Luis Sinisterra krijgt ultieme beloning voor sterke seizoensstart

Woensdag, 2 oktober 2019 om

Luis Sinisterra heeft voor het eerst een uitnodiging ontvangen voor de nationale ploeg van Colombia. De Colombiaanse voetbalbond (FCF) communiceert via de officiële kanalen dat de twintigjarige aanvaller van Feyenoord is opgenomen in de selectie voor de oefeninterlands tegen Chili en Algerije.

Sinisterra kent een sterke seizoensstart bij Feyenoord en speelde tot dusver tien wedstrijden voor de Rotterdammers, waarin hij goed was voor twee doelpunten en drie assists. Afgelopen zomer maakte de aanvaller al indruk op het WK Onder-20, waarop hij met Colombia tot de kwartfinale reikte. Het heeft bondscoach Carlos Queiroz doen besluiten om Sinisterra voor het eerst uit te nodigen voor de nationale ploeg van Colombia.

“Luis maakt een goede indruk bij Feyenoord. Ik heb hem ook al aan het werk gezien op het WK Onder-20, maar ik wil hem graag de mogelijkheid bieden om als nieuw gezicht bij deze selectie aan te sluiten”, zegt Queiroz in een video van de Colombiaanse voetbalbond. Colombia werkt volgende week oefeninterlands af tegen Chili en Algerije. Beide wedstrijden worden afgewerkt in Europa: de wedstrijd tegen Chili in het Estadio José Rico Pérez in Alicante en het duel met Algerije in het Stade Pierre-Mauroy in Lille.

Voormalig Ajacieden Luis Orejuela en Davinson Sánchez maken tevens deel uit van de Colombiaanse selectie. James Rodríguez en Radamel Falcao zijn volgende week niet van de partij bij de oefeninterlands met Chili en Algerije.

De volledige selectie:

Doelmannen: David Ospina (Napoli), Camilo Vargas (Atlas), Aldair Quintana (Atlético Nacional), Éder Chaux (Patriotas)

Verdediging: Luis Orejuela (Cruzeiro), Stefan Medina (Monterrey), Davison Sánchez (Tottenham Hotspur), Óscar Murillo (Pachuca), Yerry Mina (Everton), Jhon Lucimí (KRC Genk), William Tesillo (Leon), Johan Mojica (Girona)

Middenveld: Wílmar Barrios (Zenit), Juan Cuadrado (Juventus), Jéfferson Lerma (Bournemouth), Mateus Uribe (FC Porto), Yairo Moreno (Leon), Andrés Ibargüen (Club América)

Aanval: Luis Muriel (Atalanta), Luis Sinisterra (Feyenoord), Róger Martinez (Club América), Luis Diaz (FC Porto), Duván Zapata (Atalanta), Alfredo Morelos (Rangers)


Poll

Een terechte oproep voor Luis Sinisterra?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door ruudos)

Waarom heb ik deze jongen afgelopen jaar nauwelijks in het eerste gezien eigenlijk? Zoveel slechter was hij niet, lijkt me. Net als Neres even wennen, of?

2 oktober 2019 om 09:28

19 jaar, ik weet niet wat jij op je 19de deed, maar ik denk niet als prof voetballer rond rennen in een ander land.ik neem aan dat ze hem rustig hebben willen brengen.

2 oktober 2019 om 09:47

Gio had altijd moeite met de grilligheid van jeugd. Die koos liever voor zekerheid. Ook als die zekerheid was dat het altijd een 5.5 was maar niet meer. Luis pakt het goed op nu. Blessure van Jorgensen speelt hem ook wel in de kaart. Narsingh mag voorlopig banken denk ik als Sinisterra zo doorgaat.

2 oktober 2019 om 09:55

Misschien was het te vroeg ook. Er zal een hoop op je af komen om als jonge gozer te verhuizen van Colombia naar Nederland. Wellicht was hij nog niet in staat het beste van zijn eigen te laten zien. Nu een jaar verder kan hij zich volledig op het voetbal concentreren en is hij er wel klaar voor.

2 oktober 2019 om 10:12

Dat zal inderdaad toch meer een kwestie van wennen geweest zijn ja. Ik was eerst bang dat het vooral een gebrek aan talent was, maar hij laat nu gelukkig zien dat hij toch wel lekker kan voetballen. Maar we mogen ook best eerlijk zeggen dat het vorig ook echt nergens op leek als hij mee mocht doen.

Jammer dat Gio deze jongen zo weinig kansen heeft gegeven vorig jaar. Lijkt overigens wel fysiek sterker geworden te zijn.

Ongelooflijk dat Gio hem vorig jaar liet wegkwijnen op de bank voor Larsson. Wat een speler. Heerlijke Zuid-Amerikaanse garra in hem, lekker technisch en rap. Wat mij betreft na Berghuis (en een fitte Jorgensen) overduidelijk onze beste aanvaller.

2 oktober 2019 om 10:19

Nee, vond ik niet ongelofelijk. De keren dat hij meedeed leek hij een enorme wilde draver zonder enig overzicht , leek geen idee te hebben wat hij moest doen met de bal. Dit seizoen blijkt hij gewoon een extreem goede aanname te hebben, goed gebruik maakt van zijn lichaam en rap is. Leuk! Ik ben in tegenstelling tot de meeste helemaal niet van mening dat we zo’n slechte ploeg hebben. Fit worden en lijn in het spel en we kunnen heus Az bijhouden!

2 oktober 2019 om 11:26

Helemaal mee eens en is zich nu eindelijk aan het ontwikkelen. Wat hij vorig seizoen liet zien leek helemaal nergens op dus terecht dat Gio hem op dat moment nog liet banken.

2 oktober 2019 om 14:25

Afgelopen seizoen hadden we zijn tweelingbroer onder contract lijkt het wel. Gelukkig is dat weer hersteld.

Goed voor Feyenoord dat dit soort jongens het nationale elftal halen! Vorig jaar schreeuwde iedereen nog dat van Geel maar wat deed toen hij gekocht werd.

Heeft 'ie wel verdiend wat mij betreft. Het gemak waar deze jongen mee voetbalt (in tegenstelling tot z'n eerste seizoen overigens) is echt geweldig. Vooral z'n aannames zijn weergaloos. Ontwikkelt zich dit seizoen echt sterk en Feyenoord is echt niet z'n eindstation.

2 oktober 2019 om 10:00

Helemaal waar! Ik zal zeker niet ontkennen dat ik deze jongen, voorafgaand aan dit seizoen, vaak bekritiseerd heb. Ik zag het ook echt niet in hem zitten. Ongekend hoe het dan ineens helemaal anders kan lopen. Heerlijke speler en lijkt fysiek ook iets sterker geworden.

2 oktober 2019 om 10:50

Ja, verschil met vorig seizoen is zo ongelofelijk groot. Vorig jaar geen goede aanname of overzicht gezien. Nu is elke aanname goed tot subliem en dan heeft hij zelfs wat steekpasses in huis. Nu nog wat rust tijdens het afmaken! Fysiek vind ik hem heel goed, heel erg in balans, snel en maakt goed gebruik van zijn lichaam.

Goed nieuws voor Feyenoord. Wordt deze jongen international, dan verhoogt het de verkoopprijs direct en zo zal Feyenoord toch een inhaal slag moeten gaan maken op PSV en Ajax die mijlenver voor liggen op dit moment.

2 oktober 2019 om 09:49

Je gaat PSV pas bijhalen als je hun CL plek pakt en daar goed presteert. Dat valt internationaal op en daar wordt voor betaald. Sowieso straalt het wel af op de eredivisie als de grote verkopen van deze zomer het goed gaan doen. Lozano, De Ligt, De Jong dat zijn de gezichtbepalende spelers.

2 oktober 2019 om 10:16

Dat werkt niet altijd zo ( helaas ), zie bijvoorbeeld Tapia.

Het blijft onbegrijpelijk waarom Gio hem vorig seizoen zo weinig minuten heeft laten maken. Sinnestera maakt een uitstekende indruk, super snel, technisch, en heeft oog voor mede spelers, en nu ook nog geselecteerd voor de Colombiaanse selectie.en hij wordt alleen nog maar beter.

2 oktober 2019 om 09:50

Misschien was hij er ook niet klaar voor. Ik weet niet hoe hij gepresteerd heeft in Jong. Maar wellicht was het nog te vroeg. Als jonge gozer uit Colombia verhuizen naar Nederland, zal er een boel op je af komen. Nu een jaar verder kan hij zich volledig op het voetbal concentreren. Als die vorig jaar wel de kansen had gehad, maar er nog niet klaar voor was geweest. Dan was hij nu alweer afgeschreven. Maar we zullen het nooit weten hoe het anders was gelopen.

2 oktober 2019 om 10:12

Hoop ik enkel maar dat Stam Senesi niet een jaar laat wennen...

2 oktober 2019 om 10:26

Haha bij ons Feyenoord kan je van alles verwachten. Sta nergens meer van te kijken.

2 oktober 2019 om 10:31

Pablonino. Nooit saai bij onze club.

2 oktober 2019 om 10:51

Haha was het maar eens wat saaier. Vanavond weer een belangrijke avond voor de kuip als ik het allemaal goed begrijp.

2 oktober 2019 om 10:59

*morgen

2 oktober 2019 om 11:11

Haha ja morgen de wedstrijd. Maar vanavond die stemming over die aandelen van de sportclub. Schijnt weer erg belangrijk te zijn voor de toekomst van de kuip.

2 oktober 2019 om 11:30

Klopt, had ik niet in de reactie begrepen wat een beetje dom van me was achteraf! Denk wel dat beide partijen (stichting en Kromme Zandweg bv (Cees Ultee) goed zijn voor de toekomst voor club en stadion. We weten het vanavond waar geen 2/3 vd leden aanwezig hoeft te zijn voor de stemronde.

2 oktober 2019 om 12:11

Jij weet er meer vanaf dan ik, lees ik al. Ikzelf heb echt geen idee, en mij kunnen ze alles wijs maken of het nou een goed idee of slecht idee is. Ik hoop alleen dat er gauw een wijs besluit word genomen en we weer door kunnen.

Gek dat Arias er niet bij zit! En moet wel zeggen dat zonder James en Falcao er wel weinig over blijft van Colombia. Dus dan zijn de oproepen van Orejuela en Sinisterra niet eens heel erg ver gegrepen. Colombia had 3 jaar geleden een fantastisch elftal. Maar die hebben wel duidelijk vaarwel gezegd tegen een gouden lichting zeg....

Geen Arias op rechtsback maar wel Orejuela? Hoe kan dat nou weer haha

2 oktober 2019 om 09:43

Ja inderdaad heel vreemd, hij is niet geblesseerd ofzo. Misschien hadden ze het bij Ajax toch niet goed gezien(grapje voor dat alle Ajacieden hier over vallen)

2 oktober 2019 om 10:27

Lijkt me niet dat hier Ajacieden over gaan vallen hoor haha. Ik ben persoonlijk blij voor die jongen dat ie het weer kan laten zien. Ik denk dat veel mensen bij Ajax zelf wel iets in hem zagen maar dat het er gewoon niet uitkwam (wat iedereen ook zag). Verder heeft ie zich naar mijn weten altijd netjes gedragen en kwam hij sympathiek over. Mooi dat dit dan goed voor hem heeft uitgepakt! Toevoeging: weet niet de reden van afwezigheid van Arias, maar het is niet ondenkbaar dat hij op een gegeven moment voorbij wordt gestreefd. Een goede back, maar ook weer niet van uitzonderlijke klasse.

2 oktober 2019 om 12:53

Ikzelf als Ajacied ben hier zelfs enorm verbaasd over. Maar wie weet wat Orejuela tegenwoordig allemaal klaarspeelt. Bij Ajax was het echt absoluut niet van het niveau dat je wil nastreven als Colombiaans elftal.los van het feit dat Arias een bloedirritante speler is, lijkt hij mij wel een bruikbare kracht voor Colombia.

Kijk dit is goed voor die jongen, Feyenoord en de Eredivisie. Hopelijk gaan de grote 3 maar ook AZ veel meer in Colombia en Peru scouten ,loopt meer dan genoeg talent rond voor een redelijk degelijke prijs.

2 oktober 2019 om 09:57

Hopelijk niet. Bij de grote 3 staan doorgaans al 3 tot 6 buitenlanders in de basis. Dat lijkt me wel genoeg als we Nederlands talent ook een kans willen geven.

Colombia was nog niet zo lang geleden wereldtop maar als je de selectie nu bekijkt is meer dan de helft pure middelmaat. Zo zie je maar dat bijna alle landen - net zoals oranje - te maken hebben met goede en minder goede lichtingen.

2 oktober 2019 om 11:55

Precies, toen met spelers als Falcao, James Rodriguez en Jackson Martinez die alles kapot schoten. Was echt een ploeg om te ontlopen zo tijdens het WK in Brazilie. Het kan snel gaan.

2 oktober 2019 om 13:28

Tussen zeg maar de periodes Asprilla en Falcoa presteerden ze ook bijzonder weinig.

Zo wordt die totaal genegeerd door van Bronckhorst en compleet afgebrand door de supporters. En zo is het straks Colombiaans international. Het kan toch raar lopen. Het lijk erop dat dit één van de zeldzame goede aankopen van Martin van Geel is geweest, die tevens een leuke restwaarde vertegenwoordigt. 1 exotische aankoop in een 8 jarig dienstverband bij Feyenoord en het is direct een toekomstig goudmijntje. Maar nee, vooral niet vaker in die contreien scouten... Als Stam nou die kale kop van hem laat werken en Senesi opstelt komt er langzaam maar zeker wat waarde op het veld te staan. Je gaat mij niet vertellen dat Senesi minder is dan Botteghin. Met het verschil dat Botteghin geen waarde heeft en Senesi wel, opstellen die Senesi dus. Dit is je reinste kapitaalvernietiging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
L. GeertruidaVerdediger
D. HallVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

536 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 4 augustus
AC Milan heeft Zlatan Ibrahimovic een aanbieding gedaan om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren