zo goed. Tot het einde. Serieus Boilesen kleurloos noemen? Die gast was echt super. Helaas door zijn blessures nooit meer zijn niveau gehaald. Boilesen was verdigend voldoende en aanvallend zo’n enorme meerwaarde. Herinner jij je de wedstrijd tegen real madrid nog? Boilesen net hersteld van een enorme blessure en speelde als een god. Dribbelde keer op keer over de linkerflank langs al die spelers van Real. Die werden helemaal gek van hem. Dus schopten ze hem met een blessure de wedstrijd uit. Weer tijden eruit en daarna niet meer op niveau gekomen. Maar wat ontzettend goed was hij. Zonder overdrijven; Boilesen op zijn top was de beste lb die ik ooit bij Ajax heb gezien. Kort erna gevolgd door Maxwell en Tagliafico.

Het resultaat tot nu toe met het WK onder de 17 met maar liefst 8 Ajax spelers geeft wel aan dat de wereld groter is dan alleen Nederland. Wil Ajax een CL selectie zal je idd kwaliteit van buiten moeten halen als het niet uit de opleiding komt. Er is alleen plaatst voor de echt grote talenten en zal dan ook plek voor zijn. In Marc we trust! Heel goed beleid.

Ik vind het een uitstekende koerswijziging, maar dat gelul over de Nederlandse mentaliteit... hoeveel landen die even groot zijn als wij hebben zoveel WK-finales, een EK-titel en een stuk of wat Europa Cups? Kortom, de schaalgrootte maakt dat de grote landen de titels verdelen. Daarachter zit een mooie vijver met goeie landen, waar wij met ons kleine landje al jarenlang heel goed in mee kunnen. En zelfs opvallend vaak er toch even bovenuit steken.

1 november 2019 om 10:36

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst en wij zouden geen Nederlanders zijn als we niet dachten dat het beter kan. Ik snap zijn punt wel en denk dat Ajax talenten ook veel leren van een Tagliafico, hoe die leeft voor de sport en hoeveel passie hij in elke wedstrijd legt, ontbreekt het, zeker bij Ajax, nog wel eens aan.

1 november 2019 om 14:54

Zeker eens Lausho, daarom snap ik het punt/beleid wel. Maar altijd maar dat gezeik over andere landen.. nou er is er maar een klein aantal dat beter presteert dan wij, dus zo slecht is het allemaal niet. Maar zeker, het combineren van het beste van diverse werelden is wat mij betreft prima!

8!! grote aankopen buuten de rest om, dat is bijna on-ajax te noemen, maar past helemaal in het nieuwe beleid. Aankopen aangevuld met eigen jeugd ipv andersom.

1 november 2019 om 08:49

Het mes snijdt aan twee kanten natuurlijk. Wil je enige rol van betekinis blijven spelen in de CL ga je het met heel veel jeugd gewoon niet reden. Dat hebben voorgaande jaren wel bewezen. Zoals altijd gaat het in de jeugd in golfbewegingen en kan je nou eenmaal niet elk jaar 4 talenten van de buitencategorie door laten stromen.

1 november 2019 om 08:53

Dat zou idd insteek moeten zijn, maar zo werkt het niet altijd. Zeker als je voor #35 en voor CL voetbal gaat, dan moet je soms wat meer aankopen doen als bepalende spelers vertrekken en de jeugd er nog niet klaar voor is. De breedte van een selectie is belangrijk als je op 3 vlakken mee wil doen. Maar geen zorgen met Gravenberch, Lang, Unuvar, Rensch, Taylor, Hansen, Brobbey, Salah Eddine, Raatsie komt er meer dan genoeg aan !!!

1 november 2019 om 09:09

@tinus45: Dat is niet het beleid hoor. Blijft gewoon dat je het liefst met eigen jeugd werkt. Alleen is de kwaliteitsnorm de laatste 2 jaar zo omhoog gegaan, dat er minder jongens geschikt zijn vanuit de jeugd, waardoor je kwaliteitsinjecties nodig hebt van buiten.

1 november 2019 om 15:03

Ben jij er niet bang voor dat de jeugd wie bijvoorbeeld Fc Bogarde opnoemt op een gegeven moment geen toekomst meer ziet bij Ajax vanwege de vele aankopen en bijvoorbeeld geen contracten meer verlengt omdat men elders wél meer heil ziet in speeltijd zoals laatst nog met Dani De Wit die Az verkoos boven de bank van Ajax?

1 november 2019 om 11:37

Spelers vanuit de jeugd/ jong Ajax doorgestoten naar Ajax 1 in het huidige Ajax: Onana, Veltman, Blind, Mazraoui, Dest, Schuurs, vd Beek, Siem, Eiting, Promes. En daar komen dan binnenkort talenten als Taylor, Gravenberg, unuvar, Traore, Danilo, etc bij. En dan te bedenken dat spelers als de Ligt, Frenkie en Dolberg net weg zijn. Dus volgens mij loopt het wel goed met jeugdspelers en is het echt nog: jeugd laten doorstromen en kansen geven, en bij zwakke plekken een speler aantrekken.

1 november 2019 om 12:29

Denk dat je het ook gewoon pragmatisch moet aanpakken. Natuurlijk heeft Ajax het liefst 11 Amsterdamse mannetjes uit mokum die vanaf hun 6e bij de club lopen, maar voor elk talent dat niet goed genoeg is, moet je iemand van buitenaf kopen als je stelselmatig mee wil doen in de top. Dat lijkt Ajax nu iets meer te doen en je kan moeilijk ontkennen dat het z'n vruchten afwerpt.

1 november 2019 om 12:39

Het probleem zit hem in het verloop van de spelers.er komen nog steeds net zo veel talenten door als vroeger. Ook in het elftal van Van Gaal midden jaren 90 waren dat er maar om de twee jaar maar een stuk of twee. Er zit bijvoorbeeld 6 jaar tussen de broertjes de Boer en Seedorf/kluivert. Alleen gaan er nu van de A selectie elk jaar 8 tot 10 spelers weg (misschien niet allemaal basis spelers, maar wel spelers van de eerste 23). Dan ga je het niet redden met elke 2 jaar 3 spelers die doorbreken (de huidige doelstelling m.b.t. het doorstromen van de jeugd).

Kan iemand me vertellen hoe Lisandro Martinez speelt? Zijn sterktes? Een CV die op het middenveld speelt?

1 november 2019 om 10:10

Martinez heeft een hele goede pass in de benen, af en toe een leuke Zidane draai of een andere mooie actie om de tegenstander voor lul te zetten. Is al het hele seizoen 1 van de betere bij ajax elke wedstrijd. Heeft at en toe wel nog moeite met omschakelen waardoor blind of veltman zijn mannetje op moet pakken. Ben erg blij met hem.

1 november 2019 om 11:03

Super, bedankt voor de info! Kan hij ook alleen op de 6 spelen? Het spel opbouwen? Omdat hij een goede pas id benen heeft..

1 november 2019 om 11:32

Ik denk dat hij dat wel zou kunnen, maar als je daar Donny en Promes voor zet wordt het wel erg aanvallend. Ik denk niet dat dat goed gaat.

1 november 2019 om 12:28

bedankt voor de info! Erg interessante speler dus

1 november 2019 om 12:51

Hij staat het hele seizoen al bij Ajax in de basis, kan je niet een wedstrijd kijken? Hij speelt prima, uitstekende aanwinst. Fel in de duels en vrij sterk aan de bal, heeft een goede pass. Ajax speelt altijd met twee controleurs onder Ten Hag, hoewel dat soms in de competitie de laatste tijd Donny en Martinez zijn, waarbij Donny wat dieper speelt. Tegen Chelsea bijvoorbeeld zullen het weer Alvarez en Martinez zijn, om meer controle te hebben.

Feit waar Nederland veel meer mee te maken heeft is niet alleen de elektrische fiets, digitalisering en gaming. Daarnaast zijn mensen verwend. Iedereen krijgt weer opnieuw een kans. Nou dat is in de meeste landen niet zo. Eén kans en die moet je pakken. Krijg je toch een wat andere drive van. Dat Ajax met De Jong en De Ligt vorig jaar in de laatste seconden de finale weggaf is wel typisch Nederlands he. Niet tot het gaatje kunnen gaan, uitzonderingen daargelaten.

Dat vertrouwen in Pierie en Scherpen - juist exponenten van de watjesmentaliteit in Nederland - heb ik totaal niet. Bij Pierie zie ik nog steeds geen meedogenloos verdedigen en daar waar mogelijk doelpunten voorkomen, bij Scherpen zelfde verhaal: hij blijft gewoon door blunderen.

1 november 2019 om 11:09

Scherpen is zeker nog geen vastigheid, maar als ik zie hoe hij onder de lat stond na de droevige familie omstandigheden, dan heb ik daar diep respect voor. De mentaliteit is voor mijn gevoel bij hem wel goed, echter kun je je afvragen of hij goed genoeg is. Het oogt in ieder geval niet echt.

Haalt hij wel een goed punt aan. Ik ben mijn ouders heel dankbaar dat ze mij niet beschermend hebben opgevoed. Ik moest op een gegeven moment 70 km reizen naar mijn school, het was goedkoper om elke dag op een brommertje door weer en wind naar school te gaan t.o.v. van de trein, dus dat deed ik. De keuze voor de makkelijkste weg kun je altijd nog maken, weg van de meeste weerstand heb je soms meer aan, daar wordt je weerbaar van.

Toen ik "scouten en opleiden van Nederlandse spelers blijft ook belangrijk" las moest ik gelijk aan de selectie van Jong Oranje denken. In deze selectie zitten een aantal spelers die opgeleid zijn door Ajax, maar allemaal vertrokken zijn (o.a. de Wit, Zeefuik en Sierhuis) en de spelers die nog wel bij Ajax spelen (scherpen, Schuurs en Pirie) zijn allemaal voor relatief veel geld gekocht.

1 november 2019 om 12:54

De Wit, Zeefuik en Sierhuis hadden het niveau niet voor Ajax. Sierhuis heeft Ajax trouwens nog een terugkoopoptie voor. Je zegt dat Scherpen, Schuurs en Pierie relatief duur waren, maar Ajax heeft de Wit voor 2 miljoen verkocht, en Schuurs en Scherpen heeft Ajax ook zoiets voor neergeteld, Pierie 5 miljoen dacht ik. Als het over een of twee jaar basisspelers bij Ajax zijn, dan waren het koopjes. Schuurs doet het bijvoorbeeld erg goed, en zie ik volgend seizoen wel basis staan.

De Nederlandse jongens die zijn gehaald vallen toch wel tegen, alleen Schuurs zie ik echt potentie in omdat hij zich ook blijft verbeteren en de juiste mentaliteit heeft. Scherpen heb ik echt respect voor wat hij heeft moeten doorstaan en dus verwacht ik nog niet te veel van hem dit seizoen al zie ik bij hem de kwaliteiten niet echt. Pierie vind ik echt een schandalige aankoop die jongen bezit echt niets van een verdediger en lijkt ook weinig zelfreflectie te hebben want loopt bij Jong Ajax rond als de grote man die bij het eerste hoort te spelen niet iemand die probeert te leren heb ik het idee.

1 november 2019 om 12:55

Scherpen en Pierie zijn er pas net en zijn gehaald voor de toekomst. Pierie is 18 jaar, die moet je nog even de tijd geven.

1 november 2019 om 14:14

Pierie is toch al geruime tijd 19. Ondanks dat heeft hij zeker nog de tijd. Daar staat wel tegenover dat ik mijn twijfels heb over de jong elftallen in de eerste divisie. Je ziet nu dat een aantal spelers die het leuk in de eerste divisie doen of afhaken (o.a. Rigo of een Cerny) of je ziet dat ze nu echte stappen maken (o.a. lammers vorig jaar bij Heerenveen en Obispo bij Vitesse). Neem een Schuurs. Zolang hij alleen / vooral bij Jong ajax blijft spelen zal hij nooit de volgende stap maken. Deze moeten ze bij Ajax maken of bij een andere club in de ere divisie.ja, er zijn meerdere spelers die er nu bij ajax of pvs in staan of gestaan hebben die in de eerste divsie gespeeld hebben, maar deze spelers hebben slechts enkele tot maximaal rond de 30 wedstrijden in de eerste divisie gespeeld. Daarna hebben ze de volgende stap gemaakt. Spelers die nog langer daar spelen maken veel minder snel de volgende stap omdat ze over het algemeen stil staan in de ontwikkeling.

1 november 2019 om 15:07

Schuurs is echt veel beter nu dan toen hij kwam en heeft toch echt voornamelijk in Jong gespeeld. Frenkie, Donny en de Ligt hebben ook in Jong gespeeld, is ook niet verkeerd uitgepakt. Schuurs heeft nog niet veel meer bij Jong gespeeld dan hen denk ik, en zit nu ook gewoon bij het eerste. Als het te lang duurt kan je ook verhuren aan een Eredivisie club zoals met Botman en Sierhuis.

Voor veel Zuid Amerikanen maar ook spelers die uit andere landen komen waar welvaart niet gelijk verdeeld is, een kwestie van overleven en daarmee krijg je ook een mentaliteit die harder is en fysiek vaak sterker. Voetbal is dan de mogelijkheid om hoger op die maatschappelijke ladder te kunnen komen vandaar dat zulke spelers al verder in hun ontwikkeling zijn dan de meeste Nederlandse talenten.

Als je moet kiezen tussen exponenten van de Nederlandse mietjesmentaliteit Schuurs en Pierie of Zuid Amerikaanse pitbulls als Tagliafico en Martinez is de keuze natuurlijk heel makkelijk te maken. Dus zeer verstandig geweest van Ajax om te gaan scouten in Zuid Amerika. Ook in bijvoorbeeld het tennis zie je dat de Nederlandse mietjesmentaliteit desastreuze gevolgen heeft. Want er stromen geen grote Nederlandse tennistalenten meer door.

1 november 2019 om 13:14

Beetje lullig wat je zegt over Schuurs en Pierie. Misschien dat je jezelf als een mietje ziet en dat dan op anderen projecteert, maar Schuurs heeft al laten zien dat hij over karakter beschikt. En je komt ook niet zomaar bij Ajax, een Pierie is pas 18 maar leeft al jaren voor de sport, anders kom je daar niet. De meeste jongens van die leeftijd kunnen waarschijnlijk wat opsteken van zijn mentaliteit. Je neemt met Nico en Martinez ook 2 voorbeelden die, met name in het geval van Nico een stuk ouder zijn. Hun mentaliteit is natuurlijk voorbeeldig, maar dat kan je ook zeggen van Frenkie en Matthijs de Ligt bijvoorbeeld.

1 november 2019 om 13:54

Nee ik voel me meer verbonden met de vechtersmentaliteit. Ik heb juist een enorme hekel aan de Nederlandse mietjesmentaliteit. Schuurs mag dan een groot talent zijn maar ik zie hem constant te slap, te nonchalant of te laat ingrijpen. En hij leert er niet van! Want de volgende wedstrijd maakt hij weer zulke fouten. Ik vind hem meer te vergelijken met Sinkgraven qua mentaliteit dan met De Ligt en Frenkie De Jong als ik eerlijk ben.

1 november 2019 om 14:46

@lawpinou ja, je herhaalt een beetje wat je al zei. Je hebt het over een 'nederlandse mietjesmentaliteit', dat is nogal ongenuanceerd als je het mij vraagt. Mocht je nou Schuurs een 'mietje' vinden, ok, dat lijkt me ook niet zo'n sterke analyse, maar goed, dan gaat het tenminste nog over een persoon, in plaats van dat je het 'nederlands' noemt. Dat is ook gek, want je beschouwt jezelf blijkbaar als een vechter, is dat dan ook 'nederlands', of beschouw je jezelf liever niet als een Nederlander?

Leuk verhaal. Volgens mij ligt het vooral aan het feit dat Ajax een topscout voor Zuid Amerika heeft en niet zozeer aan een bewust gekozen strategie. Maar ik zit er niet dicht op dus geen idee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

46 jaar
126 fans

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Barcelona en Internazionale nemen op korte termijn plaats aan de onderhandelingstafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren