Quincy Promes: ‘Memphis en ik zijn jongens met een dikke huid’

Dinsdag, 8 oktober 2019 om

Quincy Promes maakte afgelopen zomer de overstap van Sevilla naar Ajax en lijkt zijn plek in het team van trainer Erik ten Hag gevonden te hebben. De Oranje-international scoorde de afgelopen weken aan de lopende band namens de Amsterdammers en meldde zich maandag met een goed gevoel bij het Nederlands elftal. In gesprek met Veronica Inside kijkt Promes kort terug op zijn tijd in LaLiga en gaat in op de kritiek waar hij regelmatig mee te maken krijgt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door tripledouble)

Dit geloof ik best. Al die inhoudsloze - op uiterlijk en interesses gebaseerde - stront die vooral deze twee over zich heen kregen en krijgen hier in Nederland.

8 oktober 2019 om 10:49

Overal gaat dat zo , in Engeland zijn ze nog erger. Daar letten ze zelf op wat je eet , hoe je eet en waar je eet.

8 oktober 2019 om 11:06

Sterling werd kapot gemaakt omdat hij met easyjet vloog, helemaal geschift

8 oktober 2019 om 11:40

En omdat hij ontbijt ging halen nadat hij geen PFA young player of the year was geworden. Want dat is natuurlijk verschrikkelijk, ontbijt halen.

8 oktober 2019 om 14:10

@voetballll, nee hoor. In Amerika zouden deze jongens echt totaal niet opvallen.

8 oktober 2019 om 10:56

nee want command, daar hebben ze zelf niks mee te maken. Met hun rap avonturen en rare overdreven social media exposure. Dat mag van mij allemaal he, denken dat je rapstar bent terwijl je profvoetballer bent (lijkt mij een mooier beroep maar hey wie ben ik), maar dan moet je ook niet daarna gaan huilen dat je teveel bagger over je heen krijgt. Met zijn "er wordt altijd wel wat gezegd en geschreven en zeker rondom mij. Ik weet niet waar dat vandaan komt”.

8 oktober 2019 om 11:08

Ze rappen voor de lol, het is een hobby. Moet je nu allemaal shit over je heen krijgen, omdat je een andere hobby naast voetbal heb? Helemaal doorgedraaid

8 oktober 2019 om 11:14

Nee nee @acepluto, dat zie je helemaal verkeerd. Rappen voor de lol, en dus een hobby hebben die niet oer Hollands is, is schandalig. Ze hadden een moestuin moeten hebben en aardappels moeten verbouwen. Maar dan moeten ze niet gaan huilen als ze daarna teveel bagger over je heen krijgt (wat een rare zin zeg). Boos ben ik!!1!

8 oktober 2019 om 11:29

Persoonlijk ga ik dat nooit begrijpen en lach ik mensen met zo’n instelling eigenlijk uit. Is toch een beetje zielig, denken dat je een standaard hobby moet uitkiezen. Want als je dat niet doet, moet je niet raar opkijken als we je uitkotsen!

8 oktober 2019 om 11:50

@acepluto sommige mensen hier leven nog in de zeventiger jaren. die vinden elke hobby wat geen postzegels verzamelen is niet door de beugel kunnen

8 oktober 2019 om 11:53

Dat suggereert een beetje dat rapmuziek maken iets is waarvoor je verdient om bagger over je heen te krijgen. Kompany en Chiellini deden naast hun voetballoopbaan een universitaire studie en behaalden hun diploma. Kompany begon een restaurant, wat volgens mij best slecht is gegaan en al dicht is. Punt is, ze doen dingen buiten het voetbal. Niemand die over hun zeikt. Of dat ze het over zichzelf afroepen. Een Van der Wiel doet zijn dingen met BALR en lijkt succes te hebben in de zakenwereld. Maar die krijgt ook gezeik. Hector Bellerin is heel erg bezig met mode en het klimaat en krijgt ook continu gezeik. Het lijkt alsof dat gezeik afhankelijk is van of je iets doet wat traditioneel gezien wordt als respectabel of niet. En daar valt fashion, lifestyle, (rap)muziek niet onder, maar business en studeren weer wel. Wel de "juiste" type business. Want Van der Wiel is ook business, maar dan iets te popie jopie of te urban, ik weet het niet. Snap ik niet.

8 oktober 2019 om 11:54

Nou Clarkkent2, rustig maar. Ze moeten wat met het geld toch. Kopen ze dure auto's, is het niet goed, duren kleding is niet goed. Hele lichaam onder tatoeëren is ook weer niet goed. Geven ze geld uit om lekker een plaatje te maken, is het weer niet goed. Wat wil je van ze? De jeugd is veranderd. Iedereen is vlogger, instagrammer of youtuber. Minder druk maken om het leven wat andere leven.

8 oktober 2019 om 12:46

Als je in de spotlights staat krijg je nu eenmaal kritiek. Maakt niet uit wie je bent of wat je doet.

8 oktober 2019 om 14:33

Dus Kompany kreeg kritiek omdat hij een restaurant opende? Nooit iets over gehoord. En de spelers die een studie volgde naast hun carrière, waar bleef die onzin over hun dan? Zo'n studie is vaak nog meer werk dan rapnummers schrijven. Het lijkt er vooral om te gaan wát ze precies naast hun voetbal doen. Dat mag eigenlijk van alles zijn, behalve datgene wat die traditionele persoontjes niet kennen of willen kennen.

8 oktober 2019 om 14:58

Slow down horsie, ga me nou niet neerzetten als iemand die rap inferieur vind of zegt dat je geen hobbies mag hebben...deze gasten hebben niet effe een hobbietje ernaast maar maken complete clips en trekken via social media bewust mega veel aandacht naar zichzelf toe. Dat mag. Maar dan krijg je ook de negatieve aandacht.

8 oktober 2019 om 15:16

Jij bent echt helemaal verdwaald hahaha. Het kan toch een hobby zijn om wat je leuk vindt, te delen met anderen? Kaj Sierhuis maakt videos over FIFA dat hij Ultimate Team speelt en plaatst het op youtube. Ik hoor daar trouwens helemaal niets over, wat je zegt is gewoon pure onzin. Lijkt meer op selectief negatieve reacties uitten op bepaalde individuen.

8 oktober 2019 om 15:42

Jij spacet teveel gezien je naam. Kaj Sierhuis trekt niet ladingen vol aandacht zoal een memphis en Quincy dat doen via tienduizenden euros kostende rapclips. Nogmaals dat mag, maar dan moet je niet wanken dat je daarna ook weleens negatieve aandacht krijgt. "selectief negatieve aandacht uitten op bepaalde individuen". Bravo, 3 moeilijke woorden in 1 zin. Maar wat bedoel je hiermee? Dat ik ze aanpak omdat ze donker zijn ofzo? Nee ik vind het gewoon pussies die aandacht trekken en als iemand dan negatief is over ze gaan ze huilen. Focus je op je voetbal. Het mooiste beroep wat er is. Ben blij dat je zo'n gave hebt en hou je privé privé. Dan krijg je als voetballer in NL echt niet die ongewenste aandacht.

8 oktober 2019 om 16:49

Focus je op voetbal is zulke onzin.. Alsof jij 24/7 met je werk bezig bent? Volgens mij mogen mensen nog steeds zelf weten wat voor hobby's ze hebben, het is vooral jaloezie dat ze heel veel geld verdienen, kunnen doen wat ze willen en dat kunnen de meeste niet.. Al loopt Depay na zijn voetbal verplichtingen naakt over straat omdat hij dat leuk vind, moet ie toch zelf weten, het leven is een stuk leuker als je je niet zo druk maakt om het privé leven van een ander, we leven nu 1maal in een Instagram wereld waar iedereen alles deelt, leer er mee leven zou ik zeggen

8 oktober 2019 om 18:09

Nee ik denk dat mensen die o.a. zoals Derksen denken, het alleen normaal vinden als je een hobby neemt zoals golfen.

8 oktober 2019 om 22:53

Kay Sierhuis - als voorbeeld - trekt niet zoveel aandacht? Hij vlogt min of meer. Voor hem is die aandacht net zo belangrijk als voor Promes en z'n raps. Maarja, Kaj past wat beter binnen het plaatje.

9 oktober 2019 om 11:31

"Slow down horsie, ga me nou niet neerzetten als iemand die rap inferieur vind of zegt dat je geen hobbies mag hebben..."Doe ik ook niet. Ik heb het gedeelte gezien waar je zegt dat het van jou wel allemaal mag. Ik vind alleen het idee dat bv. rappen en dit flink via sociale media promoten logischerwijs moet leiden tot negatieve aandacht een onlogische principe. Waarom is dat zo? Het gebeurt, maar dat het gebeurt, vind ik nergens op slaan.Iemand doet iets en krijgt een overtrokken reactie en is verbaasd over die reactie, maar we wijzen eerder naar de persoon die verbaasd is ipv naar de mensen die zo overtrokken reageren. Het probleem ligt elders.

10 oktober 2019 om 11:42

Serieus? Als zij willen in hun vrije tijd rappen, dan moeten ze dat toch zelf weten? Of moet iedereen thuis achter de geraniums zitten en Mens-erger-je-niet spelen? Dit is dus voor jou een reden om 'bagger over je heen te krijgen'. Ben benieuwd wat jouw hobbies zijn dan....

8 oktober 2019 om 11:14

Ik vind het juist wel op de inhoud gebaseerd. Ze pochen graag met wat ze hebben, dat trekt nu eenmaal "haters" aan. Het is hun pakkie an. Maar het merendeel van Nederland heeft meer waardering voor bescheidenheid.

8 oktober 2019 om 11:49

@jorisdijk als elke voetballer bescheiden was dan werd die voetballerij ook maar een saai gebeuren zonder persoonlijkheden. je hebt af en toe ook wat kleurrijke figuren er tussen nodig. met alleen ideale schoonzonen win je ook de oorlog niet

8 oktober 2019 om 12:38

Karakter is toch niet gelinkt aan bezit? Nee, een enfant terrible is leuk, a la Ziyech, je mag wat mij betreft ook prima in een lambo rijden en een rolex dragen. Maar als je letterlijk zingt over hoeveel "cash" je nu wel niet hebt... Ja, daar verlies je mij. Met de nadruk op mij.

8 oktober 2019 om 13:10

'ze pochen graag met wat ze hebben'is Quincy Promes een pocher, ja? Waarop is dit beeld gebaseerd?

8 oktober 2019 om 14:05

@ Apocalyps, jij maakt een grap?!

8 oktober 2019 om 16:38

Ik ben serieus. Is Quincy Promes volgens jou een pocher?laten we voor de verandering bepaalde jongens niet op 1 molshoop gooien en hen individueel benaderen. Die filmpjes van Quincy Promes waar men dat beeld van hem op baseert, was een dolletje van hem met zijn vrienden. Bovendien deelde hij die filmpjes niet met zijn volgers op zijn social media profielen, zoals het gros van de leunstoelanalisten denkt.werp eens een snelle blik op bijvoorbeeld zijn Instagram pagina. Zie jij hem 'stunten' met zijn bezittingen? Komt hij pocherig over tijdens zijn interviews (of iemand die naast zijn schoenen loopt)?

8 oktober 2019 om 16:46

Het is dat ik geen links mag sturen. Maar heb je het laatste nummer van hem en Depay gehoord? Gaat letterlijk over Cash. Ik weet dat alle rappers dat bijna doen. Gaat over hoeren of geld want ja, das "de leven". Gelukkig niet mijn leven.

8 oktober 2019 om 16:51

Wat is daar mis mee dan? Ze hebben veel geld en zijn er blij mee, daarbij doen bijna alle rappers dat? Neem aan dat je geen hiphop liefhebber bent want hier sla je de plank wederom flink mis, degene die je op de radio hoort misschien maar er is meer dan commercieel

8 oktober 2019 om 16:59

Doel je op LA Vibes? Gaat dat nummer volgens jou alleen over cash? Is dat het boodschap wat jij eruit filtert? Of doel je op iets anders? 'ik weet dat alle rappers dat bijna doen' Neen, dat is jouw onwetende aanname. Maar wat de boer niet kent, dat eet hij niet...

8 oktober 2019 om 14:01

Je krijgt terug wat je geeft; het is net een spiegel, dat instagram. Daarnaast vindt niet iedereen leuk wat je deelt, ookal post je alleen maatschappelijk aanvaardbare dingen; het is net het echte leventoevallig heb ik dat interview met Promes gezien en hij zei letterlijk dat Memphis en hijzelf een olifantenhuid hadden, maar zijn lichaamstaal zegt wat anders. Je merk het aan hun verongelijkte gedrag op en buiten het veld dat ze vrij onvolwassen omgaan met kritiek op hun spel. Ik vind het heel vervelend voor die jongens dat ze kritiek op en mindere wedstrijd zien als een aanval op hun wezen. Daar hebben ze zichtbaar last van.

8 oktober 2019 om 16:54

Kritiek op hun spel? Daar ben ik het niet helemaal mee eens.hoeveel shit kreeg Memphis Depay over zich heen wat totaal los stond van zijn (slechte) spel? Als hij en Quincy Promes slecht spelen, dan is het normaal dat zij opbouwende kritiek voor hun kiezen krijgen. Echter gaat het bij hen niet altijd om hun spel, maar om de dingen die zij buiten het veld doen en om wie zij zijn. Wat boeit het als die jongens een hoed dragen of in hun vrije tijd een nummer opnemen? Een bepaald slag ging daar net iets te lang op door. Dit heeft absoluut niks te maken met het leveren van kritiek, maar met het legen van de onderbuikjes.dus ik zie graag meer van: 'memphis, kap met die overbodige hakjes en probeer voor een meer degelijke oplossing te gaan' en minder onderbuik gebalk over zijn uiterlijk.

8 oktober 2019 om 20:38

Iedere speler heeft te maken met kritiek, wel of niet gefundeerd. Dus geldt dat ook voor Promes en Depay. Daarnaast hebben deze jongens een bepaalde, arrogante uitstraling die niet altijd goed valt. Waarom zou b.v. Frenkie de Jong vanwege zijn houding minder controverse oproepen? Denk daar maar eens over na....

Ik vind het echt irritant worden op de manier hoe Depay en Promes juichen na een doelpunt.Ipv blij te juichen na een doelpunt moeten ze per se hun gram halen omdat mensen kritiek op hun hebben geuit.Op deze manier geef je het juist een negatieve lading. Terwijl je juist blij moet zijn als je een doelpunt hebt gescoord.

8 oktober 2019 om 10:48

Tuurlijk kunnen ze even wat minder doen met dat soort dansjes etc. Maar ene kant zou ik zeggen laat die jongens zijn zoals ze willen zijn, zolang ze maar op het veld presteren. Het is een beetje de jeugd van tegenwoordig, doe maar niet gewoon dan doe je normaal genoeg.

8 oktober 2019 om 10:50

Waar mensen zich toch druk over kunnen maken. Prestaties moeten leidend zijn, uiterlijk vertoon is totaal niet interessant en moet er echt niet toe doen.

8 oktober 2019 om 11:56

Mwah, Promes doet meer iets wat lijkt op een dab, maar waarvan ik zeker ben dat het geen dab is. Bij Depay is het anders. Ik snap wel dat je het gevoel hebt dat er een negatieve lading aan vast zit. Zelf vraag ik het me ook soms af of het niet teveel bezig is met de haters die je niets doen. Maar dat is ook allemaal eigen invulling. Tot zover wij weten, is het gewoon een manier om een doelpunt te vieren. Niets meer en niets minder.

8 oktober 2019 om 13:04

Promes heeft een signature celebration dat hij ‘n masker op zet. Doet dit al sinds Rusland en heeft zelfs een kledingmerk opgezet genaamd “mask.”

9 oktober 2019 om 11:24

Beetje wat Dybala doet dus. Maar zoals je zegt, een signature celebration, hele kleine kans dan ook dat het bedoeld zou kunnen zijn als signaal naar de "haters". Iemand als Bale heeft ook een eigen manier van vieren tot het punt dat hij een merk erom heen bouwt.

8 oktober 2019 om 17:08

iipv blij te juichen na een doelpunt moeten ze per se hun gram halen omdat mensen kritiek op hun hebben geuit' Wees geen 'lawpi' en lees even waarom Depay zijn doelpunten zo viert. Datzelfde geldt ook voor Quincy Promes. En dat gebaar wat Quincy Promes maakt na een goal kun je al f*cking helemaal niet linken aan je gram willen halen.

Een dikke huid? Het gedrag laat niet bepaald zien dat jullie een dikke huid hebben.

8 oktober 2019 om 10:56

Precies mij idee. Doordat ze het constant aanhalen, in woord en gebaar, wekken ze juist de indruk er intensief mee bezig te zijn.

8 oktober 2019 om 13:21

@steve Stingray Dacht je dat ze de media opzoeken zo van: "yo luister dan, Ik heb best een dikke huid, wist je dat? Ja echt!" Nee, natuurlijk niet. Er wordt voor de 1000ste keer aan ze gevraagd hoe ze met alle kritiek en druk omgaan en ze geven antwoord.

8 oktober 2019 om 10:58

Welk gedrag dan precies? Dat ie zijn goal met een dansje viert? Hij moet verplicht naar de gene gaan wie de assist geeft, of wat? Om heel eerlijk te zijn snap ik het probleem eigenlijk niet.

8 oktober 2019 om 11:11

Beetje napraten van elkaar, hij viert het gewoon met zijn team en doet af en toe een dansje. Waar je je maar druk om kan maken zeg.. Zo kan ik me nog herinneren dat Neres en Kluivert een keer een dansje deden met zijn tweeën, of Reus en Auba met hun maskers. Is toch leuk man, beetje plezier hebben in je vak. Ze presteren er naar, laat ze lekker.

8 oktober 2019 om 14:31

Ze zijn juist zo ver gekomen in het voetbal doordat ze een dikke huid hebben... ze laten het idd duidelijk merken dat ze op mensen als jij reageren, maar het maakt ze niet kleiner. Sterker nog, ze worden steeds beter.

9 oktober 2019 om 14:05

Inderdaad! Voor iemand die zegt een 'dikke huid' te hebben reageert hij opvallend lichtgeraakt en gefrustreerd zelfs als hij scoort. Manman wat zit er dan een venijn en agressie in! Het tegendeel van een dikke huid dus. Gewoon lichtgeraakt en gevoelig. Waarbij ik meteen opmerk dat daar niks mis mee is! Alleen, ik vind dan wel dat je daar dan niet zo ambivalent over moet zijn in het openbaar en jezelf niet zo'n zogenaamd 'niemand kan mij raken'-houding aan moet meten.

Waar komt dat toch vandaan dat mensen zeggen dat Promes zijn doelpunten alleen met een dansje viert en het niet met zijn ploeggenoten viert? Promes gaat bij Ajax in ieder geval altijd eerst naar zijn ploeggenoten toe, om daarna in zijn eentje ff een dansje te doen, lekker belangrijk. Gaf laatst aan zo'n dansje te doen omdat hij het aan zijn dochter had beloofd. Ik zie bij hem bij doelpunten totaal geen egoïstisch gedrag en volgens mij ligt hij ook heel goed in de groep, ik snap dat gezeik niet zo..

8 oktober 2019 om 11:42

Ja precies wat ik dus bedoel hierboven. En dan als hij het alleen met een dansje zou vieren? Gezeik allemaal om niks. Als iemand niet zo saai is als die gene zelf, is hij verkeerd bezig of wat dan ook. Gezeik.

als je je druk moet maken om de driessens en de derkssen van deze wereld dan kan je je overal wel druk om maken. Tis maar net hoe de wind staat want als ze met de kop er even bovenuit steken dan is het voer voor deze negatievelingen maar als ze het wel goed doen dan zijn ze te trots om hun mening bij te stellen en gaan ze weer op zoek naar een andere stok om ze weer te kunnen slaan, zou ze juist sieren als ze een keer zouden zeggen dat ze er naast hebben gezeten maar ze bijten nog liever hun tong af .

Hij zou niet goed genoeg zijn , maar wordt wel telkens geselecteerd voor het Nederlands elftal en staat regelmatig bij Ajax in de basis. Maar ja Ten Hag en Koeman die weten er niks van , twee koekenbakkers....het zelfde geldt ook van veltman , die ook veel kritiek te verduren krijgt , maar ook zijn minuten maakt op het hoogste niveau. Deze spelers laten hun voeten spreken en laten toch regelmatig zien dat ze het aankunnen, maar ja als je eenmaal een stempel hebt , dan verdwijnt die niet zo snel. Het lijkt wel of de gene die deze stempel hebben gegeven kost wat het kost hun gelijk willen halen....

8 oktober 2019 om 11:53

@bossie Promes en Veltman vind ik zelf niet zo bijzonder in Oranje spelen. Memphis doet het idd geweldig in het Nederlands elftal

8 oktober 2019 om 12:38

Of ze nu wel of niet geweldig spelen , ze worden elke keer geselecteerd, dat zegt wat over het vertrouwen in hun of over de kwaliteiten van andere voetballers op die posities. Bij hun club spelen Promes en Veltman CL en Ten Hag lijk me wel een trainer die zijn beste team het veld in stuurt, zeker in de CL. Memphis doet het geweldig in Oranje een stukje minder bij zijn club. Maar toch heb ik bij Memphis niet het idee , dat dit DE aanvaller is . Wat ik bv bij van Persie wel had. Maar ja de spits positie bij het Nederlands elftal en bij de Nederlandse club is een probleem. We hebben niet echt echte Nederlandse spitsen. Als je met 3 aanvallers zou spelen zou ik liever Memphis op de vleugel hebben , maar wie zet je dan in de spits?. Met een de Jong in de spits wordt het allemaal zo voorspelbaar. Malen misschien?? Ook daar heb ik niet echt het gevoel dat het een spits is, maar hij is jong en kan zich nog ontwikkelen

8 oktober 2019 om 14:04

@bossie ik geloof dat ook wel al vind ik het wel jammer dat Stengs er niet bij is want die verdiend imo wel een selectie maar hopelijk komt dat later nog. hij is idd niet van het niveau van Persie maar Memphis haalt wel een ongekend hoog rendement op dit moment in Oranje dus op dit moment denk ik de beste man voor in de spits. ik maak me momenteel meer zorgen om wat er op de vleugels speelt

8 oktober 2019 om 14:13

Je kan natuurlijk ook zonder echte vleugelspelers gaan voetballen. Met voorin 2 of drie spelers die een wat vrije rol hebben. Maar ja dan moet je als team daar wel op ingesteld zijn . Dit zal beter gaan bij een club waar spelers dagelijks met elkaar trainen/ spelen , dan in Oranje. Dat zal ook de reden zijn dat Koeman Dest er zo graag bij wil hebben , voor diepgang over rechts, an heb je ook niet echt een rechtsbuiten nodig.

8 oktober 2019 om 14:21

@bossie dat zou kunnen maar ik denk voordat je dat systeem in een nationaal team hebt geslepen dat je wel een tijdje verder bent. het is geen gek idee want aan de andere kant baseer je je opstelling op de aanwezige kwaliteiten in je selectie en ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat bv zo een Malen een Babel in kwaliteit voorbij gaat. Veltman en Dumfries zijn verdedigend sterk maar aanvallend voegen ze best weinig toe dus ik snap de interesse van Koeman in Dest ook wel. die brengt toch een hoop voetbal in je team als back

Memphis en Promess mogen van mij rappen, zingen en videoclips maken zoveel als ze willen. Hoe ze juichen en zich kleden interesseert me ook geen bal. Het gaat mij erom hoe ze presteren op het velt. V.w.b. Promess kan het beter maar zijn rendement gaat in ieder geval de goede kant op. Depay is sowieso in Oranje al maanden top, dus daar valt weinig op aan te merken. Dat deze 2 beweren een dikke huid te hebben en zich kritiek van de media niet aan te trekken daar geloof ik echter niks van. Ze zeggen het wel, maar uit alles blijkt dat ze de kritiek van buitenaf zich juist aantrekken. Als je een dikke huid heb dan haal je dat ook niet steeds aan in elk interview.

8 oktober 2019 om 12:07

ik heb het interview gezien en het was de interviewer die Promes er naar vroeg. als je het hier leest snap ik dat je dat denkt maar ik heb het interview gezien en dat kwam heel anders over dan als je het leest

Als je om de haverklap reageert als iemand kritiek op je heeft, heb je niet zo'n dikke huid als je zelf beweert. Memphis presteert erg goed in Oranje, terwijl Promes in 90% van de wedstrijden werkelijk niets presteert. Memphis mag dan een jongen met gebruiksaanwijzingen zijn, het is in tegenstelling tot Promes wel een speler met heel veel talent. Bovendien gaat de kritiek over Memphis vaak over randzaken, terwijl de kritiek op Promes bijna altijd voetbal-gerelateerd is. Twee verschillende situaties dus.

8 oktober 2019 om 13:08

Terwijl Promes bij Ajax over het algemeen het tegen deel bewijst qua voetbal. Nu is het weer zijn manier van juichen of dat het een vervelend mannetje is. Memphis laat het in Oranje zien , bij zijn club wat minder. In Frankrijk krijgt hij wel degelijk kritiek op zijn manier van voetballen , dus op dat gebied zijn het dus niet verschillende zaken

Als die gasten naar behoren presteren mogen ze van mij zo gek doen als ze willen. Kan mij t schelen als ze rappen, een sisha roken of een biertje pakken. Als ze die ballen er maar inschieten! En dat doen ze nu, dus allemaal ophouden met dat domme gezwets over die jongens. Cruijff en Van Hanegem rookten stieken een peukie en rolde daarna Argentie met een nulletje of wat op! Wat een zeikerds allemaal in Nederland......

Is dat nou echt zo Quincy? Wanneer er wat wordt gezegd over Depay, vaak kritiek, dan vindt meneer het nodig om na een doelpunt te juichen met zijn vingers in de oren. Doet hem dus meer dan je nu doet voorkomen. Als die huid zo dik was, was het prestatieniveau ook constanter.

8 oktober 2019 om 13:59

Precies mijn idee. Als hun huid zo dik was geweest hadden ze niet op zo'n provocerende manier lopen juichen na een doelpunt. Dan had je daarboven gestaan dat mensen kritiek op hun hebben.

8 oktober 2019 om 14:13

Waarom? Het is toch heerlijk om zo te juichen in wetenschap dat al die oude mannetjes er vol irritatie naar kijken

8 oktober 2019 om 14:56

Ik vind het eerder zielig dat je je gram wilt halen op al die zielige oude mannetjes met hun kritiek. Ik vind juist dat je er boven moet staan en gewoon volwassen met kritiek moet omgaan.

8 oktober 2019 om 17:11

'wanneer er wat wordt gezegd over Depay, vaak kritiek, dan vindt meneer het nodig om na een doelpunt te juichen met zijn vingers in de oren'is dat volgens jou de reden waarom hij zijn doelpunten zo viert?

9 oktober 2019 om 10:03

100%, zo is zijn type namelijk.

9 oktober 2019 om 13:36

Misschien is het verstandig om het verhaal erachter even op te zoeken…

Zowieso ben ik erg tegen de media en ga sinds paar jaar af op eigen mening. Iemand die voetballer is en gewoon leuk vind om te rappen, mag dat doen. Vind je dat niet leuk, dan kijk je gewoon niet naar. Programma waar Van Hooijdonk of Derksen aanwezig is, daar kijk ik niet naar. Zijn nog best bekrompen mensen die altijd hun eigen mening horen, maar nooit open staan voor nieuwe inzichten. Promes maakt het waar, ook Depay maakt het waar (weliswaar in Oranje), maar doet dat voor lange reeks. Prima toch, maar dan moet men niet zeiken. Mensen die zeiken hebben gewoon iets van control-freak in hun. Willen iets van een ander, zoals aanpassen van uiterlijk, manier van praten. Ik noem zulke mensen conservatief.

Die promes raakt 3 ballen goed en nu denkt hij ook nog dat hij bij een wissel zelf mag bepalen waar hij het veld afgaat. En dan dat gezicht naar de scheids, van wat maak je me nou, ik ben promes. Je weet wel, die ster. Hou toch op. Is een parodie op Zichzelf geworden

Persoonlijk denk ik dat ze t wel gedeeltelijk over zichzelf afroepen. Ze zijn bekend, actief op social media en met name depay houdt ook wel van een "aparte" kledingstijl. De media houdt hier nu eenmaal van en mensen willen graag meer weten over hun idolen, daarnaast brengt t vaak dingen los bij lezers als je negatief praat over populaire mensen en negatieve marketing is ook marketing. Of ze, zoals sommigen hier zeggen, deze dingen voor aandacht doen kun je niet weten. Alleen zij weten dat zelf en wat wij er over denken zijn allemaal aannames. Iets wat ik wel zeker weet is dat het niet makkelijk is om om te gaan met zoveel media aandacht, al helemaal als het ff niet lekker loopt met voetbal, het feit dat beide zich telkens wel weer laten zien op het veld en zich blijven terugvechten maakt voor mij wel duidelijk dat ze inderdaad een "dikke huid" hebben en best goed omgaan met kritiek, gezeik etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2214 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

85 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 20 12 3 0
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
2018/2019 Spartak Moskou 5 1 1 0
2017/2018 Spartak Moskou 26 15 5 0
2016/2017 Spartak Moskou 26 12 4 1
Laatste voetbalnieuws

‘Ajax kan Engels megabod verwachten voor Quincy Promes’

Ajax raakt deze zomer mogelijk Quincy Promes kwijt. De 28-jarige aanvaller staat volgens The Sun in de serieuze belangstelling van Arsenal, dat overweegt een bod van omgerekend 27,8 miljoen euro uit...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 12 augustus
Barcelona ziet in José Gayá de ideale kandidaat om de concurrentie aan te gaan met Jordi Alba. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren