Daley Blind: ‘Lijkt wel alsof deze discussie elke wedstrijd terugkomt’

Dinsdag, 22 oktober 2019 om

Daley Blind maakt zich niet al te druk over de aanstaande confrontatie met Tammy Abraham, de pijlsnelle aanvaller van Chelsea. De aanvoerder van Ajax weerlegt de suggestie dat hij niet over voldoende snelheid zou beschikken. Blind verwijst naar de prestaties van Ajax in drie recente topwedstrijden in competitieverband en in de Champions League, toen de ploeg van trainer Erik ten Hag slechts een doelpunt incasseerde.

"Dat was bij Lille OSC, Valencia en PSV ook zo. Zo loopt er bij iedere ploeg wel een snelle speler rond. Het lijkt wel of deze discussie elke wedstrijd terugkomt", stelt Blind dinsdagmiddag op een persconferentie voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Chelsea van woensdag. "We verdedigen en vallen aan als elftal. Goed opstellen achterin kan al een hoop voorkomen." Blind krijgt tegen the Blues waarschijnlijk te maken met Tammy Abraham als directe tegenstander. De Chelsea-spits kwam deze jaargang al tot negen doelpunten.

Dusan Tadic over Chelsea: 'Wij kunnen het elke ploeg moeilijk maken'

Blind weet dat Abraham in topvorm verkeert, maar de Ajacied kijkt niet met angst uit naar het bezoek van Chelsea aan Amsterdam. "Hij doet het momenteel erg goed en heeft ook al vaak gescoord. Mijn voorbereiding op de wedstrijd zal echter niet opeens heel anders zijn. Ik kijk niet alleen naar hun spits, maar het hele elftal." Blind wordt woensdag waarschijnlijk geassisteerd door Joël Veltman, die zich tegenover NUsport uitliet over Abraham. "Ik heb vooral naar hun spits gekeken, de 22-jarige Tammy Abraham. Hij is een paar keer verhuurd, maar doet het nu heel goed."

Nederlandse clubs hebben het in Europees verband doorgaans erg moeilijk tegen opponenten uit Engeland en Blind denkt te weten waarom dat zo is. "Het fysieke gedeelte speelt zeker mee. Het tempo in de Premier League ligt vaak hoger gedurende een wedstrijd. Daar hebben clubs uit Nederland toch vaak moeite mee." Ajax, met zes punten uit de eerste twee Champions League-duels, staat woensdag voor de allereerste keer tegenover Chelsea in een officieel duel.


Poll

Ajax-Chelsea eindigt in een...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door gabstra)

Leuk hoe Blind ( "ik kijk niet alleen naar hun spits" ) en Veltman ( "ik heb vooral naar hun spits gekeken" ) er dus totaal anders in staan. Los daarvan snap ik de vraag die Blind krijgt, echter ik snap ook dat als je die elke grotere wedstrijd krijgt dat je het dan beu raakt. Kanttekening is wel dat die gast van Lille natuurlijk gewoon had moeten scoren, maar zijn vizier was niet bepaald scherp.

22 oktober 2019 om 16:20

Misschien is dat wel één van de redenen dat ze elkaar aanvullen. ;-)

22 oktober 2019 om 16:41

In theorie hoeft het dus niet zoveel te schelen, Blind heeft niet alleen naar hun spits gekeken, en Veltman heeft grotendeels naar de spits gekeken maar dus niet alleen. Dus totaal anders haal ik hier niet echt uit?

22 oktober 2019 om 16:43

Bedoelde het niet heel serieus, vond het meer grappig dat het zo onder elkaar stond. Lijkt me dat ze beide naar zowel de spits als het team gekeken hebben inderdaad. Ben wel heel benieuwd naar de wedstrijd. 9 punten uit 3 duels zou toch wel geweldig zijn hoor.

22 oktober 2019 om 16:46

Haha ok, heel boeiend is het allemaal inderdaad ook niet met 9 uit 3 ben je vrijwel zeker geplaatst dus dat zou geweldig zijn. Thuis verliezen zal de groep weer helemaal open gooien.

22 oktober 2019 om 16:50

Dat lijkt mij ook inderdaad, het is in ieder geval ontzettend leuk om te volgen, ook voor mij als niet-ajacied. Geldt overigens ook voor de Europese verrichtingen van de andere Nederlandse clubs dit jaar.

22 oktober 2019 om 16:41

Blind is vooral kwetsbaar als linksback, gezien zijn gemis aan snelheid, maar ook het regelmatig uit zijn rug laten lopen van de tegenstander. Centraal komt hij prima tot zijn recht. En hij en Veldman vullen elkaar inderdaad goed aan. Samen zijn ze net zo snel als die Chelsea spits :-)

22 oktober 2019 om 16:45

Als Veltman nou op de schouders van Blind gaat staan, dan zijn ze ook veel langer! Eens dat Blind veel meer tot zijn recht komt in de as van het veld. Linksback wordt zijn snelheid, of beter, traagheid, pijnlijk duidelijk.

22 oktober 2019 om 17:25

Dat bedoel ik nou, toch weer kanttekeningen plaatsen. Ik heb Ajax tegen Lille een paar niet te missen kansen zien krijgen maar toch werd er niet gescoord. Het is CL en dan zou het raar zijn als tegenstanders geen kansen zouden krijgen en daarom is het bijzonder knap dat Ajax nr. 1 in zijn poule staat met 6 doelpunten voor en 0 tegen. Dit is geen toeval meer maar Ajax is een ploeg op Europees niveau geworden waar iedere tegenstander rekening mee moet houden.

22 oktober 2019 om 17:52

“Dat bedoel ik nou”. Je doet alsof ik op jou reageer? Verder heeft het missen van kansen door Ajax volgens mij niets te maken met Blind en Veltman? Ook zeg ik toch niet dat het niet ontzettend knap is? Ik snap je niet.

De discussie komt terug omdat er gewoon net iets teveel kansen worden weg gegeven. De bal op de paal van Valencia, De strafschop die zo slecht was genomen, tegen Lille behoorlijk wat kansen gegeven had ook 3-3 kunnen worden. De Ligt word natuurlijk gemist. Zo iemand mis je altijd

22 oktober 2019 om 16:31

@noldries iedere club geeft kansen weg. Ook Real, Bayern, Juve en Barca. Alleen lijkt bij Ajax nadruk op te liggen. Alsof een wedstrijd geslaagd is als ze 0 kansen weg gegeven hebben. Ik begrijp dat niet.

22 oktober 2019 om 16:52

@mrkrillin de hoeveelheid kansen en hoe kansrijk deze zijn telt natuurlijk mee. Zowel tegen Lille als Valencia is Ajax erg goed weg gekomen. Daar moeten we gewoon eerlijk in zijn. Aanvallend zit het wel goed gezien het aantal goals, maar achterin moet het beter. Een ploeg met meer kwaliteit en minder pech (zeker Valancia had pech) maakt het gewoon af.

22 oktober 2019 om 16:54

@mrkrillin: Inderdaad. Toen wij jaren geleden goed voetbalden tegen Real en grote kansen kregen maar niet afmaakten, kreeg Real de complimenten omdat ze zo dodelijk efficient zijn en dat het een topclub markeert. Nu zijn wij ineens "real" en zijn we dodelijk efficient en geven diezelfde kansen weg als een Real destijds en nu komen we goed weg. Dat is zo gek hoe mensen eenzelfde situatie totaal anders waarderen.

22 oktober 2019 om 17:34

idd. Maar ook herkenbaar t.o.v. van het vorig seizoen, vanaf de voorrondes gaf men Ajax amper kansen om de poulefases te halen en in de poulefase gaf men Ajax amper kansen om als 3e te eindigen laat staan overwinteren en iedere keer kwamen er wel weer excuses als het toch gebeurde.

22 oktober 2019 om 18:42

@4ever4ajax Is dat echt zo gek? Aan de ene kant natuurlijk wel maar aan de andere kant had je precies dezelfde geluiden gehoord als een andere Nederlandse club in de huidige schoenen van Ajax had gestaan. Ik vind het gek dat jij dat gek vindt.

22 oktober 2019 om 20:07

@kaassie: Ik bedoel niet zozeer Ajax, zou denk ik net zo gelden voor een andere Nederlandse club als deze in de situatie als Ajax had gezeten. We willen hier in Nederland altijd wat te zeuren hebben (nogmaals, iedereen).

22 oktober 2019 om 21:49

@4ever4ajax exact! je hebt goed punt! Ik ga dit van je overnemen.

22 oktober 2019 om 18:04

Die kansen waren er vorig seizoen ook maar dat word snel vergeten. Blind heeft gewoon gelijk

Ik zie persoonlijk liever een sneller iemand naast Blind maar die optie is er gewoon niet, heb nou niet het idee dat Alvarez sneller dan Veltman is. Al lijkt iedereen wel te vergeten dat we ook vorig jaar veel kansen weggaven in onze wedstrijden. Het probleem ligt toch vooral op het middenveld met VD Beek die veel te diep staat en Martinez die vrijwel elke wedstrijd 1 slaap moment heeft in de omschakeling.

22 oktober 2019 om 17:31

Zeker gezien de wens van Veltman om nog eens naar het buitenland te vertrekken zou ik graag zien dat Ten Hag in de competitie ook eens een keer met Alvarez of Schuurs naast Blind speelt. Dat is meer toekomst gericht dan met Veltman en wellicht ook een betere combi op de langere termijn. Geeft ook direct de mogelijkheid om op het middenveld met meer voetbal te gaan spelen door Donny weer op 10 te laten spelen en Marin of Gravenbergh op te stellen. Tegen wat mindere tegenstanders, of na een goede voorsprong bij rust moet dat vast een keer kunnen.

Aangezien Ajax het heel lastig had tegen Osimhen verwacht ik dat ze het ook heel lastig krijgen tegen Abraham, die toch beter is dan Osimhen (in ieder geval qua vorm). Ik verwacht dat Chelsea minimaal één goal maakt.

22 oktober 2019 om 17:47

Ik verwacht ook wel dat Chelsea minimaal één goal gaat maken inderdaad; maar daarentegen weet ik ook zo goed als zeker dat Ajax minimaal één keer zal scoren. Nog altijd voldoende kans op een resultaat dus

22 oktober 2019 om 18:02

Daar zet ik 5 euries op in Sander dat jouw cluppie niet scoord Ps, wil niet meer dan dat verliezen

22 oktober 2019 om 18:13

Zeer grote kans dat je die 5 euries kwijt bent.

Grappig, dat stukje over tempo in de PL en dat Nederlandse clubs daar vaak moeite mee hebben. Vind bij Ajax juist dat zodra de tegenstander niet voetbalt, het bij Ajax ook niet wil, maar zodra het tempo omhoog gaat aan de andere kant, dat Ajax daar prima in mee kan. Is trouwens ook niet in elke PL pot hoog tempo, heb de laatste tijd echt een aantal schijt potjes gezien zeg..

Ik denk juist dat Ajax op dat fysieke vlak de laatste flink wat stappen heeft gemaakt. Conditioneel waren ze vorig jaar bijna niet te kloppen (ook Europees) en fysiek lijken sommigen misschien jongetjes, maar een Tagliafico, Blind, Martinez en Van de Beek laten zich bijvoorbeeld niet makkelijk wegzetten. Ik heb het idee dat er veel wordt gekeken naar functionaliteit. Leuk dat je erg breed bent, maar als je niet weet hoe je dat moet gebruiken, dan heb je er weinig aan en als je dat spelers aan kan leren. Net als met sprinttechnieken. Ajax heeft daar de afgelopen 10 jaar echt flinke stappen gemaakt en heeft daar ook specifieke trainers en trainingen voor.ook in de jeugd zie je dat er spelers doorkomen met fysiek veel meer weerstand. De Ligt stond fysiek direct zijn mannetje, ook De Jong laat zich niet gauw wegzetten. Van de Beek heb ik hierboven al genoemd, maar ook wat er nu aan zit te komen, dat zijn toch ook jongens die het fysieke niet schuwen. Een Ekkelenkamp (zelf niet zo'n fan van) en Gravenberch hebben dat ook. En ook in de Youth League zie je dat er echt wel een duel in gegaan wordt. Ik denk dat dat mede te maken heeft met dat Jong Ajax in de KKD speelt, maar ook omdat Ajax de grote talenten het liefst tegen ouderen laat spelen om zo weerbaarheid te kweken.

Die 2 CL wedstrijden werden er wel veel mogelijkheden en kansen weg gegeven, dasr is nog ruimte voor verbetering . Elke wedstrijd raakt Ajax meer op elkaar ingespeeld . Het zal een mooie wedstrijd worden met 2 ploegen die willen voetballen .

Prima discussie. Kan Blind wel op tegen de snelle aanvallers van Chelsea? Niet zo heel lang geleden was de vraag geweest of Ajax de score zou kunnen beperken tegen een oppermachtig Chelsea. Wordt er een paar jaar later door Lampard met respect gesproken over Ajax alsof het een supermacht is. Puur genieten zo lang als het duurt. Ik ga wederom naar de wedstrijd kijken zonder verwachtingen. Kan alleen maar hopen dat het Ajax sprookje nog even mag doorgaan. Chelsea kan echter zomaar een nachtmerrie worden.

Zo'n stelling: "Nederlandse clubs hebben het moeilijk tegen Engelse tegenstanders" is die ergens op gebaseerd? Ik kan me herinneren dat zelfs in de jaren dat Ajax niet zo lekker bezig was, won van Manchester United.

22 oktober 2019 om 23:24

(En toen liet de app me de rest van mijn tekst niet meer toevoegen)... Maar ik wilde verder opsommen dat AZ net nog 0-0 speelt tegen datzelfde United. In mijn beleving doen we het juist vaak opvallend goed tegen Engelse teams, maar ik kan het mis hebben. Vraag me gewoon af of dit soort stellingen gechecked worden voordat ze de wereld in worden geslingerd. Oh, en in mijn beleving is die wedstrijd tegen Tottenham vorig jaar nooit gebeurd ;-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

336 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 13 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax vreest na uitvallen Noussair Mazraoui bij overwinning Marokko

Noussair Mazraoui is dinsdag geblesseerd geraakt in de wedstrijd tegen Burundi. De Ajax-verdediger annex middenvelder kwam na een luchtduel niet goed neer en verliet het veld na een klein uur spelen....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
David Beckham overweegt om de aan Manchester United gelinkte Mario Mandzukic in januari naar Inter Miami CF te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren