Koeman pleit Van Dijk vrij en wijst twee schuldigen aan van tegentreffer

Zondag, 13 oktober 2019 om

Ronald Koeman kon na afloop van het gewonnen EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland (1-2) onmogelijk tevreden zijn over de tweede helft van Oranje. De bondscoach zag zijn ploeg na rust onnodig een tegendoelpunt incasseren en legde na afloop bij zowel de NOS als FOX Sports de vinger op de zere plek.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie is de hoofdschuldige voor het tegendoelpunt van Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door janssen)

Even teruggekeken. Het waren idd 2 Oranje verdedigers tegen 3-4 aanvallers. Blind en De Jong hadden daar scherper moeten reageren.

13 oktober 2019 om 21:15

Het is toch de linksback die voorgeeft, Veltman had 1 van die aanvallers in het centrum maar ging doordekken omdat de linksback vrij kon opkomen.

13 oktober 2019 om 21:52

Iedereen was slecht, niet alleen blind die in alles faalde. Onze ballerina Frenkie die continu de bij Barca geleerde pirouetten liet zien. Malen die overschat is en een opgelegde kans mist en alles continu teruglegt. Wijnaldum zag je buiten zijn 2 goals en 1 bijna assists nauwelijks. De Ligt die bang is om een fout te maken. Promes die geen enkele verbeelding in zijn spel heeft. Bergwijn die al het hele seizoen geen moer laat zien. Breng die 3 jongens van AZ aub, de jongens voelen geen dreiging hun plek te verliezen. En Cillessen aub eruit? Iedere kans is een goal. Sommigen speelden gewoon ondermaats en kunnen beter. Blind, Cillessen Gini, Bergwijn, Malen & Promes vind ik gewoon niet goed genoeg.

14 oktober 2019 om 13:50

Sranang, ik wil niet veel zeggen hoor maar voor mij is wijnaldum de beste van het nederlands eftal op dit moment

3 aanvallers tegen van Dijk en de Ligt. De fout kan dus moeilijk bij een van die twee liggen. Blind had inderdaad naar binnen kunnen komen maar die man die scoorde kwam bij Frenkie vandaan lopen. In mijn ogen dus een fout van onze vriend de Jong.

13 oktober 2019 om 21:36

Ach fouten aanwijzen na zo n dramatische wedstrijd is bijna niet te doen. Bij die goal merk ik wel dat v Dijk wel erg hard beschermt wordt. Tuurlijk mag de voorzet niet komen en mag Blind meelopen maar als de bal komt moet v Dijk hem wel hebben, die timed gewoon verkeerd. Maar nogmaals om nu spelers eruit te lichten is niet te doen als alleen Gino goed speelde. Waardeloze wedstrijd met bijna iedereen een onvoldoende

13 oktober 2019 om 22:23

Bijna iedereen onvoldoende ben ik met je eens, net als dat van Dijk die bal alsnog niet lekker inschatte. Dat had achter niet uitgemaakt als hij niet door teamgenoten aan z'n lot werd overgelaten.

Prima verhaal, natuurlijk was het niet goed, maar dat weet hij zelf ook dondersgoed! En je kan nu spelers af vallen, maar wat heeft dat voor zin. Buiten Wijnaldum was er niet één echt op niveau, dat gebeurt. Alleen jammer, want het was het kijken niet waard! Maar het behalen van het EK is de prioriteit en dan neem ik er maar even genoegen mee!

13 oktober 2019 om 21:15

De goal klopt wel, maar hoe kun je na zo n wedstrijd zeggen dat het een goede keuze was Veltman op te stellen ? Veltman doet misschien wel zn best, maar hij is geen back en komt aanvallend gewoon te kort.

13 oktober 2019 om 21:29

Natuurlijk kun je elke keer weer twijfels brengen bij een inbreng. Dan is het Dumfries, dan de Roon en nu Veltman. En elke keer roepen we weer om een ander, maar je gaat mij niet vertellen dat deze ploeg zo matig moet spelen door het ontbreken van één of twee spelers of het opstellen van. Het is een keuze van Koeman en hij is de enige die er ook eind verantwoordelijk voor is en over zijn samenstelling als groep kun je weinig twijfels hebben. Wie er dan speelt doet er niet toe, kwaliteit genoeg. Moet het er wel uit komen en helaas was dat vandaag niet bij iedereen. Dan zijn de punten het belangrijkste!

Sooo waar zijn die mensen die de schuld aan van Dijk gaven bij de tegengoal? Blind kan trouwens echt niet meer. Doet al paar wedstrijden alles fout wat ie fout kan doen.

13 oktober 2019 om 21:03

Aan de kant met de Veltman schuldenaars

13 oktober 2019 om 21:06

Van Dijk gaat onder de bal door en verliest / mist een kopduel op 5 meter van het goal. Natuurlijk is het (ook) een fout van van Dijk, al maken er meer spelers een fout. Dat Koeman zijn aanvoerder spaart is prima, maar ook van Dijk zag er gewoon niet goed uit.

13 oktober 2019 om 21:43

Natuurlijk is het geen fout van Van Dijk. Het was niet zijn man! Hij probeert door achteruit te lopen ook nog de man op te vangen die De Jong laat lopen. Zoals Koeman terecht aangeeft. Van Dijk kan veel maar hij kan het niet alleen. Als je nooit gevoetbald hebt kan ik mij voorstellen dat je naar Van Dijk wijst.

14 oktober 2019 om 08:14

Dan nog is de timing niet sterk en gaat daar helemaal niemand vrijuit (behalve De Ligt misschien een keer). De voorzet mag niet komen bij Veltman. Frenkie en / of Blind moeten mee lopen. Van Dijk timed niet lekker. En verdediging staat te diep zoals Koeman aangeeft. Dit laatste is fout van de centrum verdedigers en ik vermoed vooral Van Dijk die als aanvoerder daar zijn verdediging op lijn zet.

13 oktober 2019 om 21:14

Hahaha blind doet alles fout? Sorry hij maakt hier een verkeerde inschatting maar verder is het een klasbak... maar omdat ik oranje volkomen vind dat de agenda van Ajax in de weg zit mag Koeman van mij hem ook niet selecteren..

13 oktober 2019 om 21:31

Blind bepaalt geen klasbak; stond bekend om zijn vaste passing maar dat lijkt er de laatste tijd ook niet te zijn. Van mij mag Ake er in. Blind is traag, totaal niet fysiek... en lijkt al wel ouder te worden...

13 oktober 2019 om 21:36

Hou toch op met blind een klasbak noemen. Hij had zelfs bijna aandeel aan een 2-2. Foute pass en er daarna kinderlijk eenvoudig uitgelopen worden. Geluk voor hem en Nederland dat die speler hem naast schoot.

13 oktober 2019 om 21:38

Klasbak? Je bedoelt 13 in een dozijn voetballer. Er is echt niets speciaals aan blind. Dit is zo een type voetballer die vanwege zijn achternaam het zo ver heeft geschopt.

13 oktober 2019 om 21:54

@mosta man: hahaha, jij bent wel een heel grote clown zo of je hebt nog nooit CL gekeken, dat kan ook. Blind is onze sterkhouder (zowel vorig seizoen als dit seizoen) en zeker geen 13 in een dozijn voetballer. Dat hij in Oranje op linksback positie niet goed speelt (vind ik ook), doet daar niets aan af.

13 oktober 2019 om 22:16

Als jij vorige week in het Ado stadion had gezeten had je heel anders gepiept nu... blind is geen back maar controlerende middenvelder! Als iemand ons vandaag de das om had kunnen doen was het donyel wel! Wat die verziekt heeft.. niet normaal!

13 oktober 2019 om 22:30

Controlerende middenvelder heeft hij ook de dynamiek niet voor. Centraal achterin het spelletje verdelen met een echte verdediger naast hem. Daar ligt in mijn ogen zijn kwaliteit. Hij is in die rol ook superbelangrijk voor Ajax. Als linksback in Oranje heeft hij het gewoon wat moeilijker maar om hem nu slecht te noemen slaat ook nergens op.

13 oktober 2019 om 21:53

@arnavut1: Kijk, dat is nu juist het probleem van veel mensen hier op Voetbalzone. Die pikken er 1 sub-mening uit die ze goed uitkomt, en de rest wordt dan niet genoemd omdat het bijvoorbeeld dan niet goed uitkomt. Van Dijk timet gewoon verkeerd bij het koppen, ook al staat hij tussen 2 mensen. Dat wil niet zeggen dat hij de enige schuldige is, dat hoor je mij ook nergens zeggen, want de fout wordt ingeleid door Frenkie. Misschien moeten we wat minder bezig zijn om maar de eigen spelers de grond in te willen duwen, maar wat positiever zijn (of als het slecht is, even benoemen en door). We besteden met z'n allen wel erg veel negatieve energie over alles wat niet goed gaat.

13 oktober 2019 om 22:28

Ohja. Koeman pleit Van Dijk vrij dus dan is het zo. Juist het feit dat Koeman dit zegt, dezelfde Koeman die De Roon opstelt tegen Noord Ierland en dus afbraakvoetbal prefereert tegen een C land zegt me dat Koeman het ook lang niet altijd goed ziet. Blind is hier gewoon altijd een makkelijk slachtoffer maar ach, mede door hem is Oranje weer helemaal terug en speelde Ajax in de halve finale CL. Cijfers liegen niet.

Voila, voor alle MDL fans die zo graag wilden dat VVD ook een blunder beging. Bij deze hebben jullie de uitleg van de man himself. Zoals er al in de vorige topics werd aangegeven stond VVD tegen 2 spelers, hij kon er absoluut niks aan doen. We moeten dus nog even wachten op een volgende wedstrijd om VVD te kunnen betrappen op een blunder.

13 oktober 2019 om 21:39

Omdat Koeman meerdere spelers de fout in ziet gaan is het nu klaar af? Volgens mij gaat v Dijk hier ook gewoon de fout in. Verliest een lucht duel waar hij verkeerd timed en verkeerd dekt. Dat een trainer bijna altijd de eerdere gemaakte fouten benoemd is heel normaal want daar begint het. Doet niets af aan de kwaliteiten van Virgil maar als je zegt dat hij hier helemaal niets aan kon doen leg je de lat wel erg laag.

13 oktober 2019 om 22:44

Virgil probeert 2 man te dekken omdat Blind en Frenkie het nalaten mee te lopen. En als je de vorige topics bekijk zie je met name de Ajax aanhang Virgil de grond in boren mer als reactie: als de Ligt de maakt dan...

13 oktober 2019 om 23:15

ach als men het al vanuit een club bril gaan kijken dan hoeven we niet eens een discussie aan te gaan. Ajax staat hier buiten. Laten we gewoon objectief naar Oranje kijken. Bijna iedereen een onvoldoende op Gino na. Dit was Wit Rusland en dan mag je toch van iedereen meer verwachten?

14 oktober 2019 om 01:51

Van Dijk dekt helemaal niet verkeerd, hij moet op het laatste moment achteruit lopen anders staat de man die hij aanvankelijk aan het dekken was vrij. Doordat hij op het laatste moment van tegenstander moet wisselen kan hij niet goed timen. Geen fout van Van Dijk dus, maar van de spelers die niet meeging met zijn man het strafschopgebied in, of dat nou Frenkie, Blind of zelfs Malen is, maakt verder niet uit.

Trainert Koeman blinkt meestal uit in prietpraat of trapt wat open deuren in tijdens interviews, maar spreekt ook nog eens zaken gewoon halfslachtig uit. In het NPO interview zie hij onder meer: "het veld was ook niet best". Opvallend dat hij hier "man" achterwege laat. Op deze manier komt hij over als een excuus-Truus..

14 oktober 2019 om 09:26

Het veld was slecht,maar daar hebben ook last van. Dat was de zin. Is dat dan een excuus???

Tijd voor De Vrij en Ake voor De Ligt en De Roon. Ake speelde jarenlang op zes wat je ook kunt zien aan zijn voetballende kwaliteiten.

Man man man . Die Blind dat is me toch wat. Die ziet ze echt niet meer lopen . Thuis laten die blinde

13 oktober 2019 om 21:16

Je kunt hem wel centraal neerzetten tegen kleinere ploegen.

13 oktober 2019 om 22:50

Als CV is hij nummer 4 in de rangorde (mag ik hopen). Daarnaast zou hij op LCV staan, waar normaal Van Dijk staat. Oftewel, je kan hem centraal neerzetten maar dat is totaal niet realistisch. Alleen bij blessures gaat dat gebeuren of als spelers rust krijgen.

14 oktober 2019 om 15:51

Maar hij is wel de enige CV waar je voetballend iets meer van mag verwachten. Zowel de Vrij, de Ligt als van Dijk zijn voetballend beperkt.

13 oktober 2019 om 23:09

Blind is een speler die het spel goed leest. Als CV of CDM komt hij het best ui de verf. Linksback moet je hem gewoon nooit opstellen, hij bakt er niks van op die positie. Helaas is er geen plek voor hem op de CV of CDM positie, dus wel een ideale 12de man.

Het klopt dat het niet de man vsn van Dijk was. Maar de zo geroemde timing was wel heel slecht van van Dijk. Maar laten we zijne hoogheid van Dijk hier maar niet de schuld van geven. Stel je voor....

Ach niet elke wedstrijd kan met mooi voetbal gewonnen worden. Zoveel gezeik enzo. Als je slecht speelt en toch wint is het mooi meegenomen. Analyseren en doorgaan. EK is zo goed als bereikt en het gaat erg goed nu. Vergeet niet waar we vandaan kwamen!

Natuurlijk kan Van Dijk hier niets aan doen. Probeert nog te redden wat er te redden valt maar zoals Koeman terecht aangeeft, hij kan niet alles alleen doen. Snap alleen de kritiek op Blind niet helemaal. Hij kon meer knijpen volgens Koeman. Maar moet Blind anticiperen op een situatie waarbij Frenkie zijn man laat lopen? Fout van Frenkie. Van Dijk en Blind vallen imo weinig te verwijten.

13 oktober 2019 om 21:52

Het antwoord is ja. Blind moet als linksback anticiperen op balverlies en het overnemen van een tegenstander. Als de bal aan de andere kant is hoor je niet zo breed te staan. Dan is de kans op een tegendoelpunt groter zoals nu het geval is.

Pff gaat toch nie om zo'n lullig tegengoaltje. Waar het om gaat is dat er blijkbaar gedacht word dat er geen individuele actie meer gemaakt mag worden. Elke keer ontstond er ruimte doordat het spel goed en vaak verlegt werd maar met elke keer het beetje extra ruimte wat we kregen werd niets gedaan doordat de individuele actie ontbrak. Echt als je ziet hoe makkelijk FdJ af en toe erdoorheen liep snap ik niet dat er niet meer lef getoond werd tegen zowel N. Ierland en w. Rusland!!!!! Wij zijn stukken beter en moesten ze gewoon oprollen!!!

Je mag in feite blij zijn dat 2 hele korte blijken van persoonlijke klasse Oranje aan een 2-0 voorsprong hielpen. Want voetballend was het voor de rust ook gewoon weer een drama, voornamelijk door weer een veel te trage opbouw van de aanvallen. Er was totaal geen verrassing te zien. Gelukkig was er uiteindelijk die ene gevoelige voorzet die Wijnaldum mooi in de linkerhoek kopte en vervolgens die prachtige uithaal voor de 2-0. Maar ook na de rust was het nauwelijks om aan te zien, miste Malen een niet te missen kans om de zaak te bezegelen en kom je goed weg met deze zege. Alweer kom je goed weg, net als afgelopen donderdag.nu maar hopen dat die laatste wedstrijden in de poule weer een wat meer overtuigend Oranje gaan laten zien.

Iets zegt me dat als De Ligt daar had gestaan het hem wel zou zijn aangerekend. Niet door Koeman, maar wel door media en het publiek. Van wie de fout ook was, het zag er in elk geval erg knullig uit.

De logica omtrent Veltman slaat nergens op. Dat Nederland met 0-2 voorstaat is het argument van Koeman, maar dat is toch ridicuul? Kom dan met inhoudelijke argumenten wat Veltman heeft gedaan als bijdrage in de 0-2. Hij kreeg het vaakst de bal en heeft 0,0 klaargespeeld. Slechts één voorzet is echt aangekomen. Hier maakt Koeman zichzelf volledig ongeloofwaardig.

Van Dijk staat bij zijn man en probeert op het laatste moment nog het duel aan te gaan met die andere speler, die uiteindelijk scoort. Ik snap niet hoe mensen vvd de schuld kunnen geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

330 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2011- Feyenoord
2009-2009 AZ
2007-2008 Valencia
2006-2007 PSV
2005-2006 Benfica
Laatste voetbalnieuws

Eerste oefenduel van Oranje richting EK lijkt topaffiche op te leveren

Het Nederlands elftal kwalificeerde zich afgelopen zaterdag dankzij een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij Noord-Ierland definitief voor het EK van volgend jaar en besloot zijn EK-kwalificatiecampagne dinsdagavond met een 5-0 overwinning...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren