De Telegraaf verwacht eerste basisplaats in 359 dagen bij Oranje

Woensdag, 9 oktober 2019 om

Donny van de Beek heeft donderdagavond een basisplaats bij Oranje tegen Noord-Ierland, zo voorspellen Mike Verweij en Valentijn Driessen van De Telegraaf. In de vermoedelijke opstelling van het Algemeen Dagblad is tegen Noord-Ierland geen plek voor de Ajacied, maar de journalisten van de andere krant denken dat Marten de Roon plaats moet maken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verdient Donny van de Beek een basisplaats tegen Noord-Ierland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door dirk_borst)

Zo krijg je natuurlijk wel een vrij aanvallend middenveld. Al denk ik dat we met dit Nederlands elftal dat wel weer kunnen, tegen ploegen als Noord-Ierland zeker. Speel je weer tegen een Duitsland zou ik voor een vededigendere speler kiezen. Maar De Roon ben ik niet kapot van.

9 oktober 2019 om 23:01

De jong kan natuurlijk ook heel goed verdedigen. Ik zou ook tegen top landen met de jong wijnaldum en vd beek spelen maar dan met de jong in een meer defensieve rol.

Ik zag net bij NOS Sportjournaal dat Koeman met weinig woorden zei dat hij graag een aanvallende wissel op de bank houdt, voor het geval dat. (Antwoord op de vraag of Donny of Marten zal starten) Donny zal dus zeker op de bank beginnen, aldus de man die erover gaat.

10 oktober 2019 om 05:54

Misschien duidde hij wel op Dumfries

10 oktober 2019 om 06:32

Ja want dumfries is aanvallend ook echt gevaarlijk 😂

10 oktober 2019 om 08:48

Dan zou je toch juist zeggen dat Malen op de bank zal starten. overigens denk ik dat het vrij weinig uit maakt of je met Van de Beek of De Roon start, Noord-Ierland gaat gewoon dik verliezen.

Van de Beek moet gewoon spelen natuurlijk, is volkomen logisch wat Driessen en Driessen zeggen. Verder zou ik in de aanval altijd gaan voor de spelers die in vorm zijn, en wat dat betreft vind ik dat Malen zeker moet spelen, die is echt on fire nu. Gooi je Depay weer naar de zijkant, het is niet alsof hij daar nooit heeft gespeeld.

10 oktober 2019 om 00:58

Depay is de beste speler en een van de leiders. Malen is een hele goede sub.

10 oktober 2019 om 08:44

Daarom Depay naar de zijkant, malen in de spits en Promes banken.

Een kwestie van tijd dat hij gaat spelen. Met Blind, Veltman en Promes zouden dat 4 Ajacieden zijn. Met Frenkie en MDL bestaat meer dan de helft uit het succesvolle CL van vorig jaar en dit jaar. Volkomen terecht natuurlijk.

10 oktober 2019 om 11:58

Alleen spelen Veltman en Blind dan niet op hun beste posities. Ik vind Veltman overigens ook niet de beste speler op de RB positie. Verder wel leuk, maar een Ajax heden of verleden moet geen garantie op een basisplaats zijn in het Nederlands elftal. Ik zou dan ook liever Dumfries zien, wat wel een echte back is, zelfs al heb ik een persoonlijke voorkeur voor Ajax. Blind op LB is ook alleen houdbaar bij gebrek aan beter (vind hem op CV wel heel goed, maar daar speelt Van Dijk nou eenmaal).

10 oktober 2019 om 11:59

Overigens vind ik Promes absoluut onvoldoende brengen voor een speler van 27. Doe dan maar Malen, Bergwijn, Kluivert, Babel of Depay. Dat zijn tenminste spelers die nu al iets brengen, of waar in de toekomst nog veel van mag worden verwacht. Berghuis kan wat mij betreft ook naar huis (haal dan Stengs maar bij de selectie).

Vind van de Beek maar een gehypte speler, zat van de week ook in CL elftal van de week. Hij had in die wedstrijd in 88 minuten , 8 geslaagde passes, 11 duels waarvan hij er 3 wint en 8 x balverlies. Dus de goal die hij maakt red zijn wedstrijd, want feitelijk is hij niet in het spel voorgekomen. Ook bij Ajax dit seizoen nog niet in grote doen, tegen PSV heeft hij in 25 minuten 3 balcontacten , 0 gewonnen duels en 4 x balverlies. Als hij niet scoort is zijn voetballende bijdrage te verwaarlozen.

10 oktober 2019 om 01:45

Ja er zitten 10 topspelers in het CL van de week team en Donny doen ze erin omdat hij zo leuk lacht. Daarbij bij ESPN en Sky sport vonden ze hem de belangrijkste speler tegen Valencia. Maar ik denk dat iedereen het verkeerd ziet alleen Baradona van Voetbalzone niet. Waardeloze speler die Donny

10 oktober 2019 om 06:54

Baradona zegt toch niet dat hij waardeloos is? Vindt hem gehypt. Of mogen we niet kritisch zijn tegen hem? In oranje heeft vd Beek nou ook nog niet zoveel toevoegd dus ik snap hem wel.

10 oktober 2019 om 07:48

Ik ben een fan van Van de Beek en vind het een geweldige speler (vooral in de kleine ruimtes), maar ik ben het wel met Baradona over eens dat hij onzicthbaar was tijdens de wedstrijd tegen Valencia. Dat hij in het team van de week staat van Espn en Sky zegt mij dan ook vrij weinig, want als je een doelpunt maakt als middenvelder dan sta je er al gauw in. Dat mensen beweren dat hij een goede wedstrijd speelde is naar mijn mening dan ook raar, want het is inderdaad echt de goal die zijn wedstrijd redt. Daarnaast zijn het journalisten die dat soort lijstjes maken en die vertrouw ik nou ook niet 100% als het gaat om het samenstellen van een elftal van de week.

10 oktober 2019 om 08:40

Ik benoem gewoon Donny zijn statistieken van die wedstrijd, en dat kan je leuk vinden of niet maar die leken helemaal nergens op. En dus speel je een waardeloze wedstrijd, maar hij scoort een goal. De van de Beek van verleden jaar had een toegevoegde waarde door zijn goals , maar dit seizoen is het tot nu toe erg mager. Is gewoon de realiteit.

10 oktober 2019 om 12:20

@renevang. Dit is echt een enorm kul argument en een drogreden. Mensen die betaald krijgen om te kijken naar voetbal zijn niet altijd de beste analisten. Ik geloof er zelf wel in dat er genoeg supporters zijn die veel meer verstand hebben van het voetbal dan sommige journalisten en analisten die betaald krijgen. Deze mensen hebben alleen niet hun naam mee of hebben simpelweg gewoon niet voor die richting gekozen. Ik schaar mijzelf overigens niet onder deze mensen, mijn verstand is dat van een normale supporter. Daarnaast heb ik niks tegen Van de Beek, maar zeg ik alleen dat zijn wedstrijd tegen Valencia gewoon matig was. Maar goed, ik zou voetbalzone maar negeren als ik jou was, want niemand hier krijgt betaald voor zijn of haar mening.

10 oktober 2019 om 15:35

@baradona baseert je mening enkel op de statistieken? Ik raad je aan gewoon eens wat wedstrijden van Donny dan zul je concluderen dat zo'n overzichtje aan statistieken nietszeggend is en gelijk de prullenbak in kan. Van de Beek is namelijk een speler die veel meer brengt dan een paar statistieken van een Supercup wedstrijdje in augustus tegen PSV en je rekent er ook niet bij in dat hij een tijdlang er uit is geweest met een blessure.'als hij niet scoort is zijn voetballende bijdrage te verwaarlozen.'deze argumentatie is dan regelrechte kul, omdat juist van de Beek een speler is die veel meer arbeid brengt buiten assistjes en doelpuntjes om.

10 oktober 2019 om 06:48

3 balcontacten en 4 keer balverlies? Dat is op zich al best wel knap..

10 oktober 2019 om 08:35

Correctie 3 geslaagde balcontacten en 4 x balverlies.

10 oktober 2019 om 07:24

Je kan niet echt gehypete zijn ten eerste als je mede door jou met een Nederlandse club in de halve finale komt en daarin ook nog eens scoort. Zelfs in mindere doen komt hij als een van de weinige op die typische manier in zeer belangrijke scoringspositie. Niemand in Oranje kan dat en zeker De Rhoon of Strootman niet. Dan kan je me scorebordjournalistiek aankomen over balcontacten maar als hij toch steeds scoort in die minieme aantal contacten dan heeft hij een zeer groot talent. Zou toch eerst maar eens spelers als Dumfries, De Rhoon en dus Strootman onder de loep nemen.

10 oktober 2019 om 07:26

Baradontknow / je bedoelt die goal die hij maakt plus de assist die hij gaf? Of was je die alweer vergeten? Don’t hate the player , hate the game!

10 oktober 2019 om 08:35

Met alle respect , maar dat was echt een mislukt schot op doel. Had voor iedereen zijn voeten kunnen belanden, toeval is geen kwaliteit.

10 oktober 2019 om 08:14

Donny versneld het spel en staat er altijd. Dat is wel eens anders geweest toen schöne nog op die positie speelde.

10 oktober 2019 om 10:30

Je hebt helemaal gelijk over vd Beek. Ik vind hem ook een gehypte speler. Voor een aanvallende middenvelder komt hij veel te kort(niet creatief, vaak onzichtbaar, komt niet vaak aan de bal etc). Hij redt het vaak door bediend te worden door Tadic of Ziyech daarom hoor je vaak zijn naam. Zonder die goaltjes heb je niks aan hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

75 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 7 1 0 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren