‘Ajax-talent Brobbey sprak met bondscoach Ghana over interlandcarrière’

Donderdag, 17 oktober 2019 om

De talentvolle Ajax-spits Brian Brobbey heeft volgens Ajax Showtime een gesprek achter de rug met James Kwesi Appiah, de bondscoach van Ghana. De zeventienjarige aanvaller beschikt over een Nederlands en Ghanees paspoort, waardoor hij zijn interlands in de toekomst voor het Afrikaanse land zou kunnen afwerken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door denkffna)

Ik denk zelf dat Brobbey tekort gaat komen voor Oranje niveau, maar ik gun het die jongen wel van harte. Speelt volgens mij al vanaf de F1 bij Ajax en is een hele aardige gast maar ik ben bang dat hij iets teveel op zijn fysiek leunt voor het top niveau.

17 oktober 2019 om 15:54

Ik was dus eenzelfde mening toegedaan, dat het echt alleen een pure afmaker was, maar ik zag hem een tijdje geleden spelen en ik was echt positief verrast. Hij voetbalde goed mee en leek ook snelheid en inzicht te hebben. Hij heeft een beetje wat Lukaku ook heeft, door zijn grote fysiek ga je er eigenlijk standaard vanuit dat hij het wel van zijn fysiek moet hebben. Hopen dat hij Ajax 1 haalt, dan gaat die interlandcarriere daarna vanzelf spelen.

17 oktober 2019 om 15:58

Brobbey was de snelste speler bij Ajax o19 afgelopen jaar, die jongen is echt watervlug als hij vertrokken is, startsnelheid kan nog beter. Vind hem juist als pure afmaker niet zo goed (ja, ondanks dat hij er 30+ scoort al 2 jaar op rij) maar hij komt echt bizar vaak in positie. Is snel, sterk, kan redelijk goed kaatsen en zijn loopacties zijn heel goed. Heeft soms nog net teveel kansen nodig, zeker met zijn mindere been.

17 oktober 2019 om 18:43

@wolterx goeie analyse. Als je sterk bent in de jeugd wordt al snel gezegd dat je alleen daardoor het verschil maakt en kijken ze niet of zo een speler misschien wel veel meer kwaliteiten heeft. Nou deze Brobbey heeft me echt verrast tijdens het EK. Was misschien wel de belangrijkste man van Oranje. Hij was een heel goed aanspeelpunt waardoor het team steeds kon aansluiten en er rust in het spel zat, sterk aan de bal, goed in de kaats, technisch goed in orde (balaanname zag er al beter uit), veel dreiging omdat hij zomaar een actie kon maken, je kon hem ook nog wegsteken vanwege zn snelheid. Dit kan er zomaar een worden voor het grote Oranje ook al omdat het niet overhoudt aan echte centrumspitsen op dit moment.

17 oktober 2019 om 16:16

Brobbeast* zou onder alle omstandigheden Oranje wel moeten halen. Als hij zich blijft ontwikkelen wordt het echt een grote. Fysiek is het een freak of nature - snel, niet van de bal te krijgen en heeft nog een goede kop erop zitten. Werkt hard voor het team, door niet zo statisch en lui als Dolberg te zijn. Kan afmaken, dus het komt wel goed

17 oktober 2019 om 17:27

Zozo, doe mijn zo'n glazen bol! Die jongen is 17jr en nog 0 minuten ED achter de rug en jij kan zijn ontwikkeling nu al uitstippelen! Die jongen is een groeibriljantje en zou met zijn fysiek echt een enorm nuttige spits kunnen worden!

17 oktober 2019 om 17:52

Als je iemand al een tijd volgt en dat vaker heb gedaan, plus je het spelletje begrijpt kan je toch wel een indicatie hebben of die potentie heeft of niet? Heeft niks met een glazenbol te maken, die je trouwens bij de action haalt voor 99 cent.

17 oktober 2019 om 17:54

Hij zei "Als die zich blijft ontwikkelen" pannenkoek.

Ik zou het gek vinden als jongens voor een interland carrière kiezen voor een land waar ze nooit gewoond hebben. Zoals mazroui en kokcu ook deden. Zelf weten hoor, ik vind dat alleen rare keuzes.

17 oktober 2019 om 16:18

stel jij woont en geboren in de VS, omdat je ouders daar werken. Je hebt gewoon Nederlandse ouders en je bent opgegroeid met de Nederlandse cultuur, normen en waarden. Je ziet er verder oook typisch nederlands uit met nederlandse bloed. Dus het is gek als jij dan voor oranje kiest?typisch nederlandse mentaliteit, iedereen die in nl woont moet al zijn achtergrond vergeten en puur nederlands leven ( cultuur, normen en waarden) Ik neem aan dat er genoeg nederlanders zijn die bv in een islamitische land wonen. Moeten deze mensen nou ook een hoofddoek dragen en geen varkensvlees eten, Thuis voor de tv geen drank erbij. Etc etc. Als je iets vind, dan zou je eerst moeten bedenken, hoe jij of over het algemeen iemand in zo’n situatie zou kunnen handelen.het antwoord is overigens duidelijk, ook jij zul je elders niet anders gedragen dan je hebt mee gekregen.

17 oktober 2019 om 16:36

Voor een groot gedeelte ben ik het met je eens. Ik heb zelf Italiaanse ouders en veel dingen bij mijn ouders thuis gaan nog op de traditionele manier zoals zij dat van huis uit gewend zijn. Ik ben zelf in Nederland geboren dus voel me logischerwijs meer Nederlands dan mijn ouders. Ik heb thuis wel meegekregen dat het belangrijk was om óók de Nederlandse cultuur in mij op te nemen, zo kijken wij thuis bijvoorbeeld ook het NOS nieuws en niet naar Rai 1. Immers is het nieuws hier meer voor belang voor ons dan het nieuws in het vaderland. Een Nederlander ben ik echter niet, ik heb immers Italiaans bloed door mijn aderen stromen, ondanks dat ik wel de Nederlandse nationaliteit bezit. Wat ik vreemd vind aan het verhaal van jongens als Ziyech, Kokcu en mogelijk Ihattaren is dat ze wel voor de jeugdteams van Nederland uitkwamen. Ze hebben wel gebruik gemaakt van de ontwikkelingsmogelijkheden, denk aan jeugd-WK’s en trainen op een hoger niveau dan bij hun land van origine, maar als het er op aan komt toch niet voor Nederland kiezen. Dat komt toch een beetje vreemd over. Ik ben van mening dat deze jongens altijd het gevoel hebben gehad geen Nederlander te zijn, maar Nederland gewoon hebben ‘gebruikt’.

17 oktober 2019 om 16:59

Compleet met je eens. Ik heb al eerder gezegd hier dat Oranje teams geen opstap voor jezelf zijn maar in eerste instantie een eer om voor je land te spelen. Je hebt er totaal niets te zoeken als je geen binding hebt en het volkslied je niets doet. In mijn ogen moet het selectiebeleid daar rekening mee gaan houden van jongs af aan. Lekker mooi zo, even kijken wat mijn kansen liggen ipv eervol in aanmerking komen en met passie je land vertegenwoordigen.

17 oktober 2019 om 17:21

Er zijn ook genoeg Nederlanders die niks met het volkslied hebben, en in ons koningshuis zitten meer buitenlanders als Nederlanders..We hebben het in NL altijd over vrij kiezen, laat die jongens lekker kiezen.Of schaf de dubbele paspoorten af, ik word een beetje moe van dit nieuws.Oja, NL jeugd is geen opstap maar je probeert de beste hier te houden.. moeten we studeren in het buitenland dan ook maar gaan verbieden??

17 oktober 2019 om 18:38

Als je je hele leven studeert wel, niet als je in vier jaar klaar bent en zelf de kosten draagt.

17 oktober 2019 om 18:42

@voetbaldiertje: Wat een onzin. Je weet toch hoe de selectie gaat? Net alsof alle landen wereldwijd scouting zouden moeten uitzetten. Spelers hoeven op die leeftijd geen contract. En hebben ook helemaal geen verplichting. Raar dat talking heads die dit vinden ooit nog de buhne opgingen om notabene Kalou en Douglas te naturaliseren, kortom: niet echt een consistent standpunt.de missie van Knvb is om het voetbal in dit land te promoten, niet zozeer het allerbeste elftal neer te zetten. Laten we dit dan ook niet te belangrijk maken met dit soort populistische meningen.

17 oktober 2019 om 19:04

'je hebt er totaal niets te zoeken als je geen binding hebt en het volkslied je niets doet.'volkslied? Haha, ik zong het volkslied vroeger ook niet altijd mee en ik heb geen ene moer met de tekst. Buiten dat; geldt jouw criteria ook voor autochtone witte Nederlanders, want ook zij zingen het Wilhelmus niet alsof hun leven er vanaf hangt. Denk je dat de Knvb hun selectiecriteria gaat aanpassen of iemand al dan niet het Wilhemus uit volle borst meezingt of een traantje wegpinkt bij de zin 'ben ik van Duitsen bloed'? B, please.

18 oktober 2019 om 00:11

@marcoverratti,ik begrijp je verhaal volledig, zelf ook in zo'n situatie gezeten maar in mijn geval had ik Nederlandse ouders en ben me altijd Nederlander blijven voelen.geen idee hoe goed jou voetbal skills waren, die van mij niet zo heel erg goed.maar toch een vraag, als jij goed had kunnen voetballen, of goed was geweest in een andere sport, en op je 12de of 14de was een Nederlandse sport bond bij je gekomen met de vraag of je in de landelijk of eventueel regionale jeugd selectie wilde zitten, had je dan nee gezegd op het moment dat je maar 1 keuze had (bijvoorbeeld omdat de Italiaanse bond niet op die leeftijd al de hele wereld rond kijkt naar talenten)?ik had denk ik direct ja gezegd. Op die leeftijd denk je ook helemaal niet aan de kosten en toekomstige implicaties en mogelijk ga je nog gezellig met een aantal vrienden-clubgenoten mee ook.en wanneer dan op je 18e alsnog de Italiaanse bond komt, zou je dan denken Nederland heeft veel voor mij gedaan dus ik kies voor Nederland, of ik ben en voel me Italiaan dus kies voor Italie. Voor mij is het een puur hypothetische vraag, maar ik denk dat ik, omdat ik me Nederlander voel, altijd met mijn hart uiteindelijk voor Nederland had gekozen.

18 oktober 2019 om 00:57

Londoncalling: goede hypothese. Benieuwd naar het antwoord. On: misschien lastig, maar moeten we de Brobbeys, Ihattarans en weet ik veel wie allemaal, niet gewoon rustig zonder publieke opinie en druk de juiste keuze laten maken? Als iemand zich Nederlander voelt, prima. Als iemand voor een ander land wilt spelen, ook goed. Laten we de uiteindelijke keuzes gewoon respecteren. En jeugdinterlands en dergelijke tellen toch niet echt mee? Dat is op zo'n jonge leeftijd, vaak zonder keuzes uit twee landen, makkelijk te verantwoorden. Respecteer elkaar in de keuzes die men maakt.

17 oktober 2019 om 16:22

Waar je woont zegt niets. Ik zelf woon mijn hele leven in Nederland, maar wordt door iedereen gezien als buitenlander of Marokkaan (terwijl ik Egyptisch ben). Maar aan de andere kant als ik dan in Egypte ben word ik weer als buitenlander, Nederlander gezien. Voel me dus in beiden landen niet thuis haha

17 oktober 2019 om 16:46

@analyticum, toch wel vreemd.ik heb hetzelfde ongeveer maar voel me 100% Nederlander.ook totaal niet gevoel dat er mensen anders tegen mij aankijken.juist omdat mensen heel erg een band aanhouden met een land(door de ouders vaak)zie je dat mensen moeilijker aanhaken zeg maar.zo zie ik het ten minste

17 oktober 2019 om 17:46

Ik begrijp je en ik hoorde dit vroeger ook van Marokkanen dat ze in Marokko als Nederlander werden gezien. Kleine cultuurverschillen die je overneemt vallen al snel op, bijvoorbeeld kledingkeuze etc. Toch adviseer ik je er niet te veel van aan te trekken. Mensen vinden altijd wel een hokje, de dikke, de lange, grote neus of grote oren. Het menselijk brein is gewired op naar verschillen te zoeken t.o.v. jezelf of je eigen groep. Ipv stil te staan bij de verschillen kun je ook eens denken aan de overeenkomsten.

17 oktober 2019 om 23:32

@ wehave & Analyticum, Ik vind deze reacties wel mooi omdat het aangeeft dat het gewoon heel persoonlijk is of je meer voelt bij het land waar je woont, of waar je achtergrond ligt en dat je je ook nog met bijden kan identificeren.

17 oktober 2019 om 16:29

Als hij, om wat voor reden dan ook, nooit voor het Nederlandse senioren elftal in aanraking komt, terwijl hij wel een mooie interlandcarriere ambieert, dan kan hij bij Ghana ook zijn (tweede) land vertegenwoordigen. Vraag het bijvoorbeeld maar aan Lars Veldwijk. Niks raars aan.

Hij zal ook wel doorhebben dat het bij Oranje lastig wordt met Malen, Boadu, Redan en Zirkzee als concurrenten. Die ik allen toch iets verfijnder acht. Toch moet dat best lastig zijn denk ik, om voor een ander land te kiezen dan waar je bent opgegroeid en waar je jeugdinterlands voor speelt. Ook al heb je een Ghanees paspoort. In het geval van Kokcu en Mazraoui is er nog een hele community in Nederland die ze omarmt, maar met Ghana is dat toch in mindere mate

17 oktober 2019 om 16:04

De concurrenten die je noemt zijn wel allemaal nog erg jong. Daar kan nog vanalles mee gebeuren. Terugval etc. Alleen Malen lijkt al tegen het niveau Oranje aan te zitten, maar is een heel ander type van Brobbey. Redan en Zirkzee hebben zich nog net zo goed niet gemanifesteerd op het hoogste niveau, ondanks de verwachtingen. Ik zie Brobbey misschien zelfs eerder zijn debuut maken in bijvoorbeeld Ajax 1 dan dat Redan en Zirkzee op korte termijn gaan vlammen in Duitsland.

17 oktober 2019 om 16:08

Redan heeft debuut in Bundesliga al te pakken en is goed gestart, is momenteel stukje verder dan Brobbey. Ook in Oranje jeugdelftallen echt bizarre cijfers, inmiddels direct bij meer dan 50(!) doelpunten betrokken tussen o15 en Jong Oranje. Dat gaat voorlopig niet verbroken meer worden. Wel mee eens dat ze nog alles te bewijzen hebben maar zou Brobbey direct ruilen voor Redan bij Ajax.

17 oktober 2019 om 16:32

Ik dacht de productie van Redan een beetje was komen stil te liggen, bij zowel Oranje als bij Chelsea en dat hij daarom ook mocht vertrekken bij de laatstgenoemde? Debuut in de Bundesliga zegt mij niet zoveel. Ik lees nog nergens dat hij op dat niveau er ook op los scoort. We hebben er wel meer gezien die dat bij de vleet in jeugdelftallen deden en vervolgens toen het er echt om ging geen potten meer konden breken.

17 oktober 2019 om 16:46

Redan dit seizoen sinds overstap 4g1 assist in 290 minuten, wel allemaal voor tweede ploeg. Was in 2018 nog topscorer van UEFA competities (YL, U17 en u19 met Oranje) met 19 doelpunten. Op elk niveau waarop ze hebben gespeeld vond ik Redan klasse beter dan Brobbey, geloof ook dat Redan sneller bij Ajax 1 zou zitten dan Brobbey.

17 oktober 2019 om 16:06

Brobbey is wel een iets ander type spits dan die namen. Mee eens dat het lastig gaat worden om bij Oranje door te breken maar hij brengt iets anders dan die spitsen, dat is zijn voordeel. Van die namen is hij beste met rug naar de goal en als kapstokspits. Heeft niet dat verfijnde maar wel meeste power. Ben zelf niet de grootste Brobbey fan en zie andere spitsen (waaronder die wat jij noemt) liever spelen. Wat wel in zijn voordeel spreekt is dat hij spelers om hem heen echt beter laat functioneren terwijl hij alsnog veel scoort (ook veel te veel kansen mist, is niet dodelijk genoeg vooralsnog) en zou zonde zijn als hij een mooie carrière zou krijgen en maar een handje vol interlands zou halen ipv eerste spits zijn elders. Wie weet speelt hij samen bij Ghana met zijn (stief)broers die ook allemaal profvoetballers zijn geworden.

17 oktober 2019 om 16:30

Daar heb je zeker gelijk in Wolter. Ik ben zelf wel gecharmeerd van spitsen als Brobbey. Voor hem vooral lastig dat Ghana nú al komt. Met het oog op Oranje is het gunstiger om te kijken hoe zijn loopbaan zich de komende vier jaar ontvouwt

17 oktober 2019 om 16:08

In Nederland wonen anders veel Ghanezen wordt in mijn ogen toch een beetje onderschat verder wel eens met je betoog.

17 oktober 2019 om 16:22

Zeker Ajax01-95, maar niet zoveel als Turken en Marokkanen. Bovendien leeft de keuze tussen twee landen minder. Ook Ghanezen zijn trots op hun land, maar voor Marokko of Turkijke kiezen heeft meer gewicht dan een keuze tussen Ghane en Nederland

17 oktober 2019 om 20:12

Dat kan jij echt niet zomaar zo bepalen.

17 oktober 2019 om 16:13

Op zich hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn, want zolang hij nog niet bij oranje gedebuteerd heeft kan hij die keuze uitstellen tot desnoods zijn 30e.

Misschien geen slechte keuze voor hem. Kan hij ook een mooie interlandcarriere opbouwen. Met Redan, Malen, Zirkzee en Bannis komen er veel talenten aan voor de spitspositie. Denk dat Bannis uiteindelijk ook beter voor Marokko kan kiezen, gezien de concurrentie en Redan, Malen en Zirkzee grotere talenten zijn.

Om dit probleem op te lossen moet de regering gewoon de regel maken dat je nationaliteit is waar je geboren bent. Ben je in Marokko geboren ben je Marokkaan,ben je in Ghana geboren Ghanees en ben je in Nederland geboren Nederlandse, dus kun je uitkomen voor het land van geboorte en niet het land waar je in voetbald.

17 oktober 2019 om 16:39

Met de optie te kiezen voor het land waar je het meest bent opgegroeid.

17 oktober 2019 om 17:35

Dan blijft het hetzelfde. 😋

18 oktober 2019 om 20:39

Nee, nu kunnen mensen nog kiezen voor een land waar ze niet geboren zijn en ook niet opgegroeid zijn. Een land waar ze alleen op vakantie gaan en een paspoort ervoor hebben omdat er ooit voorouders hebben gewoond.

17 oktober 2019 om 23:55

Dat is heel simpel wanneer je altijd in hetzelfde land woont, je partner daar ook vandaan komt en zeker weet dat je daar altijd zal blijven wonen.voor een heleboel mensen is die keuze echter een stuk minder van zelfsprekend, ik heb 2 nederlandse ouders en voel me Nederlander maar heb voor mijn 18 in 3 landen gewoond maar niet in Nederland en heb zelf ook niet veel met de landen waar ik opgegroeid ben.inmiddels heb ik in 5 of 6 landen gewoond en ben nog steeds Nederlander, ik zou ook niet weten wat ik anders zou moeten zijn. Ik begrijp heel goed dat wanneer je zelf niet in zo'n omgeving zit dit een ver van je bed show is. Maar zeker in grote steden, in Nederland of in het buitenland, is dit een hele grote groep. Overigens lijkt het met voor de immigratie naar Nederland een heel slecht idee wanneer iedereen die er geboren wordt er automatisch de Nederlandse nationaliteit krijgt. Dan kun je direct vanuit gaan dat mensen vanuit alle windstreken in Nederland gaan bevallen. Want dan zijn hun kinderen direct Nederlander en Nerderlanders zonder dubbel paspoort kun je al helemaal het land niet uit zetten en dus hun ouders ook niet.

Het jochie is 17, als hij nu al zo'n beslissing zou maken kan hij er alleen maar spijt van krijgen aangezien hij nog zwaar te kort komt voor zowel Ghana als Nederland.

Gesprekje kan geen kwaad toch. Denk echter niet dat hij het gaat maken. Fysiek voor zijn leeftijd een beest, daarom maakt hij nu het verschil. Gaat bij de grote jongens minder een verschil maken. Betwijfel of hij technisch goed genoeg is voor de top.

18 oktober 2019 om 01:14

Dan kijk jij niet genoeg wedstrijden van Brobbey. Brobbey technisch gewoon meer dan prima.

18 oktober 2019 om 08:14

IK kijk er genoeg. Ik zeg niet dat hij technisch slecht is, iedereen bij ajax in de jeugd is technisch meer dan prima. Alleen alleen degene die exceptioneel zijn breken door. Wat dat betreft is brobbey geen wonder, mist ook redelijk veel kansen (beetje onbesuisd). Het deel waar hij nu t.o.v. andere ze meeste profijt uit haalt, de kracht, heeft hij later relatief minder voordeel van. Daarom wordt het lastig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Aanvaller, 18 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AZ 12 8 1 1
2018/2019 AZ 8 3 1 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2018/2019 Jong AZ 1 0 0 0
2016/2017 Jong AZ 9 6 1 0
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen: ‘Zij zijn door Koeman ook stevig op hun nummer gezet’

Voor Calvin Stengs en Myron Boadu, die onlangs debuteerden in de Oranje-selectie, breken belangrijke tijden aan, zo oordeelt Valentijn Driessen in zijn column voor De Telegraaf. De chef voetbal van de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren