Garcia de la Vega grijpt in: ‘Ik heb opdracht gegeven tot ontslag’

Dinsdag, 1 oktober 2019 om

Mauricio Garcia de la Vega werd afgelopen vrijdag door supporters weggejaagd uit het stadion van Roda JC Kerkrade. De achterban is het zat dat de Mexicaanse investeerder zijn afspraken niet nakomt. Maandag meldde het kantoorpersoneel zich collectief ziek uit onvrede over de samenwerking met de zakenman en op dezelfde dag maakte de club bekend dat het wil breken met Garcia de la Vega. In een uitgebreid interview met De Telegraaf laat hij nu van zich horen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat het nog goedkomt tussen Roda JC en Mauricio Garcia de la Vega?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door pantelic16)

Mag niet hopen dat er nog mensen zijn die deze man daadwerkelijk geloven... Dus de beveiliging (???) Had de tegen hem gerichte spandoeken tijdens de wedstrijd weg moeten halen? Ach rot toch op... niemand dje hem meer wilt, backupplan staat al klaar. Klaar met zijn leugens. Als hij door zou willen gaan met Roda besturen werd gezegd dat hij de toegang naar het stadion zou worden ontzegd. Ook voor zijn eigen veiligheid raad ik dit absoluut niet aan.

1 oktober 2019 om 12:13

Toch gek aangezien alles klopt wat hij zegt en dit bevestigd is door Schrouff

1 oktober 2019 om 19:04

Alles klopt wat hij zegt? Noem iets wat klopt dan? Alles wat hij zegt kan ontkracht worden, als je wat van de context weet

Het ontbreekt je aan de nodige zelfreflectie wanneer je bij je tweede club op identieke wijze met pek en veren weggestuurd wordt door de supporters en nog steeds anderen de schuld geeft. Wat een loser, die vent.

1 oktober 2019 om 08:34

Of supporters willen gewoon alleen maar geld zien of anders oprotten. En gaan er gemakshalve maar even vanuit dat hij hier hetzelfde dat doen als eerder.

1 oktober 2019 om 09:06

@commandpromptwanneer je de baas wil spelen moet je gewoon betalen of betaald hebben.deze meneer heeft tot op heden alleen maar beloftes gedaan en declareert vervolgens voor veel geld rekeningen bij de club. Hij heeft een lening afgesloten met een partij uit Duitsland voor 150k waarvan niemand dan hij de voorwaarden weet. Daarbij komt ook nog eens dat er al een openstaande lening stond van 300k die hij persoonlijk zou terug betalen.verder is bij Murcia maar een voorbeeld van de glansrijke carriã¨re van deze man. En als klap op de vuurpijl mag men hem nu uitkopen voor 250k terwijl hij nog geen enkele Euro betaald heeft!

1 oktober 2019 om 13:36

En vergeet bovendien niet dat deze meneer ook gewoon salaris ontvangt. Ik durf wel te wedden dat meneer z'n centen altijd tot op de minuut nauwkeurig op de bank heeft staan, terwijl de spelers niet eens betaald konden worden.

1 oktober 2019 om 16:02

Ik weet natuurlijk niet wat waar is, maar in het artikel staat dat hij geen salaris ontvangt. Wel declareert hij zijn kosten die hij maakt voor de club. Klinkt best schappelijk.

1 oktober 2019 om 17:01

eazy-e"wanneer je de baas wil spelen moet je gewoon betalen of betaald hebben.deze meneer heeft tot op heden alleen maar beloftes gedaan en declareert vervolgens voor veel geld rekeningen bij de club. "sorry hoor, maar wat je zegt slaat nergens op. Ben geen fan van die man maar De La Vega is gewoon aandeelhouder van de club. En kennelijk heb jij geen idee wat dat inhoudt, maar een aandeelhouder is gewoon eigenaar van de club. En als hij een meerderheidsbelang heeft in de club bepaalt hij gewoon wat er gebeurd binnen die club. Zo werkt dat binnen vennootschappen namelijk. Dus die man heeft álle recht om 'de baas te spelen', als hij dat wil. En hij kán dat ook. Dat hij verder geen cent (nog) geen cent in de club heeft gestoken, dat snap ik ook nog wel. Sinterklaas bestaat niet. Dus waarom zou hij zijn eigen geld zomaar aan Roda schenken??? Er bestaat verder ook geen enkele plicht voor die man om dat wél te doen trouwens. Dus je kunt wel zeuren over geld dat hij in de club moet steken, maar dat hoeft hij absoluut niet, als hij dat niet wil.

1 oktober 2019 om 09:20

Roda is vanuit Spanje diverse keren gewaarschuwd maar toch gingen ze met hem in zee. Eigen schuld zeg ik dan.

1 oktober 2019 om 13:44

Ik denk ook niet dat Roda vond een andere keuze te hebben. De club stevende (en nog steeds) hard af op een faillissement en investeerders zijn er nauwelijks te vinden. Dit is uiteraard schadelijk voor de club, maar een kat in het nauw maakt rare sprongen. Nu is er bijvoorbeeld weer een multimiljonair met roots uit Kerkrade die de club wil redden, maar dan alleen met andere investeerders. Die ga je niet vinden, want er is simpelweg geen draagvlak. Niet voor niets kreeg zelfs de onbetrouwbare Garcia de La Vega de voorkeur in een eerder stadium en gemeente Kerkrade zit klem en kan weinig.

Dit geeft nog maar eens aan wat een clown dit is, maar bovenal een notoire oplichter. Dat bij de directie niet 1 iemand even wat achtergrondinformatie heeft gecheckt voor met hem in zee te gaan. Natuurlijk, de actie van supporters ging over een grens, maar begrijp ik wel volkomen. Als je directie incapabel is, en Roda gaat je aan het hart, dan kom je zelf in actie. De actie van het personeel sinds gisteren zegt genoeg, nu zorgen dat deze notoire oplichter snel verdwijnt!

1 oktober 2019 om 07:23

Op zich vind ik het nog wel begrijpelijk dat hij een andere beveiligingsfirma onder de arm wilt nemen. Want het is toch echt ongeloofelijk dat er blijkbaar niemand tussenkomt als hij door meer dan 20 man fysiek bedreigt wordt. Verder ook zeer vreemd dat die supporters überhaupt in de zone van de clubofficials kunnen binnengeraken. Overigens ben ik het er wel mee eens dat hij waarschijnlijk gewoon een bloedzuiger is, maar hij kan het wel goed uitleggen. Vandaar ook waatschijnlijk dat hij nog bij clubs binnengeraakt.

1 oktober 2019 om 07:29

Als je simpel googelt op zijn naam, dan weet je genoeg hoor. Nu gebeurt precies hetzelfde als bij Murcia. Het personeel zal ook niet zomaar en masse gaan staken (ziek melden). Dit was een totale black-out van de directie en nu moet het overige personeel en supporters het gaan herstellen. Dat krijg je als de leiding faalt.

1 oktober 2019 om 10:37

Ik ben het er volledig mee eens dat deze man absoluut een verschrikking is voor elke voetbalclub, hij zuigt zich vast in een voetbalclub en verrijkt zichzelf met het geld van die club. Dat is natuurlijk onacceptabel en ik kan volledig snappen dat zelfs het eigen personeel dit niet kan aanzien en acties onderneemt. Maar dat je hem zelfs niet te hulp schiet als hij echt fysiek bedreigt wordt (want er moet maar 1 gek zijn die op hem begint te slaan en het kan al heel snel een algemene molestatie worden) kan er bij mij echt niet in. Daarom vind ik het volledig rechtvaardig dat die beveiligingsfirma buiten gekegeld wordt, ze voeren hun werk gewoon niet adequaat uit.

1 oktober 2019 om 10:55

@lierse1997wanneer de massa zich tegen de club bestuurder keert, kan de beveiliging weinig anders doen dan de politie bellen. Ze hebben namelijk nauwelijks bevoegheden om geweld te mogen gebruiken, al helemaal als de mensen geen geweld gebruiken.de politie stond klaar bij de ingang om zich over de besuurder te ontfermen, kennelijk waren ze opgeroepen door iemand, wellicht de beveiliging?

1 oktober 2019 om 11:33

Er werd over een man of 20 gesproken, dat moet de beveiliging toch zeker aankunnen? Daarnaast is het ook gewoon zeer eigenaardig dat die 20 man daar gewoon kan binnenlopen.

1 oktober 2019 om 12:05

@Lierse de la Vega zou een afspraak hebben met een groep van 15 supporters om text en uit leg te geven waar het geld blijft etc. Vandaar dat ze zo bij hem konden komen.

1 oktober 2019 om 13:46

In dit geval faalt iedereen. Ten eerste heeft het niet het gewenste effect en denk je dat het kantoorpersoneel gewoon gratis is gaan "staken"? Die krijgen waarschijnlijk gewoon hun ziekte-uren en wie gaat dat betalen? Juist, Roda JC.

1 oktober 2019 om 17:05

Mega genant en enorm beschamend natuurlijk voor de clun Roda dat een stel onverlaten die gewoon fan zijn en verder niets binnen de club te vertellen hebben eventjes met geweld deze man buiten mogen zetten! Dat de stewards niet ingrepen en het hoofd van de beveiliging doodleuk 'no habla Espanol!' zegt als De La Vega hem vraagt om hem te ontzetten is echt een schandvlek op het blazoen van deze club! Sorry hoor maar dit kún je echt niet maken! En fans mogen van mij altijd hun onvrede laten blijken en duidelijk maken dat zij die man weg willen of zoiets, maar niet op deze manier. Ik zou dat hoofd van de beveiliging óók per direct ontslagen hebben. Die man is evident incompetent.

1 oktober 2019 om 07:31

Precies wat jij zegt, ajax. Ik neem toch aan dat je een goede screening doet voordat je zo'n clown en oplichter in huis haalt? Dit tafareel is precies hetzeltde waarvoor hij bij die andere club is weggestuurd. Het enige wat deze man wil na zijn verhaal, is winst maken en de club doorverkopen. Voor de rest wilt deze man niks.

Mensen willen ontslaan terwijl je geen eens nog aandelen hebt. Bijzondere man..

1 oktober 2019 om 09:49

Dat is inderdaad vrij bizar.. dat hij denkt enige inspraak te hebben. Al vind ik wel dat hij een punt heeft over het functioneren van de beveiliging. Wat je ook van hem vind, de beveiliging moet niet toestaan dat wie dan ook in het stadion er hardhandig uitgewerkt wordt door supporters.

1 oktober 2019 om 17:09

Alamomeneer De La Vega heeft gewoon 80% van de aandelen van Roda gekocht van Frits Schouff. Dus hoe jij erbij komt dat hij 'geen eens nog aandelen heeft' is mij een compleet raadsel. En ook voor jou, iemand die 80% van de aandelen in een bedrijf heeft, die is gewoon eigenaar én de baas. Dus ja, De La Vega heeft het wettelijke én statutaire recht om mensen te ontslaan ja.

Wat je ook van deze man vind , dat wil nog niet zeggen dat de beveiliging hum werk niet moeten doen. Roda heft dan wellicht de fout gemaakt eze man binnen te halen , maar de beveiliging moet gewoon hun werk doen .

1 oktober 2019 om 07:34

Op zich wel, maar dit zit ‘m meer in een soort van “coup” van zeer incompetent leiderschap. Mensen pikken het tot een bepaald punt en als de leiding keer op keer laat zien blind te zijn, gaat de mens het zelf fixen. Kunnen we heel moralistisch doen, maar als mensen het in een land bij een dubieus leiderschap doet, vinden wij het wel goed. Dit is in feite niet anders en er heeft geen druppel bloed gevloeid.

1 oktober 2019 om 07:58

Tja , als de beveiliging zelf gaat bepalen wie of wanneer ze ingrijpen dan is het einde ook zoek. En dat gaat niet over morel of zo , maar gewoon je job doen . Als je in de beveiliging werkt kan je ook niet altijd je klanten uitkiezen , als je het niet aankan dan moet je stoppen en ergens anders gaan staan . Ik weet niet wie jij met wij bedoelt , maar ik spreek hier namens mijn zelf , want wat andere ervan vinden kan ik alleen maar raden , Jij weet blijkbaar wat wij goed of slecht vinden ?

1 oktober 2019 om 08:09

Kom op man, beetje inleven mag ook wel zeg. Plus je gaat woorden in m'n mond leggen die ik helemaal niet heb geuit. En nu ga je ervan uit dat de beveiliging altijd zelf uitkiest wat en wanneer ze doen. Dat lijkt mij zeker niet juist en vind ik nogal beledigend naar deze mensen toe. Ik denk juist dat de beveiligers heel bewust het hebben laten gaan (net als de politie trouwens) omdat iedereen wel ziet dat deze vent tuig van de richel is (behalve de directie).

1 oktober 2019 om 09:13

Hij gaat er niet van uit dat de beveiliging zelf kiest wat en wanneer ze doen. Jij lijkt dat te insinueren met de opmerking dat ‘de mens het dan zelf gaat fixen’. Ik ben het er mee eens dat de beveiliging hun werk moet doen of op z’n minst de schijn op moet houden. Ook al is die gast een oplichter. Zijn langste tijd heeft geduurd daar ben ik van overtuigd. Begrijp overigens de actie van het kantoorpersoneel volkomen. Daar doen ze niemand kwaad mee.

1 oktober 2019 om 09:12

@bossie, geen enkele beveiliging houdt een groep van 30-40 man harde kern tegen. Daar heb je de politie voor nodig en die stonden buiten.

1 oktober 2019 om 09:14

Dat is zeker waar maar ze deden echt helemaal niks. Doe dan alsof en spreek die mensen aan. Fysiek ingrijpen moeten ze niet doen, dat is kansloos. Mogen ze dat eigenlijk wel, fysiek ingrijpen?

1 oktober 2019 om 09:18

Dat zou de boel alleen maar laten escaleren en dan had je pas een scene gehad.

1 oktober 2019 om 09:23

Als ze tegen die gasten hadden gezegd dat ze hem los moeten laten voordat ze zelf in de problemen komen zou de boel laten escaleren? Dat lijkt me sterk. Of het moet wel heel dom volk zijn. Als beveiliging houdt je op die manier in ieder geval de schijn op dat je je werk doet. Nu staan ze allemaal voor gek in de media.

1 oktober 2019 om 09:38

Daar zit nou juist het punt, 'voordat ze zelf in de problemen komen'. Jij denkt blijkbaar nog steeds dat de beveiliging zo'n groep de baas kan zijn. Sorry maar dat is op z'n zachtst gezegd naïef.daarbij kan ik me goed voorstellen dat die beveiligers bekenden zijn van sommigen van de Roda fans of onder druk zijn gezet. Als je je bedenkt dat het voltallige personeel twee dagen later staakte dan kan je je misschien ook wel voorstellen dat het aanspreekpunt voor de beveiliging binnen de club er bijv op heeft aangedrongen dat ze zich afzijdig zouden houden.

1 oktober 2019 om 09:47

Dan heeft de beveiliging het totaal verkeerd ingeschat , het zal niet zomaar opeens komen dat die mensen zo reageren. En als die supporters echt iets willen doen , dan moeten ze ook eens die mensen aanpakken die deze geldschieter aangesteld hebben. Die kerel staat er in zijn eentje......

1 oktober 2019 om 10:57

@drl80ze mogen niet fysiek ingrijpen zolang er door de supporters geen geweld gebruikt wordt. Beveiligers hebben namelijk dezelfde bevoegdheden als jij en dat is niet veel.ze moeten gewoon de politie inschakelen en dat was volgens mij al gebeurt, de politie stond klaar bij de ingang.

1 oktober 2019 om 11:44

Is de club niet verantwoordelijk voor dat wat zich binnen een stadion afspeelt? De politie draagt zorg voor openbare ruimtes?weet iemand of dit mogelijk de verklaring is voor de afzijdigheid van de politie?

1 oktober 2019 om 10:01

Is het werk van de beveiliging ingrijpen of een ontstane situatie met zo min mogelijk escalatie afhandelen? Voor mij geldt het tweede en kan dan ook goed begrijpen dat ze niets deden totdat de beste man het stadion uit was. En ik kan ook begrijpen dat de Roda fans, medewerkers en beveiliging (vast veel Roda supporters) niets van deze manipulist willen weten. Hoe gek het ook klinkt, dit was de beste manier van werken voor de beveiliging.dat jij denkt daat ze "de schijn op moeten houden dat je je werk doet" is hypocriet. Deze actie kan ik veel meer waarderen en ze staan dan ook zeker niet voor gek in de media voor mij.

1 oktober 2019 om 10:27

Die kerel heeft meer ballen dan die hele beveiliging van Roda bij elkaar . Dan had de beveiliging dit beter moeten inschatten , dat is ook een taak van beveiliging. Ik neem aan dat dit gebeuren niet op zich zelf staat en dat er een geschiedenis vooraf gegaan is En dat de beveilging daarvan op de hoogte was , het zou vreemd zijn als ze dit niet was;

1 oktober 2019 om 11:35

Wat hadden ze precies beter in moeten schatten? Het lijkterop dat je heel erg bezig bent je gelijk te halen in dit draadje. Dat is op zich niet erg maar laten we het erop houdsen dat we hier verschillende meningen hebben over wat zich bij Roda heeft afgespeeld.

1 oktober 2019 om 11:39

Exact . De beveiliging had het op kunnen nemen tegen zo’n 100 woedende supporters . Dat had pas echt uit de hand kunnen lopen. Of ze laten 1 oplichter afvoeren . Dan kies je toch altijd voor de tweede optie .

1 oktober 2019 om 17:13

pprinceiedereen die in de situatie van gisteren koos voor de door jou voorgestelde optie 2 moet natuurlijk zonder verder overleg of ruggespraak op staande voet worden ontslagen. Wellicht heb jij niet helemaal door wat precies de functie is van de beveiliging. Die is dus niet dat je daar als een soort scherprechter mag gaan oordelen dat jouw baas een 'oplichter' is en dat dit betekent dat jij jouw taken opeens niet meer uit hoeft te voeren. Iets met geschikt/ongeschikt dus.

3 oktober 2019 om 10:37

Niet mee eens, de beveiliging daar was niet de persoonlijke beveiliging van de la Vega maar de beveiliging in het stadion om ervoor te zorgen dat er geen escalatie is. In dit geval heeft de beveiliging dus de correcte keuze gemaakt om escalatie te voorkomen.mocht de la Vega het anders willen dan moet ie Bodyguards inhuren en niet de algemene beveiliging van een station zien als zijn persoonlijke beveiliging.

Persoonlijk vond ik het ook heel apart om te zien dat er helemaal niemand was die ertussen sprong. Die man zal best een garantie hebben afgegeven om de aandelen te kunnen overnemen en het os nu dus aan de KNVB op zijn credenties te checken voordat hij er verder geld in steekt, lijkt me logisch. Vond dat de woede zich nu meer op de KNVB zou moeten richten, omdat dat proces zo langzaam verloopt. Je kan iemand best een charlatan noemen maar dat betekent niet direct dat hij er ook een is. Zonder geld krijgt hij die aandelen nooit in handen dus moet hij wel wat hebben. En er is geen mens op de wereld te vinden die haar of zijn energie gaat steken in iets zonder doel. Vind de angstige reactie van het Roda publiek wel te begrijpen maar ze moeten blij zijn dat er nog iemand geïnteresseerd is in hun club, want om eerlijk te zijn stelt het allemaal niet veel meer voor op het moment.

1 oktober 2019 om 09:09

Nog nooit zo veel feitelijke onjuistheden gezien in één reactie. Die man heeft helemaal geen garantie afgegeven om de aandelen te kunnen overnemen en heeft de aandelen als klap op de vuurpijl voor 0 euro kunnen overnemen van Frits Schrouff. Wel heeft hij valse beloftes gedaan over het afdekken van tekorten en heeft hij een rooskleurig vierjarig plan bij de vorige eigenaar ingediend. De Knvb wacht tevens al een tijd op een bankgarantie van dhr. De la Vega, maar heeft deze tot op heden nog niet ontvangen. Tot die tijd ligt het onderzoek simpelweg stil. Ondertussen wordt de club enorme schade toegebracht door deze man. Hem via de officiële weg wegsturen kost natuurlijk een hoop tijd, en die is er op dit moment gewoonweg niet. De bewuste groep supporters heeft, in mijn ogen volkomen begrijpelijk, geprobeerd hem op deze manier een zetje in de goede richting te geven. Daarbij kun jij wel vinden dat het allemaal niet meer veel voorstelt, maar voor veel mensen is Roda nog steeds een groot deel van hun leven.

1 oktober 2019 om 09:13

Hij heeft geen garantie kunnen geven, maar acteert inmiddels wel als baas. Hij incasseert geen salaris maar declareert al zijn onkosten (en dat is werkelijk waar alles tot 15k persoonlijke rechtsbijstand aan toe). Feit dat het al zover heeft kunnen komen geeft maar eens aan dat iemand hier heeft lopen slapen.ook sluit hij leningen af met onbekende partijen tegen niet bekende voorwaarden. Zo heeft hij een lening afgesloten voor 300k waar hij persoonlijk voor garant stond. Om vervolgens nog een lening af te sluiten bij een onbekende partij.hij heeft aangegeven dat men hem mag uitkopen voor 250k terwijl hij niets betaald heeft, dit is gewoon een ordinaire oplichter.

1 oktober 2019 om 12:14

Eerlijk? Wat verwacht je als je het paard van Troje binnen haalt? Volgens mij had Roda met Korotaev iemand waar ze beter mee af zouden zijn als met deze Mexicaan. Dat duurde maar en duurde maar dus ging Roda maar over op de la Vega. Waarvan bekend was hoe hij met Murcia is omgesprongen. Roda is zelf ook schuldig in deze situatie.

1 oktober 2019 om 17:19

eazy-eHij acteert niet als baas, hij is gewoon de baas! Hij heeft 80% van de aandelen in zijn bezit. Dát feit maakt hem eigenaar, baas én de man die alles voor het zeggen heeft. Zo simpel is dat. Ik lees overal dat die man beloftes heeft gedaan, toezeggingen, etc. etc. Maar nergens kan ik die informate verder vinden, noch heb ik een betrouwbare bron gevonden waaruit blijkt welke beloftes hij dan deed die hij vervolgens niet na kwam. En op zichzelf, de Knvb moet net als bij Jordania en Den Bosch, nog gewoon onderzoek doen of die overname wel goedgekeurd kan worden. Hangende dát onderzoek snap ik ook wel dat die man geen eigen geld zomaar in de club stopt. Sowieso, is het werkelijk zo dat de Roda fans massaal denken dat Sinterklaas bestaat en dat clubeigenaren zomaar hun zuur verdiende geld in clubs steken? Welnee. Dat doet geen enkele clubeigenaar. Weet je ook waarom? Omdat rijke mensen niet rijk zijn geworden door geld weg te geven. Hij zal hooguit geld aan Roda lenen.

2 oktober 2019 om 13:16

@constant kante " In 2017 sloot Garcia de la Vega een deal voor de overname van de Spaanse derdeklasser Real Murcia. Maar geld kwam er nooit uit Mexico, wel facturen. Bovendien zou hij een deel van de huisraad hebben meegenomen." "de van Chelsea gehuurde spits verdient met 48.000 euro bruto per maand ongeveer het tienvoudige van wat zijn medespelers verdienen. Ter compensatie maakt Chelsea hiervoor maandelijks 43.000 euro over aan Roda, dat zijn salaris aanvult en uitbetaalt. Maar dit keer niet. In Kerkrade zijn de financiã«le sores nu al zo groot, dat de club Ugbo’s salaris niet aan hem, maar aan zijn collega’s heeft uitgekeerd, zo blijkt nu uit onderzoek van Nrc. Liever éã©n boze grootverdiener dan paniek in de hele selectie, was de redenering." "wat in juni 2019 een gezonde bedrijfsovername leek te zijn, is uitgelopen op totale chaos. Financiã«le voorspoed? Niets daarvan. In plaats daarvan kampt Roda JC met een begrotingstekort van bijna een miljoen euro en dreigen ook volgende maand de salarissen niet betaald te kunnen worden. Garcia de la Vega beloofde dat hij tekorten zou dekken, maar stak tot op heden nog geen euro in de club." "rijden, slapen, eten, drinken: alles doet hij op kosten van de club. Logisch, vindt hij zelf: hij werkt ook voor de club en krijgt daarvoor geen salaris. De bankgarantie van 910.000 euro die hem is gevraagd? Die is er weken later nog steeds niet. En waar blijft toch dat geld van de stadiondeal met dat cryptovalutabedrijf? En vanwaar die geheimzinnigheid over de 150.000 euro die hij leende in Duitsland?" "zelfs enkele tienduizenden euro’s aan persoonlijke juridische kosten liet Garcia de la Vega al door Roda betalen. Wegens zorgen over zijn vermogen blijkt afgelopen maand dan ook al in het geheim over hem te zijn gesproken bij de Knvb en op het stadhuis. „hij heeft contractueel overeengekomen bepalingen niet nageleefd”, aldus Mullenders in zijn mail." Geen bankgaranties en geen goedkeuring door de Knvb dus ik zie niet in hoe hij dan al als baas kan acteren. Daarbij brengt hij de club die al in financiã«le problemen zit alleen nog maar meer in problemen met zijn persoonlijke facturennrc en Volkskrant acht ik als betrouwbare bronnen: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/09/29/mooie...

Hoe is deze beroepsoplichter überhaupt binnen kunnen komen. Wat is er toch veel naïviteit en goed geloof in sprookjes en luchtkastelen in een bedrijfstak waar het om miljoenen gaat. Heeft men niks geleerd van hun eigen verleden + Aalbers, Scheringa en andere megalomane toestanden? De wanhoop regeert.

1 oktober 2019 om 09:20

Dat soort kleine clubs met structurele financiele en bestuurlijke problemen zonder uitzicht op wat anders, deels door eigen halsstarrigheid, moeten elke kans aangrijpen die zich voordoet. Dat het dan (keer op keer) fout gaat zorgt niet voor inzicht. Ze hebben simpelweg geen andere keuze dan om met elke roeptoeter in zee te gaan. Of ze moeten fuseren maar dat willen ze niet. Kiezen tussen twee kwaden en het kwaad dat ze (RodaJC in dit geval) telkens kiezen is de slechtste van de twee. Helaas weegt sentiment zwaarder dan realisme en staan dat soort clubs straks voor een onvermijdelijk faillisement.

1 oktober 2019 om 13:54

Er komt natuurlijk wel wat meer bij kijken. De stad zit dan met een stadion waar het weinig aan heeft en gewoon onderhouden moet worden, gemeente Kerkrade zit er nog voor veel geld in. De gemeente is al met allerlei vreemde constructies betrokken om Roda uit de brand te helpen, maar de problemen blijven zich opstapelen. Voor de gemeente is het dus ook mede daardoor belangrijk dat Roda blijft bestaan.

1 oktober 2019 om 09:53

Scheringa en Aalbers waren wel megalomaan, maar zonder die 2 hadden Vitesse en AZ nu of niet meer bestaan, of op niveau FC Den Bosch gespeeld.

Hoe kan het toch dat Roda met zo'n Loco in zee gaat? Hij had daarvoor toch ook al een slechte naam bij andere clubs waar hij zogenaamd zou investeren?? Dan moet je als Roda zijnde wel heel wanhopig zijn.

Zouden wij bij ADO ook met onze Chinees moeten doen alleen is die er helaas nooit. Volgens mij is die zelfs vergeten dat hij grootaandeelhouder van ADO is maar ze aandelen afstaan aan een groep club mensen die wel wat mee wilden doen nee hoor dat kon meneer niet over ze ego krijgen. Deze buitenlandse investeerders geven geen reet om clubs uit Nederland en worden altijd uit nood en paniek binnen gehaald.

1 oktober 2019 om 10:58

Jullie Chinees heeft wel betaald waardoor ADO uit de financiele malaise is gekomen.

Klinkt als een intelligente man die weet wat hij doet. Maar zijn omgeving heeft toch een heel ander beeld van hem. Het levert iig leuke televisie op.

1 oktober 2019 om 09:28

Ja zo klinkt ie inderaad, dat is ook precies de reden dat sommige goedgelovige mensen nog met hem in zee gaan.valsheid in geschrifte plegen? Tuurlijk, je hebt een mooi verhaal dus kom hier maar lekker binnen!

1 oktober 2019 om 13:59

Je moet natuurlijk wel beseffen dat ze in Kerkrade de wanhoop nabij zijn. Het is dus niet zo dat ze de man blind geloven, maar ze hebben ook geen andere keuze. Nu is er weer 1 of andere multimiljonair die de club zogenaamd wil redden, maar dan alleen met andere investeerders. Als die andere investeerders er uberhaupt waren, zat de club niet zo diep in de penarie. Ze komen nu allemaal met mooie woorden aanzetten, maar zij pompen ook niet zomaar geld in een club zonder de wetenschap er beter op te worden.

Kunnen we dit ook in de Tweede Kamer gaan doen, referendum (waar het volk in meerderheid achter staat) terug eisen en onze zeggenschap terugpakken? Want de gekozen volksvertegenwoordigers doen niet waarvoor het volk heeft gekozen.

1 oktober 2019 om 09:18

Ja lijkt me heel verstandig net als Roda laten leiden door die mensen die deze man het stadion hebben uitgezet. Zagen er heel capabel uit.

1 oktober 2019 om 11:30

Infinity91. Dat is één keer gebeurd, al eventjes geleden. Daarbij stond dat referendum vooral bekend om stemmers die geen flauw idee hadden waar het allemaal over ging en die uit het sentiment; Wij betalen niets meer!!! stemden. Bindende referenda zijn sowieso een raar fenomeen, je stemt voor volksvertegenwoordigers maar op het moment dat de volksvertegenwoordigers beleid gaan maken stem je weer tegen? Dit zorgt natuurlijk voor ongelofelijke vertragingen en de gekste uitkomsten. Je kan het volk niet zomaar laten stemmen over super ingewikkelde casussen waar experts jaren mee bezig zijn geweest.

Ik blijf dit een enorm rare situatie vinden. Natuurlijk is dit een vrij onbetrouwbaar figuur, maar Roda is zelf met hem in zee gegaan. En dan nu dus met z'n allen heel boos zijn omdat deze man niet direct even miljoenen in de club pompt? Tja, zo werkt het natuurlijk niet. Het blijft zijn geld, niet dat van Roda.

1 oktober 2019 om 09:18

Roda is niet met hem in zee gegaan, hij heeft de aandelen gekocht van de vorige grootaandeelhouder. Reageer gewoon niet als je het teveel moeite vindt om op z'n minst het artikel te lezen.

1 oktober 2019 om 09:39

Je doet het nu voorkomen alsof deze man uit het niets zich binnen heeft gekocht bij Roda. Dit is niet het geval, het is algemeen bekend dat Roda financieel erg krap zit en dus bewust heeft zitten zoeken naar investeerders.

1 oktober 2019 om 09:54

Ik neem aan dat die Frits zijn aandelen niet had overgedragen als de clubdirectie er faliekant op tegen was geweest. Die kerel heeft miljoenen in Roda gestoken en zal het ook goed achter hebben willen laten.

1 oktober 2019 om 10:43

@wanny, @dejan, we weten allebei niet in hoeverre de directie hierin gekend is. Als een aandeelhouder zijn aandelen wil overdragen dan kan ie dat in principe gewoon doen. In dit geval nog wel behoudens goedkeuring van de Knvb.maar al zou de directie van de hoed en de rand weten, dan nog slaat de opmerking 'nu dus met z'n allen heel boos zijn' echt helemaal nergens op. De supporters en de werknemers zijn boos en die zijn niet met hem 'in zee gegaan'.

Gelukkig en hopelijk plaatst Voetbalzone het bericht van de Telegraaf, waar nu ook positieve berichtgeving vandaan komt. Niet van De La Vega maar van Korotaev. Zijn rechtzaakzaak loopt namelijk ten einde aangezien zijn tegenstander wederom niet is komen opdagen, waardoor de kans groot is dat hij op korter termijn weer het land uit mag en toegang krijgt tot zijn bevroren bankrekening. Het goede nieuws daarbij is dat Korotaev aan meerdere betalingsverplichtingen kan en wil voordoen, iets waar hij in te vertrouwen is gebreken. Dit door investeringen van in totaal 4 miljoen euro die hij al in de club heeft gestoken.

1 oktober 2019 om 14:03

Jij denk dat die man (zonder enige binding met Roda) nu weer trek heeft om in te stappen nadat de club het vertrouwen min of meer heeft opgezegd? Hij heeft nog steeds verplichtingen omdat hij nog 20 procent van de aandelen bezit en wil de club verder helpen waar hij kan, maar deze man gaat zich echt niet meer inkopen.

1 oktober 2019 om 20:59

Sirius: zonder enige binding? Dan ben jij niet op de hoogte van de nodige inside informatie. Zo is Korotaev met Roda in aanraking gekomen via een zakenpartner actief binnen Roda, hier heeft hij veel verhalen over Roda van gehoord. Waarop hij heeft besloten om meerdere wedstrijden te bezoeken, als gevolg hiervan heeft hij een binding met de club gekregen en vond hij het zonde dat er niet meer werd gehaald uit de potentie van de club, waarop hij besloten heeft om te investeren in de club en al liefst 4 miljoen heeft gestoken in de club. Verder wil hij wel degelijk betrokken blijven bij Roda en is hij gedurende zijn onterechte straf bezig gebleven met de hervormingen van de club waaronder de jeugdopleiding. Deze plannen wil en kan hij pas uitvoeren wanneer zijn reisverbod & bankverbod is opgezegd welke op korter termijn aanstaande is gezien hij ook de cassatie gewonnen heeft

2 oktober 2019 om 15:52

Allemaal leuke verhalen, maar die man weet waarschijnlijk nauwelijks iets van Roda JC en haar geschiedenis. Zo'n man heeft een zakelijke binding en het is niet moeilijk om vervolgens te doen alsof je zoveel voor de club voelt. Zo'n man investeert echt niet zomaar een aantal miljoen euro zonder dat hij er uiteindelijk beter op zal worden. Eerst zien, dan geloven. Deze Korotaev had nooit een cent in Roda geinvesteerd als hij van tevoren had geweten dat z'n bankrekeningen bevroren zouden worden. Nu loopt hij namelijk het risico die investering volledig kwijt te raken als het op een faillissement aankomt. Dat zal ongetwijfeld niet het plan van hem zijn geweest...

3 oktober 2019 om 23:26

Heel eerlijk hoe wil hij rendament halen uit een club als Roda (?) De club heeft jaarlijks aanzienlijke tekorten rond de 900.000 euro. Dat hij vervolgens ook nog 4 miljoen heeft geinvesteerd, waarvan ruim 2 miljoen op de transfermarkt is voor mij allesbehalve puur om winst te maken. Verder met betrekking tot het argument omtrent zijn bevroren bankrekening is zo'n luchtfietserij. Tuurlijk is dit niet het plan geweest maar wat kan hij eraan doen dat de procedure in Dubai tergend langzaam gaat en dat zijn handtekening vervalst is?

Hij kan wel mooi lullen deze vent, maar ik vertouw hem voor geen meter. Dat gezegd hebbende, is het wel terecht dat de beveiliger die niet ingreep toen hij het stadion uit werd gebonjoured wordt ontslagen. Zo iemand moet op dat moment toch tenminste opkomen voor iemand die duidelijk wordt bedreigd, ook al heeft hij een gruwelijke hekel aan die persoon. De persoonlijke mening van zo'n beveiliger moet op dat moment gewoon niet meetellen. Hij kan de menigte wellicht niet afstoppen in zijn eentje, maar kan op zijn minst proberen te helpen. Ik hoop voor Roda dat ze snel van deze enge vent (garcia, niet de beveiliger) afkomen en dat ze op een of andere manier toch iets positiefs kunnen gaan bouwen.

Ondanks dat het een oplichter is vind ik het een slechte zaak dat die supporters zoveel te zeggen hebben en doen

Roda JC en meerdere clubs uit de regio Limburg hebben het al jaren moeilijk. Het verleden is het verleden. Nu moet je denken aan de toekomst. Je weet dat je afhankelijk bent van externen.er is een investeerder, deze is binnengehaald door een verantwoordelijke.een lastige beslissing, maar je moet iets. Geen idee, of deze man een zuiver verleden heeft met zijn business. Er zijn natuurlijk genoeg mensen, die hun geld willen investeren in de sportwereld.kenners van de sportwereld en niet kenners. Iig leiden ze een club als hun business, dus worden er ook zakelijk beslissingen genomen, die niet altijd in goede aarde vallen. Verschillende voorbeelden te noemen, ook in de NL voetbalwereld, die deze uitweg gezocht hebben. Ik hoop voor Roda JC het beste, maar ik zou op dit moment, die investeerder zijn werk laten doen en beoordelen, als de tijd daar is. Het is moeilijk je ziel in andere handen te geven, maar soms kan het niet anders. Belangrijk is, om het vertrouwen te winnen van elkaar en zorgen dat je je identiteit niet verliest. Dan kan een externe geld injectie werken.

Ik geloof in vredige oplossingen maar soms moet er revolutie zijn om betere tijden te realiseren. Deze man is volgens mij alleen op eigen verbetering uit. Het eerste wat hij doet is weer mensen willen ontslaan. Puur dictatoriaal. Ipv even hand in eigen boezem. Maar goed ik ken ins en outs niet. Het is wel vreemd dat het kantoorpersoneel ook staakt. Dat gebeurt niet zonder reden.

Denk dat de KNVB niets overblijf om nee te zeggen en daar niet zolang mee moeten wachten. Zelfde als de persoon die Den Bosch overwilde nemen.

1 oktober 2019 om 14:06

Jordania Jr (de persoon die Den Bosch wou overnemen) kon niet duidelijk genoeg aantonen waar z'n geld vandaan kwam. Dat lijkt vooralsnog bij deze man niet het geval. Deze de La Vega betaalt gewoon niet of kan het niet en harkt intussen wel gewoon z'n loon binnen. Deze man probeert door allemaal constructies geld uit de club te halen en dat lijkt hem aardig te lukken door middel van salaris en dubieuze leningen waar niemand details van weet.

Artikel in de Limburger, momenteel één van de anti-Roda dagbladen in Limburg.ben het toevallig eens een keer eens met Good Old Ronald, vandaar dit artikel‘gedrag van de Roda-fans is vele malen stuitender dan het bedrog van Garcia’29-09-2019 om 17:55 door Ronald Waterreus‘gedrag van de Roda-fans is vele malen stuitender dan het bedrog van Garcia’het meest tragikomische zat ‘m in het mannetje met het V’tje op zijn borst, vrijdagavond, in de rust van Roda JC – De Graafschap.op het moment dat het Parkstad Limburg Stadion het decor vormde van de meest krankzinnige gebeurtenis uit de clubgeschiedenis, zocht de bewaker via zijn walkie talkie gedecideerd contact met een ander mannetje met walkie talkie, Henk genaamd. Blijkbaar met de gedachte dat het nog zou helpen, de hulp van Henk, tegen een horde losgeslagen onverlaten.u heeft het ongetwijfeld voorbij zien komen, het filmpje waarop Mauricio Garcia de la Vega het stadion van Roda JC wordt uitgezet door een groep zichzelf supporter noemende tokkies. ‘you go out!’, roepen ze wanneer hij bijna bij de uitgang is beland. Én, nog een kreet die een feilloos spoedcursusje Engels verraadt: ‘We are not gonna kill you!’tja, beste lezers. Als het allemaal niet zo dieptriest was, zou je er bijna om lachen, die wetteloosheid die deze lui zich denken te kunnen permitteren. Fawlty Towers was het in Kerkrade, maar dan echt. U mag gerust weten dat ik thuis met plaatsvervangende schaamte op de bank zat. Een investeerder bevalt ze niet, dus flikkeren ze hem gewoon even eigenhandig het stadion uit. En geen medesupporter of clubfunctionaris die ingrijpt tegen dit tuig. Sterker: ze kregen vrij baan. Schandelijk. Als de club het al niet was, weet de hele voetbalwereld het nu helemaal zeker: Roda JC is het lachertje van het betaalde voetbal.er wordt mij weleens verweten dat ik nooit positief ben over Roda JC. Zelfs Gerrie Senden, doorgaans nog zachtaardiger dan wijlen Majoor Bosshardt, schijnt boos op me te zijn vanwege mijn laatste column over de club. Vind ik oprecht lullig voor Gerrie, die ik graag mag. Alleen: waar zou ik in hemelsnaam positief over kunnen zijn? Er is geen geld, er wordt slecht gevoetbald, en op bestuurlijk vlak is het al jaren een puinhoop. Als de ene charlatan nog maar net weg is, staat de volgende al weer voor de deur om de club in diskrediet te brengen. Een Mexicaan ditmaal.in die zin kan ik het ongenoegen van de supporters ook best begrijpen. Maar de wijze waarop de meest prominente afgevaardigden van hen hier uiting aan gaven, is vele malen stuitender dan het bedrog van Garcia richting Roda. Het had vrijdag over het overleden clubicoon Hens Fischer moeten gaan. Of over het knappe gelijkspel tegen De Graafschap. In plaats daarvan ging de aandacht volledig uit naar deze groep hersenloze figuren, die zichzelf als het hart van Roda JC profileert.en vermoedelijk zijn ze nog trots op hun actie ook. Waar ze echter geen benul van hebben is dat ze de toekomst van hun club, wanhopig op zoek naar een betrouwbare investeerder, alleen maar nóg verder op het spel hebben gezet. Het daadwerkelijke signaal dat ze er mee afgaven is immers evident: je moet als zakenman wel knettergek zijn om geld in Roda JC te willen steken.

1 oktober 2019 om 14:12

Zo toch wat zijn als good old Waterreus ergens de komende weken zijn ongelijk krijgt omdat er al een nieuwe investeerder klaarstaat he?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 16 juli
Bayer Leverkusen en Udinese hebben het voorzien op Grêmio-middenvelder Victor Bobsin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren