Edson Álvarez negeerde PSV-advies en koos met Ajax voor ‘risico’

Zaterdag, 21 september 2019 om

Waar Mexicaanse voetballers in het recente verleden vaak voor PSV kozen bij hun komst naar Nederland, heeft Edson Álvarez de keuze voor Ajax gemaakt. De Mexicaanse verdediger annex middenvelder maakte de afgelopen transferperiode de overstap van Club América naar Amsterdam en staat zondag voor zijn eerste ontmoeting met PSV. In gesprek met het Algemeen Dagblad gaat de 21-jarige international in op zijn keuze voor Ajax. “Mijn komst naar Ajax heeft voor Mexico nieuwe deuren geopend”, aldus de aankoop van vijftien miljoen euro.

De 28-voudig Mexicaans international speelde zich vorig seizoen in de kijker bij Ajax, maar had ook aanbiedingen vanuit Engeland. “In Mexico tellen twee clubs: Ajax en PSV”, legt Álvarez uit. “Waarbij PSV veruit de meeste aandacht krijgt. Mexicanen zijn helemaal gek van voetbal en alle spelers in Europa worden op de voet gevold. Toen de interesse vanuit Nederland doorsijpelde, kreeg ik ook veel reacties dat PSV de beste optie voor me zou zijn. Gezien de goede reputatie die de club heeft met Mexicaanse spelers. Maar voor mij voelde het juist goed dat Ajax de club was die concreet was.”

Edson Álvarez was afgelopen dinsdag nog trefzeker namens Ajax tegen Lille OSC

Álvarez raakte onder de indruk van Ajax door de geschiedenis van de club en door de prestaties van de afgelope jaren. “Alle wedstrijden van Ajax in de Champions League hebben in Mexico veel aandacht gehad. Ik heb ze allemaal op televisie gezien. Dat uitgerekend deze club me wilde hebben, gaf me een mooi en overtuigd gevoel”, aldus de eerste Mexicaan in Amsterdamse dienst. “Het is een bepaald risico, als eerste Mexicaan bij een club als Ajax spelen. Maar mocht het slagen, dan worden meer Mexicanen voor de club interessant. Zo werkt dat in het voetbal. Dit avontuur is dus niet alleen belangrijk voor mezelf, maar voor alle Mexicaanse voetballers.”

In aanloop naar zijn transfer naar Ajax won Álvarez advies in bij zijn landgenoten Andrés Guardado, Hirving Lozano en Erick Gutiérrez. “Ze adviseerden me zeker voor mijn kans in Nederland te gaan. Ze waren positief over de competitie, over het leven hier, over Amsterdam. En ze hebben gelijk gekregen. Ik ben hier pas anderhalve maand, maar het voelt al echt als mijn nieuwe thuis”, vertelt hij. Álvarez zegt het goed naar zijn zin te hebben in Nederland. “Amsterdam is geweldig, de mensen zijn vriendelijk, behulpzaam en net als in Mexico voetbalgek. Als ik op straat loop of boodschappen doe, spreken veel mensen me aan over Ajax.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door vulpix)

Volgens mij was PSV al doorgeschakeld omdat ze geen overeenstemming konden krijgen met zijn club. Hetzelfde was al gebeurd met eerste keus Lyanco.

21 september 2019 om 08:37

Waar in de tekst geeft hij dan aan dat PSV interesse had? Hij geeft alleen aan dat PSV voor Mexicanen over het algemeen aantrekkelijker is. En dat komt weer omdat PSV een basis heeft opgebouwd daar. Maar Ajax timmert er ook aan de weg. En niet alleen in Mexico. Ook in Argentinië en Brazillië.

21 september 2019 om 08:40

Volgens mij staat nergens in het artikel over welke periode het precies gaat. De interesse van PSV speelde dit voorjaar ook rond deze speler en toen had Ajax ook al interesse. Dus dat men toen in Mexico tegen hem zou hebben geroepen dat PSV de logische optie was vanwege de Mexicanen die er recent gespeeld hebben is niet zo'n heel vreemd verhaal. Hij zegt ook nergens dat hij op enig moment de keuze had voor Ajax of Psv.

21 september 2019 om 10:47

Titel boven dit stuk impliceert wel dat hij die keus had. Maar zie dit verder idd nergens terug. Alles voor de clockbaits, zullen we maar zeggen.

21 september 2019 om 15:24

Psv heeft nooit dit soort bedragen (15 miljoen of meer) aangedurft voor een CV vanwege het bedrijfsrisico. Dit heeft ze deelname CL gekost. Snap dan ook niet dat menig persoon positief is over het functioneren van de Jong.

Als deze jongen nu tegen valt bij Ajax gaan er de komende 25 jaar geen Mexicanen meer naartoe.

21 september 2019 om 08:32

Dat lijkt me vreemd. Ajax heeft nu al meer aandacht in Mexico door zijn huidige aanwezigheid bij de club. Wedstrijden van worden Ajax worden meer uitgelicht, hij vertelt in de media positieve verhalen, Mexicanen gaan de club ontdekken als traditieclub met een rijk verleden aan prestaties en spelers die het heeft voortgebracht. De hele naam Ajax wordt positief uitgedragen. Dat is vorig seizoen al in gang gezet met de opvallende prestaties in de Champions League met goed voetbal en jonge talenten. De aanwezigheid van Alvarez doet er nog een schepje bovenop. Die ontwikkeling zag je al bevestigd door de ouders van Lainez deze week, die hun hoop uitspraken on hun zoon alsnog bij Ajax aan te bevelen, nadat ze een half jaar geleden nog liever Betis optereerde. Men ziet nu ineens de grote mogelijkheden in Amsterdam en wordt bekend gemaakt met de filosofie van opleiden en spelopvatting. Of Alavarez nu slaagt of niet,

21 september 2019 om 08:55

Die kans is nu al klein, zeker gezien het feit dat de Uefa hem nu al gekozen heeft in het Champions League team van de week, zijn goal heeft genomineerd voor mooiste goal van deze ronde en hij van alle Ajax-spelers de meeste punten heeft gekregen voor Champions League speler van het seizoen. Dat is toch iets wat geen enkele Mexicaanse speler bij PSV heeft gepresteerd, ook Lozano niet.verder zie je hier ook dat mooie prestaties heel veel deuren openen en Ajax kennelijk alleen al hier door in Mexico gelijkwaardig aan PSV wordt gezien....

21 september 2019 om 09:35

Ik heb vrijwel alle wedstrijden van Ajax in Mexico gezien afgelopen seizoen, live op tv. Tijdens champions league zitten de restaurants vol, ookal is het om 14:00 ‘s middags. Het was leuk om te zien, de grote Spaanse clubs zijn er verreweg het meest populair, maar gaandeweg het toernooi groeide de steun voor Ajax. Zonder Mexicanen, maar simpelweg door het leuke voetbal en de grootse prestaties. Lozano is er de grote (rijzende) ster en reden dat PSV met extra interesse gevolgd werd. Met alleen Guti zal dat niet hetzelfde zijn. Maar voetbalgek zijn ze en de wedstrijden van Ajax, PSV en soms zelfs Feyenoord zijn live te zien op espn mx. In sportwinkels kom je een enkele keer een PSV shirt tegen, oo straat heb ik er 1x een gezien. Zoals Alvarez aangeeft volgen ze hun landgenoten met extra interesse, zeker de internationals.

21 september 2019 om 09:49

2 cl goals al. Die heeft zn15 miljoen al terug verdiend

Ik vraag me af hoe hij achterin speelt want ik kijk niet graag naar hem op het middenveld. Het lijkt meer een noodoplossing.

21 september 2019 om 08:32

Ik kijk ook niet graag naar spelers die belangrijke goals maken en al helemaal niet als ze net bij de club zijn. Echt zeer vervelend!

21 september 2019 om 09:02

Ja echt he, net als Derksen. Alvarez en Promes als de minste spelers betitelen an als ze dan goed spelen en scoren toch proberen vast te houden aan je beknopte visie..

21 september 2019 om 10:10

Je snapt zelf toch ook wel ze doen voor kijkcijfers en aandacht? Wie neemt hun en Valentijn Driessen nou nog serieus? Renee heeft jaren geleden al toegegeven dat ze maar wat zwetsen en het aandikken voor de kijkcijfers....

21 september 2019 om 10:25

Lees de laatste column van Spaan die is geweldig. Hij zegt als Derksen normale analyses zou maken dan verliest hij zijn geloofwaardigheid omdat er tegenwoordig vele betere analisten zijn. Daarom maar de rol de shaggie oude betweter spelen want dat vinden mensen nog grappig. Als hij die rol niet aan zou nemen was de helft van de kijkers al afgehaakt want dan wordt pas duidelijk hoeveel onzin hij eigenlijk praat en hoe vaak hij hetzelfde zegt.

21 september 2019 om 10:49

@Vulpix Tegenwoordig? Wanneer heeft derksen normale analyses gemaakt? Ik las vroeger wekelijk zijn column in de VI en nooit analyseerde hij inhoudelijk een wedstrijd. Was dus gewoon een column waarin hij zijn mening gaf over alles en iedereen maar nooit analyse. Bij start op tv ook nooit inhoudelijk.

21 september 2019 om 14:20

@Vulpix. Derksen is een beetje de equivalent van Jan Mulder op leeftijd. Ook zo’n man die eeen karikatuur van zichzelf is geworden en die massaal ongeloofwaardig wordt als hij uit zijn zelf aangemeten rolletje valt. Maar zoals MrKrillin al zegt: Derksen was in zijn weekblad VI- periode ook al geen geboren analist. Hij maakte in het begin simpele wedstrijdverslagen, deed daarna interviews en maakte uiteindelijk als hoofredacteur enkel nog columns met een uitgesproken eigen mening. Zijn analytisch vermogen is nooit je van het geweest. Daarin heeft hij zichzelf de laatste tijd op pijnlijke wijze ontmaskerd in zijn domme praatjes rond de CL-wedstrijden. Gelukkig ook maar valt de man langzaam maar gestaag van zijn eigen sokkel en halen er steeds meer mensen af bij die zien dat Derksen niets meer is dan een karikatuur ala Splitting Image.

Ajax was dus zo concreet dat ze m gehaald hebben als centrale verdediger maar opeens middenvelder werd. Nou, dan ben je wel heel concreet...

21 september 2019 om 10:54

Alvarez is van nature gewoon defensieve middenvelder... Die Lisandro Martinez die tegen Lille cm stond is eigenlijk wel gewoon een cv.....

21 september 2019 om 11:12

El club Ajax de Amsterdan, actual campeón de Holanda, anunció el viernes la incorporación del defensor mexicano Edson Álvarez ... aldus de Latijns-Amerikaanse media op 19 juli j.l. Promes heeft ook wel eens rechtsback gestaan, dat maakt hem nog geen verdediger.

21 september 2019 om 11:46

Mee eens. Ik vind Alvarez ook geen verdediger, Martinez dus wel

21 september 2019 om 12:16

Fred Dekbed. Alvarez speelde bij CF America heel de Clausura (2e seizoenshelft) op 6 en ook voor de Mexicaanse nationale ploeg speelt hij altijd op het middenveld. Je kunt wel heel stug blijven doen en zeggen dat hij een pure CV is, maar dat is simpelweg niet zo. Hij kan als als CV en CVM uit de voeten en heeft op beide posities al vele wedstrijden gespeeld. Alvarez zelf geeft in een recent interview trouwens aan dat hij zich nog meer thuis voelt op het middenveld overigens.

21 september 2019 om 12:32

Werd die binnengehaald als de opvolger van De Ligt of niet?

21 september 2019 om 13:58

@Fred Dekbed. Nee, hij werd niet binnengehaald als opvolger van de Ligt .Edson Alvarez zou je qua multifunctionaliteit kunnen vergelijken met Daley Blind. Een jongen die je zowel als centrale verdediger en als verdedigende middenvelder kan gebruiken. Dat hij vervolgens door een Latijns-Amerikaans medium (bron?) bij zijn transfer als central verdediger wordt betitelt, zegt me niet zo veel. Ajax heeft hem gehaald, omdat hij op meerdere posities inzetbaar is, zoveel lijkt me wel duidelijk. Sterker nog: hij werd ook ‘concreet’ zo binnengehaald én gepresenteerd door Ajax en de technische mensen van de club. Dat hij vervolgens het rugnummer 4 toegewezen krijgt is logisch. Dat nummer kwam net vrij, toen De Ligt vertrok en is één van de posities waarop hij uit de voeten kan. Ajax heeft met Alvarez, Schuurs en de eveneens op twee plekken inzetbare Veltman, de positie van rechter centrale verdediger bewust zo ingevuld. Spelers als Veltman, Alvarez, Blind en Martinez geven je door hun multifunctionaliteit meerdere mogelijkheden, Kortom: Edson Alvarez werd niet binnengehaald als dé gedoodverfde opvolger van Matthijs de Ligt, hij is slechts één van de opties voor die plek, net zoals hij ook één van de opties os voor de vrijgekomen positie van Lasse Schöne. Daar is hij samen met Răzvan Marin als één van de opties.

21 september 2019 om 17:38

Lisandro magallan was gehaald als opvolger van de ligt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller208
L. TraoréAanvaller61
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

56 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Napoli 15 2 1 0
2019/2020 PSV 1 0 0 0
2018/2019 PSV 30 17 4 0
2017/2018 PSV 29 17 4 2
2016/2017 Pachuca 29 10 10 3
Laatste voetbalnieuws

Gesprekken tussen PSV en Tottenham over recordtransfer nog ‘in volle gang’

De onderhandelingen tussen PSV en Tottenham Hotspur over Steven Bergwijn zijn nog altijd ‘in volle gang’, zo schrijft De Telegraaf maandagochtend. De 22-jarige vleugelaanvaller zat zondag niet bij de selectie van...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Carles Pérez verlaat Barcelona voor een bedrag van dertien miljoen euro voor AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren