Engelse pers vraagt Frank Lampard na zege weer naar gesprek met Kraay jr.

Woensdag, 23 oktober 2019 om

Frank Lampard is lyrisch over het optreden van Chelsea tegen Ajax. The Blues wonnen woensdagavond met 0-1 in de Johan Cruijff ArenA dankzij een late treffer van Michy Batshuayi. Lampard zegt veel respect te hebben voor Ajax en stelt dat Chelsea heeft gewonnen van een 'absoluut topteam'. "Onze spelers hadden het moeilijk met de atmosfeer, maar toch hebben we het vandaag laten zien", concludeert de trainer op de persconferentie.

"Men zal zeggen dat ze spelers zijn kwijtgeraakt, maar ze hebben veel goede spelers weten te behouden", stelt Lampard over Ajax. "Dit moet onze standaard zijn. Hopelijk kunnen we nog beter worden, maar we mogen op dit niveau niet beneden deze standaard spelen." Op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd in Amsterdam kreeg Lampard van Hans Kraay jr. de vraag waarom hij zo bang is voor Ajax. Daar komt de Engelse pers nu op terug: heeft Chelsea nu 'niets te vrezen', zo luidt de vraag.

"Mijn antwoord op die grap was dat we respect hebben voor Ajax en dat moet ook zo zijn", blikt Lampard terug. "Zaterdag moeten we weer respect hebben voor Burnley en voor hun kwaliteiten. Ik richt me vooral op onze eigen ploeg." De oefenmeester denkt dat Chelsea er inderdaad goed voor staat. De zege op Ajax betekende de zesde opeenvolgende overwinning in officiële wedstrijden. "Ik zie bij ons een groot verlangen om beter te worden, de drang om nieuwe dingen te leren en de wil om ons aan een wedstrijdplan te houden. Het gaat de goede kant op."

Welke Ajacied krijgt een 4,5 na de pijnlijke nederlaag tegen Chelsea?

Bekijk hier ons spelersrapport voor Ajax tegen Chelsea. Lees artikel

De Engelse pers noemde de zege in Amsterdam het beste resultaat van Chelsea onder leiding van Lampard. "Als je nieuw bent bij een club en je veranderingen doorvoert, dan geef je misschien een andere boodschap af dan je voorganger. Dan ben je afhankelijk van de spelersgroep om die boodschap goed op te pikken en ermee aan de slag te gaan", legt hij uit. "Het ziet er goed uit, maar ik heb voor de wedstrijd al tegen de spelers gezegd dat het verraderlijk is om vijf keer op rij te winnen. Daar kun je slordig van worden, het kan de concentratie wegnemen. Zes overwinningen is nog gevaarlijker. Dat is mijn boodschap."

Invallers Christian Pulisic en Michy Batshuayi wisten hun stempel te drukken, door een hoofdrol te vertolken bij de 0-1. Batshuayi had even daarvoor een goede kans gemist, toen hij van dichtbij hoog over schoot. Lampard geeft toe dat hij daarna niet meer op een overwinning rekende. "Maar wat er ook was gebeurd na die misser: ik was trots op ons optreden. Ik weet dat Michy kansen kan afmaken, dat zie ik iedere dag op de training. Bij zijn eerste kans kwam de bal niet helemaal lekker voor zijn voeten. Maar zoals het goede spitsen betaamt, keerde hij terug in het strafschopgebied. Christian verdient ook veel lof, want hij oogde enorm levendig vanaf het moment dat hij het veld op kwam. Zijn assist is net zo belangrijk als het afmaken van Michy."


Poll

Verdiende Chelsea de overwinning op Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door marnix88)

Lampard is een en al klasse.

23 oktober 2019 om 23:18

Hij heeft het team inderdaad aardig op de rit. Vond ze niet geweldig en ze werden daarnaast bizar geholpen door de arbitrage maar het is een leuk team

24 oktober 2019 om 01:22

Bizar geholpen door arbitrage? Hoe dan? Volgens mij had Chelsea een pingel moeten hebben toen Tagliafico de bal met zijn hand weglopen. Kreeg Ajax nog een achterbal ook...

23 oktober 2019 om 23:26

Echt een gentleman. Blijft nederig en respectvol en gaat nu bijvoorbeeld ook niet kinderachtig zijn gelijk halen. Mooi ook om te zien dat zo’n man met een echt Chelsea hart ook zo gedragen wordt door de fans. Zou zo maar een mooie combinatie kunnen zijn voor heel wat jaartjes.

23 oktober 2019 om 23:44

Lampard is echt de perfecte coach voor dit Chelsea, een echte gentleman en de fans lopen met hem weg, eindelijk jeugd bij Chelsea.

24 oktober 2019 om 11:46

Lampard is wel echt wat Chelsea nodig heeft op dit moment. Maakt ook van Chelsea weer een club die de gunfactor krijgt. De afgelopen jaren kwam Chelsea bij mij als buitenstaander toch altijd wat kil en koud over door de imago als 'koopclub'.

24 oktober 2019 om 14:26

Absoluut

24 oktober 2019 om 14:27

Als speler al een held winnaar pur sang

Toch mooi dat in Engeland wordt gesproken van een topwedstrijd en een fantastische overwinning van Chelsea. Maar in Nederland wordt het voetbal volledig afgekraakt en stelde de wedstrijd niets voor.

23 oktober 2019 om 23:17

Dit Chelsea heeft al meerdere malen veel beter voetbal laten zien (tegen Liverpool Super cup en tegen Wolves bijvoorbeeld), maar echt bijzondere resultaten heeft dit team niet geboekt. Uit winnen van de halve finalist van de CL is best netjes.

23 oktober 2019 om 23:23

Daarom, Ajax moet gewoon met het respect behandeld worden dat het verdient. Scheelde een haar of ze waren finalist. Dan nog zonder Kante, Rudiger, Cheek, Emerson, in mindere mate Barkley...

24 oktober 2019 om 01:55

In Engeland is al gauw iets een topwedstrijd, bijv. Aston villa - Birmingham. Nou, dat is echt een technisch hoogstandje hoor. Iedereen kon zien dat het spel van beide ploegen gisteren behoorlijk zwak was. Vooral Ajax viel verschrikkelijk tegen.

Ajax gaat op Stamford winnen, uit zijn de resultaten al enige tijd veel beter dan thuis in de CL. Zo goed vond ik dat Chelsea ook helemaal niet, Ajax was vooral zeer matig. De laatste 20 min zelfs heel slecht. Kan gebeuren. Volgende wedstrijd niveau weer halen en dan nemen we 3 punten mee uit Engeland.

23 oktober 2019 om 23:19

Jij doet net alsof Chelsea niks kan maar ondertussen is Chelsea de nummer 4 van Engeland en hebben ze 6 wedstrijden in a row gewonnen. Chelsea haar selectie is ook veel beter dan die van Ajax. Tuurlijk kan Ajax winnen op het Stamford Bridge, maar Chelsea is de favoriet dat is na deze wedstrijd wel duidelijk geworden.

23 oktober 2019 om 23:22

Ik zeg niet dat Chelsea niks kan, maar ik vind het geen geweldig goed voetballende ploeg. Ajax speelde vanavond gewoon erg matig. Ik vind Chelsea niet de favoriet op Stamford.

23 oktober 2019 om 23:24

Dat Ajax matig was is ook de verdienste van Chelsea. Hebben Ajax niet hun spel laten spelen. En dat dan nog zonder Kante, die het Ajax spel al helemaal vrij onmogelijk maakt met zijn uitschuifstelten.

23 oktober 2019 om 23:31

Deels wel. Maar Ajax was vanavond wel slordig in de eindpass ook, dat kunnen ze veel beter. Op Stamford krijgt Ajax meer ruimte, als ze daar beter gebruik van maken dan zal de ongeslagen status in uitwedstrijden blijven staan.

23 oktober 2019 om 23:32

@john terry, deels inderdaad. Op sommige momenten goed verdedigd maar al die simpele passjes over 10 meter die fout gingen kwamen natuurlijk niet door het goede spel van chelsea.

24 oktober 2019 om 00:48

Ajax hun spel niet gespeeld omdat martinez en alvarez gewoon niet samen op het middenveld horen. Tegen RKC zag je dat zelfs werd Ajax bij vlagen weggespeeld door RKC. Als promes op 10 gaat spelen, neres op links en donny als controleur dan gaat het beter draaien. Maar goed Chelsea gewoon een goede ploeg zit veel talent in en verdiend gewonnen

24 oktober 2019 om 06:47

Wat moet Donny controleren? De 16 van de tegenstander? Maakt niet uit waar je hem neerzet. Ophet middenveld zie je hem niet.

24 oktober 2019 om 11:25

Dat Ajax matig speelde had alles te maken met Chelsea die heel veel druk zette op elke speler. Dat kun je de 2e wedstrijd ook weer verwachten. Anyway wil niet zeggen dat ze niet kunnen winnen, want met een beetje meer geluk hadden ze dat vandaag ook al kunnen doen.

24 oktober 2019 om 07:20

Heel eerlijk geef ik Ajax geen schijn van kans tegen dit Chelsea thuis. Ajax speelde misschien matig, maar zo ook de gehele Chelsea voorhoede vandaag. En dan nog te bedenken dat RLC, Kante, Emerson en Rudiger er allemaal niet bij waren. Stuk op stuk basisspelers in mijn ogen.

24 oktober 2019 om 11:45

Loftus-Cheek ook? Ik denk niet dat hij nog Mount, Jorginho en Kante eruit gaat spelen. Alle drie zijn ze uitstekend. Dan heb je ook nog Kovacic.

Mooi om te zien dat er bij een grote club iemand de kans krijgt om goed voetbal te spelen met jonge spelers. Het is misschien wel goed geweest dat Chelsea die ban heeft gekregen. Nu staan er spelers waar de fans zich mee identificeren en speelt er een team leuk, frivool en goed voetbal. Door de transferban krijgt Lampard bovendien meer tijd en krediet om iets op te bouwen. Erg gaaf om te zien. Wedstrijd was helaas iets minder dan vooraf werd verwacht, doordat beide ploegen sterk verdedigden maar in balbezit slordig waren, terwijl dit normaal juist andersom is. Benieuwd naar de return. Als Ajax in balbezit zijn normale niveau haalt liggen er zeker kansen. De druk zal nu echter wel vol op de jonkies van Chelsea liggen. Gelijkspel van Lille in de laatste minuut is wel lekker voor beide ploegen trouwens.

23 oktober 2019 om 23:36

Gelijkspel daaro, en Ajax heeft alles in eigen hand. Verlies je daar, wordt het lastig. Chelsea dan op basis van onderling resultaat niet snel meer in te halen. Bij een gelijkspel zou Chelsea bij een gelijkspel tegen Valencia ook weer ingehaald zijn. Wint Chelsea gwn van Valencia is dat ook weer gunstig voor Ajax. Speelt ook nog eens mee dat Ajax in speelronde 6 met 3p achterstand op Valencia nog altijd maar 1-0 hoeft te winnen voor overwintering. (Beter onderling resultaat) Mocht je gelijkspelen, en Valencia wint van Lille ben je ook al zo goed als zeker 3e (6p boven Lille, met een 3-0. Je zou dan zelfs 2-0 of 3 van Lille mogen verliezen om hen sowieso onder je te houden) Als Lille weet te winnen van Valencia komt alles echt open te liggen, maar loop je als Ajax zijnde juist weer een puntje uit op Valencia waardoor je met 0-2 of 1-3 van hen mag verliezen als de voorsprong in ronde 6 nog altijd 3p is.

Haha Hansie, goed man. Leuke reactie van Lampaard, goed ventje. Niks mis mee. Laa we wel zijn, hij heeft Chelsea aan het voetballen gekregen. Razend knap man. Leuk om dat te gaan volgen, hoe dat zich ontwikkelt

24 oktober 2019 om 01:02

Ik weet dat het ontzettend off-topic is, maar jou reactie lees ik met vd Gijp z’n stem in m’n hoofd lmao

Chelsea stond ontzettend goed. Dat was ook direct de enige verdienste van Chelsea. Ajax is benadeeld met een 100 procent penalty in de beginminuten en vervolgens met direct de meest achterlijke VAR ingreep tot nu toe. En dat Chelsea en de Engelse pers dan zo euforisch zijn, begrijp ik niet. Want ze hebben volgens mij niet door eigen toedoen gewonnen. Bijzonder. Klus maar klaren bij Chelsea dan.

23 oktober 2019 om 23:40

De penalty, was er duidelijk 1. Maar daar doet de UEFA niets verkeerds. Als Donny had gescoord, hadden ze naar Promes gekeken en de goal toegekend al had de grens gevlagd. De VAR kijkt alleen bij overtredingen en/of buitenspelgoals of overtredingen voorafgaand aan een goal. Omdat de grens voor buitenspel vlagde, de bal er niet in ging, is het geen VAR moment en volgt de scheids het vlagsignaal van de grens. De VAR mag dan dus ook niet ingrijpen. Belachelijk is dat eigenlijk, maar de regels zijn wat dat betreft best duidelijk en hier heb ik dan ook begrip voor. Ik heb alleen nog nooit eerder gezien, dat van het beeld met een buitenspel lijn, het beeld dusdanig verkleind was dat de man die de pass gaf niet in beeld was? Nog nooit. Dat was heel merkwaardig als je dan ziet dat het 2 verschillende beelden zijn.

24 oktober 2019 om 03:14

Waarom mag je niet euforisch zijn wanneer je op basis van spel in de tweede helft beter was in het huis van de halve finalist van vorig jaar? Weet niet waarom je overal zo zuur loopt te doen maar je moet je wel beseffen dat je club niet meer het Ajax van 5 jaar geleden is waar je als Europese (sub)top heen ging en garantie op een 0-3 overwinning had. Tuurlijk is het zuur als die goal had moeten tellen, dan had ie ook gewoon moeten tellen. Maar het feit dat iedereen het moet hebben van die klutsgoal samen met een corner op de paal terwijl Onana nog best aan het werk gezet is, dat is tegenwoordig voor elke bezoekende ploeg al een compliment.

Was Hands Cray niet aanwezig? Ik had nog wel op een tweede vraag gehoopt.

Chelsea mag natuurlijk ook gewoon blij zijn met deze overwinning, na een verloren thuiswedstrijd was het uiterst belangrijk dat ze deze 2 uitwedstrijden zouden winnen en dat hebben ze gedaan. Goede stap richting overwintering en knap van Lampard hoe hij het doet op dit niveau met een tamelijk onervaren selectie!

Hans kraay , zou moeten stoppen als journalist en zich alleen bezig moeten houden met analizeren. Zijn intervieuws gaan nergens over en de vragen die hij stelt bij een persconferentie zijn bedroevend. Schuif lekker aan bij VI en geef Derksen en Co wat tegengas....

24 oktober 2019 om 08:20

Ik vind de interviews van Hans vaak wel leuk. Hij stelt een keer andere vragen en het lijkt erop dat de spelers en trainers een interview met Hans ook wel waarderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. WernerAanvaller52
M. MountMiddenvelder41
T. AbrahamAanvaller41
C. Hudson-OdoiAanvaller31
Marcos AlonsoVerdediger30
AzpilicuetaVerdediger40
KepaKeeper30
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

332 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2019- Chelsea
2018-2019 Derby County
2015-2016 New York City
2014-2015 Manchester City
2014-2014 New York City
Laatste voetbalnieuws

Lampard heeft compliment én weinig hoopgevende boodschap voor Ziyech

Hakim Ziyech wacht voorlopig nog op zijn eerste officiële basisplaats als speler bij Chelsea. Na een in de voor de voorbereiding opgelopen knieblessure kwam de aanvallende middenvelder annex buitenspeler voorlopig tot...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren