Ten Hag sluit terugkeer niet uit: ‘Maar ik ben bijna vijftig en geen dromer'

Maandag, 21 oktober 2019 om

Erik ten Hag werkte tussen 2013 en 2015 als trainer van het tweede elftal bij Bayern München. De 49-jarige oefenmeester kwam vervolgens via FC Utrecht bij Ajax terecht, waar hij sinds eind december 2017 in dienst is. In gesprek met Kicker sluit Ten Hag niet uit dat hij ooit nog terugkeert bij der Rekordmeister.

“Ik ben nooit op jacht. Toch sluit ik niks uit. Maar ik ben bijna vijftig en geen dromer. Het komt of het komt niet. Ik ben totaal gelukkig bij Ajax, al weet ik ook dat ik niet hier nog tien jaar zal werken. Er komt een dag dat we afscheid van elkaar nemen”, vertelt Ten Hag, wiens contract bij Ajax nog loopt tot medio 2022. Hij noemt het een ‘privilege’ om werkzaam te mogen zijn bij de Amsterdammers.

“Er zijn maar een aantal topclubs in Europa en Ajax is er een van”, gaat de oefenmeester verder. In 2013 verruilde Ten Hag Go Ahead Eagles voor Bayern München, waar hij onder Josep Guardiola als trainer van het tweede elftal werkte. “Het was belangrijk om bij een club als Bayern München aan de slag te gaan, waar Guardiola op dat moment werkte. Matthias Sammer (destijds de sportief eindverantwoordelijke bij Bayern, red.) werkte met een strategische aanpak en mentaliteit, dat zag je terug bij de club.”

Ten Hag werd vorig jaar gelinkt aan een dienstverband bij Bayern München, toen trainer Niko Kovac behoorlijk onder druk stond. De huidige trainer van Ajax werd afgelopen zomer ook gelinkt aan Chelsea, dat woensdag de opponent is in de Champions League. The Blues kozen er echter voor om Frank Lampard aan te stellen als de opvolger van de naar Juventus vertrokken Maurizio Sarri.


Poll

Zie jij Erik ten Hag op termijn weer bij Bayern München werken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door tinus45)

Kan me voorstellen dat Bayern voor hem een droomclub is. Er komt inderdaad een moment dat hij bij Ajax niet meer kan bereiken (misschien na vorig jaar al wel). Maar het mooiste is om nu te oogsten. Ze zouden de komende 2-3 jaar toch wel kampioen moeten kunnen worden en de poulefase van de CL bereiken. Bijkomend voordeel is dat de kampioen de komende jaren rechtstreeks CL voetbal speelt.

21 oktober 2019 om 11:21

Tja, is net hoe je ‘meer’ wilt bekijken.. hoger dan de eerste plek zal je niet komen, maar als je 5 keer achtereen kampioen kan worden wordt he toch wel legendarisch.. er valt nog heel te bereiken voor Ten Hag met Ajax

21 oktober 2019 om 11:43

Ja dat ben ik met je eens. Qua prijzen kan hij in Nederland 3 prijzen per jaar winnen. Zou mooi zijn als hij straks 10-15 prijzen heeft gewonnen.

21 oktober 2019 om 15:23

Ten Hag doet het fantastisch en heeft een van de mooiste coach jobs in Europa. Toch geeft hij nu al een hint naar een mogelijke andere baan. Is hij de slangenkuil Ajax nu al zat en is hij alvast aan het voorsorteren? Het lijkt er wel op.

Wat ben ik trots op Ten Hag zeg, had echt alles tegen in het begin. Derksen en Driessen die constant op hem lopen te zeiken, hij kan echt niks goed doen in hun ogen. Heeft toch wel aan iedereen het tegendeel bewijzen door met een ijzersterke tactiek teams als Real en Juve uit te schakelen. Tegen Bayern ook een geweldig resultaat. Zou het hem echt gunnen om na dit seizoen naar een grote club te gaan. Hij verdient het.

21 oktober 2019 om 11:22

Gewoon een vakman of vakidioot. Werkt keihard. Laat niks aan het toeval over. Is tactisch ijzersterk bij elk team dat hij coachte zag je dat terug. Maakt spelers beter. Heel blij met hem. Mag van mij nog 10 jaar blijven. Ook moderne trainings methodiek en zelden spelers met blessures.

21 oktober 2019 om 12:04

Uiteraard allecredits voor wat hij heeft gepresteerd met zijn team.ik noem ook het team juist, want met dit materiaal, spelersgroep en budget zou ik ook nog wel alle prijzen in Nederland in de wacht slepen, zeg eerlijk.europees heeft hij een ijzersterke tactiek laten zien en we zullen dit jaar zien of dat geen toeval is geweest.

21 oktober 2019 om 12:08

En toch moet je als trainer goed met de groep om kunnen gaan. Je kunt wel een goed team hebben, maar als dat team niet bereid is voor de trainer te werken dan ga je echt heel weinig klaarspelen.

21 oktober 2019 om 12:29

Wat heb jij bereikt als trainer dan, om te zeggen dat je ook even alles zou winnen? En als Ajax dit jaar niet zo ver zou komen, betekend dat toch ook niet dat het vorig jaar toeval was?

21 oktober 2019 om 13:39

@no.2 ik gok dat ie al heel wat seizoenen kampioen is geworden met fifa of fm

22 oktober 2019 om 10:55

@janh.ik doel uiteraard op het feit dat dit zulke goede spelers zijn bij elkaar dat die eigenlijk geen trainer nodig hebben om iig in Nederland alle prijzen te pakken.edit: neen ik speel geen Fifa of iets dergelijks

21 oktober 2019 om 13:04

@ajax1812 als je je als coach van Ajax gaat bezig houden met wat Derksen en Driessen zeggen dan gaat dat imo wel een beetje ver. alsof dat invloed heeft op je prestaties

21 oktober 2019 om 13:09

Ik zeg toch ook niet dat Ten Hag zich ermee bezig houdt? Tuurlijk heeft het geen invloed op prestaties, dat heeft hij wel bewezen. Maar het is gewoon een heksenjacht op hem, en dat is gewoon vervelend voor die man.

21 oktober 2019 om 13:15

@ajax1812 nou, als hij dit al vervelend vind dan moet hij niet naar een topcompetitie gaan. The Sun en Bild zijn nog wel een stuk erger en extremer in hun kritiek als een Driessen en Derksen. die laatste twee vind ik nou ook weer niet echt dingen zeggen die niet door de beugel kunnen dus een heksenjacht gaat me wel weer te ver. misschien zijn ze soms overdreven kritisch maar dat zijn die twee op iedereen, niet alleen op Ten Hag. volgens hun kan 80 procent van de voetballerij er helemaal niks van

21 oktober 2019 om 13:46

Hoezo had hij alles tegen? Hij kreeg een elftal dat net begon te draaien en toch alleen maar op de competitie hoefde te richten want voor de rest waren ze al uitgeschakeld. Het gros van de supporters die nu Driessen en Derksen aan de schandpaal nagelen zijn dezelfde die Ten Hag met pek en veren uit de Arena wilden jagen maar dat ben je blijkbaar voor het gemak vergeten want je benoemt ze niet. Het is natuurlijk veel makkelijker en vooral veiliger om je bij de massa aan te sluiten die het op Derksen en Driessen hebben gemunt, lekker meelullen met de meute

21 oktober 2019 om 14:19

Een elftal dat net begon te draaien.. kom op man. Verloren van Twente in de beker met het sterkste team wat er op dat moment stond. Spelers nog aangeslagen door dat gebeuren met Appie. Ik heb het ook Derksen en Driessen omdat zij degenen zijn die in eerste instantie met de onzin begonnen dat Ten Hag het allemaal niet kon handelen en dat Ziyech en Tadic het zo slecht met hem zouden kunnen vinden. Dat is gewoon grote onzin. Ik lul niet mee met de massa, is mijn eigen mening.

21 oktober 2019 om 14:29

Verloren van Twente ja, dat was precies de misstap waarop ze zaten te wachten want zo slecht ging het in de laatste maand van Keizer helemaal niet. Leuk dat je het drama met Nouri hierin betrekt want daar had Keizer daar natuurlijk nog veel meer last van dan Ten Hag of ben je dat ook gemakshalve vergeten net zoals je waarschijnlijk ook niet meer weet dat hij het rugnummer van Nouri aan een andere speler wilde geven? Ik zit niet in het kamp dat anti Ten Hag is maar ook niet in het team dat hem nu aan het verafgoden is.

Correcte man en vakidioot, maar geen toptrainer. Heeft het in oktober bij Ajax nog steeds niet op de rit. En is tactisch nou niet direct een meesterbrein. Past meer bij een club in de subtop of middenmoot.

21 oktober 2019 om 11:38

Hoezo heeft hij het nog niet op de rit? Nog niet verloren dit seizoen, 6 uit 2 in de Champions League en zo nu en dan heerlijk voetbal. Dat het puzzeltje nog niet helemaal klopt ben ik met je eens maar niet op de rit vind ik toch heel wat anders.

21 oktober 2019 om 14:14

Ik kijk door de cijfers heen. Het is nu eind oktober en nog weet hij niet hoe hij de puzzel moet oplossen. En juist daarvoor is hij aangesteld. Ook Overmars valt in deze veel te verwijten. Dat het een toer zou worden De Ligt en De Jong te vervangen, is een feit. Maar daar is slecht op ingespeeld. Middenvelders die gehaald zijn als verdedigers en er daarnaast spelers die het bij Ajax vereiste niveau niet hebben. Het is in feite heel simpel. Hij moet nu - ook min of meer noodgedwongen - als volgt starten: Onana, Dest, Veltman (ongeschikt), Blind, Tagfiaglico, Alvarez en Martinez (bij gebrek aan beter), of van de Beek of Promes op 10, Ziyech, Tadic, Neres (of Promes). Helaas heeft Ajax (lees Overmars) de RCV en 2 middenveld posities niet goed ingevuld. En Ten Hag is niet de meester die er toch nog een prima functionerend geheel van kan maken. Dat is wekelijks zichtbaar - nog los van het mentale probleem bij een -tig aantal spelers (ik kan me niet motiveren voor de Eredivisie, of niets aan het handje). Eventjes de Eredivisie wedstrijden tot nu toe onder de loep waarin het niet liep? Vul zelf maar een stuk of vijf in...

21 oktober 2019 om 17:57

Je hebt zeker een punt maar juist doordat Ajax blijft winnen in beide competities kun je de trainer weinig verwijten maken. De winnende trainer haalt altijd zijn gelijk. Ik ben het eens dat er meer vastigheid op het middenveld moet komen en heb (nog) geen idee hoe dat ingevuld moet gaan worden. Overigens, is het mentale probleem in de Eredivisie een kwestie die onder meerdere trainers voorkwam dus dat vind ik niet de schuld van Ten Hag. Maar goed, jij je mening en ik de mijne. Ik vind dat ten Hag het prima op de rit heeft wat blijkt uit de resultaten. Als jij daar een andere mening over hebt mag dat ook uiteraard!

21 oktober 2019 om 11:42

Pff nog niet op de rit, ja hoor. 2 voorrondes overleefd en zich daarmee geplaatst voor de CL. Beide wedstrijden in de CL nog gewonnen zonder tegengoals. Ongeslagen koploper in de Eredivisie met minste tegengoals van de hele competitie. Blijf even realistisch jongen, of heet je toevallig Valentijn?

21 oktober 2019 om 12:31

In plaats van als een verongelijkte kleuter op zijn reactie te schieten kun je ook op een normale manier naar zijn argumenten vragen. Als je als trainer twee jaar oprij 50/60 miljoen in je selectie mag pompen en je de beste jeugdspelers van het land wegplukt dan mag je het eigenlijk schandalig vinden dat Ajax (op PSV na) niet wekelijks met 5-0 wint. Bij vlagen spelen ze geweldig voetbal maar laten ook met momenten zien dat het heel kwetsbaar is. Je mag tegenwoordig geen enkele kritische noot meer laten vallen als het om Ajax gaat want je wordt meteen neergezet als "valentijn" of als "afgunst". Als je met meer geluk dan wijsheid wint van nota bene RKC dan kun je toch stellen dat het nog niet zo loopt als het zou moeten? Ik ben heel blij dat ze tot nu toe ongeslagen zijn in de CL, maar de resultaten verbloemen veel: tegen Valencia, Lille en Paok was het soms meer geluk dan wijsheid. Ook dit mag tegenwoordig niet meer gezegd worden want dan is het antwoord: "ja maar Real en Juve versloegen we ook met geluk zeker...".

21 oktober 2019 om 12:36

Het is gewoon compleet onrealistisch wat je hier schetst. Real Madrid en Barcelona pompen honderden miljoenen in hun selectie en verliezen ook van de Mallorcas en Levantes van deze wereld. Het steekt gewoon niet zo simpel in elkaar dat je elke week met 5-0 wint als je zoveel uitgeeft. Tegenstanders gaan zich ingraven, je moet veel ruimte weggeven waardoor tegenstanders al gauw gevaarlijk worden als ze 2 snelle spelers hebben. Geen enkele ploeg in de wereld wint elke week met 5-0, dat zegt toch wel genoeg.

21 oktober 2019 om 12:41

Daarnaast vind ik het ook wel geinig dat je het weer op geluk gooit. Dat kan ik ergens van.. ohja afgelopen CL-campagne. Tegen Bayern had Ajax geluk, toen de loting bekend was tegen Real wees men naar de Bayern-wedstrijd en stelde dat Real dat veel beter zou doen. Ajax versloeg Real met geluk en kwam tegen Juventus. Juventus was toch wel een stuk beter dan Real (dat eigenlijk toch wel heel slecht was ineens) en zou Ajax wel even afstraffen. Ajax schakelde Juventus uit met geluk en kwam tegen de Spurs. Spurs had van City gewonnen dus Ajax zou eigenlijk niet veel kans hebben hoor. Ajax won uit bij de Spurs met 0-1, maar dat was wel veel geluk hoor! Thuis stond Ajax met 2-0 voor bij rust en verloor het uiteindelijk alsnog. Hadden de Spurs geluk en Ajax pech? Nee, Ajax kwam tekort om dit soort wedstrijden te spelen. Lachwekkend al die mensen die zogenaamd wel voor Ajax zijn in Europa maar dit nooit laten blijken.

21 oktober 2019 om 13:13

@quancios je blijft maar reageren als een verongelijkte kleuter. Als je de wedstrijd tegen Lille terugkijkt zie je inderdaad dat de spits van Lille 2 ballen recht op Onana schiet en dat er soms behoorlijke gaten vielen tussen het middenveld en de verdediging. als die kansen iets beter waren ingeschoten had je een andere wedstrijd gehad. Bij ballen met die snelheid en in zulke momenten is er altijd een kwestie van geluk. Je voet 3 mm anders plaatsen is niet altijd een kwaliteit oid. Kap met je frustraties hier uiten en probeer gewoon een inhoudelijke discussie te voeren op een forum. Precies waar een forum bedoeld voor is; discussies en niet een uitlaatklep voor frustraties. Daarvoor ga je maar naar de sportschool

21 oktober 2019 om 13:57

Ik vind het ook een schande. De Mourinho's, Zidane's, Guardiola's en Van Gaal's van deze wereld hadden elke wedstrijd met 50-0 of 100-0 gewonnen.overigens ben ik het wel eens dat het middenveld soms te veel gaten laat vallen. Maar dat komt omdat er te weinig druk wordt gezet vanuit achteruit. De Ligt en De Jong schoven toch altijd vaak in terwijl Veltman en Blind liever wat meer achteruit lopen.veltman en Schuurs zijn helaas ook geen pressiespelers dus dat schiet ook niet op.

21 oktober 2019 om 14:01

Flauw om iemand een verongelijkte kleuter te noemen zeg. Quancios somt gewoon de feitelijke prestaties van Ajax op, en die liegen er niet om. Dat je een keer een slechte wedstrijd tegen RKC speelt, wat ook door de spelers en Ten Hag zelf meteen benadrukt wordt, terwijl je 1) ongeslagen bovenaan staat in de Eredivisie, 2) weer door de taaie CL-voorronden bent gekomen voor het tweede jaar op rij, 3) 6 punten uit 2 wedstrijden met 0 goals tegen in de CL hebt gepakt, 4) vorig jaar kampioen bent geworden en de beker hebt gewonnen in het eerste volledige seizoen van Ten Hag, 5) dat hebt gedaan met geweldig attractief voetbal en met maar liefst 119 doelpunten in de Eredevisie (all-time record = 122), 6) in de Champions League een prestatie hebt neergezet die nog nooit is voorgekomen sinds de transfermarkt op hol is geslagen en de verschillen tussen Ajax en de Europese top financieel gigantisch zijn geworden, het verste bent gekomen in een kleine 25 jaar, 7) heel de wereld weer hebt laten genieten van het Ajax-spel en overal indruk hebt gemaakt, 8) de waarde van spelers met die goede prestaties onwijs hebt opgevoerd en daardoor een paar gigantische financiele klappers hebt gemaakt, 9) ondanks het vertrek van een aantal bepalende spelers dit seizoen tot nu toe ongeslagen bent... Dat zijn allemaal onweerlegbare feiten die er niet om liegen en je vertellen dat Ten Hag een toptrainer is. Als je nu met wat beters aankomt dan 'ajax heeft veel mazzel gehad hoor', of 'ajax zou alles met 5-0 moeten winnen', en je hebt hier daadwerkelijk iets substantieels tegen in te brengen, dan kunnen we een discussie hebben, maar eerlijk gezegd verwacht ik niet te veel...

21 oktober 2019 om 14:17

@glory, Buiten het feit dat hij heel kinderachtig over Valentijn Driessen begint heeft Quancios voor het merendeel wel gelijk. Het is volstrekt belachelijk dat je van Ajax verwacht dat ze iedere tegenstander met 5-0 op moeten rollen, dat gebeurt nergens ter wereld en dus ook niet in de eredivisie. Natuurlijk zat het Ajax niet tegen en hebben ze af en toe gemazzeld maar zonder geluk vaart niemand wel en er is geen enkele reden om het succes in de cl af te doen met alleen geluk. Hetzelfde geldt uiteraard voor de Ajax supporters die hun club ineens absolute wereldtop vinden en dat Ajax buitenaards goed is want dat is net zulk slap geleuter. Laten we gewoon blij zijn dat we eindelijk weer eens een club hebben die het goed doet in Europa en de punten voor geheel Nederland binnensleept. Hoewel ze hier en daar het geluk aan hun zijde hebben is Ajax op dit moment het beste wat Nederland heeft, laten we dat koesteren ipv het af te branden.

21 oktober 2019 om 15:44

Dit is dus precies mijn punt. Iedereen roept telkens 'als dit' en 'als dat' dan was het misgegaan. Met de toevoeging dat ... het wel afstraft. Eerst was het Lille, toen PSV, toen Valencia. Ik som vervolgens de cijfers op, om aan te geven dat het blijkbaar toch wat genuanceerder ligt. Maar ja, deze reactie zal wel weer van een verongelijkte kleuter zijn.

21 oktober 2019 om 11:45

Totale onzin. Vorig jaar het onmogelijke gepresteerd. Dit jaar alweer ongeslagen in de CL en competitie. Volgens jou bestaan er dan geen toptrainers want iedere topploeg heeft te maken met ups en downs. Zie Barca, Real en City. Ik raad je aan je verwachtingen bij te stellen...

21 oktober 2019 om 14:25

Er zijn inderdaad weinig toptrainers. Bijna elke trainer is zo goed als zijn materiaal. Ten Hag vind ik geen toptrainer. Anders had hij eind oktober wel een goed functionerend elftal op het veld staan. Je mag best blind zijn voor alle kansen die Ajax dit seizoen tegen heeft gekregen, wijzende op de cijfers, maar je bent in de CL wedstrijden een paar keer bijzonder goed weggekomen. Wel terecht gewonnen hoor, met dank aan het aanvallende deel van het elftal en een geweldige doelman. En de prestaties van vorig seizoen blijken mede bewerkstelligd door onder meer De Ligt, De Jong en Schreuder. En dit seizoen heeft Ajax in de Eredivisie wedstrijden bijzonder matig gepresteerd. Niet cijfermatig, maar de ondermaatse optredens zijn niet meer op de vingers van 1 hand te tellen. Maar je moet het wel willen zien.

21 oktober 2019 om 15:44

Nou ja het onmogelijke. Ajax wint toch wel vaker met mooi voetbal net geen prijs? Zijn we in Nederland sowieso goed in, net niet winnen. Als hij het dit jaar weer doet, dan is het pas echt extreem knap en laat het zien dat Ajax nu een volwaardige Europese topclub is.

21 oktober 2019 om 11:48

Een werkelijk lachwekkende reactie natuurlijk. Vorig seizoen het beste seizoen van Ajax in misschien wel 20 jaar beleefd en dit jaar nog ongeslagen in de competitie en Champions League poule. Waar het bij andere trainers hun verdienste is, heeft ten Hag in jouw ogen zeker gewoon geluk gehad qua selectie?

Na dit jaar graag afscheid nemen van Ten Hag. Ik ben hem dankbaar voor de successen maar ik merk dat hij weinig jeugd de kans geeft en dat vind ik toch wel een must als je trainer van Ajax bent. Veltman centraal is gewoon treurig. Als rechtsback kan het nog tegen bepaalde tegenstanders maar centraal is het echt huilen met de pet op. Mazraoui ook gewoon verkopen wat is hij slecht!! Donny mag ook best even tegen worden gezegd wat meeverdedigen is. Gewoon een schande als Tagliafico geschorst is dat je gelijk bijna in de problemen komt

21 oktober 2019 om 12:00

De situatie laat het tot nu toe gewoon nog niet toe om jeugd in te passen. Ikzelf zou ook het liefst af en toe traore of Lang zien, of gravenberch, maar het kan gewoon niet altijd. Het is belangrijk om eerst vaste patronen in te bouwen in het team wat je voor ogen hebt, want alle 3 die jongens die ik noemde zijn nog niet goed genoeg voor de basis.

21 oktober 2019 om 12:02

Onvoorstelbaar dat je in deze situatie daar over kunt vallen. Je staat er beter voor dan de afgelopen 25 jaar.. wees blij dat er ruimte is voor kwaliteitsaankopen. Jeugd is mooi, maar moet wel een meerwaarde zijn.

21 oktober 2019 om 12:04

Weinig jeugd? Wat dacht je van Dest? Mazraoui vorig jaar? Dat Ajax tegenwoordig niet helemaal leeggekocht wordt bij succes en bovendien zelf goede spelers kan halen betekent dat de jeugd erg goed moet zijn willen ze doorbreken. Dat is de keerzijde van het succes.daar kun je hoogstens Overmars de schuld van geven met zijn uitstekende beleid in plaats van Ten Hag.

21 oktober 2019 om 12:32

Hahaha, dankzij Ten Hag heeft Overmars eigen jeugd voor veel geld kunnen verkopen. Maar je hebt dus liever dat ajax niet over wintert in europa en voor de winter al is uitgeschakelt voor het kampioenschap? Als eigen jeugd beter zou zijn dan de basisspelers zou hij die echt wel opstellen.....

21 oktober 2019 om 12:41

Uhm nee zie je mij dat zeggen? Ik vind het zonde dat spelers worden weggestuurd voordat we ze getest hebben. Botman is niet minder dan Magallan. Dat is al 10 mil weggegooid. Alvarez was de opvolger van De Ligt maar blijkt dat helemaal niet te kunnen. Ik denk serieus dat Ekkelenkamp dat net zo goed had gekund als wat Alvarez tot nu toe heeft laten zien.

21 oktober 2019 om 13:05

Dat zie ik je niet zeggen nee. Maar het beleid wat jij benoemt (jeugdspelers eerst) is het beleid wat jaren werd gevoerd. Met name onder frank de boer. Het voetbal was niet om aan te gluren en in europa was het ook niks. Ajax moest de portemonnee maar eens trekken.....ze hebben geld zat. En nu dat gebeurt zijn er weer mensen zoals jij die daar over klagen 😅

21 oktober 2019 om 13:52

@doordebenenhaha, afscheid nemen? Beste prestaties in meer dan 20 jaar onder hem. Comeback op het Europese podium met typisch aanvallend Ajax voetbal, 119 doelpunten in de Eredivisie vorig jaar, spelers die explosief in waarde zijn gestegen. En jij wilt hem de laan uitsturen omdat hij een uitstekend presterende Veltman laat staan? Omdat hij niet genoeg jeugdspelers door laat komen? Mazraoui (tijdelijk) en Dest hebben zich bij hem in het eerste gespeeld, Eiting ook voordat hij geblesseerd raakte. Frenkie de Jong heeft zich onder hem tot een topspeler ontwikkeld nadat hij bij Keizer vaak centraal achterin stond. De meeste wedstrijden staan er gewoon vier jongens uit de Ajax-opleiding in de basis tegenwoordig, hoeveel clubs doet Ajax dat na? Of wil je liever dat hij Ziyech op de bank zet voor Noa Lang, of dat Blind niet was gekocht maar Sven Botman er in stond, of dat we Donny hadden verkocht en de Wit in de basis hadden gezet? Sommige mensen moeten altijd wat te zeiken hebben.

21 oktober 2019 om 14:29

Sven Botman ontwikkelt zich uitstekend bij Heerenveen. Prima dat Ajax hem voor een jaar heeft verhuurd. In hem zie ik een soort Barry Hulshoff. Ondergewaardeerd, maar o zo nuttig.

21 oktober 2019 om 22:29

Dat was niets ten nadele van Botman, ontwikkelt zich inderdaad heel goed! Ik bedoelde meer: als je voor meer jeugdspelers pleit, wat had je dan concreet willen zien? Ik ben in dit geval wel blij dat we Blind hebben gekocht, i.p.v. dat we met Botman zouden spelen nu.

Trainer zijn is leven met de waan van de dag, vandaag een fenomeen volgende week een flapdrol , ook eth zal hier op den duur geen uitzondering op zijn dus als de trein van Bayern voorbij komt, met beide handen aanpakken, ook daar komt dat moment uiteindelijk ook maar je hebt dan wel n aardige status als coach en kan je daarna overal aan de slag , tot zover een goede coach met prima resultaten, zeker vorig jaar

Ten Hag zal hoe dan ook een mooie stap maken na Ajax dat staat toch wel vast. Die staat toch echt wel op het lijstje van topclubs. Er zijn topclubs die moeite hebben met het halen van de CL en deze man haalt samen met zijn ploeg de halve finale. Het zal misschien geen Real of Barca worden, maar zelfs een Tottenham, Milan of Dortmund zou haalbaar moeten zijn. En wat Bayern betreft denk ik dat hij hij wel contact heet met de mensen daar die hem in de gaten houden.

Markante trainer, soms niet altijd eens met zijn keuzes maar dat moet je accepteren de Coach (als hij wint) heeft altijd gelijk. Bijzonder trots wat hij met het team heeft neergezet in een paar jaar tijd, van mij mag hij dan ook nog wel een aantal jaar in Amsterdam blijven.

Ajax moet deze man zo lang mogelijk behouden, desnoods onder voorwaarden die uitzonderlijk zijn, zoals ze ook bij Ziyech en Tadic doen. De prestaties spreken voor zich, vorig seizoen was het beste seizoen in meer dan 20 jaar, dit seizoen nog ongeslagen. Hij heeft dubbel en dwars bewezen een absolute topcoach te zijn wat mij betreft.

Altijd welkom!! Denk dat Rummenige hem zeker zal willen op het eind vh seizoen of tenlaatste 2021... met Kovac lukt dit gewoon niet, veel te wisselvallig spel & geeft jonge spelers amper een kans( talenten). Tacktisch is Kovac ook een 0

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

36 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Wormuth: ‘Ik denk dat Ten Hag zegt: ‘Win met 10-0 van Heracles’’

Ajax hervat de Eredivisie na de interlandperiode zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De ploeg van trainer Frank Wormuth bleek vorig seizoen een lastig te nemen horde voor de Amsterdammers,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren