'Ik betwijfel of Manchester United en Real Madrid beter zijn dan Ajax’

Maandag, 28 oktober 2019 om

Feyenoord had zondagmiddag niets in te brengen tegen Ajax en stapte met een 4-0 nederlaag van het veld in de Johan Cruijff ArenA. Oud-international Jan Peters zag grote verschillen tussen beide teams en vindt dat Feyenoord de titel topclub niet meer mag dragen. Tegenover De Telegraaf spreekt hij zich lovend uit over de Amsterdammers en Daley Blind, Nicolás Tagliafico en Hakim Ziyech in het bijzonder.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door passionforpink)

Het valt me niet eens altijd direct op maar de snelheid en beweeglijkheid van sommige in de eerste helft was spectaculair. De kip of het ei vraag van zijn zij dan zo slecht of Ajax zo goed hou je altijd. Maar feit is dat Ajax er heel rap doorheen sneedt op een manier die ook door een club met meer kwaliteit lastig te verdedigen is. Die actie en waanzinnige uitgekiende assist van Neres doet vermoeden dat hij zich herpakt en als Neres in vorm is ... Berg je dan maar, want daarna komt Ziyech in vorm, en daarna Tadic en daarna Donny. En voor je het weet overwinteren ze in de Champions League.

28 oktober 2019 om 07:45

Het potentiele topniveau van Ajax is gewoon erg hoog, dan hebben we vorig jaar ook kunnen zien. Nu heb je wel een paar andere spelers die nog wel op elkaar ingespeeld moeten raken, maar als Ajax er zin in heeft en het op z'n heupen heeft, dan kunnen ze denk ik iedere ploeg in de ED wegspelen. Het probleem is alleen vaak mentaal, dat ze tegen mindere ploegen al gauw denken het op 60-70% te kunnen. Staat er op papier een tegenstander van niveau, dan zie je ze wel harder lopen, collectief druk zetten en met z'n allen meeverdedigen. Tegen Feyenoord speelt natuurlijk de rivaliteit mee waardoor ze overrompelend begonnen, maar je zag in de tweede helft dat ze het wel welletjes vonden en geen moeite namen om gefocust nog een paar goals in te prikken. Ik vind het een zaak voor Ten Hag om dit wel erin te slijpen.

28 oktober 2019 om 07:51

Ja er moet en kan veel beter. Maar waar de buitenwacht de afgelopen weken vooral bezorgd was over wat weg gegeven kansen en moeizame potjes, merk je aan alles rond Ajax dat het vertrouwen groot is. Veel belangrijkere graadmeter dan analisten zijn de sfeer in de groep en die is ten opzichte van vorig jaar onverminderd goed en vrolijk. En de ijkpunten van de trainer. De weet als geen ander wat gevraagd wordt om te presteren zoals vorig jaar en wat er nog aan schort. Maar die man is zo geobsedeerd dat hij niet zal rusten voor de motor weer soepel draait. Volgende zomer onherroepelijk de grote uittocht, maar dit wordt nog een geweldig jaar.

28 oktober 2019 om 07:57

Overwinteren is een grotere uitdaging geworden sinds woensdag, zeker nog mogelijk, echter geen koek en ei. Ajax speelde nu wel met zijn sterkste opstelling met van de Beek iets naar achteren en Martinez, daarvoor de 'gouden 4'. Liefst heb je gewoon dat Promes, Neres, Tadic en Ziyech allemaal opgesteld worden, deze spelers kunnen afwisselend de 10 positie innemen en veel van positie wisselen.

‘Deze selectie kan gewoon meedraaien in de top van europa’ En dan Real Madrid en Man United is zeggen.. Dit is momenteel niet de top in europa.

28 oktober 2019 om 07:39

Real won 3 van de laatste 4 CL. Als dat de top van Europa niet meer is.

28 oktober 2019 om 07:43

Maar in de tussentijd is er een hoop veranderd. Belangrijkste verschil het vertrek van CR.

28 oktober 2019 om 09:02

Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe je de top definieert, Real is niet meer favoriet voor de CL zege maar gaan dit jaar hoogstwaarschijnlijk wel gewoon weer de laatste 16 of 8 van het toernooi halen. Dan is het de vraag of je het hebt over de absolute top van favorieten of de wat bredere top, de top 10-15 teams van Europa. In het eerste geval horen ze er niet bij, in het tweede geval wel.

28 oktober 2019 om 10:56

Ja op basis van prijzen uit het verleden is Real en United wereldtop, maar kijken naar het heden...dan zie ik weinig kwaliteit terug in de selectie.

28 oktober 2019 om 07:40

Moest lachen toen ik dat las, United en Real zijn eerder voorbeelden van grote clubs die middenmoters zijn geworden lol

28 oktober 2019 om 07:42

Omdat Real een paar wedstrijden minder speelt? Dat is gewoon wereldtop en kan je niet vergelijken met een Man U.

28 oktober 2019 om 07:42

Dan neem je als maatstaf afgelopen seizoen Royal, gezien de seizoenen daarvoor Real de CL won en United ook de EL. Maar dat is prima. Op basis van afgelopen seizoen is Ajax de Europese top en zitten Real en United daar ver onder inderdaad.

28 oktober 2019 om 07:57

Dit Ajax maakt het Barcelona, Liveepool, Juventus en Manchester City ook knap lastig.

28 oktober 2019 om 08:15

Waar baseer je dat op? Ajax heeft een week geleden dramatisch gespeeld tegen RKC en vervolgens verloren van Chelsea, wat simpelweg ook geen wonder ploeg is momenteel. Vorig jaar was een schitterend jaar, maar laat het gewoon dit seizoen eerst maar eens zien dat je de kwartfinales weer weet te halen voordat je gaat roepen dat je jezelf kan meten met de absolute topploegen.Ajax heeft het vorig jaar fantastisch gedaan, maar waarom hebben zo veel mensen toch de noodzaak om de ploeg middels hypothetische stellingen bij de top te schrijven?

28 oktober 2019 om 08:51

Ach ja Sammerens, jij baseert je hele hypothetische stelling dan weer op twee mindere potjes tegen RKC en Chelsea. Waarbij de Amsterdammers nog redelijk gelijkwaardig waren aan de Londenaren, misschien geen wonderploeg, maar wel de huidige nummer vier van de BPL. Dat Ajax momenteel over een absolute topploeg beschikt, beweert volgens mij niemand. Ook Ajacieden weten dat het elftal in opbouw is en met de Ligt, de Jong en Schöne drie belangrijke pionnen is kwijt geraakt. Maar dat het nog geen uitgebalanceerde topploeg is, wil niet zeggen dat ze het elftallen als Barcelona, Liverpool, Juventus of Manchester City niet lastig kan maken, zoals KEIZER! dat stelt. Waarom jij de noodzaak voelt om de kracht van de ploeg om twee mindere potjes middels een hypothetische stelling te betwisten, is opportunisme ten top. De ploeg is in opbouw, laat bij tijd en wijle heel goed voetbal zien, behaalt resultaten en de puzzelstukjes vallen langzaam maar zeker op hun plaats. Of Ajax de kwartfinale gaat halen weet niemand, maar dat Ajax in staat zal zijn om het de Europese top lastig te maken met deze selectie, lijkt me niet zo onrealistisch.

28 oktober 2019 om 08:59

Je vergeet dat ze eigenlijk gewoon gelijkwaardig waren maar dat AJAX deze keer de VAR niet mee had. Maar om nu te zeggen dat Chelsea zoveel beter was?Daarnaast verliezen de echte topclubs ook weleens van een laagvlieger..Daarnaast kun je je afvragen waarom sommige mensen Nederlandse clubs altijd omlaag blijven praten..? Mijnheer Sammerens.?

28 oktober 2019 om 09:06

Ach en Liverpool speelde dramatisch tegen United en verloor van Napoli, Juve speelde gelijk tegen Lecce en City verloor van Wolves en Norwich. En die ploegen zijn veel minder sterkhouders verloren deze zomer. Elke ploeg heeft wel is een slechte dag, je kan het altijd afschrijven door 2 wedstrijden te pakken. Voorlopig heeft Ajax gewoon hele goede resultaten bereikt in de Champions League en als het qua VAR een klein beetje mee had gezeten hadden ze ook van Chelsea gewonnen. Het is inmiddels allang niet meer hypothetisch dat de voorhoede en driekwart van de verdediging van Ajax mee kan op Europees topniveau en de rest van het elftal begint ook steeds beter te draaien.

28 oktober 2019 om 10:28

@buitenspelval, welke hypothetische stelling maak ik dan precies? Daar sla je naar mijn mening de plank flink mis. Het enige wat ik hier stel is dat het naar mijn mening handig is om eerst maar eens aan te tonen dat je voor het tweede seizoen op rij minstens de kwartfinale kan halen, voordat je gaat roepen dat het Ajax van dit moment de Europese elite wel even het vuur aan de schenen zou weten te leggen. Daarbij refereer ik inderdaad naar 2 recente slechte wedstrijden. Dat is simpelweg omdat het naar mijn mening wat raar is om dit soort dingen te roepen zo kort na 2 wedstrijden die verre van topniveau waren. Hadden ze nu de afgelopen 3-4 wedstrijden fantastisch gespeeld, dan zou ik het begrijpelijker vinden. Nu vind ik het wat hoog van de toren blazen op een ongepast moment en dat is simpelweg mijn mening. Dat de gewoonlijke mensen weer als door een hond gebeten reageren en dit direct lezen als degradatie van het niveau van Ajax, daar kan ik weinig aan doen.

28 oktober 2019 om 11:14

“.. waarom hebben zo veel mensen toch de noodzaak om de ploeg middels hypothetische stellingen bij de top te schrijven?” als reactie op: “ Dit Ajax maakt het Barcelona, Liverpool, Juventus en Manchester City ook knap lastig.”, daar sla je de in eerste instantie zélf de plank al volledig mis. Als KEIZER! stelt dat Ajax het de Europese topploegen lastig kan maken, dan schrijft hij niet hypothetisch, dat Ajax momenteel bij de Europese top behoort, ook al haal jij dat er blijkbaar graag uit. Verder vind ik je stelling, dat Ajax het al moeilijk had met RKC en Chelsea en zich op basis daarvan eerst maar eens moet bewijzen, puur opportuun en bovendien hypothetisch. Weet jij dan wél te vertellen, dat Ajax gebaseerd op twee mindere potjes, dat dit Ajax niet in staat zal zijn om het ploegen als Juventus, Manchester City, Barcelona of Liverpool niet lastig te maken? Dat is toch een hypothetische stelling? Of bezit jij een glazen bol? En ach ja, zoals zo vaak kom je weer met je ‘gebeten hond’ argument wanneer een Ajacied of een ander het niet met je eens is en begin je over een vermeend ‘degradatie van het niveau van Ajax waar je weinig aan kan doen.’ Tja, we zijn blijkbaar niet allemaal zo evenwichtig van geest en voldaan van ons eigen intellect. Gelukkig ook maar.

28 oktober 2019 om 11:35

Nee, dat haal ik er helemaal niet uit. Dat is een foutieve aanname van jouw kant. Hij noemt 4 clubs die door het gros van de kenners tot de huidige absolute elite qua kwaliteit en spel gerekend worden, en stelt dat Ajax het die clubs wel lastig zou maken. De enige manier om daar achter te komen is als ze daadwerkelijk tegen elkaar komen te spelen. Het enige wat ik zeg is dat het, gezien de 2 slechte wedstrijden die Ajax afgelopen week(!) nog op de mat heeft gelegd, handig is om eerst maar eens te zien of de club in kwestie het uberhaupt weet te presteren 2x op rij minstens de kwartfinale te halen, voordat je gaat beweren dat ze het de elite wel weer even lastig gaan maken. Zo lastig is dat toch niet om te begrijpen? Ik vraag Keizer om beredenering van zijn stelling, om te weten te komen wat zijn precieze gedachtegang is achter zijn bewering. Het is wat dat betreft jammer dat ik dan weer druk ben met het beantwoorden van mensen die verongelijkt zijn dat ik niet mee ga in de lofzang maar meer van de 'eerst laten zien, dan praten' stempel ben, in plaats van dat Keizer zijn visie deelt en wellicht dankzij goede argumenten een leuke discussie op gang weet te brengen. Gezien jouw laatste deel van jouw reactie snap ik niet zo goed waarom je op mij reageert. Helemaal prima als jij dat beeld van mij hebt, daar lig ik niet wakker van. Doe jezelf en mij dan een plezier en laat mijn reacties dan lekker links liggen. Ik hoopte hier simpelweg een leuke inzichtelijke reactie van Keizer te krijgen, dus hopelijk komt die nog. Sluiten wij onze discussie hierbij af, want volgens mij worden we beiden niet gelukkig van elkaars reacties.

28 oktober 2019 om 12:02

Doen we Sammerens, niet omdat ik mezelf er zogenaamd een plezier mee doe, maar simpelweg, omdat Ik dit keer aan je wens wil voldoen en jou er schijnbaar een plezier mee doe. Neemt niet weg, dat ik een volgende keer gewoon weer op je zal reageren, indien ik het niet met je eens ben. Dat je niet gelukkig van mijn reactie wordt, so be it, maar spreek vooral voor jezelf. Overigens reageer ik zelden op jouw posts, waar jij in het verleden nog wel eens fel en verheven degene was, die op mij reageerde. Als het ging over Ajax, Cillessen en Blind in het buitenland e.d., altijd stond je op je ‘achterste poten’ wanneer deze onderwerpen weer door besproken werden en ik vanuit een positieve invalshoek over deze onderwerpen schreef. En ik een Ajax-minded reactie had. Ach ja, ik blijf toch die cliché ‘gebeten hond Ajacied’, die enkel vanuit de emotie reageert waar jij de ratio laat gelden, wanneer ik inhoudelijk op je reageer. Daar zal in jouw beleving waarschijnlijk weinig meer aan veranderen. Fijne dag nog verder.

28 oktober 2019 om 08:13

Je draait de boel om RoyalAntwerp1. Peters zegt eerst te betwijfelen of Real of Man United beter zijn dan Ajax. Vervolgens trekt hij daaruit de conclusie dat ze met de top van Europa kunnen meedraaien. M.a.w. als je wellicht beter bent dan Real en Man United, dan draai je mee in de top. Je staat dan boven die clubs in de rangorde.

Ik vond Blind ook weer heel erg sterk spelen maar de kritiek die Jan Peters noemt wat betreft zijn snelheid is niet de kritiek die hij krijgt als CV. Die kritiek is er als hij als LB wordt neergezet in het NL elftal. En die kritiek begrijp ik wel. Hij is gewoon veel meer een CV, maar daar is de concurrentie met VvD, de Ligt en de Vrij gewoon te groot. Alhoewel het op dit moment niet raar zou zijn om in het NL elftal voor Blind of de Vrij te kiezen in plaats van de Ligt. Tagliafico vindt ik ook echt van uitzonderlijke klasse. Een absolute winnaar die naar mijn idee de stap naar de absolute top volgend jaar echt MOET maken

28 oktober 2019 om 07:51

Ik vind Blind zelf nog beter spelen dan Matta, hij scooet niet zoveel goals. Maar individueel, verdedigend doen ze niet zo gek veel onder voor elkaar. Blind aan de bal nog echt veel veel beter, en Blind speelt nu met Veltman en Matta met Blind, nogal een verschil. Verdedigend staat het nu een stuk minder maar weet niet of dat aan Blind toe te schrijven is. Denk eerder het vertrek van Matta/Frenkie/Schone.

Alles eraan doen om Nico nog een jaar aan boord te houden. Tegen Chelsea was ie de betere en gister weer. Heerlijke speler. Je mist hem gelijk als hij er niet bij is (RKC). Wel is het natuurlijk onzin wat ie zegt over Man U en Real. Spelen allebei in top competities en zijn nog steeds de 2 grootste clubs ter wereld. Als die aankloppen moet je gewoon gaan.

Dat Feyenoord qua prestaties geen topclub meer is is toch echt al jaren zo? Het wordt elke keer gebracht alsof dat een nieuw feit is.

De selectie komt niet in de buurt van die van Real bijvoorveeld. Maar Ajax draait gewoon zo lekker dat het van zo'n teams kan verrassen. En daarvoor dient ontzettend veel lof naar Ten Hag te gaan. Ongekend wat die man presteert en hoe hij zijn team laat voetballen.Maar dat een speler moet twijfelen als zo'n club op de stoep staat, slaat nergens op. In alle opzichten een grote stap vooruit en dat zal altijd zo blijven.

28 oktober 2019 om 08:18

Dat vraag ik me juist af. Ja, Real Madrid is nu een grotere club dan Ajax, maar het is een risico om daar heen te gaan, want voor je het weet zit je op de bank en misschien wel op de tribune. Manchester United is afgezakt in Engeland en speelt niet meer in de Champions League. Dus zou ik daar als speler nu niet naar toe gaan.

Manu misschien niet. Maar Real madrid is en blijft nog altijd in alles 3x beter dan Ajax. Daar doet een minder jaar niks vanaf natuurlijk. Zie het zo;gehele ajax selectie zou nog steeds naar Real gaan. Zelf zonder salarisverhoging. 100%. Niemand zou van Real naar Ajax gaan. Dat zijn nou eenmaal de feiten. We knepen in onze handen met de komst van Promes en Tadic; dit zijn, wereldwijd gezien goede spelers. Maar geen wereldtop. DAT loopt normaliter wel bij Real. Verschil blijft nog steeds groter dan hij doet overkomen.

28 oktober 2019 om 10:23

Jij kijkt nu naar individuen. Ajax is een team. Als team kunnen ze het de europese top heel lastig maken. Ik vind ajax meer een team dan real op dit moment. Omdat ajax een team is met veel individuele kwaliteit, kan ajax tegen iedere club scoren, dat scheelt. Tuurlijk is real groter dan ajax, maar ik denk dat ajax het real op dit moment heel lastig kan maken en ik zou niet zeggen dat real zomaar van ajax wint momenteel.

Dan United wel ja, die staan dan ook 14e ofzo. Laat dit Ajax 10 keer tegen City spelen en ze gaan er 10 keer keihard van af. Ajax maakt een geweldige ontwikkeling door, maar doe nou ff relaxt. Je bent geen wereldtop na 1 goed jaar in Europa. Doe het nou eerst ff nog een keer of 5.

28 oktober 2019 om 10:35

Staan na afgelopen zondag weer zevende, aangezien het daar allemaal ontzettend kort op elkaar zit. Verder met je eens. Laat de prestaties op het veld nou eens spreken in plaats van clubs op papier naar de Europese top te schrijven. De timing van deze opmerking vind ik sowieso wat ongepast. Ze hebben net 2 waardeloze wedstrijden gespeeld in de afgelopen week. Dan moet je dit soort dingen gewoon niet gaan roepen.

28 oktober 2019 om 14:44

De suggestie dat je er 10 van de 10 keer keihard af gaat tegen City is toch nergens op gebaseerd. City is een geweldige ploeg, en ik denk zeker dat City meer wedstrijden van Ajax zou winnen dan andersom. Maar het verschil is niet zo groot als dat je doet voorkomen. Ajax heeft ook meer dan één goed jaar. Drie jaar terug haalden ze de EL finale. En nu is de start met 6 punten uit 3 wedstrijden ook op zich prima. Doe je dat de komende 3 wedstrijden weer, dan ben je iig door. Ik zeg niet dat Ajax hetzelfde niveau als City heeft, maar zo groot is het verschil echt niet.

28 oktober 2019 om 15:05

Dat is natuurlijk gechargeerd. Voetbal kan je (gelukkig) niet schriftelijk afdoen, dus je kan dat op voorhand niet zeggen. Wel kan je zeggen dat City op iedere positie een betere speler heeft dan Ajax en dat zelfs City nog nooit in de buurt van CL winst is gekomen, laat staan structureel. Het verschil in de eerste helft is als Ajax een goede dag heeft en City niet, misschien niet zo groot, maar als je kijkt dat City als het nodig is jongens als Mahrez kan brengen en Ajax jongens als Siem de Jong, kan je toch concluderen dat het verschil gigantisch is? Dat is ook logisch, want een club als City heeft oneindig veel geld, en voetbal draait nou eenmaal om geld.ajax doet na 25 jaar eindelijk weer echt mee, dat is toch mooi? Dubbel zo mooi, omdat ze het ondanks het weghalen van het salarisplafond nog steeds doen met een habbekrats vergeleken met de Real Madrid's en Juventus(sen?) van de wereld. Ik snap ook wel dat iemand's Ajax-hart dan graag wil roepen dat ze wereldtop zijn, maar dat zijn ze niet. Die halve finale is een leuk begin, en als ze het in de komende 5 jaar nog 3 keer halen, dan kan je zeggen dat ze bij de top horen. Nu is het gewoon zo'n seizoen waar de hele wereld van smult omdat het een jongensboek is. Zodra je wereldtop bent is dat geen jongensboek meer, dan is de halve finale gewoon de minimale doelstelling. PS: Doe aub iets aan de formatting VZ. Mijn geratel is al onsamenhangend genoeg als het wel verdeeld is in alinea's.

28 oktober 2019 om 16:50

In veel opzichten ben ik het met je eens. Natuurlijk is Ajax nog geen wereldtop. Ze presteren de laatste drie jaar wel erg goed en vorig jaar presteerden ze zelfs op wereldtopniveau. Maar structureel hebben allerlei andere clubs zoveel (financiã«le) voordelen dat het absurd zou zijn om te verwachten dat Ajax daarbij kan aanhaken. Met alle contractopwaarderingen bij Ajax is de stap naar een andere club minder groot. Maar waar Ajax misschien max 4 a 5 miljoen kan betalen voor de absolute toppers, betalen de echt kapitaalkrachtige clubs lachend het drievoudige of meer. Buiten dat spreken La Liga, de PL etc ook meer aan dan de Eredivisie, dus uiteindelijk zullen bijna alle spelers wel een stap willen maken. Ajax is nu eenmaal niet een eindstation voor spelers in de wereldtop. Dus lever je steeds kwaliteit in en moet je dat creatief opvangen. Hoe goed je dat ook doet, uiteindelijk is het extreem lastig om consequent hetzelfde te presteren als de elftallen die jarenlang op elkaar ingespeeld raken en ieder jaar eerder versterkt worden dan verzwakt. Desalniettemin blijft wel staan dat Ajax momenteel flink aan de weg timmert en hoewel ik niet de illusie heb dat we wel weer even de halve finale halen en ik Ajax echt niet hoger inschat dan City, zie ik Ajax evenmin er keihard af gaan tegen City. Dat doen we alleen incidenteel tegen Feyenoord

We slaan nu weer door. Ajax is goed, eigenlijk heel goed. Maar tegen compact spelende ploegen hebben ze het ook moeilijk. Feyenoord mag geen graadmeter zijn, want dat hield Open huis en reageerde overal apathisch op. Het mooie en sprankelende van het Ajax van gisteren waren de vele snelle positiewisselingen. Daarmee speel je een tegenstander stuk. Blind was terecht Motm, hij had rust, overzicht, verdedigend messcherp en goed aan de bal/voortzetting.

Ik betwijfel of Ajax overwintert in de CL. Feyenoord was zo onthutsend zwak, dat er uit deze wedstrijd niets af te leiden valt. Tegen Chelsea (mijn inziens top 10 ploeg in Europa) werden exact nul uitgespeelde kansen gecreëerd. Lijkt me een betere graadmeter. Ajax moet uit tegen Lille / Chelsea echt hopen en bidden op het benodigde puntje en dan het dan thuis tegen Valencia afmaken. Met het blok Veltman / Blind / Alvares / Martinez kom je tegen de EU top 10 echt veel tekort. Daarom snap ik ook niet dat Ziech en Tadic niet meer rust krijgen. Alleen als die twee topvorm zijn, overleef je de poule.

Dus een keer in de (22!) jaar goed presteren in Europa, ja je leest het goed, maakt je meteen wereldtop? Wat roken ze daar allemaal in Amsterdam? Iedere voetballer zou Ajax verruilen voor Real Madrid of United zelfs als ze minder zouden moeten verdienen, dat zijn nou de grote clubs. Bovendien had Real Madrid een lastig jaar en is het spel niet denderend, maar ze staan niet verkeerd op de ranglijst. Ajax heeft dan een leuk team dat voor elkaar vecht en kan verassen, maar zich meten met de absolute wereldtop op basis van een jaar? Hou toch even snel op man. Bovendien verwacht ik United over een jaar of 2 weer gewoon in de CL als de juiste spelers gekocht worden. En Real Madrid is Real Madrid die kunnen volgend jaar al weer lopen te zwaaien met een nieuwe Champions League beker als ze een goede afmaker vinden en wat balans aan het middenveld toevoegen. Helemaal de weg kwijt die Peters. Niet meer interviewen die gast.

29 oktober 2019 om 05:17

Vind sommige reacties nog erger. Sommige Ajacieden denken echt dat ze de creme de la creme van het voetbal zijn. Vind Ajax een hele mooie club maar door zulke fans gun je ze toch gewoon geen resultaten in de CL ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

336 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 16 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag reageert boos; Van de Beek gaat vragen over transfer uit de weg

Het spel van Ajax tegen Willem II was vrijdagavond 'onacceptabel', zo oordeelt Erik ten Hag. De trainer spreekt voor de camera van de NOS van een 'heel slechte wedstrijd' van zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 8 december
Chelsea is bereid 110 miljoen euro neer te tellen om Jadon Sancho los te weken bij Borussia Dortmund. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren