Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen: ‘Ik vind dit onbeschaafder dan een dickpic sturen’

Laatste update:

René van der Gijp heeft medelijden met de bij AS Roma ontslagen José Mourinho. Dat zei de analist dinsdagavond in Vandaag Inside. Van der Gijp begrijpt niet waarom de zestigjarige Portugees zich, na al zijn prestaties in het verleden, nog altijd zo druk maakt als trainer. Johan Derksen is echter minder te spreken over Mourinho, wiens gedrag hij volledig afkeurt.

Vanwege Mourinho’s opgebouwde status verraste het nieuws over zijn ontslag Van der Gijp enigszins. “Het is heel opmerkelijk”, aldus de 62-jarige Dordtenaar, die Mourinho hoog heeft zitten. “Er moet ook gewoon iemand tegen hem zeggen dat hij een geweldige trainer is, die alles heeft gewonnen wat er te winnen valt.”

Van der Gijp haalt Carlo Ancelotti als voorbeeld aan. “Weet je wie zijn assistent is? Dat is zijn zoon. Die zit gewoon met zijn zoon op de bank! Hij heeft zijn hele familie binnengehaald en heeft het prima naar zijn zin. Hij straalt rust uit, met dat kauwgompje in zijn mond. En die Mourinho wil zich maar bewijzen en dan denk ik: je hebt alles al bewezen grote vriend!”

“Of ik nou John Terry hoor of Frank Lampard, iedereen vindt hem een geweldige trainer”, gaat Gijp verder. “Maar er zit nog zoveel onrust in dat mannetje, dat is zonde man. Hij heeft 100 miljoen euro aan afkoopsommen meegekregen. Dan is een beetje rust toch veel beter?”

Mourinho was sinds de zomer van 2021 in dienst bij Roma, met wie hij beslag wist te leggen op de allereerste Conference League. Toch werd zijn dienstverband in de Italiaanse hoofdstad overschaduwd door vele incidenten. Mourinho moest liefst zestien wedstrijden aan zich voorbij laten gaan wegens een schorsing. In de Serie A kreeg hij als trainer van Roma elf keer geel en zeven keer rood.

Derksen heeft dan ook genoeg van the Special One, zo zegt hij na het zien van beelden van een van Mourinho’s woede-uitbarstingen. “Ik vind dit niet chic hoor. Dit zou ik als clubleiding niet willen. Ik vind dit eigenlijk onbeschaafder dan een dickpic sturen.” Toch blijft Van der Gijp fan van Mourinho. “Hij heeft echt niets meer te bewijzen joh!”

Mourinho beschikte in Rome over een aflopend contract. Naar verluidt verdiende de Portugees op jaarbasis zo’n 7 miljoen euro. Welk bedrag hij meekrijgt na zijn ontslag, is vooralsnog onbekend. Clubicoon Daniele De Rossi volgt hem op bij i Giallorossi, die halverwege februari naar De Kuip toekomen voor een ontmoeting met Feyenoord in de Europa League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede trainer hoor maar ergens zit er een steekje los bij hem met zijn buien.

17 januari 2024 om 07:26

Met name zijn respectloze gedrag richting tegenstander is alles behalve een voorbeeld.

17 januari 2024 om 07:39

Klopt het is echt wat hij doet of toneel.
Ik vindt het een rare vent

17 januari 2024 om 07:44

Hij toont echt wel respect voor de tegenstander , alleen gedurende de wedstrijd word dat wel eens iets minder. En het respect voor zichzelf is altijd nog net even iets groter. Was in zijn prime een geweldige trainer, heeft inmiddels wel iets van glans verloren. Kleurrijke man , mooi figuur, slechte verliezer.

Johan Derksen wil ook weer een beetje aandacht ? Nou schokkende uitspraak hoor Johan , goed gedaan , wat ben je ook anders dan andere ….zucht zielige man.

17 januari 2024 om 08:52

Niemand zegt iets over zijn kwaliteiten als trainer. Mourinho heeft de statistieken (en bekers) aan zijn zijde. Er zijn spelers die met hem weglopen.

Maar hij toont geen voorbeeldfunctie. Ik vind zijn gedrag respectloos, vooral in de media, of het nou voor of na een wedstrijd is. Tijdens de wedstrijd trouwens hetzelfde.

Buiten dat het natuurlijk onzin is om te zeggen dat het 'minder beschaafd is dan een dickpic sturen' hebben de heren van VI misschien wel een punt. Je moet wel rekening houden met het feit dat Ancelotti en Mourinho enorm verschillende karakters hebben, cooler dan Don Carlo worden ze niet geboren, maar Mourinho verloor zichzelf net iets te vaak langs de lijn of in de gangetjes van het stadion. Ik begrijp de frustratie rondom de weinige mogelijkheden die Roma heeft, ik begrijp de woede na de Europa League finale, ik begrijp dat het heel irritant is als je tegenstander constant moet melden dat hij liever naar Napoli of City kijkt in plaats van naar jouw team maar je bent José Mourinho.. Je hebt meer bereikt dan welke andere trainer dan ook, je hebt seizoenen gedraaid waar je 15 tegengoals hebt gekregen, je bent 9 jaar thuis ongeslagen geweest, je hebt Chelsea een wereldmacht gemaakt, je hebt de Champions League gewonnen met Inter en Porto.. Niemand kan je dat nadoen?!

Dit is wel wat Mourinho succesvol heeft gemaakt, dus je kunt het er niet echt uithalen zonder dat je het totaal van de som enorm veranderd.

Ik vraag me af wat zijn volgende club gaat worden. De opties zullen beperkt zijn. Hij had het best na de Europa League finale bij Roma kunnen vertrekken, hij deed het niet en hij is weer beschadigd.

Toch weeral een compleet idiote uitspraak van Derksen over die hele zaak. Niet zo erg als een vrouw onterecht bij naam noemen als eerste ontvanger van een dickpick en haar daarna bij de rectificatie nog eens belachelijk maken, maar toch.

De man heeft een grillig karakter.
Dus elke club weet donders goed wat ze binnenhalen en aanstellen.
Zijn de prestaties goed kijkt iedereen weg. Zo niet dan rolt zijn kop.
It's al in the game.

Het gedrag van Mourinho is vaak niet al te best, maar is volgens de wet nog steeds toegestaan. Datgene dat Marc Overmars gedaan heeft niet. Heeft Johan zoveel moeite om dit te accepteren ?

17 januari 2024 om 09:53

Volgens mij is Marc Overmars niet vervolgd door het OM of aangeklaagd. Ik weet niet of de wet de handelingen van Marc als strafbaar ondersteunt.

Wat wel zou moeten uiteindelijk. Want er lopen genoeg dick pic gasten rond in Nederland.

17 januari 2024 om 10:12

Als je het gevolgd had had je heel vaak kunnen lezen dat het sturen van dickpics strafbaars is. In dit geval is er echter geen aanklacht tegen hem ingediend waardoor Marc op dit gebied er wel mee weggekomen is.

Ik kan mij daarbij goed voorstellen dat je geen aangifte doet. Ten eerste kost het tijd, energie en komen de slechte herinneringen weer naar boven, maar bovenal kan ik mij heel goed voorstellen dat er toch wel een bepaalde angst is dat er supporters van Ajax zijn die niet zo blij zijn met een aangifte. En er zijn genoeg supporters van Ajax die je liever niet bij jou voor de deur hebt staan.

17 januari 2024 om 11:03

Ik snap Derksen volledig, hij is van de ouderwetse stempel en kan zich moeilijk inleven in de vrouwen die zo'n dickpic hebben ontvangen. Mourinho laat wekelijks zien een enorme idioot te zijn en Overmars lijkt over het algemeen een beschaafde kerel.

17 januari 2024 om 12:03

Ik snap hem niet. Hij heeft zelf ook een dochter. Zeker als vader moet je je toch in kunnen beelden dat machtsmisbruik, gestalkt worden en het ontvangen van dickpics niet normaal is en dat dat voor een vrouw heel vervelend is.

Jammer dat Carlo eigenlijk niet naar Roma gaat.
Hij hoort daar toch een beetje….

Dit ontslag zat er ook wel aan te komen. Zo fenomenaal heeft hij ook niet gepresteerd. De finale van de Europa League was nog het meest netjes, maar ook niet een gigantische prestatie als je ziet wat voor spelers ze ter beschikking hebben. Da's echt geen goedkope ploeg.

Die Conference League heeft gewoon het 1 en ander verbloemd, zoals dat het ook deed bij de Eredivisie die ineens even in de buurt van de Ligue 1 kwam. Dat AS Roma een Conference League wint, is helemaal niet zo bijzonder en qua ranglijst in Italie heeft hij het ook zeker niet fantastisch gedaan.

Onder zijn bewind eindigden ze zesde, zesde en momenteel staat het zelfs op plaats negen. Dat zijn maar doodgewone prestaties, terwijl er toch wel flink met geld is gesmeten. Ik heb de hype van Mourinho bij AS Roma dus sowieso nooit begrepen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren