Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lampard staat jaar na Chelsea-debacle ineens voor debuut als bondscoach

Laatste update:

Frank Lampard staat voor zijn eerste avontuur als bondscoach. De Engelse trainer is volgens The Telegraph kandidaat om het roer over te nemen bij het nationale team van Canada.

Canada zit al een tijdje zonder bondscoach, sinds het vertrek van John Herdman in augustus. De meest succesvolle leider ooit van de Canucks koos na vijf jaar voor een uitdaging bij Toronto FC.

Sindsdien is Mauro Biello plaatsvervangend oefenmeester, maar daar komt weldra mogelijk een einde aan. Lampard staat namelijk op de nominatie om het roer over te nemen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

The Telegraph noemt de 45-jarige trainer een shock candidate voor het bondscoachschap van Canada. Immers, Lampard heeft in zijn laatste jaren als coach geen potten kunnen breken.

Zowel bij Chelsea als Everton kreeg hij de zak, alvorens hij circa een jaar terug nog eens mocht instappen bij Chelsea als puinruimer. Daar vestigde Lampard een negatief clubrecord, door slechts één keer in elf duels te winnen.

Sindsdien zit de voormalig middenvelder zonder werk. Hij wil naar verluidt graag terugkeren als hoofdtrainer, maar wacht wel op de juiste uitdaging. Canada zou in ieder geval met Lampard willen praten. Het blijft echter gissen of de Engelsman de job ziet zitten.

Lampard maakte aan het begin van zijn trainerscarrière indruk bij Derby County, alvorens hij de kans kreeg bij Chelsea. Daar werd hij na anderhalf jaar ontslagen wegens tegenvallende resultaten. Lampard gidste zijn volgende club Everton vervolgens knap naar lijfsbehoud. Ook daar werd hij het seizoen daarop ontslagen omdat hij de boel niet op de rit kreeg.

In april vorig jaar mocht Lampard weer instappen bij Chelsea, na het ontslag van Graham Potter. De rentree van het clubicoon deed the Blues ook niet naar oude glorie terugkeren. Onder Lampard eindigde Chelsea voor het eerst sinds 1996 in het rechterrijtje, met een historisch laag puntenaantal (44) en aantal gemaakte goals (38).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moet Canada toch niet willen... Onervaren en onbekend met de spelers

7 april 2024 om 10:39

Alsof iedere bondscoach bekend is met alle spelers... hij streekt de taal en heeft voldoende ervaring als speler om die jongens te begeleiden. Al vind ik het wel een matige trainer als je kijkt wat hij tot op heden bereikt heeft.

7 april 2024 om 10:46

... Het is Canada. Jij denkt dat die even Ancelotti gaan strikken?

Interlandvoetbal is altijd wat anders dan gewoon clubvoetbal. Misschien dat Lampard het hier wel kan. Want zijn trainersloopbaan tot nu toe is niet best. Had een aardig eerste seizoen bij Chelsea maar meer was het ook niet. Bij Everton en zijn tweede termijn bij Chelsea was erg slecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren