Mike Verweij verwacht breuk bij Ajax en wijst naar Raiola: ‘Tel maar uit’

Maandag, 21 oktober 2019 om

Ryan Gravenberch geldt als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax. De zeventienjarige middenvelder werkt dit seizoen zijn wedstrijden voornamelijk af bij Jong Ajax, maar lijkt ook hard op weg naar minuten in de hoofdmacht. Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, stelt dat de club goud in handen heeft.

Gravenberch kreeg maandagavond bij de met 4-0 gewonnen wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong FC Utrecht een Bronzen Schild voor het Beste Talent van de Eerste Periode van de Keuken Kampioen Divisie. De uitverkiezing van de groeibriljant is voor Verweij aanleiding om te speculeren over de toekomst van de begeerde jeugdinternational.

Razvan Marin: 'Als ik de kans krijg, grijp ik hem'

"Hij zou, nu het eerste zelfs tegen RKC Waalwijk zoveel kansen weggeeft, mijns inziens in de Eredivisie niet misstaan op het middenveld", begint Verweij op Twitter. De journalist denkt dat een scenario waarin Ajax Gravenberch komende zomer gaat verkopen niet ondenkbaar, aangezien de jongeling nog tot medio 2021 vastligt in de Johan Cruijff ArenA.

"Gravenberch heeft na dit seizoen nog één jaar contract en Mino Raiola is zijn zaakwaarnemer. Tel maar uit... Gaat op deze manier, denk ik, niet verlengen en dus zal Ajax hem willen verkopen", concludeert Verweij. Gravenberch heeft tot op heden 3 duels gespeeld voor Ajax 1, terwijl de teller van Jong Ajax inmiddels op 38 wedstrijden staat.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ten Hag moet hem gewoon in de basis zetten. Middenveld Martinez Gravenberch vd Beek, niets meer aan doen.

21 oktober 2019 om 23:44

Juist niet. Het loopt nog niet helemaal, defensief geven we teveel kansen weg omdat het gewoon nog niet helemaal loopt. Gravenberch is aan de bal top, maar heeft echt sturing nodig defensief. Je kan niet gaan verwachten dat Gravenberch en Dest die rechterkant overeind gaan houden dit seizoen. Dest doet het goed naar mijn mening en een belangrijke rol daarin is de wisselwerking met de rcm. Als daar Alvarez staat pakt die ruimte die valt vaker goed op. Dat kan je van Gravenberch op dit moment niet verwachten. Dat risico is veel te groot. Dat gaat voor fouten zorgen dan en dan gaan ze allebei aan het kruis nagelen. Laat hem maar eerste rustig dit seizoen veelvuldig invallen en starten in Jong Ajax.

21 oktober 2019 om 23:48

Wat goed is komt snel WolterX, dat zie je ook bij jongens als Ihattaren en Fati. Gravenberch zou dit Ajax naar een hoger niveau kunnen tillen, in tegenstelling tot Alvarez. Misschien kun je in de CL nog beter voor een iets defensievere middenvelder kiezen, maar in de Eredivisie zou ik Gravenberch tegen de mindere ploegen graag eens de kans zien krijgen.

21 oktober 2019 om 23:52

Nee, je begrijpt het niet. Ryan is defensief gewoon nog te zwak en dat gaat geheid verkeerd lopen

21 oktober 2019 om 23:57

Dat ben ik wel met je eens. Maar je moet ook een klein beetje geluk hebben. Fati en Ihatarren hebben geluk dat hun concurrent geblesseerd raakte of slecht speelde. Dat is in zijn geval niet echt. Zelfs iemand als de Ligt had een beetje geluk dat hij er zo vroeg stond door bijvoorbeeld een blessure van Sinkgraven of Riedewald en Westermann die er niks van bakte. Ik denk dat er nu niet echt een reden is om het elftal om te gooien daarnaast zou ten Hag ook weer een plaatsje voor Neres vrij kunnen maken bijvoorbeeld.

21 oktober 2019 om 23:59

Wat goed is komt snel maar een speler proppen in een rol die het team nodig heeft omdat de andere spelers daar niet optimaal profiteren is vragen om problemen. Gravenberch schakelt nog niet snel genoeg om, herkent gevaren niet lijkt het soms en is defensief kwetsbaar. Het laatste dat een speler op die positie moet zijn. Ja, hij is voetballend misschien wel al de beste optie op die positie maar dan moet je spelers hebben die zijn zwaktes kunnen maskeren en die zijn er niet op dit moment. Je noemt 2 geweldige talenten maar wel 2 spelers die niet de controle hoeven te bewaken, ze moeten creativiteit bieden en kunnen best fase in wedstrijd even verzwakken en slordig zijn. Dat zou Gravenberch niet kunnen omdat die positie tactisch voor Ten Hag crusiaal is, zeker verdedigend.

22 oktober 2019 om 08:41

Een aanvallende positie zonder grote verantwoordelijkheden vergelijken met een speler die voor de balans van het team moet zorgen, lijkt me geen goede vergelijking.

22 oktober 2019 om 00:29

Ja en dan exeleert hij en gaat hij voor bijna niets weg. Er moet gewoon een regel binnen Ajax komen die wil jij debuteren eerst een contract ingaande vanaf debuut voor 3 jaar getekend en wel! Anders geen debuut! En die raiola moet echt uitgebannen worden... neem jij raiola? Eindigd hier jouw opleiding!

22 oktober 2019 om 08:08

En denk je dan echt dat Ajax nog steeds alle toptalenten uit binnen en buitenland kan ophalen en in haar jeugd stoppen? Dan gaan ze de volgende keer echt wel naar PSV of blijven ze bij AZ. Bovendien is er ook geen enkele juridische grond om Raiola uit te sluiten. Ajax is gewoon niet tegen hem opgewassen. Daar heeft een speler niets mee te maken. Die kiezen hem zelf om het maximale er uit te halen.

22 oktober 2019 om 11:24

@burdymwanneer Ajax een toptalenet haalt, dan tekent die ene nieuw contract voor minimaal drie jaar. Spelers uit de eigen jeugd tekenen vanaf 16de om te voorkomen dat ze weggeplukt worden. Die zijn op hun 19de transfervrij als ze geen nieuw contract tekenen.overigens maak ik me geen zorgen, nergens ter wereld krijgt de jeugd de kansen die ze in Nederland krijgen. Het heeft voor een jeugdspeler geen enkel nut om naar een buitenlandse topclub te gaan, ze zullen zelden of nooit in het eerste spelen.

22 oktober 2019 om 17:39

Ramondorejouw suggestie dat Ajax Raiola kan beteugelen door spelers te bedreigen met het einde van hun opleiding is net zo onzinnig als dat die lachwekkend is. Stel nou eens dat een speler nog een contract heeft voor één of twee jaar en graag weg wil. Als Ajax niet meewerkt, dan gewoon direct Raiola inhuren. Als ik jou goed begrijp laat Ajax die speler vervolgens gewoon gaan. Prima! Dat wil hij juist. Oftewel, dat keert zich als een boemerang direct tegen je. Succes met die aanpak dus.

22 oktober 2019 om 17:36

Sparta - Praaggravenberch in de basis zetten? Alsof Ten Hag dat risico gaat nemen, ....?? No chance! Daarnaast is het zo dat Ajax momenteel zopveel spelers koopt dat er voor de eigen jeugd steeds minder speeltijd is en ook steeds minder komt. In feite is er voor de eigen jeugd nu een ander elftal gemaakt: jong Ajax! Alleen dáár is er nog kans op structurele speelminuten. Kijk naar Dest, die mag zo nu en dan opdraven maar Veltman en zelfs Mazraoui (die helemaal op het derde plan is geraakt inmiddels, ook al een jeugdspeler die het slachtoffer is van de vele aankopen) krijgen ook speeltijd. Maar kijk vooral naar Lang, Ekkelenkamp en eerder ook al Sierhuis, De Wit en Matusiwa. Allemaal spelers die veel speeltijd hadden behoren te krijgen en ook hadden gekregen normaal gesproken bij Ajax. Daar krijgen jeugdspelers immers altijd speeltijd, behalve de laatste twee seizoenen dan, waarin dat tij ruimschoots is gekeerd. Want ben nou eens eerlijk: zelfs peperdure aankopen komen nergens aan bod. En dan bedoel ik niet eens de relatief goedkoop gehaalde Schuurs en Pierie (allebei nauwelijks aan bod komend), maar meer op Magallan (negen miljoen), Marin (twaalf en een half miljoen), Labyad (zeven en een half miljoen) en, zodra hij terug is gekeerd van zijn blessure (want wáár moet hij spelen, zelfs Neres zit al vaak op de bank) Bandé (negen miljoen). Tuurlijk, velen zullen repliceren dat ik gelul predik omdat Ajax sportief grote successen viert. Dat klopt helemaal. Maar daar ging dit niet over. Dit gaat over de transformatie van Ajax als opleidingsclub die af en toe ook koopt naar een koopclub die af en toe een jeugdspeler inpast. En yep, Blind en Veltman zijn jeugdspelers. Maar feitelijk breekt er nog maar zelden een speler definitief door. Feit is nu eenmaal dat je maar elf spelers mag opstellen. En jeugdspelers ontwikkelen zich echt niet goed als ze af en toe tien minuten mogen invallen bij een 4-0 stand thuis tegen Emmen. Dus nee, ik voorzie niet snel dat Gravenberch heel veel kansen gaat krijgen. En ja, dat Raiola daar dan gebruik van maakt is gewoon logisch en begrijpelijk.

Ajax talenten die bij Raiola zitten en nog geen 10 wedstrijden bij Ajax 1 hebben gespeeld maar wel vertrekken, zijn stuk voor stuk gefaald. Het kaf scheidt zich op deze leeftijd vaak wel van het koren dus voor Ajax maak ik me geen zorgen. Als zulke spelers een vertrekwens wordt aangepraat door Raiola kan je ze beter kwijt dan rijk zijn.

21 oktober 2019 om 23:51

Donyell Malen? Overigens zijn er amper spelers zo vroeg van Raiola vertrokken. Kom niet verder dan Ouasim Bouy en Donyell Malen. Je hebt natuurlijk wel spelers als Nunnely maar die waren gewoon niet goed genoeg.

22 oktober 2019 om 00:01

Dan wordt Malen de eerste haha. Erg fan van 'm en die gaat het wel maken. Al heeft hij toch ook een omweg moeten waar hij beter had kunnen blijven mijns inziens.

22 oktober 2019 om 00:10

Ik denk dat veel mensen Kluivert ook te vroeg vertrokken vonden. Net als Kishna (al snap ik hem volledig met zijn knieën) bijvoorbeeld. Terwijl mensen nu ook over Xavi Simons zeggen dat Raiola hem te vroeg weg heeft gebracht maar dat is geen voorbeeld bij Ajax.

22 oktober 2019 om 00:11

Kluivert was echt net een maand (of twee) 19 als ik me niet vergis. Hoort wat mij betreft ook in dat rijtje. Maar volgens mij gaat t ook om spelers die pas een aantal wedstrijden in het eerste hebben gespeeld of die even hun basisplek kwijt zijn. Met Raiola als zaakwaarnemer ben je ze dan zo kwijt (Tête, Kishna). En ook als ze weg willen (Zaltan). Er wordt vaak wel wat op een slechte manier geforceerd.

22 oktober 2019 om 00:11

Dan blijft alleen Bouy over die gefaald heeft. Dat noem ik niet stuk voor stuk. Dat klinkt alsof er al 10 vertrokken zijn voordat ze 10 wedstrijden in Ajax 1 hebben gespeeld.

22 oktober 2019 om 00:11

Wolterx, je was me net voor zie ik.

22 oktober 2019 om 00:20

@formus, dat zijn dan nog steeds maar een paar spelers. Jongens als van der Wiel en Anita zijn bv jarenlang gebleven. Er zijn zoveel jongens vroeg vertrokken. Alle peers van Tete zoals Bazoer, Riedewald vertrokken ook. Van Stellar Group alleen al vertrokken Dilrosun, Fosu Mensah en Castillo al op 16 jarige leeftijd. Redan en Bazoer hadden familie als zaakwaarnemer

22 oktober 2019 om 00:24

Mitchel Bakker, Bulut, Abdel Malek El Hasnaoui, die vallen allemaal wel onder die minus 10 Ajax 1 wedstrijden. Als we daarnaast de eigenwijze talenten als Justin Kluivert en Tete pakken die ook nog niet klaar waren bij Ajax en aanvullen met inderdaad het voorbeeld der voorbeelden van hoe het niet moet Bouy, dan komen we al een heel eind.

22 oktober 2019 om 00:33

Serieus? Samet Bulut en El Hasnaoui? Gaan we jongens meetellen die gewoonweg te slecht waren voor Ajax en het een stapje lager bij Zwolle probeerden? El Hasnaoui heeft het tot zijn 21e geprobeerd bij Ajax en had nog niet eens zijn debuut gemaakt! Die jongens moesten gewoon weg. Bakker is nog geen eens een half jaar weg, laten we daar even mee wachten, net als Kluivert. Die heeft gewoon een basisplek bij AS Roma.

22 oktober 2019 om 00:44

Primetime, grappig dat je nu net Anita en Van der Wiel als voorbeelden gebruikt dat die jarenlang bij Ajax bleven. Toen Raiola namelijk hun zaakwaarnemer werd waren ze zo weg. Ik was ze vergeten, dank je wel. Dus dat zijn juist precies de voorbeelden die mijn verhaal versterken. Ervoor hadden ze andere zaakwaarnemers. Volgens mij werd in 2012 van beiden Raiola de zaakwaarnemer en waren ze ook vrijwel direct weg. Als Raiola je zaakwaarnemer is/wordt, wordt er een transfer geregeld en vaak ook geforceerd op een niet al te positieve manier. Toegevoegd: ik zeg niet dat het allemaal Raiola's schuld is, maar het riekt toch vaker als hij je zaakwaarnemer is. Hij is namelijk niet voor niets de meest gevreesde/gehate zaakwaarnemer voor clubs (en geliefd bij spelers).

22 oktober 2019 om 00:53

@formus, ahhh waren dan miss niet de beste voorbeelden hahaha. Je hebt gelijk was idd 2012. Denk ook dat spelers een transfer willen en dan Raiola inschakelen. Heb ff gecheckt welke zaakwaarnemer van der Wiel eerst had en dat is niet bepaald een hoogvlieger.

22 oktober 2019 om 01:19

Primetime, ik begrijp wat je bedoelt hoor. Spelers die graag weg willen (om wat voor reden dan ook, sportief en/of financieel), kloppen graag bij Raiola aan. Die regelt t vaak wel. Maar ik twijfel of ie echt wel altijd het beste voor heeft met zijn cliënten. En mocht je nou als voetballer niet zo sterk in je schoenen staan.... dan kan Raiola met zijn mooie praatjes zomaar iets forceren.

22 oktober 2019 om 07:45

Ik heb tegen die jongens gespeeld en die bakte er niks van. Samet zat als 2e jaars standaard in A2, die zou het nooit redden. Namen die je opnoemt zijn nooit pareltjes van de jeugd geweest.

22 oktober 2019 om 08:09

Donyell Malen heeft het toch ook niet gered? Anders zou hij nu nog wel bij Arsenal spelen.

22 oktober 2019 om 08:46

@formus: Van der Wiel en Anita zijn alleen niet te vroeg weggegaan bij Ajax. Die hebben jaren in het eerste gespeeld, waren international en wilden al voor Raiola een stap maken. Nu zou ik Van der Wiel ook niet mislukt noemen. Die speelde de eerste jaren veel bij PSG. Je moet er ook geen spelers bij halen met een gebrek aan talent. Je moet kijken naar de spelers die een grote toekomst werd toegedicht, vroeg zijn vertrokken en het uiteindelijk niet hebben gehaald. Kom je op spelers als Bouy, en verder? Malen telt niet want die heeft het uiteindelijk nog gehaald. Kluivert staat gewoon in. De basis bij Roma dus telt ook niet. Leden als Bakker en El Hasnaoui waren geen grote talenten. Gravenberch, Unuvar etc. dat zijn grote talenten.

22 oktober 2019 om 11:19

@primetime Donyell Malen heeft het niet gered bij Arsenal, kwam terug naar Nederland, ging spelen in jong PSV en brak dit jaar door bij PSV in de eredivisie.je vergeet Justin Kluivert te noemen, ook een speler van Raiola en erg vroeg vertrokken.

22 oktober 2019 om 12:01

@speedyafc, het ergens niet redden betekent niet dat je gefaald hebt. Ik vergeet Kluivert helemaal niet. Die heeft een stuk meer dan 10 wedstrijden gespeeld. @barttempelaar, maar ook zeker niet gefaald. Op je 20e de hele eredivisie kapotschieten is gewoon hard op weg zijn naar een mooie carriere.

22 oktober 2019 om 16:25

AZ, ik gaf die ook niet als voorbeelden om de jeugd die vertrekt aan te geven, reageerde alleen op Prime omdat die ze als vb gaf dat ze lang bij Ajax bleven mét Raiola. Terwijl ze direct weggingen toen ze Raiola als zaakwaarnemer namen.

22 oktober 2019 om 08:17

Het zijn niet perse spelers die allemaal geen 10 wedstrijden hebben gespeeld, maar wel allemaal te vroeg vertrokken zijn: El Ghazi, Kluivert, Kishna, Bazoer, Riedewald, Tete, Dilrosun, Redan, Malen, Peters, Castillo. Waarbij El Ghazi het gewoon niet ging redden. Kishna, Bazoer, Kluivert ook gewoon een slechte instelling hadden en de 1ste 2 overhoop lagen met de trainer. Die andere 5 hadden geen geduld en gingen voor het grote geld, waar Kluivert eigenlijk ook wel onder valt. Wel grappig dan, want El Ghazi is de enige op het moment die echt red. Malen en Bazoer ook wel, maar beide weer een stapje omlaag.

22 oktober 2019 om 11:57

@barttempelaar, maar lang niet allemaal Raiola klanten. Dat was mijn punt. Een Tete was denk ik sws vertrokken omdat Riedewald en Bazoer ook gingen. Riedewald zit nota bene bij een zaakwaarnemer die door de meeste hier als zeer verstandig zou worden beschouwd. Kishna had geen slechte instelling, wel zeer slechte knieen. Als je het profvoetbal bereikt terwijl dokters zeggen dat er een grote kans is dat je nooit meer kan voetballen heb je echt geen slechte instelling. Wel zullen je knieen het wss niet lang uithouden. Is alweer 2 jaar lang alleen maar geblesseerd aan die knieen dusja.

Hij is net 17, tuurlijk heeft bij na dit jaar nog maar één jaar over. Hij mocht met 16 maar voor 3 jaar tekenen en dat was vorig jaar... Het traject is momenteel echt top, hij is de jongste debutant in clubgeschiedenis geworden, heeft met 16 een heel jaar profvoetbal kunnen spelen en is met 17 gepromoveerd naar selectie van Ajax 1 waar hij meetraint en laatste weken steeds vaker bij selectie zit en tegen Fortuna nog wat minuten kreeg. Speelt elke week zijn wedstrijden en klopt op de deur van het eerste. Momenteel doen ze dit heel goed imo. Nu hoop ik alleen dat ze door dit soort geschreeuw hem niet laten verzuipen door hem op rcm te spelen terwijl middenveld nog zoekende is. Je kan niet van een 17 jarige speler verwachten dat hij daar alles op gaat lossen, zeker niet kijkende naar hoe kwetsbaar het defensief nog is soms.

22 oktober 2019 om 16:24

Hij hoeft natuurlijk niet alles op te lossen. Nu heb je een defensieve topper (martinez) met een loper (van de Beek). Dan past Ryan daar imo perfect tussen. De vele kansen die we tegen krijgen komt meer door de manier van drukzetten. Een meer defensieve speler gaat dat probleem niet oplossen.

Beetje kort door de bocht dit allemaal. Die jongen is gigantisch jong en gaat heus nog wel kansen krijgen dit seizoen. Helemaal als die oplossing rechtscentraal mid zo instabiel blijft. Met Mino weet je het inderdaad nooit, maar lijkt me bij Ajax wel mogelijkheid om door te breken.

21 oktober 2019 om 23:54

Familieleden van mij zijn bevriend met die van Gravenberch en die zijn wel echt bezig dat hij bij Ajax blijft, dus dat komt wel goed.

Zou echt enorm zonde zijn aangezien hij enorm veel potentie heeft. Dat hij gedurende dit seizoen een keer de kans gaat krijgen lijkt onvermijdelijk.

21 oktober 2019 om 23:49

In nietszeggende bekerwedstrijden waarschijnlijk. Met zijn talent zou die een paar seizoen geleden meer minuten gemaakt hebben. Nu heeft hij gewoon ontzettend veel concurrentie. Momenteel is het zeker lastig want het is momenteel bij Ajax zo dat zelfs spelers als Neres/Promes of Huntelaar niet altijd verzekerd zijn van een basisplaats. Dus mocht er een afvallen op het middenveld dan is het logischer dat iemand uit de aanval een linie terugzakt. Ook hebben ze zoveel verdedigers dat er wel een paar op het middenveld moeten spelen. Maar goed het beste is natuurlijk wel gewoon geduld houden, hij is nog jong en als zijn kansen nu niet komen dan komen ze het seizoen daarna wel.

En wat heeft Raiola daar nu aan? Deze jongen gaat er echt wel komen hoor... en mocht hij zijn belofte waarmaken, dan gaat een Raiola daar in de toekomst veel meer op verdienen zoals hij bijvoorbeeld bij de Ligt heeft gedaan.

22 oktober 2019 om 04:40

Als ik me niet vergis dan werd Raiola pas zaakwaarnemer in het laatste seizoen van De Ligt, dus je kunt niet stellen dat hij heeft "gewacht".

Zou zonde zijn voor Ajax. Het lijkt me in deze fase van het seizoen wat kort door de bocht, maar als Gravenberch in het voorjaar nog op een handvol invalbeurtjes staat zou ik deze woorden wat zwaarder wegen. Soms kun je bijna niet geloven dat zulke jongens en hun zaakwaarnemers de weg van het ongeduld dan volgen. Maar bij PSV hebben ze het met spelers als Labyad, Pereira, Bakkali, Bazoer, Aissati, Braaf en recent nog Aboukhlal ook meegemaakt dat zaakwaarnemers spelers stimuleren voor een vertrek te kiezen.overigens is dit wel een ontwikkeling die Ajax misschien moet vrezen. De norm om direct aan te moeten sluiten op 'europees' niveau brengt minder ruimte voor eigen talent mee. Met een rechtsback als Dest val je je niet snel een buil, maar als middenvelder of verdediger - weten ook Marin, Pierie en Schuurs - zijn de kansen erg gering. Helemaal voor jonge talenten van de toekomst denk ik. Een wilde gedachte die bij me opkomt is dat Gravenberch misschien een horizontale stap naar PSV zou kunnen overwegen, om dezelfde reden als Bazoer enkele jaren geleden de omgekeerde weg bewandelde: perspectief. In Eindhoven zal Hendrix zijn Europese middenmotor wel vinden volgend zomer, zal Gutierrez eieren voor zijn geld kiezen als zijn seizoen wederom teleurstellend wordt door de koppigheid van Van Bommel en verwacht ik dat Thomas en Afellay er niet in slagen structureel een verrijking van Psv's middenveld te worden. Sadilek en Rigo lijken me dat evenmin en voor elk aannemelijk bod dat binnenkomt zullen PSV-fans bidden dat Rosario zijn biezen pakt. Mauro Junior is een waardevolle speler, maar meer eentje voor de nummer 10 en dus concurrerend met Ihattaren. Kortom: voor een speler als Gravenberch zou een korte termijnplan klaarliggen in Eindhoven. En gezien het feit dat Raiola - uiteraard niet geheel belangeloos - Malen een flink contract liet tekenen afgelopen zomer, zou het de zaakwaarnemer prachtig uitkomen als zijn client bij PSV de komende twee, drie jaar wel een vervroegde ontwikkeling kan doormaken, wetende dat dat in het buitenland waarschijnlijk niet gaat gebeuren.

22 oktober 2019 om 00:08

Ik snap je idee mbt PSV maar de positie waar Gravenberch zou moeten spelen is bij Ajax ook vrij. Alleen is hij zelf nog niet constant genoeg om op zo'n crusiale positie nu al overeind te blijven. Ik denk dat hij komend seizoen een enorm contract gaat tekenen voor 4/5 jaar wat het al een van de grootverdieners maakt bij Ajax en hij rcm gaat spelen. Maar voor nu is hij niet klaar, zeker niet nu het nog beetje zoeken is met invulling van het middenveld. Geen club zou het aandurven hem nu als controleur te laten spelen tenzij er spelers zijn die zijn zwakkere punten kunnen maskeren. Dat is grootste uitdaging voor Overmars en Ten Hag, er gaan paar spelers zijn die je team naar hoger niveau kunnen krijgen maar er een team mee bouwen is niet simpel.

22 oktober 2019 om 17:46

wolterxde positie waar Gravenberch moet spelen bij Ajax is vrij? Huh? Ten Hag speelt toch met een defensief blok van twee verdedigende middenvelders?? Waar Martinez en Alvarez vooral spelen dus? Of wilde je Donny van de Beek én Promes tegelijk op de bank zetten in plaats van Gravenberch??

23 oktober 2019 om 08:06

Die RCM plek is de plek waar hij op termijn zal gaan spelen. En kijkende naar spelers die ze dit seizoen al getest hebben daar -> Marin, Mazraoui, Alvarez en Vd Beek kan je wel stellen dat die positie nog vrij is.

22 oktober 2019 om 00:08

Plausibel verhaal. Ajax is op dit 'Europese niveau' gekomen door het zeer uitgebalanceerde team bestaande uit talenten, werkers en gearriveerde spelers. Ook na dit seizoen zullen er weer twee/drie vertrekken en als zo'n talent als Gravenberch geloofd in het project Ajax, dan zou ik die stap horizontaal zoals jij dat noemt onverstandig vinden. Zowel voor Ajax als Gravenberch zelf. Ajax zal daar denk ik ook niet zo makkelijk aan meewerken.

22 oktober 2019 om 12:19

Gravenberch heeft na dit seizoen nog een contract voor een jaar. Wanneer die jongen niet in beeld raakt en het met enkele schamele invalbeurten moet doen, zal hij zijn drang om weg te komen uit Amsterdam doorzetten. Als Ajax voet bij stuk houdt, zou het met een duidelijk signaal moeten komen waaruit blijkt dat Gravenberch bij de eerste zestien hoort en wellicht op zijn minst een vaste wissel wordt. Het is dan de vraag of dit hem voor of tijdens het seizoen zal doen bijtekenen. Of dat PSV hem een plan kan schetsen, want daar breken de talenten vanuit de Herdgang bij bosjes door. Ik verwacht dat behalve Malen, Gakpo, Lammers en (helaas) Rosario de rollen van Obispo en Mauro Junior in de selectie ook een stuk prominenter zullen worden volgend jaar; zulk vertrouwen zou een ontevreden talent als Gravenberch aanspreken.

Als, misschien, niet uit te sluiten ... speculatie op basis van niks. Die jongen ontwikkelt zich prima volgens plan en zal deze winter en aankomend voorjaar vast gesprekken voeren over een nieuw contract. Hij speelt absoluut nog niet te weinig. Die indruk die wekt Verweij als je zegt dat hij tegen RKC niet zou misstaan. Maar als je zag hoeveel kansen en ruimte Ajax weg gaf en je ziet Gravenberch regelmatig spelen dan is hem opstellen in de basis ongeveer het laatste wat je nodig hebt. Sta je in Waalwijk 0-3 voor in de rust dan zou je hem rustig een half uur kunnen laten spelen. Maar ja, zoals zaterdag plus allemaal spelers die je nog wat extra rust nodig hebben (ziyech en Mazraoui) dan kom je eerder bij andere namen uit. Kansen in Ajax 1 krijgt hij echt nog wel dit seizoen.

Het zal moeten blijken hoe deze jongen er zelf in staat . En wat voor verhaal hij te horen heeft gekregen van Ajax. Uiteindelijk wil iedereen toch minuten maken in het eerste, daar doe je het voor. Ik weet niet precies wat zijn gevoel is over het krijgen van een kans om bij de vaste selectie te zitten van Ajax 1. Als hij er rijp voor is dan zal denk ik Ten Hag en zijn team de laatste zijn die hem er buiten houden.

Zie dat niet gebeuren. Kan bij Ajax 1 zich goed ontwikkelen, kampioen worden, CL spelen. Volgens mij een verstandige jongen. Maar hij moet wel kansen krijgen van ETH, althans speelminuten in 1.

Gravenberch is een fantastisch talent, die juist dit seizoen een enorme ontwikkeling doormaakt. Maar ik vrees ook dat hij met zo'n zaakwaarnemer aankomende zomer weg zal zijn. Ajax kan hiertegen weinig doen. Hij krijgt momenteel de opleiding die hij wenst, speelminuten in KKD en af en toe een kans in Ajax 1. Voor een 17 jarige is dat geweldig, normaliter volgend seizoen een vaste plaats in Ajax 1. Maar ja, zijn zaakwaarnemer zal het wel beter weten.....

22 oktober 2019 om 08:58

Ik geloof er in dit geval niet zo veel van. Die jongen wil graag bij Ajax blijven. Ziet dat hij in de spotlights staat. Ajax is op dit moment een mooi podium om in internationaal in de kijker te spelen. Wanneer hij een jaartje in Ajax 1 gevoetbald heeft en je hebt deze zaakwaarnemer... dan zie ik het nog wel spannend worden.

Mwoh ik denk dat het allemaal wel wat meevalt. Raiola is iemand die vooral luistert naar wat de spelers willen en dan het maximale er uit haalt. Op dit moment zijn Gravenberch en Raiola slim genoeg om te zien dat Ajax hot is en het juiste podium is. Je hebt geen tussenstap meer nodig om naar een topclub te gaan.

Ik snap überhaupt niet dat spelers van 17 volgens velen al meteen speeltijd moeten hebben. Sommigen zijn er mentaal gezien lang niet aan toe. Technisch gezien kunnen ze dan wel mee, maar ze weten dan nog niet wat het inhoudt om een prof te zijn. Dan heb ik het over trainen elke dag, teamwork, verantwoordelijkheid nemen etc. Leer eerst maar eens wat het is om prof te zijn, voordat er speeltijd geeist wordt. Sommige spelers als de Ligt hebben het van nature wel, maar de Bazoers/Kluiverts etc. zijn achteraf gezien te vroeg gebracht en zijn toch wel naast hun schoenen gaan lopen helaas.

22 oktober 2019 om 17:47

Soms vinden spelers van 16 al dat ze speeltijd moeten hebben en vertrekken daarom van PSV naar Ajax. Remember Bazoer. We weten hoe dat eindigde.

23 oktober 2019 om 08:12

Bazoer vond niet dat hij speeltijd verdiende maar dat hij op het middenveld gepositioneerd moest worden ipv achterin. Heeft na overstap zelfs nog Future cup (o17) gespeeld bij Ajax en erna jong Ajax.

Waarom bieden ze maar een 3 jarig contract aan een zeer talentvolle jeugdspeler. Betekent dat hij maar 2 jaar speelt en dan weer aan vernieuwing toe is.

23 oktober 2019 om 08:13

Je mag simpelweg onder de 18 geen langdurige contracten aanbieden. Dit is om soort wurgcontracten waar je 5-10 jaar tekent te voorkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren