Spaanse kranten: ‘Dit Barcelona kan Frenkie de Jong niet bijbenen’

Maandag, 7 oktober 2019 om 11:12Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:25

Frenkie de Jong verscheen zondagavond voor de tiende keer in een officiële wedstrijd van Barcelona binnen de lijnen, en voor de negende keer aan het startsignaal. De middenvelder deed voor eigen publiek ruim negentig minuten mee in het LaLiga-duel met Sevilla (4-0). Hoewel het niet het allerbeste optreden van de Oranje-international in het tenue van de Catalanen was, kreeg hij toch lovende kritieken van de media in Spanje.

Sport deelt Frenkie de Jong een zeven als beoordeling uit en omschrijft het optreden van de middenvelder in één woord: ‘veelbetekenend’. “Zijn capaciteit om ruimtes voor zijn rekening te nemen én het nemen van juiste beslissingen op moeilijke momenten zijn opmerkelijk”, zo concludeert de meest verkochte sportkrant van Catalonië. “Het elftal van Valverde trok zich op aan de manier waarop De Jong het spel verdeelde en zich beschikbaar stelde om onder de initiële druk van Sevilla uit te komen.”

Mundo Deportivo geeft nooit cijfers en merkte op dat Frenkie de Jong het verbindingsstuk was tussen de defensie en de aanval. “Tot het moment dat de baas van het middenveld zijn entree maakte”, verwees de sportkrant naar de invalbeurt van Sergio Busquets in de 65e minuut, als vervanger van Arthur Melo.” AS constateerde dat Frenkie de Jong het aanvankelijk moeilijk had. “Hij begon als defensieve middenvelder, zocht naar de bal, maar de inactiviteit van zijn teamgenoten leidde niet tot oplossingen.”

“Frenkie kon de bal niet kwijt omdat Sevilla hoog druk zette en daarom moest hij zijn eigen boontjes doppen. Met onmogelijke passeeracties, inclusief pirouettes. Toen Busquets op het veld stond, veranderde hij van positie en speelde de Nederlander meer op zijn natuurlijkere positie." Marca voegt het woord ‘wanhopig’ toe aan het optreden van Frenkie de Jong tegen de Zuid-Spanjaarden. “Hij heeft het moeilijk als hij aan de bal is en zijn teamgenoten zich niet beschikbaar (kunnen stellen). Hij wil sneller spelen, maar dit Barcelona van Valverde kan De Jong niet bijbenen”, stelt de meest verkochte sportkrant van Spanje.

El Desmarque deelt Frenkie de Jong een zeven uit. “Een valse Busquets. Met Arturo Vidal op het veld stond de Nederlander op de positie van Busquets en dat deed hij met verve. Het was weliswaar niet zijn beste wedstrijd, maar hij was zeer belangrijk op de momenten dat de bal moest worden veroverd en de aanval opnieuw moest worden opgebouwd.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door stijlvol)
7 oktober 2019 om 07:39

Ze spelen de bal nooit terug naar hem. Er zitten teveel andere patronen in dit Barca. Zijkant zoeken en via de zijkant naar Messi. Gisteren ook weer het is efht achrijnend te zien hoevaak Frenkie vrij staat en ook op dat moment de beste oplossing is en de bal gewoon niet krijgt. Valverde doet er ook niets aan om dat spel te wijzigen. Een een-tweetje om zichzelf vrij te spelen is gewoonweg onmogelijk voor de Jong daar

7 oktober 2019 om 08:48

Frenkie staat zo vaak vrij en zijn teamgenoten zijn volledig afgestemd op het zoeken naar Messi. De rondo's op het veld, het 1 keer raken, het tikkie takka voetbal is echt ver te zoeken. En laat Frenkie dat nou graag willen, dat zie je aan zijn spel.

7 oktober 2019 om 09:04

Precies dit. Er wordt vaak gezocht naar een moeilijke oplossing naar de zijkant tewijl Frenkie op 3 meter van je af, geheel vrijstaand, om de bal vraagt. Je ziet soms aan zijn lichaamstaal ook gewoon dat hij er moedeloos van wordt.

7 oktober 2019 om 09:17

Barca is nog steeds te fel afgestemd op Messi. Terwijl ze met een middenveld Busquets, De Jong en Arthur eigenlijk alles in huis hebben om te voetballen volgens de Barca filosofie. Ik denk dat op termijn De Jong wel meer in het spel zal betrokken worden maar hij is er pas 3 maand. Dat heeft allemaal wat tijd nodig. Op termijn is De Jong de metronoom, a la Xavi, van Barca. Hij heeft er alle kwaliteiten voor.

7 oktober 2019 om 09:34

Het huidige Barcelona lijkt soms een beetje uit privé-eilandjes te bestaan, met een duidelijke hiërarchie, waar het in principe moeilijk tussen te komen is voor nieuwe en jonge spelers. Er lijken meerdere spelers de voorkeur te hebben voor het opstellen van hun eigen vriendjes. Frenkie is daar ogenschijnlijk onverstoorbaar onder. Hij doet zijn eigen ding op het veld in dienst van het elftal en zeurt niet, ook al wordt hij weer opzichtig overgeslagen, en hij laat zijn voeten spreken. Op basis van zijn kwaliteiten zal men op een gegeven moment moeilijk om hem heen kunnen. Hij vind altijd de voetballende oplossing, ziet en vindt de vrije ruimte, werkt zich aanvallend en verdedigend een slag in de rondte en stelt zich als teamspeler op. Daar zullen al die eilandjes uiteindelijk moeilijk omheen kunnen. Het wachten is op het moment dat de grote jongens hem volledig gaan accepteren en hem als éën van hen gaan zien. De rest volgt dan gedwee. Dat zal ongetwijfeld snel gaan gebeuren. Valverde laat het allemaal maar gebeuren. Hij oogt niet echt als de leider van de gang. Een Cruijff, Guardiola of van Gaal hadden het waarschijnlijk allang eerder aangedurfd om in te grijpen, al moet er ook een bepaalde mate van natuurlijke hiërarchie ontstaan en moet Frenkie zijn plekje zelf verdienen,

7 oktober 2019 om 09:38

Ik denl oprecht dat Frenkie (en ook de Ligt) al balen dat ze geen onderdeel meer van het Ajax spelletje zijn. Barca is een tijd voorloper in Europa geweest op basis van positiespel, maar daar is echt niks meer van over. Het positiespel bij Ajax was vorig jaar en is zelfs dit jaar zonder Frenkie en De Ligt, vele malen beter.. Zonde dat je door de competitie en het financiele aspect dat niet meer echt kan verzilveren, omdat individuele klasse uiteindelijk alsnog vertrekt.

7 oktober 2019 om 11:47

Daarom heb ik nog steeds mijn twijfels over Valverde.

7 oktober 2019 om 11:54

Het klopt dat Frenkie vaak wordt overgeslagen maar hij is toch heel belangrijk omdat hij de poort bewaakt. Hij zorgt ervoor dat er geen gaten op het middenveld vallen en dat de verdediging niet onnodig onder druk komt. Daar heeft hij ook de kwaliteiten voor. Net zoals hij dat vorig seizoen ook bij Ajax deed. Maar toen was hij veel meer aanwezig en betrokken in het spel. Dat is nog niet het geval bij Barca. Hij moet geduldig zijn want hij wordt gebracht als de nieuwe patroon van het elftal zodra Busquets met pensioen is. Want hij is natuurlijk wel een fantastische speler. Maar op dit moment overdrijven de kranten in Spanje wel een beetje.

7 oktober 2019 om 12:55

éen tweetjes aangaan op die positie kan ook leiden tot een 0-1 achterstand.

7 oktober 2019 om 14:03

Het positiespel van Ajax is absoluut niet vele malen beter dan dat van Barca, zeker vorig jaar niet. 1 dramatische wedstrijd uit bij Liverpool en een heel seizoen wordt vergeten....apart. Het is zeker geen tiki taka meer zoals in de tijd van Xavi en Iniesta (logisch!), maar met Arthur en Frenkie als jonge opvolgers ziet de toekomest er daar echt wel rooskleurig uit.

8 oktober 2019 om 10:36

Dat heeft echt totaal niks met die wedstrijd uit bij Liverpool te maken.. het spel is voor barca begrippen de laatste jaren gewoon slecht te noemen, oprecht de enige reden waarom ze nog zoveel winnen is een mannetje van 1.69 die alles alleen oplost, haal die weg en je zult zien hoeveel er overblijft van dat geweldige positiespel, maar wat wil je met zo’n coach..

10 oktober 2019 om 08:18

Volgens mij is Frenkie juist gekocht omdat hij zich onder druk vrij kan spelen en zodoende de aanval kn opzetten. Maargoed Mourinho heeft ook zo zijn fans

ik vind Frenkie eerlijk gezegd nog een beetje tegenvallen bij Barca. hij speelt vaak echt heel onopvallend. je verwacht toch iets meer van een speler met zijn kwaliteiten

7 oktober 2019 om 05:21

Vraag mij af hoeveel wedstrijden je daadwerkelijk gezien hebt van Barca, want zo onopvallend speelt hij helemaal niet. Hij heeft nog steeds de meeste aankomende passes en stuurt nog vaak anderen weg met een mooie beweging.
Alleen ja, het is geen eredivisie he..

7 oktober 2019 om 13:07

Thebrightone ; of hij (japie_krekel) snapt/ziet het spelletje helemaal niet.

7 oktober 2019 om 13:29

“Als je het spelletje niet kijkt, dan zie je het niet en kun je het ook niet snappen. Da’s logisch”, zou Cruijff wellicht gezegd hebben. En bij een enkeling is het een combinatie van factoren.

7 oktober 2019 om 15:10

@71, 72, 73, 95 je mag vinden wat je vind maar als jij Frenkie op dit moment bij Barca wekelijks de sterren van de hemel vind spelen dan hebben wij beiden idd een ander kijk op het spelletje

7 oktober 2019 om 15:11

@buitenspel zegt de man die Cillessen rekent tot een van de beste keepers ter wereld jij ziet het ook weer als een sneer naar Frenkie ofzo. ik ben er van overtuigd dat Frenkie slaagt bij Barca, het enige dat ik zeg is dat ik nog niet de Frenkie zie die vorig jaar zo excelleerde in de CL

7 oktober 2019 om 16:52

@Japie_Krekel. Waar heb je het over man? Ik kan je één ding verzekeren: ik heb Cillessen nog nooit tot de beste keepers ter wereld gerekend. Het is voor mij Europese subtop met misschien nog doorgroeimogelijkheden. Je bent echt een grote fantast met je onzin. Ga iemand anders wat in de mond leggen . En waar je uithaalt dat “ik ‘het’ (?) als een sneer naar Frenkie zie of zo (?🤨)”, is mij een raadsel. Rare conclusie weer hoor, die je uit mijn bovenstaande post weet te halen. Ik reageerde niet een op jou grapjas.

7 oktober 2019 om 06:41

Dat ligt misschien ook echt wel aan zijn teamgenoten. Bij Ajax en Oranje begrijpt iedereen wat hij gaat doen, maar bij Barça nog niet.

7 oktober 2019 om 08:48

De Spaanse kranten halen Frenkie de Jong wekelijks aan en rapporteren en analyseren zijn spel en ontwikkeling. Het is ook één van Europa’s meest veelbelovende middenvelders en één van de spelers waar omheen het nieuwe Barcelona én Oranje moet worden vormgegeven. Hij is gewoon hot in Spanje en Nederland. VZ, als vergaarbak van voetbalnieuws, neemt de Spaanse berichtgeving over; Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn voor Nederland de grootste talenten, die in het buitenland rondlopen. Het is uiteraard een keuze wat en hoeveel te publiceren, maar het is ook logisch om het te doen gezien de belangstelling. Heel veel Nederlanders willen ook graag weten hoe ze zich profileren of staande houden bij Barca en Juve. Kwestie van vraag en aanbod. En niet iedereen is in de mogelijkheid om Ziggo Sport te ontvangen, zoals wel vaker blijkt uit posts. Ook mensen zonder abonnement willen op de hoogte worden gehouden.Verder vind ik dat Frenkie zich geweldig aanpast, hij ondanks de torenhoge verwachtingen onder alle omstandigheden zichzelf blijft als voetballer en onbetwist weet op te vallen in een elftal vol met meer dan goede spelers. Erg knap voor zo’n jonge speler in zijn debuutjaar. Frenkie de Jong hoeft niet opgehemeld te worden, hij is gewoon van zichzelf al een heerlijk, hemelse voetballer.(Edit: dit is een reactie op een verwijderde post)

7 oktober 2019 om 09:14

Hij begon matig maar de afgelopen wedstrijden vind ik hem sterk spelen. Neemt veel meer risico in zijn spel dmv lange passes, meer dribbels en creatieve hoogstandjes. Het enige waar hij aan moet werken is goed vrijlopen en op het juiste moment. Hij wordt soms nog niet aangespeeld omdat hij zich niet op het juiste moment aanbied. Te vroeg of te laat. Als 6 gaat dat al beter maar vooral als half beweegt hij te vaak naar zijkant ipv aan de binnenkant

7 oktober 2019 om 08:07

Alle Barã£â§a fans weten heel goed dat Frenkie de allereerste middenvelder is met zoveel kwaliteit en inzicht sinds het gouden trio van Xavi Busquets en Iniesta. Jou hoef ik al niet meer te horen! Zoals een gezegde luidt: simpel voetbal is het allermoeiljkste! Vaak is dat dan ook het allermoeiljkste om te bewonderen.

7 oktober 2019 om 12:53

@paternoster ik zeg toch niet dat hij er niks van bakt ofzo? ik vind Frenkie ook een geweldige voetballer maar ik vond hem bij Ajax en vind hem bij Oranje indrukwekkender spelen als op dit moment bij Barca. ik vind hem nog niet zijn stempel drukken op het spel zoals ik dat hem wel bij Ajax en Oranje zie doen. dat zal vast wel gaan komen op termijn maar momenteel vind ik hem nog niet dwingend aanwezig op het veld

7 oktober 2019 om 13:15

Misschien is het raadzaam om dan ook echt álle wedstrijden van Barca te bekijken , dan zou je mening wel eens bij kunnen draaien denk ik. Hoe deze jongen in 10 wedstrijden bij 1 van de grootste clubs zijn draai al heeft gevonden en hoe hij in het veld staat (qua positie) is niet te geloven. Uiteraard loopt het nog niet zoals we allemaal zouden willen , maar da's niet zo gek met een Messi , Suarez , Griezman etc in je elftal. Ook bij Ajax was Frenkie in het begin nog niet zo dominant aanwezig als later in het seizoen. Je bent als speler uiteraard mede afhankelijk van je medespelers die zich jouw unieke spelinzicht en opvatting eigen moeten maken.

7 oktober 2019 om 08:38

Ik ben benieuwd of je wel kijkt naar Barcelona, of gewoon een paar highlights volgt? Frenkie wordt vaak overgeslagen, de bal gaat richting de wingers. Zoals iemand hier al zei is er een bepaalde patroon die eruit gehaald moet worden. Frenkie staat bekend bij ons door zijn korte draai bewegingen en explosieve acceleratie om tegenstanders achter hem te laten. Eerlijk gezegd lijkt dit meer op een bait bericht, maar omdat ik je wel gewoon een degelijke poster vind; laat ik dat maar achter me. Frenkie moet trouwens nog onder een onvoldoende scoren. Hij is gegroeid in zijn rol, waar die bij Ajax bijna nooit de zestien in dook, heeft hij op zijn nieuwe positie en in zijn nieuwe rol, een kwaliteit ontwikkeld in een korte periode. Is trouwens ook gewoon op dit moment één van de beste middenvelders in de La Liga.

7 oktober 2019 om 15:15

@acepluto dit is zeker geen bait en ik snap je uitleg maar dat neemt niet weg dat hij toch nog niet de Frenkie is die we vorig jaar in de C hebben zien excelleren bij Barca. dat kan idd door die zaken erom heen komen. het is ook niet zo dat hij daar de grote dissonant is of slecht speelt ofzo maar hij is nog niet heel bepalend op het middenveld op dit moment

7 oktober 2019 om 09:22

Ik heb vooral het idee dat jij verkeerde dingen van Frenkie verwacht. Daarnaast vraag ik me af of je überhaupt veel Barca kijkt want ik zie jou werkelijk bijna op iedere club, wedstrijd of artikel reageren. No offense verder, maar het is gewoon onmogelijk alles te kijken dus ik vraag me oprecht af hoe je dat doet. Zeker als je ook nog moet werken bijvoorbeeld.

7 oktober 2019 om 11:56

Nog steeds niet langsgegaan bij Hans Anders dus...

7 oktober 2019 om 14:00

Als je verwacht dat hij elke wedstrijd bepalend is op de ploeg, valt hij wellicht tegen. Hij speelt bijna altijd en dat is voor een jonge speler in zijn eerste seizoen bij Barcelona al positief. Verder draait dit Barcelona ook nog allesbehalve goed waardoor eigenlijk geen enkele speler nog structureel z'n stempel drukt.

7 oktober 2019 om 15:07

Barca heeft hem ook niet gescout en gehaald om op te vallen. Het is een 6 en dat is nou net de positie waar Barca de afgelopen jaren werd overlopen in uit wedstrijden. Busquetes is te oud geworden en Frenkie is gehaald als zijn vervanger.

Het is gewoon soms tenen krommend hoe vaak ze hem overslaan in het veld . Hij maakt zoveel vuile meters als video weer eens de bal verspeeld of Dembélé net zijn acties te ver doorvoert. Gister stond hij denk ik 95 procent van de tijd vrij. Het blijft nu bij Barça veel al alle ballen op messi. Die scoorde een vrije trap maar was duidelijk nog niet op zijn best.Frankie liet zo nu en dan zien waar hij toe instaat is. Maar als hij zich dan dynamisch tussen de linies beweegt staat het publiek al op de banken maar staat de rest nog stil.Hij kan enkel echt goed renderen als hij meer echt intelligente middenvelders bij heeft lopen en niet types als vidal Dembélé etc.

7 oktober 2019 om 08:03

....... die vuile meters horen bij zijn positie. Die moet hij maken op zijn allerminst....Meer intelligentr middenvelders? Intelligent dan busquets en arthur ga je ze niet vinden. En busquets is zo een beetje de slimste/sluwste van allemaal

8 oktober 2019 om 07:07

Hij moet er veels te veel maken.. onnodig veel. En natuurlijk gaat het beter met busquets en Arthur erbij..Maar dan moeten ze wel samen spelen!!

7 oktober 2019 om 09:12

Is het juist niet super chill voor Frenkie om een zager als Arturo Vidal naast hem te hebben? Die heb ik gisteravond toch een partij zien afjagen en onderscheppen. Hij knapt echt al het vuile werk op waardoor Arthur en Frenkie nog beter kunnen voetballen op het middenveld.

Ja, zijn teamgenoten durven het gewoon nog niet aan om hem onder druk in te spelen. Dit is slechts een kwestie van tijd. Het seizoen duurt nog lang. Want als het eenmaal zo ver is, dan ontstaat er altijd een man meer situatie. Barca gaat hier echt nog wel zijn voordeel uit halen. En o, Nelson Semedo slechts een 6.9? Dat lijkt mij te laag. Hij speelde op de -voor hem vreemde- linksback positie, maar vulde het echt heel goed in. Van mij krijgt hij een 8!

7 oktober 2019 om 13:30

Hier ben ik het wel mee eens. Frankie is een speler van topwedstrijden. Daar gaat hij laten zien wat voor waarde hij heeft. Hij is sneller dan menig andere middenvelder bij Barcelona, kan in mijn optiek ook beter verdedigen en kan als een gek dribbelen. Hij moet wel gepusht worden en die momenten gaat hij krijgen.zoals gisteren word Frankie eigenlijk niet gepusht. Sevilla met de rug tegen de muur, zijn team genoten die er niets tot nauwelijks wat van snappen en een waardeloze trainer, daardoor lijkt hij af en toe verdwaald. Het is ook gewoon lastig voetballen met mensen waarmee je niet precies op 1 lijn zit. Dat herkent elke middenvelder denk ik wel.

8 oktober 2019 om 09:14

Volgens mij gaan ze dat voordeel er pas uithalen als ze die clown van een trainer eruit gooien.. Wat een slechte trainer voor Barca

8 oktober 2019 om 09:40

Plus 1 daarvoor! Volledig eens dat Valverde (al lang) plaats moeten maken voor een ander! Valverde: een trainer zonder enige visie, lijkt maar wat te experimenteren met posities van spelers en ook nog een belangrijke: hij heeft nul uitstraling.

Frenkie is sinds zijn komst bij Barcelona een onbetwiste basisspeler! Zijn spel bij Barcelona is vergeleken met andere topvoetballers uit Nederland in het buitenland het meest constant van allemaal dit seizoen! Daarbij laat hij af en toe geweldig mooie dingen zien zoals pirouettes en de body feints. Bij het Nederlands elftal is er sinds zijn komst ook een positieve stijgende lijn ingezet en ook daar speelt hij op een ongekend hoog niveau. De enige die van dit proces mee profiteren zijn de Barcelona fans en alle Nederlandse voetbalfans. Ik begrijp dus ook niet wat mensen nog meer verwachten van deze Frenkie de Jong?! Ik blijf thuis rustig hopen dat hij zo door gaat met zijn altijd positieve houding en dan verwacht ik nog een EK of WK winst mee te mogen maken... de hoop is er in ieder geval weer

Wat een geweldenaar is Frenkie toch. Helemaal nu hij weg is bij Ajax zie je hoeveel hij gemist wordt.

Ajax speelt sneller en aantrekkelijker dan Barcelona op het moment...
Frenkie kan niet de balletjes geven die hij bij ajax en oranje wel kan en kon geven...

7 oktober 2019 om 16:09

Ajax is ook gewoon beter dan alle Spaanse topclubs op dit moment. Ze hebben niet voor niets ruim van Real en ruim van Valencia gewonnen he.

7 oktober 2019 om 22:58

-_-... Jonge jonge, wat drafen mensen weer door zeg.

8 oktober 2019 om 10:30

Je kunt er lacherig over doen, maar iedereen met m beetje inzicht kan zien dat het systeem bij Ajax veel beter in elkaar zit dan bij Real of Barca.. alleen hebben wij geen Messi of Suarez voorin rond lopen maar het spel van Ajax is echt wel beter, alleen hebben die clubs uiteraard meer individuele kwaliteiten (al heeft Ajax dat nu heel veel individuele kwaliteiten) barca teert volledig op Messi, presteerd Messi niet (wat gelukkig zowat nooit gebeurd) dan heb je van barca niet super veel te duchten.

8 oktober 2019 om 10:34

Ik vind Messi trouwens ook niet meer zo goed als hij geweest was. Al is hij nog steeds briljant natuurlijk. Maar je merkt wel dat het wat minder bij hem wordt nu hij ouder wordt. En datzelfde geldt voor Suarez. Terwijl Ajax allemaal topfitte basisspelers heeft waar Tadic de oudste basisspeler van Ajax is met maar 30 jaar.

Het is nog maar zijn 10e wedstrijd in het Barca shirt, maar je ziet toch al meteen dat ie Busquets uit de basis zal spelen tegen de winterstop. Het gaat veel sneller met Frenkie, en de complimenten verdient ie gewoon, of je het nu wilt of niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller158
GaviMiddenvelder130
Riqui PuigMiddenvelder80
L. de JongAanvaller71
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

256 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 12 1 3 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Veerman heeft exceptionele kwaliteiten, dat zie ik zelfs Frenkie niet doen’

Joey Veerman nam sc Heerenveen afgelopen weekend maar weer eens bij de hand. De middenvelder zorgde met een zeldzame bevlieging voor het enige hoogtepunt van de wedstrijd tegen Heracles Almelo (0-1)...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren